Idd, dat zou leuke tv zijn En daar dan ook met een trofee heenquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
In het begin iig nietquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef amaranta het volgende:
Volgens mij begreep hassan er niks van.
Ja inderdaad, die trofee zag er ook uit alsof hij last-minute was bedacht.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
kan me eigenlijk niet zoveel uitmaken, van varken tot kalkoen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:59 schreef golfer het volgende:
Dat er heel veel kalfsvlees in Döner zit was al bekend, maar schandalig om döner als lam te verkopen en dat het dan uiteindelijk zelfs varkensvlees kan zijn.
Wat een verschil die fabriek met die gehaktstaaf en die Duitse zaak waar met de hand het lam werd opgebracht aan het spit.
Volgende keer als ik weer eens döner ga bestellen ga ik er ook eens kritischer naar kijken.
Moet je hier eens shoarma halen, heb je alleen maar varkensvlees.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef EricT het volgende:
met dat varkensvlees is wel ernstig op zich
Ja, dat had ik ook wel eens willen zien. Zo een zaak aan de schandpaal (of de dönergrill) nagelen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.quote:
Dat kan niet eens, zei die ene man al. Je kunt geen donner maken (als in gehaktstaaf) van 100% lam, dat kan alleen zoals die marktman en duitser: plakken vlees en dan noemen ze het hier shoarma.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:00 schreef fespo het volgende:
ik dacht altijd dat zo'n 'staaf' een heel schaap is/was.
Dat heb ik ook best lang gedachtquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:00 schreef fespo het volgende:
ik dacht altijd dat zo'n 'staaf' een heel schaap is/was.
Goedgegokt vanaf de bankquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.
deze dusquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Döner Oke, Dapperstraat 4, Amsterdam.
dat vind ik ook heel jammerquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Vermoedelijk vanuit veiligheidsoverwegingen.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Dacht ik ook meteen aan, die worden vast behoorlijk agressief als je ze daarmee confronteert.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:10 schreef Reya het volgende:
[..]
Vermoedelijk vanuit veiligheidsoverwegingen.
quote:
Had zeker mooie tv op kunnen leveren. Maar vind dat niet echt passen binnen dit programma. Zoiets verwacht je meer bij SBS ofzo.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:12 schreef henkde_j het volgende:
[..]
[..]
Had zeker mooie tv op kunnen leveren. Maar vind dat niet echt passen binnen dit programma. Zoiets verwacht je meer bij SBS ofzo.
DAT DIT KAN IN NEDERLAND!!!11!!quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:13 schreef Reya het volgende:
[..]
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.
in frikandellen zitten geen rare vleesjes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:16 schreef Iblis het volgende:
Niet zo’n heel bijzondere aflevering verder. Maar de Döner blijkt dus een beetje de allochtone frikandel te zijn, waar ook alles in kan zitten.
Wel verschillende soortenquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
in frikandellen zitten geen rare vleesjes.
ja maar dat is conform het recept.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:
[..]
Wel verschillende soorten
Onder andere paardenvlees (klein beetje) voor de stevigheid.
Ja, daar zat ik ook op te wachtenquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:56 schreef ddx het volgende:
Jammer dat ze geen verhaal zijn gaan halen bij de zaak die varkensvlees erin deed.
Ja, ok En verder geloof ik die horrorverhalen niet zo Is trouwens ook een keer een aflevering over geweestquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:19 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
ja maar dat is conform het recept.
Daar worden we niet vrolijk van!quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:13 schreef Reya het volgende:
[..]
Misschien kan Alberto Stegeman in de keuken infiltreren.
Hadden ze nevernooitniegedaan, die man die kan dan meteen inpakken.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:20 schreef Aventura het volgende:
[..]
Ja, daar zat ik ook op te wachten
Die heb ik gemistquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:20 schreef Piles het volgende:
[..]
Ja, ok En verder geloof ik die horrorverhalen niet zo Is trouwens ook een keer een aflevering over geweest
http://sites.rvu.nl/page/756/nlquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:24 schreef Dynd het volgende:
[..]
Die heb ik gemist
Heb je daar een uitzendinggemist filmpje van?
quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:23 schreef Skull-splitter het volgende:
[..]
Hadden ze nevernooitniegedaan, die man die kan dan meteen inpakken.
Met zijn gelul over kalfsvleesquote:Op donderdag 21 januari 2010 21:22 schreef k_man het volgende:
[..]
Daar worden we niet vrolijk van!
[ afbeelding ]
Hij staat in de OP, en als de persoon die het eet (Moslim) niet wist dat het varkensvlees was, dan is de aanbieder Haram en is er geen probleem voor de koper. Dacht ik tenminstequote:Op donderdag 21 januari 2010 22:24 schreef Pandora73 het volgende:
Ow gemist, straks even Uitzendinggemist doen... Nu nog even Murth Mossel aan het kijken.
Wel bizar dat slagers dus kennelijk 100% halal erop zetten terwijl er varken in zit. Da's toch echt wel haram... Veel erger kun je het voor veel Moslims niet maken volgens mij. En voor strenge Joden trouwens ook. Die mogen immers ook geen varkensvlees.
Daar is het ze ook gewoon helemaal niet om te doen. En dat siert het programma ook .quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:25 schreef Aventura het volgende:
[..]
Denk eerder omdat het niet in het format van het programma past, zoals iemand hierboven al aangaf.
Misschien kunnen ze 'm naar Antionette Hertsenberg doorpassen.
Ja dat zal best, en in de Torah zal ook wel zoiets geregeld zijn, maar daarom kan je er nog wel van balen. Zou ik me in ieder geval wel kunnen voorstellen...quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:26 schreef Dynd het volgende:
[..]
Hij staat in de OP, en als de persoon die het eet (Moslim) niet wist dat het varkensvlees was, dan is de aanbieder Haram en is er geen probleem voor de koper. Dacht ik tenminste
Eensch.quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:32 schreef Skull-splitter het volgende:
[..]
Daar is het ze ook gewoon helemaal niet om te doen. En dat siert het programma ook .
Een hele goede vraag, ik denk: geen moslim kan meer kebab eten, alle kebab-zaken gaan failliet > economische metldown!!quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Eensch.
Maar is nu de theologische vraag, is het nog wel halal als je weet dat de kans groot is dat er varken tussen zit?
Wil je het zeker weten, dan betaal je MINSTENS 4 euro, want je gaat voor kwaliteit!quote:Op donderdag 21 januari 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Eensch.
Maar is nu de theologische vraag, is het nog wel halal als je weet dat de kans groot is dat er varken tussen zit?
Dat staat dan weer in CUL, don't askquote:Op donderdag 21 januari 2010 23:09 schreef Pandora73 het volgende:
Is er trouwens al een topic over De Wilde Keuken? Kan het zo snel niet vinden, maar er staat ook zoveel in dit subforum...
Nee.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat kan niet eens, zei die ene man al. Je kunt geen donner maken (als in gehaktstaaf) van 100% lam, dat kan alleen zoals die marktman en duitser: plakken vlees en dan noemen ze het hier shoarma.
Duitsland is duidelijker strenger op dat gebied, ook al met de vanille aflevering waar ze het ook niet mogen verkopen onder het mom ''vanille'' als er geen vanille in zit.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
In Duitsland wordt vast ook een hoop gesjoemeld.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:49 schreef Dynd het volgende:
[..]
Duitsland is duidelijker strenger op dat gebied, ook al met de vanille aflevering waar ze het ook niet mogen verkopen onder het mom ''vanille'' als er geen vanille in zit.
In NL wel. Donner = gehakt, shoarma = reepjes.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
Binnenkort gaat dat overal plaatsvinden als het aan de EU ligt...quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:47 schreef Igen het volgende:
[..]
Nee.
Döner is geen gehaktstaaf. Dat is gewoon dikke oplichterij wat die fabriek doet. Vol trots een grote gehaktbal als döner verkopen, wat een Armutszeugnis.
In Duitsland mag dat trouwens ook helemaal niet. Daar mag er maximaal 60% gehakt in zitten en de rest moeten plakken vlees zijn, anders mag je het daar niet als döner kebap verkopen.
Au, ik denk dat iedere zichzelf respecterende Turk zich zou omkeren in z'n graf als 'ie dit leest.quote:Op donderdag 21 januari 2010 23:54 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In NL wel. Donner = gehakt, shoarma = reepjes.
Althans, laat ik voor Noord-Holland Noord spreken, want daar is dat zo en hier in de kop kun je alleen maar varkensshoarma krijgen. Staan ook vaak geen turken in de zaak maar Egyptenaren en Jordaniëers, al is het merendeel van de Egyptenaren en Jordaniërs wel weer Moslim, dus dan is het wel raar dat ze iets verkopen wat voor hun religie niet goed is. Of wellicht zijn ze van hun geloof afgestapt of te goed geďntegreerd hier
alleen van die marktkoopman lieten ze weten welk broodje van hem kwam. Verder niet. Doen ze voor zich zelf wel goed zodat ze geen problemen krijgen, maar had het zelf wel willen wetenquote:Op vrijdag 22 januari 2010 01:03 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ze lieten niet alle zaken zien waar ze de 10 broodjes hadden gehaald volgens mij.
Paardenvlees is geen raar vlees. Dat is gewoon lekker.quote:Op donderdag 21 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:
[..]
Wel verschillende soorten
Onder andere paardenvlees (klein beetje) voor de stevigheid.
Verzameld via Wikipedia:quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:11 schreef Pandora73 het volgende:
Ik moet toch eens gaan uitzoeken wat nou het verschil is tussen shoarma, döner en kebab... Ik snap het effe niet meer.
Dan was het dus ook niet heel dom dat ik het verschil ook niet snapte.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 10:32 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Verzameld via Wikipedia:
Kebab is gebraden gekruid kalfsvlees of kip.
Döner = draaiend, dus Döner kebab = draaiend gekruid kalfsvlees of kip
Dürüm = Kebab gerold in een pannenkoek
Shoarma: is een gerecht uit de keuken van het Midden-Oosten. De naam is een vertaling van het Turkse çevirme, draaiend, met dezelfde betekenis als döner kebab, draaiend kebab.
Samenvatting:
Kebab = vlees, Döner kebab = shoarma = gedraaid vlees
Dürüm = kebab in een pannenkoek.
Oftewel: er zit bijna geen verschil in dus.
Zou best kunnen.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:22 schreef thettes het volgende:
Maar geen lam dus volgens dit lijstje... en mijn lokale tentje heeft dan ook alleen kalf en kip (wat dus zou moeten kloppen).
Shoarma denk ik meer aan reepjes vlees
[ afbeelding ]
en Doner meer aan plakjes. Dacht ook altijd dat dat het verschil was...
Die foto is geen shoarma, dat zijn reepjes varkensvlees met (niet authentieke) shoarmakruiden, zoals je vaak bij de supermarkt/slager koopt. Van dat gortdroge filet-achtige vlees. Heeft niets met shoarma te maken, ze moeten het dan ook eigenlijk noemen: roerbakreepjes met midden-oosten kruidenquote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:22 schreef thettes het volgende:
Maar geen lam dus volgens dit lijstje... en mijn lokale tentje heeft dan ook alleen kalf en kip (wat dus zou moeten kloppen).
Shoarma denk ik meer aan reepjes vlees
[ afbeelding ]
en Doner meer aan plakjes. Dacht ook altijd dat dat het verschil was...
interview met Maarten Remmers in Humoquote:Op vrijdag 22 januari 2010 08:46 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Paardenvlees is geen raar vlees. Dat is gewoon lekker.
Ik ben wel benieuwd naar de overige doner zaakjes. De eerste zaak die in beeld kwam (die man die iets vertelde over de historie) zit bij mij om de hoek en is super goedkoop. Loopt ook als een trein die zaak, maar ik eet er alleen af en toe kipdonerquote:Paardenvlees, bijvoorbeeld. In België is dat nog redelijk normaal, maar in Nederland zit paardenvlees eten half in de taboesfeer. Maar door er een uitzending over te maken, ben ik er dus achter gekomen dat het voor mij het ideale vlees was. Het komt dus niet uit de bio-industrie: het wordt maar in een paar landen gegeten, dus er is paardenvlees genoeg. En het is nog gezond en lekker ook.
Zoals ik dus al zei, niks mis met paardenvlees. Snap niet dat sommige mensen zo bang zijn om paard te eten. Het is toch gewoon een beest, net als een koe en een varken?quote:Op vrijdag 22 januari 2010 14:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
interview met Maarten Remmers in Humo
[..]
Ik ben wel benieuwd naar de overige doner zaakjes. De eerste zaak die in beeld kwam (die man die iets vertelde over de historie) zit bij mij om de hoek en is super goedkoop. Loopt ook als een trein die zaak, maar ik eet er alleen af en toe kipdoner
Zit ook in de kroketten (behalve de rundvleeskroketten) en is zelfs lekkerder dan rund daarin. Je hebt overigens ook paardenworst die goed verkocht wordt.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 16:34 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Zoals ik dus al zei, niks mis met paardenvlees. Snap niet dat sommige mensen zo bang zijn om paard te eten. Het is toch gewoon een beest, net als een koe en een varken?
Volgens mij heb ik het ook ooit op Rundvleessalade zien staan, dat er een deel paardenvlees in zat. Ik wil het puur nog wel eens proeven eigenlijkquote:Op vrijdag 22 januari 2010 17:31 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zit ook in de kroketten (behalve de rundvleeskroketten) en is zelfs lekkerder dan rund daarin. Je hebt overigens ook paardenworst die goed verkocht wordt.
quote:Wol
Dankzij een dik vest van een duur merk zat de Keuringsdienst van Waarde er warm bij deze winter. Met de hand gebreid en van echt 'highland lamswol'.
Dankbaar waren ze, onze verslaggevers. Naar het lammetje dat zijn jas uit had gedaan en de breister die er een vest van had gemaakt. Zo dankbaar dat het wel van een persoonlijke ontmoeting met beiden moest komen. Maar in welk hoogland woont het lammetje eigenlijk? En die ambachtelijke breisters, zitten die daar in de buurt? Dat is geheim, zegt de hoogste baas van de modeketen. Daar laat de Keuringsdienst het natuurlijk niet bij zitten. Door de wol geverfd dat ze zijn.
In een tweeluik over een vest ontrafelt de Keuringsdienst de wijde wereld van wol, en raakt bijna de draad kwijt. Het vervolg van dit tweeluik is volgende week donderdag te zien bij de Keuringsdienst van Waarde.
hier zal best wat opmerkelijks uitkomen. En ik vermoed dat ze weer richting China moeten voor dat breienquote:Op donderdag 28 januari 2010 14:04 schreef Paul-89 het volgende:
20.25 28-01-'10
[..]
Jammer dat het niet over eten gaat naar mijn gevoel altijd net iets leuker en interessanter, maar ik laat me verrassen in ieder geval dus in 2 delen dus zal wel het een en ander mee aan de hand zijn.
En dat er met de hand dan even een knoopje in gelegd wordt met de handquote:Op donderdag 28 januari 2010 15:24 schreef golfer het volgende:
Met de hand gebreid zal uiteindelijk wel machinaal blijken te zijn.
Kleding vind ik ook minder interessant, maar toch even kijken.quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:04 schreef Paul-89 het volgende:
20.25 28-01-'10
[..]
Jammer dat het niet over eten gaat naar mijn gevoel altijd net iets leuker en interessanter, maar ik laat me verrassen in ieder geval dus in 2 delen dus zal wel het een en ander mee aan de hand zijn.
Mja, een schatjequote:
Ze is leuk ja!quote:Op donderdag 28 januari 2010 21:04 schreef UncleSam het volgende:
Marijn
Ik merk dat ik niet de enige ben voor wie Marijn een van de hoofdredenen is om naar het programma te kijken.quote:Op donderdag 28 januari 2010 21:04 schreef UncleSam het volgende:
Marijn
Zou haar best IRL willen volgenquote:Op vrijdag 29 januari 2010 09:24 schreef UncleSam het volgende:
Ze heeft FB, http://www.facebook.com/people/Marijn-Frank/100000163401001
Maar geen Twitter, jammer zou d'r best willen volgen.
Geweldig ja, die klos dik garen stond er 'toevallig'quote:Op donderdag 4 februari 2010 20:51 schreef StephanL het volgende:
Haha die chinezen bedriegen je waar je bij staat
Ik kan mij niet voorstellen dat een computer geen patroon kan breien.
Die machine die ze lieten zien in ieder geval niet, daar kwam geen computer aan te pas hoor .quote:Op donderdag 4 februari 2010 20:51 schreef StephanL het volgende:
Haha die chinezen bedriegen je waar je bij staat
Ik kan mij niet voorstellen dat een computer geen patroon kan breien.
Bloemen. Fair trade uit Kenia o.a.quote:Op zondag 7 februari 2010 22:46 schreef korting het volgende:
Ben benieuwd waar ze volgende week mee komen!
link?quote:Op dinsdag 9 februari 2010 22:13 schreef jimjim1983 het volgende:
wtf, kijk net die aflevering over probiotica terug wordt gewoon uit mensenpoep gehaald
Thxn! ik zie alleenmaar uitzendingen uit 2009 en 2010 op uitzending gemist..quote:Op dinsdag 9 februari 2010 23:31 schreef SigmundFreud het volgende:
Aflevering uit 2007 (probiotica): http://player.omroep.nl/?aflID=6034672
http://sites.rvu.nl/page/856quote:Op dinsdag 9 februari 2010 23:35 schreef IrfieJ het volgende:
[..]
Thxn! ik zie alleenmaar uitzendingen uit 2009 en 2010 op uitzending gemist..
Vanavond dus.quote:
euhm jaah redelijk logisch eigenlijk... vond het niet zo schokkend eik eerder logisch.. vind het wel kansloos dat ze overal zo tegen worden gewerkt mensen mogen toch weten wat ze eten lijkt mijquote:Op dinsdag 9 februari 2010 22:13 schreef jimjim1983 het volgende:
wtf, kijk net die aflevering over probiotica terug wordt gewoon uit mensenpoep gehaald
Mooi inderdaad.quote:Op donderdag 4 februari 2010 22:07 schreef golfer het volgende:
Bejaarde die dat vest gebreid had afschepen met een flesje advocaat was ook geniaal.
Zou dat flesje advocaat niet alleen zijn omdat dat leuker is op TV dan cash geld? Ik bedoel, ik kan me niet voorstellen dat ze voor zo'n aflevering wel genoeg geld hebben om de hele wereld rond te vliegen en meerdere merktruien van 290 euro kunnen kopen, en dat er dan voor een omaatje die twee weken heeft zitten breien niet meer dan een flesje drank vanaf kan.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:49 schreef The_Hives het volgende:
Dat vrouwtje had aan haar reactie te zien ook wel wat anders verwacht
Dat vond ik ook dubieus. Je moet dus maar geloven dat als Fair Trade op hun site zet dat een bepaalde kwekerij goed is dat dan ook klopt. Je mag er niet daadwerkelijk zelf gaan kijken want schijnbaar is er toch nog wel het nodige te verbergen. Dat hoeft niet, maar die indruk ontstaat zo wel.quote:Op donderdag 11 februari 2010 22:07 schreef golfer het volgende:
Het fairtrade gedoe in Kenia werd wel enigszins met vraagtekens omringt doordat ze die kwekerij niet binnen mochten en een andere, niet fairtrade kwekerij wel alle medewerking verleende.
Zoals die man van de veiling zei: het is ook een middel om de bloemen duurder te verkopen.
Fair Trade , ergens heb ik een uitzending gezien over cartel vorming, fair voor het buitenlands oog , niet voor de de boeren.quote:Op donderdag 11 februari 2010 22:28 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Dat vond ik ook dubieus. Je moet dus maar geloven dat als Fair Trade op hun site zet dat een bepaalde kwekerij goed is dat dan ook klopt. Je mag er niet daadwerkelijk zelf gaan kijken want schijnbaar is er toch nog wel het nodige te verbergen. Dat hoeft niet, maar die indruk ontstaat zo wel.
Ik denk dat je bij een verkeerde jaargang kijkt, maar volgende week gaat over babyvoeding.quote:Op donderdag 11 februari 2010 22:00 schreef Stali het volgende:
Ah, gemist. Ook even terugkijken.
Volgende week gaat het trouwens over flesjes Yakult en daar ben ik eigenlijk veel meer benieuwd naar.
Heb die flesjes zelf altijd onzin gevonden, maar wie weet.
Ik neem aan dat je rechts/linksdraaiend melkzuur bedoelt? Dat maakt wel degelijk uit, omdat je lichaam de ene soort melkzuur echt veel beter kan verteren dan de andere soort.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:29 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
over die yacult flesjes heb ik al meerdere keren een aanvaring gehad in supermarkten.
wat ze verkopen is een hoop plastic, afval dus, de inhoud is onzin.
Rechts om of linksom geroerde yoghurt met smaakstoffen,
koop een pak yoghurt en je bent beter en vooral goedkoper af.
jij kunt het verschil wel uitleggen. laat horen.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:33 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je rechts/linksdraaiend melkzuur bedoelt? Dat maakt wel degelijk uit, omdat je lichaam de ene soort melkzuur echt veel beter kan verteren dan de andere soort.
Ik denk dat ik het ook kan uitleggen. Poging:quote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:35 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
jij kunt het verschil wel uitleggen. laat horen.
Dank jequote:Op vrijdag 12 februari 2010 20:10 schreef Igen het volgende:
Beter had ik het niet uit kunnen leggen.
dat is een duidelijke uitleg.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 09:25 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Ik denk dat ik het ook kan uitleggen. Poging:
"Melkzuur" is een chemische stof, die op twee verschillende manieren in elkaar kan zitten. De moleculen van die twee verschillende soorten zijn letterlijk spiegelbeelden.
Het links- of rechtsdraaiend heeft betrekking op het feit hoe licht als je dat er doorheen stuurt, wordt gebroken (omgebogen zeg maar). De ene variant draait de lichtstraal een stukje naar links, de andere doet dat in spiegelbeeld en draait het licht naar rechts. Omdat ze qua absolute chemische eigenschappen hetzelfde reageren, hetzelfde gewicht hebben enzovoorts, is dit de makkelijkste manier om de twee soorten te kunnen onderscheiden.
Het zegt dus niks over in welke richting er in de potjes is geroerd
Maar hoe zo'n molecuul in elkaar zit, heeft wel effect op de manier waarop het lichaam ermee om gaat. Vaak heeft ons lijf wel enzymen om de ene variant af te breken, maar minder of geen om de andere variant af te breken. Zie het als een soort driedimensionale puzzelstukjes: het moet goed in elkaar passen, anders werkt het niet. En aangezien de twee soorten moleculen van het melkzuur er dus driedimensionaal anders uitzien, past de ene wel en de andere niet. En dan wordt de ene soort melkzuur dus makkelijker verteerd dan de andere, omdat er niet genoeg passende stukjes enzym in je lijf zitten.
* Pandora73 hoopt dat deze uitleg te snappen is
Ik woon op een durp.quote:Op vrijdag 12 februari 2010 00:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk dat je bij een verkeerde jaargang kijkt, maar volgende week gaat over babyvoeding.
quote:Op zaterdag 13 februari 2010 00:21 schreef Stali het volgende:
[..]
Ik woon op een durp.
Misschien is TNT wel zo laat. .
Heb die aflevering een paar dagen geleden gezien, linkje staat in dit topic op de vorige pagina.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 00:59 schreef Stali het volgende:
Ja, ik ook. Achtergebleven gebied e.d.
Nou flikker maar op, regelrecht uit de Varagids van deze week:
Zo, nu eerst een bacterie
Er zijn mensen die erbij zweren: 's ochtends vroeg een yoghurtje met zogeheten probiotica. Goed voor de darmflora en de stoelgang. De Keuringsdienst van Waarde is benieuwd hoe het werkelijk zit en gaat op zoek naar de herkomst. En wat blijkt : probiotica komen uit een poepje. Bij de kruidenier staan ze met miljoenen in schattige kleine flesjes. Nog in leven, als het goed is, om later nog levend opnieuw in een poepie verzeild te raken. Spannende tv over kleine beestjes, die soms helemaal niet bestaan.
Keuringsdienst van Waarde- probiotica.
Maandag, Consumenten 24, 20:27 uur.
(Heb het blind overgetikt en als het niet goed is, blame Schoevers.)
Het is een nieuw seizoen.quote:Op donderdag 18 februari 2010 20:51 schreef henkde_j het volgende:
Ah, deze had ik nog niet gezien. Relaxte vent altijd die van de Liberije.
Varagids. Ik ben hier de enige die hem helemaal leest en verder is hij hopeloos ouderwets natuurlijk. Maar ik zag later dat het inderdaad om de digitale programmering ging en ik begreep ook al niet hoe jullie die aflevering al konden kennen.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 02:32 schreef wwwever het volgende:
[..]
Heb die aflevering een paar dagen geleden gezien, linkje staat in dit topic op de vorige pagina.
-edit
Wat heeft die gids van jou trouwens een uitgebreide programmabeschrijving, zeker voor een digitale keuzezender. De volgende aflevering op NL3 gaat idd over babyvoeding
Inderdaad. En dan 'top' koks laten proeven, krijg je natuurlijk precies het antwoord dat je wil hebbenquote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:26 schreef Severus het volgende:
De uitzending van gisteren vond ik wel een beetje schot voor open doel.
Vertel dan maar eens als gewone consument waarom er in godsnaam Teriyaki als babyvoer bestaat.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
Inderdaad. En dan 'top' koks laten proeven, krijg je natuurlijk precies het antwoord dat je wil hebben
Het gaat er niet om dat het al lang bestaat en dat het echt slecht is. Ze vragen zich alleen af waarom een kleine in godsnaam Teriyaki zou moeten eten, en ik met hen.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:15 schreef computergirl het volgende:
een topkok kraakt al het voedsel af dat in een fabriek gemaakt wordt.
Potjesvoeding bestaat al heel lang, en het zou me niet verbazen als ik er ook mee gevoerd ben als baby. Ik leef nog! En ik lust bijna alles, inclusief spruitjes maar excusief gebakken lever.
Wat ze hadden kunnen onderzoeken of die 'luxe' versies nou echt beter smaken als de standaard versie. En ze hebben de eigen gemaakte prutjes van de Librije man wel door de meegebrachte peuter opgegeten werden.
Het is gewoon dezelfde meuk met wat extra kleurstof en een fancy etiketje, maak je daar maar geen illusies over hoorquote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:15 schreef computergirl het volgende:
Wat ze hadden kunnen onderzoeken of die 'luxe' versies nou echt beter smaken als de standaard versie. En ze hebben de eigen gemaakte prutjes van de Librije man wel door de meegebrachte peuter opgegeten werden.
Ik heb geen kinderen dus ik ben niet echt betrokkene bij dit onderwerp. Maar dat zou voor een consumentenprogramma toch een betere conclusie zijn dan het gebruikelijk culi-snob geneuzel?quote:Op vrijdag 19 februari 2010 11:00 schreef Erasmo het volgende:
Het is gewoon dezelfde meuk met wat extra kleurstof en een fancy etiketje,
Mooie gesprekjes/quotes zijn dat ja. Net dat beetje wat extra toevoeging geeft aan het programma. Ze zijn constant aan het spiegelen, ook in die telefoongesprekken. Waardoor benadrukt wordt hoe 'krom' de antwoorden soms zijn.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 09:16 schreef jeroen25 het volgende:
Keuringsdienst van waarde: "Met overheerlijke kabeljauw", dus geen gewone kabeljauw.
Klantenservice dame: Ja, overheerlijke kabeljauw."
Toch zul je ze dat niet vaak horen zeggen. Het leuke is ook wel dat ze je eigenlijk altijd in zekere zin je eigen mening laten vormen. Zoals die mandarijntjes die met chemische shit worden ontdaan van hun witte huid/vel. Veel mensen zullen wel concluderen dat het daardoor bende is, maar die mening heb ik er niet door gekregen. Tis gewoon de makkelijkste manier.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 11:07 schreef computergirl het volgende:
Ik snap ook wel dat als ik een eigen gerooide wortel zou voeren aan mijn kids uit mijn imaginaire volkstuintje dat dat dan beter smaakt dan iets wat uit de fabriek komt.
Dat klopt. Ze geven antwoord op de vragen: hoe worden de velletjes van de mandarijn verwijderd, hoe gaat een walnoot open, wat zit er in döner, enz...quote:Op donderdag 25 februari 2010 03:30 schreef thettes het volgende:
[..]
Toch zul je ze dat niet vaak horen zeggen. Het leuke is ook wel dat ze je eigenlijk altijd in zekere zin je eigen mening laten vormen. Zoals die mandarijntjes die met chemische shit worden ontdaan van hun witte huid/vel. Veel mensen zullen wel concluderen dat het daardoor bende is, maar die mening heb ik er niet door gekregen. Tis gewoon de makkelijkste manier.
Een voedingsdeskundige van zo'n bedrijf (een echte, uit het lab, met een witte jas, geen voorlichtingstruus) heeft ook wel eens bij de KDvW gezegd: Mensen willen voedsel dat lekker, makkelijk lang houdbaar en goedkoop is. Dan moeten wij het wel op deze manier produceren.quote:Op donderdag 25 februari 2010 08:15 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Dat klopt. Ze geven antwoord op de vragen: hoe worden de velletjes van de mandarijn verwijderd, hoe gaat een walnoot open, wat zit er in döner, enz...
En een conclusie kan je zelf trekken. Ze doen alleen duidelijk maken wat er met een product gebeurt, zodat je weet wat je eet.
Dat iets totaal anders is dan dat we zouden verwachten, wil niet altijd zeggen dat het slecht is. Neem nou de aflevering met vla, er wordt geen vanille gebruikt, maar vanilline. Zolang het de gezondheid niet schaadt, en het product lekker van smaak is, is er niks aan de hand. Als je maar weet wat je eet.
ze heeft leuke tikjes en hersentjes...quote:Op donderdag 25 februari 2010 08:19 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Nou vind haar niet zo bijzonder, beetje "kaal"
Het wordt ook uitgemolken door de marketingafdelingenquote:Op donderdag 25 februari 2010 14:18 schreef Sj0rs het volgende:
Dat duurzaam wordt nu wel uitgemolken door de redactie.
Mensen weten niet eens meer hoe vanille smaakt. We weten hoe het product dat als vanille in de markt wordt gezet smaakt.quote:Op donderdag 25 februari 2010 08:50 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
Een voedingsdeskundige van zo'n bedrijf (een echte, uit het lab, met een witte jas, geen voorlichtingstruus) heeft ook wel eens bij de KDvW gezegd: Mensen willen voedsel dat lekker, makkelijk lang houdbaar en goedkoop is. Dan moeten wij het wel op deze manier produceren.
Dat was die man die de smaakjes jus maakte toch?quote:Op donderdag 25 februari 2010 08:50 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
Een voedingsdeskundige van zo'n bedrijf (een echte, uit het lab, met een witte jas, geen voorlichtingstruus) heeft ook wel eens bij de KDvW gezegd: Mensen willen voedsel dat lekker, makkelijk lang houdbaar en goedkoop is. Dan moeten wij het wel op deze manier produceren.
Doet me gelijk denken aan die aflevering met de tonijn die dolfijnvriendelijk gevangen zou zijn. Kwam er op neer dat er gewoon op de zelfde manier werd gevangen maar dat nu een kapitein ergens een handtekening zettequote:Op donderdag 25 februari 2010 13:29 schreef golfer het volgende:
Op vrijdag eet de Keuringsdienst vis. Maar als we het journaal en de krant moeten geloven, is die traditie geen lang leven meer beschoren. De vis wordt duur betaald.
Straks is de zee leeg, en moeten we van vrijdag ook gehaktdag maken. Of is er hoop? Bij de grootgrutter is er nu ook duurzame vis te koop. Maar wat is dat dan, duurzame vis? De Keuringsdienst van Waarde vist naar de betekenis van duurzaam en vindt de mazen in het net.
Duurzaam is een ander woord voor 'milieuvriendelijker dan ...'quote:Op donderdag 25 februari 2010 17:19 schreef StephanL het volgende:
Gister ook lekkerbek gehaald van AH. Staat er op "Duurzame vangst" Vroeg mij echt af hoe je een vis duurzaam vangt.
Was wel zoquote:Op donderdag 25 februari 2010 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Zei die vrouw aan de telefoon nou Jezus, zeikerd voordat ze even ging informeren over de paling?
- Zal wel niet trouwens, anders hadden ze het wel drie keer herhaald.
Vroeger heeft zijn moeder hem gezegd: ‘Met twee woorden spreken!’quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:39 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Was wel zo
Die visverkoper nu dan: ja mevrouw, dat is zo mevrouw, kabeljauw mevrouw, het is veel lekkerder mevrouw. juist mevrouw
Maar in elke zinquote:Op donderdag 25 februari 2010 20:47 schreef Iblis het volgende:
[..]
Vroeger heeft zijn moeder hem gezegd: ‘Met twee woorden spreken!’
Ach, leuk om het ook eens te 'zien', maar die conclusie had ik zelf al lang wel getrokken. Helaaschquote:Op donderdag 25 februari 2010 20:53 schreef kawotski het volgende:
Conclusie, duurzaam in de huidge vorm is nep.. feel good.. emoti-food..
Ja, voor het bodemleven helpt het misschien wat, maar qua aantallen vissen die uit de zee verdwijnen verandert er niets.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:53 schreef kawotski het volgende:
Conclusie, duurzaam in de huidge vorm is nep.. feel good.. emoti-food..
Als alle vissers zich ook netjes aan het seizoen houden dan kan de vis beter reproduceren, zodat er met dezelfde vangst meer vis overblijft. Dat speelt volgens mij ook mee.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:56 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ja, voor het bodemleven helpt het misschien wat, maar qua aantallen vissen die uit de zee verdwijnen verandert er niets.
Maar dat is denk ik haast niet te doen, zolang de consument op elk gewenst moment een bepaald vissoort wil consumeren...quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:58 schreef Igen het volgende:
[..]
Als alle vissers zich ook netjes aan het seizoen houden dan kan de vis beter reproduceren, zodat er met dezelfde vangst meer vis overblijft. Dat speelt volgens mij ook mee.
"tikjes" "hersentjes"quote:Op donderdag 25 februari 2010 11:55 schreef IrfieJ het volgende:
[..]
ze heeft leuke tikjes en hersentjes...
Ja, tenzij ze quotum kunnen verhandelen natuurlijk.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:58 schreef Igen het volgende:
[..]
Als alle vissers zich ook netjes aan het seizoen houden dan kan de vis beter reproduceren, zodat er met dezelfde vangst meer vis overblijft. Dat speelt volgens mij ook mee.
Het kwam heel snel voorbij en er werd verder niet op ingegaan, maar die viswinkelier zei dat er ook gekeken wordt naar wáár er gevist wordt. Als dat klopt, lijkt me dat nog wel een relevant aspect. Dat er gevist wordt op plaatsen waar zat vis zit en niet op plekken waar al een dreigend tekort bestaat.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:56 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ja, voor het bodemleven helpt het misschien wat, maar qua aantallen vissen die uit de zee verdwijnen verandert er niets.
Die man spoorde sowieso niet. Duurzaam is dus gewoon een ander woord voor lekker? "Ja, mevrouw."quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:39 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Was wel zo
Die visverkoper nu dan: ja mevrouw, dat is zo mevrouw, kabeljauw mevrouw, het is veel lekkerder mevrouw. juist mevrouw
Haha, geweldig was dat.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:39 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Was wel zo
Die visverkoper nu dan: ja mevrouw, dat is zo mevrouw, kabeljauw mevrouw, het is veel lekkerder mevrouw. juist mevrouw
Ja ik lag ook dubbel bij dat stukjequote:Op donderdag 25 februari 2010 22:35 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Haha, geweldig was dat.
verkoper: "De natuur regelt z'n eigen"
Marijn: "De natuur regelt zichzelf?"
verkoper: "Juist, die regelt z'n eigen"
verkoper: "De bioloog in de krant die brengen de leugens in het land, begrijpt u?"
Marijn: "Nee, dat snap ik niet helemaal"
verkoper: "Nou, ik ook helemaal niet meer, maar zo zit het in mekaar"
Zeker wel, het was ook ondertiteld trouwens.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Zei die vrouw aan de telefoon nou Jezus, zeikerd voordat ze even ging informeren over de paling?
- Zal wel niet trouwens, anders hadden ze het wel drie keer herhaald.
Ik zat achter de pc half te luisteren en dacht dat ik het me verbeeldde.quote:Op maandag 1 maart 2010 16:56 schreef Frollo het volgende:
[..]
Zeker wel, het was ook ondertiteld trouwens.
Ja, dit was erg grappig (en ook wel een beetje triest).quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:35 schreef Tourniquet het volgende:
Haha, geweldig was dat.
verkoper: "De natuur regelt z'n eigen"
Marijn: "De natuur regelt zichzelf?"
verkoper: "Juist, die regelt z'n eigen"
verkoper: "De bioloog in de krant die brengen de leugens in het land, begrijpt u?"
Marijn: "Nee, dat snap ik niet helemaal"
verkoper: "Nou, ik ook helemaal niet meer, maar zo zit het in mekaar"
Nee, volgens mij is deze conclusie niet volledig.quote:Op donderdag 25 februari 2010 20:53 schreef kawotski het volgende:
Conclusie, duurzaam in de huidge vorm is nep.. feel good.. emoti-food..
ze hebben maar een half uur he..quote:Op dinsdag 2 maart 2010 08:08 schreef femmeChantal het volgende:
[..]
Nee, volgens mij is deze conclusie niet volledig.
Keurmerkvissers vissen inderdaad net zoveel als niet-keurmerkvissers, maar wél via methodes die het ecosysteem minder aantasten, waardoor de visstand zich sneller en eenvoudiger kan herstellen.
En inderdaad kan één en dezelfde visser 's winters/lente (als de vis kuit heeft) zonder keurmerk vissen en bijv 's zomers (vis heeft geen kuit) wel een keurmerk krijgen en is dit keurmerk niet afhankelijk van wat hij in de winter heeft uitgespookt. Dat is vreemd en ik ben het dus deels wel met je eens: er is wat af te dingen op deze keurmerken. Maar... de consument heeft met een keurmerk wel een keuze en zonder keurmerk zou die keuze er niet zijn. En de consument kan er wel voor kiezen om in de kuitperiode alleen ingevroren keurmerk vis te kopen en zo ervoor zorgen dat vissers vanuit marktwerking wel ecologischer moeten gaan vissen. Daar werd in het programma m.i. te weinig op ingegaan.
Hee pssst... Kijk eens hier danquote:Op woensdag 3 maart 2010 15:39 schreef FUFR het volgende:
Mijn favo programma en tvp!
uiteraard kijkt de echte KVW' er op woensdag naar Klootzakwijk in De Wilde Keuken
Sara is geweldig inderdaad.quote:Op maandag 1 maart 2010 20:09 schreef Impry het volgende:
Leuk!
Ik was eerst een beetje huiverig voor De Kinderen van de Keuringsdienst, maar ben ze inmiddels stuk voor stuk aan het terugkijken. Zijn leuke afleveringen! Zitten een paar geweldige kids tussen, vooral die Sarah doet het wel leuk/enthousiast.
dank, ik kan natuurlijk niet alles in mn eentje bijhoudenquote:
* klaar zit om 20:25quote:
En natuurlijk het "melt" van smelten op z'n Engels...quote:Op donderdag 4 maart 2010 20:57 schreef UncleSam het volgende:
Melta dus.
Goede naam .
Beetje Melba toast en het eilandje Malta door elkaar. Zou ook in andere landen goed uit te spreken zijn.
Ehm, je hebt niet gezien dat ze bij het Europees parlement waren?!quote:Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.
misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
Daar ging de uitzending dan toch ook over?quote:Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.
misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 00:23 schreef golfer het volgende:
Kijk, die fabrikanten en groot-grutters zijn natuurlijk niet gek.
Al zit er maar 1% kaas in een product dan mag je op de voorkant van de verpakking al zetten: met kaas bereid.
dat de overige 99% uit nep-kaas bestaat hoeft niet op de verpakking vermeld te worden, zolang ze maar op de ingrediëntenlijst die palmolie vermelden
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijkenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:18 schreef Walter81 het volgende:
[..]
De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.
Maar dan nog, al staat het er duidelijk op, als al die pizzafabrieken op de doos zetten dat er melta inzit, gaan mensen die producten dan minder kopen? Ga je dan pizza met échte kaas in de supermarkt vinden? Is die er wel? Zolang de fabrikanten de melta blijven gebruiken, en je geen keus hebt, zal er niks veranderen voor de melkboeren.
Geen idee.. ik eet dat nooit, maar het zal vast niet,..quote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
in de bonus he?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:
[..]
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.
Ingrediënten:Tarwebloem, Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat), 5,5% Mozzarella, 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300), Ui, 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262), Ruccola Olijfolie 2% Spek (varkensvlees, etc....
Wel 'echte' ingrediënten dus.
Nee,quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
zeg maar gerust ongezondquote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
Wat bedoel je nu eigenlijk met 'chemische troep'?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
En echte kaas is geen chemische troep?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
quote:De kunst van kaasmaken is het stremmen: het zorgvuldig laten samenklonteren van eiwitten in melk. Kaasmakers beheersen dit proces al eeuwen, maar wetenschappers kunnen het pas sinds enkele decennia verklaren op basis van chemische, natuurkundige en microbiologische kennis. Daardoor is kaasmaken tegenwoordig een kwestie van wetenschap.
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas
denk het wel, maar stel dat.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:36 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
denk het wel, maar stel dat.
het smaakt hetzelfde, ruikt hetzelfde en vooral consequenter van inhoud.
zou je het niet meer kopen? het is immers de kaas die je altijd lekker hebt gevonden.
Ja, kijk maar op de ingrediëntenlijst.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:
[..]
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.
Ingrediënten:Tarwebloem, Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat), 5,5% Mozzarella, 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300), Ui, 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262), Ruccola Olijfolie 2% Spek (varkensvlees, etc....
Wel 'echte' ingrediënten dus.
Nee, want er staat geen palmolie bij de ingredientenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:06 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.
Dan zullen die boeren ander werk moeten zoeken.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:40 schreef Pandora73 het volgende:
Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.
Natuurlijk kun je dan zeggen dat we te veel melkkoeien hebben, maar het is een vicieuze cirkel want met minder koeien kunnen de boeren weer niet genoeg geld verdienen om rond te kunnen komen.
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:30 schreef Walter81 het volgende:
[..]
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?
Zij hebben koeien, die melk geven. Deze melk moet verkocht worden aan kaasmakers.
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Vreemd vermogen, zo'n mooie uitvinding van de moderne tijdquote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Als bank zou ik meer vertrouwen hebben in ondernemende boeren met een offensief plan dan huilie huilie boeren met defensieve houding.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:58 schreef Pandora73 het volgende:
Ik kan me moeilijk voorstellen dat een bank gaat investeren in iemand die kaas wil gaan maken als die bank ook weet dat die boer het al moeilijk heeft om rond te komen en bovendien de markt voor kaas terugloopt, juist door die nepkazen.
Geld maakt geld. Maar als je geen geld hebt, kan je ook nooit investeren.....quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?
Jeez
1 boer hier maakt al jaren kaas, de ander ijs en weer een ander heeft een melktapquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
Nee ik denk een soort jenever met whisky kleur. Wel mooi dat die directeur zei dat je sterke drank tussen 11 en 12u s morgens moet drinkenquote:Op donderdag 11 maart 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dronken ze aan het eind, die Belg en de reporter? Was dat pure moutwijn?
Gebeide moutwijn?quote:Op donderdag 11 maart 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dronken ze aan het eind, die Belg en de reporter? Was dat pure moutwijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |