haha thee voor mijquote:Op zaterdag 25 december 2010 23:30 schreef golfer het volgende:
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
Sfeervolle foto's Noodle.quote:Op zondag 26 december 2010 00:01 schreef Mr.Noodle het volgende:
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing
[ afbeelding ]
2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room
[ afbeelding ]
Tussengerecht: Gekruide Lamsrack
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.
[ afbeelding ]
Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
[ afbeelding ]
Waarom geen hoofdgerecht?quote:Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Ik maak er wel wat van.quote:
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtjequote:Op zondag 26 december 2010 01:01 schreef Staal het volgende:
Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar..
Dit is de beste gedachte.quote:Op zondag 26 december 2010 01:05 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree?quote:Op zondag 26 december 2010 00:46 schreef PdeHoog het volgende:
Foto's
Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp
[ afbeelding ]
varkensfilet met appel-uien-jus, aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel
en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers
![]()
[ afbeelding ]
Leuk minilot! En lekker ookquote:Op zondag 26 december 2010 10:58 schreef minilot het volgende:
Noodle, wat een toffe foto's!
En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden!
Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen.![]()
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.
Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in.
Ik zal proberen eraan te denken!quote:
Roomboter maken?quote:Op zondag 26 december 2010 11:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zal proberen eraan te denken!
Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Nee hoor, is gewoon leuk om te doen.quote:Op zondag 26 december 2010 12:27 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
Die vaag bruine prak ziet er toch niet uit als aardappelpuree? Dat is een appel-uien-jus-saus-achtig iets. Lekker iigquote:Op zondag 26 december 2010 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree?.
Hoe maak jij die?
Inderdaad erg eenvoudige salade, lijkt heel erg op de griekse salade van de AH.quote:Op zaterdag 25 december 2010 18:42 schreef golfer het volgende:
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:
[ afbeelding ]
Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:
[ afbeelding ]
Daarna room erbij:
[ afbeelding ]
Vervolgens goed zeven:
[ afbeelding ]
Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:
[ afbeelding ]
Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:
[ afbeelding ]
Like we give a shitquote:Op zondag 26 december 2010 13:50 schreef Ryan3 het volgende:
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
Het lijkt wel alsof iedereen al dronken was toen de foto's werden gemaakt. Zoveel knullige basisfouten zijn er te zien.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Nee, dat maakt jou niet uit dat je kerstmaal eruit ziet als een bak Bonzo natuurlijk.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekendquote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
* Pietverdriet geeft Golfer een rijkelijk gesorteerd pillendoosje aan met Alka Seltzer, Ibuprofen, (tegen de hoofdpijn) Omeprazolletjes (voor het maagzuur), Cyclizine (tegen misselijkheid), active kool (tegen het vergif)quote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef golfer het volgende:
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie.
Soms moet je wel, helaas.quote:Op zondag 26 december 2010 14:31 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend
Fuck them piet als je geen zin hebt
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampenquote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
Dat zijn geen truuks, dat is gewoon in controle zijn van je licht.quote:Op zondag 26 december 2010 14:32 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen
Vrete op aardequote:Op zondag 26 december 2010 14:49 schreef Ole het volgende:
Ziet er nu al goed uit Golfer
Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Het is een 5-gangen diner geworden als volgt. In het begin gingen we gewoon standaard uit van 3 gangen. soep, lamsbout en crème brûlée. Dat was voordat we naar de winkel gingen. Hoe we het gingen klaarmaken en versieren, dat zouden we wel verzinnen terwijl onderweg waren naar de winkel/slager.quote:Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
[..]
Sfeervolle foto's Noodle.
Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.
En daarna twee keer lam?
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |