Doet het er echt toe? Ik heb het niet zo op islam, aanslagen, vrouwonvriendelijk, enzo. Land waar de islam dominant is, is gewoon geen optie.quote:Op zondag 17 januari 2010 12:35 schreef Dibble het volgende:
Haïti
Waarom zo weinig mogelijk Islam btw?
Turkije ben ik al 2x geweest, Thailand lijkt een stap terug vergeleken met Vietnam.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:04 schreef 18konijn het volgende:
Dat je niet naar een islamitisch land wil, moet je zelf weten, maar de argumenten die je noemt slaan nergens op. als toerist heb je in Maleisië noch Indonesië last van "vrouwonvriendelijkheid" en onveilig is het er al helemaal niet. FYI: ook in Europa komen aanslagen voor!
Beroofd worden kun je overigens ook overal, dat kan gebeuren in een bus in Vietnam of Thailand, in een steeg in Praag of aan het strand van Ko Samui. Gewoon een beetje opletten en niet zo paranoïde doen. Er zijn natuurlijk wel verschillen, Zuid-Amerika is in het algemeen onveiliger dan Azië.
Maar goed, Thailand is wel een goede bestemming voor je, al is het weer in de zomer niet super. Turkije is ook heel mooi maar ja, dat is "islamitisch"...
Is duur.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:14 schreef PierreTT het volgende:
Tja, dan kan je natuurlijk altijd nog naar Australie of Nieuw-Zeeland gaan
Valt mee. Een vriend van mij is voor 400e naar Australie gevlogen. Goed, wel met 24u overstaptijd in Kuala Lumpur, maar dan ben je er wel goedkoopquote:
Wat een onzin. Ik zou ook niet naar bijv. Saoedi-Arabië willen hoor. Sommige islamitische landen gaan nog wel, maar veel zou ik ook niet heen willen. Leuk hoor, zo'n land waar alle vrouwen in een vuilniszak moeten rondlopen en vrouwen niet eens mogen autorijden. Je kan er zelfs opgepakt worden voor het maken van een foto. Dat heeft dus niks met Wilders te maken.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:11 schreef Seven. het volgende:
TS is narrowminded en heeft zich bang laten maken door Wilders..
Avonturier hoor!. Ga anders lekker veilig rondtrekken in Zuid-Europa.
Precies. En mede doordat openlijk alcoholmisbruik er niet of nauwelijks voorkomt, kun je er ook 's avonds en 's nachts veilig over straat.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:18 schreef Daniel1976 het volgende:
Tsja meeste islamitische landen waar ik geweest ben, kun je je portemonnee en telefoon op tafel laten liggen op een terrasje terwijl je naar de wc gaat.
Dat wil ik hier nog wel eens zien.
Volgens mij is Japan vrij duur, dus dat valt helaas af. Maar Japan wil ik wel een keer naartoe.quote:
Het gaat me erom dat het levensonderhoud in het land zelf goedkoop is, dat ik niet elke dag 50 euro kwijt ben voor een hotel. Even ter vergelijking, in Vietnam waren we voor een overnachting op z'n goedkoopst 8 dollar voor een nacht kwijt, en op z'n duurst 21 dollar (gemiddeld ongeveer 12-15 dollar overigens) voor een tweepersoonskamer.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:18 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Valt mee. Een vriend van mij is voor 400e naar Australie gevlogen. Goed, wel met 24u overstaptijd in Kuala Lumpur, maar dan ben je er wel goedkoop
Moskou is anders de duurste stad ter wereldquote:Op zondag 17 januari 2010 13:16 schreef Seven. het volgende:
[..]
Is duur.
Ik zou naar Rusland gaan, daar zijn ze niet islamitisch en het is er toch redelijk goedkoop.
Dat zei ik al, dat je niet naar een islmamitisch land wil moet je zelf weten, maar je argumenten zijn op misverstanden gebaseerd en dat is jammer.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:08 schreef MoneyTalks het volgende:
Snap het gezeur niet zo, als ik niet naar een islamitisch land wil, dan wil ik dat toch gewoon niet, heeft weinig zin om daarop door te gaan.
Anyway, landen waar ik zelf aan dacht zijn o.a. Sri Lanka, Nicaragua, Panama. China, Cambodja en Laos lijken me ook leuk, maar me vriendin is bang dat het teveel op Vietnam lijkt en wil wat anders.
Nog zo iemand die zich door de propaganda in heeft laten pakken.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:20 schreef IrCute het volgende:
[..]
Wat een onzin. Ik zou ook niet naar bijv. Saoedi-Arabië willen hoor. Sommige islamitische landen gaan nog wel, maar veel zou ik ook niet heen willen. Leuk hoor, zo'n land waar alle vrouwen in een vuilniszak moeten rondlopen en vrouwen niet eens mogen autorijden. Je kan er zelfs opgepakt worden voor het maken van een foto. Dat heeft dus niks met Wilders te maken.
Wat nou propaganda, dat zijn keiharde feiten daar. Natuurlijk zijn niet alle islamitische landen zo, dat zeg ik ook niet. Korea zou ik dus ook zelf niet heen willen.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:26 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nog zo iemand die zich door de propaganda in heeft laten pakken.
Gematigde islamitische landen zijn net zo gevaarlijk als Zuid-Europa. Verder hebben dat soort situaties weinig met islam te maken, in Zuid-Korea ben je niet veel beter af. Ga gewoon af op het reisadvies van de ANWB en doe geen stomme dingen.
Ja, dan valt het inderdaad afquote:Op zondag 17 januari 2010 13:23 schreef MoneyTalks het volgende:
Het gaat me erom dat het levensonderhoud in het land zelf goedkoop is, dat ik niet elke dag 50 euro kwijt ben voor een hotel. Even ter vergelijking, in Vietnam waren we voor een overnachting op z'n goedkoopst 8 dollar voor een nacht kwijt, en op z'n duurst 21 dollar (gemiddeld ongeveer 12-15 dollar overigens) voor een tweepersoonskamer.
Wat is er met Zuid Korea dan?quote:Op zondag 17 januari 2010 13:26 schreef Seven. het volgende:
[..]
Nog zo iemand die zich door de propaganda in heeft laten pakken.
Gematigde islamitische landen zijn net zo gevaarlijk als Zuid-Europa. Verder hebben dat soort situaties weinig met islam te maken, in Zuid-Korea ben je niet veel beter af. Ga gewoon af op het reisadvies van de ANWB en doe geen stomme dingen.
Wel degelijk propaganda. Daar hebben ze 7 verschillende vormen van onderzocht en deze worden nog steeds toegepast. Wat betreft de manier waarop de Islam sinds 11/09/01 wordt afgeschilderd, de techniek die ze daarvoor toepassen noemen wij ook wel name calling. Ik zeg niet dat de feiten niet waar zijn, maar de manier waarop wij dit soort feiten te horen krijgen hebben een enorme invloed op hoe wij tegen dergelijke landen aankijken. Op jou en TS lijkt de aanpak te werken.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:29 schreef IrCute het volgende:
[..]
Wat nou propaganda, dat zijn keiharde feiten daar. Natuurlijk zijn niet alle islamitische landen zo, dat zeg ik ook niet. Korea zou ik dus ook zelf niet heen willen.
Noord-Koreo, my bad. Maar daar kom je toch al niet binnen. Maar voor foto's maken kun je bijvoorbeeld in China ook wel opgepakt worden en als je maar genoeg domme dingen doet, lukt je dat in België ook wel.quote:
Noord-Korea kan je met door de overheid georganiseerde rondreizen wel naartoe hoor, staat sowieso op mijn verlanglijstje. En dat is juist extreem veilig. Alleen heb je niet de vrijheid om zelf te gaan waar je wil.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:35 schreef Seven. het volgende:
[..]
Noord-Koreo, my bad. Maar daar kom je toch al niet binnen. Maar voor foto's maken kun je bijvoorbeeld in China ook wel opgepakt worden en als je maar genoeg domme dingen doet, lukt je dat in België ook wel.
Birma is net als Vietnam een heel mooi land, het is ook nog een heel rustig land omdat weinig toeristen zich daar wagen maar volgens mij is het een relatief veilig land. Moslimlanden zijn niet per se vrouwonvriendelijk. In een land als Jordanie kun je goed terecht , ik denk dat je vriendin alleen een hoofddoek moet dragen maar ja aanpassen aan de cultuur in een ander land is normaal.quote:Op zondag 17 januari 2010 12:33 schreef MoneyTalks het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben voor deze zomer op zoek naar een vakantiebestemming voor 2 personen. Ik ben afgelopen jaar wezen backpacken met mijn vriendin in Vietnam, en dat is ons erg goed bevallen. Dus we willen weer zo'n soort vakantie (het land doortrekken en het liefst gewoon slapen in cheap hotelletjes/guesthouses).
Nou hebben we een aantal eisen waar het mooi zou zijn als de vakantiebestemming eraan kan voldoen:
- goedkoop leven daar (accommodatie en eten/drinken moet niet te duur zijn, we zijn studenten)
- liefst zon/strand
- zo min mogelijk islam (indonesië en maleisië vallen bijv. hierdoor al af)
- ver weg (liefst buiten Europa, tenzij iemand een hele goede suggestie heeft)
- veilig (we hebben geen zin om beroofd te worden of opgelicht door politie)
Als jullie een tip hebben horen we het graag, we hopen hier een paar mooie suggesties uit te krijgen
Birma is echt geen ''veilig'' land hoor.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:49 schreef RikKer93 het volgende:
[..]
Birma is net als Vietnam een heel mooi land, het is ook nog een heel rustig land omdat weinig toeristen zich daar wagen maar volgens mij is het een relatief veilig land. Moslimlanden zijn niet per se vrouwonvriendelijk. In een land als Jordanie kun je goed terecht , ik denk dat je vriendin alleen een hoofddoek moet dragen maar ja aanpassen aan de cultuur in een ander land is normaal.
EDIT: tegenwoordig heet Birma "Myanmar"
Ai je hebt gelijk, ik zal me wel hebben vergist met een ander land.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:57 schreef IrCute het volgende:
[..]
Birma is echt geen ''veilig'' land hoor.
Trouwens : http://www.visionofhumanity.org/gpi/results/rankings.php
Aangezien je er alles georganiseerd moet doen, en niets zelf mag ondernemen is het zeer veilig reizen daar. Sterker nog, als jij iets fotografeert wat niet mag, is je Noord-Koreaanse gids degene die daarvoor gestraft wordt.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:45 schreef Seven. het volgende:
Wat een fucked up wereldbeeld heb je. Noord-Korea extreem veilig noemen.
Zo dat is dus vrij gevaarlijk voor die gids. Wat voor straf krijgt hij?quote:Op zondag 17 januari 2010 14:08 schreef WimTol het volgende:
[..]
Aangezien je er alles georganiseerd moet doen, en niets zelf mag ondernemen is het zeer veilig reizen daar. Sterker nog, als jij iets fotografeert wat niet mag, is je Noord-Koreaanse gids degene die daarvoor gestraft wordt.
Ik wil er komende zomer heen.
Bhutan wellicht? Daar is nog heel weinig toerisme.quote:Op zondag 17 januari 2010 14:02 schreef RikKer93 het volgende:
Ai je hebt gelijk, ik zal me wel hebben vergist met een ander land.
Schijnveiligheid, Wim. Schijnveiligheid.quote:Op zondag 17 januari 2010 14:08 schreef WimTol het volgende:
[..]
Aangezien je er alles georganiseerd moet doen, en niets zelf mag ondernemen is het zeer veilig reizen daar. Sterker nog, als jij iets fotografeert wat niet mag, is je Noord-Koreaanse gids degene die daarvoor gestraft wordt.
Ik wil er komende zomer heen.
Mja Laos en Cambodja wil mn vriendin niet omdat we al in buurland Vietnam zijn geweest afgelopen zomer. Sri Lanka leek haar wel leuk (India lijkt haar ook leuk, maar dat trekt mij weer niet).quote:Op zondag 17 januari 2010 14:18 schreef poo het volgende:
Bali, een boeddhistisch eiland. Is wel Indonesië maar je merkt er niks van de islam.
edit; Ah backpacken kan je misschien beter laos en cambodja en evt. thailand combineren ofzo?
Nadeel van Burma is dat reizen met OV er best lastig is (tenminste paar jaar geleden). Wel als voordeel dat je weinig toeristen zal tegenkomenquote:Op zondag 17 januari 2010 14:49 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Mja Laos en Cambodja wil mn vriendin niet omdat we al in buurland Vietnam zijn geweest afgelopen zomer. Sri Lanka leek haar wel leuk (India lijkt haar ook leuk, maar dat trekt mij weer niet).
Ik ga denk ik Myanmar (Burma) eens voorstellen, heb er zojuist wat over gelezen, en behalve de vraag of het wel of niet ethisch verantwoord is om er heen te gaan zie ik geen nadelen. Misschien eerst een paar dagen Thailand (Bangkok) en vervolgens door naar Myanmar of Sri Lanka, kijken of we wat dingen combineren als het budget ons toestaat.
hij en zijn familie mag dan op kosten van de staat op permanente zomerkampquote:Op zondag 17 januari 2010 14:10 schreef RikKer93 het volgende:
[..]
Zo dat is dus vrij gevaarlijk voor die gids. Wat voor straf krijgt hij?
Chili is veiliger dan Nederland en heeft veel historische bezoekresplekken zoals bijvoorbeeld de Nazca plaat en de vele stammen in de Andes. Peru lijkt me ook erg mooit met de oude vestiging van de Inca'squote:
Chili zat ook in onze gedachten, maar ik heb ergens gelezen dat de prijzen niet eens zoveel verschillen met Nederland... Peru klinkt ook interessant.quote:Op zondag 17 januari 2010 17:18 schreef RikKer93 het volgende:
[..]
Chili is veiliger dan Nederland en heeft veel historische bezoekresplekken zoals bijvoorbeeld de Nazca plaat en de vele stammen in de Andes. Peru lijkt me ook erg mooit met de oude vestiging van de Inca's
quote:Op zondag 17 januari 2010 17:50 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Chili zat ook in onze gedachten, maar ik heb ergens gelezen dat de prijzen niet eens zoveel verschillen met Nederland... Peru klinkt ook interessant.
Maar ik merk toch dat mijn persoonlijke voorkeur meer naar Azië gaat.
Sorry, maar ik vind 50-60 euro per persoon per nacht voor alleen het overnachten al erg duur. En andere prijzen zijn ook erg westers. Dan word het een erg dure vakantie voor een stel studenten.quote:Op zondag 17 januari 2010 18:22 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Japan is goedkoop en heel erg veilig en heel erg Azië
quote:Op zondag 17 januari 2010 18:54 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Sorry, maar ik vind 50-60 euro per persoon per nacht voor alleen het overnachten al erg duur. En andere prijzen zijn ook erg westers. Dan word het een erg dure vakantie voor een stel studenten.
Tis niet de bedoeling dat we maar een weekje blijven ofzo, denk eerder aan een maand.
Ik begrijp dat wel. In alle landen waar ik geweest ben, en waar hoofdzakelijk een islamitische cultuur heerst, ligt dit als een benauwende deken over het land. Zelfs in Maleisie. Het voelt gewoon niet lekker aan. In ieder geval voor mij niet. En zo te zien ben ik niet de enige.quote:Op zondag 17 januari 2010 12:35 schreef Dibble het volgende:
Haïti
Waarom zo weinig mogelijk Islam btw?
Waarschijnlijk gevangenis, dat is daar zo ongeveer gelijk aan een strafkamp waar je gee rechten hebt.quote:Op zondag 17 januari 2010 14:10 schreef RikKer93 het volgende:
[..]
Zo dat is dus vrij gevaarlijk voor die gids. Wat voor straf krijgt hij?
Je bent er geweest? Vertel je ervaringen...quote:Op zondag 17 januari 2010 14:21 schreef Seven. het volgende:
[..]
Schijnveiligheid, Wim. Schijnveiligheid.
Oké misschien is het inderdaad mogelijk om goedkoop in Japan te reizen, maar ik wil me juist weinig zorgen om uitgaven hoeven maken. En het lijkt me dat je juist op een houtje moet bijten in Japan als je goedkoop uit wil komen, en een railpass kost ook erg veel geld, is gelijk een flinke hap uit het budget. Als ik naar Japan ga ben ik niet van plan alleen in Tokyo te blijven. Ik wil gewoon uit eten kunnen omdat uit eten gaan maar 5 euro voor 2 personen samen kost, etc, dat kan niet in Japan.quote:Op zondag 17 januari 2010 19:33 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
ik heb voor 15/nacht in Tokyo geslapen, dus je moet beter zoeken
alles bij elkaar ongeveer 800 euro kwijt geweest in een maand (exclusief ticket)
Voordeel van Rusland is ook dat de gemiddelde Rus net zulke kort-door-de-bocht ideeën heeft over moslims als de TS...quote:Op zondag 17 januari 2010 13:16 schreef Seven. het volgende:
Ik zou naar Rusland gaan, daar zijn ze niet islamitisch en het is er toch redelijk goedkoop.
Ben er niet geweest. Maar het lijkt me duidelijk dat, als men echt vermoed dat je een spion bent, dat het niet alleen de gids is die het haasje is. Bovendien is veiligheid zolang je je aan strikte regels houdt per definitie schijnveiligheid. Stel dat je een keer zat bent en toch gezellig in je eentje rond gaat zwerven in Pyongyang?quote:Op zondag 17 januari 2010 23:22 schreef WimTol het volgende:
[..]
Je bent er geweest? Vertel je ervaringen...
Dat lijkt mij ook. Als toerist ben je gewoon veilig omdat je ook gidsen hebt van de regering. Echter wil dat niet zeggen dat Noord-Korea echt een veilig land is om op vakantie te gaan. Je krijgt sowieso alleen maar sociaal-wenselijke projecten te zien met mensen die werken voor "De Grote Leider".quote:Op maandag 18 januari 2010 13:02 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ben er niet geweest. Maar het lijkt me duidelijk dat, als men echt vermoed dat je een spion bent, dat het niet alleen de gids is die het haasje is. Bovendien is veiligheid zolang je je aan strikte regels houdt per definitie schijnveiligheid. Stel dat je een keer zat bent en toch gezellig in je eentje rond gaat zwerven in Pyongyang?
En verder zie je natuurlijk niet het land zelf maar wat de regering wil dat je ziet. Je denkt toch niet dat je dan een eerlijk beeld krijgt van hoe het er aan toegaat in een land en hoe veilig het echt is?
Je bent dus veilig zolang je je aan de daar geldende regels houdt, net zoals in ieder land. Of je je aan die regels wilt houden moet ieder voor zich weten. Overtreding kan straf opleveren, zo gaat dat in alle landen.quote:Op maandag 18 januari 2010 13:02 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ben er niet geweest. Maar het lijkt me duidelijk dat, als men echt vermoed dat je een spion bent, dat het niet alleen de gids is die het haasje is. Bovendien is veiligheid zolang je je aan strikte regels houdt per definitie schijnveiligheid. Stel dat je een keer zat bent en toch gezellig in je eentje rond gaat zwerven in Pyongyang?
En verder zie je natuurlijk niet het land zelf maar wat de regering wil dat je ziet. Je denkt toch niet dat je dan een eerlijk beeld krijgt van hoe het er aan toegaat in een land en hoe veilig het echt is?
De geldende regels zijn in Noord-Korea natuurlijk niet te vergelijken met de geldende regels in bijvoorbeeld Jordanië, Maleisië en Indonesië.quote:Op maandag 18 januari 2010 13:53 schreef WimTol het volgende:
[..]
Je bent dus veilig zolang je je aan de daar geldende regels houdt, net zoals in ieder land. Of je je aan die regels wilt houden moet ieder voor zich weten. Overtreding kan straf opleveren, zo gaat dat in alle landen.
Nou ja, dan moet TS maar in een land gaan rondtrekken dat zich houdt aan de mensenrechten. Lekker veilig zoals Nederland of Duitsland of zo. Want zelfs als je je niet aan de regels houdt ben je dan nog veilig. Thanks for proving my point.quote:Op maandag 18 januari 2010 13:53 schreef WimTol het volgende:
[..]
Je bent dus veilig zolang je je aan de daar geldende regels houdt, net zoals in ieder land. Of je je aan die regels wilt houden moet ieder voor zich weten. Overtreding kan straf opleveren, zo gaat dat in alle landen.
quote:Op dinsdag 19 januari 2010 00:51 schreef MoneyTalks het volgende:
We neigen op dit moment naar Sri Lanka of Myanmar (Birma). En dat willen we dan waarschijnlijk gaan combineren met een ander land, waarschijnlijk Thailand. Wat denken jullie?
quote:Alle reizen in het Noorden en het Oosten van Sri Lanka evenals in het Yala National Park (uitgezonderd Block 1) en omgeving zijn ten zeerste afgeraden. Wij raden u formeel af om het openbaar vervoer (treinen inbegrepen) te gebruiken, zij het in de steden of op de grote verkeersassen elders in het land. Wij raden u aan om de nabijheid van overheidsgebouwen en installaties (burgerlijke en militaire) evenals publieke evenementen en manifestaties te vermijden - ook in het Zuiden van het land.
1. VEILIGHEIDSSITUATIE
Algemeen
De twee belangrijkste bevolkingsgroepen in Sri Lanka zijn de Singalezen, die de meerderheid uitmaken, en de Tamils, die een belangrijke minderheid vormen en voornamelijk in het noorden en het noordoosten van het land leven. Er heeft lang een een burgeroorlog in het land gewoed. Tamil-rebellen voerden in die regio sinds 1983 een gewapende strijd tegen de Srilankaanse overheid en het leger. Deze Tamil-rebellen - de zgn. LTTE of 'Liberation Tigers of Tamil Eelam' - wensten onafhankelijkheid. De gewapende strijd werd in mei 2009 onderbroken toen het Sri Lankese leger een duidelijke militaire overwinning boekte op de LTTE in het Noorden van het eiland.
Het sri lankaanse leger controleert momenteel heel het grondgebied van het eiland. Maar de noodtoestand blijft gelden en niettegenstaande de militaire nederlaag van de LTTE is het risico op represailles van de rebellen of hun aanhangers reëel. In het verleden hebben de Tamil-rebellen op het legeroffensief gereageerd met militaire operaties en met aanslagen in het noorden en het centrum van het eiland. Hierbij werd ook de hoofdstad Colombo getroffen. De doelwitten zijn niet alleen militair, er vallen ook burgerslachtoffers.
De lijst met aanslagen werd tot mei 2009 gestaag langer. Sindsdien is duidelijk geworden dat de rebellen niet langer meer over de nodige capaciteit beschikken om zulke operaties verder op een systematische manier door te voeren.
Desondanks laat het huidige klimaat op het eiland ons niet toe om verdere aanslagen volledig uit te sluiten. De aankondiging van vervroegde presidentsverkiezingen in januari 2010 zou voor politieke spanningen kunnen zorgen die zich zouden kunnen vertalen in publieke manifestaties. Voor deze redenen dienen reizigers die naar Sri Lanka gaan de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. Indien u langs Colombo reist, raden wij u af om het openbaar vervoer (treinen inbegrepen) te gebruiken. Wij raden u aan om de nabijheid van overheidsgebouwen en installaties (burgerlijke en militaire) evenals publieke evenementen en manifestaties te vermijden - ook in het Zuiden van het land.
Het Noorden en Oosten van Sri Lanka, Colombo en Yala National Park
Wij raden ten zeerste alle reizen af in het Noorden en het Oosten van Sri Lanka evenals in het Yala National Park (uitgezonderd Block 1) en omgeving. Het Noorden van het eiland behelst alle gebieden boven de A12 autoweg (Puttalam-Trincomalee), het Jaffna schiereiland inbegrepen. Het Oosten van het land behelst de districten van Trincomalee en Batticaloa evenals de kustzones van Ampara ten oosten van de A25 en A27 autoweg. De gebieden rond Yala Parc zijn deze die zich ten oosten van de A2 en ten Zuiden van de A4 bevinden.
Wij raden alle Belgische reizigers die zich op Sri Lanka bevinden aan om zich per email aan te melden bij het Ereconsulaat in Colombo of de Ambassade in New Delhi (newdelhi@diplobel.fed.be).
2. CRIMINALITEIT
Wat het risico op gewelddaden en misdrijven tegen vreemdelingen betreft, zijn er geen bijzondere bemerkingen, buiten het feit dat er wel gevallen van diefstal en aanrandingen gemeld worden. Wanneer u rondreist in Sri Lanka, raden wij u dus aan om met agentschappen te werken waarvan de goede reputatie in uw gids of lokaal bevestigd is. Wij raden u ook aan om steeds waakzaam te blijven, vooral indien u als vrouw alleen door het land reist.
We vernemen dat het aantal klachten in verband met diefstal in hotels en gastenkamers toegenomen is. Naar aanleiding hiervan raden wij u aan om de nodige maatregelen te treffen om uw officiële documenten (paspoort) en waardevolle bezittingen veilig te bewaren, evenals zorg te dragen voor het cash geld waarmee u rondreist.
3. TRANSPORT
Veiligheid /info wegen
Het gevaarlijke rijdgedrag en de slechte staat van de wegen zorgen voor een hoog aantal ongevallen, waarvan ook voetgangers de slachtoffers zijn. Taxi's en huurwagens zijn niet duur in Colombo en andere toeristische zones en u kunt in een groot aantal stadjes en dorpen de nodige "rickshaws" vinden. Wij raden af aan alleen reizende vrouwen om 's nachts dit soort vervoermiddel te gebruiken.
Wij raden u ook aan om de veiligheidsinstructies die u aan de checkpoints van lokale autoriteiten krijgt op te volgen. Niet alleen op de weg naar Jaffna, maar op vele plaatsen in het noorden en noordoosten, werden landmijnen gelegd. De regio rond de A9 die van Vavuniya naar Jaffna strekt is bijzonder gevaarlijk op dit gebied. Reizigers die naar het noorden en noordoosten trekken, verlaten daarom beter de hoofdwegen niet. We raden u aan goed te letten op de verkeersborden die de aanwezigheid van boobytraps.
Veiligheid /info luchtvaart
Vluchten van en naar Jaffna zijn grotendeels afgelast. U kan meer informatie over de kwaliteit en veiligheid van de lokale luchtvaartmaatschappijen vinden op de website van de Europese Commissie.
Veiligheid /info scheepvaart
Om wapensmokkel tegen te gaan werden vele kustgebieden in het noorden en noordoosten 'restricted zones' verklaard. Toegang tot de territoriale wateren kan slechts met een voorafgaandelijk toestemming van de overheid. Zonder dergelijke toestemming lopen de boten het risico door de Sri Lankaanse marine geïntercepteerd te worden met alle nare gevolgen van dien. Ook de LTTE heeft boten in deze zone. Plezierjachten vermijden dus beter deze regio. Meer en meer doen zich ook daden van piraterij voor in de Sri Lankaanse en internationale wateren. Gezien de gevaarlijke stromingen voor bepaalde stranden van het eiland, raden we aan de instructies van gidsen en hotels op te volgen vooraleer te baden.
Veiligheid /info treinverkeer en busverkeer
De laatste jaren zijn er steeds meer gevallen van treinontsporingen en ongelukken in Sri Lanka. De bussen worden vaak slecht onderhouden en de buschauffeurs worden weinig of niet getraind, wat tot een hoog aantal busongevallen leidt. Indien u de keuze heeft, raden wij u aan om dit soort vervoermiddel te vermijden. Gezien een groot aantal terreuraanslagen de laatste jaren gepleegd werden in plaatsen die bezocht of gebruikt worden door reizigers (treinen en bussen) raden wij u ook formeel af om het openbare vervoer te gebruiken, zij het in de steden of elders in het land. Uiterste waakzaamheid is geboden aan drukke bushaltes of treinstations.
4. KLIMAAT EN NATUURRAMPEN
Klimaat en meteorologische fenomenen
De lente van 2007 heeft felle regen gekend en de daaropvolgende wateroverlast heeft aan vijf mensen het leven gekost. Tijdens het regenseizoen raden wij u dus aan om te informeren over de weersomstandigheden vooraleer u ergens heen trekt op het eiland. U kunt de meest recente weersvoorspellingen vinden op de website van het Toerismepromotie bureau van Sri Lanka.
Frequente natuurrampen
De tsunami die op 26 december 2004 een groot deel van Zuid-Azië geteisterd heeft, heeft ook Sri Lanka (zuid en zuidwest kust) niet ongemoeid gelaten. Het is moeilijk te voorspellen of een dergelijke ramp zich nog zou kunnen voordoen en met welke frequentie.
Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot het Ereconsulaat van België in Colombo.
5. GEZONDHEID & HYGIËNE
Kosten/infrastructuur medische verzorging
Reizigers worden sterk aangeraden om voor hun vertrek een medische bijstandsverzekering inclusief medische repatriëring te nemen. Alleen de grote steden beschikken over een medische infrastructuur van goed niveau. Wij raden u ook aan om een reisapotheek mee te nemen.
Veiligheid water en voedsel
Commercieel water in verzegelde flessen is veilig. Het water uit de kraan wordt beter gekookt en ook het voedsel moet voldoende doorbakken zijn.
Inentingen en vaccins
Sri Lanka wordt geteisterd door tropische ziekten als malaria, Dengue-koorts, tyfus, hepatitis A en B, en Japanse encefalitis. Het is aangewezen om zich te voorzien van muggenmelk en een muggennet. In door muggen vergeven gebieden is het eveneens beter gesloten kledij te dragen (lange mouwen en lange broek). Vaccinatie tegen hepatitis A is sterk aangeraden, alsook een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.int) voor meer gedetailleerde informatie.
Bijzondere gezondheidsrisico's
Malaria
Het is ten stelligste aan te raden onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven. In functie van uw algemene gezondheidstoestand, zal uw arts u de meest aangewezen behandeling voorschrijven.
Dengue-koorts
Dengue-koorts is een virale infectie die verspreid wordt door muggen, die vooral overdag en aan het begin van de avond steken. Dengue komt vooral voor in het regenseizoen. Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijks huiduitslag. Er bestaat geen vaccin voor. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze symptomen onmiddellijk een arts te raadplegen en zich steeds tegen muggen te beschermen (een muggenwerend product met DEET gebruiken, onder een muskietnet slapen, lange kledij dragen). Dengue komt voor zowel in de steden als op het platteland.
Reizigersdiarree
Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Ter behandeling van de diarree is het voorkomen of behandelen van dehydratie primordiaal. Ter preventie van dehydratie kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar. Men vermijdt best de producten die in lokale apotheken verkocht worden, en die meestal ondoeltreffend of zelfs gevaarlijk zijn.
6. WETGEVING
Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. Import en export van wapens en drugs zijn verboden.
Seksualiteit
Homoseksualiteit is illegaal in Sri Lanka. (het zijn net moslims)
Varia
De uitvoer van antiquiteiten (ouder dan 50 jaar) is onderworpen aan strenge regels en een voorafgaandelijke toelating moet aangevraagd worden. Wij herinneren u eraan dat in de meeste EU-landen het kopen van namaakgoederen strafbaar is. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Wanneer namaakproducten worden aangetroffen, wordt er beslag opgelegd en krijgt de reiziger een fikse boete gaande van 50 tot 20.000 euro. (www.namaak.be).
7. DOCUMENTEN, VALUTA, COMMUNICATIE
Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.
Rijbewijs
Het Belgisch rijbewijs wordt niet aanvaard. Vooraleer te vertrekken dient het desgewenst omgewisseld te worden voor een Internationaal Rijbewijs, dat ter plaatse nog eens omgewisseld moet worden bij de 'Automobile Association' (dichtbij het Holiday Inn Hotel) voor een lokaal rijbewijs.
Betaalmiddelen
De munt van het land is de Sri Lankaanse roepie, gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren. In de toeristische centra is het mogelijk met een bankkaart geld uit de ATM's op te vragen. Kredietkaarten worden er aanvaard als betaalmiddel. Sommige banken beschouwen echter Sri Lanka als een hoog risicoland voor fraude bij gebruik van kredietkaarten. Zij raden dit af of blokkeren de kaart na gebruik in Sri Lanka. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).
Reisverzekering
Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Rekening houdend met de verslechtering van de situatie op het eiland raden wij u ten zeerste aan om na te gaan dat u met de adequate verzekeringsdekking op reis vertrekt: een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (medische bijstandsverzekering inclusief medische repatriëring) is absoluut noodzakelijk.
GSM en communicatiefaciliteiten
In de toeristische centra is het mogelijk om met de GSM een nummer in België op te roepen. Daarbuiten is een dergelijke verbinding geenszins gegarandeerd.
Huisdieren
Reizigers die met een huisdier wensen te reizen, dienen vooraf contact op te nemen met de Ambassade van Sri Lanka in Brussel. (Jules Lejeunestraat, 1050 Elsene, tel: 02/ 344 5394, e-mail: sri-lanka@skynet.be). Of rechtstreeks met het Department of animal Production and Health (P.O.Box 13, Peradeniya 204000, tel: 00 94 81 238 8189, 238 8195, fax: 00 94 81 238 8619).
8. CONSULAIRE BIJSTAND
In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende (privé) maatschappijen (bank, verzekeringagentschap), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.
In het geval dat in een bepaald land geen ambassade of consulaat van België gevestigd is, kunnen de Belgen consulaire bijstand vragen aan een diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van een andere lidstaat van de Europese Unie.
Rekening houdend met de verslechtering van de situatie op het eiland raden wij aan alle Belgische reizigers die naar Sri Lanka gaan om de Ambassade van België in New Delhi (newdelhi@diplobel.fed.be) van hun aanwezigheid op het eiland te verwittigen.
Ik zou voor Myanmar gaan.quote:1. VEILIGHEIDSSITUATIE
In mei 2008 trok Cycloon Nargis door vijf provincies in Myanmar (Birma): Yangon, Irrawaddy, Bago, Karen en Mon. Deze cycloon heeft belangrijke schade aangericht. In Yangon werd de situatie echter snel hersteld. Reizigers worden er echter op attent gemaakt dat er voor toegang tot de Irrawady delta administratieve toelatingen dienen te worden aangevraagd.
In meerdere steden in Myanmar werden in september 2007 massabetogingen gehouden. Deze richtten zich niet tegen buitenlanders. Sindsdien is de situatie rustiger geworden, al vinden er sporadisch kleine betogingen plaats in verschillende delen van het land. Toch moeten toeristen zich bewust zijn van het risico dat hun reis door een escalatie van de politieke toestand verstoord kan worden, vooral op vlak van communicatiemogelijkheden en vervoer. De toerist wordt aangeraden om op afstand te blijven van betogingen en samenscholingen en zich voortdurend te blijven informeren over het verloop van de politieke toestand.
In de grensgebieden komt het geregeld tot een treffen tussen regeringstroepen en opstandelingen van verschillende bevolkingsgroepen (Chin, Wa, Shan, Karennis, Karen, Mon). Het blijft aangewezen deze gebieden te mijden. Reizigers die deze streken toch bezoeken moeten ook voorzichtig zijn voor landmijnen. Spanningen zijn ook voelbaar in een aantal streken in het zuiden (schiereiland Malakka) en langs de westelijke kust (Arakan state), waar extremistische bewegingen ervan verdacht worden over schuilplaatsen te beschikken. Niet-essentiële reizen naar deze gebieden wordt bijgevolg afgeraden.
Terreurdreiging
Er is in Myanmar (Birma) geen specifieke terreurdreiging. De voorbije jaren zijn wel een aantal bommen ontploft: in januari 2008 maakten vier bomontploffingen in verschillende delen van het land drie doden en er vonden ook in 2006 en in 2005 bomaanslagen plaats. Waakzaamheid in de buurt van openbare gebouwen en in drukke handelscentra is geboden.
2. CRIMINALITEIT
In de voor toeristen toegankelijke regio's van het land (Yangon, Mandalay, Pagan, Inle, etc) komt relatief weinig criminaliteit voor.
3. TRANSPORT
Veiligheid / info wegen
De wegen zijn in slechte staat en gevaarlijk, vooral als het donker is. Bij wegtransport dient u rekening te houden met lange reistijden. Tijdens de moesson (juni tot september) kan reizen over de weg zeer moeilijk zijn. Het oversteken van de grens via de weg is meestal niet toegelaten en wordt sterk afgeraden.
Veiligheid / info luchtvaart
Binnenlandse vluchtschema¿s kunnen vaak onaangekondigd worden gewijzigd. Wegens de gebrekkige staat van onderhoud van de vliegtuigen worden binnenlandse vluchten beter niet gemaakt met Myanmar Airways (niet te verwarren met MIA / Myanmar International Airways).
4. NATUURRAMPEN EN KLIMAAT
Meteorologische problemen
Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen, alsook de Belgische Ambassade te Bangkok (tel. +66-2-6795454 of noodnummer +66-8-18339987).
5. GEZONDHEID & HYGIËNE
Kosten/infrastructuur medische verzorging
De medische infrastructuur in Myanmar (Birma) is zeer beperkt. Het is aangeraden u voor medische verzorging naar Thailand te begeven.
Veiligheid water en voedsel
Het drinken van kraantjeswater wordt afgeraden.
Inentingen en vaccins
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg 6 tot minstens 2 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en van de Wereldgezondheidsorganisatie voor meer gedetailleerde informatie.
Bijzondere gezondheidsrisico's
Vogelgriep
Zoals in andere Zuid-Oost-Aziatische landen werden ook in Myanmar gevallen van vogelgriep vastgesteld. Met betrekking tot vogelgriep leggen noch de Wereld Gezondheidsorganisatie noch de FOD Volksgezondheid reisbeperkingen op naar eender welke bestemming, maar ze bevelen wel nog steeds een aantal voorzorgsmaatregelen aan om zo de contactrisicos met het virus van de vogelgriep te verkleinen (mijden van pluimvee, eten van goed gebakken of gekookt vlees van gevogelte of gevogelteproducten, regelmatig wassen van handen).
Uitvoerige informatie vindt u terug in de rubriek "Alles weten over influenza" of op de websites van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, de Wereldgezondheidsorganisatie , het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen (FAVV) of de Wereldorganisatie van Diergezondheid O.I.E.
Dengue-koorts
Dengue koorts is een ziekte waarvan het virus wordt overgedragen door muggen die vooral overdag bijten. Dengue komt voor in Myanmar, met typisch een piek in het regenseizoen (mei-oktober). Symptomen zijn acute hoge koorts, spierpijn en mogelijks huiduitslag. Omdat dengue gevaarlijk kan zijn en in sommige gevallen zelfs dodelijk, is het belangrijk om bij de constatering van deze fenomenen onmiddellijk een arts te raadplegen. U kan zich het best preventief tegen muggen beschermen. Opgemerkt dient ook dat dengue koorts voorkomt zowel in de steden als op het platteland.
Malaria
Malaria komt in verscheiden gebieden in Birma voor. Bescherming tegen muggen is noodzakelijk, preventieve medicatie aangewezen indien u reist in streken met hoog malariarisico.
6. WETGEVING
Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.
Algemene waarschuwing
Het militaire regime heeft de grondwet en de grondwettelijke vrijheden opgeschort. Bezoekers moeten ervan bewust zijn dat deelname aan betogingen of het uiten van politieke opinies en van kritiek op het bewind zeer streng kunnen worden bestraft. U dient er rekening mee te houden dat de autoriteiten uw bewegingen volgen.
Accommodatie
Een inwoner van het land die geen vergunning heeft voor het openhouden van een hotel of guesthouse, mag geen logies verschaffen aan buitenlanders zonder dit te melden aan de politie.
Bijzondere toestemming om te reizen
Om in het binnenland te reizen buiten de grote steden en buiten de toeristische gebieden zoals Pagan of Inle Lake, dient u vooraf toestemming te bekomen van de militaire autoriteiten. Voor bepaalde zones is ook de toestemming van de plaatselijke autoriteiten noodzakelijk. Het is raadzaam informatie in te winnen, ofwel vooraf bij de Ambassade van Myanmar te Brussel, ofwel ter plaatse bij de bevoegde autoriteiten.
Drugs
Elk gebruik of bezit van drugs, ook in kleine hoeveelheden is verboden. Op overtredingen van de drugswetgeving staan zware gevangenisstraffen en de leefomstandigheden in de gevangenissen zijn bijzonder hard. Het is aangewezen zelf zijn bagage te maken en deze tijdens de reis in het oog te houden opdat er niets kan worden ingestopt door derden. Pakjes meenemen op vraag van onbekenden is eveneens af te raden.
Seksualiteit
Seksuele betrekkingen tussen buitenlanders en de plaatselijke bevolking zijn verboden. (het zijn net moslims!)
Fotografie
Het is verboden om militaire installaties of personen in uniform te fotograferen.
Zeden en gewoonten
Monniken worden met groot respect bejegend. Vrouwen mogen monniken niet aanraken.
7. REISDOCUMENTEN, VALUTA, COMMUNICATIE
Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website.
De douane- en valutavoorschriften
Export van kunstwerken, import van elektronische apparatuur zijn streng gereglementeerd. Er moet aangifte worden gedaan van bedragen van meer dan 2000 USD en van het bezit van waardevolle voorwerpen. Overtredingen zijn strafbaar. Er bestaan Europese sancties t.a.v. Myanmar die een verbod inhouden om een aantal producten aan te schaffen, in te voeren of te vervoeren vanuit Myanmar (o.m. hout, edelstenen en halfedelstenen, metaal).
Rijbewijs
Internationaal rijbewijs noodzakelijk. Het zelf besturen van een voertuig buiten Yangon wordt afgeraden, ondermeer wegens mogelijke problemen aan de vele check points op de wegen. Grotere hotels en reisbureaus voorzien de mogelijkheid om auto met chauffeur te huren.
Betaalmiddelen
Er zijn geen geldautomaten en credit cards worden slechts op een beperkt aantal plaatsen aanvaard (o.a. een aantal grote hotels in Yangon). U dient zich te voorzien van voldoende cash geld in US dollars (bij voorkeur voldoende recente biljetten en voldoende kleine coupures). De vroegere verplichting om bij binnenkomst van het land 200 USD om te wisselen in FEC (Foreign Exchange Certificates) werd opgeheven. Buiten de grote hotels wordt de lokale munt (Kyat) gebruikt voor de meeste aankopen.
Reisverzekering
Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.
GSM & Communicatiefaciliteiten
Buiten de grote steden functioneert het telefoonnet amper of is er helemaal geen netwerk. Mobiele telefonie met een buitenlands netwerk(roaming) werkt niet meer in Myanmar. Gebruik of bezit van een satellietcommunicatietelefoon door particulieren is verboden.
8. CONSULAIRE BIJSTAND
In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende privé-maatschappijen (bank, verzekeraar), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.
België heeft geen ambassade of consulaat in Birma/Myanmar. De Belgische belangen worden waargenomen door de Franse ambassade in Yangon, die in verbinding staat met de Belgische ambassade in Bangkok. Ambassade van Frankrijk in Yangoon: 102 Pyidaungsu Yeiktha Road, Tel + 95 1 212 178 ; + 95 1 212 520 ; Fax + 95 1 212 527; e-mail : ambafrance.rangoun@diplomatie.fr
Eens. Beste vakantie ooit heb ik in Varna gehad. Waar overigens zo'n beetje alle Bulgaarse hoeren in NL en BE vandaan komen, zo leerde ik onlangs. Met de opbrengsten worden blijkbaar al die hotels daar gebouwd aan Goudstrand.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 03:35 schreef Oksel het volgende:
Ik heb het perfecte land voor je.. Bulgarije! Goedkoop, prachtig, veel cultuur, veilig, lekker eten.. en groot genoeg voor 4-5 weken!
quote:Op dinsdag 19 januari 2010 03:48 schreef rene29 het volgende:
Filipijnen.
Goedkoop, veilig en weinig islam
TS is een goedkope zak met vooroordelen en als butan zijn regels nog niet gewijzigd heeft moet je daar per dag 100 dollar of zo consumeren.quote:Op zondag 17 januari 2010 14:18 schreef ShadyLane het volgende:
[..]
Bhutan wellicht? Daar is nog heel weinig toerisme.
(Tevens tvp, want ik wil misschien nog wel eens alleen op pad en ben vrouw, klein, tenger. Ben tot nu toe alleen in ultiem westerse landen in m'n eentje op pad geweest)
Vooruit, nog één flauwe opmerking...quote:Op dinsdag 19 januari 2010 20:01 schreef Griebus het volgende:
In elk land kun je opgepakt worden als je foto's maakt; zowel in europa als in de VS als waar ook ter wereld.
Maak maar eens een foto van een militair gebouw/terrein/etc en bingo.![]()
OT: ik zou China willen voordragen. Erg goedkoop verblijf en eten. Ik ben er vorig jaar geweest. Begonnen in Beijing en toen via Shanghai en Hainan (strand en palmen) en via HongKong weer terug naar NL.
Zou het zo weer doen, wel wat andere steden uitzoeken (HongKong is geinig maar absoluut geen China).
Islam en "mogelijke" vrouwonvriendelijkheid in islamitische landen is een probleem voor TS, maar grove schendingen van mensenrechten zijn blijkbaar geen probleemquote:Op dinsdag 19 januari 2010 00:51 schreef MoneyTalks het volgende:
We neigen op dit moment naar Sri Lanka of Myanmar (Birma). En dat willen we dan waarschijnlijk gaan combineren met een ander land, waarschijnlijk Thailand. Wat denken jullie?
Bericht aan TS, vermijd Bali van eind juni t/m eind juli. Dan zit ik daar namelijk...quote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:39 schreef announcement het volgende:
Bali voldoet ruim aan je eisen. Heerlijk weer. Lekker de hele dag luiieren of surfen/duiken. Heerlijk eten. Goedkoop. Ver weg. Veilig. En als je wil kun je heel wat cultuur snuiven.
Bericht aan bovenstaande, vermijd Nederland van januari t/m juni en september t/m december. Dan zit ik daar namelijk...quote:Op vrijdag 22 januari 2010 12:44 schreef Blik het volgende:
[..]
Bericht aan TS, vermijd Bali van eind juni t/m eind juli. Dan zit ik daar namelijk...
Sri Lanka en dan combineren met Thailand of deel van China of Cambodja of Myanmar.quote:
Kijk je wel uit voor moslims?quote:Op vrijdag 22 januari 2010 17:53 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Sri Lanka en dan combineren met Thailand of deel van China of Cambodja of Myanmar.
Volgens mij ken je die landen niet, zijn allemaal boeddhistische landen (behalve China waar ook nog veel Taoïsme is). Jammer voor je he?quote:
Maar je weet maar nooit natuurlijk! Stel dat je er één tegenkomt, is meteen je hele vakantie naar de tering.quote:Op vrijdag 22 januari 2010 18:27 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Volgens mij ken je die landen niet, zijn allemaal boeddhistische landen (behalve China waar ook nog veel Taoïsme is). Jammer voor je he?
Net als over Disneyland, is er over Noord Korea natuurlijk ook een topic => Noord Koreaquote:Op vrijdag 22 januari 2010 18:43 schreef Jac0bus het volgende:
Veel mensen hier die het over Noord-Korea hebben. Ik wil er eigenlijk ook wel graag heen. Alleen moet ik nog wel even doorsparen. Enige mensen die het gedaan hebben of al serieuze plannen hebben hier?
Dit dus. De islam bevalt de TS niet, maar onderdrukking door mensen met een ander geloof sluit hij gerust zijn ogen voor.quote:Op woensdag 20 januari 2010 14:41 schreef SteveBudin het volgende:
[..]
Islam en "mogelijke" vrouwonvriendelijkheid in islamitische landen is een probleem voor TS, maar grove schendingen van mensenrechten zijn blijkbaar geen probleem. De junta zal blij zijn met je dollars als je voor Myanmar kiest
.
Zijn de Filippijnen niet wat onrustig?quote:Op zaterdag 23 januari 2010 14:53 schreef Tahiti het volgende:
Filippijnen![]()
Prachtig mooi land, lekker weer en erg goedkoop en zo een beetje iedereen spreekt er engels
Ja in het Noorden, maar voor het Noorden gold sowieso al een negatief reisadvies, dus daar waren we sowieso niet heen gegaan. Bovendien zijn nu de verkiezingen, dus vandaar dat het politiek instabiel is. Over een half jaar zijn er geen verkiezingen meerquote:Op dinsdag 26 januari 2010 18:07 schreef Seven. het volgende:
[..]
Je hebt gehoord over de bomaanslagen?
http://www.nu.nl/buitenla(...)n-met-explosies.html
quote:
Ligt eraan waar naartoe. Niet in Sri Lanka in ieder gevalquote:Op dinsdag 26 januari 2010 20:31 schreef Stefanovich het volgende:
Hmmm, ben een jaartje vrij(geen studie) en wil ook nog wel wat gaan reizen, ben wel onervaren, verder dan Spanje ben ik niet geweest... zat eerst steeds aan een groepsreis te denken via organisaties als Djoser en zo, maar is op jezelf of met een paar vrienden naar Thailand, Bali etc. gaan niet veel leuker(in de zin van meer vrijheid, mogelijkheden)/goedkoper? Ik heb namelijk ook niet heel veel geld.... Of zeggen jullie dat ik als jonge rookie beter met een georganiseerde reis kan gaan?
Thailand heeft geen goede naam en als je als tourist opgelicht of opgepakt wil worden ben je de pineut (oa met dank aan de vele touristen, die het er al te bond hebben gemaakt).quote:
Allemaal te duur natuurlijk, overnachtingen in die landen kost een vermogen als je een beetje luxe wilt. In veel in Azie kun je namelijk in landen zoals Indonesië, Filipijnen overnachten als een koning voor een paar euro. Dat lukt je niet in Australie etc.quote:Op dinsdag 26 januari 2010 20:58 schreef edcetera het volgende:
[..]
Thailand heeft geen goede naam en als je als tourist opgelicht of opgepakt wil worden ben je de pineut (oa met dank aan de vele touristen, die het er al te bond hebben gemaakt).
Ik zou eigenlijk aan TS willen vragen wat hij van zijn voorwaarden het belangrijkste vindt voor een reis buiten Europa. Je maakt het jezelf wel moeilijk: Je bevindt je dan in een andere wereld en het enige, wat in me opkomt, dat nog het meeste aan je voorwaarden voldoet is Australie/ Niew Zeeland / Canada. Eventueel Aruba (Antllen tellen neem ik aan niet mee, want die zijn Europa).
Of gaat het om "iets ver weg van het Europeese continent"? Zon, zee, strand, goedkoop?
Je weet niet wat je mistquote:Op dinsdag 26 januari 2010 20:39 schreef Seven. het volgende:
[..]
. Sri Lanka heeft mij nooit getrokken, zelfs niet als het veilig zou zijn. Doe mij maar Zuid-Amerika of vasteland Afrika.
Je punt is?quote:Op woensdag 27 januari 2010 09:43 schreef Blik het volgende:
'President Sri Lanka wint verkiezingen'
Inderdaad een veilig en rustig land...
Mijn punt is dat je allerlei fantastische landen zoals Maleisië of Indonesië afwijst omdat er moslims zijn, maar vervolgens overweeg je wel op vakantie naar een land wat bol staat van de schending van mensenrechten (Myanmar), of een land waar volop strijd is met een guerrilla-beweging (Sri Lanka). En dat die strijd alleen in het Noorden is betekent natuurlijk niet dat er geen aanslagen in het zuiden gepleegd kunnen worden.quote:Op woensdag 27 januari 2010 09:55 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Je punt is?
Er zijn in het noorden een paar onruststokende tamils, en voor het noorden gold al jaren een negatief reisadvies, dus we waren sowieso niet van plan gebieden met negatieve reisadviezen te bezoeken.
Precies wat jij zegt! Zoals ik al eerder aangaf, Noordelijke acties kunnen ook in het Zuiden negatief aankomen. Ik vind het gewoon dom en naief.quote:Op woensdag 27 januari 2010 10:25 schreef Blik het volgende:
[..]
Mijn punt is dat je allerlei fantastische landen zoals Maleisië of Indonesië afwijst omdat er moslims zijn, maar vervolgens overweeg je wel op vakantie naar een land wat bol staat van de schending van mensenrechten (Myanmar), of een land waar volop strijd is met een guerrilla-beweging (Sri Lanka). En dat die strijd alleen in het Noorden is betekent natuurlijk niet dat er geen aanslagen in het zuiden gepleegd kunnen worden.
Malediven is een moslimland, dus dat is niks voor TSquote:Op dinsdag 26 januari 2010 20:57 schreef Tahiti het volgende:
@ TS, jammer dat je niet naar de Filippijnen gaat maar in ieder geval veel plezier in Sri Lanka, en probeer, indien mogelijk, ook de Malediven te bezoeken.
Volop strijdquote:Op woensdag 27 januari 2010 10:25 schreef Blik het volgende:
[..]
Mijn punt is dat je allerlei fantastische landen zoals Maleisië of Indonesië afwijst omdat er moslims zijn, maar vervolgens overweeg je wel op vakantie naar een land wat bol staat van de schending van mensenrechten (Myanmar), of een land waar volop strijd is met een guerrilla-beweging (Sri Lanka). En dat die strijd alleen in het Noorden is betekent natuurlijk niet dat er geen aanslagen in het zuiden gepleegd kunnen worden.
En heel toevallig is de oppositieleider omsingeld door 400 man van het leger in het hotel waar die zitquote:Op woensdag 27 januari 2010 13:42 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Volop strijdKom op zeg.
Het enige wat nu toevallig aan de gang is zijn de verkiezingen, en die zijn eerlijk gewonnen door de regerende partij.
Die 400 man zijn juist de mensen van Fonseka waaronder deserteurs uit het leger. Logisch dat de regering een gebouw omsingelt als er een militie van 400 man sterk zich in een hotel in de hoofdstad bevind.quote:Op woensdag 27 januari 2010 13:43 schreef Blik het volgende:
[..]
En heel toevallig is de oppositieleider omsingeld door 400 man van het leger in het hotel waar die zit
either way, des te meer reden om te zeggen dat het land niet echt in een stabiele situatie zitquote:Op woensdag 27 januari 2010 13:47 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Die 400 man zijn juist de mensen van Fonseka waaronder deserteurs uit het leger. Logisch dat de regering een gebouw omsingelt als er een militie van 400 man sterk zich in een hotel in de hoofdstad bevind.
Bron: http://www.timesonline.co(...)a/article7004082.ece
quote:Op woensdag 27 januari 2010 13:42 schreef MoneyTalks het volgende:
En over Myanmar, die schending van mensenrechten wil ik eerst met mijn eigen ogen zien, en niets wijst erop dat de rechten van toeristen worden geschonden, integendeel. In moslimlanden ben je als toerist niet veilig, in sommige moslimlanden word je al in de gevangenis gestopt als je seks hebt met je vriendin als je niet bent getrouwd.
Hier heb je een punt. Het feit dat ik naar Sri Lanka ga, is inderdaad een keuze!quote:Op woensdag 27 januari 2010 15:48 schreef Seven. het volgende:
[..]
Maar hey, blijf je keuze vooral verdedigen.
Eigenwijze drol, je bent gewoon uitgeluld en deze poging om de discussie om te draaien is gewoon triest. Het zijn niet onze wereldvreemde ideeën die ter discussie staan.quote:Op woensdag 27 januari 2010 16:54 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Hier heb je een punt. Het feit dat ik naar Sri Lanka ga, is inderdaad een keuze!
Ik ben nergens toe gedwongen, en Sri Lanka lijkt mij een ontzettend mooi land. Ik ken een paar mensen die er zijn geweest, en die raden het ten zeerste aan.
Dat jullie je blijkbaar laten afschrikken door de politieke situaties in landen zegt meer over jullie dan over mij
Je begrijpt er echt niks van hè?quote:Op woensdag 27 januari 2010 16:54 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Hier heb je een punt. Het feit dat ik naar Sri Lanka ga, is inderdaad een keuze!
Ik ben nergens toe gedwongen, en Sri Lanka lijkt mij een ontzettend mooi land. Ik ken een paar mensen die er zijn geweest, en die raden het ten zeerste aan.
Dat jullie je blijkbaar laten afschrikken door de politieke situaties in landen zegt meer over jullie dan over mij
Dan was ik wel naar Bulgarije of Montenegro gegaanquote:Op woensdag 27 januari 2010 17:03 schreef Svyatagor het volgende:
Het gaat je kennelijk ook helemaal niet om de cultuur maar alleen om het strand en het goedkope leven.
Staan mijn ideeën ter discussie dan? Als ik niet naar islamitische landen wil omdat de islam mij niet aanstaat, dan is dat mijn goed recht.quote:Op woensdag 27 januari 2010 17:00 schreef Seven. het volgende:
[..]
Eigenwijze drol, je bent gewoon uitgeluld en deze poging om de discussie om te draaien is gewoon triest. Het zijn niet onze wereldvreemde ideeën die ter discussie staan.
Welnee. Jij zegt er in eerste instantie voor te kiezen om niet naar een zogenaamd 'moslimland' te gaan omdat het daar onveilig zou zijn, je er geen seks zou kunnen hebben, je vreest voor een bomgordel en wat al niet meer.quote:Op woensdag 27 januari 2010 16:54 schreef MoneyTalks het volgende:
Dat jullie je blijkbaar laten afschrikken door de politieke situaties in landen zegt meer over jullie dan over mij
helaas staan je ideeën wel ter discussie hier, of je het leuk vindt of niet. Van wat ik heb gezien tot nu toe:quote:Op woensdag 27 januari 2010 17:20 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Staan mijn ideeën ter discussie dan? Als ik niet naar islamitische landen wil omdat de islam mij niet aanstaat, dan is dat mijn goed recht.(en daar valt weinig aan te veranderen, zeker niet door een discussie op FoK!)
Het is ons goed recht om jou kleingeestig te vinden.quote:Op woensdag 27 januari 2010 17:20 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Staan mijn ideeën ter discussie dan? Als ik niet naar islamitische landen wil omdat de islam mij niet aanstaat, dan is dat mijn goed recht.(en daar valt weinig aan te veranderen, zeker niet door een discussie op FoK!)
Ik vroeg om advies ja, waarbij ik al meteen aangaf met wat voor landen jullie NIET hoefden te komen.quote:Op woensdag 27 januari 2010 17:30 schreef ETA het volgende:
[..]
helaas staan je ideeën wel ter discussie hier, of je het leuk vindt of niet. Van wat ik heb gezien tot nu toe:
- Jij geeft aan niet naar een Islamitisch land te willen gaan
- Anderen vragen waarom omdat ze denken dat je mooie kansen laat liggen
- Jij geeft enkele argumenten
- De anderen weerleggen je argumenten
- Je blijft toch bij je eerste standpunt zonder naar de argumenten te luisteren.
Dan bespeur ik toch iets van een angst gebaseerd op onderbuikgevoelens zonder rationele argumenten. Kijk, dat je een slecht gevoel hebt bij Islamitische landen neem ik je absoluut niet kwalijk gezien wat er in de wereld speelt en wat je voorgeschoteld krijgt op het nieuws. Maar als je om advies vraagt moet je wel open staan voor nieuwe dingen en de voorgestelde dingen serieus bekijken zonder meteen in de verdediging te schieten.
quote:Op woensdag 27 januari 2010 18:08 schreef MoneyTalks het volgende:
Bij een discussie is het overigens de bedoeling de ander van je standpunt te overtuigen, helaas voor jullie ben ik erg standvastig kleingeestig wat de islam en moslims betreft, dus heeft een discussie weinig nut. Maar daar zijn jullie inmiddels achter![]()
Hè, wat vervelend nou zeg.quote:Op woensdag 27 januari 2010 18:08 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Ik vroeg om advies ja, waarbij ik al meteen aangaf met wat voor landen jullie NIET hoefden te komen.
Maar helaas is dat teveel gevraagd voor sommige Fokkers, want het topic is helaas niet geworden wat het zou moeten zijn vooral door Seven., Blik en Xa1pt. Jammer dat jullie niet normaal en on-topic kunnen posten.
Nee, ik had liever een topic gehad waar iedereen nuttige suggesties gaf die voldoen aan de eisen zoals in de OP aangegeven. Helaas blijkt dat erg moeilijk voor sommige mensen.quote:Op woensdag 27 januari 2010 19:24 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Hè, wat vervelend nou zeg.Je had liever een topic gehad waarin iedereen volmondig instemde met je aversie tegen alles wat ook maar ruikt naar de islam en landen opsomde waar alles gevrijwaard is van religie? Nee, sorry, dude.
Maar ach, boeiend, your loss.
Backpacken natuurlijkquote:Op woensdag 27 januari 2010 20:33 schreef DutchTrain het volgende:
Maar wat ga je nou eigenlijk doen in Sri Lanka dan?
Dat ik jou of anderen zou irriteren met mijn ideeën doet me eerlijk gezegd vrij weinig. Doet me eigenlijk helemaal niks. Feit is dat ik meermaals duidelijk heb aangegeven dat een moslimland geen optie is. Dan doet het er verder niet toe waarom niet. Snap je dat?quote:Op woensdag 27 januari 2010 18:26 schreef Vanyel het volgende:
Hoera hier moet ik bij zijn.
De winst in een discussie is dat je ervan leert, niet dat een ander exact gaat denken zoals jij.
Dat jij niet van moslims houdt, zal iedereen hier een rotzorg zijn (denk ik zo). Dat je zonder enig argument vasthoudt aan je domme vooroordelen over bepaalde specifieke moslimlanden waar andere mensen hun ervaringen over delen, dát is wat mensen irriteert.
Lijkt mij.
Als het je eigenlijk helemaal niks doet, waarom ga je dan overal op in?quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:17 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Dat ik jou of anderen zou irriteren met mijn ideeën doet me eerlijk gezegd vrij weinig. Doet me eigenlijk helemaal niks. Feit is dat ik meermaals duidelijk heb aangegeven dat een moslimland geen optie is. Dan doet het er verder niet toe waarom niet. Snap je dat?
Ver, goedkoop, veilig. Waarheen?: "Land waar de islam dominant is, is gewoon geen optie."quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:19 schreef Seven. het volgende:
Er stond overigens 'zo min mogelijk islam' dus wat nou offtopic?
Omdat dit topic in mijn AT staat, omdat ik het topic heb geopend, omdat ik het leuk vind jullie uit te lullen.quote:[..]
Als het je eigenlijk helemaal niks doet, waarom ga je dan overal op in?
Nee.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:17 schreef MoneyTalks het volgende:
Feit is dat ik meermaals duidelijk heb aangegeven dat een moslimland geen optie is. Dan doet het er verder niet toe waarom niet. Snap je dat?
Jij hebt een bijzonder wereldbeeld!quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:25 schreef MoneyTalks het volgende:
Omdat dit topic in mijn AT staat, omdat ik het topic heb geopend, omdat ik het leuk vind jullie uit te lullen.
Je zou het topic eens moeten lezen, ik heb voor vandaag werkelijk maar in 3 posts het woord islam of moslim genoemd. Dat zijn de volgende 3x:quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:26 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Nee.
Als jij niet naar een moslimland wil omdat je een grafhekel aan moslims of de islam hebt, snap ik dat. Moet jij weten, tis jouw vakantie.
Als jij met kulargumenten komt die aan alle kanten weerlegd worden door mensen die ervaring hebben met bepaalde landen en steeds die weerlegde argumenten herhaalt om er niet heen te willen, snap ik dat niet.
Je argumentatie slaat gewoon als een tang op een varken.
quote:- zo min mogelijk islam (indonesië en maleisië vallen bijv. hierdoor al af)
quote:Doet het er echt toe? Ik heb het niet zo op islam, aanslagen, vrouwonvriendelijk, enzo. Land waar de islam dominant is, is gewoon geen optie.
Dus ik weet niet hoe je er bij komt dat ik steeds argumenten zou hebben herhaald o.i.d.quote:Snap het gezeur niet zo, als ik niet naar een islamitisch land wil, dan wil ik dat toch gewoon niet, heeft weinig zin om daarop door te gaan.
Je noemt dit als motivatie om níet naar een 'moslimland' te gaan. Jouw argumenten dus, ook al zijn deze zeer beperkt en nogal kortzichtig.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:39 schreef MoneyTalks het volgende:
Je zou het topic eens moeten lezen, ik heb voor vandaag werkelijk maar in 3 posts het woord islam of moslim genoemd. Dat zijn de volgende 3x:
[..]
[..]
[..]
Dus ik weet niet hoe je er bij komt dat ik steeds argumenten zou hebben herhaald o.i.d.
Als het er niet toe zou doen, zou het je ook niet maken of moslims in grote getalen aanwezig zouden zijn. Dat doet het wel, en wel om de reden dat 'moslimlanden vrouwonvriendelijk zijn, en je bang bent voor eventuele aanslagen'.quote:En dit is allemaal gewoon terug te lezen, ik heb zelf de hele tijd on-topic gereageerd en de berichten over islam genegeerd. Pas toen ik al een keuze voor een land had gemaakt ben ik in discussie gegaan met mensen, maar zelfs toen heb ik niets over die moslimlanden zelf gezegd. Ik heb enkel keer op keer aangegeven dat een moslimland geen optie is. En dat de reden er daarom verder niet toe doet, want het gaat om een beslissing van mijn kant om naar een land op vakantie te gaan.
Ik had het over je OP, niet over je tweede post.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:25 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Ver, goedkoop, veilig. Waarheen?: "Land waar de islam dominant is, is gewoon geen optie."
Ik zei 'zo min mogelijk, omdat een land zonder islam vrij lastig is, zelfs in Nederland hebben we 4% moslims (wikipedia). Dus een paar procent vind ik prima, zolang islam maar niet dominant is.
[..]
Je faalt.quote:Omdat dit topic in mijn AT staat, omdat ik het topic heb geopend, omdat ik het leuk vind jullie uit te lullen.
Leuk dat je het over mijn OP had, maar ik heb vaker in dit topic gepost.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:50 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik had het over je OP, niet over je tweede post.
[..]
Je faalt.
Mijn welgemeende excuses. Je hebt inderdaad bijna gelijk. Waarschijnlijk was ik na het lezen van deze postquote:Op woensdag 27 januari 2010 21:39 schreef MoneyTalks het volgende:
Je zou het topic eens moeten lezen, ik heb voor vandaag werkelijk maar in 3 posts het woord islam of moslim genoemd. Dat zijn de volgende 3x:
KNIP
Dus ik weet niet hoe je er bij komt dat ik steeds argumenten zou hebben herhaald o.i.d.
zo onder de indruk van je sterke argumentatie dat ik dacht meer herhalingen te lezen dan je daadwerkelijk schreef.quote:Op woensdag 27 januari 2010 13:42 schreef MoneyTalks het volgende:
In moslimlanden ben je als toerist niet veilig, in sommige moslimlanden word je al in de gevangenis gestopt als je seks hebt met je vriendin als je niet bent getrouwd.
Ja, klopt maar dat werd allemaal irrelevant door je ondertoontje en je eigenwijze postgedrag. Je komt over als een snotblaag van 19 en, ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar wat zou ik genieten als jouw cameraatje gejat wordt daar in Sri Lanka.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:53 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Leuk dat je het over mijn OP had, maar ik heb vaker in dit topic gepost.
Wat is je punt precies? Het maakt me vrij weinig uit dat de argumenten die ik hier noem beperkt zijn, dat is omdat ik helemaal niet wilde dat de discussie in dit topic over de islam zou gaan. Snap je dat, of moet ik het je op een andere manier uitleggen? Ik heb een topic in TRV gepost, omdat ik op zoek was naar een vakantieland voor deze zomer. Ik wil niet naar een moslimland. Om onnodige reacties te voorkomen heb ik in mijn criteria vermeld dat ik niet naar een moslimland wil. Helaas heeft dat verkeerd uitgepakt. Achteraf gezien had ik dat criterium waarschijnlijk niet genoemd, en had ik reacties met moslimlanden erin gewoon genegeerd.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:47 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
Je noemt dit als motivatie om níet naar een 'moslimland' te gaan. Jouw argumenten dus, ook al zijn deze zeer beperkt en nogal kortzichtig.
Ik. Wil. Deze. Zomer. Niet. Op. Vakantie. Naar. Een. Land. Waar. De. Islam. Dominant. Is.quote:Als het er niet toe zou doen, zou het je ook niet maken of moslims in grote getalen aanwezig zouden zijn. Dat doet het wel, en wel om de reden dat 'moslimlanden vrouwonvriendelijk zijn, en je bang bent voor eventuele aanslagen'.![]()
Je bekrompen wereldbeeld is nogal stuitend. En zoals eerder gezegd, mij maakt het niet zoveel uit, het is tenslotte your loss. Maar ga dan niet beweren dat het je geen reet uitmaakt. Nu draai je er maar een beetje om heen.
Je zou m.i. juíst eens naar zo'n moslimland moeten gaan, dan zul je zien dat je het daar wellicht nog beter trekt dan landen waar de islam 'niet dominant is'.
Allereerst chapeau dat je je ongelijk toegeeft. Maar nu over het bovenstaande: dat was dus nadat ik al gekozen had voor een vakantieland, en het oorspronkelijke doel van dit topic, een vakantieland vinden, irrelevant was geworden. Toen ben ik wel ingegaan op de off-topic posts hier.quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:56 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Wel toevallig dat je nou net deze opmerking miste in jouw 3 quotes.
Naar mijn weten heb ik nergens fout gezeten, dus valt er weinig toe te geven, gemeen krengquote:Op woensdag 27 januari 2010 21:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ja, klopt maar dat werd allemaal irrelevant door je ondertoontje en je eigenwijze postgedrag. Je komt over als een snotblaag van 19 en, ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar wat zou ik genieten als jouw cameraatje gejat wordt daar in Sri Lanka..
I know, ik ben een gemeen kreng soms. Maar ik kan dat gelukkig wel toegeven, net als dat ik toe kan geven wanneer ik fout zit. Zou je ook eens moeten proberen.
Kijk, wat de rest leest is:quote:Op woensdag 27 januari 2010 21:57 schreef MoneyTalks het volgende:
Ik. Wil. Deze. Zomer. Niet. Op. Vakantie. Naar. Een. Land. Waar. De. Islam. Dominant. Is.
Duidelijk?
Daar wonen ook moslims, dus dat zou ik maar niet doen. Straks bijten ze!quote:Op woensdag 27 januari 2010 17:18 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Dan was ik wel naar Bulgarije of Montenegro gegaan
Islam is er niet dominant. En dat was mijn criterium. Begrijpend lezen heet dat.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:16 schreef Svyatagor het volgende:
[..]
Daar wonen ook moslims, dus dat zou ik maar niet doen. Straks bijten ze!
Je vooroordelen met betrekking tot veiligheid en een oorzakelijk verband met een dominant islamitisch geloof zijn anders allang ontkracht. Snotblaagquote:Op woensdag 27 januari 2010 22:06 schreef MoneyTalks het volgende:
Naar mijn weten heb ik nergens fout gezeten, dus valt er weinig toe te geven, gemeen kreng
Als mensen dat lezen, lezen ze verkeerd. Ik heb nergens gezegd dat je 'zomaar opgeblazen kan worden, etc'. Ik heb het woord aanslagen wel genoemd, maar verder zonder enige context eromheen. Dus als mensen dat volgens jou denken, dan hebben ze de context er zelf omheen verzonnen.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:14 schreef ETA het volgende:
[..]
Kijk, wat de rest leest is:
Ik. Wil. Deze. Zomer. Niet. Op. Vakantie. Naar. Een. Land. Waar. De. Islam. Dominant. Is. omdat het niet veilig is voor toeristen, dat je zomaar opgeblazen kan worden, etc...
Tegen die onzin gaan mensen in, snap je dat? Dat je xenofoob bent deert mensen niet echt, alleen de argumenten die je gebruikt zijn niet valide en worden met gemak weerlegt.
Je kan om advies vragen als je een nieuwe auto wilt kopen en daarbij aangeven dat je absoluut geen Volvo wil. Dat is niet raar en zal worden gerespecteerd. Maar als je zegt dat je absoluut geen Volvo wil omdat ze alleen in paarse glittertjeslak worden verkocht; ja dan gaan mensen daarover in discussie en laten met gemak zien dat het niet zo is. Je kan wel je oren dichtstoppen en schreeuwen dat je geen Volvo wil, daarmee sla je goed advies in de wind en sta je dan wel voor lul.
Oja?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:28 schreef Seven. het volgende:
[..]
Je vooroordelen met betrekking tot veiligheid en een oorzakelijk verband met een dominant islamitisch geloof zijn anders allang ontkracht. Snotblaag.
Als 9 van de 10 mensen een verhaal "verkeerd" begrijpen, is het verhaal dan niet misschien verkeerd geschreven?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:31 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Als mensen dat lezen, lezen ze verkeerd. Ik heb nergens gezegd dat je 'zomaar opgeblazen kan worden, etc'. Ik heb het woord aanslagen wel genoemd, maar verder zonder enige context eromheen. Dus als mensen dat volgens jou denken, dan hebben ze de context er zelf omheen verzonnen.
En over je Volvo verhaal, waarom zou het zo verkeerd zijn om geen Volvo te willen? De vergelijking met je Volvo en moslimlanden in mijn geval gaat uiteraard niet helemaal 1 op 1 op, aangezien ik nergens zeg dat je per definitie in elk moslimland opgeblazen word of in de gevangenis word gestopt. Maar het is volkomen begrijpelijk als iemand per se geen Volvo wil, maar liever een Mercedes of Audi als die daar ook uit kan kiezen.
Ik heb al eerder gezegd dat ik achteraf gezien het criterium 'geen islamitisch land' niet zou hebben genoemd.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:44 schreef ETA het volgende:
[..]
Als 9 van de 10 mensen een verhaal "verkeerd" begrijpen, is het verhaal dan niet misschien verkeerd geschreven?
je snapt het volvo verhaal toch wel hopelijk? Je hebt gelijk, het is niet verkeerd dat je geen Volvo wil, dat zeg ik toch ook? Maar als hij als argument geeft dat alle Volvos alleen in paars worden verkocht (dus een belachelijk argument), dan is het toch niet raar dat je hem wijst op dat er ook andere kleuren zijn? Dat je nu zegt "aangezien ik nergens zeg dat je per definitie in elk moslimland opgeblazen word" is geen argument. Door "Ik heb het niet zo op islam, aanslagen, vrouwonvriendelijk, enzo." te zeggen, impliceert genoeg.
het is misschien niet gewenst, maar onvermijdelijk in een normale sociale omgeving. Als ik in een gesprek met jou advies vraag over welke film te gaan zien, en daarbij aangeef dat ik geen james cameron film wil zien omdat hij een neger is en in zijn vrije tijd graag smurfen paars verft; kan jij die argumenten negeren en gewoon advies geven?quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:49 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Ik heb al eerder gezegd dat ik achteraf gezien het criterium 'geen islamitisch land' niet zou hebben genoemd.
Want deze discussie voeren in een TRV-topic over een potentiële vakantiebestemming is totaal niet gewenst.
Weer een rare vergelijking weer, want jij noemt in jouw vergelijking onwaarheden.quote:Op woensdag 27 januari 2010 22:55 schreef ETA het volgende:
[..]
het is misschien niet gewenst, maar onvermijdelijk in een normale sociale omgeving. Als ik in een gesprek met jou advies vraag over welke film te gaan zien, en daarbij aangeef dat ik geen james cameron film wil zien omdat hij een neger is en in zijn vrije tijd graag smurfen paars verft; kan jij die argumenten negeren en gewoon advies geven?
Grappig dat je het over reisadvies hebt, want Maleisië en Indonesië, toch twee van de meest toeristische islamitische landen hebben precies dezelfde status als Sri Lanka.quote:Op donderdag 28 januari 2010 01:23 schreef Seven. het volgende:
Dat zijn allemaal weinig betrouwbare bronnen (media en wiki). Bovendien heb je zelf kunnen lezen wat de reisadviezen zijn voor Sri Lanka, die overigens wel betrouwbaar en objectief zijn. Daar wordt zelfs gesproken over aanrandingen, dat zetten ze er niet bij als ze het niet nodig vinden om dat te vermelden.
Jij word in Nederland zomaar op straat in je kont geknepen en aan je tieten gezeten?quote:Wat betreft het filmpje over Iran. Best schokkend. Toch is het voor mij niet zo vreemd. Zo word ik hier in West-Europa als vrouw ook wel eens behandeld, alleen betreft het dan meestal 1 tot 3 personen en mep ik er dan gelijk op los. Overigens maakt zij een grote inschattingsfout wat betreft cultuur: alleen al door die mannen te erkennen in hun bestaan (vriendelijk glimlachen, misschien oogcontact maken, tegen ze praten), geeft zij de indruk gewillig te zijn. Voor ons lijkt dat zeer krom, ik zou in zo'n maatschappij niet kunnen leven en op vakantie willen. Maar in dit geval is zij degene die onaangepast gedrag vertoont en duidelijk zelf de geldende morele regels overschrijdt.
Er staat overigens ook bij in de info dat het niet om een politieagent gaat. En uiteraard is dit niet representatief voor de moslimlanden.
Als je gaat backpacken laat je die Westerse idealen thuis. Met feministische principes ga je het vrijwel nergens naar je zin hebben, óók niet in Sri Lanka.quote:Op donderdag 28 januari 2010 01:06 schreef MoneyTalks het volgende:
Ik heb inderdaad aanslagen, onveiligheid, en vrouwonvriendelijkheid genoemd in relatie tot islamitische landen, en het is gewoon een feit dat dat voorkomt.
Ook hier geldt weer: het is bijna arrogante hoogmoed te noemen om bang te zijn getroffen worden door een terroristische aanslag.quote:Ik zeg niet dat er bijvoorbeeld bomaanslagen zullen voorkomen als ik in een land als Indonesië of Maleisië op vakantie zou gaan, maar er is een zekere mogelijkheid gezien het verleden en de aanwezigheid van extremistische groeperingen die het ook op toeristen voorzien.
Newsflash! De lokale overheid is vooral in de landen die voor backpackers aantrekkelijk zijn corrupt.quote:En ik zeg niet dat ik in de problemen kom met de lokale overheid
Als je dáár zelfs rekening mee houdt in je 'risico-analyse' blijf dan gewoon lekker thuis.quote:of bevolking door verschillen in normen en waarden, maar ook daar is een mogelijkheid toe.
Nee, ben vorig jaar een maand in Vietnam wezen backpackenquote:Op donderdag 28 januari 2010 02:29 schreef Xa1pt het volgende:
Het word je eerste keer backpacken?
Juist een combinatie van dat allesquote:Op donderdag 28 januari 2010 02:39 schreef Seven. het volgende:
Ja, dat vraag ik me eigenlijk ook wel af trouwens. TS, wat verwacht jij nou precies op vakantie? Wil je avontuur, wil je de lokale bevolking ontmoeten en een authentiek beeld krijgen van een land? Of beperk je je liever tot de toeristische attracties?
Maar je snapt toch zelf ook wel dat de locals overal ter wereld respectloos kunnen zijn?quote:Op donderdag 28 januari 2010 03:26 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Juist een combinatie van dat alles
Als ik iets een belachelijke reden noem, zit er een grove denkfout/onwaarheid in. Dus dat ik in mijn voorbeeld onwaarheden gebruik, doet niets af aan het voorbeeld. In mijn voorbeeld trek ik het in het extreme zodat jij kan zien hoe je overkomt op mij (en de rest waarschijnlijk). Conclusie is dat de reakties van anderen op jouw post geheel normaal en te verwachten zijn. Je hebt dus zelf een discussie uitgelokt, en die zal dan ook gevoerd worden.quote:Op donderdag 28 januari 2010 01:06 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Weer een rare vergelijking weer, want jij noemt in jouw vergelijking onwaarheden.
Ik heb inderdaad aanslagen, onveiligheid, en vrouwonvriendelijkheid genoemd in relatie tot islamitische landen, en het is gewoon een feit dat dat voorkomt. Ik zeg niet dat er bijvoorbeeld bomaanslagen zullen voorkomen als ik in een land als Indonesië of Maleisië op vakantie zou gaan, maar er is een zekere mogelijkheid gezien het verleden en de aanwezigheid van extremistische groeperingen die het ook op toeristen voorzien. En ik zeg niet dat ik in de problemen kom met de lokale overheid of bevolking door verschillen in normen en waarden, maar ook daar is een mogelijkheid toe.
http://www.rnw.nl/nl/nede(...)-dreiging-deel-sabah
http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings
http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Bali_bombings
http://www.thesun.co.uk/s(...)for-illegal-sex.html
Wellicht is een toch onder water met een Russische atoomonderzeeër een idee voor je TS.quote:Op zondag 17 januari 2010 12:33 schreef MoneyTalks het volgende:
Nou hebben we een aantal eisen waar het mooi zou zijn als de vakantiebestemming eraan kan voldoen:
- goedkoop leven daar (accommodatie en eten/drinken moet niet te duur zijn, we zijn studenten)
- liefst zon/strand
- zo min mogelijk islam (indonesië en maleisië vallen bijv. hierdoor al af)
- ver weg (liefst buiten Europa, tenzij iemand een hele goede suggestie heeft)
- veilig (we hebben geen zin om beroofd te worden of opgelicht door politie)
Als jullie een tip hebben horen we het graag, we hopen hier een paar mooie suggesties uit te krijgen
quote:Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
DIt topic is niet als algemeen topic bedoelt...quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:35 schreef Iwanius het volgende:
Kunnen we weer teruggaan naar waar het topic voor bedoelt is want dit gaat nergens meer over..
Heeft iemand voor mij dus een goedkope zonvankantie voor een extreem lage prijs waar het +/-
22 o 30 graden is en allinclusive voor +/- 12 dagen. Onder de ¤600,- met 4 sterren hotel! 1 persoon
voorlopig!
Ik heb een leven buiten fok, dat scheelt. Welke reisadviezen trouwens?quote:Op donderdag 28 januari 2010 13:04 schreef MoneyTalks het volgende:
Wel grappig dat je opeens niet meer ingaat op de reisadviezen Seven., jij was degene die er mee kwam.
Bulgarije of Kroatië.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:35 schreef Iwanius het volgende:
Kunnen we weer teruggaan naar waar het topic voor bedoelt is want dit gaat nergens meer over..
Heeft iemand voor mij dus een goedkope zonvankantie voor een extreem lage prijs waar het +/-
22 o 30 graden is en allinclusive voor +/- 12 dagen. Onder de ¤600,- met 4 sterren hotel! 1 persoon
voorlopig!
Aan je postcount i.c.m. aantal posts per dag is dat niet af te lezen.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 18:53 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik heb een leven buiten fok, dat scheelt.
Ver, goedkoop, veilig. Waarheen?quote:Welke reisadviezen trouwens?
50 posts per dag krijg je best voor elkaar in 1,5 uur, zeker in de slowchats. En ik beweer dan ook nergens dat je naar Indonesië of Maleisië moet gaan.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 19:49 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Aan je postcount i.c.m. aantal posts per dag is dat niet af te lezen.![]()
[..]
Ver, goedkoop, veilig. Waarheen?
Aan je posthistorie te zien zit je zeker niet alleen maar in slowchats, dus dat argument houdt geen stand.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 20:02 schreef Seven. het volgende:
[..]
50 posts per dag krijg je best voor elkaar in 1,5 uur, zeker in de slowchats. En ik beweer dan ook nergens dat je naar Indonesië of Maleisië moet gaan.
Vrouwonvriendelijke landen wil je niet heen, maar landen waar de gehele bevolking tot wanhoop, honger en armoede wordt gedreven door een dictator zijn dan wel weer okeequote:Op zondag 17 januari 2010 13:43 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Noord-Korea kan je met door de overheid georganiseerde rondreizen wel naartoe hoor, staat sowieso op mijn verlanglijstje. En dat is juist extreem veilig. Alleen heb je niet de vrijheid om zelf te gaan waar je wil.
Voor de twee landen die jij als onveilig aanmerkt, kan ik er ook twee posten, dus niks uitgeluld.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 20:34 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Aan je posthistorie te zien zit je zeker niet alleen maar in slowchats, dus dat argument houdt geen stand.
En je hebt inderdaad niet gezegd dat ik naar Indonesië of Maleisië moet gaan, maar je beweerd wel dat islamitische landen niet onveilig zijn. En als tegenargument laat ik de reisadviezen van dé twee islamitische backpacklanden bij uitstek zien. Daar ga jij niet op in, omdat je jezelf al gediskwalificeerd hebt door zelf ook reisadviezen als bron te gebruiken in het geval van Sri Lanka. Hier noemen we dat: uitgeluld.
Ik wacht wel..quote:Op zaterdag 30 januari 2010 01:11 schreef Seven. het volgende:
[..]
Voor de twee landen die jij als onveilig aanmerkt, kan ik er ook twee posten, dus niks uitgeluld.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het ging over de veiligheid en dit zijn wel degelijk veilige landen. En een land moet geen typisch backpackland te zijn om goed te kunnen backpacken. Het is alleen een grotere uitdaging om accomodatie en vervoer te vinden.quote:Op zaterdag 30 januari 2010 10:26 schreef MoneyTalks het volgende:
Die landen die jullie noemen zijn ook echt van die typische goedkope veilige backpacklanden
Je hoeft niks meer aan te raden, ik heb al een reisje door Sri Lanka geboektquote:Op zaterdag 30 januari 2010 11:21 schreef Klonk het volgende:
Met de gedachtegang van TS zou ik een reisje door zuid-oost Drenthe willen aanraden
Tofquote:Op zaterdag 30 januari 2010 11:43 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Je hoeft niks meer aan te raden, ik heb al een reisje door Sri Lanka geboekt
Dat wilde je toch?quote:Op zaterdag 30 januari 2010 10:26 schreef MoneyTalks het volgende:
Die landen die jullie noemen zijn ook echt van die typische goedkope veilige backpacklanden
Ik was dan ook sarcastisch in mijn vorige postquote:
Vreemd, want moslimlanden waren per definitie onveilig toch?quote:Op zaterdag 30 januari 2010 12:36 schreef MoneyTalks het volgende:
[..]
Ik was dan ook sarcastisch in mijn vorige post![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Weet ik, maar wilde het toch nog even kwijt.quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:11 schreef MoneyTalks het volgende:
Ik heb mijn tickets voor Sri Lanka al lange tijd binnen
quote:Op zondag 17 januari 2010 13:08 schreef MoneyTalks het volgende:
Thailand lijkt een stap terug vergeleken met Vietnam.
Ameland is voor jouw een goed ideequote:Op zondag 17 januari 2010 12:33 schreef MoneyTalks het volgende:
Hoi allemaal,
Ik ben voor deze zomer op zoek naar een vakantiebestemming voor 2 personen. Ik ben afgelopen jaar wezen backpacken met mijn vriendin in Vietnam, en dat is ons erg goed bevallen. Dus we willen weer zo'n soort vakantie (het land doortrekken en het liefst gewoon slapen in cheap hotelletjes/guesthouses).
Nou hebben we een aantal eisen waar het mooi zou zijn als de vakantiebestemming eraan kan voldoen:
- goedkoop leven daar (accommodatie en eten/drinken moet niet te duur zijn, we zijn studenten)
- liefst zon/strand
- zo min mogelijk islam (indonesië en maleisië vallen bijv. hierdoor al af)
- ver weg (liefst buiten Europa, tenzij iemand een hele goede suggestie heeft)
- veilig (we hebben geen zin om beroofd te worden of opgelicht door politie)
Als jullie een tip hebben horen we het graag, we hopen hier een paar mooie suggesties uit te krijgen
Cambodja en Laos lijken misschien wel op Vietnam, maar de rest echt niet hoor.quote:Op zondag 17 januari 2010 13:08 schreef MoneyTalks het volgende:
Anyway, landen waar ik zelf aan dacht zijn o.a. Sri Lanka, Nicaragua, Panama. China, Cambodja en Laos lijken me ook leuk, maar me vriendin is bang dat het teveel op Vietnam lijkt en wil wat anders.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |