Hoezo nieuw? Nieuw omdat je er nu pas achter komt dat het bestaat?quote:Op zondag 18 juli 2010 10:23 schreef Lambiekje het volgende:
Korenwolf rosé geprobeerd van 't weekend. En wat zie ik staan tot mijn verbazing: Sucralose
Waarom in vredesnaam moet die rotzooi er in ?!! Het geeft in ieder geval een ranzige nasmaak.
nee dat dergelijke rotzooi in bier zit.quote:Op zondag 18 juli 2010 10:37 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Hoezo nieuw? Nieuw omdat je er nu pas achter komt dat het bestaat?
Ik bedoelde vooral de tekst waar je naar linkte. Die komt over als behoorlijk oud, en vertaald door iemand die het zo te zien niet geheel snaptequote:Op zondag 18 juli 2010 10:39 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
nee dat dergelijke rotzooi in bier zit.
Hoho, niet zo generaliseren. Het zit zo te zien in dat rosebier wat jij had, that's it.quote:Op zondag 18 juli 2010 10:39 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
nee dat dergelijke rotzooi in bier zit.
Ben je een vrouw? =Dquote:Op zondag 18 juli 2010 10:23 schreef Lambiekje het volgende:
Korenwolf rosé geprobeerd van 't weekend. En wat zie ik staan tot mijn verbazing: Sucralose
Waarom in vredesnaam moet die rotzooi er in ?!! Het geeft in ieder geval een ranzige nasmaak.
My thoughts exactlyquote:Op zondag 18 juli 2010 01:29 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
zo hooghartig en tegelijkertijd zo uit de duim gezogen & non-antwoorden
Voedselbereiding betekend meestal moleculaire veranderingen Bankfurt, en een mineraal is niks anders dan een verzameling atomen die op een bepaalde manier gerangschikt zijn, NaCl blijft zout, hoe je het ook maakt.quote:Op zaterdag 17 juli 2010 23:17 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Wel eens friet uit oudbakken olie gegeten ?Er is geen verschil met afgedankte motorolie na een APK beurt.
![]()
[..]
Jij moet blijkbaar nog heel veel leren over gezonde voeding.
[..]
Toevoegingen/moleculaire veranderingen a.g.v. de bereiding, hormonen, landbouwvergif, soja-substanties, E-supplementen, smaakversterkers, geraffineerde zouten, suikers, vitamines, anti-biotica, genetisch gemaniplueerde groenten, mais, aardappels en kruiden, plastic-resten, legbatterij-eieren.
eet smakelijk..![]()
Omdat je 't anders niet te drinken vindt omdat het niet zoet genoeg is voor je, vermoed ik. Dat is het probleem ook, mensen stellen normale smaken totaal niet op prijs meer. Overal wordt een enorme lading zout, suiker, glucosestroop, zoetmiddelen, en vet doorheen gegooid alleen om ervoor te zorgen dat mensen het "lekker" vinden. En er nog meer van kopen (en eten), zelfs als ze geen honger meer hebben...quote:Op zondag 18 juli 2010 10:23 schreef Lambiekje het volgende:
Korenwolf rosé geprobeerd van 't weekend. En wat zie ik staan tot mijn verbazing: Sucralose
Waarom in vredesnaam moet die rotzooi er in ?!! Het geeft in ieder geval een ranzige nasmaak.
Maar, waar het aankomt op het achterblijven van onzuiverheden (chemische verbindingen die niet de stof die je wilt zijn), zijn natuurlijk niet alle manieren om een chemische stof synthetisch aan te maken gelijk.quote:Op zondag 18 juli 2010 16:07 schreef fruityloop het volgende:
NaCl blijft zout, hoe je het ook maakt.
Jazeker, maar niet iedere NaCl is hetzelfde opgebouwd of bereid......quote:Op zondag 18 juli 2010 16:07 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Voedselbereiding betekend meestal moleculaire veranderingen Bankfurt, en een mineraal is niks anders dan een verzameling atomen die op een bepaalde manier gerangschikt zijn, NaCl blijft zout, hoe je het ook maakt.
even quoten voordat het snel ge-edit wordt...quote:Op zondag 18 juli 2010 23:35 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Jazeker, maar niet iedere NaCl is hetzelfde opgebouwd of bereid......
quote:Op zondag 18 juli 2010 23:35 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Jazeker, maar niet iedere NaCl is hetzelfde opgebouwd of bereid......
ja dat weet ik ... maar ik heb ook fruitbieren gedronken waar dat niet in zit. De witbier rosé van Hoegaarden en van Korenwolf zijn vies. Te extreme zoete smaak. Het moet subtiel.quote:Op zondag 18 juli 2010 12:12 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Hoho, niet zo generaliseren. Het zit zo te zien in dat rosebier wat jij had, that's it.
Voor sommige mensen moet het zoet zijn, dus wat betreft bedienen ze hun doelgroep wel goed.quote:Op maandag 19 juli 2010 08:16 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
ja dat weet ik ... maar ik heb ook fruitbieren gedronken waar dat niet in zit. De witbier rosé van Hoegaarden en van Korenwolf zijn vies. Te extreme zoete smaak. Het moet subtiel.
Dit is een klassieker in wording.quote:Op zondag 18 juli 2010 23:35 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Jazeker, maar niet iedere NaCl is hetzelfde opgebouwd of bereid......
Er zijn ook een aantal soorten Kriek met zoetstoffen er inquote:Op maandag 19 juli 2010 08:16 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
ja dat weet ik ... maar ik heb ook fruitbieren gedronken waar dat niet in zit. De witbier rosé van Hoegaarden en van Korenwolf zijn vies. Te extreme zoete smaak. Het moet subtiel.
Er zijn 18 radio-actieve Natrium-isotopen en 7 radio-actieve Chloor isotopen.quote:Op zondag 18 juli 2010 23:35 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Jazeker, maar niet iedere NaCl is hetzelfde opgebouwd of bereid......
Theoretisch ook a.d. orde ja, maar dit bedoelde ik niet, thanks, ik doelde op de elektro-magnetische eigenschappen van mengsels w.o. NaCl-oplossingen, of soorten geometrische vormen van NaCl-kristallen op micro-schaal.quote:Op maandag 19 juli 2010 16:44 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Er zijn 18 radio-actieve Natrium-isotopen en 7 radio-actieve Chloor isotopen.![]()
Gebrek aan kennis lijkt me een betere redenquote:Op maandag 19 juli 2010 21:53 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Theoretisch ook a.d. orde ja, maar dit bedoelde ik niet, thanks, ik doelde op de elektro-magnetische eigenschappen van mengsels w.o. NaCl-oplossingen, of soorten geometrische vormen van NaCl-kristallen op micro-schaal.
maar die zielige reacties als die van fruityloop en Atuinhek is al aanleiding genoeg om deze discussie te verlaten.
Joh, stel je niet zo aan. NaCl, oftewel keukenzout in de volksmond, ziet er zo uitquote:Op maandag 19 juli 2010 21:53 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Theoretisch ook a.d. orde ja, maar dit bedoelde ik niet, thanks, ik doelde op de elektro-magnetische eigenschappen van mengsels w.o. NaCl-oplossingen, of soorten geometrische vormen van NaCl-kristallen op micro-schaal.
maar die zielige reacties als die van fruityloop en Atuinhek is al aanleiding genoeg om deze discussie te verlaten.
ik denk zoiets als koolstof in een rijtje vs koolstof in een circeltje etc...quote:Op dinsdag 20 juli 2010 08:57 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Joh, stel je niet zo aan. NaCl, oftewel keukenzout in de volksmond, ziet er zo uit
[ afbeelding ]
En aangezien we het over voedselbereiding hadden, is dit dus het zout waar we het over hebben, geen (licht) radioactieve isotopen van wat voor chloriden dan ook.
Wat moet ik me in hemelsnaam voorstellen bij een "geometrische vorm van NaCl-kristallen op micro-schaal."
Nano-tubes, buckyballen, dat soort varianten? Dat kan, maar dan hebben we het volgens mij niet meer over NaCl, oftewel keukenzout, zoals dat van toepassing zou kunnen zijn in een topic over voedsel. Maar goed, dit is BNW, dus daar hangen we even een Illuminatu mad scientist aan, en dan kan het ineens wel.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 09:33 schreef Re het volgende:
[..]
ik denk zoiets als koolstof in een rijtje vs koolstof in een circeltje etc...
Gewoon water heeft toch ook dergelijke radioactieve isotopen...hehe...dat gebruik je toch ook bij voedselbereiding?quote:Op dinsdag 20 juli 2010 09:36 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Nano-tubes, buckyballen, dat soort varianten? Dat kan, maar dan hebben we het volgens mij niet meer over NaCl, oftewel keukenzout, zoals dat van toepassing zou kunnen zijn in een topic over voedsel. Maar goed, dit is BNW, dus daar hangen we even een Illuminatu mad scientist aan, en dan kan het ineens wel.
Uhuh! En van zwaar water ga je doooood!quote:Op dinsdag 20 juli 2010 09:42 schreef Odysseuzzz het volgende:
[..]
Gewoon water heeft toch ook dergelijke radioactieve isotopen...hehe...dat gebruik je toch ook bij voedselbereiding?
quote:Op dinsdag 20 juli 2010 11:37 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Uhuh! En van zwaar water ga je doooood!
Ok nu ben je zelfs mij kwijt, en ik lees ook redelijk veel uit de alternatieve hoek... Tin foil hat time.quote:Op maandag 19 juli 2010 21:53 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Theoretisch ook a.d. orde ja, maar dit bedoelde ik niet, thanks, ik doelde op de elektro-magnetische eigenschappen van mengsels w.o. NaCl-oplossingen, of soorten geometrische vormen van NaCl-kristallen op micro-schaal.
ik denk hijzelf ook t.b.h.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:00 schreef Sessy het volgende:
[..]
Ok nu ben je zelfs mij kwijt, en ik lees ook redelijk veel uit de alternatieve hoek... Tin foil hat time.
Mêh, daar komt bij dat in (het meeste) voedsel helemaal geen kristallijn NaCl voorkomt, maar dat het een oplossing van Na+ en Cl- ionen is.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 09:36 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Nano-tubes, buckyballen, dat soort varianten? Dat kan, maar dan hebben we het volgens mij niet meer over NaCl, oftewel keukenzout, zoals dat van toepassing zou kunnen zijn in een topic over voedsel. Maar goed, dit is BNW, dus daar hangen we even een Illuminatu mad scientist aan, en dan kan het ineens wel.
De alternatieve hoek is vaak bull-shit, ik ben jou dus graag kwijt.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:00 schreef Sessy het volgende:
[..]
Ok nu ben je zelfs mij kwijt, en ik lees ook redelijk veel uit de alternatieve hoek... Tin foil hat time.
Sommige "flesjes" water geven een Ca47 waarde op de verpakking, andere weer niet. Ik koop dat nooit maar stond daar wel van te kijken destijds.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 11:37 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Uhuh! En van zwaar water ga je doooood!
je spreidt je poep liever uitquote:Op dinsdag 20 juli 2010 18:31 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
De alternatieve hoek is vaak bull-shit, ik ben jou dus graag kwijt.
Gelukkig ben ik niet al te vaak op dit BNW-forum.
En daarom heeft men kritisch lezen uitgevonden.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 18:31 schreef Bankfurt het volgende:
De alternatieve hoek is vaak bull-shit, ik ben jou dus graag kwijt.
Gelukkig ben ik niet al te vaak op dit BNW-forum.
http://www.bol.com/nl/p/n(...)005749538/index.htmlquote:Op vrijdag 16 juli 2010 19:16 schreef ATuin-hek het volgende:
Echt vet... in tegenstelling tot nep vet?
IT'S A CONSPIRACY !!!!!quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:20 schreef Lambiekje het @Mods:
En waarom werkt tegenwoordig de Bold/Italic/Underline/Quote/Afbeelding etc niet meer (met FF)?
quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:20 schreef Lambiekje het volgende:
ach ja de E-nummers die toch weer niet gezond zijn.
@Mods:
En waarom werkt tegenwoordig de Bold/Italic/Underline/Quote/Afbeelding etc niet meer (met FF)?
Staat je javascript aanquote:Op woensdag 21 juli 2010 13:20 schreef Lambiekje het volgende:
@Mods:
En waarom werkt tegenwoordig de Bold/Italic/Underline/Quote/Afbeelding etc niet meer (met FF)?
Gelukkig zijn die in de EU al bijna helemaal uitgebannen, en zijn de mogelijke kankerverwekkende eigenschappen enkel aangetoont bij proefdieren, niet bij mensen.quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:20 schreef Lambiekje het volgende:
ach ja de E-nummers die toch weer niet gezond zijn.
@Mods:
En waarom werkt tegenwoordig de Bold/Italic/Underline/Quote/Afbeelding etc niet meer (met FF)?
Die markeringen heb ik aangebracht om even de teneur van de conclusie naar voren te halen, maar die is duideljik lijkt me?quote:The NTP study did not detect any problems in chronic feeding studies on rats and
mice, though the animals were not exposed in utero. Bio/dynamics concluded that its
studies on rats and mice showed that Yellow 6 was not an animal carcinogen, but rats
in the two highest dosage groups (3%, 5%) experienced higher incidences of adrenal
medullary adenomas. The FDA has given reasons for not considering those tumors
significant, but those reasons are not persuasive. A Bio/dynamics mouse study did not
find evidence of carcinogenicity but it did not include an in utero phase. It is of concern
that Yellow 6 may be contaminated with significant levels of recognized carcinogens.
Also, while rarely life-threatening, Yellow 6 causes mild to severe hypersensitivity
reactions in a small percentage of the population and may cause hyperactivity in
some children. Even if it does not cause cancer, Yellow 6 raises other, lesser concerns.
Because it provides no health benefit whatsoever, Yellow 6 should be removed from
the food supply.
quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:46 schreef Sessy het volgende:
Ik weet wel dat ik zo allergisch als de pest ben op een soort rood wat in "frambozen" dingen zit (niet "aardbeien" dingen vreemd genoeg, die kleur die voor "aardbei" wordt gebruikt is net wat geler dan die voor "framboos"). Bulten, jeuk, etc.
Alleen het feit dat er mensen allergisch kunnen reageren op een bepaald additief is echter geen reden om het uit te bannen (daarom nummeren ze die dingen op de inhoudslijsten ook, als je daar allergisch op bent weet je dat je dat niet moet kopen). Ik ben bijv. ook allergisch op gist, zullen we voortaan ook maar geen wijn, bier of brood verkopen? De meeste E-nummers zijn overigens gewoon normale dingen. E500 is bijvoorbeeld gewoon soda. Als je allergisch bent op die kleurstof koop je maar iets wat met kurkuma is gekleurd of zo. Als de carcinogenen in de verontreinigingen zitten, is niet het E-nummer zelf schuld trouwens maar het produtieproces.
Pinda allergie.quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:46 schreef Sessy het volgende:
Ik weet wel dat ik zo allergisch als de pest ben op een soort rood wat in "frambozen" dingen zit (niet "aardbeien" dingen vreemd genoeg, die kleur die voor "aardbei" wordt gebruikt is net wat geler dan die voor "framboos"). Bulten, jeuk, etc.
Alleen het feit dat er mensen allergisch kunnen reageren op een bepaald additief is echter geen reden om het uit te bannen (daarom nummeren ze die dingen op de inhoudslijsten ook, als je daar allergisch op bent weet je dat je dat niet moet kopen). Ik ben bijv. ook allergisch op gist, zullen we voortaan ook maar geen wijn, bier of brood verkopen? De meeste E-nummers zijn overigens gewoon normale dingen. E500 is bijvoorbeeld gewoon soda. Als je allergisch bent op die kleurstof koop je maar iets wat met kurkuma is gekleurd of zo. Als de carcinogenen in de verontreinigingen zitten, is niet het E-nummer zelf schuld trouwens maar het produtieproces.
Niettemin wordt natriumbicarbonaat (sodium is engels voor natrium) al 2 eeuwen lang gebruikt voor het laten rijzen van deeg in cake, koekjes, pannekoeken enzovoorts hoor. Verder wordt het als medicijn gebruikt (in oplossing bij voorhoofdsholteontstekingen http://en.wikipedia.org/wiki/Nasal_irrigation ) en is het een goed schoonmaakmiddel tegen thee-aanslag, wordt het door tandartsen gebruikt om tandsteen te verwijderen (schuurpapier effect, ze doen het samen met een beetje water in een soort van hogedrukspuit en kunnen zo tussen je tanden het tandsteen verwijderen), kan je er zuur mee neutraliseren bij chemische brandwonden en huishoudelijke zaken, zit het in sommige soorten tandpasta's ter verwijdering van tandaanslag en tandsteen en wordt het gebruikt voor nog 1001 andere dingen. Je kan het in een slecht gezuiverde vorm krijgen als schoonmaaksoda of je kan het in bakpoederzakjes verwerkt krijgen in een zuivere, voedselveilige variant. In de supermarktjes met een oostblok-thema (Russisch en Pools en zo) kan je het ook in halve-kilopakken krijgen voor bakken (en je kan er sommige bloemen van kleur mee laten veranderen, gaaf joh).quote:Op woensdag 21 juli 2010 14:00 schreef Jungpionier het volgende:
hier trouwens een link met wat E-nummers en wat uitleg over wat het is en waar het oorspronkelijk vandaan komt.
http://www.ukfoodguide.net/enumeric.htm
(en wat daar niet gelinkt is met uitleg kan men wel gewoon in google kopieren)
E500 Sodium carbonates
Het zit in ramen :-O (maar volgens de verpakking niet in mijn bio-ramen)
zelfs dat valt mee: een brood mooimaken door het met eigeel te besmeren voor je het in de oven zet is ook een additief toevoegen..quote:Op woensdag 21 juli 2010 14:22 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Pinda allergie.
Er is natuurlijk wel een verschil of je een product 'mooi' probeert te maken met additieven.
Ik stop altijd van die lekkere kort-geroosterde pijnboompitten bij mijn saladequote:Op woensdag 21 juli 2010 17:05 schreef mr.happy het volgende:
[..]
zelfs dat valt mee: een brood mooimaken door het met eigeel te besmeren voor je het in de oven zet is ook een additief toevoegen..
Nou ik weet niet hoe je dat bedoelt maar dat is erg kort door de bocht.quote:Op woensdag 7 juli 2010 16:41 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Het is wel duidelijk dat we utterly crap in de winkels hebben liggen.
quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:27 schreef Lambiekje het volgende:
E-nummers staat voor niet-natuurlijk en is dus gewoon simpelweg niet goed. E-nummers associeer ik niet met veilig of gezond. 25 jaar geleden zat het er niet in dus nu kan het ook. Het is volstrekt bullshit dat nagenoeg elke product dergelijke E-nummers dient te bevatten.
Ja, als je supplementen van anti-oxidanten neemt zijn er aanwijzingen dat ze carcinogeen zouden kunnen werken. Maar dit gaat ook weer om de dosis, je moet dan per dag een volledig potje supplementen leeg vreten. In normale dosis verlagen anti-oxidanten nog steeds het risico op kanker.quote:Op woensdag 21 juli 2010 18:58 schreef oompaloompa het volgende:
wist je dat anti-oxidant spul de kans op kanker waarschijnlijk verhoogt?
Ja en als je puur, gedestilleerd water intraveneus toedient, ga je dood. Nee echt hoor, geen grap, je bloedcellen zwellen dan op tot ze knappen. Je moet producten in de hoeveelheden en op de manieren gebruiken waarop ze bedoeld zijn.quote:Op woensdag 21 juli 2010 18:58 schreef oompaloompa het volgende:
wist je dat anti-oxidant spul de kans op kanker waarschijnlijk verhoogt?
zoals hierboven al gepost zijn de bevindingen tot nu toe dat extra antioxidanten (die drankjes & pillen) de kans op kanker verhogen. Als je ze dus volgens de verpakking etc. gebruikt.quote:Op woensdag 21 juli 2010 20:29 schreef Sessy het volgende:
[..]
Ja en als je puur, gedestilleerd water intraveneus toedient, ga je dood. Nee echt hoor, geen grap, je bloedcellen zwellen dan op tot ze knappen. Je moet producten in de hoeveelheden en op de manieren gebruiken waarop ze bedoeld zijn.![]()
DIT moeten wij met zijn allen WEL verontrustend vinden:
http://www.nrdc.org/health/effects/mercury/tuna.asp
Ik zou met mijn gewicht niet vaker dan eens in de 10 dagen een blik tonijn moeten eten bijvoorbeeld in verband met de zware metalen daarin. Met sommige andere soorten zeeproducten is het nog veel erger dan met tonijn. (en die zware metalen komen toch echt uit de rivieren in China en weet ik veel in de zee terecht hoor).
quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:20 schreef Lambiekje het volgende:
ach ja de E-nummers die toch weer niet gezond zijn.
@Mods:
En waarom werkt tegenwoordig de Bold/Italic/Underline/Quote/Afbeelding etc niet meer (met FF)?
quote:Op woensdag 21 juli 2010 19:17 schreef Ducktails het volgende:
Ik studeer Levensmiddelentechnologie, dus ik vind dit een geweldig topic om door te lezen. Maar allejezus zeg, sommige mensen moeten echt zichzelf iets meer inlezen voor dat ze posten. Zoveel onzin in dit topic, echt niet te filmen. Een van de meest schrijnende voorbeelden vind ik deze wel:
[..]
Niet-natuurlijk zegt hij? Zou hij weten dat ascobinezuur (vit C) E-300 is? En zuurstof E-948? (zo zijn er nog honderden voorbeelden) Ik weet niet hoe die niet-natuurlijk zijn.
Nee hoor, dat is alleen bij hoge concentraties. Veel groente en fruit eten is nog steeds harstikke goed voor je.quote:Op woensdag 21 juli 2010 20:35 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
zoals hierboven al gepost zijn de bevindingen tot nu toe dat extra antioxidanten (die drankjes & pillen) de kans op kanker verhogen. Als je ze dus volgens de verpakking etc. gebruikt.
Het imago dat dat gezond is, is dus een soort van volksmythe die nog steeds leeft (alhoewel minder dan paar jaar geleden).
zucht, lees je wel wat ik post en wat er op die pagina staat?quote:Op woensdag 21 juli 2010 22:24 schreef Sessy het volgende:
[..]
Nee hoor, dat is alleen bij hoge concentraties. Veel groente en fruit eten is nog steeds harstikke goed voor je.
http://www.voedingscentru(...)n/antioxidanten.aspx
quote:Op woensdag 21 juli 2010 22:19 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Het probleem met Lambiekje is dat hij een veels te grote bek heeft ten opzichte van zijn kennis; je moet dit soort topics dan ook vooral lezen als een frustratie-uiting.
Door dat geschreeuw wordt het natuurlijk wel erg lastig voor em om je post te beantwoorden met:
"Verrek, dat wist ik niet, misschien moet ik eerst es nadenken voordat ik wat post". Dus dat hoef je niet te verwachten
quote:Op woensdag 21 juli 2010 22:56 schreef Sessy het volgende:
Ja. Pillenvorm is volgens jou natuurlijk?Je moet knap veel worteltjes eten wil je die hoeveelheid binnenkrijgen.
quote:Op woensdag 21 juli 2010 20:35 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
z extra antioxidanten (die drankjes & pillen) de kans op kanker verhogen.
Geen borstvoeding geven ook... En nog heel veel andere dingen. Als je normale kans 10 op 1000 000 is om kanker te krijgen bijvoorbeeld (ik zeg maar wat hoor) en dat wordt verhoogd met 10%, is je kans dus 11 op 1000 000. Nou, schokkend (en daarbij is een significante toename van een kans vaak niet eens 10% maar eerder 2% of zo) Ondertussen kunnen antioxidanten bij chronische ontstekingsreacties (welke overigens ook al tot kanker kunnen leiden) wel een gunstig effect hebben. Als je gezond bent verder heb je eigenlijk gewoon geen zooi uit potjes te slikken, weet je. IMHO anyway. Zie ook niet waarom je dat zou willen doen verder.quote:Op woensdag 21 juli 2010 23:09 schreef oompaloompa het volgende:
dat is idd meer dan normaal gebruik, maar niet veel in de context die je postte dat alles in grote hoeveelheid schadelijk is.
Elke dag 2 vitaminepillen die gericht zijn op antioxidanten verhoogt al significant de kans op kanker. (disclaimer: hoogst-waarschijnlijk)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |