abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90389288
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.

Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
pi_90389523
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 13:20 schreef Rezzy het volgende:
Ben er ook uit, en heb net de boodschappen binnen.

Amuse: glaasje met mousse van paprika en avocado
Voor: souffle van geitenkaas en noten en vleugje honing
Hoofd: kogelbiefstuk met eendenlever en truffel, truffelsaus en creme brulee van eendenlever. Erbij dan haricots verts in katenspek en rozevalaardappeltjes uit de oven met spekjes en rozemarijn.
Toet: Key lime pie en irish/spanish/cuban coffee (roept u maar, drank genoeg).
Hmm key lime pie :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_90390473
Dat van Renzell klinkt wel heel appetijtelijk
Via Google zijn honderden receptensites te vinden, Smulweb is wel een prettige maar deze is ook zeker handig http://keukenhelden.nl/kerst-recept.jsp
:)
pi_90391910
Er bleken ook nog amuses en een spoom te moeten komen voor het familiediner dus net zalmmousse met witte wijn gelei gemaakt in kleine glaasjes en straks nog een kaashapje met filodeeg. De spoom word prosecco met sorbetijs :D
  vrijdag 24 december 2010 @ 16:47:51 #31
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90397979
Vandaag de hele dag in de keuken gestaan met als resultaat:
Voor 8 personen.

Ayam betawi
Semoor dwaja
Saté
Sajoer boontjes
Nasi
hierbij serveer ik nog kroepoek, gebakken uitjes en pindasaus.

Als toetje slagroomijs met tropisch fruit, slagroom en spekkoek.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 25 december 2010 @ 00:27:09 #32
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90419596
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 25 december 2010 @ 00:34:49 #33
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90419920
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zaterdag 25 december 2010 @ 01:16:12 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90421386
quote:
5s.gif Op zaterdag 25 december 2010 00:34 schreef Staal het volgende:
Wat voor aas kan ik het beste gebruiken om zeebaars te vangen?
Jezelf in kleine hapklare brokken snijden en aan een haak hangen. Lijngevangen zeebaars. Lekker. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90421784
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is :@

En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.

Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_90422186
Meestal betekent kerst bij mijn familie afhaaleten, kaasfondue of gourmetten, dus dit jaar heb ik eens aangeboden te koken. Wordt een simpel menuutje:

Voor: dopwerwten-mint soep met een stukje zalm (1 vega in ons midden: krijgt t soepje zonder zalm met een dot crème fraiche)
- Hoofd: andijviestamp met hertenbiefstukjes en bramen-portsaus (voor de vega: andijviestamp met oude kaas, cashewnoten en diezelfde saus)
- Na: chocolademousse met chocoladeflake met zeezout en pistache, in witte wijn + kruiden gepocheerd peertje, bolletje slagroomijs (of misschien maak ik toch nog een chocoladetaart gevuld met de mousse met chocoganache + zeezout en pistache, taart was het oorspronkelijke plan maar toen kreeg vriend ineens 2 liter chocolademousse mee van werk die op moet...)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_90422254
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 01:27 schreef Jurk het volgende:
Amuse: St jacobs met pecorino-schuim
Voor: Kreeft met truffelmayonaise en verders niks
Hoofd: Zeeduivel met zeekraal-risotto en gegrilde asperges
Toe: Grand dessert, wat op een mandarijn-grapefruit sabayon na geheel prefab is :@

En omdat de helft van de gasten geen vis moet, en de andere helft geen wild gaat mijn man het volgende maken:
Voor: Salade met eendeborst
Hoofd: Reepeper met zuurkoolsigaartjes van filodeeg met peertjes van oma
Amuse en toetje eten we allemaal hetzelfde.

Eerste kerstdag wordt een verrassing. Het enige wat ik weet is dat mn vader een 50 jaar oude port gaat opgraven uit zijn wijnkelder. Benieuwd of dat te drinken is.
:9 klinkt heerlijk!
(vraagje: hoe maak je dat pecorino-schuim? Ik wil ook al een tijd zoiets maken)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 25 december 2010 @ 07:00:02 #38
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_90424666
Ik heb niet te moeilijk gedaan dit jaar:

Voorgerecht:
Ceviche van coquilles met streepjes guacamole

Hoofd:
Rode poon uit de oven, gevuld met rode peper, citroengras en koriander. Met een citroenpuree.

Na:
Chocolade tiramisu

Het was erg lekker, vooral de poon was super! :9
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  zaterdag 25 december 2010 @ 08:00:07 #39
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_90424758
quote:
8s.gif Op zaterdag 25 december 2010 00:27 schreef Staal het volgende:
Ik heb het echt geweldig voor elkaar gekregen.
Werkelijk alles in huis gehaald voor mijn kerstmenuutje.
Ben de zeebaars misgelopen. Geen hoofdgerecht. Heb geruild qua dag met Ryan3.
Wrs. moet ik morgen op een bootje gaan vissen. Had ik maar voor wild gekozen.
Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
  zaterdag 25 december 2010 @ 09:40:24 #40
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_90425116
Crisis! }:|
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het niet -O- Dat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...

Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen? :@

Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 december 2010 @ 10:03:30 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90425349
1. Gourmetten
2. Buffetmaaltijd :P.
Ik maak voor 2de kerstdag Spaanse gehaktballetjes.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_90426733
Voor:

Trio van vis:

- glaasje rauwe zalm en tonijn met wasabi en soja en japanse zeewier
- Garnalen met whiskysaus
- reepje gegrilde zalm met zeekraal en kappertjessaus

hoofd:

- Côte de boeuf in eigen jus

of

- lamskotelet met kruidenboter

met gegrilde asperges, beetgare haricots en roseval met rozemarijn

kaas:

Epoisse, Munster, Camebert Affine au Calvados, Brillat Savarin Affine, brie cru
geroosterd kletzenbrood en appelstroop

Port Colheita 1995-2010

Chocoladetaart
Aberlour A'Bunadh

Natuurlijk alles zelf gemaakt, geen pakjes en sausjes!
  zaterdag 25 december 2010 @ 11:56:47 #43
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_90426939
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 09:40 schreef Ienepien het volgende:
Crisis! }:|
Nu wil ik beginnen met het maken van een trifle op basis van een recept uit de Allerhande (13-2007) en nu doet de Appie-website het niet -O- Dat wordt improviseren. En ik heb nog nooit gedeald met trifles of custard...

Of zijn hier nog mensen die mij aan het recept kunnen helpen? :@

Oh en het probleem zit um vooral in de custard, ik heb custardpoeder liggen, maar ik het recept moet ik ook nog wat doen met eieren en vanillestokjes (dacht ik) en dat kan ik op het pakje niet terugvinden. En nu ben ik confuus...
http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082

Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 25 december 2010 @ 12:07:05 #44
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_90427188
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 11:56 schreef Curiosity het volgende:

[..]

http://www.taste-inspiration.nl/recept.aspx?receptid=2082

Is dit het?
Komt wel uit de allerhande.
Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk... ;)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
pi_90427522
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 december 2010 12:07 schreef Ienepien het volgende:

[..]

Nee die is het niet, die was ik ook al tegen gekomen met google. Inmiddels heb ik het maar op gevoel en een soortgelijk recept van Nigella Lawson gedaan. Staat nu in de koelkast op te stijven. Hopelijk... ;)
nu kan je wel zeggen dat je het helemaal zelf hebt gedaan;)
dat het mag smaken!
  zaterdag 25 december 2010 @ 12:47:25 #46
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_90428394
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 08:00 schreef renzell het volgende:

[..]

Waar woon je? Niet in de buurt van een grote(re) stad? Hier in Rotterdam is de (Turkse) visboer gewoon open en heeft ALLES! Daar heb ik vorig jaar op eerste kerstdag kraakverse zalm en tonijn gehaald voor mijn sushi. Succes!
Woon vlakbij Antwerpen. Morgen zijn wel alle winkels in Putte open. Hoop dat ik daar nog iets kan scoren. Vrees dat het iets van de AH wordt. Wel lullig want ik wilde echt alles zelf maken en nu komt het hoofdgerecht wrs. uit een bakje.

Ik ben gewoon een stomme trut. :(.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_90431499
Rollade gemarineerd met mosterd/dille/en knoflook. In ovenschaal met cranberry's boillon,dille, olie en ananassap is nu gaar, dus nu nog bruin laten roosteren. Opgediend met cranberrysaus vers en gemaakt met bessenjenever .

Dan kip dijbeen met knoflook, sambal nasi, ui, daarna afblussen met milde rode huiswijn paprika, champignons, ananas, gebakken uitjes, en ketjap. Serveren we vanavond met gele riijst.

Vanavond eten met ongeveer 25 man en iedereen neemt wat mee, dus de rest is een verrassing voor ons :P

[ Bericht 0% gewijzigd door paddy op 25-12-2010 14:52:55 ]
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_90435533
Wij eten met +/- 8 man en de vrouwen hebben alles voorbereidt,dus ik ben benieuwd.
Oh ja.. wie zich geroepen voelt zijn kerstmaal te vereeuwigen en te tonen,is er dit topic voor geopend. :Y
Ook als je alleen thuis zit. :Y Alles is welkom aan eigen geschoten beeldmateriaal. :s)
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zaterdag 25 december 2010 @ 17:23:20 #49
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_90435563
Kapsalon. Ideaal kerstgerecht.
  zaterdag 25 december 2010 @ 17:26:13 #50
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_90435619
Het wordt toch maar gourmetten.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')