En natuurlijk het "melt" van smelten op z'n Engels...quote:Op donderdag 4 maart 2010 20:57 schreef UncleSam het volgende:
Melta dus.
Goede naam.
Beetje Melba toast en het eilandje Malta door elkaar. Zou ook in andere landen goed uit te spreken zijn.
Ehm, je hebt niet gezien dat ze bij het Europees parlement waren?!quote:Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.
misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
Daar ging de uitzending dan toch ook over?quote:Op donderdag 4 maart 2010 23:47 schreef Killer_Mom het volgende:
die namaak-kaas krijgt voorlopig geen eigen naam, er zit kaas in, 5% , en dat mag van de EU
de kaasboeren krijgen geen gelijk.
misschien moeten de starre regels in de EU eens aangepast worden.
De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 00:23 schreef golfer het volgende:
Kijk, die fabrikanten en groot-grutters zijn natuurlijk niet gek.
Al zit er maar 1% kaas in een product dan mag je op de voorkant van de verpakking al zetten: met kaas bereid.
dat de overige 99% uit nep-kaas bestaat hoeft niet op de verpakking vermeld te worden, zolang ze maar op de ingrediëntenlijst die palmolie vermelden
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijkenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:18 schreef Walter81 het volgende:
[..]
De nepkaas heeft als doel te lijken op kaas. Ik vind dus dat je kaas + nepkaas samen moet nemen, en pas wanneer er >50% echte kaas inzit, dat het dan echte kaas mag heten. Dan bestaat het grootste deel uit echte kaas.
Maar dan nog, al staat het er duidelijk op, als al die pizzafabrieken op de doos zetten dat er melta inzit, gaan mensen die producten dan minder kopen? Ga je dan pizza met échte kaas in de supermarkt vinden? Is die er wel? Zolang de fabrikanten de melta blijven gebruiken, en je geen keus hebt, zal er niks veranderen voor de melkboeren.
Geen idee.. ik eet dat nooit, maar het zal vast niet,..quote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 08:22 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Hebben die luxe pizza's van de AH in het koelvak geen echte kaas? Morgen eens kijken
in de bonus he?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:
[..]
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.
Ingrediënten:Tarwebloem, Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat), 5,5% Mozzarella, 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300), Ui, 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262), Ruccola Olijfolie 2% Spek (varkensvlees, etc....
Wel 'echte' ingrediënten dus.
Nee,quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
zeg maar gerust ongezondquote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
Wat bedoel je nu eigenlijk met 'chemische troep'?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
En echte kaas is geen chemische troep?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:23 schreef fespo het volgende:
ik las ergens dat echte kaas even gezond is als nep kaas, maar dat is toch chemische troep?
quote:De kunst van kaasmaken is het stremmen: het zorgvuldig laten samenklonteren van eiwitten in melk. Kaasmakers beheersen dit proces al eeuwen, maar wetenschappers kunnen het pas sinds enkele decennia verklaren op basis van chemische, natuurkundige en microbiologische kennis. Daardoor is kaasmaken tegenwoordig een kwestie van wetenschap.
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Analoogkaas
denk het wel, maar stel dat.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:36 schreef FunkyHomosapien het volgende:
[..]
denk het wel, maar stel dat.
het smaakt hetzelfde, ruikt hetzelfde en vooral consequenter van inhoud.
zou je het niet meer kopen? het is immers de kaas die je altijd lekker hebt gevonden.
Ja, kijk maar op de ingrediëntenlijst.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:34 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Hier hebben ze het zelfs over analoogkaas als broodbeleg... Ik mag toch hopen dat mijn gewone jong belegen kaas (of die nou van de Appie of van de Lidl is) we gewoon echte kaas is?
Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 09:49 schreef k_man het volgende:
[..]
Wacht, die heb ik hier eentje liggen.
Ingrediënten:Tarwebloem, Tomaat (23% tomaat, 2% San Marzano tomaat), 5,5% Mozzarella, 5% Coppa di Parma (varkensvlees, zout, aroma, conserveermiddel E 252, antioxidant E 300), Ui, 4% Ham (varkensvlees, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, melkeiwit, stabilisatoren E 451, E 452, kruiden, aroma, antioxidanten E 301, E 331, smaakversterker E 621, conserveermiddelen E 250, E 252, E 262), Ruccola Olijfolie 2% Spek (varkensvlees, etc....
Wel 'echte' ingrediënten dus.
Nee, want er staat geen palmolie bij de ingredientenquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:06 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Nou ja, 'echt'? Dat weet je dus niet... er zit misschien wel 25% analoogkaas in, verhuld in de andere ingrediënten.
Dan zullen die boeren ander werk moeten zoeken.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 11:40 schreef Pandora73 het volgende:
Volgens mij bestaat er nog steeds een melkoverschot. Dat zal niet kleiner worden als er steeds minder echte melk gebruikt gaat worden.
Natuurlijk kun je dan zeggen dat we te veel melkkoeien hebben, maar het is een vicieuze cirkel want met minder koeien kunnen de boeren weer niet genoeg geld verdienen om rond te kunnen komen.
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:30 schreef Walter81 het volgende:
[..]
We hebben het toch over melkboeren, en niet over kaasboeren?
Zij hebben koeien, die melk geven. Deze melk moet verkocht worden aan kaasmakers.
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En melkboeren klagen dat ze te weinig geld krijgen. Dan kan je in problemen gaan denken, maar je kan ook in oplossingen gaan denken. Meerwaarde aan je melk geven, ergo, maar er kaas van en verkoop die.
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Vreemd vermogen, zo'n mooie uitvinding van de moderne tijdquote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:47 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
En waar halen ze nu met de lage melkprijs (mede veroorzaakt door de overschotten) het geld vandaan om te investeren in (VWA-goedgekeurde) kaasmaak-apparatuur? De tijd dat moeder de vrouw dat met een ouwe theedoek in een emmer deed is denk ik al een tijdje voorbij...
Maar goed, da's weer een andere discussie. Back on topic...
Als bank zou ik meer vertrouwen hebben in ondernemende boeren met een offensief plan dan huilie huilie boeren met defensieve houding.quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:58 schreef Pandora73 het volgende:
Ik kan me moeilijk voorstellen dat een bank gaat investeren in iemand die kaas wil gaan maken als die bank ook weet dat die boer het al moeilijk heeft om rond te komen en bovendien de markt voor kaas terugloopt, juist door die nepkazen.
Geld maakt geld. Maar als je geen geld hebt, kan je ook nooit investeren.....quote:Op vrijdag 5 maart 2010 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar denk je dat een ondernemer geld vandaan haalt voor investeringen?
Jeez
1 boer hier maakt al jaren kaas, de ander ijs en weer een ander heeft een melktapquote:Op vrijdag 5 maart 2010 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Die boeren zouden ook gewoon allerlei smakelijke kazen kunnen gaan maken, en die direct aan de boerderij verkopen. En dan niet alleen maar van het goudse model, maar lekker zachte kazen. Waarom eten we Franse en Italiaanse zachte kazen, als we in NL Melk genoeg hebben, kunnen ze toch ook hier maken?
Nee ik denk een soort jenever met whisky kleur. Wel mooi dat die directeur zei dat je sterke drank tussen 11 en 12u s morgens moet drinkenquote:Op donderdag 11 maart 2010 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dronken ze aan het eind, die Belg en de reporter? Was dat pure moutwijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |