abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90435849
patat met frikandel
pi_90435888
Ik maak een stuk rosbief met italiaanse kruiden, een stuk kalfsvlees met een koffiesaus en marbled brownies.
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_90436596
Vandaag lekker spinazie morgen gourmetten!!!!
  zaterdag 25 december 2010 @ 18:42:31 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90436763
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:


Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:


Daarna room erbij:


Vervolgens goed zeven:


Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:


Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:


:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 december 2010 @ 19:43:51 #55
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90437820
Oi oi oi, ik ben geen superkok, maar vanavond heb ik mijzelf toch overtroffen! De hele dag in de keuken gestaan, met tussenpozen. Maar het was HEERLIJK! Straks, als kuiken in bed ligt, gaan we voor ronde 2. :P

We hadden:

- als borrelhapje: brochetta met roerei, parmezaan en groene asperges

- als hoofdgerecht: gehaktballetjes in tomatensaus
- grote garnalen van de gril, omwonden met serranoham, geserveerd met citroen en peterselie
- spiesjes van varkenshaas met tijm, cayennepeper, witte wijn en olie van de gril
- tortilla's
- pittige (en goddelijke) spiesjes van gemarineerde superpittige zalmfilet met cherrytomaatjes en rode parpika
- gewokte broccoli met Spaanse per, knof en sesamzaad
- fijne witlof met een niet te versmaden blauwe kaassaus
- met sjalotten, parmezaan en zalm gevulde champs

Kuiken had daarbij nog: chickenwings, rozemarijnaardappeltjes en broccoli met kruidenkaas

Heerlijk. O+ Nu een avondwandeling, dan kuiken naar bed en dan ronde twee. En nog maar een proseccootje. :P
pi_90443071
heerlijk, maar damn wat is ronde 2?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90443314
Okee, maaltijd is allemaal wel zo'n beetje gelukt; ik kreeg een ruime voldoende iig van mijn tafelgenoten. Kalkoen was iets te droog, kreeftensoep was ook niet je dat (misschien toch beter om de kreeften de volgende keer gewoon dood te maken).

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 26-12-2010 00:20:26 ]
I´m back.
pi_90443983
aantal wijzigingen, vanavond was het menu:

amuses: amuselepels met smeuïge kipsalade met ananas, gevulde grote champignons met kruidenkaas
tussen: bouillon met peterselie en een knoflookbroodje
hoofd:
- kipkarbonades
- zalm met dillemayonaise
- rollade met peper- en champignonroomsaus
- stoofpeertjes
- salade
- haricots verts met prei en pancetta
- rosti met paprika en ui
- aardappelkroketjes
toe:
- chocoladefondue met druiven, mandarijnpartjes, banaan, peer, meloen en biscuitjes
- stracciatella ijs, citroen- en frambozen sorbet ijs + versgeklopte slagroom
na: Irish Coffee met banket
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90444808
Moest vandaag voor 6 mensen koken, dus heb het simpel gehouden.

Voorgerecht was meloen, serranoham en een eetbare viool. Hoofdgerecht was geblancheerde spruitjes, aardappelpuree met mosterd, ossenhaas, zelfgemaakte portsaus en verschillende paddenstoelen. Als nagerecht heb ik gisteren zelfgemaakte chocoladetaart gemaakt en daarbij vanille-slagroom en een takje munt geserveerd.

Morgen wordt een visdag en dan moet ik voor 7 mensen koken :)
  zaterdag 25 december 2010 @ 23:30:37 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90444815
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90444982
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 23:30 schreef golfer het volgende:
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
haha thee voor mij ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90445792
mn toetje (frozen tiramisu) voor morgen is nu al mislukt. iemand in huis heeft de eieren opgemaakt :(
oma neemt morgen eieren mee, maar de taart moest eigenlijk 6uur in de vriezer staan en dat gaat niet lukken...
  Redactie Games zondag 26 december 2010 @ 00:01:13 #63
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_90446010
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing


2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room


Tussengerecht: Gekruide Lamsrack


Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.


Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_90447854
Foto's *O*

Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp


varkensfilet met appel-uien-jus :9~ , aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel :9~ en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 00:54:41 #65
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448156
quote:
7s.gif Op zondag 26 december 2010 00:01 schreef Mr.Noodle het volgende:
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing
[ afbeelding ]

2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room
[ afbeelding ]

Tussengerecht: Gekruide Lamsrack
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.
[ afbeelding ]

Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
[ afbeelding ]
Sfeervolle foto's Noodle.

Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.

En daarna twee keer lam?

Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90448215
quote:
5s.gif Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Waarom geen hoofdgerecht?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 01:01:15 #67
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448392
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 00:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Waarom geen hoofdgerecht?
Ik maak er wel wat van. :). Heb niet alleen plan b maar ook nog plan c.
Wel lullig, je weet het hele jaar wanneer het kerstmis is en ik heb geen zeebaars kunnen krijgen.
Woon op een dorp. De kar haakte af en dan ben je meteen voor een ander idee overgeleverd aan de C1000 en AH. Hoop morgen op de grens te slagen.

Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar. :) .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90448526
quote:
7s.gif Op zondag 26 december 2010 01:01 schreef Staal het volgende:

Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar. :) .
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 01:11:38 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448712
Oh ja, mijn menu:

Voorgerecht na de wandeling: tomatenbouillon. Licht maar warm.

Garnalencocktail maar niet de klassieke maar frisser.

Hoofgerecht is nog puzzelen

Nagerecht Crema Catalana. (lichtere variant van Crème brûlée)

Morgen nog aanstekergas voor de brander kopen. Ik ben echt zo goed voorbereid. :').
Wel goede porties maar licht. Ik hou zelf niet zo van het bomvolle gevoel.

Met de tomatenbouillon en creme ga ik morgenvroeg aan de slag en de rest is in de avond dan appeltje eitje.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zondag 26 december 2010 @ 01:19:56 #70
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448949
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 01:05 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje :)
Dit is de beste gedachte. ;) .

Ik heb vanvond trouwens heerlijk gegeten. Ryan ga ik wrs. niet verslaan. Alleen die kreeftensoep vond ik echt niet lekker. De hond was er erg gek op dus smaak is een kwestie van perceptie.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90452919
Noodle, wat een toffe foto's!

En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden! :D

Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen. :Y
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt :')), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.

Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in. :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_90453073
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 00:46 schreef PdeHoog het volgende:
Foto's *O*

Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp
[ afbeelding ]

varkensfilet met appel-uien-jus :9~ , aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel :9~ en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers :Y)
[ afbeelding ]
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree? :).
Hoe maak jij die?
I´m back.
pi_90453217
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 10:58 schreef minilot het volgende:
Noodle, wat een toffe foto's!

En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden! :D

Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen. :Y
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt :')), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.

Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in. :W
Leuk minilot! En lekker ook :9 Ga je nog foto's posten? :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 26 december 2010 @ 11:29:24 #74
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_90453402
Een kalkoen eerst roken en daarna nagaren op de BBQ.
pi_90453633
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:20 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ga je nog foto's posten? :P
Ik zal proberen eraan te denken! :)

Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Let me see you stripped down to the bone
pi_90454715
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik zal proberen eraan te denken! :)

Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
I´m back.
pi_90456301
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 12:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
Nee hoor, is gewoon leuk om te doen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90456513
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:11 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree? :).
Hoe maak jij die?
Die vaag bruine prak ziet er toch niet uit als aardappelpuree? Dat is een appel-uien-jus-saus-achtig iets. Lekker iig :9 De aardappelpuree is dat mooie rondje naast het vlees waar je oranje en witte blokjes ziet liggen. Daaronder heb je de aardappelpuree. En die maak ik heel simpel met boter en melk.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90456640

carpaccio van rode biet en appel met geitenkaas en walnoten


Jacobsschelpen met citroengroente


zuurkoolsoep met parmaham


spoom met mango/passievrucht ijs en prosecco


bief, met geroosterde worteltjes, pastinaak en rode ui, en pomme duchesse en hasselback aardappel


mislukte pavlova met gekarameliseerde peer, vanillemascarpone en wat chocola


Witte en pure chocolademousse.

Het was lekker! :)
  zondag 26 december 2010 @ 13:27:59 #80
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90456667
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 december 2010 18:42 schreef golfer het volgende:
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:
[ afbeelding ]

Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:
[ afbeelding ]

Daarna room erbij:
[ afbeelding ]

Vervolgens goed zeven:
[ afbeelding ]

Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:
[ afbeelding ]

Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:
[ afbeelding ]

:9
Inderdaad erg eenvoudige salade, lijkt heel erg op de griekse salade van de AH.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 26 december 2010 @ 13:29:39 #81
329500 Frenetiek
Het ergste moet nog komen.
pi_90456716


Vandaag wordt het maar weer eens menu 79.
pi_90457400
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
I´m back.
pi_90457512
quote:
15s.gif Op zondag 26 december 2010 13:50 schreef Ryan3 het volgende:
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 13:57:31 #84
329500 Frenetiek
Het ergste moet nog komen.
pi_90457610
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Het lijkt wel alsof iedereen al dronken was toen de foto's werden gemaakt. Zoveel knullige basisfouten zijn er te zien.
pi_90457934
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Nee, dat maakt jou niet uit dat je kerstmaal eruit ziet als een bak Bonzo natuurlijk. :{.
Weet je dat we, op en af, al de halve dag over jouw kerstmaal hebben lopen.... ehm filosoferen. Nou ben ik trouwens ook benieuwd naar jouw mislukte desert ook trouwens, heb je die nog op de gevoelige plaat vastgelegd toevallig, hebben we wrs nog meer voer voor conversatie.... (Dit alles in het nette en even goede vrienden)
Maar goed idd eten fotograferen is een vak apart, maar een vak dat beslist niet miskend dient te worden, naast dat je uiteraard enkele basisvaardigheden der compositieleer sws wel in huis moet hebben, aleer je fotografeert....
I´m back.
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:00 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458467
Gisteren bij mijn zwager gegeten, hadden vooraf een salade met ham en vijgen met een mierzoete dressing en veel te weinig sla. Daarna een soepje, eigenlijk best lekker, maar veel te veel zout erin. Als hoofdgerecht een lage temperatuur gegaarde rosbief die heel erg goed was met een rode wijn saus, spruitjes met teveel nootmuskaat en een ongare aardappelgratinee. Als toetje chocolademousse.
Daarbij wijn waar ik nu nog steeds pijn van in mijn dak heb, meneer trok de wijn de we hadden meegenomen natuurlijk niet open.
God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:07 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90458471
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:41 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458487
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90458560
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend *)
Fuck them piet als je geen zin hebt ~:)
  zondag 26 december 2010 @ 14:32:09 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458579
quote:
13s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef golfer het volgende:
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie. :W
* Pietverdriet geeft Golfer een rijkelijk gesorteerd pillendoosje aan met Alka Seltzer, Ibuprofen, (tegen de hoofdpijn) Omeprazolletjes (voor het maagzuur), Cyclizine (tegen misselijkheid), active kool (tegen het vergif)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:32:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458596
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:31 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend *)
Fuck them piet als je geen zin hebt ~:)
Soms moet je wel, helaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90458602
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 14:38:23 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458763
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:32 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen :P
Dat zijn geen truuks, dat is gewoon in controle zijn van je licht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:41:25 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90458845
Om jullie te pesten alvast een impressie van het stuk runderfilet uit dit recept dat straks in de oven gebraden gaat worden:

Eekhoorntjesbrood wellen:


Prosciutto op (teflon)bakpapier:


Eekhoorntjesbrood met knof en kruiden in de boter braden:


Paddomengsel met gekruide stuk runderfilet op de prosciutto inrollen:


Klaar om straks de oven in te gaan:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO zondag 26 december 2010 @ 14:49:15 #95
22592 crew  Ole
pi_90459018
Ziet er nu al goed uit Golfer

Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_90459115
quote:
14s.gif Op zondag 26 december 2010 14:49 schreef Ole het volgende:
Ziet er nu al goed uit Golfer

Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Vrete op aarde *; ~:) ~O>
  Moderator / Miss SHO zondag 26 december 2010 @ 14:55:28 #97
22592 crew  Ole
pi_90459204
Gister gourmet, durf het bijna niet te typen hier :P

Vanavond kan ik gewoon aanschuiven, grote verrassing wat het menu zal zijn! In elk geval is er al hééle goede wijn, en wordt er uitgebreid gekookt :Y
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_90459480
Mijn(ons) kerstmaal kun je hier vinden en vanavond kun je zien welke mooie fles bubbels wij van het kerstmaal meekregen in het welbekende Ah excellence Kerstmaaltijden review 2010.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  Redactie Games zondag 26 december 2010 @ 15:05:50 #99
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_90459493
quote:
5s.gif Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:

[..]

Sfeervolle foto's Noodle.

Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.

En daarna twee keer lam?

Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Het is een 5-gangen diner geworden als volgt. In het begin gingen we gewoon standaard uit van 3 gangen. soep, lamsbout en crème brûlée. Dat was voordat we naar de winkel gingen. Hoe we het gingen klaarmaken en versieren, dat zouden we wel verzinnen terwijl onderweg waren naar de winkel/slager.

Vervolgens kom je bij de slager. Doe mij maar een Lamsbout. Vervolgens zegt die vrouw achter de counter, ik heb niet de hoeveelheid lamsbout die je wil, maar ik heb eventueel nog wel een stukje Lamsrack over. Prima doe mij die ook maar (ter compensatie) en die Carpaccio konden we niet laten liggen, omdat het echt een ontzettend lekker mals stukje runderhaas was... :9
Fijn als je het vlees van tevoren mag proeven :')

Toen we thuis aankwamen en alles uit de boodschappentas gehaald hadden, begon het ons ook een beetje te dagen dat het misschien wat veel was... :X
Maar goed, het kwaad was al geschied. En om alles nou weg te gooien leek me ook niet ecologisch. Dus we zijn op 1e kerstdag gewoon vroeg begonnen met het kerstmaal. Rond 16:30 's middags begonnen met de Carpaccio tot een uur of 22:30 met de crème brûlée. Tussendoor gewoon wat pauzes met eten genomen van 30 tot 45 minuten en eigenlijk heel rustig gegeten.
De broccolisoep bevatte niet zo heel veel room, zoals het misschien op de foto doet lijken. Maar goed, dat is gewoon een beetje gaan uitvlekken omdat ik wat aan het treuzelen was op dat moment. Toefje room was ook echt niet eens theelepeltje.

Overigens moest ik 's morgens gewoon nog een halve dag aan het werk en had enkel een 2 broodjes op, in de middag had ik niet eens gelunched. Dus m'n maag zat eigenlijk al behoorlijk te snakken naar eten.. :')

Na de soep pas was m'n honger een beetje gestild.

Uiteindelijk niet heel veel overgehouden. Nog 2 ons aan geroosterde lam oid. Maar dat ga ik vandaag nog wel oppeuzelen.. :9

En wat betreft de foto's tja, ze zijn met m'n telefoon in een paar minuutjes gemaakt en een sfeerfilter gebruikt. Maar eerlijk gezegd de kleur van het eten, zo origineel mogelijk gelaten. Want het eten moest ook nog warm en eetbaar genoeg blijven. Dus ik heb m'n dSLR met sfeervolle lichtflitsset en food cosmeticasetje maar thuis gelaten.. -O-

Verder nog suc-6 iedereen met hun kerstmaal. Ik heb vandaag "restjesdag" van gisteren. Vind het wel prima zo. Kan met oud&nieuw weer aan de bak..

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Noodle op 26-12-2010 15:27:18 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_90460824
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:52 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Vrete op aarde *; ~:) ~O>
:D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')