Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:08 schreef loecje het volgende:
maar watvoor chocolade saus gebruik je dan dat het zo hard stolt? zelf gemaakt of kant en klaar?
ik doe: pure chocola au bain-marie smelten met wat melk/slagroom erdoor.
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheidquote:Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?
(Ik maak al klassieke soesjes met roompatéIk zoek nog een ander hapje.)
quote:Op donderdag 23 december 2010 15:34 schreef misterembryo het volgende:
[..]
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkjequote:Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?
(Ik maak al klassieke soesjes met roompatéIk zoek nog een ander hapje.)
Succes Moblo! Ik ben helaas ook al wakker omdat kind besloot om tot vier keer toe over te geven vannacht. Van die vier keer haalde ze twee keer het toilet, die andere twee keren ben ik nu op aan het ruimen. Altijd gezellig.quote:Op vrijdag 24 december 2010 06:33 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, en vandaag ga ik voorbereidenals 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond
! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest
!
Mijn wortelamusequote:Op donderdag 23 december 2010 15:53 schreef minilot het volgende:!
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal.![]()
Ik wil persoonlijke tips!
Hoe lekker ook, ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om aan te komen waaien met gevulde eieren! Er is niks mis mee (ik heb nog niet ontbeten en zou er nu wel twintig opkunnen), maar ik heb er toch niet écht een culinaire associatie bij..quote:Op vrijdag 24 december 2010 06:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld
Of iets met gerookte kipfilet?
Ik heb een uur later al een soep met wortel erin! Bovendien: ik zoek iets enigzins robuusts met vlees en/of gevogelte.quote:Op vrijdag 24 december 2010 09:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mijn wortelamuseZie fokkookboek bij amuses
Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?quote:Op vrijdag 24 december 2010 08:40 schreef Paladin82 het volgende:
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.
Hehe eigenlijk dat het lekker moet zijnquote:Op vrijdag 24 december 2010 09:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Dat wordt toch maar gratin dauphinoisquote:Op vrijdag 24 december 2010 07:23 schreef Aphrodyte het volgende:
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:
Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé
Hmm key lime piequote:Op vrijdag 24 december 2010 13:20 schreef Rezzy het volgende:
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.
Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
Jezelf in kleine hapklare brokken snijden en aan een haak hangen. Lijngevangen zeebaars. Lekker.quote:Op zaterdag 25 december 2010 00:34 schreef Staal het volgende:
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
quote:Op zaterdag 25 december 2010 01:27 schreef Jurk het volgende:
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is
En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.
Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!quote:Op zaterdag 25 december 2010 00:27 schreef Staal het volgende:
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082quote:Op zaterdag 25 december 2010 09:40 schreef Ienepien het volgende:
Crisis!![]()
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het nietDat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...
Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen?
Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk...quote:Op zaterdag 25 december 2010 11:56 schreef Curiosity het volgende:
[..]
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082
Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
nu kan je wel zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan;)quote:Op zaterdag 25 december 2010 12:07 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk...
Woon vlakbij Antwerpen. Morgen zijn wel alle winkels in Putte open. Hoop dat ik daar nog iets kan scoren. Vrees dat het iets van de AH wordt. Wel lullig want ik wilde echt alles zelf maken en nu komt het hoofdgerecht wrs. uit een bakje.quote:Op zaterdag 25 december 2010 08:00 schreef renzell het volgende:
[..]
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
haha thee voor mijquote:Op zaterdag 25 december 2010 23:30 schreef golfer het volgende:
Alcoholvrije Irish coffee voor jou, FFT?
Sfeervolle foto's Noodle.quote:Op zondag 26 december 2010 00:01 schreef Mr.Noodle het volgende:
1e Voorgerecht: Carpaccio met veldsla, pijnboompitten en pestodressing
[ afbeelding ]
2e Voorgerecht: Broccoli Soep met toefje room
[ afbeelding ]
Tussengerecht: Gekruide Lamsrack
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Lamsbout met Honingroomsaus en een spicy (rode peper) salade van avocado en granaatappel.
[ afbeelding ]
Dessert: Crème Brûlée met Frambozen.
[ afbeelding ]
Waarom geen hoofdgerecht?quote:Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Ik maak er wel wat van.quote:
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtjequote:Op zondag 26 december 2010 01:01 schreef Staal het volgende:
Heb jij je menu zelf verzonnen? Daar ben ik echt wel benieuwd naar..
Dit is de beste gedachte.quote:Op zondag 26 december 2010 01:05 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ja. Wel in overleg met degenen waar ik ging eten omdat ze wat moeilijk etende kids hebben. Ik had ook nog een dessert in gedachten, maar dat kwam er niet uit zoals ik graag wilde dus dat serveerde ik niet. En eigenlijk was dat ook niet nodig. We zaten na het hoofdgerecht prettig vol dus het werd koffie met een chocoladelikeurtje
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree?quote:Op zondag 26 december 2010 00:46 schreef PdeHoog het volgende:
Foto's
Pasta met tomatentapenade en sint jakobsschelp
[ afbeelding ]
varkensfilet met appel-uien-jus, aardappelpuree, gestoofde venkel en wortel
en haricot verts. opmaken is nog niet iets wat ik helemaal beheers
![]()
[ afbeelding ]
Leuk minilot! En lekker ookquote:Op zondag 26 december 2010 10:58 schreef minilot het volgende:
Noodle, wat een toffe foto's!
En Golfer, aangezien ik gisteren gedurende de dag drie keer kreeftensoep met precies die kleur opheb kan ik nu moeilijk naar je kerstdiner kijken zonder een beetje misselijk te worden!
Eerste kerstdag is achter de rug: uit eten met mijn ouders. Het was een eenvoudig restaurant in ons dorp waar ik eerder een nogal teleurstellende ervaring had gehad, maar het kerstmenu was zowaar best heel goed te eten! En een stuk fijner dan vleesfondue, wat we normaal gesproken bij mijn ouders met kerst doen.![]()
Als soep was er kreeftensoep (terwijl ik die middag bij mijn ouders thuis al een liter soldaat had gemaakt), voorgerecht een visbordje met zalm, forel en garnalen. Als hoofdgerecht varkenshaasmedaillons met een prima truffelsaus en knolselderijpuree. Als toetje een nogal eclectisch grand dessert met rode vruchtenparfait, speculaasijs en een glaasje chocolademousse met advocaat.
Vandaag schoonouders-kerstdag, waarop Serieus Gekookt gaat worden. Ik ga dan ook *nu* de keuken in.
Ik zal proberen eraan te denken!quote:
Roomboter maken?quote:Op zondag 26 december 2010 11:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zal proberen eraan te denken!
Zo. Nu eerst eens roomboter maken. Slagroom + keukenmachine = dikke pret!
Nee hoor, is gewoon leuk om te doen.quote:Op zondag 26 december 2010 12:27 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Roomboter maken?
Was de roomboter uitverkocht?
Die vaag bruine prak ziet er toch niet uit als aardappelpuree? Dat is een appel-uien-jus-saus-achtig iets. Lekker iigquote:Op zondag 26 december 2010 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Die vaag bruine prak, is dat je aardappelpuree?.
Hoe maak jij die?
Inderdaad erg eenvoudige salade, lijkt heel erg op de griekse salade van de AH.quote:Op zaterdag 25 december 2010 18:42 schreef golfer het volgende:
Vandaag heb ik pasta met kreeft volgens dit recept gemaakt.
Best bewerkelijk om die saus te maken.
Eerst kreeft gekookt en van karkas ontdaan. Karkas samen met peen, ui, knoflook en venkel de pan in om de roosteren:
[ afbeelding ]
Daarna nog wat kruiden en tomaat, scheut whisky erbij (even flamberen) en vervolgens er een bouillon van maken:
[ afbeelding ]
Daarna room erbij:
[ afbeelding ]
Vervolgens goed zeven:
[ afbeelding ]
Een deel met boter monteren en reduceren tot saus:
[ afbeelding ]
Tenslotte pasta in de kreeftenbouillon koken, kreeftenvlees met een beetje boter opwarmen in de braadpan, saus afmaken en dan op een bord met daarnaast een eenvoudige salade:
[ afbeelding ]
Like we give a shitquote:Op zondag 26 december 2010 13:50 schreef Ryan3 het volgende:
Eten is moeilijk te fotograferen, vrienden, zo is het ook. Bij geen van de foto's in dit topic heb ik tot nu toe zo'n idee van dat ziet er goed uit, aanvalluh!...
Het lijkt wel alsof iedereen al dronken was toen de foto's werden gemaakt. Zoveel knullige basisfouten zijn er te zien.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Nee, dat maakt jou niet uit dat je kerstmaal eruit ziet als een bak Bonzo natuurlijk.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.quote:Op zondag 26 december 2010 13:54 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Like we give a shitDe foto's worden niet gemaakt door pro-fotografen. En die maken gebruik van allerlei truukjes om dingen er beter uit te laten zien.
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekendquote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
God wat haat ik familieverplichtingen en vooral kerst.
* Pietverdriet geeft Golfer een rijkelijk gesorteerd pillendoosje aan met Alka Seltzer, Ibuprofen, (tegen de hoofdpijn) Omeprazolletjes (voor het maagzuur), Cyclizine (tegen misselijkheid), active kool (tegen het vergif)quote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef golfer het volgende:
Als je wilt zeiken over de kwaliteit van foto's moet je vooral naar het sektarische FOT gaan. Hier gaat het om een impressie van koken en voedsel en niet over fotografie.
Soms moet je wel, helaas.quote:Op zondag 26 december 2010 14:31 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En daarom doen wij niet aan kerst, maar aan lekker eten en een fijn rustig cocoonweekend
Fuck them piet als je geen zin hebt
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampenquote:Op zondag 26 december 2010 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zoals goed klaargemaakt eten.
Dat zijn geen truuks, dat is gewoon in controle zijn van je licht.quote:Op zondag 26 december 2010 14:32 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Mwjah...plus tig flitsers, spiegels, reflectieschermen en bovenal nog meer flitsers en lampen
Vrete op aardequote:Op zondag 26 december 2010 14:49 schreef Ole het volgende:
Ziet er nu al goed uit Golfer
Er hebben geloof ik wat mensen last van de kerstnarrigheid hier
Het is een 5-gangen diner geworden als volgt. In het begin gingen we gewoon standaard uit van 3 gangen. soep, lamsbout en crème brûlée. Dat was voordat we naar de winkel gingen. Hoe we het gingen klaarmaken en versieren, dat zouden we wel verzinnen terwijl onderweg waren naar de winkel/slager.quote:Op zondag 26 december 2010 00:54 schreef Staal het volgende:
[..]
Sfeervolle foto's Noodle.
Wat ik alleen graag wil begrijpen zijn de twee voorgerechten. Waarom twee? Ik zou echt na die roomsoep helemaal vol zitten.
En daarna twee keer lam?
Overigens wens ik iedereen hier heel gezellige kerstdagen! Ik ben morgen aan de beurt.
Heb wel een goed voor, tussen en nagerecht. Hoofdgerecht wrs. niet zoals ik zou willen.
Flauwquote:Op zondag 26 december 2010 15:05 schreef Mr.Noodle het volgende:
En wat betreft de foto's tja, ze zijn met m'n telefoon in een paar minuutjes gemaakt en een sfeerfilter gebruikt. Maar eerlijk gezegd de kleur van het eten, zo origineel mogelijk gelaten. Want het eten moest ook nog warm en eetbaar genoeg blijven. Dus ik heb m'n dSLR met sfeervolle lichtflitsset en food cosmeticasetje maar thuis gelaten..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |