abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90338324
Game on.
Deel 1, wat eten we met de kerst?
I´m back.
pi_90338495
gourmetten _O_

2e post :D :P ;) :) *O* :Y :Y) 8-) :7 :9

edit: dat zijn veel smilies he :D
Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
pi_90338531
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 13:08 schreef loecje het volgende:
maar watvoor chocolade saus gebruik je dan dat het zo hard stolt? zelf gemaakt of kant en klaar?

ik doe: pure chocola au bain-marie smelten met wat melk/slagroom erdoor.
Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd.
Idd zelf gesmolten, met toevoeging achtereenvolgens 1) melk/room 2) zonnebloemolie.
Ik heb een keer zo'n zakje van de appie gehad.
En een keer een flesje van de aldi.
Maar eigenlijk is nooit iets goed bevallen of resulteerde in wat ik wenste.

Toch vind ik het een heerlijk puur en simpel toetje, dat altijd goed scoort als je het maar goed kunt maken.
I´m back.
pi_90339407
Dit is btw mijn globale menuutje (2de kerst, 1ste kerst doet mijn vrouw)
Garnalen cocktailtje
soepie
kalkoenfilé-witlof sla-aardappelpureetje
dame blanche
koffie/cake/chocolade (???)
I´m back.
pi_90342966
Kerstavond gaan we borrelen bij een tante van mijn man. Haar kennende zullen er wel allerei lekkere hapjes voorbij komen...

1e kerstdag zijn we thuis en krijgen we ouders en schoonpapa te eten. Helaas ben ik dit jaar niet in staat om te koken dus we gaan gourmetten.

2e kerstdag gaan we brunchen bij mijn ouders en 's middags gaan we bbq-en. Mijn vader ziet het helemaal voor zich: allemaal bij de vuurkorf met gluwein en hij lekkere gerechten maken op zijn buitenkeuken.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_90343001
dode konijn met saus
kippe pasteitjes met champignonnentjes jum jum
aardappeltjes met sperzieboontjes
kroketjes

:P zoiets. zal nog wel meer zijn maar weet ik nu effe niet

wordt altijd blij van kerst

m'n spacelab in m'n ma haar buik, is altijd gezellig
pi_90344467
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90344979
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
m'n spacelab in m'n ma haar buik, is altijd gezellig
pi_90345936
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:34 schreef misterembryo het volgende:

[..]

http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
:D !
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal. ~O>
Ik wil persoonlijke tips!
Let me see you stripped down to the bone
pi_90346351
Mijn menuutje voor 2:

Amuse/Voorgerecht 1: Salade van camembert, prosciuto, vijgen en veldsla
Voorgerecht 2: Mini-quiche van paddestoelen en geitenkaas
Hoofdgerecht: Verse pasta met zelfgemaakte pesto en gevulde portobello
Toetje: Roze prosecco met frambozensorbet en verse frambozen (Eigenlijk spoom dus maar dan als toetje)
pi_90380520
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?

(Ik maak al klassieke soesjes met roompaté :) Ik zoek nog een ander hapje.)
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje :X), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld O+ Of iets met gerookte kipfilet?
Ja doei.
pi_90380523
Oh, en vandaag ga ik voorbereiden O+ als 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond :')! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest :')! ;(
Ja doei.
pi_90380526
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 06:33 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, en vandaag ga ik voorbereiden O+ als 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond :')! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest :')! ;(
Succes Moblo! Ik ben helaas ook al wakker omdat kind besloot om tot vier keer toe over te geven vannacht. Van die vier keer haalde ze twee keer het toilet, die andere twee keren ben ik nu op aan het ruimen. Altijd gezellig.
Ben bang dat onze kerst ook heel rustig gaat worden....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_90380528
awhgoss... jij ook sterkte! :*
Ja doei.
pi_90380690
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:

Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé

:9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  vrijdag 24 december 2010 @ 08:40:18 #16
21210 Paladin82
In Black and White
pi_90381279
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.

Weet iemand trouwens hoe lang een rosbief van 1,2 kilo ongeveer in de oven moet bij een temperatuur van 80 graden? De kern zal ik zo rond 55 gaan zetten, maar ik heb een idee nodig hoe lang het ongeveer duurt voor de overige planning.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_90381506
quote:
Op donderdag 23 december 2010 15:53 schreef minilot het volgende:


:D !
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal. ~O>
Ik wil persoonlijke tips!
Mijn wortelamuse *O* Zie fokkookboek bij amuses O+
pi_90382179
Vandaag is de dag van soep koken, brooddeeg kneden, balsamicoazijn en vijgen inkoken én de waterkerspoffertjes alvast maken..

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 06:32 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje :X), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld O+ Of iets met gerookte kipfilet?
Hoe lekker ook, ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om aan te komen waaien met gevulde eieren! Er is niks mis mee (ik heb nog niet ontbeten en zou er nu wel twintig opkunnen), maar ik heb er toch niet écht een culinaire associatie bij.. :s) Ik zie ze in mijn hoofd vooral in oranje-met-bruine 'kook'boekjes uit de jaren zeventig staan, tussen de canapéetjes en de dadels met Mon Chou.. :)

Toch bedankt voor tip en: beterschap!

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:00 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Mijn wortelamuse *O* Zie fokkookboek bij amuses O+
Ik heb een uur later al een soep met wortel erin! Bovendien: ik zoek iets enigzins robuusts met vlees en/of gevogelte. :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-12-2010 10:04:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_90382273
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 08:40 schreef Paladin82 het volgende:
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.

Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Let me see you stripped down to the bone
pi_90382943
1e kerstdag Bouillon fondue en het nagerecht mijn zelfgemaakte hemelse modder.
2e kerstdag Gourmetten
pi_90383023
Mijn ossenstaartsoep is bijna klaar. Staat nu af te koelen en dan nog madera er in.
Vandaag ook vast voorgerechten en nagerecht maken.

Ben er nog steeds niet helemaal uit hoe ik de chocola ga gebruiken in het nagerecht bij m'n gevulde sinaasappel.

Wel weet ik inmiddels dat we op 2e kerstdag gaan kaasfondueen. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 24 december 2010 @ 10:29:50 #22
21210 Paladin82
In Black and White
pi_90383389
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 09:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Hehe eigenlijk dat het lekker moet zijn :)
heb nu het idee om risotto in rauwe ham rolletjes te maken klonk erg lekker.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_90384011
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 07:23 schreef Aphrodyte het volgende:
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:

Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé

:9
Dat wordt toch maar gratin dauphinois :9 Iets meer werk maar ook toch wel nog veel lekkerder :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_90384854
Vissoep, ga zo beginnen met de bouillon maken.
Hoofdgerecht doet de familie, ik maak tarte tartin als nagerecht met ijs (helaas niet zelfgemaakt, geen ijsmaker van Sint gekregen ;) )
  vrijdag 24 december 2010 @ 13:14:33 #25
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90389005
Hel in de supermarkt overleefd! *O*

Het gaat worden:

Stokbroodjes met blauwekaasroom en walnoot, pittige zalmspiesjes met kerstomaatjes en Spaanse pepers, prikkers met olijven gevuld met zalm en ansjovis, stokbroodjes met avocado, chreamcheese, bieslook, zalm en kappers, gevulde eitjes met tonijn, stokbroodjes met roerei, groene asperges en parmezaan, broccoli-roomsoepje, tortilla's, rozemarijn-knoflookaardappeltjes, gegrilde reuzengarnalen omwikkeld met Serranoham, knoflookkippenvleugels, pittige gehaktballetjes in tomatensaus, champignons gevuld met zalm en geitenkaas, pittige broccoli met geroosterde sesamzaadjes, fijne witlof met een blauwe kaassaus, gemarineerde spiesjes van varkenshaas. :X Oeps, het is VEEL! :D
Daarbij een paar heerlijke rode en witte wijntjes. O+ Dessert doen we niet aan. Maar volgens mij hebben we hier ook wel genoeg aan. :')

Straks alvast wat marinades gaan maken en de keuken kookklaar maken.
pi_90389288
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.

Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
pi_90389523
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 13:20 schreef Rezzy het volgende:
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.

Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
Hmm key lime pie :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_90390473
Dat van Renzell klinkt wel heel appetijtelijk
Via Google zijn honderden receptensites te vinden, Smulweb is wel een prettige maar deze is ook zeker handig http://keukenhelden.nl/kerst-recept.jsp
:)
pi_90391910
Er bleken ook nog amuses en een spoom te moeten komen voor het familiediner dus net zalmmousse met witte wijn gelei gemaakt in kleine glaasjes en straks nog een kaashapje met filodeeg. De spoom word prosecco met sorbetijs :D
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:47:51 #31
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90397979
Vandaag de hele dag in de keuken gestaan met als resultaat:
Voor 8 personen.

Ayam betawi
Semoor dwaja
Saté
Sajoer boontjes
Nasi
hierbij serveer ik nog kroepoek, gebakken uitjes en pindasaus.

Als toetje slagroomijs met tropisch fruit, slagroom en spekkoek.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 25 december 2010 @ 00:27:09 #32
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90419596
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 25 december 2010 @ 00:34:49 #33
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90419920
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 25 december 2010 @ 01:16:12 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90421386
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 december 2010 00:34 schreef Staal het volgende:
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
Jezelf in kleine hapklare brokken snijden en aan een haak hangen. Lijngevangen zeebaars. Lekker. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90421784
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is :@

En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.

Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_90422186
Meestal betekent kerst bij mijn familie afhaaleten, kaasfondue of gourmetten, dus dit jaar heb ik eens aangeboden te koken. Wordt een simpel menuutje:

Voor: dopwerwten-mint soep met een stukje zalm (1 vega in ons midden: krijgt t soepje zonder zalm met een dot crème fraiche)
- Hoofd: andijviestamp met hertenbiefstukjes en bramen-portsaus (voor de vega: andijviestamp met oude kaas, cashewnoten en diezelfde saus)
- Na: chocolademousse met chocoladeflake met zeezout en pistache, in witte wijn + kruiden gepocheerd peertje, bolletje slagroomijs (of misschien maak ik toch nog een chocoladetaart gevuld met de mousse met chocoganache + zeezout en pistache, taart was het oorspronkelijke plan maar toen kreeg vriend ineens 2 liter chocolademousse mee van werk die op moet...)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_90422254
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 01:27 schreef Jurk het volgende:
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is :@

En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.

Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
:9 klinkt heerlijk!
(vraagje: hoe maak je dat pecorino-schuim? Ik wil ook al een tijd zoiets maken)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 25 december 2010 @ 07:00:02 #38
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_90424666
Ik heb niet te moeilijk gedaan dit jaar:

Voorgerecht:
Ceviche van coquilles met streepjes guacamole

Hoofd:
Rode poon uit de oven, gevuld met rode peper, citroengras en koriander. Met een citroenpuree.

Na:
Chocolade tiramisu

Het was erg lekker, vooral de poon was super! :9
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zaterdag 25 december 2010 @ 08:00:07 #39
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90424758
quote:
8s.gif Op zaterdag 25 december 2010 00:27 schreef Staal het volgende:
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
  zaterdag 25 december 2010 @ 09:40:24 #40
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_90425116
Crisis! }:|
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het niet -O- Dat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...

Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen? :@

Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 december 2010 @ 10:03:30 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90425349
1. Gourmetten
2. Buffetmaaltijd :P.
Ik maak voor 2de kerstdag Spaanse gehaktballetjes.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_90426733
Voor:

Trio van vis:

- glaasje rauwe zalm en tonijn met wasabi en soja en japanse zeewier
- Garnalen met whiskysaus
- reepje gegrilde zalm met zeekraal en kappertjessaus

hoofd:

- Côte de boeuf in eigen jus

of

- lamskotelet met kruidenboter

met gegrilde asperges, beetgare haricots en roseval met rozemarijn

kaas:

Epoisse, Munster, Camebert Affine au Calvados, Brillat Savarin Affine, brie cru
geroosterd kletzenbrood en appelstroop

Port Colheita 1995-2010

Chocoladetaart
Aberlour A'Bunadh

Natuurlijk alles zelf gemaakt, geen pakjes en sausjes!
  zaterdag 25 december 2010 @ 11:56:47 #43
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90426939
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 09:40 schreef Ienepien het volgende:
Crisis! }:|
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het niet -O- Dat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...

Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen? :@

Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082

Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 25 december 2010 @ 12:07:05 #44
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_90427188
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 11:56 schreef Curiosity het volgende:

[..]

http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082

Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk... ;)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
pi_90427522
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 december 2010 12:07 schreef Ienepien het volgende:

[..]

Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk... ;)
nu kan je wel zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan;)
dat het mag smaken!
  zaterdag 25 december 2010 @ 12:47:25 #46
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90428394
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 08:00 schreef renzell het volgende:

[..]

Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
Woon vlakbij Antwerpen. Morgen zijn wel alle winkels in Putte open. Hoop dat ik daar nog iets kan scoren. Vrees dat het iets van de AH wordt. Wel lullig want ik wilde echt alles zelf maken en nu komt het hoofdgerecht wrs. uit een bakje.

Ik ben gewoon een stomme trut. :(.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90431499
Rollade gemarineerd met mosterd/dille/en knoflook. In ovenschaal met cranberry's boillon,dille, olie en ananassap is nu gaar, dus nu nog bruin laten roosteren. Opgediend met cranberrysaus vers en gemaakt met bessenjenever .

Dan kip dijbeen met knoflook, sambal nasi, ui, daarna afblussen met milde rode huiswijn paprika, champignons, ananas, gebakken uitjes, en ketjap. Serveren we vanavond met gele riijst.

Vanavond eten met ongeveer 25 man en iedereen neemt wat mee, dus de rest is een verrassing voor ons :P

[ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 25-12-2010 14:52:55 ]
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_90435533
Wij eten met +/- 8 man en de vrouwen hebben alles voorbereidt,dus ik ben benieuwd.
Oh ja.. wie zich geroepen voelt zijn kerstmaal te vereeuwigen en te tonen,is er dit topic voor geopend. :Y
Ook als je alleen thuis zit. :Y Alles is welkom aan eigen geschoten beeldmateriaal. :s)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zaterdag 25 december 2010 @ 17:23:20 #49
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_90435563
Kapsalon. Ideaal kerstgerecht.
  zaterdag 25 december 2010 @ 17:26:13 #50
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_90435619
Het wordt toch maar gourmetten.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_90435849
patat met frikandel
pi_90435888
Ik maak een stuk rosbief met italiaanse kruiden, een stuk kalfsvlees met een koffiesaus en marbled brownies.
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_90436596
Vandaag lekker spinazie morgen gourmetten!!!!
  zaterdag 25 december 2010 @ 18:42:31 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90436763
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:


Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:


Daarna room erbij:


Vervolgens goed zeven:


Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:


Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:


:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 december 2010 @ 19:43:51 #55
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90437820
Oi oi oi, ik ben geen superkok, maar vanavond heb ik mijzelf toch overtroffen! De hele dag in de keuken gestaan, met tussenpozen. Maar het was HEERLIJK! Straks, als kuiken in bed ligt, gaan we voor ronde 2. :P

We hadden:

- als borrelhapje: brochetta met roerei, parmezaan en groene asperges

- als hoofdgerecht: gehaktballetjes in tomatensaus
- grote garnalen van de gril, omwonden met serranoham, geserveerd met citroen en peterselie
- spiesjes van varkenshaas met tijm, cayennepeper, witte wijn en olie van de gril
- tortilla's
- pittige (en goddelijke) spiesjes van gemarineerde superpittige zalmfilet met cherrytomaatjes en rode parpika
- gewokte broccoli met Spaanse per, knof en sesamzaad
- fijne witlof met een niet te versmaden blauwe kaassaus
- met sjalotten, parmezaan en zalm gevulde champs

Kuiken had daarbij nog: chickenwings, rozemarijnaardappeltjes en broccoli met kruidenkaas

Heerlijk. O+ Nu een avondwandeling, dan kuiken naar bed en dan ronde twee. En nog maar een proseccootje. :P
pi_90443071
heerlijk, maar damn wat is ronde 2?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90443314
Okee, maaltijd is allemaal wel zo'n beetje gelukt; ik kreeg een ruime voldoende iig van mijn tafelgenoten. Kalkoen was iets te droog, kreeftensoep was ook niet je dat (misschien toch beter om de kreeften de volgende keer gewoon dood te maken).

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 26-12-2010 00:20:26 ]
I´m back.
pi_90443983
aantal wijzigingen, vanavond was het menu:

amuses: amuselepels met smeuïge kipsalade met ananas, gevulde grote champignons met kruidenkaas
tussen: bouillon met peterselie en een knoflookbroodje
hoofd:
- kipkarbonades
- zalm met dillemayonaise
- rollade met peper- en champignonroomsaus
- stoofpeertjes
- salade
- haricots verts met prei en pancetta
- rosti met paprika en ui
- aardappelkroketjes
toe:
- chocoladefondue met druiven, mandarijnpartjes, banaan, peer, meloen en biscuitjes
- stracciatella ijs, citroen- en frambozen sorbet ijs + versgeklopte slagroom
na: Irish Coffee met banket
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90444808
Moest vandaag voor 6 mensen koken, dus heb het simpel gehouden.

Voorgerecht was meloen, serranoham en een eetbare viool. Hoofdgerecht was geblancheerde spruitjes, aardappelpuree met mosterd, ossenhaas, zelfgemaakte portsaus en verschillende paddenstoelen. Als nagerecht heb ik gisteren zelfgemaakte chocoladetaart gemaakt en daarbij vanille-slagroom en een takje munt geserveerd.

Morgen wordt een visdag en dan moet ik voor 7 mensen koken :)
  zaterdag 25 december 2010 @ 23:30:37 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90444815
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90444982
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 23:30 schreef golfer het volgende:
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
haha thee voor mij ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90445792
mn toetje (frozen tiramisu) voor morgen is nu al mislukt. iemand in huis heeft de eieren opgemaakt :(
oma neemt morgen eieren mee, maar de taart moest eigenlijk 6uur in de vriezer staan en dat gaat niet lukken...
  Redactie Games zondag 26 december 2010 @ 00:01:13 #63
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_90446010
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing


2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room


Tussengerecht: Gekruide Lamsrack


Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.


Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_90447854
Foto's *O*

Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp


varkensfilet met appel-uien-jus :9~ , aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel :9~ en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 00:54:41 #65
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448156
quote:
7s.gif Op zondag 26 december 2010 00:01 schreef Mr.Noodle het volgende:
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing
[ afbeelding ]

2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room
[ afbeelding ]

Tussengerecht: Gekruide Lamsrack
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.
[ afbeelding ]

Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
[ afbeelding ]
Sfeervolle foto's Noodle.

Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.

En daarna twee keer lam?

Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90448215
quote:
5s.gif Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Waarom geen hoofdgerecht?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 01:01:15 #67
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448392
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 00:56 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Waarom geen hoofdgerecht?
Ik maak er wel wat van. :). Heb niet alleen plan b maar ook nog plan c.
Wel lullig, je weet het hele jaar wanneer het kerstmis is en ik heb geen zeebaars kunnen krijgen.
Woon op een dorp. De kar haakte af en dan ben je meteen voor een ander idee overgeleverd aan de C1000 en AH. Hoop morgen op de grens te slagen.

Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar. :) .
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90448526
quote:
7s.gif Op zondag 26 december 2010 01:01 schreef Staal het volgende:

Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar. :) .
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 01:11:38 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448712
Oh ja, mijn menu:

Voorgerecht na de wandeling: tomatenbouillon. Licht maar warm.

Garnalencocktail maar niet de klassieke maar frisser.

Hoofgerecht is nog puzzelen

Nagerecht Crema Catalana. (lichtere variant van Crème brûlée)

Morgen nog aanstekergas voor de brander kopen. Ik ben echt zo goed voorbereid. :').
Wel goede porties maar licht. Ik hou zelf niet zo van het bomvolle gevoel.

Met de tomatenbouillon en creme ga ik morgenvroeg aan de slag en de rest is in de avond dan appeltje eitje.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zondag 26 december 2010 @ 01:19:56 #70
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90448949
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 01:05 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje :)
Dit is de beste gedachte. ;) .

Ik heb vanvond trouwens heerlijk gegeten. Ryan ga ik wrs. niet verslaan. Alleen die kreeftensoep vond ik echt niet lekker. De hond was er erg gek op dus smaak is een kwestie van perceptie.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90452919
Noodle, wat een toffe foto's!

En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden! :D

Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen. :Y
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt :')), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.

Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in. :W
Let me see you stripped down to the bone
pi_90453073
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 00:46 schreef PdeHoog het volgende:
Foto's *O*

Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp
[ afbeelding ]

varkensfilet met appel-uien-jus :9~ , aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel :9~ en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers :Y)
[ afbeelding ]
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree? :).
Hoe maak jij die?
I´m back.
pi_90453217
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 10:58 schreef minilot het volgende:
Noodle, wat een toffe foto's!

En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden! :D

Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen. :Y
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt :')), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.

Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in. :W
Leuk minilot! En lekker ook :9 Ga je nog foto's posten? :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 26 december 2010 @ 11:29:24 #74
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_90453402
Een kalkoen eerst roken en daarna nagaren op de BBQ.
pi_90453633
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:20 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ga je nog foto's posten? :P
Ik zal proberen eraan te denken! :)

Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Let me see you stripped down to the bone
pi_90454715
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:39 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik zal proberen eraan te denken! :)

Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
I´m back.
pi_90456301
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 12:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
Nee hoor, is gewoon leuk om te doen. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90456513
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 11:11 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree? :).
Hoe maak jij die?
Die vaag bruine prak ziet er toch niet uit als aardappelpuree? Dat is een appel-uien-jus-saus-achtig iets. Lekker iig :9 De aardappelpuree is dat mooie rondje naast het vlees waar je oranje en witte blokjes ziet liggen. Daaronder heb je de aardappelpuree. En die maak ik heel simpel met boter en melk.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90456640

carpaccio van rode biet en appel met geitenkaas en walnoten


Jacobsschelpen met citroengroente


zuurkoolsoep met parmaham


spoom met mango/passievrucht ijs en prosecco


bief, met geroosterde worteltjes, pastinaak en rode ui, en pomme duchesse en hasselback aardappel


mislukte pavlova met gekarameliseerde peer, vanillemascarpone en wat chocola


Witte en pure chocolademousse.

Het was lekker! :)
  zondag 26 december 2010 @ 13:27:59 #80
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90456667
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 december 2010 18:42 schreef golfer het volgende:
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:
[ afbeelding ]

Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:
[ afbeelding ]

Daarna room erbij:
[ afbeelding ]

Vervolgens goed zeven:
[ afbeelding ]

Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:
[ afbeelding ]

Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:
[ afbeelding ]

:9
Inderdaad erg eenvoudige salade, lijkt heel erg op de griekse salade van de AH.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 26 december 2010 @ 13:29:39 #81
329500 Frenetiek
Het ergste moet nog komen.
pi_90456716


Vandaag wordt het maar weer eens menu 79.
pi_90457400
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
I´m back.
pi_90457512
quote:
15s.gif Op zondag 26 december 2010 13:50 schreef Ryan3 het volgende:
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 13:57:31 #84
329500 Frenetiek
Het ergste moet nog komen.
pi_90457610
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Het lijkt wel alsof iedereen al dronken was toen de foto's werden gemaakt. Zoveel knullige basisfouten zijn er te zien.
pi_90457934
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Nee, dat maakt jou niet uit dat je kerstmaal eruit ziet als een bak Bonzo natuurlijk. :{.
Weet je dat we, op en af, al de halve dag over jouw kerstmaal hebben lopen.... ehm filosoferen. Nou ben ik trouwens ook benieuwd naar jouw mislukte desert ook trouwens, heb je die nog op de gevoelige plaat vastgelegd toevallig, hebben we wrs nog meer voer voor conversatie.... (Dit alles in het nette en even goede vrienden)
Maar goed idd eten fotograferen is een vak apart, maar een vak dat beslist niet miskend dient te worden, naast dat je uiteraard enkele basisvaardigheden der compositieleer sws wel in huis moet hebben, aleer je fotografeert....
I´m back.
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:00 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458467
Gisteren bij mijn zwager gegeten, hadden vooraf een salade met ham en vijgen met een mierzoete dressing en veel te weinig sla. Daarna een soepje, eigenlijk best lekker, maar veel te veel zout erin. Als hoofdgerecht een lage temperatuur gegaarde rosbief die heel erg goed was met een rode wijn saus, spruitjes met teveel nootmuskaat en een ongare aardappelgratinee. Als toetje chocolademousse.
Daarbij wijn waar ik nu nog steeds pijn van in mijn dak heb, meneer trok de wijn de we hadden meegenomen natuurlijk niet open.
God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:07 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90458471
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 26 december 2010 @ 14:28:41 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458487
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Like we give a shit :) De foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90458560
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend *)
Fuck them piet als je geen zin hebt ~:)
  zondag 26 december 2010 @ 14:32:09 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458579
quote:
13s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef golfer het volgende:
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie. :W
* Pietverdriet geeft Golfer een rijkelijk gesorteerd pillendoosje aan met Alka Seltzer, Ibuprofen, (tegen de hoofdpijn) Omeprazolletjes (voor het maagzuur), Cyclizine (tegen misselijkheid), active kool (tegen het vergif)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:32:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458596
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:31 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend *)
Fuck them piet als je geen zin hebt ~:)
Soms moet je wel, helaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90458602
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 26 december 2010 @ 14:38:23 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90458763
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:32 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen :P
Dat zijn geen truuks, dat is gewoon in controle zijn van je licht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 december 2010 @ 14:41:25 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90458845
Om jullie te pesten alvast een impressie van het stuk runderfilet uit dit recept dat straks in de oven gebraden gaat worden:

Eekhoorntjesbrood wellen:


Prosciutto op (teflon)bakpapier:


Eekhoorntjesbrood met knof en kruiden in de boter braden:


Paddomengsel met gekruide stuk runderfilet op de prosciutto inrollen:


Klaar om straks de oven in te gaan:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO zondag 26 december 2010 @ 14:49:15 #95
22592 crew  Ole
pi_90459018
Ziet er nu al goed uit Golfer

Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_90459115
quote:
14s.gif Op zondag 26 december 2010 14:49 schreef Ole het volgende:
Ziet er nu al goed uit Golfer

Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Vrete op aarde *; ~:) ~O>
  Moderator / Miss SHO zondag 26 december 2010 @ 14:55:28 #97
22592 crew  Ole
pi_90459204
Gister gourmet, durf het bijna niet te typen hier :P

Vanavond kan ik gewoon aanschuiven, grote verrassing wat het menu zal zijn! In elk geval is er al hééle goede wijn, en wordt er uitgebreid gekookt :Y
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_90459480
Mijn(ons) kerstmaal kun je hier vinden en vanavond kun je zien welke mooie fles bubbels wij van het kerstmaal meekregen in het welbekende Ah excellence Kerstmaaltijden review 2010.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  Redactie Games zondag 26 december 2010 @ 15:05:50 #99
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_90459493
quote:
5s.gif Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:

[..]

Sfeervolle foto's Noodle.

Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.

En daarna twee keer lam?

Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Het is een 5-gangen diner geworden als volgt. In het begin gingen we gewoon standaard uit van 3 gangen. soep, lamsbout en crème brûlée. Dat was voordat we naar de winkel gingen. Hoe we het gingen klaarmaken en versieren, dat zouden we wel verzinnen terwijl onderweg waren naar de winkel/slager.

Vervolgens kom je bij de slager. Doe mij maar een Lamsbout. Vervolgens zegt die vrouw achter de counter, ik heb niet de hoeveelheid lamsbout die je wil, maar ik heb eventueel nog wel een stukje Lamsrack over. Prima doe mij die ook maar (ter compensatie) en die Carpaccio konden we niet laten liggen, omdat het echt een ontzettend lekker mals stukje runderhaas was... :9
Fijn als je het vlees van tevoren mag proeven :')

Toen we thuis aankwamen en alles uit de boodschappentas gehaald hadden, begon het ons ook een beetje te dagen dat het misschien wat veel was... :X
Maar goed, het kwaad was al geschied. En om alles nou weg te gooien leek me ook niet ecologisch. Dus we zijn op 1e kerstdag gewoon vroeg begonnen met het kerstmaal. Rond 16:30 's middags begonnen met de Carpaccio tot een uur of 22:30 met de crème brûlée. Tussendoor gewoon wat pauzes met eten genomen van 30 tot 45 minuten en eigenlijk heel rustig gegeten.
De broccolisoep bevatte niet zo heel veel room, zoals het misschien op de foto doet lijken. Maar goed, dat is gewoon een beetje gaan uitvlekken omdat ik wat aan het treuzelen was op dat moment. Toefje room was ook echt niet eens theelepeltje.

Overigens moest ik 's morgens gewoon nog een halve dag aan het werk en had enkel een 2 broodjes op, in de middag had ik niet eens gelunched. Dus m'n maag zat eigenlijk al behoorlijk te snakken naar eten.. :')

Na de soep pas was m'n honger een beetje gestild.

Uiteindelijk niet heel veel overgehouden. Nog 2 ons aan geroosterde lam oid. Maar dat ga ik vandaag nog wel oppeuzelen.. :9

En wat betreft de foto's tja, ze zijn met m'n telefoon in een paar minuutjes gemaakt en een sfeerfilter gebruikt. Maar eerlijk gezegd de kleur van het eten, zo origineel mogelijk gelaten. Want het eten moest ook nog warm en eetbaar genoeg blijven. Dus ik heb m'n dSLR met sfeervolle lichtflitsset en food cosmeticasetje maar thuis gelaten.. -O-

Verder nog suc-6 iedereen met hun kerstmaal. Ik heb vandaag "restjesdag" van gisteren. Vind het wel prima zo. Kan met oud&nieuw weer aan de bak..

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Noodle op 26-12-2010 15:27:18 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_90460824
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 14:52 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Vrete op aarde *; ~:) ~O>
:D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90461230
quote:
7s.gif Op zondag 26 december 2010 15:05 schreef Mr.Noodle het volgende:

En wat betreft de foto's tja, ze zijn met m'n telefoon in een paar minuutjes gemaakt en een sfeerfilter gebruikt. Maar eerlijk gezegd de kleur van het eten, zo origineel mogelijk gelaten. Want het eten moest ook nog warm en eetbaar genoeg blijven. Dus ik heb m'n dSLR met sfeervolle lichtflitsset en food cosmeticasetje maar thuis gelaten.. -O-
Flauw -O-
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')