Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd.quote:Op donderdag 23 december 2010 13:08 schreef loecje het volgende:
maar watvoor chocolade saus gebruik je dan dat het zo hard stolt? zelf gemaakt of kant en klaar?
ik doe: pure chocola au bain-marie smelten met wat melk/slagroom erdoor.
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheidquote:Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?
(Ik maak al klassieke soesjes met roompatéIk zoek nog een ander hapje.)
quote:Op donderdag 23 december 2010 15:34 schreef misterembryo het volgende:
[..]
http://www.tastyweb.nl/recepten/gevogelte/gerechten kijk hier eens op schoonheid
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkjequote:Op donderdag 23 december 2010 15:23 schreef minilot het volgende:
Ik vraag het gewoon nog eens:
- Iemand een leuk idee voor een klein middag-hapje (amuse-grootte), dat vlees of gevogelte bevat en tof is en culinair verantwoord?
(Ik maak al klassieke soesjes met roompatéIk zoek nog een ander hapje.)
Succes Moblo! Ik ben helaas ook al wakker omdat kind besloot om tot vier keer toe over te geven vannacht. Van die vier keer haalde ze twee keer het toilet, die andere twee keren ben ik nu op aan het ruimen. Altijd gezellig.quote:Op vrijdag 24 december 2010 06:33 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, en vandaag ga ik voorbereidenals 't lukt.. ben zo ziek als 'n hond
! kan niet slapen omdat ik de longen uit m'n lijf hoest
!
Mijn wortelamusequote:Op donderdag 23 december 2010 15:53 schreef minilot het volgende:!
Maar eh, receptenwebsites opsnorren kunnen we allemaal.![]()
Ik wil persoonlijke tips!
Hoe lekker ook, ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen om aan te komen waaien met gevulde eieren! Er is niks mis mee (ik heb nog niet ontbeten en zou er nu wel twintig opkunnen), maar ik heb er toch niet écht een culinaire associatie bij..quote:Op vrijdag 24 december 2010 06:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
eitje koken, topje er heel mooi afsnijden (kutwerkje), hélemaal uitlepelen en dan het eigeel en een beetje eiwit gebruiken als basis voor de vulling. Vulling kan vanalles zijn: pancettablokjes met parmezan en knoflook bijvoorbeeld
Of iets met gerookte kipfilet?
Ik heb een uur later al een soep met wortel erin! Bovendien: ik zoek iets enigzins robuusts met vlees en/of gevogelte.quote:Op vrijdag 24 december 2010 09:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mijn wortelamuseZie fokkookboek bij amuses
Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?quote:Op vrijdag 24 december 2010 08:40 schreef Paladin82 het volgende:
Ik zit hier nog steeds in dubio hoofd gerecht is nu wel bekend, dat word slow roast rosbief
nagerecht een witte choco bombe maar voorgerecht ben ik nog niet uit.
Hehe eigenlijk dat het lekker moet zijnquote:Op vrijdag 24 december 2010 09:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Waar ben je ongeveer naar op zoek? Wat zijn de eisen?
Dat wordt toch maar gratin dauphinoisquote:Op vrijdag 24 december 2010 07:23 schreef Aphrodyte het volgende:
Nog een wijziging in het menu voor vandaag:
Voorgerecht: diverse hapjes (olijven, dipjes, lekker brood)
Hoofdgerecht: 1 kreeft per persoon met home-made mayo, vlaamse frites en salade
Nagerecht: frambozensoufllé
Hmm key lime piequote:Op vrijdag 24 december 2010 13:20 schreef Rezzy het volgende:
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.
Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
Jezelf in kleine hapklare brokken snijden en aan een haak hangen. Lijngevangen zeebaars. Lekker.quote:Op zaterdag 25 december 2010 00:34 schreef Staal het volgende:
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
quote:Op zaterdag 25 december 2010 01:27 schreef Jurk het volgende:
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is
En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.
Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!quote:Op zaterdag 25 december 2010 00:27 schreef Staal het volgende:
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082quote:Op zaterdag 25 december 2010 09:40 schreef Ienepien het volgende:
Crisis!![]()
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het nietDat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...
Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen?
Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk...quote:Op zaterdag 25 december 2010 11:56 schreef Curiosity het volgende:
[..]
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082
Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
nu kan je wel zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan;)quote:Op zaterdag 25 december 2010 12:07 schreef Ienepien het volgende:
[..]
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk...
Woon vlakbij Antwerpen. Morgen zijn wel alle winkels in Putte open. Hoop dat ik daar nog iets kan scoren. Vrees dat het iets van de AH wordt. Wel lullig want ik wilde echt alles zelf maken en nu komt het hoofdgerecht wrs. uit een bakje.quote:Op zaterdag 25 december 2010 08:00 schreef renzell het volgende:
[..]
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |