beidequote:Op vrijdag 12 februari 2010 17:09 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Je bent wel goed op de hoogte van de ontwikkelingen in Azie. Is dat puur uit interesse of ben je op de een of andere manier verbonden aan die regio?
agossiequote:Op vrijdag 12 februari 2010 17:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat is peanuts in vergelijking met de taxes op bankiers in Londen en NY. Van een looncheck van een miljoen pond houden de bankiers in Azie bijna 1.5 keer zoveel over als de hardwerkende jongens in NY en Londen
niks, wat zou je daar tegen moeten doen, water stroomt gewoon naar het laagste punt. Of het nou financieringsmaatschappijen in Zwitserland zijn, captives in Ierland, of administratieve en IT processen in IIndia.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 17:14 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
En wat kunnen we daar tegen doe, op salaris kun je toch niet met zulke landen concurreren.
Ik moet eerst maar eens een 'echte' baan krijgen en afgestudeerd zijnquote:Op vrijdag 12 februari 2010 17:19 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
agossie
Als ondernemer maakt het niet zo heel veel uit, aangezien er in Nederland behoorlijk wat fiscale faciliteiten bestaan. En dit soort landen kent anders dan Nederland wel een echte vermogenswinstbelasting, dus ik zou nog maar even niet emigereren S_E
Op het moment dat het welvaartsniveau daar gestegen is weer wel. Als die salarissen daar met 10% of meer stijgen en hier met 2% komt er vanzelf weer een break-even punt.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 17:14 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
En wat kunnen we daar tegen doe, op salaris kun je toch niet met zulke landen concurreren.
Haha thanks!quote:Op vrijdag 12 februari 2010 16:48 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Vanuit India even een vraag/tip voor Tony_Clifton.
Zijn er ook biotech bedrijven die producten ontwikkelen specifiek op diabetes gebied?
Er tikt hier namelijk een tijdbom zonder weerga.
Novo Nordisk is een uitstekend bedrijf! Leuk dividend, sterk fundamenteel en verdienen ongeveer 36% van hun omzet uit de verkoop van insuline.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 20:29 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Haha thanks!
Al een goede reis gehad hoop ik?
Ik moet zeggen dat ik al een tijdje niet meer naar de sector gekeken heb, het gewicht van dat thema in mijn portefeuille (50%) is voorlopig wel genoeg.
Geen idee wat je er precies over wou weten maar dit is mijn visie:
Voor zover ik weet klopt 't dat diabetes een 'groeimarkt' is; buiten de vergrijzing hier zijn er inderdaad ook nog opportuniteiten in de groeilanden. Enerzijds stapt men daar hoe langer hoe meer af van traditionele geneeskunde en dit komt de farmasector natuurlijk ten goede. Anderzijds veranderen de voedingspatronen en meer vlees, vetten, suikers, leiden tot meer diabetes en hart- en vaatziekten enz.
Wat betreft diabetes - ik geloof dat Novo Nordisk hier de wereldspeler in is. NN is wel eerder 'big pharma' dan biotech maar dus ook een veiligere belegging. Voor zover ik weet is diabetes sowieso goed controleerbaar met insuline, dus ik zou denken dat zo'n grote bedrijven een vrij constante kasstroom genereren.
Waarom niet? Meer diabetes-lijders = meer verkoop van insuline toch? Een dieet kan zo'n injecties toch niet vervangen? Tenzij bij de mensen die gewoon 'niet genoeg' insuline aanmaken... Geen idee hoe vaak dat voorkomt...quote:Op vrijdag 12 februari 2010 20:49 schreef Your_honor het volgende:
Vraag me wel af of er veel geld te verdienen valt op Diabetes. In de zin van sporten en voeding om suiker vriendelijk eten te stimuleren of de actuele ziekte tegen te gaan.
Dat zou fantastisch zijn! Weber is een anti-inflatie en anti-deficit havik van het oude (Bundesbank) stempel. Precies wat we nodig hebben voor een sterke euro die z'n waarde behoudt.quote:'Frankrijk steunt Duitse ECB-president'
12 februari 2010, 20:53 | ANP
BERLIJN (AFN) - Frankrijk is bereid om een eventuele kandidatuur van de Duitser Axel Weber te steunen als nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB). Frankrijk krijgt in ruil daarvoor de post van hoofdeconoom bij de centrale bank die over de euro waakt. Dat meldden Duitse media vrijdag.
Weber is nu nog baas bij de Bundesbank, de Duitse centrale bank. De zittingstermijn van de huidige ECB-president Jean-Claude Trichet eindigt eind oktober volgend jaar. Weber is al favoriet om de Fransman op te volgen, maar ook de Italiaan Mario Draghi wordt nog nadrukkelijk genoemd.
Volgens het weekblad Der Spiegel wordt Duitsland gecompenseerd voor het feit dat het onlangs geen belangrijke posten kreeg bij de Europese Unie. Bondskanselier Angela Merkel zou daar bewust op hebben aangestuurd om Weber alle ruimte te geven, aldus de krant Welt am Sonntag.
quote:Op vrijdag 12 februari 2010 21:04 schreef LXIV het volgende:
Wat me opviel in Indonesië was dat de arme kinderen er knap en gezond uitzagen en de rijke kinderen lelijk en dik!
Hoe kwam dat? Die arme kinderen eten gewoon traditioneel voedsel, groenten en rijst gebakken in de wok met een heel klein beetje kip. Prima eten! Die rijke kinderen kregen McDonalds, dat was daar een luxe die maar enkelen konden betalen! Dus die zagen er niet mooi uit!
In bepaalde gevallen kan verandering van het levenspatroon wel de symptomen van diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) laten afnemen of zelfs laten verdwijnen. Dat betekent dat de mensen gezonder moeten gaan eten en vooral meer moeten gaan bewegen.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 20:54 schreef tony_clifton- het volgende:
Waarom niet? Meer diabetes-lijders = meer verkoop van insuline toch? Een dieet kan zo'n injecties toch niet vervangen? Tenzij bij de mensen die gewoon 'niet genoeg' insuline aanmaken... Geen idee hoe vaak dat voorkomt...
Oi, interesting... Wist ik niet, nog nooit van gehoord zelfs...quote:Op zaterdag 13 februari 2010 00:22 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
In bepaalde gevallen kan verandering van het levenspatroon wel de symptomen van diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes) laten afnemen of zelfs laten verdwijnen. Dat betekent dat de mensen gezonder moeten gaan eten en vooral meer moeten gaan bewegen.
Philips heeft daarvoor een interessant apparaatje ontwikkeld: Philips DirectLife. Ik heb zelf hieraan meegewerkt tijdens de testfase. Nu het geïntroduceerd is in onder andere de VS, is het voor mij geen kwestie meer van.
Het is nog niet zo lang geleden geïntroduceerd. Uit de informatie op de website begrijp ik dat ze op dit moment alleen aan bedrijven leveren, waarschijnlijk om in één klap grotere groepen mensen te bereiken zonder dure reclamecampagnes. Erg groot is de markt dus nog niet, maar wat niet is, kan nog komen.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 19:38 schreef tony_clifton- het volgende:
Oi, interesting... Wist ik niet, nog nooit van gehoord zelfs...
Heb je enig zicht op de impact daarvan? Is dat een grote markt die toestelletjes?
Wat deed je toen? Tientallen trades per dag?quote:Op zondag 14 februari 2010 21:48 schreef SeLang het volgende:
Binck heeft in 2004 een fles wijn naar Taiwan gestuurd (toen ik daar woonde) omdat ik zo'n goede klant was. Dat ging echter maar om ruim ¤4000 aan transactiekosten
Wat voor fles wijn was dat? Appie heijn merk of echt iets fatsoenlijk; een 100 euro waardevol flesje?quote:Op zondag 14 februari 2010 21:48 schreef SeLang het volgende:
Binck heeft in 2004 een fles wijn naar Taiwan gestuurd (toen ik daar woonde) omdat ik zo'n goede klant was. Dat ging echter maar om ruim ¤4000 aan transactiekosten
Nee hoor, beetje swingtraden met FTI contracten. Wel veel contracten tegelijk. Tikt toch aardig aan in kosten.quote:Op zondag 14 februari 2010 21:50 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Wat deed je toen? Tientallen trades per dag?
Wat is jouw percentage transactie kosten / rendement ?quote:Op zondag 14 februari 2010 21:50 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Wat deed je toen? Tientallen trades per dag?
Neuh, was gewoon een goedkoop flesje. Ik vermoed dat ze gewoon iedereen die boven een bepaald bedrag zat zo'n kistje stuurden, alleen ik zat natuurlijk in Taiwan dus dat waren aardig hoge verzendkosten denk ikquote:Op zondag 14 februari 2010 21:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat voor fles wijn was dat? Appie heijn merk of echt iets fatsoenlijk; een 100 euro waardevol flesje?
En die 4k zal waarschijnlijk minder dan 10% van het totale rendement geweest zijn dat jaar.
Ik heb er geen valide zicht op. Als ik de kosten van mijn ene verkoop en drie aankopen dit jaar deel door de winst die ook van de 10 andere aandelen komt is 't resultaat veel te laag...quote:Op zondag 14 februari 2010 21:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat is jouw percentage transactie kosten / rendement ?![]()
Je houd een equity curve bij dus ik neem aan dat je ook de transactie kosten bijhoudt. Mijn transactie kosten zijn vooral zo hoog (3 kwart) door CFDs.
Bij een goed money management hoort ook een goed kosten plaatje! Dat kan je sowieso al tig procenten per jaar schelen door een goedkopere broker te gebruiken of altijd goed op te letten hoe je iets aanschaft. Het gaat ook om het overzicht per tijdsperiode. Als je ziet dat je transactiekosten per maand of per jaar steeds omhoog gaan zul je dat op die manier sneller opmerken. Ik in ieder geval welquote:Op zondag 14 februari 2010 22:07 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ik heb er geen valide zicht op. Als ik de kosten van mijn ene verkoop en drie aankopen dit jaar deel door de winst die ook van de 10 andere aandelen komt is 't resultaat veel te laag...
Over de afgelopen 4 jaar zit ik aan een duizend euro kosten, maar ben nog niet zo ver boven break even na de crash, dus dan is 't resultaat misschien 25% ofzo...
Moet wel zeggen dat ik sinds dit jaar de kosten niet meer volg.
Mijn rendement schommelt nogal en dan is soms mijn transactie kosten percentage bizar hoog. Zit er over na te denken om meer de kant op te gaan van FTI future contracten bij Interactive Brokers en CFDs wat te laten liggen omdat als je daar echt goed geld mee wil verdienen de transactiekosten buiten proportioneel zijn.quote:Op zondag 14 februari 2010 22:08 schreef SeLang het volgende:
Eigenlijk vind ik 10% transactiekosten voor actief traden nog heel netjes. De waarden waar ik later met allerlei strategieen in backtests op uitkwam lagen meestal aanzienlijk hoger (omdat de edges zo klein zijn).
Of ES (S&P500 futures). Lage kosten, lage spread, hoge liquiditeit.quote:Op zondag 14 februari 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Mijn rendement schommelt nogal en dan is soms mijn transactie kosten percentage bizar hoog. Zit er over na te denken om meer de kant op te gaan van FTI future contracten bij Interactive Brokers en CFDs wat te laten liggen omdat als je daar echt goed geld mee wil verdienen de transactiekosten buiten proportioneel zijn.
Ja.quote:Op zondag 14 februari 2010 22:26 schreef Rejected het volgende:
Is wall street uit 1987 een leuke film?
Wachten op 320-324 voor nieuwe shortsquote:Op maandag 15 februari 2010 13:09 schreef capricia het volgende:
Beetje saaie beursdag zo zonder Wall Street.
Ja, veel mensen wachten daarop. Een stukje herstel zit ook volgens RTL-Z in de maak:quote:Op maandag 15 februari 2010 13:11 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Wachten op 320-324 voor nieuwe shorts
Maar even wachten of er nog verrassingen uit Griekenland komen..quote:Tot welk niveau kan de AEX`Index herstellen?
Essentieel voor het korte termijn herstel is dat koersen niet onder de steunlijn op 315 punten sluiten. Een succesvolle test van deze trendlijn is de opmaat voor een stijging die de koersen terug kan brengen richting het 50-daags gemiddelde op circa 329 punten en de voormalige onderkant van het lange termijn trendkanaal op circa 333 punten. Als de koers de korte termijn gap weet te sluiten tussen 321,59 en 322,22 punten dan is de zone 329-333 ons eerste richtpunt in het herste
Oe, als iedereen daarop wacht moet je oppassenquote:Op maandag 15 februari 2010 13:14 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja, veel mensen wachten daarop. Een stukje herstel zit ook volgens RTL-Z in de maak:
http://www.rtl.nl/(/finan(...)inten_op_herstel.xml
[..]
Maar even wachten of er nog verrassingen uit Griekenland komen..
280 is wel een koopmomentje, even kijken welke beren er dan op de weg zitten..quote:Op maandag 15 februari 2010 13:17 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Oe, als iedereen daarop wacht moet je oppassen![]()
Na 320zone verwacht ik daling richting 280
Aegon 3,50
ING 4,50
MT 22
Ik heb mijn short posities iets te snel ingenomen, ik verwacht(te) ook een daling binnen een dag of 2 - 3 om weer wat punten naar beneden te gaan.quote:Op maandag 15 februari 2010 13:17 schreef M.Melandri het volgende:
[..]
Oe, als iedereen daarop wacht moet je oppassen![]()
Na 320zone verwacht ik daling richting 280
Aegon 3,50
ING 4,50
MT 22
Leuk!quote:Op maandag 15 februari 2010 13:26 schreef SeLang het volgende:
Ik heb m'n eerste default te pakken op een subprime lening
http://www.kiva.org/lend/156570
quote:Op maandag 15 februari 2010 13:26 schreef SeLang het volgende:
Ik heb m'n eerste default te pakken op een subprime lening
http://www.kiva.org/lend/156570
$18,75quote:Op maandag 15 februari 2010 13:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hoeveel dollar ben je kwijt ?
Dat wordt (is) echt het thema van 2010 : (souvereign) defaultsquote:Onrust over herstructurering Dubai World
15 februari 2010, 15:24 | ANP
LONDEN (AFN) - Terwijl de deadline voor een aflossing met rasse schreden nadert, is de onrust over de schuldenproblematiek van Dubai World maandag weer opgelaaid. Berichten in de media leidden tot een stijging van de kosten voor verzekering tegen een faillissement van de investeringsmaatschappij van het emiraat.
Persbureau Dow Jones meldde dat Dubai World overweegt zijn schuldeisers slechts 60 procent van hun kredieten terug te betalen. Dubai ontkende, maar de kosten voor faillissementsverzekering schoten toch omhoog. Op een gegeven moment kostte het 651.000 dollar per jaar om 10 miljoen dollar aan schuld van Dubai World voor vijf jaar te verzekeren.
Het staatsbedrijf moet op 1 maart 1,2 miljard dollar aflossen. Er zouden gesprekken met de banken zijn over betalingsuitstel voor in totaal 22 miljard dollar aan schulden. Volgens bankiers heeft Dubai echter nog geen concreet plan op tafel gelegd.
Beurs
De beurs van Dubai stond zondag en maandag onder druk door de onzekerheid over de schulden. Sinds de berichtgeving in de media is de index met 3,7 procent gedaald.
De problemen bij Dubai World kwamen in november aan het licht. Toen het concern zei niet aan zijn schuldverplichtingen te kunnen voldoen, leidde dit wereldwijd tot grote onrust op de financiële markten. Uiteindelijk kreeg Dubai een kapitaalinjectie van buurland Abu Dhabi. Daarmee werd de grootste financiële nood geledigd.
Zorg dat je je PayPal betaling in ieder geval met een CreditCard fund en niet met een nederlandse bankrekening. Anders rekent PayPal je 2,5% "conversion fee" nog bovenop een ongunstige wisselkoers. En dat dus opnieuw als je je geld terug haalt.quote:Op maandag 15 februari 2010 16:34 schreef tony_clifton- het volgende:
SeLang; offtopic I know, maar had al langer gedacht om ook zo'n Kiva account te maken en met 100 euro (5x25$) iets te doen. Nu, stel dat je telkens terugbetaald wordt, kan je dan lang doen met dat geld of gaat er naar je ervaring altijd een deel verloren aan wisselkoersen enz?
Kiva werkt met $, dus je hebt eerst een omzetting van ¤ naar $ en daar kun je wat op verliezen. Als je echter wordt terugbetaald dan is dat in $ en dat telt als Kiva credit wat je opnieuw kunt uitlenen of kan laten uitbetalen. Als je laat terugbetalen dan heb je opnieuw een conversie maar niet als je heruitleent.quote:Op maandag 15 februari 2010 16:34 schreef tony_clifton- het volgende:
SeLang; offtopic I know, maar had al langer gedacht om ook zo'n Kiva account te maken en met 100 euro (5x25$) iets te doen. Nu, stel dat je telkens terugbetaald wordt, kan je dan lang doen met dat geld of gaat er naar je ervaring altijd een deel verloren aan wisselkoersen enz?
Te lang jaar nog voor een daling? In 2008 begon hij gelijk al in januariquote:Op maandag 15 februari 2010 18:09 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik denk dat je te hard van stapel loopt VDG... Het jaar is nog te lang daarvoor...
Momenteel is iedereen pessimistisch, en je kan beter niet te veel met de kudde meelopen in mijn ogen.
Je kan gelijk hebben natuurlijk, daar niet van...
Dat macronieuwstrading is toch wel echt de bom, alleen is het kut om zoiets te testen met minutebars . Overigens doet een docent van onze instelling ook aan dergelijk macronieuwstraden met een relatief jong hedgefund. Vooralsnog doen ze het redelijk goed.quote:Op maandag 15 februari 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
We hadden vandaag ook een gast college van een Italiaanse Forex boer die meldde dat Forex helemaal de bom was. Hij gebruikt een automatisch beleggingssysteem op macro - nieuws gebaseerd op de 1 minuten candle frame waar hij een jaarlijks rendement van 7.5% mee weet te behalen. Iedereen die dealt met producten die je in 1 veeg van tafel kunnen halen verklaarde hij voor gek. Hij zei vooral dat de drawdowns in zijn systeem miniem zijn door dat hij een erg liquide markt zit en hij continu let op de volatiliteit. Volgens mij maakt dat niet veel uit?
Voor de rest zei die dat de 2 meest belangrijke currencies de Yen en de Zwitserse Frank zijn en meer dan 3 kwart van zijn trades gerelateerd zijn aan deze 2 currencies. Waarom? Ze zijn het meest stabiel wanneer het komt op macro cijfers en het minst volatiel over lange periodes.
Ik zal eens kijken of ik wat meer info over dat fonds kan krijgen op een "andere" manierquote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Dat macronieuwstrading is toch wel echt de bom, alleen is het kut om zoiets te testen met minutebars . Overigens doet een docent van onze instelling ook aan dergelijk macronieuwstraden met een relatief jong hedgefund. Vooralsnog doen ze het redelijk goed.
Met scalping neem ik aan dat je gewoon het verschil tussen bid/ask wilt uitbuiten? Hoe test je dit eigenlijk? En vraag me af of dit wel werkt?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:37 schreef flyguy het volgende:
Even tussen door; doet hier ook iemand aan scalping?
Heb hier namelijk een poosje mee zitten testen en voor mij persoonlijk lijkt het een redelijk goede strategie te zijn (nou ja, een deel daarvan).
Wat mij meestal opvalt is dat veelal een minuut of vijf voordat er een cijfer uitkomt de posities ingenomen worden.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zal eens kijken of ik wat meer info over dat fonds kan krijgen op een "andere" manier. En inderdaad macro trading is nog steeds de bom
Hij deed het overigens wel nadat de macro cijfers uitkomen. In mijn 'modelletje' doe ik voor dat ze uitkomen.
Hij begon met een zakenpartner eerst alle macro gegevens in Excel te pleuren om daarna te kijken welke macro cijfers het belangrijkste zijn om op te traden. Wel tof dat zulke professionals het in wezen op zo'n simpele manier doenHij was wel fel tegenstander van wiskundig onverantwoorde leverages, dat was wat minder
Hij vertelde ook alleen maar voorbeelden van mensen die in de eerste 2 jaar een rendement hadden van 100% om het jaar daarna bankroet te zijn
![]()
Ik zal eens kijken of ik zijn naam zo nog ergens op een flyer kan terugvinden.
Nou ik bedoel meer gewoon kort positie houden en kleine percentages pakken. In mijn testen pak ik ook macro-economisch nieuws en kijk ik of voordat het nieuws daadwerkelijk arriveert de positie al rendabel is.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:43 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Met scalping neem ik aan dat je gewoon het verschil tussen bid/ask wilt uitbuiten? Hoe test je dit eigenlijk? En vraag me af of dit wel werkt?
Ik doe zelf ook nog wel eens aan gap arbitraging tussen verschillende markten maar daar vind ik maar weinig echte mogelijkheden voor per week. Als er overduidelijk is levert het wel 9 van de 10 gevallen geld op.
Ik weet niet welke markten en welke cijfers je bekijkt? De cijfers die uit mijn onderzoek voortkomen, kan het nog wel eens posten mits daar interesse voor is, is dat retail / gdp / unemployment de zwaarste gewichten zijn op de Dow & FTSE. De 2 indices die ik dus ook gebruik voor de CFD trades voordat nieuws uitkomt.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:44 schreef flyguy het volgende:
[..]
Wat mij meestal opvalt is dat veelal een minuut of vijf voordat er een cijfer uitkomt de posities ingenomen worden.
Nou de meeste cijfers die je daar post bekijken + bijvoorbeeld consumentenvertrouwen. De markt die ik het interessants vind is de DJ. Vooral voor dat die officieel geopend is vind ik prettig. Dan is er minder 'handelsruis'.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:49 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik weet niet welke markten en welke cijfers je bekijkt? De cijfers die uit mijn onderzoek voortkomen, kan het nog wel eens posten mits daar interesse voor is, is dat retail / gdp / unemployment de zwaarste gewichten zijn op de Dow & FTSE. De 2 indices die ik dus ook gebruik voor de CFD trades voordat nieuws uitkomt.
Verder kwam ik ook tot de conclusie dat op de zeer korte termijn, de volatiliteit op dit soort momenten bijna stil staat. De trades die gedaan worden voor dat het nieuws uit komt (1 van de 3) is slechts een 5 a 10% van hoeveelheid trades die worden gedaan op het moment dat het cijfer uitkomt. Al die trades worden overigens automatisch gedaan op het moment dat het nieuws uitkomt. Alle trades de minuten er na is alweer ruis. Daarom trade ik ook liever ervoor dan erna.
Op basis waarvan neem je dan een positie in waarin je systeem dus er van uit gaat dat er al een kleine percentage winst wordt gepakt?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:47 schreef flyguy het volgende:
[..]
Nou ik bedoel meer gewoon kort positie houden en kleine percentages pakken. In mijn testen pak ik ook macro-economisch nieuws en kijk ik of voordat het nieuws daadwerkelijk arriveert de positie al rendabel is.
Positie op basis van de verwachte cijfers.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 00:56 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Op basis waarvan neem je dan een positie in waarin je systeem dus er van uit gaat dat er al een kleine percentage winst wordt gepakt?
En dan te bedenken ze al de gebeten hond zijn van de AEX sinds 1 Januari: laagste rendement van allemaal! Alhoewel er ook maar 3 aandelen vanaf 1 Januari in de plus staanquote:Op dinsdag 16 februari 2010 12:08 schreef Falco het volgende:
BAM! Voor de tweede keer foppen ze de boel! Gelukkig al ruime tijd eerder uit mijn portefeuille gemikt.
Winstwaarschuwing.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 13:46 schreef Arcee het volgende:
Waarom BAM zo hard onderuit?
quote:
http://www.fd.nl/artikel/(...)afschijving-vastgoedquote:Het bouwbedrijf verwacht dat de nettowinst naar verwachting zal uitkomen op euro 30 mln. Eerder sprak de bouwonderneming de verwachting uit van een nettowinst van ten minste euro 100 mln.
Ik zie hem hier inderdaad ook. Beetje aparte shock. Kan hem ook nergens plaatsen waar het vandaan komt. Helemaal omdat de AEX zelf ook niet zo'n grote dip vertoont.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:08 schreef TeringHenkie het volgende:
Kunnen die gasten bij Euronext nou niks goed?
[ afbeelding ]
!
Ik denk dat ze even de AEX aan het rebooten waren..quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:08 schreef TeringHenkie het volgende:
Kunnen die gasten bij Euronext nou niks goed?
[ afbeelding ]
!
Appels & peren.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 17:14 schreef Your_honor het volgende:
Hoe komt het dat de Amerikaanse beurzen vanaf 1 Januari gerekend al weer in de plus staan? Ze staan op dit moment op een 2 a 3% terwijl de grote Europese beurzen nog dik in de min staan. Duitsland, Frankrijk en Nederland staan allemaal op een dikke -5%. Waarom zit hier zo'n groot verschil tussen?
Sorry jongens, moest even de aandelen uit mijn kerstbonus verzilveren.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:25 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zie hem hier inderdaad ook. Beetje aparte shock. Kan hem ook nergens plaatsen waar het vandaan komt.
Cool!quote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:07 schreef sitting_elfling het volgende:
Morgen om half 3 komt de US building permits uit. Met een verwachting (forecast) van analisten op 620K zoals ook op plaatje is te zien.
[ afbeelding ]
Op basis van gemiddelde verwachting van de analisten over een zeer lange periode (het is een maandelijkse uitgave van de cijfers) heb ik een simpele wiskundige formule op los gelaten. Hoe vaak ze fout zitten, hoe erg ze fout zitten etc. En de fout marges kwadrateren om de grote misstappen te zien. Als je dit doet voor elke maand, jaren terug kom je op multiplier terecht waarin ik de fout kan inschatten van de analisten en wat het verwachtte resultaat is voor die maand.
Nu kwam uit die gegevens voor morgen het resultaat van 630.9K. Het zal natuurlijk ook nooit 100% uitkomen dus heb ik een error marge moeten in bouwen, waarin ik een foutmarge van ong. 10% kan overleven om er nog een minimaal B&H rendement er uit te slepen. Het strategie model is erg simpel, je stapt in voordat het cijfer uitkomt op basis van je formule.
De variatie van een macro cijfer op de index is makkelijk uit te rekenen via Excel, daar uit kun je de macro variabelen selecteren op volatiliteit zodat je weet welke macro cijfers de index het meeste zullen laten bewegen en dus je belegging.
Morgen om 14.30 dus. Als het cijfer niet tussen de 624.65 - 637.209 ligt kan het project direct de prullenbak weer in () en begin ik weer van scratch (
)
Small/midcap fondsen doen het als groep inderdaad beter dan largecap fondsen als groep (hoewel hier ook allerlei discussies over lopen). Dat betekent uiteraard niet dat 1 small/midcap fonds het dan vanzelfsprekend beter zal doen dan z'n oude portefeuille met largecaps.quote:Op maandag 15 februari 2010 23:36 schreef sitting_elfling het volgende:
Een vriend c.q collega van me heeft na lang wikken en wegen zijn complete (aandelen) portefeuille geleegd en daarvoor in de plaats 90% van zijn kapitaal in Norwegian Air Shuttle ingekocht. Met op het oog dat small/midkap stocks beter presteren dan de grote jongens en dat Norwegian Air Shuttle tov. zijn competitors fundamenteel (profit margin/cash flow/ etc) en technisch er stukken beter bij ligt.
Beweging was er de afgelopen dagen ook wel, maar telkens maar één kant op: 's ochtends meestal groene opening, klein stukje omhoog en dan gedurende de dag steeds lager, vooral ook 's middags onder invloed van de Amerikaanse beurzen. Dat het nu helemaal terugveert, is juist de verrassing.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:28 schreef Gremen het volgende:
Zo voor het eerst in 7 dagen weer eens wat beweging
insane... niet gewoon dom?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:39 schreef tony_clifton- het volgende:
90% van je kapitaal is echt insane... ben ik met mijn 80% biotech/landbouw in pf nog een piske bij...
Ik weet het ook niet beter dan de markt maar ik ga uit van het proces dat wanneer een analist een verwachting geeft, zijn mate van error over lange periode vrij consistent blijft. Dat doet het ook, alleen wel in verschillende mate afhankelijk welk macro cijfer je test.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Cool!
Mijn insteek zou trouwens een andere zijn. Ik ga er vanuit dat ik het niet beter weet dan de markt en dat de concensus verwachting de "best guess" is. Dat betekent automatisch dat het niet uitmaakt of je long danwel short gaat, oftwel je kunt een random entry doen. Om het eenvoudig te houden: je gaat altijd long (of altijd short) een paar minuten voordat de cijfers uitkomen. Vervolgens voeg je een stoploss toe (in een of andere vorm, het hoeft niet letterlijk een stoploss order te zijn) en een trailingstop om een eventuele winst te kunnen laten doorlopen. Als dit winst oplevert betekent het dat er een tradable inefficientie in de markt zit.
Dit is in een notedop wat ik vorige week had willen backtesten (maar ik ben te lui)
Normaliter doet hij dat ook. Hij doet continu onderzoek naar de mogelijkheden op relatief korte termijn voor aandelen (paar maand tot een jaar) voor een investering. Hij is net zoals Tony_clifton gespecialiseerd in bepaalde sectoren. Met name airlines. Zijn portefeuille bestaat dan ook vaak meer dan de helft uit Airliners. (vooral oost Europese)quote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:18 schreef jaco het volgende:
[..]
Small/midcap fondsen doen het als groep inderdaad beter dan largecap fondsen als groep (hoewel hier ook allerlei discussies over lopen). Dat betekent uiteraard niet dat 1 small/midcap fonds het dan vanzelfsprekend beter zal doen dan z'n oude portefeuille met largecaps.
Hij heeft nu het voordeel van diversificatie volledig verwijderd. Nou staan die voordelen de laatste tijd toch al onder discussie. Het blijkt dat laag gecorreleerde assets tijdens recente marktcrashes allemaal tegelijk dalen. Het voordeel van diversificatie komt dus niet uit de verf op het moment dat je het juist nodig hebt.
Een te grote diversificatie heeft daarom weinig voordeel en kost je rendement. Maar je vriend c.q. collega maakt wel een erg extreme ommezwaai. Zelfs overtuigde fundamentele analisten raden op z'n minst 10 verschillende aandelen aan om bedrijfsspecifiek risico op te vangen (nog even los van diversificatie naar obligaties e.d.).
Hij houdt normaliter vaak een zes tot 7tal aandelen in de portefeuille om dezelfde redenen die jij nu noemt. Nu was het puur een uitzondering omdat hij vond dat de markten er bijzonder slecht bijlagen (daarom portefeuille volledig verkocht) en is volledig ingeknald op dit aandeel, en tot dusver niet zonder succes. Het diversificatie proces om de systematische risico uit je portfolio te halen vindt hij onzin. Zolang je streeft naar gezonde(!) small/midkap bedrijven heb je minder aandelen in de porto nodig voor diversificatie. Ook al ging 1 aandeel in de porto tegen zijn principes in, het is wel de manier om soms voor grote klappers te gaan.quote:Zelfs al is je collega een zeer gerenommeerde fundamentele analist, dan zou ik liever 10 willekeurige europese small/midcaps in portfolio nemen dan 1 positie van gelijke waarde in Norwegian Air Shuttle. Er hoeft maar 1 vliegtuig neer te storten en een aantal milijoenenclaims te worden gehonoreerd en het bedrijf is weg.
Het diversificatie verhaal is vaak overrated, maar helemaal onzin is het natuurlijk niet. Waarom neemt hij niet de 10 small en midcaps die als beste uit z'n research kwamen ?
Dom is hij niet. Ik kan de trader zo niet meer herinneren maar las laatst ook een oud interview van een bekende belegger die diversificatie maar onzin vond. Je zoekt wat goede dingen op, en als dat er op het moment maar 1 of 2 zijn knal je daar vol in. Met het voordeel dat grote shocks je wiskundig nooit van tafel vegen zoals het bij de derivaten wel gebeurt.quote:
Misschien eens kijken naar de voorspellingen in verschillende beurstijden. In irrational Exuberance schrijft Shiller nl ook dat veel analisten weldegelijk beinvloedt worden door trends. En dus sneller een positiever advies geven in een bullmarkt (terwijl het fundamenteel niet terecht is). De feedback loop dus. Misschien een soort extra functie toevoegen voor bull/bear/side markt. Geen idee hoe dat te kwantificeren is overigensquote:Op dinsdag 16 februari 2010 19:07 schreef sitting_elfling het volgende:
Morgen om half 3 komt de US building permits uit. Met een verwachting (forecast) van analisten op 620K zoals ook op plaatje is te zien.
[ afbeelding ]
Op basis van gemiddelde verwachting van de analisten over een zeer lange periode (het is een maandelijkse uitgave van de cijfers) heb ik een simpele wiskundige formule op los gelaten. Hoe vaak ze fout zitten, hoe erg ze fout zitten etc. En de fout marges kwadrateren om de grote misstappen te zien. Als je dit doet voor elke maand, jaren terug kom je op multiplier terecht waarin ik de fout kan inschatten van de analisten en wat het verwachtte resultaat is voor die maand.
Nu kwam uit die gegevens voor morgen het resultaat van 630.9K. Het zal natuurlijk ook nooit 100% uitkomen dus heb ik een error marge moeten in bouwen, waarin ik een foutmarge van ong. 10% kan overleven om er nog een minimaal B&H rendement er uit te slepen. Het strategie model is erg simpel, je stapt in voordat het cijfer uitkomt op basis van je formule.
De variatie van een macro cijfer op de index is makkelijk uit te rekenen via Excel, daar uit kun je de macro variabelen selecteren op volatiliteit zodat je weet welke macro cijfers de index het meeste zullen laten bewegen en dus je belegging.
Morgen om 14.30 dus. Als het cijfer niet tussen de 624.65 - 637.209 ligt kan het project direct de prullenbak weer in () en begin ik weer van scratch (
)
Voorspellingen in verschillende beurstijden heb je natuurlijk een goed punt maar ik kan daarin niet zover terug gaan. Immers, ik kan nu nagaan welke analisten van welke bank hun verwachting geven over bijv. unemployment voor komende maand. Dat kan ik alleen niet zo terug checken voor 1999. Welke banken hun advies gaven, hoeveel adviezen er waren, etc. Uiteraard kan ik wel de verwachting vinden van het verwachte macro resultaat. Maar als die forecast slechts door 2 mensen is gedaan kan ik die verwachting natuurlijk niet gebruiken voor mijn model omdat de mate van inconsistentie dan te groot is.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 22:57 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Misschien eens kijken naar de voorspellingen in verschillende beurstijden. In irrational Exuberance schrijft Shiller nl ook dat veel analisten weldegelijk beinvloedt worden door trends. En dus sneller een positiever advies geven in een bullmarkt (terwijl het fundamenteel niet terecht is). De feedback loop dus. Misschien een soort extra functie toevoegen voor bull/bear/side markt. Geen idee hoe dat te kwantificeren is overigens
Welke posities bezit je op dit moment eigenlijk? (ben het eens met de verwachting)quote:Op dinsdag 16 februari 2010 22:49 schreef Vandergeld het volgende:
Top verwacht ik morgen/overmorgen, plaatje wat ik 7 februari poste lijkt uit te gaan komen(of we 2240 nog halen op de Nasdaq betwijfel ik wel).
[ afbeelding ]
Hier ook een bundeltje ING maandag ingekochtquote:Op woensdag 17 februari 2010 11:10 schreef beertenderrr het volgende:
oei heb ik even een goede weekmaandag aandelen arcelor mittal en ing gekocht.
Gister arcelor flink in de plus, vandaag ing op +4%
quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:43 schreef luckyb1rd het volgende:
De logica van de gemiddelde belegger snap ik echt niet meer hoor: jaar cijfer 2009 ING dramatisch.
Maar iedereen is toch positief omdat het "eenmalige" afschrijvingen waren??! WTF waar slaat dat op? Kan iemand mij met gezond verstand vertellen waarom iedereen zo ontzettend positief over ING zijn?
M.a.w. Beleggers denken dat ING op een keerpunt staat en zien de gevaren van de crisis achter zich liggen of al ingeprijsd in de koers.quote:De extra vergoeding die ING moet betalen voor de staatssteun aan zijn portefeuille met Alt-A-kredieten drukte de kwartaalwinst met euro 930 mln. Dat komt precies overeen met het nettoverlies over heel 2009, zegt chief financial officer Patrick Flynn van ING in een toelichting tegen analisten. Zonder deze extra kostenpost voor de staatssteun zou het bedrijf in 2009 dus quitte hebben gedraaid.
Wat is het verschil dan met de data waaraan je hier refereert?quote:Op woensdag 17 februari 2010 00:23 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Voorspellingen in verschillende beurstijden heb je natuurlijk een goed punt maar ik kan daarin niet zover terug gaan. Immers, ik kan nu nagaan welke analisten van welke bank hun verwachting geven over bijv. unemployment voor komende maand. Dat kan ik alleen niet zo terug checken voor 1999. Welke banken hun advies gaven, hoeveel adviezen er waren, etc. Uiteraard kan ik wel de verwachting vinden van het verwachte macro resultaat. Maar als die forecast slechts door 2 mensen is gedaan kan ik die verwachting
Als je nu een hele grove selectie maakt vwb marktsituaties zoals 96-00 Bull, 00-02 bear 02-07 bull 07-09 bear 09-bull en zoiets toepast op die gegevens?quote:Op basis van gemiddelde verwachting van de analisten over een zeer lange periode (het is een maandelijkse uitgave van de cijfers) heb ik een simpele wiskundige formule op los gelaten. Hoe vaak ze fout zitten, hoe erg ze fout zitten etc.
denk dat je er niet ver vanaf zit. heb zelf ook een lading shorts gekocht.quote:Op woensdag 17 februari 2010 13:00 schreef Vandergeld het volgende:
Eerste portie puts opgenomen, het kan nog richting de 323-325 maar vandaag-morgen verwacht ik een top. Daarna richting de 270-280 m.i.
die trekken zich er helemaal niks van aan.quote:Op woensdag 17 februari 2010 14:13 schreef RvLaak het volgende:
Gezien het feit dat er (weer) een kabinetscrisis is ( BREAKING :: Overleg Afghanistan zit muurvast [aldus ANP] ), ben ik benieuwd wat de beurzen doen tijdens een demissionair kabinet...
Ik had dan ook niet verwacht de klapper direct hier te makenquote:Op woensdag 17 februari 2010 14:53 schreef Mendeljev het volgende:
Building permits @ 621. Dat is wel heel close van de estimated 620. Nu mag je die multiplier weer aanpassen elfing
Ik had alle hoop in Obama al laten varen toen hij kort na zijn aanstelling zijn 'plan van aanpak' presenteerde aan het publiek. Juist op het moment dat iedereen hoopte op change kwam Obama aan met zijn plan om meer treinrails, goede isolatie voor scholen en belastingverlagingen te bewerkstelligen. Dat vond ik echt gigantisch jammer omdat hij direct vanaf het begin afweek van zijn koers door de oorzaken van de crisis niet bij de wortel te bestrijden.quote:Op woensdag 17 februari 2010 16:37 schreef sitting_elfling het volgende:
Luister op het moment naar de speech van Obama over de 1 year recovery anniversary en als we hem moeten geloven hebben we echt het ergste gezien(!). Beangstigend gewoon, omdat de beste man behoorlijk z'n woordje kan staan tijdens zo'n speech.
Ik vind hem alleen wel dat Charisma hebben dat Bush niet heeft. Maar inhoudelijk ? ... oef..quote:Op woensdag 17 februari 2010 16:48 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik had alle hoop in Obama al laten varen toen hij kort na zijn aanstelling zijn 'plan van aanpak' presenteerde aan het publiek. Juist op het moment dat iedereen hoopte op change kwam Obama aan met zijn plan om meer treinrails, goede isolatie voor scholen en belastingverlagingen te bewerkstelligen. Dat vond ik echt gigantisch jammer omdat hij direct vanaf het begin afweek van zijn koers door de oorzaken van de crisis niet bij de wortel te bestrijden.
Overigens ben ik nog steeds een Obamafanboy maar dan niet op inhoudelijke gronden![]()
Hoe wil je dat in de praktijk uitvoeren? Chinese aandelen kopen is al niet mogelijk voor de particuliere westerse beleggers, laat staan short gaan daarin.quote:Op woensdag 17 februari 2010 17:34 schreef sitting_elfling het volgende:
Zit er over na te denken om met een aantal vrienden wat geld bij elkaar te leggen wat we echt niet nodig hebben en dan een short positie in nemen op de chineze property bubble.
Optie is met een CFD short gaan puur op de chinese property prijs en dan eventueel hedgen met een ETF op 1 van de vele real estate funds in Azië. We zijn op dit moment op zoek naar andere mogelijkheden om de huizenprijzen in China te shorten. Een CFD is alleen natuurlijk niet wenselijk.quote:Op woensdag 17 februari 2010 17:51 schreef jaco het volgende:
[..]
Hoe wil je dat in de praktijk uitvoeren? Chinese aandelen kopen is al niet mogelijk voor de particuliere westerse beleggers, laat staan short gaan daarin.
We hebben vandaag weer wat onderzoek gedaan naar aanleiding van die documentaire. We zijn het er allemaal mee eens dat de Chinese property bubble keihard gaat barsten. Timing is natuurlijk het moeilijkste, maar dat is niet ons main issue. We verkleinen ons risico om op een paar Aziatische REITS long te zitten.quote:Op woensdag 17 februari 2010 18:38 schreef SeLang het volgende:
Een indirecte manier is short gaan op industriele commodities.
Is niet precies hetzelfde natuurlijk maar ik verwacht dat ze tegelijkertijd door het putje gaan.
Waarom zou de Chinese banken flink door het putje gaan? Zijn zij zo veel anders dan de andere banken in Europa of Amerika? De enige banken die ik wou shorten maar het lef niet had om het te doen was de Griekse financiële sector. Omdat die echt knoeterhard is afgestraft. Maar nu voelt het al weer te laat.quote:Op woensdag 17 februari 2010 18:41 schreef SeLang het volgende:
En Chinese banken natuurlijk. Dan kun je gewoon short gaan op een Chinese aandelenindex aangezien de Xinhua/FTSE voor ca 50% (!) uit financiele instellingen bestaat.
Wie denk je dat met de slechte leningen blijft zitten als de Chinese onroerendgoed sector instort?quote:Op woensdag 17 februari 2010 19:08 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom zou de Chinese banken flink door het putje gaan? Zijn zij zo veel anders dan de andere banken in Europa of Amerika? De enige banken die ik wou shorten maar het lef niet had om het te doen was de Griekse financiële sector. Omdat die echt knoeterhard is afgestraft. Maar nu voelt het al weer te laat.
De hele sector industriele commodities gaat dan door het putje, ook buiten China, gezien de enorme invloed van China daarin.quote:Op woensdag 17 februari 2010 19:03 schreef sitting_elfling het volgende:
En we zijn op zoek naar een short ETF op de commodity of materials sector in China. Het is zoeken naar een needle in een hooiberg.
Ik dacht dat ook exposure was aan buitenlandse banken? Vooral in Hongkong bijv. Of ik nou de huizenprijzen neem in China of Hongkong, maakt allemaal niet zoveel uit. Allemaal bubbles van huge formaat. Echt belachelijke stijgingen die op dit formaat echt niet nog een 3 of 4 jaar standhouden.quote:Op woensdag 17 februari 2010 19:10 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wie denk je dat met de slechte leningen blijft zitten als de Chinese onroerendgoed sector instort?
Maar zoals ik al zei kun je het ook eenvoudig houden en gewoon een FTSE/Xinhua-25 tracker (FXI) shorten, aangezien dat bijna 50% banken zijn...quote:Op woensdag 17 februari 2010 19:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik dacht dat ook exposure was aan buitenlandse banken? Vooral in Hongkong bijv. Of ik nou de huizenprijzen neem in China of Hongkong, maakt allemaal niet zoveel uit. Allemaal bubbles van huge formaat. Echt belachelijke stijgingen die op dit formaat echt niet nog een 3 of 4 jaar standhouden.
Ik zal eens kijken of er snel overview kan worden gegeven van de exposure van Chinese banken aan de onroerend goed sector.
Mja Ik ben vandaag even de chinese constructie aandelen afgegaan. Fuck manquote:Op woensdag 17 februari 2010 19:14 schreef SeLang het volgende:
Maar echte Chinese fondsen zijn inderdaad nog beter, gezien de astronomisch hoge waarderingen van Chinese aandelen. Vraag is alleen of je in de praktijk dingen kunt vinden die je tegen lage kosten een goede short exposure geven.
Staat op het lijstjequote:Op woensdag 17 februari 2010 19:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar zoals ik al zei kun je het ook eenvoudig houden en gewoon een FTSE/Xinhua-25 tracker (FXI) shorten, aangezien dat bijna 50% banken zijn...
De meeste analysten waren helemaal niet positief!quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:43 schreef luckyb1rd het volgende:
De logica van de gemiddelde belegger snap ik echt niet meer hoor: jaar cijfer 2009 ING dramatisch.
Maar iedereen is toch positief omdat het "eenmalige" afschrijvingen waren??! WTF waar slaat dat op? Kan iemand mij met gezond verstand vertellen waarom iedereen zo ontzettend positief over ING zijn?
Goede investering. Ze hebben een 75/25 exposure aan China/Japan. Japan zal niet zo snel vallen, maar China is in dit geval ook gewoon een bubble. Hun balans ziet er verder goed uit. Ik zou de investering houden tot de shit barst in China.quote:Op donderdag 18 februari 2010 11:01 schreef tony_clifton- het volgende:
SE, zou je even vlug naar 5AB kunnen kijken? Ikzelf begin te denken dat dat wel eens een bubble op springen zou kunnen zijn... Zo'n stijging heb ik zelf nog nooit meegemaakt, zeker zonder duidelijk nieuws ofzo...
Wat denk jij op't eerste zicht? Zou best eens veel te maken kunnen hebben met die Chinese Property Bubble die je zelf denkt te gaan volgen...
volgens mij heb ik het al eerder gepost, maar ik krijg KPNQuest visioenen bij een aantal van dejoint ventures die 5AB houdt .... dat in combinatie van een 50% houdende CEO wil wel eens een ongelukje veroorzaken.....quote:Op donderdag 18 februari 2010 13:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Goede investering. Ze hebben een 75/25 exposure aan China/Japan. Japan zal niet zo snel vallen, maar China is in dit geval ook gewoon een bubble. Hun balans ziet er verder goed uit. Ik zou de investering houden tot de shit barst in China.
Enige probleem van 5AB, ze groeien exponentieel, hebben de (rente variabele) leningen behoorlijk opgeschroefd ten opzichte van het laatste jaar en zijn in die zin erg(!) afhankelijk van de groei van China en het geflikflooi met interest rates daar. Hun Sales loopt op dit moment nog 1 op 1 met de beurskoers, maar op het moment dat dit niet meer parallel loopt is het wegwezen uit dit aandeelZit er zelf ook over na te denken om een 1.5% 5AB te nemen untill the bubble burst. Een veiligheidsfactor is ook dat ze in hun sector de beste zijn en dat bijna 50% in handen is van de CEO. En die heeft echt een miniem jaarsalaris en is alles gebaat bij het handhaven van de beurskoers. Op het moment dat het aandeel zal zakken gaat hij ook verkopen
anders loopt hij echt barstens veel geld mis.
Die juni calls worden wel een dooddoenerquote:Op donderdag 18 februari 2010 20:37 schreef Thomasv8 het volgende:
Haha, beleggers die altijd het zelfde doen. Akzo komt met slechte cijfers. Ze duiken diep in het rood. Op 9 procent in de min een call gekocht en nu al 55% winst erop.Even wachten tot morgen en na een uur de zooi weer verkopen.
[ afbeelding ]
Volgens je TA?quote:Op donderdag 18 februari 2010 21:13 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Die juni calls worden wel een dooddoener
Prima dat je winst hebt hoor, maar ik hoor gokkers ook altijd alleen maar als ze winst hebben. Laat je het ook zien wanneer je eens verlies hebt? Voor de rest: Gefeliciteerdquote:Op donderdag 18 februari 2010 20:37 schreef Thomasv8 het volgende:
Haha, beleggers die altijd het zelfde doen. Akzo komt met slechte cijfers. Ze duiken diep in het rood. Op 9 procent in de min een call gekocht en nu al 55% winst erop.Even wachten tot morgen en na een uur de zooi weer verkopen.
[ afbeelding ]
Maar natuurlijk, alleen is de risk/reward verhouding voor een juni call wel bar slechtquote:Op donderdag 18 februari 2010 21:52 schreef Thomasv8 het volgende:
[..]
Die zit er wel eens vaker naast, toch?
Ben je met zulke kleine volumens niet meer kwijt aan transactiekosten dan dat je winst maakt?quote:
Het is ook niet om 'm te houden tot Juni. Eerder een goedkope hefboomquote:Op donderdag 18 februari 2010 21:54 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Maar natuurlijk, alleen is de risk/reward verhouding voor een juni call wel bar slecht
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |