quote:Op dinsdag 4 mei 2010 17:07 schreef nickybolletje het volgende:
Het verschil is dat je in Amerika niet alleen promoveert op een dissertatie, maar in een volledig vakgebied, je wordt in het begin wat breder opgeleid, en de kwaliteit van je opleiding is een stuk hoger. Ik zag hier net iemand in dit topic klagen over meer dan 40 uur per week werken, nou daar moet je in de VS niet mee aankomen.....
Tegenover de Amerika obsessie staat de Amerika onderschatting. Net als promovendi zijn de undergrads waarmee ik hier werk veel beter dan de universitaire opleidingen in Nederland, maar alles wordt bepaald door de school. Een undergrad en grad student van MIT is superslim en weet alles, undergrad en grad student van de University of Southwest Oklahoma is op MBO niveau.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 18:40 schreef thabit het volgende:
In Amerika zijn de undergraduate opleidingen gewoon bedroevend slecht. Daarom word je bij een promotie in het begin wat breder opgeleid, allemaal schade die ingehaald moet worden.
Dan heb je simpelweg in Nederland geen goede vakgroepen op jouw gebied. Kan gebeuren in zo'n klein land en met onderzoek dat heel specialistisch is.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 18:51 schreef Shivo het volgende:
[..]
Tegenover de Amerika obsessie staat de Amerika onderschatting. Net als promovendi zijn de undergrads waarmee ik hier werk veel beter dan de universitaire opleidingen in Nederland, maar alles wordt bepaald door de school. Een undergrad en grad student van MIT is superslim en weet alles, undergrad en grad student van de University of Southwest Oklahoma is op MBO niveau.
Hier in Zweden moet je ook een aantal vakken volgen. Maar, ik vind het verschil tussen een aantal vakken en 2 jaar redelijk groot. Tegen een vak als methodologie zou ik nooit iets hebben, maar vakken die niet aansluiten op hetgeen dat je doet lijken me zo nutteloos..quote:Op dinsdag 4 mei 2010 22:37 schreef Fogel het volgende:
In Noorwegen moet je ook 30 studiepunten (1 semester) halen als deel van je phd. Maar dat zijn dan wel phd vakken die je zelf uitkiest en dus ook op je onderzoek aansluiten. Kort door de bocht kan je zeggen dat je door de deadlines in de vakken automatisch voortgang krijgt in je onderzoek.
Hmm, da's wel apart. Als postdoc verdien ik nu in Duitsland wel iets beter dan wat ik in Nederland zou verdienen.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 22:08 schreef AKnynke het volgende:
Oh, en geld verdienen lijkt me ook fijn. M'n vriend is nu in Duitsland bezig te promoveren, en voor Duitse begrippen verdient hij heel goed...(1150 euro in de maand). Maar, dan ga ik liever naar zweden of Nederland, waar dat toch beter geregeld is.
als promovendus in Duitsland heb je vaak een aanstelling als assistent van een professor, en werk je parttime voor hem en parttime aan je eigen onderzoek. En krijg je een mager salaris. M'n vriend heeft een plek in een graduate school, wat een beetje als in Nederland geregeld is: een aantal vakken (vooral methodologie), hij moet 1 semester les geven, en that's it.quote:Op woensdag 5 mei 2010 12:02 schreef thabit het volgende:
[..]
Hmm, da's wel apart. Als postdoc verdien ik nu in Duitsland wel iets beter dan wat ik in Nederland zou verdienen.
Ik zit nu in Essen en ik doe wiskunde (voornamelijk getaltheorie). Binnenkort vertrek ik naar Warwick (Engeland). Waar in Duitsland zit jouw vriend?quote:Op woensdag 5 mei 2010 12:18 schreef AKnynke het volgende:
[..]
als promovendus in Duitsland heb je vaak een aanstelling als assistent van een professor, en werk je parttime voor hem en parttime aan je eigen onderzoek. En krijg je een mager salaris. M'n vriend heeft een plek in een graduate school, wat een beetje als in Nederland geregeld is: een aantal vakken (vooral methodologie), hij moet 1 semester les geven, en that's it.
Waar zit jij, en in welk vakgebied?
Bremen. Hij is bezig in Global Governance. Wat gaat Warwick je brengen?quote:Op woensdag 5 mei 2010 12:46 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik zit nu in Essen en ik doe wiskunde (voornamelijk getaltheorie). Binnenkort vertrek ik naar Warwick (Engeland). Waar in Duitsland zit jouw vriend?
Ik ga daar 2 jaar postdoccen, middels een beurs van de EU. EU betekent helaas bureaucratie, dus ik weet op dit moment niet eens wanneer ik er precies kan beginnen, er zijn nog wat formaliteiten die afgehandeld moeten worden en dat lijkt een eeuwigheid te duren.quote:Op woensdag 5 mei 2010 12:50 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Bremen. Hij is bezig in Global Governance. Wat gaat Warwick je brengen?
Ik zal even een OP maken...quote:Op woensdag 5 mei 2010 16:03 schreef tuxepux het volgende:
aiotvp!![]()
Zou een overzichtje van wie wat waar doet leuk zijn? Of zijn we met te weinig om echt een clubje te beginnen?
Thanx!quote:
Heb ik liever niet in een OP staan, klein beetje anonymiteit kan geen kwaadquote:Op woensdag 5 mei 2010 20:53 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Thanx!Was meer werk dan het lijkt. Wat doe je ook al weer en waar? Zet ik je gelijk erbij
Zeurpiet. Fogel is een promovendus in Noorwegen. Overigens ben ik nog niet naar Houston verhuisd, dit is gepland voor september, ben nu nog staff scientist in Boston.quote:Op woensdag 5 mei 2010 20:58 schreef Fogel het volgende:
[..]
Heb ik liever niet in een OP staan, klein beetje anonymiteit kan geen kwaad
Ja, dat staat er al en daar heb ik uiteraard geen problemen mee. De details van mijn exacte vakgebied en universiteit heb ik er liever niet bij.quote:Op woensdag 5 mei 2010 21:14 schreef Shivo het volgende:
[..]
Zeurpiet. Fogel is een promovendus in Noorwegen. Overigens ben ik nog niet naar Houston verhuisd, dit is gepland voor september, ben nu nog staff scientist in Boston.
Geen probleem johquote:Op woensdag 5 mei 2010 20:58 schreef Fogel het volgende:
[..]
Heb ik liever niet in een OP staan, klein beetje anonymiteit kan geen kwaad
ziet er goed uit, bij mij mag er medische farmacologie, erasmus bijquote:
Gefeliciteerd!quote:Op donderdag 6 mei 2010 15:56 schreef Spatzmann het volgende:
Zo, mijn 'major revision' is geaccepteerd. Eerste journal(tje)publicatie. Iig blij hiermee.
privacy en bekendheid op internet? Trouwens, ik vind het wel gek dat de post-docs in de OP onder de promoveerders staan.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 15:19 schreef bramiozo2002 het volgende:
Ola Signor Carlos, ik ben phd af in Parijs, contractenissues..sta nog wel ingeschreven bij de ENPC.
Ben OIO bij FOM Rijnhuizen vanaf 1 juni, zal worden gedetacheerd bij het CWI in Amsterdam, onderwerp is
plasmafysica.
Nog gefeliciteerd keesjeislief ... en Spatzmann !.
Waarom zou iemand niet bekend willen maken waar hij/zij promoveert ?
Maarja, maakt zo een lijstje beetje...hol, wie promoveert waar op wat is toch wel de basale informatie voor zo een topic zou ik zeggen. Tenminste de stad en het onderwerp, wordt erg lastig om iemand daarop te traceren denk ik, just my 2 centsquote:Op vrijdag 7 mei 2010 16:45 schreef AKnynke het volgende:
[..]
privacy en bekendheid op internet? Trouwens, ik vind het wel gek dat de post-docs in de OP onder de promoveerders staan.
Als ik de stad en het onderwerp erbij zet vind je met bijzonder weinig zoekwerk mijn volledige naam, e-mail adres en telefoonnummer. Met 2 klikken verder kan je zelfs mijn inkomen en namen van vrouw en kinderen te zien krijgen.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 16:50 schreef bramiozo2002 het volgende:
[..]
Maarja, maakt zo een lijstje beetje...hol, wie promoveert waar op wat is toch wel de basale informatie voor zo een topic zou ik zeggen. Tenminste de stad en het onderwerp, wordt erg lastig om iemand daarop te traceren denk ik, just my 2 cents.
Volgens mij lees jij dan de verkeerde onderzoeken. Proefschriften en onderzoeken uit mijn richting dragen unaniem bij aan ons welbevinden door betere behandelingen, betere medicatie en betere zorg mogelijk te maken. Zonder deze onderzoeken, en veelal betreffen dit proefschriften, zou kortweg jouw levensverwachting-afhankelijke AOW-leeftijd de 65 niet eens halen.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:30 schreef dieselnoi het volgende:
Ik begrijp nog steeds niet het nut van promoveren?
Wat is er nou mis mee om 4 jaar in het echte bedrijfsleven te werken en echte praktijk ervaring op te doen wat je later in de maatschappij kan toepassen? Ipv in een kelder flutonderzoekjes doen waar niemand geen ene reet aan heeft. Ik heb vaak proefschriften en onderzoekjes gezien waarvan ik denk... nou nuttig zeg! 99% is gewoon echt bagger en totaal niet zinvol.
Volgens mij gaat het bij de meeste mensen echt om de titel zodat ze bij de nerds kunnen opscheppen.
Tja, ik denk dat de meeste academici het onderzoek zien als echt werk en het bedrijfsleven als sociaal vangnet waar je heen gaat als je geen carrière meer wilt maken.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:30 schreef dieselnoi het volgende:
Ik begrijp nog steeds niet het nut van promoveren?
Wat is er nou mis mee om 4 jaar in het echte bedrijfsleven te werken en echte praktijk ervaring op te doen wat je later in de maatschappij kan toepassen? Ipv in een kelder flutonderzoekjes doen waar niemand geen ene reet aan heeft. Ik heb vaak proefschriften en onderzoekjes gezien waarvan ik denk... nou nuttig zeg! 99% is gewoon echt bagger en totaal niet zinvol.
Volgens mij gaat het bij de meeste mensen echt om de titel zodat ze bij de nerds kunnen opscheppen.
Dat lijkt me wel ja, kort(!) uitleggen wat het inhoudt is belangrijk. Het is wel handig dat mensen weten wat je kunt en wat voor afstudeeronderzoek je hebt gedaan.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 19:27 schreef rthls het volgende:
Ik ga binnenkort solliciteren op een promotieplek (medisch, waar en wat precies laat ik in het midden ivm postgeschiedenis) en zou graag wat tips willen wat betreft het maken van mijn CV. Ik heb nog nooit een serieuze CV hoeven maken en als je op internet zoekt naar voorbeeld CVs heb ik vaak het gevoel dat die niet echt goed weergeven wat er op een CV moet staan voor een sollicitatie op een promotieplek, behalve de standaard dingen als personalia, opleiding e.d. natuurlijk.
Ik heb bijvoorbeeld een aantal stages gedaan, wat is daarbij belangrijk om te vermelden? Ik dacht zelf dat bijvoorbeeld vermelden van technieken die ik heb gebruikt wel handig is. Maar is het ook handig om behalve de titel ook kort te vermelden waar het over ging?
Bijbanen zou ik alleen vermelden als ze relevant zijn voor het werk waarop je solliciteert. Extracurriculaire activiteiten zou ik wel vermelden.quote:En het vermelden van bijbanen die ik heb gehad? Allemaal vermelden? En hobby en andere kwalificaties?
Bijbanen zijn gewoon de standaard bijbanen geweest (supermarkt, callcenter, horeca), dus die zijn dan niet echt het vermelden waard.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 19:40 schreef thabit het volgende:
[..]
Dat lijkt me wel ja, kort(!) uitleggen wat het inhoudt is belangrijk. Het is wel handig dat mensen weten wat je kunt en wat voor afstudeeronderzoek je hebt gedaan.
[..]
Bijbanen zou ik alleen vermelden als ze relevant zijn voor het werk waarop je solliciteert. Extracurriculaire activiteiten zou ik wel vermelden.
Het kan ook handig zijn om referenties te regelen. En een voordracht over je afstudeerwerk te geven.
Een voordracht is uiteraard alleen nodig als erom wordt gevraagd, maar het kan nooit kwaad om dat zelf voor te stellen.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 20:13 schreef rthls het volgende:
[..]
Bijbanen zijn gewoon de standaard bijbanen geweest (supermarkt, callcenter, horeca), dus die zijn dan niet echt het vermelden waard.
Helaas niet echt aan extracurriculaire dingen gedaan.
Referenties worden niet om gevraagd, maar die ik wilde ik wel voor de zekerheid regelen ja! En voordracht lijkt me alleen nodig als dat wordt gevraagd neem ik aan?
Ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat dat betekent.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 21:25 schreef rthls het volgende:
Ok.
En wat adviseer jij: een vaardigheden-CV of een chronologische CV?
Een combinatie van allebei...quote:Op dinsdag 8 juni 2010 21:25 schreef rthls het volgende:
Ok.
En wat adviseer jij: een vaardigheden-CV of een chronologische CV?
En ik ken dan weer een Amerikaanse die met een proefschrift in haar hand stond en verzuchtte wat voor prestatie we in Nederland moeten leveren en dat zo'n disseratie héél wat inhoudelijker is dan het eindproduct dat zij moest leveren. Dus tja, het ligt er maar net aan wie je spreekt, denk ikquote:Op woensdag 5 mei 2010 03:35 schreef nickybolletje het volgende:
TVP interessante discussie. Ik denk dat de Amerikaanse PhD behoorlijk onderschat wordt door sommige mensen hier... Een PhD aan een topuniversiteit hier betekent echt wat, in tegenstelling tot een Europese PhD waarbij je niet eens origineel onderzoek hoeft te publiceren en een paar jaar wat aankloot.
Ben ik ook zeker aan het doenquote:Op woensdag 9 juni 2010 17:35 schreef RobertoCarlos het volgende:
Je kunt trouwens ook gewoon even googlen naar cv's die mensen online zetten om daar inspiratie uit te halen.
Wat er nu direct meer is, durf ik niet te zeggen. Op de opleiding proberen ze je zoveel mogelijk te sturen richting wetenschappelijk onderzoek. Verder is er vooral werk bij de overheid, meer het beleidsonderzoek en particulier onderzoek bij bedrijven.quote:Op woensdag 16 juni 2010 20:17 schreef rthls het volgende:
Ik ga idd de medische kant op. Ik weet iig door m'n stages dat ik wel de wetenschap in wil!
Zijn er voor criminologen meer banen in de wetenschap of in niet-wetenschappelijk instellingen (bedrijfsleven of overheid)?
motivatiedipje heb ik ook, en laat ik nou net ook een inactieve begeleider hebben, goed weer, en met een vastlopende SPSS zittenquote:Op woensdag 21 juli 2010 15:24 schreef Quoi het volgende:
Mag ik even? Wat is SPSS toch een boutprogramma............... Zit al telkens minuuuten te wachten op syntaxen die vastlopen...
Inactieve begeleider, leeg gebouw en goed weer erbij en dit zorgt eigenlijk toch best voor een motivatiedipje.
Gefeliciteerd!quote:Op dinsdag 27 juli 2010 22:19 schreef rthls het volgende:
I got the jobBinnenkort ben ik dus PhD-student!
Gefeliciteerd!quote:Op dinsdag 27 juli 2010 22:19 schreef rthls het volgende:
I got the jobBinnenkort ben ik dus PhD-student!
ik wil nou niet de betweterige niet-phd student spelen: Maar, ik zou STATA gebruiken. Zo veel flexibeler, en je hebt veel meer 'grip' op wat je doet. Ik heb het voor m'n masterscriptie gebruikt, en dat is mij goed bevallen!quote:Op woensdag 21 juli 2010 15:30 schreef Grumpey het volgende:
[..]
motivatiedipje heb ik ook, en laat ik nou net ook een inactieve begeleider hebben, goed weer, en met een vastlopende SPSS zitten
Bedankt voor de felicitatiesquote:Op dinsdag 27 juli 2010 22:25 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Gefeliciteerd!
In Nederland, I presume?
Gefeliciteerd. Heb je nu uiteindelijk nog een voordracht moeten doen?quote:Op dinsdag 27 juli 2010 22:19 schreef rthls het volgende:
I got the jobBinnenkort ben ik dus PhD-student!
Gefeliciteerd!!quote:Op dinsdag 27 juli 2010 22:19 schreef rthls het volgende:
I got the jobBinnenkort ben ik dus PhD-student!
Heb idd een voordracht moeten houden en die heeft er met name voor gezorgd dat ik ben aangenomen!quote:Op donderdag 29 juli 2010 13:57 schreef TeleluvR het volgende:
[..]
Gefeliciteerd. Heb je nu uiteindelijk nog een voordracht moeten doen?
Het gaat toch allemaal nergens over? Als ik de loterij win begin ik mijn eigen instituut, waar alleen mede-partieel-autisten welkom zijn, de hele dag lekker knutselen aan ons eigen onderzoek. En de eerste de beste die woorden als 'competenties', 'ranglijsten', 'tevredenheidsonderzoeken', 'maatschappelijke impact', 'uitstraling naar buiten' en meer van dat soort geleuter in zijn of haar mond durft te nemen zetten we de deur uit. Of het raam. Op 10 hoog.quote:Op maandag 9 augustus 2010 17:41 schreef thabit het volgende:
Tja Kees, 't is kut, maar zo werkt het. Een hoop onzinnig gedoe komt er vaak bij kijken, bureaucratische procedures, stapels papierwerk, etc. Schijnt in Amerika allemaal nog een stuk onzinniger te zijn, daar duurt de hele procedure een jaar en moet je ook nog allemaal 'Teaching Statements' schrijven en zo.
Volgens mij gebruik je in het Nederlands gewoon het woord shortlist, overigens..
Ok. Mijn ervaring op wiskundedepts. in NL is dat die leiding meer de vorm van een adviserend mentorschap aanneemt en de UD volledig vrij is qua onderzoek etc.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:23 schreef Shivo het volgende:
Kees: ja, ongeveer hetzelfde. In de VS is het onderzoek wel minder hierarchisch, in principe heb ik geen baas meer nu. Wel het hoofd van de afdeling maar die heeft uiteindelijk geen zeg in wat ik wel of niet doe, zolang ik me aan de statuten van het instituut houdt. In Nederland sta je als UD in principe onder leiding van een professor (hoewel dat ook wel aan het veranderen is).
Dank je! En ook dank voor het aanbod, dat komt vast en zeker goed van pas binnenkort.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 18:33 schreef SaskiaR het volgende:
Hoi Kees, welkom in Manchester! Als je praktische vragen hebt, stuur maar een PM ofzo
Tja, ik ben gevraagdquote:Op donderdag 26 augustus 2010 18:33 schreef SaskiaR het volgende:
@Clupea: dat lijkt me eigenlijk een ideale baan! Ben nu nog een paar maanden postdoc, maar weet niet of ik verder wil (en kan - er zijn ongeveer 0 banen beschikbaar) in de wetenschap. Werken bij een wetenschappelijke uitgeverij heeft me altijd al leuk geleken. Hoe heb je het aangepakt om bij een uitgeverij terecht te komen?
Nu we toch dit zijpaadje zijn ingeslagen, hoe wordt er in jouw branche eigenlijk aangekeken tegen open preprintdatabases, zoals arxiv.org? Wordt het gezien als een bedreiging voor het voortbestaan van de commerciele wetenschappelijke tijdschriften op dezelfde gebieden?quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 08:40 schreef Clupea het volgende:
[..]
Tja, ik ben gevraagd![]()
Ik had mijn CV op Monsterboard staan, en daar heeft een wervingsbureau op gereageerd. Ik had de vacature eerst geweigerd want ze vroegen een eeuw publishing-werkervaring, maar dat bleek uiteindelijk wel mee te vallen.
Het is erg leuk om te zien hoe journals van de andere kant werken, er zit een hele 'industrie' achter die je als wetenschapper niet ziet. Er zijn echter ook een hoop minder leuke banen in publishing, dus je moet wel uitkijken waarop je solliciteert.
Dank je thabit!quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 14:15 schreef thabit het volgende:
Gefeliciteerd met je baan in Manchester, Kees!
Dat is nog een doorlopende discussie, vooral in combinatie met Open Access en data repositories. 'Wij' als bedrijf waren 1 van de eerste met 'Green OA', dus de auteurs kunnen gewoon hun artikelen opslaan op preprint servers of in institutionele repositories (zoals DARE of PMC). Kleinere uitgeverijen kennen vaak meer beperkingen. Preprint servers zijn trouwens maar in enkele vakgebieden echt populair.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 14:10 schreef keesjeislief het volgende:
[..]
Nu we toch dit zijpaadje zijn ingeslagen, hoe wordt er in jouw branche eigenlijk aangekeken tegen open preprintdatabases, zoals arxiv.org? Wordt het gezien als een bedreiging voor het voortbestaan van de commerciele wetenschappelijke tijdschriften op dezelfde gebieden?
Nee, er is slechts onze dankbaarheid. Ik ken trouwens geen uitgevers die dit wel doen.quote:
100% mee eens.quote:Op maandag 30 augustus 2010 14:45 schreef Spatzmann het volgende:
[..]
Ik heb liever een afwijzing van een paper met 4 kantjes bruikbaar commentaar dan een, good paper, well written review met acceptatie.
Ik nietquote:Op maandag 30 augustus 2010 14:45 schreef Spatzmann het volgende:
Ik heb liever een afwijzing van een paper met 4 kantjes bruikbaar commentaar dan een, good paper, well written review met acceptatie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |