Dat absoluutquote:
quote:Op zondag 18 oktober 2009 09:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik heb het net even op uitzendinggemist terug gekeken, het waren geen grote brokken maar zwart poeder dat samenklonterde omdat het nat was
quote:Op zondag 18 oktober 2009 10:29 schreef Igen het volgende:
[..]
Maar als ze bij de hoogovens komen, dan is het intussen allang weer droog en dan zit het nog steeds samengeklonterd in relatief grote stukken.
Ja, en mandarijntjes uit blik hoef ik ook niet meer zo nodig: ik pel ze wel gewoonquote:Op zondag 18 oktober 2009 10:54 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Even een tvp, omdat ik nu, elke keer als ik cornflakes eet, denk aan het ijzer-item
Dat ze dat met chemische middelen doen, wil niet zeggen dat het slecht is. Ze doen er eerst loog bij: NaOH. Dat lost de velletjes op. Vervolgens doen ze er zuur (HCl) bij om het loog te neutraliseren. Wat overblijft is NaCl en H2O, ofwel keukenzout en water. Niks aan de hand dus.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:10 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ja, en mandarijntjes uit blik hoef ik ook niet meer zo nodig: ik pel ze wel gewoon
en we kregen toch al teveel zout binnen?quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:17 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat ze dat met chemische middelen doen, wil niet zeggen dat het slecht is. Ze doen er eerst loog bij: NaOH. Dat lost de velletjes op. Vervolgens doen ze er zuur (HCl) bij om het loog te neutraliseren. Wat overblijft is NaCl en H2O, ofwel keukenzout en water. Niks aan de hand dus.
Daar is trouwens helemaal niet zoveel mis mee, al dat prefab is veel te zout en daardoor vind ik het niet lekker, maar zout is helemaal niet zo ongezond als sommigen beweren.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:27 schreef Feestkabouter het volgende:
[..]
en we kregen toch al teveel zout binnen?
Tsja. 'te veel' is natuurlijk nogal rekbaar. Door een zoutinname stijgt je bloeddruk (je nieren houden meer water vast, om zo de relatieve concentratie van zout in het bloed laag te houden). Eens wat meer zout is dus niet erg, maar consequent teveel zout heeft wel degelijk invloed op je hart en bloedvaten.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar is trouwens helemaal niet zoveel mis mee, al dat prefab is veel te zout en daardoor vind ik het niet lekker, maar zout is helemaal niet zo ongezond als sommigen beweren.
Dat is net zo omstreden als cholesterol uit eierenquote:Op zondag 18 oktober 2009 11:45 schreef Boomfluisteraar het volgende:
[..]
Tsja. 'te veel' is natuurlijk nogal rekbaar. Door een zoutinname stijgt je bloeddruk (je nieren houden meer water vast, om zo de relatieve concentratie van zout in het bloed laag te houden). Eens wat meer zout is dus niet erg, maar consequent teveel zout heeft wel degelijk invloed op je hart en bloedvaten.
Maar wees eerlijk, die gesprekken zijn nog steeds vaak absoluut brilliant.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:45 schreef Hephaistos. het volgende:
Blijft gewoon een tof programma
Ze lopen wel het gevaar om telkens hetzelfde trucje te herhalen trouwens... Ik bedoel, inmiddels weten we wel dat Miep van de klantenservice geen flauw benul heeft wat er in haar producten zit, of waar die vandaan komen. Als je dan na 4 seizoenen nog steeds met Miep gaat bellen, is dat meer voor plat vermaak dan dat je ergens achter probeert te komen...
blijft toch heerlijk droog dat Miep bij elk volgend product weer opnieuw moeite heeft om een antwoord te geven.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:45 schreef Hephaistos. het volgende:
Blijft gewoon een tof programma
Ze lopen wel het gevaar om telkens hetzelfde trucje te herhalen trouwens... Ik bedoel, inmiddels weten we wel dat Miep van de klantenservice geen flauw benul heeft wat er in haar producten zit, of waar die vandaan komen. Als je dan na 4 seizoenen nog steeds met Miep gaat bellen, is dat meer voor plat vermaak dan dat je ergens achter probeert te komen...
Dat valt wel mee. Lees eens het onderzoek van Gu JW ea. die dit hebben onderzocht in ratten, waarbij bekend is dat dezelfde genen ook deze functies reguleren bij de mens.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is net zo omstreden als cholesterol uit eieren
Dat is een interessante discussie daar. Bedankt voor het linkje!quote:Op zondag 18 oktober 2009 12:42 schreef tim2308 het volgende:
Niemand nog een linkje geplaatst naar Foodlog? http://www.foodlog.nl/van(...)_ontbijten/#reacties Ook Tiny van Boekel, hoogleraar van de WU, reageert daar
bronquote:Verrijking met ijzer van ontbijtgranen toegestaan
16 oktober 2009 - nieuwsbericht
Het toevoegen van ijzer aan ontbijtgranen is tot een wettelijk vastgestelde limiet toegestaan. Het nuttigen van producten verrijkt met ijzer binnen deze limiet vormt geen risico voor de gezondheid. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft geen reden aan te nemen dat de producten van de firma Kellogg’s op de Nederlandse markt deze limiet overschrijden.
Het ijzer dat gebruikt wordt als toevoeging in levensmiddelen is ijzerpoeder geschikt voor menselijke consumptie.
De uitzending van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde over dit onderwerp wekt de suggestie dat ontbijtgranen met toegevoegd ijzer in Denemarken verboden zijn. Dit is onjuist. Ook in Denemarken is het toegestaan ijzer aan ontbijtgranen toe te voegen, mits er toestemming van de autoriteiten is verkregen.
De Europese Unie staat het toevoegen van ijzer aan levensmiddelen toe. Omdat de eetpatronen van de bevolking in de lidstaten onderling verschillen, bepalen lidstaten zelf aan de hand van de totale inname van ijzer welke limiet zij hanteren. De Nederlandse limiet is mede gebaseerd op de Nederlandse voedselconsumptiepeiling.
IJzer is een belangrijke stof voor een goede gezondheid. De indruk die het tv-programma wekt dat het om gemalen spijkers of ijzervijlsel zou gaan is flauwekul.
Ik heb de neiging de Groningse nierspecialist en hoogleraar te geloven die ik onlangs bij het programma Kassa te geloven die ondubbelzinnig negatief over zout was dan iemand die wat roept op internet.quote:Op zondag 18 oktober 2009 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is net zo omstreden als cholesterol uit eieren
was dat in dat item over dat brood dat maar 25% had van wat een normaal brood aan zout heeft?quote:Op zondag 18 oktober 2009 15:21 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik heb de neiging de Groningse nierspecialist en hoogleraar te geloven die ik onlangs bij het programma Kassa te geloven die ondubbelzinnig negatief over zout was dan iemand die wat roept op internet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |