Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:
[..]
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.
Ingrediënten:Tarwebloem, Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat), 5,5% Mozzarella, 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300), Ui, 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262), Ruccola Olijfolie 2% Spek (varkensvlees, etc....
Wel 'echte' ingrediënten dus.
Nee, want er staat geen palmolie bij de ingredientenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:06 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.
Dan zullen die boeren ander werk moeten zoeken.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:40 schreef Pandora73 het volgende:
Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.
Natuurlijk kun je dan zeggen dat we te veel melkkoeien hebben, maar het is een vicieuze cirkel want met minder koeien kunnen de boeren weer niet genoeg geld verdienen om rond te kunnen komen.
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:30 schreef Walter81 het volgende:
[..]
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?
Zij hebben koeien, die melk geven. Deze melk moet verkocht worden aan kaasmakers.
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Vreemd vermogen, zo'n mooie uitvinding van de moderne tijdquote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Als bank zou ik meer vertrouwen hebben in ondernemende boeren met een offensief plan dan huilie huilie boeren met defensieve houding.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:58 schreef Pandora73 het volgende:
Ik kan me moeilijk voorstellen dat een bank gaat investeren in iemand die kaas wil gaan maken als die bank ook weet dat die boer het al moeilijk heeft om rond te komen en bovendien de markt voor kaas terugloopt, juist door die nepkazen.
Geld maakt geld. Maar als je geen geld hebt, kan je ook nooit investeren.....quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?
Jeez
1 boer hier maakt al jaren kaas, de ander ijs en weer een ander heeft een melktapquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
Nee ik denk een soort jenever met whisky kleur. Wel mooi dat die directeur zei dat je sterke drank tussen 11 en 12u s morgens moet drinkenquote:Op donderdag 11 maart 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dronken ze aan het eind, die Belg en de reporter? Was dat pure moutwijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |