FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag # 156
PiperMaruvrijdag 19 februari 2010 @ 15:42
En doorrr..

Kip in ketjapsaus met groenten en noodles dus
Lotje-Plusonevrijdag 19 februari 2010 @ 15:48
Vanavond pannenkoeken bakken
uniekhoornvrijdag 19 februari 2010 @ 15:48
Nu wat cheetos... soms mag ik van mijzelf een bakje chips, lekker!
En een cola-berenburg
Windigovrijdag 19 februari 2010 @ 15:50
Sajoer lodeh en blado kentang met rijst en kroepoek vanavond

Nu thee en een mariakaakje
daftmevrijdag 19 februari 2010 @ 15:51
Rode bietjes met veel vlees. Later aan het bier! Matchday!
minilotvrijdag 19 februari 2010 @ 15:52
Hele late lunch.

Gepureerd groen soepie van tuinerwtjes en munt!
ColdFeetvrijdag 19 februari 2010 @ 16:01
Oh, zoiets maak ik vanavond als makkelijk & snel klaar avondeten, minilot! En ik ga blueberry muffins bakken
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2010 @ 16:22
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 15:48 schreef uniekhoorn het volgende:
Nu wat cheetos... soms mag ik van mijzelf een bakje chips, lekker!
En een cola-berenburg
hier ook cheeto's En cola maar dan wel zonder beerenburg
Klaplopervrijdag 19 februari 2010 @ 16:39
Boterham met aardbeienjam.
Riannvrijdag 19 februari 2010 @ 16:59
runderstoofvlees
andijvie
aardappeltjes
Enfermeravrijdag 19 februari 2010 @ 17:53
Wraps.
minilotvrijdag 19 februari 2010 @ 18:17
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 17:53 schreef Enfermera het volgende:
Wraps.
Met wat?
FutureFairytalevrijdag 19 februari 2010 @ 18:20
Bijna 19u.. kan niet meer wachten!
eerst een kopje kippensoep op voor de eerste stevige trek
Xantehvrijdag 19 februari 2010 @ 18:23
Stampot wortel en ui. En daarbij een zelfgemaakte mostersaus en een echte duitse dikke bockworst
rijsttafelvrijdag 19 februari 2010 @ 19:02
Pasta met tonijn/tomaat rotzooi met komkommersalade.

Was lekkerder dan ik had verwacht
rijsttafelvrijdag 19 februari 2010 @ 19:04
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Met wat?
De inhoud zegt een hoop over de wrap inderdaad

Vorige week was ik chili con carne aan het maken toen ik erachter kwam dat er geen rijst meer was.
Toen had ik wraps gemaakt om het op te doen. Was een beetje een kliederzooi, maar wel goed te eten
Enfermeravrijdag 19 februari 2010 @ 19:13
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Met wat?
Exotische wraps.
Vond ze niet zo lekker eerlijk gezegd. De combi was wel oké, maar weinig smaak verder vond ik. Plus ik had veel te veel gegeten vanmiddag bij de McDonalds Dat helpt ook niet
prinseszondererwtvrijdag 19 februari 2010 @ 19:13
Pompoensoep en uienquiche achter mijn kiezen. Goed gelukt, al zeg ik het zelf.
littledrummergirlvrijdag 19 februari 2010 @ 19:15
aardappelkroketjes met een of ander blikje mais/kidneybonen/paprika ofzo en een karbonade restjesdag
Fratzvrijdag 19 februari 2010 @ 19:15
Zelfgemaakte pasta met gorgonzola saus.
Vind het gewoon jammer dat ik niet wat foto's heb gemaakt!
rijsttafelvrijdag 19 februari 2010 @ 19:24
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 19:15 schreef Fratz het volgende:
Zelfgemaakte pasta met gorgonzola saus.
Vind het gewoon jammer dat ik niet wat foto's heb gemaakt!
Achja, het gaat vooral om de smaak
minilotvrijdag 19 februari 2010 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 19:13 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Exotische wraps.
Vond ze niet zo lekker eerlijk gezegd. De combi was wel oké, maar weinig smaak verder vond ik.
Dat heb ik eigenlijk altijd als ik eens iets uit de Allerhande maak.. Ik ben er daarom maar gewoon mee opgehouden!
Enfermeravrijdag 19 februari 2010 @ 20:33
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 19:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat heb ik eigenlijk altijd als ik eens iets uit de Allerhande maak.. Ik ben er daarom maar gewoon mee opgehouden!
Hahaha
Ja, ik pas het ook altijd aan en doe er dingen niet of juist wel doorheen Maar ik vind het altijd leuk om wat ideeën op te doen. Veel combinaties zijn ook echt TE afgezaagd, zoals mozzarella met tomaat (en dan die vieze mozzarella prijzen ze aan, die naar niks smaakt ) of spinazie met zalm... Jaaaa, dat weet ik nou wel xD
PeRivrijdag 19 februari 2010 @ 20:52
Stukje Bojo (surinaamse cassave/kokostaart) .
rijsttafelvrijdag 19 februari 2010 @ 20:57
Avondhapje: Stokbrood met olijfolie/zout/tijm

Met een wijntje erbij
Gtaboy107vrijdag 19 februari 2010 @ 21:13
Raapjes met Italiaanse Cordon Bleu.
FutureFairytalevrijdag 19 februari 2010 @ 23:37
pfffffff... veels te veel gegeten...
Na een grote avondmaaltijd van rollade, champignons, witlof ham/kaas, aardappels, stoofperen en salade + toetje vanwege 'kleine' zusje's verjaardag daarna nog een stuk mon choutaart, knoflooknootjes, gevulde komkommertjes en bitterballen op.

Nu durf ik haast mn bed niet meer in, straks zak ik er doorheen
TN-FRzaterdag 20 februari 2010 @ 00:56
Vanmiddag 2 bruine pistoletjes gezond, tussendoor nog 2 banaantjes en een kiwi.

's avonds hadden we soft tortilla's met guacamole, bonenprut, sla, zure room en voor vlees hadden we gekozen voor wat stoofvlees dat we wat mexicaans hadden gekruid. Was echt heel lekker om eens een ander soort vlees erin te hebben dan de standaard kipfilet of gehakt.
TN-FRzaterdag 20 februari 2010 @ 06:20
En voor vandaag begin ik met een kom cornflakes, een tosti en een appel en banaan. Vanavond maak ik een gevulde parelhoen (spek, champignons, sjaolotjes, brood, tuttifrutti en misschien wat gehakt of zo) met aardappelpuree en rode kool.
Windigozaterdag 20 februari 2010 @ 07:56
Een kopje thee en een biscuitje, kan niet verzinnen wat ik voor ontbijt wil..
renzellzaterdag 20 februari 2010 @ 08:49
Gisteren feestmaaltijd voor piepkuiken gemaakt, want; schoolvakantie. Pannenkoeken dus. Met spek en stroop, en met bergen vers fruit en slagroom. Lekker, voor een keer, maar het voelt tóch te veel als een toetje, voor mij.

Vanavond denk ik lamskoteletjes, met een frisse couscoussalade en gegrilde groenten.
KiwiTjuHhzaterdag 20 februari 2010 @ 11:45
Vanavond uit eten bij de chinees
MariaEtceterazaterdag 20 februari 2010 @ 12:04
Qua AH-recepten hebben we 1 terugkerend recept, wat meteen 1 van de lievelingsgerechten van mn vriend is: penne met pestoballetjes Inderdaad niet erg ingewikkeld / spannend, maar wel lekker! En we eten het vandaag, dus het is ook on topic

Mn zalmburgers waren gisteren trouwens best goed gelukt! Toen ik ze vormde was ik bang dat ze keihard uit mekaar zouden kletteren in de pan, maar dat deden ze helemaal niet! *trots*. Ik weet alleen niet of ik ze veel vaker zal maken, want ik had op een gegeven moment het idee dat ik onder de gepureerde zalm zat Dat koriandersausje was ook erg lekker trouwens Zonder waren de burgers een beetje mwaah, maar mét, erg lekker!
MissHobjezaterdag 20 februari 2010 @ 12:12
High tea en vanavond Thais
FutureFairytalezaterdag 20 februari 2010 @ 12:41
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 12:12 schreef MissHobje het volgende:
High tea en vanavond Thais
Thais ook met de High Tea club?
Mirjamzaterdag 20 februari 2010 @ 12:42
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 12:12 schreef MissHobje het volgende:
High tea en vanavond geen idee
8108139dpthszaterdag 20 februari 2010 @ 12:44
Water.
Enfermerazaterdag 20 februari 2010 @ 12:52
Net geluncht: een biologisch sneetje brood met gebraden gehakt en een gekookt eitje ernaast en een kopje earl grey thee met melk ( ).
PeRizaterdag 20 februari 2010 @ 12:55
Tapas vanavond . Gaat niet door dus weet niet

[ Bericht 36% gewijzigd door PeRi op 20-02-2010 13:17:15 ]
FutureFairytalezaterdag 20 februari 2010 @ 13:15
begonnen met een kop thee en een cakeje
mirjammmmzaterdag 20 februari 2010 @ 15:09
Lekker hachee met gekookte aardappels
rijsttafelzaterdag 20 februari 2010 @ 15:22
RESTJESDAAAAGGGGG
Lief-visjezaterdag 20 februari 2010 @ 15:42
Nu: Thee met koekjes.
Vanavond: Sperziebonen met cordon bleu
Enfermerazaterdag 20 februari 2010 @ 15:45
Vanavond zelf patatje oorlog maken Wel met boontjes erbij om het wat gezonder te maken
uniekhoornzaterdag 20 februari 2010 @ 16:14
Zuurkool ovenschotel...
Laagje gehakt, laag zuurkool, laag rookworst, laag mosterd, laag ananas, laag aardappelschijfjes, laag kaas.
Riannzaterdag 20 februari 2010 @ 16:18
vanavond bami
FutureFairytalezaterdag 20 februari 2010 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 16:18 schreef Riann het volgende:
vanavond bami
net gegeten met kroepoek van de toko
PeRizaterdag 20 februari 2010 @ 17:21
Wordt een ovenschotel; red snapper met een spaanse kruidenmix, omgeven door aardappel, tomaatjes, courgette en broccoli .
rijsttafelzaterdag 20 februari 2010 @ 18:19
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 17:21 schreef PeRi het volgende:
Wordt een ovenschotel; red snapper met een spaanse kruidenmix, omgeven door aardappel, tomaatjes, courgette en broccoli .
Wooh, klinkt goed! Als je wat over hebt hoor ik het wel


M'n restjesdag bestond uit de pasta van gisteren, groenten gestoofd met kaas, en salade. En als toetje vanavond een hoop bier.
FutureFairytalezaterdag 20 februari 2010 @ 21:35
MonChou taart
Pinnenmutskezaterdag 20 februari 2010 @ 22:41
ik heb chop choy gegeten (althans dat stond op de zak groenten)
RhytmicalRemedyzaterdag 20 februari 2010 @ 23:29
De harlingen burger en een mac flurrie. stroopwafel

Echt in jaren geen Macdonalds troep meer gehad.
Maar het smaakte toch aardig goed moet ik toegeven!

Okal was het broodje een beetje slap.
FutureFairytalezondag 21 februari 2010 @ 12:50
hamkaas croissantje, eitje, thee en sinaasappel.
Altijd hetzelfde op zondag
Lotje-Plusonezondag 21 februari 2010 @ 13:30
Croissantjes met jam en een vruchtenmix.
Vanavond zelfgemaakte sate met frietjes!!
TN-FRzondag 21 februari 2010 @ 13:31
Heel laat ontbeten met een bordje cornflakes, een banaan en een actimel ding
Windigozondag 21 februari 2010 @ 13:31
Als katerontbijt vandaag gebakken aardappels met ui, ei, en bacon gehad

Nu een kop thee en een tosti met geitenkaas en honing en thijm
uniekhoornzondag 21 februari 2010 @ 14:04
Nu een boterham met lever.
Vanavond de rest van de zuurkoolschotel en mosterdsoep vooraf.
Lief-visjezondag 21 februari 2010 @ 14:11
Vanmorgen: ontbijtkoek met boter en een lekker sapje.

Net: Apfelstrudel met thee.
#ANONIEMzondag 21 februari 2010 @ 14:13
thee
FutureFairytalezondag 21 februari 2010 @ 14:14
thee en een cakeje
Enfermerazondag 21 februari 2010 @ 14:39
Volkoren rijstwafels met philadelphia, had ik helemaal zin in. En wat thee erbij.
Mr.Jzondag 21 februari 2010 @ 15:42
1 Kipfilet, 100 gram komkommer, 2 crackots, 2 eieren en een eetlepel olijfolie.

Low crabs suck...
FutureFairytalezondag 21 februari 2010 @ 15:45
quote:
Op zondag 21 februari 2010 15:42 schreef Mr.J het volgende:
1 Kipfilet, 100 gram komkommer, 2 crackots, 2 eieren en een eetlepel olijfolie.

Low crabs suck...
bij low carbs mag je toch ook spek en vet vlees? het vet verbrand het vet
Enfermerazondag 21 februari 2010 @ 15:50
Vanavond zelf frietjes maken van aardappels en die in de oven: daarbij wat broccoli en een kipburger
Mr.Jzondag 21 februari 2010 @ 15:51
quote:
Op zondag 21 februari 2010 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

bij low carbs mag je toch ook spek en vet vlees? het vet verbrand het vet
Wat voor toegevoegde voedingswaarde heeft dat dan?
FutureFairytalezondag 21 februari 2010 @ 15:56
quote:
Op zondag 21 februari 2010 15:51 schreef Mr.J het volgende:

[..]

Wat voor toegevoegde voedingswaarde heeft dat dan?
voedingswaarde niet echt, maar wel een idee dat je meer gegeten hebt
uniekhoornzondag 21 februari 2010 @ 16:02
100 gram komkommer?? Al eet je 5 komkommers dan nog heb je te weinig vitamines
minilotzondag 21 februari 2010 @ 16:05
Drie rare gangetjes, want het is zondag en ik heb nogal wat restjes.

- Felgroene soep van gepureerde tuinerwtjes, verse munt en feta
- Hummus, falafel, knoflookyoghurt, tomaten en uien in een dubbegeklapt, versgebakken plat brood van half bloem, half maismeel
- Crumble van peer, rozijnen en brandewijn
ColdFeetzondag 21 februari 2010 @ 16:20
quote:
Op zondag 21 februari 2010 16:05 schreef minilot het volgende:
Drie rare gangetjes, want het is zondag en ik heb nogal wat restjes.

- Felgroene soep van gepureerde tuinerwtjes, verse munt en feta
- Hummus, falafel, knoflookyoghurt, tomaten en uien in een dubbegeklapt, versgebakken plat brood van half bloem, half maismeel
- Crumble van peer, rozijnen en brandewijn
Ik zie het probleem niet

Vanavond even snel en makkelijk: roerbak van biefstuk met rode paprika en lente-ui, met een dark-soysausje.
Karinazondag 21 februari 2010 @ 16:21
Nu zit ik aan de rosé, vanavond eet ik broodjes met kaas en osseworst (niet op elkaar trouwens).
#ANONIEMzondag 21 februari 2010 @ 16:24
Een appel nu, en straks wat mn moeder heeft gemaakt
Mirjamzondag 21 februari 2010 @ 16:27
groene thee van liptopn, die's lekker
Pinnenmutskezondag 21 februari 2010 @ 16:30
Sultana YoFruit appelsmaak
Windigozondag 21 februari 2010 @ 16:31
Vanavond pizza besteld, ben nog brak van gisteren en moet snel eten voor mn afspraakje straks begint
RhytmicalRemedyzondag 21 februari 2010 @ 16:56
Lekker eitje gebakken, met wat zout peper, en toen wat kaas en dubbel geklap, op een broodje klein beetje ketchup en mijn ontbijt was klaar

Vanavond lekker zelfgemaakte kippe soep.
8108139dpthszondag 21 februari 2010 @ 17:30
Nou, ik zat net dus even op thuisbezorgd.nl te kijken, en kom tot de ontdekking dat Sparerib Express wel erg smakelijke menu's heeft... dus ik denk zomaar dat dat het gaat worden... met als toetje Ben&Jerry's Cookie Dough.
Mirjamzondag 21 februari 2010 @ 19:39
een blikje goedkope sinas
toch niet lekker als je fanta wat vaker drinkt
Aurezondag 21 februari 2010 @ 19:51
Appelsappp en chips! Alleen die chips smaakt een beetje raar.
zoalshetiszondag 21 februari 2010 @ 20:36
vers gemaakte lasagne ligt in de oven. ruikt heerlijk. drinken: een fijne rode wijn.
HaverMoutKoekjezondag 21 februari 2010 @ 20:39
ik heb vandaag pastinaak in stukjes gehakt en met wat specerijen in de oven geroosterd. Was erg lekker.
zoalshetiszondag 21 februari 2010 @ 20:40
quote:
Op zondag 21 februari 2010 20:39 schreef computergirl het volgende:
ik heb vandaag pastinaak in stukjes gehakt en met wat specerijen in de oven geroosterd. Was erg lekker.
lekker mager maaltje ook.
Mr.Jzondag 21 februari 2010 @ 22:20
quote:
Op zondag 21 februari 2010 16:02 schreef uniekhoorn het volgende:
100 gram komkommer?? Al eet je 5 komkommers dan nog heb je te weinig vitamines
Het is slechts 1 maaltijd van de 8. En don't worry over vitamines, met 4 gram vitamine C, 100mg Vitamine B, wat multivits en Zink zit ik ruim boven het gemiddelde.
Nienersmaandag 22 februari 2010 @ 01:05
Nu naar bed, maar heb op dit tijdstip al zin in m'n lunch:



roerei met prei!

[ Bericht 0% gewijzigd door Nieners op 22-02-2010 02:17:24 ]
#ANONIEMmaandag 22 februari 2010 @ 07:22
2 maisbroodjes met kaas en kersenjam, thee en een mandarijntje
Raissamaandag 22 februari 2010 @ 11:43
Cola light
8108139dpthsmaandag 22 februari 2010 @ 12:47
Net 2 satébroodjes en 2 ham-kaascroissants op...
KiwiTjuHhmaandag 22 februari 2010 @ 13:29
Net een tosti met ham/kaas en beetje kruidenboter gehad en een glas melk.
FutureFairytalemaandag 22 februari 2010 @ 14:28
baguette met kruidenboter
Windigomaandag 22 februari 2010 @ 14:28
Nu een chocolade eitje en een kopje thee.

Vanavond wraps met vis en komkommersla en gebakken aardappeltjes.
lies1947maandag 22 februari 2010 @ 14:39
we eten vanavond waarschijnlijk zeetong, mmmmm.....
we gaan n.l. uit eten, vertrekken dan naar schiphol en vliegen morgenochtend voor een maand naar curacao.
ik maak daar wel wat foto's van de maaltijden daar met eventueel wat commentaar, heb mijn laptopje bij me.
Paul-89maandag 22 februari 2010 @ 14:42
Lunch : Thee,Chocomel, 2 Broodjes kip Bourisn met gesmolten kaas, en nu een Festini Peren-ijsje,,
J0ycie88maandag 22 februari 2010 @ 14:51
Ontbijt. een broodje met ei.. Lunch een broodje met kipfilet.. en een glas sinas.. en een glas water.. Dus ik moet eigenlijk nog wel wat meer gaan drinken vandaag!
TN-FRmaandag 22 februari 2010 @ 15:25
quote:
Op maandag 22 februari 2010 14:39 schreef lies1947 het volgende:
we eten vanavond waarschijnlijk zeetong, mmmmm.....
we gaan n.l. uit eten, vertrekken dan naar schiphol en vliegen morgenochtend voor een maand naar curacao.
ik maak daar wel wat foto's van de maaltijden daar met eventueel wat commentaar, heb mijn laptopje bij me.
NIce, have fun! Heb spontaan zin om de zon op te zoeken met dit weer

Ik heb btw net 2 bruine boterhammen met kipfilet op.
geppiemaandag 22 februari 2010 @ 17:49
Chinese kool stamppot met een karbonaadje
#ANONIEMmaandag 22 februari 2010 @ 18:11
lasagne verde
FutureFairytalemaandag 22 februari 2010 @ 18:45
hutspot en karbonade
Q.E.D.maandag 22 februari 2010 @ 19:38
Aardappels/hamburgers/sla

Bier, koffie en melk
Weird-maandag 22 februari 2010 @ 20:18
In de oven geroosterde wortelen, ui en aardappels met knoflook en tijm. Daarnaast een gebakken panga-filet
FutureFairytalemaandag 22 februari 2010 @ 20:41
thee en cakeje
minilotmaandag 22 februari 2010 @ 20:49
Mie, en erop gestoomde broccoli en in soja- en oestersaus en rijstazijn gemarineerde en daarna in rijstolie gebakken reepjes varkensfilet.
Burp. Takeout, maar dan thuis.
zoalshetismaandag 22 februari 2010 @ 20:50
quote:
Op maandag 22 februari 2010 18:11 schreef SeaOfLove het volgende:
lasagne verde
ik wist wel dat ik je kon aansteken. wassie lekker?
RhytmicalRemedymaandag 22 februari 2010 @ 21:01
Shoarma, vers van de slager. Gewoon simpel gehouden met alleen wat shoarma en sla.

en knoflook saus natuurlijk.
uniekhoornmaandag 22 februari 2010 @ 21:03
Bami met shoarmavlees, kroepoek, augurkjes, ei, gebakken uitjes, chilisaus, oestersaus en atjar.
zoalshetismaandag 22 februari 2010 @ 21:51
quote:
Op maandag 22 februari 2010 21:01 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Shoarma, vers van de slager. Gewoon simpel gehouden met alleen wat shoarma en sla.

en knoflook saus natuurlijk.
heerlijk toch.

ik haal mijn shoarma bij de turkse slager. kleine stukjes lamsklees die je maar kort op heet vuur hoeft te bakken, bbqen of onder de hete gril of salamander. zonder olie. kost misschien 6,95 euro per kilo.
#ANONIEMmaandag 22 februari 2010 @ 22:35
quote:
Op maandag 22 februari 2010 20:50 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik wist wel dat ik je kon aansteken. wassie lekker?
het was zeker lekker, maar ik heb wel vals gespeeld, was nl kant en klaar uit t koelvak vd supermarkt Staat wel hoog op mijn verlanglijstje om zelf te maken een keer, maar dan moet ik wel eters hebben en het niet alleen voor mezelf maken, ben nl niet echt een grote eter On-topic: thee en M&M's, had nog wat over van gister in de bios Oh en welcome back natuurlijk
RhytmicalRemedymaandag 22 februari 2010 @ 22:49
quote:
Op maandag 22 februari 2010 21:51 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

heerlijk toch.

ik haal mijn shoarma bij de turkse slager. kleine stukjes lamsklees die je maar kort op heet vuur hoeft te bakken, bbqen of onder de hete gril of salamander. zonder olie. kost misschien 6,95 euro per kilo.
MariaEtceteramaandag 22 februari 2010 @ 22:51
Mwoh, ik mis hier in de buurt af en toe echt een Turkse of Marokkaanse slager! In mn vorige woonplaats was er wel 1, die had altijd toffe aanbiedingen inderdaad, en de eigenaar brulde altijd heel vrolijk "HEE VRIEND!!" tegen iedereen. Beter dan de supermarkt Maar helaasch ik ben nu verhuisd en vrolijke slagerloos.

OT: ik heb vandaag hamburgers met avocadoprut gegeten
RhytmicalRemedydinsdag 23 februari 2010 @ 00:02
quote:
Op maandag 22 februari 2010 22:51 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mwoh, ik mis hier in de buurt af en toe echt een Turkse of Marokkaanse slager! In mn vorige woonplaats was er wel 1, die had altijd toffe aanbiedingen inderdaad, en de eigenaar brulde altijd heel vrolijk "HEE VRIEND!!" tegen iedereen. Beter dan de supermarkt Maar helaasch ik ben nu verhuisd en vrolijke slagerloos.

OT: ik heb vandaag hamburgers met avocadoprut gegeten
Advacado prut.

Dat doet me denken aan prut zoals ik het ken.

Paar eitjes met wat tomaat erbij en dat dan roeren. Lekker op brood.
Dat noem ik altijd prut
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 09:21
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 00:02 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Advacado prut.

Dat doet me denken aan prut zoals ik het ken.

Paar eitjes met wat tomaat erbij en dat dan roeren. Lekker op brood.
Dat noem ik altijd prut
ja en niet te vergeten beetje ui, das ook bij mij prut
KiwiTjuHhdinsdag 23 februari 2010 @ 09:43
Net yoghurt met muesli gehad en kopje thee
minilotdinsdag 23 februari 2010 @ 10:07
Twee zelfgemaakte volkoren maanzaadwraps met erin: hummus, feta en tomaten!

Vanavond panzanella (veel oud brood over) met gegrilde tonijnsteak in oregano-chilipeperolie.

[ Bericht 41% gewijzigd door minilot op 23-02-2010 11:34:09 ]
PiperMarudinsdag 23 februari 2010 @ 11:47
Puntjes quesadilla meegenomen naar het werk van zelfgemaakte volkorentortilla's
Thx to minilot voor het recept!!
minilotdinsdag 23 februari 2010 @ 11:51
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 11:47 schreef PiperMaru het volgende:
Puntjes quesadilla meegenomen naar het werk van zelfgemaakte volkorentortilla's
Thx to minilot voor het recept!!
Geen dank! Leuk hè, zelf maken? En zooooo goedkoop!
PiperMarudinsdag 23 februari 2010 @ 11:58
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 11:51 schreef minilot het volgende:

[..]

Geen dank! Leuk hè, zelf maken? En zooooo goedkoop!
Idd leuk en goedkoop! Wel een smeerzooi op het aanrecht, met het kneden, uitrollen enzo. Maar eigenlijk zijn tortilla's superveelzijdig. Ik at ze eigenlijk altijd alleen 's avonds of als hapje bij een feestje. Maar koude wraps of quesadilla's meenemen naar het werk is eigenlijk ook heel relaxed!
minilotdinsdag 23 februari 2010 @ 12:03
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 11:58 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Idd leuk en goedkoop! Wel een smeerzooi op het aanrecht, met het kneden, uitrollen enzo.
Dat went vanzelf. Inmiddels zorg ik dat ik altijd een stukje aanrecht ter grootte van een tortilla plus drie extra centimeter rondom vrij heb, voor als ik zin krijg. Is voldoende.
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 12:05
Een appel en zo een bolletje met kaas
Auredinsdag 23 februari 2010 @ 12:06
Cornflakes met chocoladestukjes en melk
prinseszondererwtdinsdag 23 februari 2010 @ 12:32
Bammetjes met hollandse geitenkaas, augurk en rucola.
Vanavond pompoen/pastinaaklasagna.
TN-FRdinsdag 23 februari 2010 @ 12:33
brunchen met 4 boterhammen,, divers belegd met gebakken eitje/pindakaas/kipfilet
8108139dpthsdinsdag 23 februari 2010 @ 12:37
Straks weer een lekker broodje kebab halen bij de turkse super...
Windigodinsdag 23 februari 2010 @ 12:39
Vanavond spruitjes, scharrelvarkenshaas en gebakken aardappeltjes met ailoli
PiperMarudinsdag 23 februari 2010 @ 12:54
Hier vanavond krokante kipfilet uit de oven, gebakken aardappels en een gemengde salade.
Pualadinsdag 23 februari 2010 @ 14:01
tot nu toe 1 beschuitje met hagelslag en 3 rijstwafels met kaas
en vanavond sperzibonen met aardappels en gehakt.
Q.E.D.dinsdag 23 februari 2010 @ 14:03
Brood ham + kaas + mayo + peper + veldsla.

En water
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 16:13
net een boterham met roerei, tomaat, spek en ui op.
prinseszondererwtdinsdag 23 februari 2010 @ 16:27
Pastinaaksoep met pompoen tussendoor.
Lief-visjedinsdag 23 februari 2010 @ 16:56
Vanavond boerenkool met worst
TN-FRdinsdag 23 februari 2010 @ 17:08
Net een paar boterhammen met kipfilet en pindakaas.

Vanavond nog een restje kip ketjap met wat thaise groentemix met een beetje rijst.
MariaEtceteradinsdag 23 februari 2010 @ 17:55
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 16:56 schreef Lief-visje het volgende:
Vanavond boerenkool met worst
Dito!

Vergeten left-over nasi uit de vriezer te halen, dus maar schuiven met mn weekmenu
MariaEtceteradinsdag 23 februari 2010 @ 17:57
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 00:02 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Advacado prut.

Dat doet me denken aan prut zoals ik het ken.

Paar eitjes met wat tomaat erbij en dat dan roeren. Lekker op brood.
Dat noem ik altijd prut
Das ook lekkere prut

Mijne is avocado, geprakt met een heel fijn gesnipperd uitje, zout, peper en evt wat citroensap Lekker op hamburgers, hotdogs, wraps, een gewone boterham, etcetera
RhytmicalRemedydinsdag 23 februari 2010 @ 18:06
Aardappel gratin, met een lekker stukje vlees, en wat sla
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:57 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Das ook lekkere prut

Mijne is avocado, geprakt met een heel fijn gesnipperd uitje, zout, peper en evt wat citroensap Lekker op hamburgers, hotdogs, wraps, een gewone boterham, etcetera
Ik ga het eens proberen
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 09:21 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ja en niet te vergeten beetje ui, das ook bij mij prut
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 18:09
andijvie met sloavink, lekker Hollandsch
RhytmicalRemedydinsdag 23 februari 2010 @ 18:22
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
andijvie met sloavink, lekker Hollandsch
Sloavink misschien wel het favoriete stukje vlees bij de Hollandse maaltijd voor mij. Samen met een lekkere gehaktbal rijk met jus.


Gewoon normaal andijvie of een stampotje
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 20:24
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 18:22 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Sloavink misschien wel het favoriete stukje vlees bij de Hollandse maaltijd voor mij. Samen met een lekkere gehaktbal rijk met jus.


Gewoon normaal andijvie of een stampotje
jij begrijpt het
rijsttafeldinsdag 23 februari 2010 @ 20:53
Spaghetti met broccoli
RhytmicalRemedydinsdag 23 februari 2010 @ 20:57
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 20:53 schreef rijsttafel het volgende:
Spaghetti met broccoli
Hmm... lekker, met een panga filet of zo.
zoalshetisdinsdag 23 februari 2010 @ 21:23
staat nog een gezonde salade in de koelkast. soort van ceasar meets club sandwich, maar dan zonder brood, maar met 2x2 cm geroosterde witbrood vierkanten. dressing en brood apart, maar ik heb nog geen zin in gezonde salade.
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 21:58
Een plakje cake en thee
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 22:07
thee en paprika chips light, voor het gezonde
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 22:09
eet dan helemaal geen chips als je gezond wilt doen.
zoalshetisdinsdag 23 februari 2010 @ 22:12
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 22:09 schreef Ayca het volgende:
eet dan helemaal geen chips als je gezond wilt doen.
of eet japanse zoutjes, zonder de pindadingen
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 22:17
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 22:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

of eet japanse zoutjes, zonder de pindadingen
jammer die met pinda zijn juist de lekkere in het zakje
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 22:36
light-chips
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 22:38
voor mij zo een tosti met dikke laag kaas en chilisaus
FutureFairytaledinsdag 23 februari 2010 @ 23:10
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 22:36 schreef SeaOfLove het volgende:
light-chips
was niet serieus bedoeld hoor, als gezonde snack
had t nog in huis en vlg maand over de datum dus beter nu eten
#ANONIEMdinsdag 23 februari 2010 @ 23:24
waarom koop je die troep in hemelsnaam?
FutureFairytalewoensdag 24 februari 2010 @ 08:30
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 23:24 schreef SeaOfLove het volgende:
waarom koop je die troep in hemelsnaam?
weet niet.. heb normaal superchips en nu een keer gewone gepakt en zag eerdaags dat het light was.. maar zo'n ramp is het toch niet? chips = chips

of bedoel je dat chips zelf troep is?
Windigowoensdag 24 februari 2010 @ 08:49
Twee sneetjes toast met roomboter en woudvruchtenjam en een kopje thee

Vanavond pastasalade van rode paprika, geitenkaas, zwarte olijven, ui en pittige kruiden met een scharrelvarkenshaasje (gister ging ik onverwacht bij mijn lief langs en werd het pizza)
minilotwoensdag 24 februari 2010 @ 09:01
Nu een stuk waldkornbrood met - snif - het allerallerlaatste restje hummus.
En kwark met banaan en noten.
motorbloempjewoensdag 24 februari 2010 @ 10:13
nu een banaantje :

vanavond risotto.. zouden eigenlijk wraps eten, maar de avocado is nog te hard! Hij ligt al bij de banaantjes, dus hopelijk komt het nog goed
FutureFairytalewoensdag 24 februari 2010 @ 10:31
thee en sultana volkoren
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 12:22
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 08:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

weet niet.. heb normaal superchips en nu een keer gewone gepakt en zag eerdaags dat het light was.. maar zo'n ramp is het toch niet? chips = chips

of bedoel je dat chips zelf troep is?
light producten zijn troep. komen hier niet in huis. maar begrijp dat het bij jou een miskoop was
littledrummergirlwoensdag 24 februari 2010 @ 12:24
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 10:31 schreef FutureFairytale het volgende:
thee en sultana volkoren
die vind ik echt lekkerder dan de gewone, die volkoren dingen
8108139dpthswoensdag 24 februari 2010 @ 12:35
Een bolletje (wit) met aardappelsalade en ovengebakken spek straks...
ColdFeetwoensdag 24 februari 2010 @ 12:40
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 12:22 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

light producten zijn troep. komen hier niet in huis. maar begrijp dat het bij jou een miskoop was
Ach, niet per definitie. Maar light chips is een beetje een onzinproduct: minder vet, maar natuurlijk meer koolhydraten, waardoor het light-effect echt maar marginaal is.

OT: grote salade van restjes, met vinaigrette.
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 12:45
maisbrood met kaas
KiwiTjuHhwoensdag 24 februari 2010 @ 13:13
Net 2 witbroodjes gehad met gebraden gehakt.
zoalshetiswoensdag 24 februari 2010 @ 13:22
broodje haring en bakje kibbeling. nieuw visboertje en viel niet tegen.
FutureFairytalewoensdag 24 februari 2010 @ 14:00
2 tosti's cheddar en pepersalami.. zo lekker dat ik er 2 nam
minilotwoensdag 24 februari 2010 @ 14:23
Had eigenlijk pittige visballetjes in saus met kruidenrijst op het weekmenu staan, maar bedacht me zojuist dat het zusje van mijn lief vanavond jarig is. Met het oog op eventuele stukken taart en hapjes, vanavond dus maar gegrilde kip met rauwe ham en een groene salade!
Klaploperwoensdag 24 februari 2010 @ 14:49
Broodje met brie.
Tezzwoensdag 24 februari 2010 @ 15:16
Ik krijg eters vanavond en heb het eens op de Hollandse Toer gedaan:

- stoofvlees, gehaktballen met jus en gebakken duitse worstjes met mosterd en ui
- boerenkool stamppot, erwtjes/worteltjes
- geroosterde aardappelen
uniekhoornwoensdag 24 februari 2010 @ 16:08
Gestoomde broccoli met sojasaus, basmati rijst, gegrilde of verpakt in aluminium uit de oven, kabeljauw. Wat salade erbij
MiestOrwoensdag 24 februari 2010 @ 17:05
Kip in hoed (met eigen twist)
wist niet dat een AH recept zo lekker kon zijn haha
-Mellow-woensdag 24 februari 2010 @ 17:10
Vanavond beenham in colasaus, daarbij roseval aardappeltjes uit de oven ( om ook te dippen in de colasaus ) en een frisse salade van geblancheerde peultjes, rode paprika en rucola met balsamicodressing.

Als toetje iets met peer, maple syrup en slagroom. Weet nog niet of ik het zo basic laat of dat ik er echt iets mee ga maken, een taartje ofzo
RhytmicalRemedywoensdag 24 februari 2010 @ 17:22
Vanavond lekker Stampot rauwe andijvie! Met sloavink
Wou voor de gehaktbal gedrenkt in jus gaan maar dankzij FutureFairytale toch voor de sloavink gegaan


Weet iemand hier iets zonder koolhydraten om te drinken wat lekker is? Want Cola ligh/zero
Fanta light / zero of Rivella begint minder lekker te worden. Ik mix het nu met Cola en fanta met mijn zelfmaak frisdrank machine maar alsnog ik begin die light troep zat te worden.

Ik heb diabetes daarom light zonder koolhydraten.
RhytmicalRemedywoensdag 24 februari 2010 @ 17:22
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:
Vanavond beenham in colasaus, daarbij roseval aardappeltjes uit de oven ( om ook te dippen in de colasaus ) en een frisse salade van geblancheerde peultjes, rode paprika en rucola met balsamicodressing.

Als toetje iets met peer, maple syrup en slagroom. Weet nog niet of ik het zo basic laat of dat ik er echt iets mee ga maken, een taartje ofzo
Cola saus? Vertel eens,
TN-FRwoensdag 24 februari 2010 @ 18:07
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 17:22 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Vanavond lekker Stampot rauwe andijvie! Met sloavink
Wou voor de gehaktbal gedrenkt in jus gaan maar dankzij FutureFairytale toch voor de sloavink gegaan


Weet iemand hier iets zonder koolhydraten om te drinken wat lekker is? Want Cola ligh/zero
Fanta light / zero of Rivella begint minder lekker te worden. Ik mix het nu met Cola en fanta met mijn zelfmaak frisdrank machine maar alsnog ik begin die light troep zat te worden.

Ik heb diabetes daarom light zonder koolhydraten.
Van die Chrystal clear dingen
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 18:13
zelf sapjes maken met sapcentrifuge misschien ook een optie? afgewisseld met gewoon water.
ColdFeetwoensdag 24 februari 2010 @ 18:14
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 18:13 schreef SeaOfLove het volgende:
zelf sapjes maken met sapcentrifuge misschien ook een optie? afgewisseld met gewoon water.
dan zou je meer richting groentesapjes moeten gaan, appelsap en aanverwanten bevatten nog best wat suiker.
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 18:35
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 18:14 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

dan zou je meer richting groentesapjes moeten gaan, appelsap en aanverwanten bevatten nog best wat suiker.
ook lekker! maar diabetes eten toch wel gewoon fruit? waarom dat dan niet uitpersen evt gemixed met groente? favoriet hier is mandarijn met wortelsap. @ degene die hier diabeet is, kijk even in het feedback topic in cul, daar post misshobje een link naar sap topic
FutureFairytalewoensdag 24 februari 2010 @ 18:37
Spa & Fruit? Of lekkere jus of appelsap.

Ik at snijbonen met champignonsaus, daarbij shoarma met paprika
RhytmicalRemedywoensdag 24 februari 2010 @ 18:46
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 18:07 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Van die Chrystal clear dingen
Nu je het zegt! Die zijn idd wel lekker! Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht.
8108139dpthswoensdag 24 februari 2010 @ 18:47
Ik breng straks even een bezoekje aan de snackbar... patatje, satékroket, kipcorn...
En voor vanavond Nibbit Sticks...
RhytmicalRemedywoensdag 24 februari 2010 @ 18:47
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 18:35 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ook lekker! maar diabetes eten toch wel gewoon fruit? waarom dat dan niet uitpersen evt gemixed met groente? favoriet hier is mandarijn met wortelsap. @ degene die hier diabeet is, kijk even in het feedback topic in cul, daar post misshobje een link naar sap topic
Nee joh, dat zit vol met suikers. Dat is het probleem. Een appelsapje of zo, zit vol met suiker

Ik zal even in cul kijken.
-Mellow-woensdag 24 februari 2010 @ 18:59
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 17:10 schreef -Mellow- het volgende:


Als toetje iets met peer, maple syrup en slagroom. Weet nog niet of ik het zo basic laat of dat ik er echt iets mee ga maken, een taartje ofzo
het is geworden een peren-kruimeltaartje. (Peer met kaneel, suiker, een vanillestokje en maple syrup in de koekenpan, afgeblust met courvoisier. en daaroverheen dus een kruimeldeegje)
-Mellow-woensdag 24 februari 2010 @ 19:07
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 17:22 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Cola saus? Vertel eens,
Ja, is superamerikaans. Schijnt het favo voer van Elvis Presley te zijn geweest.


1 bol knoflook in een klont boter aanfruiten, de beenham erbij en rondom bruin bakken. Fles cola (1.5L) erbij en als de ham ongeveer 50 graden van binnen is haal je m eruit en kook je de hele bende in tot een drab. Als laatste nog wat monchou erbij om het romig te maken , een klodder ketchup en nog wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout.

De beenham kan je insmeren met wat stroop, zout en peper erop en nog even in de oven voor een lekker korstje (en tot ie binnenin ca. 60 graden is)

Het is echt yum. Ik en mijn lief maken het regelmatig. De overgebleven colasaus gaat in een lege ketchupfles en die gebruiken we de rest van de week voor tosti's en alles wat er maar in wil zwemmen

Als je alleen de saus wil maken zonder de beenham kun je voor extra smaak ook wel mergpijp gebruiken.
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2010 @ 19:30
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 18:47 schreef RhytmicalRemedy het volgende:

[..]

Nee joh, dat zit vol met suikers. Dat is het probleem. Een appelsapje of zo, zit vol met suiker

Ik zal even in cul kijken.
dus jij eet nooit appels enzo? ik noem je vanaf nu btw RR, klinkt wat vriendelijker dan: 'degene die diabeet is'

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2010 19:34:37 ]
zoalshetiswoensdag 24 februari 2010 @ 19:33
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 19:07 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

colasaus
ook heel erg lekker op (iberische) spareribs.

oh ja, op het menu hamburgers van tartaar.
TN-FRwoensdag 24 februari 2010 @ 20:30
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 19:07 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ja, is superamerikaans. Schijnt het favo voer van Elvis Presley te zijn geweest.


1 bol knoflook in een klont boter aanfruiten, de beenham erbij en rondom bruin bakken. Fles cola (1.5L) erbij en als de ham ongeveer 50 graden van binnen is haal je m eruit en kook je de hele bende in tot een drab. Als laatste nog wat monchou erbij om het romig te maken , een klodder ketchup en nog wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout.

De beenham kan je insmeren met wat stroop, zout en peper erop en nog even in de oven voor een lekker korstje (en tot ie binnenin ca. 60 graden is)

Het is echt yum. Ik en mijn lief maken het regelmatig. De overgebleven colasaus gaat in een lege ketchupfles en die gebruiken we de rest van de week voor tosti's en alles wat er maar in wil zwemmen

Als je alleen de saus wil maken zonder de beenham kun je voor extra smaak ook wel mergpijp gebruiken.
Thnx voor het recept, lijkt me heerlijk. Echter past het even niet in mijn eet/sportschema Ik mag (van mezelf) even weinig tot geen suikers en varkensvlees laat ik eigenlijk ook liggen. Het is zeker geen optie om coca cola zero of zo te doen en dan lekker kippenbouten?
-Mellow-woensdag 24 februari 2010 @ 20:46
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 20:30 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Thnx voor het recept, lijkt me heerlijk. Echter past het even niet in mijn eet/sportschema Ik mag (van mezelf) even weinig tot geen suikers en varkensvlees laat ik eigenlijk ook liggen. Het is zeker geen optie om coca cola zero of zo te doen en dan lekker kippenbouten?
ieg nee Je moet echt wel cola met suiker hebben. Dat is juist zo lekker aan dit recept. Zoet en beenham ( of idd spare ribs) zijn juist zo'n fijne combinatie. En met kip lijkt het mij totaal niet combineren. Cola light/ zero begrijp ik sowieso niet. Drink dan geen cola denk ik dan

Je moet dit natuurlijk ook niet elke dag eten als je op suikers wil letten, maar zo heel af en toe moet kunnen toch?
TN-FRwoensdag 24 februari 2010 @ 21:57
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 20:46 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ieg nee Je moet echt wel cola met suiker hebben. Dat is juist zo lekker aan dit recept. Zoet en beenham ( of idd spare ribs) zijn juist zo'n fijne combinatie. En met kip lijkt het mij totaal niet combineren. Cola light/ zero begrijp ik sowieso niet. Drink dan geen cola denk ik dan

Je moet dit natuurlijk ook niet elke dag eten als je op suikers wil letten, maar zo heel af en toe moet kunnen toch?
Ja ik drink sowieso geen cola, maar dit leek me gewoon zo lekker dat ik best zo'n fles wil aanschaffen.

En je hebt ook gelijk dat het af en toe best mag hoor. Ik ga het denk ik deze zaterdag of zondag maken, het is alleen afhankelijk hoeveel huisgenoten er dan mee willen eten.

Als je het met spare-ribs maakt, hoe doe je het dan precies?

OT: net even een bakje kwark en een banaantje die heerlijk rijp was
-Mellow-woensdag 24 februari 2010 @ 22:55
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 21:57 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Ja ik drink sowieso geen cola, maar dit leek me gewoon zo lekker dat ik best zo'n fles wil aanschaffen.

En je hebt ook gelijk dat het af en toe best mag hoor. Ik ga het denk ik deze zaterdag of zondag maken, het is alleen afhankelijk hoeveel huisgenoten er dan mee willen eten.

Als je het met spare-ribs maakt, hoe doe je het dan precies?

OT: net even een bakje kwark en een banaantje die heerlijk rijp was
Ik heb dit nog nooit met spare-ribs gedaan, maar je zou het op dezelfde manier kunnen doen: Ribs ongeveer een uurtje gaar laten worden in de cola, eruit halen, cola inkoken, op de ribs smeren en ribs nog 10 minuutjes onder de grill.
Dan zou ik wel de monchou weglaten. Zo'n romige saus lijkt me niks op ribs. Bovenstaande saus lijkt een beetje op curry gewürz qua smaak en dikte, maar dan lekkerder en romiger.

OT: een dropje
PeRidonderdag 25 februari 2010 @ 09:06
Een kop Lipton rooibosthee met een opgewarmde pannenkoek. Vanavond kip-shoarma maken .
motorbloempjedonderdag 25 februari 2010 @ 09:39
koffie
Enfermeradonderdag 25 februari 2010 @ 09:48
Bakje yoghurt met appel, biologische muesli en een scheutje Carvan Cevitam perzik (de specials) en een kopje thee
FutureFairytaledonderdag 25 februari 2010 @ 11:03
Thee en biscuits
TN-FRdonderdag 25 februari 2010 @ 12:35
Vanochtend wat yoghurt met paar sneden geroosterd volkorenbrood met appelstroop en kipfilet.

Ik ga zo even warm lunchen met een stamppot en daarbij 2 van die sojaburgers.
FutureFairytaledonderdag 25 februari 2010 @ 13:18
tosti cheddar en een bapao
banaan en sinaasappel
Windigodonderdag 25 februari 2010 @ 13:30
Tosti met ham en kaas en een glaasje cola.

Vanavond sperzieboontjes, gebakken aardappels en een falafelburger met alioli.
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 13:43
ik kan niet kiezen voor vanavond: Kroketten maken of lamskoteletjes. En eigenlijk heb ik t meest zin in een visje maar er is geen markt.
Of iets vegetarisch zou ook wel weer op z'n plaats zijn.

Iemand ideeën voor me?
ColdFeetdonderdag 25 februari 2010 @ 14:30
Vanavond de noedelsalade, Windigo! Ben benieuwd!
Karinadonderdag 25 februari 2010 @ 15:14
Vanavond eet ik zuurkool met worst.
Windigodonderdag 25 februari 2010 @ 15:21
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:30 schreef ColdFeet het volgende:
Vanavond de noedelsalade, Windigo! Ben benieuwd!
Ik hoop dat de verhoudingen goed kloppen, ik doe dingen meestal voornamelijk op gevoel..Schroom dus niet om wat toe te voegen als je denkt dat er iets niet klopt Blijven proeven

Nu thee en een kaneelkoekje.
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 15:29
Ik ben er uit. Geïnspireerd door Ainsley Harriot maak ik voor vanavond courgette-kikkererwtenburgers met een bende kruiden en koriander-mayonaise op een broodje.

Nu een restje paprika-peultjes salade van gisteren.
FutureFairytaledonderdag 25 februari 2010 @ 16:49
nu een halve twix. vanavond met een groep oud-school vriendinnen Grieks in Leiden
(wordt vast weer gek en gezellig, alleen heb niet zo'n trek in Grieks.. en heb het zelf nog voorgesteld ook haha )
#ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 18:06
klinkt ernstig lekker die burgers mellow, doe eens receptje posten ajb.
littledrummergirldonderdag 25 februari 2010 @ 18:10
vandaag het meest ongezonde diner ooit nacho's met bonen, kaas, guacamole en sour cream

-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 19:03
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 18:06 schreef SeaOfLove het volgende:
klinkt ernstig lekker die burgers mellow, doe eens receptje posten ajb.
Ik heb in een kom gemengd:
- blik gepureerde kikkererwten
- halve geraspte courgette
- halve geraspte winterpeen
- sap van een halve limoen
- broodkruim
- 1 ei
- rode ui
- 3 tenen knoflook
- fijnghekate peterselie
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel chilipoeder
- zout

Die ga ik straks insmeren met wat ghee en dan bakken, en ik gooi ze op een ciabatta met koriandermayonaise en rucola.
Ik heb geen idee of het lekker is, maar dat zal ik straks laten weten
RhytmicalRemedydonderdag 25 februari 2010 @ 19:20
Pannekoeken!
Alleen dan speciaal met salami spek ham mozzarella Parmezaanse kaas normale geraspe kaas.

MMmnnnmm
#ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 19:24
tnx! klinkt goed, al zou ik de peen weglaten. deze staat binnenkort iig op het menu, misschien zelfs morgen al dan een raita van komkommer erbij en turks brood.
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 20:42
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 19:24 schreef SeaOfLove het volgende:
tnx! klinkt goed, al zou ik de peen weglaten. deze staat binnenkort iig op het menu, misschien zelfs morgen al dan een raita van komkommer erbij en turks brood.
Het resultaat is erg lekker.

even ter illustratie:


Kan me idd voorstellen dat het met een yoghurtsausje ook lekker is ( en gezonder). Dan is het misschien wat om de hoeveelheid kruiden wat op te voeren, omdat yoghurt toch zo fris is.
Hou je niet van peen? of is het de combinatie die je tegenstaat? Ik vind het wel lekker, zo'n zoete tegenhanger.
#ANONIEMdonderdag 25 februari 2010 @ 21:13
ik heb gewoon een aversie tegen peen/wortel, maar dat is een ander verhaal Ik lust het btw wel. Ziet er erg goed uit, ga ik morgen zeker weten maken De raita maak ik van 10% vet yoghurt, geraspte komkommer (vocht eruit knijpen) geroosterde koriander en komijnzaadjes en munt erin
zoalshetisdonderdag 25 februari 2010 @ 21:14
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 19:20 schreef RhytmicalRemedy het volgende:
Pannekoeken!
Alleen dan speciaal met salami spek ham mozzarella Parmezaanse kaas normale geraspe kaas.

MMmnnnmm
het is een kunst om goed beslag te maken! het is een kunst om goed te bakken en het is een kunst om de beste pannekoekkenpannen te kiezen.

heerlijk. ik zet ook vaak een schaaltje bolognesegehaktsaus (die ik ook voor verse lasagne gebruik, maar dan wat fijner) op tafel naast alle zoetigheden. met wat versgeraspte parmezan, mooie olijfolie en sour cream als beleg.

mijn beleg:

eerst de olijfolie met een theelepeltje over de hele pannenkoek uitspreiden. dan gehaktsaus met een eetlepel over de helft, sour cream en parmezan on top. oprollen en lekker opeten.

[ Bericht 13% gewijzigd door zoalshetis op 25-02-2010 21:21:04 ]
FutureFairytaledonderdag 25 februari 2010 @ 23:45
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
nu een halve twix. vanavond met een groep oud-school vriendinnen Grieks in Leiden
(wordt vast weer gek en gezellig, alleen heb niet zo'n trek in Grieks.. en heb het zelf nog voorgesteld ook haha )
het werd Italiaans
Had tortellini met mozzarella, ham en room
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 08:44
Toast met geitenkaas, een kopje spicy rooibosthee en een bakje citroen kwarktaart yoghurt
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 08:45
koffie
Lief-visjevrijdag 26 februari 2010 @ 09:26
2 beschuitjes met bosvruchten jam, lekker !
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 12:01
Vers stokbrood van de dèlifrance met smeerseltjes van de turkse delicatessenkraam op de markt. Geitenkaasmengsel met groene en rode paprika en iets pittigs er in, en een mengsel van roomkaas met kruiden en knoflook.. Lekker!
PiperMaruvrijdag 26 februari 2010 @ 12:56
Van plan vanavond pompoensoep te maken met lekker brood + smeersels erbij
FutureFairytalevrijdag 26 februari 2010 @ 13:29
bolletje met gekookt ei en plakje worst.
Vnv in A'dam iets uitzoeken, in mn eentje eten
_Hestia_vrijdag 26 februari 2010 @ 15:53
Als voorgerecht tomaatjes gevuld met roomkaas en een beetje bosui

Als hoofdgerecht spaghetti met gele en rode paprika, hamblokjes, napolitaanse saus en geraspte kaas.
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 16:00
Spaghetti met ragú van kippenlever afgeblust met wat rode wijn, bacon, ui, knoflook en tomaat
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:02
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:00 schreef Windigo het volgende:
Spaghetti met ragú van kippenlever afgeblust met wat rode wijn, bacon, ui, knoflook en tomaat
dat klinkt alsof het niet uit een zakje komt!
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 16:05
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:02 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

dat klinkt alsof het niet uit een zakje komt!
Bij mij komt nóóit iets uit een zakje Dat vind ik echt héél vies. En het is helemaal niet moeilijk om zoiets als dit te maken, kost me een kwartiertje voorbereiding en 40 minuten pruttelen op het vuur onder af en toe omroeren

Nu trouwens een glaasje ice tea en onion-beef chips van de plus
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:08
zakjes

vroeger, toen ik jong en onbezonnen was, gebruikte ik ze wel, sinds ik de kunst van het combineren van eigen kruiden en specerijen heb ontdekt, komt er hier geen zakje meer in Was ook meer bedoeld als tegenstelling tot de spaghetti uit de post boven je

OT:
Wraps (helaas niet zelf gemaakt moet ik echt echt echt gaan doen binnenkort..!) met gehakt, paprika in 3 kleuren, kastanjechamps en ui met daarbij verse pittige guacamole en creme fraiche en een klein beetje chilisaus!
uniekhoornvrijdag 26 februari 2010 @ 16:13
Zakjes... taco kruiden doe ik wel want dat is gewoon lekker.

Gisteren hadden we: gebakken aardappels, geglaceerde wortelen, spinazie, salade en een heerlijk malse varkenshaas.

Vandaag: couscous, sperziebonen, wortelen/doperwten, gegrilde lamskoteletten
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 16:13
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:08 schreef motorbloempje het volgende:
zakjes

vroeger, toen ik jong en onbezonnen was, gebruikte ik ze wel, sinds ik de kunst van het combineren van eigen kruiden en specerijen heb ontdekt, komt er hier geen zakje meer in Was ook meer bedoeld als tegenstelling tot de spaghetti uit de post boven je

OT:
Wraps (helaas niet zelf gemaakt moet ik echt echt echt gaan doen binnenkort..!) met gehakt, paprika in 3 kleuren, kastanjechamps en ui met daarbij verse pittige guacamole en creme fraiche en een klein beetje chilisaus!
Ja ik ben geloof ik met mijn 22 een grote uitzondering op kookgebied. Leeftijdgenoten die zo met eten bezig zijn zie ik niet vaak Maar ja, ik las op mijn 7e al kookboeken, dus het zat er zeg maar vroeg in Maar ik geloof dat in Nederland zowieso vrij liefdeloos met eten wordt omgegaan, anders kan ik ook het succes niet verklaren van Knorr wereldmaaltijden en bertolli pastasauzen enzo. Ik zie ze regelmatig staan in keukenkastjes.. Terwijl het zo makkelijk en lekker is om je eigen saus te maken!
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:14
juist die tacokruiden zijn zo makkelijk om zelf te 'maken'! En veel lekkerder dan die zoutprut!

komijnpoeder, paprikapoeder, wat chilopoeder en eventueel nog wat anders wat je hebt staan, gewoon proberen maar vooral komijn, en je bent een heel eind!

Ik ben nu 24 en ben 2 jaar geleden gestopt met zakjes
Tezzvrijdag 26 februari 2010 @ 16:16
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:13 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja ik ben geloof ik met mijn 22 een grote uitzondering op kookgebied. Leeftijdgenoten die zo met eten bezig zijn zie ik niet vaak Maar ja, ik las op mijn 7e al kookboeken, dus het zat er zeg maar vroeg in Maar ik geloof dat in Nederland zowieso vrij liefdeloos met eten wordt omgegaan, anders kan ik ook het succes niet verklaren van Knorr wereldmaaltijden en bertolli pastasauzen enzo. Ik zie ze regelmatig staan in keukenkastjes.. Terwijl het zo makkelijk en lekker is om je eigen saus te maken!
Hier ook nauwelijks zakjes en pakjes. Ik maak alleen een uitzondering voor de Beef Chimichuri van Knorr Wereldgerechten. Dat vind ik zoooo lekker! Net fastfood voor mij, woehaha!

Vanavond eten we frieten (frietjes ja , geen patat), salade met van alles en nog wat en stoofvlees!
_Hestia_vrijdag 26 februari 2010 @ 16:16
Ik maak de laatste tijd best vaak dingen zonder pakjes, maar als ik laat thuis ben dan is zo'n zakje wel makkelijk.
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 16:16
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:14 schreef motorbloempje het volgende:
juist die tacokruiden zijn zo makkelijk om zelf te 'maken'! En veel lekkerder dan die zoutprut!

komijnpoeder, paprikapoeder, wat chilopoeder en eventueel nog wat anders wat je hebt staan, gewoon proberen maar vooral komijn, en je bent een heel eind!

Ik ben nu 24 en ben 2 jaar geleden gestopt met zakjes
Oh dus jij was toen net zo oud als ik.. Het enige verschil is dat ik nooit aan zakjes begonnen ben.. Hoewel ik ze soms mag proeven als ik bij mijn vader eet die na de scheiding nooit wilde leren koken en nu dus altijd 'makkelijk' kookt.
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:17
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:16 schreef Sylvana het volgende:
Ik maak de laatste tijd best vaak dingen zonder pakjes, maar als ik laat thuis ben dan is zo'n zakje wel makkelijk.
no offence, maar echt alles wat je post is terug te brengen op honig, knorr of texmex, om maar niet te spreken over de eeuwige mexico-melange.. ben je die niet zat ondertussen?

je moet 't helemaal zelf weten uiteraard, maar een tijd geleden toen je nog bezig was met gezonderen, afvallen etc. postte je dat je helemaal van die 'stomme zakjes' af ging
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:16 schreef Windigo het volgende:

[..]

Oh dus jij was toen net zo oud als ik.. Het enige verschil is dat ik nooit aan zakjes begonnen ben.. Hoewel ik ze soms mag proeven als ik bij mijn vader eet die na de scheiding nooit wilde leren koken en nu dus altijd 'makkelijk' kookt.
mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse pot toen ik uit huis ging wist ik eigenlijk niet beter en was ik al blij dat ik een stuk avontuurlijker was met mijn 'wereldgerechten' enzo, toen was ik een jaar of 19

maar toen ik eenmaal zelf ging experimenteren en proberen ontdekte ik dat het toch wel echt heel veel lekkerder en smaakvoller is om alles zelf bij elkaar te combineren
Ben nog niet helemaal op het 'zelf-voorzienings' niveau wat ik zou willen omdat ik, ondanks het feit dat ik koken heerlijk vind, dit jaar totaaaaal geen tijd kan maken om te koken op wat uitzonderingen na door andere verplichtingen. Zo wil ik nog zelf bouillon, wraps, currypasta, etc. gaan maken, maar dat heb ik mezelf beloofd zodra ik geen bestuursjaar meer heb
Miamvrijdag 26 februari 2010 @ 16:20
Groene thee.
_Hestia_vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:17 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

no offence, maar echt alles wat je post is terug te brengen op honig, knorr of texmex, om maar niet te spreken over de eeuwige mexico-melange.. ben je die niet zat ondertussen?

je moet 't helemaal zelf weten uiteraard, maar een tijd geleden toen je nog bezig was met gezonderen, afvallen etc. postte je dat je helemaal van die 'stomme zakjes' af ging
Helemaal van die zakjes afkomen lukt niet zolang ik niet samenwoon en dus niet altijd zelf de boodschappen doe. En nu ik stageloop ben ik 's avonds vaak zo moe dat ik maar ff snel een blikje groenten met wat aardappels en een stukje vlees kook. Heb dan geen zin om dan eerst nog een recept op te zoeken en uitgebreid te gaan koken. Dat doe ik nu alleen af en toe nog in het weekend, zondag ga ik bijvoorbeeld rosbief maken, met wel allerlei andere dingen erbij waar geen zakje of pakje aan te pas komt.

In de ideale situatie zou ik die pakjes en zakjes niet meer gebruiken, maar af en toe is het toch nog wel makkelijk

In het weekend kook ik dus wel vaak wat uitgebreider, maar dan heb ik de pc niet aanstaan en post ik het dus niet hier. Doordeweeks is het tegenwoordig dus wel vaak ff wat makkelijks dat zo klaar is.
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 16:25
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:20 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse pot toen ik uit huis ging wist ik eigenlijk niet beter en was ik al blij dat ik een stuk avontuurlijker was met mijn 'wereldgerechten' enzo, toen was ik een jaar of 19

maar toen ik eenmaal zelf ging experimenteren en proberen ontdekte ik dat het toch wel echt heel veel lekkerder en smaakvoller is om alles zelf bij elkaar te combineren
Ben nog niet helemaal op het 'zelf-voorzienings' niveau wat ik zou willen omdat ik, ondanks het feit dat ik koken heerlijk vind, dit jaar totaaaaal geen tijd kan maken om te koken op wat uitzonderingen na door andere verplichtingen. Zo wil ik nog zelf bouillon, wraps, currypasta, etc. gaan maken, maar dat heb ik mezelf beloofd zodra ik geen bestuursjaar meer heb
Ik kan helaas ook nog van alles niet maken, omdat ik geen ruimte heb voor een oven en geen geld voor een nieuwe combimagnetron (de oven functie heeft het opgegeven en kan alleen nog met 20 minuten en véél moeite een redelijke diepvriespizza opwarmen), en ook maar 2 pitjes heb om op te koken. Ik heb ook geen frituurpan of keukenmachine of andere luxe. Maar zoals je kan zien, kom ik zelfs zonder die voorzieningen toch iedere dag aan een lekkere en gezonde maaltijd. Af en toe frituur ik wat frites bij mijn moeder als ik daar op de kat pas. Naar mijn idee kan je dus onder vrijwel alle omstandigheden lekker koken, als je maar wil

Zo gauw ik ruimte heb voor een oven ga ik ook eigen brood maken.. En ik droom nog van een ijsmachine en een mooie keukenmachine en een frituurpan.. Maar voorlopig blijven dat nog even dromen met mijn inkomen
ColdFeetvrijdag 26 februari 2010 @ 16:29
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:20 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

mijn vader is een groot zout-liefhebber en vooral ook hollandse pot toen ik uit huis ging wist ik eigenlijk niet beter en was ik al blij dat ik een stuk avontuurlijker was met mijn 'wereldgerechten' enzo, toen was ik een jaar of 19

maar toen ik eenmaal zelf ging experimenteren en proberen ontdekte ik dat het toch wel echt heel veel lekkerder en smaakvoller is om alles zelf bij elkaar te combineren
Ben nog niet helemaal op het 'zelf-voorzienings' niveau wat ik zou willen omdat ik, ondanks het feit dat ik koken heerlijk vind, dit jaar totaaaaal geen tijd kan maken om te koken op wat uitzonderingen na door andere verplichtingen. Zo wil ik nog zelf bouillon, wraps, currypasta, etc. gaan maken, maar dat heb ik mezelf beloofd zodra ik geen bestuursjaar meer heb
Zolang je je pesto maar zelf maakt
MariaEtceteravrijdag 26 februari 2010 @ 16:33
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Zolang je je pesto maar zelf maakt


Ho hum. Ik eet wel eens dingen uit pakjes. Zoals soms pastasaus en inderdaad pesto En ik gebruik bouillonblokjes voor soep en 'scratch-build'-saus (dan is dus alles verder vers, behalve het bouillonblokje ).
Hartige taart deeg koop ik ook wel kant en klaar, want da's makkelijk

Aan de andere kant valt het in de praktijk denk ik best mee! Zo heb ik twee pakjes knorr spul al enkele maanden in de kast staan, en eet ik (OT! Whoo!) vandaag dus zelfgemaakte tjap tjoy Met bouillonblokje, dat dan weer wel

Oh en zelf brood bakken wil ik ook vaker doen! Maar dat blijft toch meer bij wegdromen over versgebakken brood dan in de praktijk de handen uit de mouwen steken Ik denk dus dat mijn onvermogen meer vers te fixen komt door een samenloop van o.a. te weinig tijd (ik moet me op alles mentaal voorbereiden ) en een hekel hebben aan vieze plakvingers (nurk).
ColdFeetvrijdag 26 februari 2010 @ 16:43
Ach ja, als ik echt niets te doen had, zou ik hele dagen besteden aan het koken van bouillon en het inmaken van fruit... Roeien met de riemen die je hebt Maar pesto is nog geen 10 minuutjes werk en en dat zou je écht eens moeten proberen, dame
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:45
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:29 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Zolang je je pesto maar zelf maakt
ik moet nog steeds een 'ding' hebben wat goed maalt of een grotere vijzel ik vroeg ooitom een grote vijzel, kreeg ik de kleinste die je je kunt bedenken
ColdFeetvrijdag 26 februari 2010 @ 16:48
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ik moet nog steeds een 'ding' hebben wat goed maalt of een grotere vijzel ik vroeg ooitom een grote vijzel, kreeg ik de kleinste die je je kunt bedenken
Je kunt het ook gewoon hakken met een mes of mezzalune, blijft 'ie lekker grof. Geen smoesjes, Mootje
motorbloempjevrijdag 26 februari 2010 @ 16:50
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Je kunt het ook gewoon hakken met een mes of mezzalune, blijft 'ie lekker grof. Geen smoesjes, Mootje
al die basilicum waar haal je dat vandaan? een beetje betaalbaar.. een zo'n plantje van de aldi is nooit genoeg, 4 ook niet volgens mij
MariaEtceteravrijdag 26 februari 2010 @ 16:50
Ik ben de laatste tijd wel fan van het hakken van knoflook ipv persen! Nom.

10 minuutjes? Hm. Volgens mij stond er in dat receptenboek wat jij me aanraadde CF (van Lindberg) een recept voor groene pesto En mn mams heeft een vijzel (zo'n zwaar stenen geval!) die ze nooit gebruikt... Hmmm. I have a cunning plan.
Da's idd wel naar ja, dat verse herrrrrbs zo duur zijn! Bij de Appie iig. Of ik moet een plant kopen! Maar waar laat ik dat...
FutureFairytalevrijdag 26 februari 2010 @ 16:53
een zakje thai sweet chilli chips
ColdFeetvrijdag 26 februari 2010 @ 16:58
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:50 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

al die basilicum waar haal je dat vandaan? een beetje betaalbaar.. een zo'n plantje van de aldi is nooit genoeg, 4 ook niet volgens mij
Kweek ze zelluf! En anders is twee plantjes wel genoeg.
uniekhoornvrijdag 26 februari 2010 @ 16:59
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:14 schreef motorbloempje het volgende:
juist die tacokruiden zijn zo makkelijk om zelf te 'maken'! En veel lekkerder dan die zoutprut!

komijnpoeder, paprikapoeder, wat chilopoeder en eventueel nog wat anders wat je hebt staan, gewoon proberen maar vooral komijn, en je bent een heel eind!

Ik ben nu 24 en ben 2 jaar geleden gestopt met zakjes
Ja, ik weet het maar dan vinden ze het hier niet lekker... net zoals macaronisaus, die maak ik wel voor vriend en ik maar als de kinderen er zijn doe ik wel een potje, zelfgemaakt vinden ze niet lekker, nou dan ga ik niet moeilijk doen Als iedereen maar lekker eet.

Zakje basilicumzaadjes kopen, die kan je in april in potgrond zetten, dan heb je een paar week erna heerlijke verse...
Dat doe ik dan wel en munt, rozemarijn, peterselie, bieslook enzo... Tis gewoon fijn om dan even naar buiten te lopen om wat te knippen.

[ Bericht 10% gewijzigd door uniekhoorn op 26-02-2010 17:05:06 ]
Miamvrijdag 26 februari 2010 @ 18:32
Mona toetje van de maand.
8108139dpthsvrijdag 26 februari 2010 @ 18:34
Net sperziebonen, gebakken aardappeltjes en een gehaktschnitzel gegeten... en een ijsje als toetje...
littledrummergirlvrijdag 26 februari 2010 @ 20:05
zometeen komt de bezorgboer spareribs brengen
Windigovrijdag 26 februari 2010 @ 20:24
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:00 schreef Windigo het volgende:
Spaghetti met ragú van kippenlever afgeblust met wat rode wijn, bacon, ui, knoflook en tomaat
Dat was een goed idee, die combinate, lekker Zo jammer dat ik alleen woon, zou zo graag dit soort dingen delen met een huisgenoot

Nu joghurt met kwarktaart-citroen smaak, die overigens ook heel lekker is
Raissavrijdag 26 februari 2010 @ 20:34
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 20:24 schreef Windigo het volgende:
Nu joghurt met kwarktaart-citroen smaak, die overigens ook heel lekker is
Die is zó lekker!
FutureFairytalevrijdag 26 februari 2010 @ 21:48
spaghetti carbonara. Heerlijk behalve de laatste happen; dat rauwe ei staat me toch wat tegen.. Ik weet niet hoe ik erbij kom maar het lijkt me ook niet echt gezond
Lief-visjevrijdag 26 februari 2010 @ 22:12
Spaghetti met roerbakgroente en gehakt.
Miamvrijdag 26 februari 2010 @ 23:47
biertje
zoalshetisvrijdag 26 februari 2010 @ 23:51
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:47 schreef Miam het volgende:
biertje
stoer
Miamvrijdag 26 februari 2010 @ 23:52
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:51 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

stoer
is dat stoer?
zoalshetisvrijdag 26 februari 2010 @ 23:54
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:52 schreef Miam het volgende:

[..]

is dat stoer?
ik weet niet of je het weet, maar 'stoer' is een positief woord voor een chickie.
Miamvrijdag 26 februari 2010 @ 23:59
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik weet niet of je het weet, maar 'stoer' is een positief woord voor een chickie.
ah, chickie? johh, ik ben die fase voorbij.. maar goed, ik zit nog steeds aan mij biertje,
hij is bijna op dus ik zeg, weltrusten, morgen weer gezond op! en proost
cinnamon_Mzaterdag 27 februari 2010 @ 04:17
Hier vanavond:

Zilvervliesrijst met champignons, satésaus, sperziebonen en varkenshaas met ketjap en sesam.
En nu net de rode wijn op (bed toe).

wat een trieste tijd om een bericht te posten eigenlijk...
zoalshetiszaterdag 27 februari 2010 @ 04:19
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:59 schreef Miam het volgende:

[..]

ah, chickie? johh, ik ben die fase voorbij.. maar goed,
proost 1985! lol.
Windigozaterdag 27 februari 2010 @ 09:47
Nu twee stukjes toast met kruidenroomkaas, een kop thee, een handje amandelen en rozijnen en straks nog twee kaneelkoekjes.

Je moet je dag goed beginnen
motorbloempjezaterdag 27 februari 2010 @ 10:04
zo ontbijten met afbakbroodjes met filet americain en wat brie
Miamzaterdag 27 februari 2010 @ 10:06
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 04:19 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

proost 1985! lol.
Ik vind bierdrinken op mijn 24e niet echt stoer, wel lekker!

Ik drink nu yogi!
The_Hiveszaterdag 27 februari 2010 @ 13:31
tosti geitenkaas en honing, en paar volkoren (soort van) beschuitjes met filet americain en cola.
Windigozaterdag 27 februari 2010 @ 13:38
Tosti leerdammer en ham met een glaasje 7up
_Hestia_zaterdag 27 februari 2010 @ 14:06
Dit was onze lunch

PiperMaruzaterdag 27 februari 2010 @ 16:00
Ga vanavond dit brood maken naar een recept van Jamie Oliver
-Mellow-zaterdag 27 februari 2010 @ 16:35
Eindelijk vis vandaag!

Het worden gepaneerde forellen met peterselie, knoflook, citroensap en boter. Daarbij Turks brood en geblancheerde peultjes.
Windigozaterdag 27 februari 2010 @ 17:03
Vanavond salade met rucola, peer, geitenkaas, geroosterde pijnboompitjes, komkommer en honing-mosterdressing met aardappetjes uit de oven met paprikapoeder, rozemarijn, knoflook, olijfolie en grof zeezout
zoalshetiszaterdag 27 februari 2010 @ 17:05
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 14:06 schreef Sylvana het volgende:
Dit was onze lunch

[ afbeelding ]


die ziet er lekker uit. volgende keer ff op de markt een kaasboer vragen naar echte cheddar.
uniekhoornzaterdag 27 februari 2010 @ 17:18
Macaroni met saus en salade voor de jongens.
Voor mijzelf een zelfgemaakte maaltijdsalade met garnalen. Vanavond een feestje met veel hapjes dus iets licht.
zoalshetiszaterdag 27 februari 2010 @ 17:23
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:18 schreef uniekhoorn het volgende:
Macaroni met saus en salade voor de jongens.
Voor mijzelf een zelfgemaakte maaltijdsalade met garnalen. Vanavond een feestje met veel hapjes dus iets licht.
slecht voorbeeld toch? voor jezelf iets anders maken dan voor je jongens...
cinnamon_Mzaterdag 27 februari 2010 @ 17:24
Luxe lunch, die hamburger

Net een kokos-mango-mint-limoen smoothie gemaakt (en opgedronken )

Vanavond hele dorade uit de oven met citroen en tijm, lauwwarme salade van sperziebonen en tomaat en gebakken aardappeltjes uit de oven
(of risotto bij de vis, dat wil vriendlief maar ik ben nog niet overtuigd)
8108139dpthszaterdag 27 februari 2010 @ 17:28
Shoarma-grillworst, vers van de slager, pittige kipwraps, en wat satégehaktballetjes...
En vanavond Bugles, Pombar paprika en bier.
Enfermerazaterdag 27 februari 2010 @ 17:33
Heel simpel, ben ingestort na mn dagje werken vandaag dus ga niet moeilijk doen Patatjes uit de oven, boontjes en een kip-boomstammetje erbij
FutureFairytalezaterdag 27 februari 2010 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 21:48 schreef FutureFairytale het volgende:
spaghetti carbonara. Heerlijk behalve de laatste happen; dat rauwe ei staat me toch wat tegen.. Ik weet niet hoe ik erbij kom maar het lijkt me ook niet echt gezond
en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe ei
Vanmiddag bij een brasserie een grote omelet met boerenkaas (zonder brood) op, thee en verse jus.
Nu wat Spikies (chips) en vnv eten in het hotel restaurant
TN-FRzaterdag 27 februari 2010 @ 18:04
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe ei
Vanmiddag bij een brasserie een grote omelet met boerenkaas (zonder brood) op, thee en verse jus.
Nu wat Spikies (chips) en vnv eten in het hotel restaurant
Dan heb je toch echt iets fout gedaan. Meteen de afgegoten spaghetti bij het ei-roommengsel gedaan?

OT: Ik ga zo even wat groenteburgers bakken, wat tomatenrijst erbij maken en wat broccoli roerbakken.
-Mellow-zaterdag 27 februari 2010 @ 18:12
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

en ja.. de hele nacht last gehad van dat kut rauwe ei
Vanmiddag bij een brasserie een grote omelet met boerenkaas (zonder brood) op, thee en verse jus.
Nu wat Spikies (chips) en vnv eten in het hotel restaurant
in principe kan een salmonella-vrij rauw ei geen kwaad hoor. En eieren worden over het algemeen goed gecontroleerd.
Ik eet met regelmaat rauw ei ( tiramisu, chocolademousse) en ik leef ook nog

Denk dat het toch wat anders is waar je last van hebt, of je bent een uitzondering met rauw ei dat kan ook.

OT: ik heb net de allerlekkerste chocolademelk ooit gehad en nu heb ik buikpijn.
FutureFairytalezaterdag 27 februari 2010 @ 18:17
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 18:04 schreef TN-FR het volgende:

[..]

Dan heb je toch echt iets fout gedaan. Meteen de afgegoten spaghetti bij het ei-roommengsel gedaan?

OT: Ik ga zo even wat groenteburgers bakken, wat tomatenrijst erbij maken en wat broccoli roerbakken.
was in een restaurant dus weet niet wat ze hebben gedaan
FutureFairytalezaterdag 27 februari 2010 @ 18:17
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 18:12 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

in principe kan een salmonella-vrij rauw ei geen kwaad hoor. En eieren worden over het algemeen goed gecontroleerd.
Ik eet met regelmaat rauw ei ( tiramisu, chocolademousse) en ik leef ook nog

Denk dat het toch wat anders is waar je last van hebt, of je bent een uitzondering met rauw ei dat kan ook.

OT: ik heb net de allerlekkerste chocolademelk ooit gehad en nu heb ik buikpijn.
kan ik een uitzondering zijn met rauw ei?
Windigozaterdag 27 februari 2010 @ 18:19
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

was in een restaurant dus weet niet wat ze hebben gedaan
Het kan ook gewoon de combinatie zijn die zwaar valt hoor. Ik wordt altijd misselijk van de combinatie-ei-room-spek, wat ze er ook mee doen. Veel te vet.
-Mellow-zaterdag 27 februari 2010 @ 18:25
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 18:17 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

kan ik een uitzondering zijn met rauw ei?
ja ik bedoel dat je een allergie of intolerantie ofzo hebt dat kan altijd. Maar over het algemeen is er niks mis met rauw ei.
#ANONIEMzaterdag 27 februari 2010 @ 19:22
lmellow, de kikkererwten-courgette burgers waren voor herhaling vatbaar! erbij hadden we turks brood, een raita aubergine-puree en humus. echt heerlijk gegeten gisteren
Tezzzaterdag 27 februari 2010 @ 19:22
Goed, na de posts over rauw ei, en de combi met spek en room kan ik vertellen dat wij een overheerlijke carbonara heb gegeten net!

Ik gebruik in mijn carbonara trouwens (naast uitgebakken pancetta, sjalot en knoflook) een mix van eidooiers, parmezaan en volle melk. Na het mengen zet ik de pasta nog even op het vuur, zodat de eidooiers toch nog even mee kunnen garen, dus van rauw ei is in mijn (overheerlijke) carbonara geen sprake!
renzellzaterdag 27 februari 2010 @ 19:24
Straks maar eens wat koken. Geroosterde stukjes gekruide kip en een witlofsalade met crème fraîche, appel, druif, mandarijn, banaan, kiwi en walnoot. Even een vitamineshot.
-Mellow-zaterdag 27 februari 2010 @ 21:41
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:22 schreef SeaOfLove het volgende:
lmellow, de kikkererwten-courgette burgers waren voor herhaling vatbaar! erbij hadden we turks brood, een raita aubergine-puree en humus. echt heerlijk gegeten gisteren
Lekker he! ik ga ze ook zeker vaker maken

Net overigens ook heerlijk gegeten. Ik heb me weer voorgenomen veel meer vis te eten. Toch jammer dat het niet elke dag markt is.

Nu een peer en een courvoisier
Zo-is-datzaterdag 27 februari 2010 @ 23:23
Ik heb vanavond zuurkooltaart gemaakt, zo vind ik zuurkool wel erg lekker!

Nu drink ik een glas spa appel
vossszaterdag 27 februari 2010 @ 23:25
Roggebrood met kaas nu
Windigozondag 28 februari 2010 @ 07:30
Toast met roomkaasjes van de markt, chocolade vla met verse frambozen, kop thee
Cocktailprikkerzondag 28 februari 2010 @ 10:15
Ontbijt:

boterham met gerookte kipfilet, komkommer en wat fritesaus.

Avondeten:

wienerschnitzel met zelfgemaakte salade, en gebakken aardappels

en gister een overheerlijke tonijnmoot
-Mellow-zondag 28 februari 2010 @ 11:09
Nu Brinta.

Vanavond weet ik niet. Normaal eet ik zondag's op mijn werk maar ik heb me ziek gemeld dus ik moet wat anders verzinnen.
motorbloempjezondag 28 februari 2010 @ 11:17
groentensoep
Pualazondag 28 februari 2010 @ 11:17
vanmorgen 2 boterhammen met leverpastei en wat ik vanavond eet weet ik nog niet
Windigozondag 28 februari 2010 @ 11:36
Vanavond frites met falafelburger, tzatziki en uienchutney
KiwiTjuHhzondag 28 februari 2010 @ 11:40
Vanavond shoarma
vossszondag 28 februari 2010 @ 11:41
quote:
Op zondag 28 februari 2010 11:09 schreef -Mellow- het volgende:
Nu Brinta.
ZOMG!! Die shit is lekker! Dat heb ik al jaren niet meer gehad! Ik ga morgen meteen kopen in de winkel!!!
motorbloempjezondag 28 februari 2010 @ 12:04
Brinta beuh! als ik zou moeten gokken hoe karton dat al 4 weken in een blauwalgsloot heeft liggen weken in hoogzomer zou smaken, dan zou ik zegen 'als brinta'
-Mellow-zondag 28 februari 2010 @ 12:34
quote:
Op zondag 28 februari 2010 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
Brinta beuh! als ik zou moeten gokken hoe karton dat al 4 weken in een blauwalgsloot heeft liggen weken in hoogzomer zou smaken, dan zou ik zegen 'als brinta'
Ik ben er "groot" mee geworden
#ANONIEMzondag 28 februari 2010 @ 13:34
nu: boterham met roer-ei, spek, kaas en tomaat, thee en jus d'orange. vanochtend: toast met humus. vanavond: nog geen idee
FutureFairytalezondag 28 februari 2010 @ 13:45
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 19:22 schreef Tezz het volgende:
Goed, na de posts over rauw ei, en de combi met spek en room kan ik vertellen dat wij een overheerlijke carbonara heb gegeten net!

Ik gebruik in mijn carbonara trouwens (naast uitgebakken pancetta, sjalot en knoflook) een mix van eidooiers, parmezaan en volle melk. Na het mengen zet ik de pasta nog even op het vuur, zodat de eidooiers toch nog even mee kunnen garen, dus van rauw ei is in mijn (overheerlijke) carbonara geen sprake!
haha kreeg je trek van mijn slechte ervaring?

Ik ben benieuwd, want ik vind het erg lekker... als dat stomme rauwe ei maar weg is
FutureFairytalezondag 28 februari 2010 @ 13:46
Net ontbeten met bolletje gekookt ei en thee.
Nu nog meer thee en wat spikies die over waren
lies1947zondag 28 februari 2010 @ 13:55
gisteren op strand van caracas baai, curacao, kip voor mannetje en bakeljao voor mij
FutureFairytalezondag 28 februari 2010 @ 13:57
quote:
Op zondag 28 februari 2010 13:55 schreef lies1947 het volgende:
gisteren op strand van caracas baai, curacao, kip voor mannetje en bakeljao voor mij
[ afbeelding ]
is dat oranje (bord rechts) bakeljauw?
met op de rest van het bord komkommerslierten?
Zo-is-datzondag 28 februari 2010 @ 14:13
Ik ontbeet met een zachtgekookt ei en een sesambroodje met kaas en mosterd-dille dressing

Ik lunchte met twee afbakbroodjes met tomaat-kaas-pesto en tomaat-kaas-aioli

Ik serveer vanavond ;doperwtjessoep met parmaham, kip ovenschotel uit de allerhande met gnochi of pasta en toe slagroom, merengue en granaatappelpitjes
vossszondag 28 februari 2010 @ 14:17
Een stokbrood met kaas

En een grote beker melk
lies1947zondag 28 februari 2010 @ 14:25
quote:
is dat oranje (bord rechts) bakeljauw?
met op de rest van het bord komkommerslierten?
ja dat is bakeljauw en heel lekker.
nee geen komkommerslierten maar iceberg-sla en ook heel lekker.
-Mellow-zondag 28 februari 2010 @ 15:30
Ik had nog een bak soepvlees in de vriezer met de drab die over is gebleven na het zeven van de bouillon van een paar weken terug. Dus daar gaan we vanavond kroketten van maken.
Daarbij zelfgemaakte frietjes of aardappeltjes uit de oven met colasaus erbij om ze in te dippen.
En nog een wortel-koolsalade met sinaasappeldressing

[ Bericht 5% gewijzigd door -Mellow- op 28-02-2010 15:49:25 ]
#ANONIEMzondag 28 februari 2010 @ 15:46
tosti uit de pan met kaas, salami en tomaat. chilisaus om te dippen
Windigozondag 28 februari 2010 @ 15:48
Vanavond arabisch plat brood met hummus, tzatziki en uienchutney en een falafelburger
#ANONIEMzondag 28 februari 2010 @ 15:57
even wat soep yayla corbasi om precies te zijn
motorbloempjezondag 28 februari 2010 @ 15:57
oh.. slotje