golfer | vrijdag 1 januari 2010 @ 13:30 |
Programma rond de onstuimige keuken van Wouter Klootwijk. De huishoudjournalist kan wakker liggen van alledaagse vragen. De zoektocht naar de onalledaagse antwoorden begint en eindigt in de keuken. Vanaf woensdag 6 januari, 20:50. NED2 Aflevering 1 Appel. Klootwijk aan Zee komt even naar huis om een ander appeltje te schillen. Ontdekking: moderne supermarktappels hebben geen klokhuis. Oogappeltje En er zijn tegenwoordig appels voor ouden van dagen en appels voor de jeugd. Maar de meest revolutionaire ontwikkeling, primeur in De Wilde Keuken, een appel zo klein dat je hem oogappeltje kunt noemen: de rooie rakker. Ik verwacht wel dat het net zo leuk wordt als Klootwijk aan Zee, dus ga zeker kijken. | |
Tahiti | vrijdag 1 januari 2010 @ 13:37 |
Hey leuk! Heb het in mijn agenda gezet zodat ik het vast weer ga vergeten ![]() | |
Erasmo | vrijdag 1 januari 2010 @ 15:55 |
Klootwijk, culinaire held! ![]() | |
Blues | vrijdag 1 januari 2010 @ 19:12 |
TVPtje dan ![]() [ Bericht 69% gewijzigd door Blues op 02-01-2010 23:25:29 ] | |
kabouter.muts | vrijdag 1 januari 2010 @ 21:57 |
Mag ik niet missen! | |
RobinOok | zaterdag 2 januari 2010 @ 00:26 |
Hou je niet van Wouter, Bluezz? | |
Blues | zaterdag 2 januari 2010 @ 00:29 |
Jawél, juist wel! Ik bedoelde een TVP, ben best wel fan van hem hoezo? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 2 januari 2010 @ 01:10 |
Nou euh, tv-kloot, dat klonk niet al te vriendelijk. Maar kon het me al bijna niet voorstellen hoor, daarom vroeg ik het maar even. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 januari 2010 @ 10:34 |
* Pietverdriet is ook gek op Klootwijk, al uit de tijd van de boer en de cock. | |
borisz | zaterdag 2 januari 2010 @ 22:38 |
TVP | |
Joene | zaterdag 2 januari 2010 @ 23:27 |
Klootwijk is een klant van mij/ons ![]() ![]() | |
Joene | woensdag 6 januari 2010 @ 10:40 |
Vanavond dus ![]() | |
Piles | woensdag 6 januari 2010 @ 11:47 |
Ah, tof ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 11:49 |
Ben nieuwsgierig of ie echt wat gevonden heeft, of gaat zitten zeuren over verpakte appelpartjes | |
borisz | woensdag 6 januari 2010 @ 20:55 |
Begonnen. | |
Piles | woensdag 6 januari 2010 @ 21:10 |
Een multiboom ![]() | |
Mirjam | woensdag 6 januari 2010 @ 21:21 |
leuk ![]() Zapte helaas pas later in, heb het gedeelte over appelstroop en klokhuisloze appels helaas gemist ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 21:41 |
Een multiappelboom lijkt me een gat in de markt voor tuincentrum 3 of 4 soorten appel aan 1 boom, idem voor pruimen en kersen. En waarom geen multipruimen/kersen/amandelboom, het is allemaal dezelfde familie toch? En een appel/perenboom? | |
Mirjam | woensdag 6 januari 2010 @ 21:42 |
quote:ja, dat leek me ook geweldig, ik zou dat wel in m'n tuin willen. lekker granny's en goudrenetten aan dezelfde boom ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 21:43 |
Volgens mij worden die niet ge-ent omdat fruitbomentelers bomen maken voor de appelboeren, en die ook aan tuincentra leveren | |
Erasmo | woensdag 6 januari 2010 @ 21:44 |
Ik zou ook wel zo'n boom willen ja ![]() Verder wel een leuk programma, altijd wel leuk een kijkje in de keuken ergens ![]() | |
Piles | woensdag 6 januari 2010 @ 21:44 |
quote:Zal wel een veel te kleine markt zijn idd ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 21:46 |
quote:Maar wel een idee voor een boomkweker om extra maffe producten te verkopen. | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 21:50 |
Volgens deze site kan je pruim/amandel/perzik op elkaar enten http://www.houtwal.be/vak(...)n-plantenfamilie.htm En ook appel perenbomen maken | |
golfer | woensdag 6 januari 2010 @ 22:31 |
Leuke uitzending inderdaad. Vooral dat kleine kinderappeltje aan het einde. ![]() | |
Erasmo | woensdag 6 januari 2010 @ 23:21 |
Maar nu wil ik eigenlijk wel weten hoe de revolutie smaakt ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 januari 2010 @ 23:23 |
quote:In de woorden van Stoffel de Schildpad, heerlijk appelig | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2010 @ 00:26 |
Volgende week gaat het over soepkip. Hebben we hier op CUL ook als eens mee geworsteld | |
Oceanonix | donderdag 7 januari 2010 @ 13:23 |
Vraag me af wat voor een appel de Granny Smit is? Zou ik wel binnen de doelgroep vallen? ![]() Maar dat appelstroop eigen suikerstroop was was ook nieuw voor me. Vraag me af hoe vies echte appelstroop dan is. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2010 @ 13:30 |
quote:Hoe vies appelstroop is zonder suikerbiet? Dat ligt erg aan welke appels je gebruikt, als je alleen zure appels gebruikt er zuur, als je alleen erg zoete appels gebruikt erg zoet. Appelsap uit een pakje is immer mierzoet, het bevat net zoveel suiker als cola. | |
Oceanonix | donderdag 7 januari 2010 @ 15:01 |
Ik ga het toch eens zelf maken. Zo moeilijk is het blijkbaar niet het kost alleen wat tijd. Waarschijnlijk wordt het niet alleen vanwege de smaak gemaakt met suikerbiet maar ook vanwege de prijs. Recept: Ingrediënten van Appelstroop 1 kilo overrijpe appels 1 deciliter water OPTIONEEL: 10 % suiker van het aantal gebruikte kilo appels Bereidingswijze van Appelstroop Snijd de appels in grove stukken. Doe het water in de pan en de stukken appel erin. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan. Laat dit 1 uur koken. Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen. Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt. Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan. Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen. Let op: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen. Delen van dit recept 'Appelstroop' zijn afkomstig van/geinspireerd door: Herman de Blijker | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2010 @ 15:17 |
Belangrijk dat je overrijpe appels neemt, anders zit er teveel pectine in en wordt het rubber | |
Oceanonix | donderdag 7 januari 2010 @ 16:47 |
Oke gewone rijpe appels gaan het worden. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2010 @ 18:23 |
quote:Hoe rijper hoe beter, als fruit overrijp wordt bevat het steeds minder pectine, moet je ook rekening mee houden als je zonder geleisuiker jam wilt maken | |
Nieuwschierig | donderdag 7 januari 2010 @ 21:48 |
quote:Ja, dat heeft altijd al gekunt. Een (letterlijk) oude buurman van me heeft voor de oorlog altijd als enter en snoeier bij een grote fruitteler gewerkt en die entte later nog altijd de gekste dingen bij elkaar. | |
Pietverdriet | donderdag 7 januari 2010 @ 21:57 |
quote:Dat dit nooit een trend is geworden bij mensen in de tuin, mensen hebben vaak wel een fruitboom, maar altijd maar met 1 soort pruim ofzo | |
Nieuwschierig | donderdag 7 januari 2010 @ 22:10 |
quote:Het is al lastig genoeg om met één soort zelf een nette appel te kweken. (Pruimen als Opal en R.Victoria is makkelijker) Zonder vakkundig snoeien en bestrijding van wormsteek en schurft lijken appels in de verste verte niet op de blinkende showroom-modellen die we uit de supermarkt kennen. | |
golfer | woensdag 13 januari 2010 @ 19:52 |
Straks dus weer: Soepkip Elk jaar opnieuw raken in Nederland 30 miljoen kippen voorgoed van de leg. Het zijn andere kippen dan de kippen die we doorgaans eten. Dat zijn plofkippen. Maar legkippen die het niet meer doen, wat gebeurt er mee? Ze gaan de wijde wereld in. Levend in vrachtwagens naar Polen of nog verder weg. Of diepgevroren in containers. Stomme verbazing in De Wilde Keuken: we hebben er meer dan genoeg, maar we kunnen er nergens één kopen: soepkip. Om er van te kunnen eten moet de verslaggever (hij reist de soepkip achterna) zich helemaal laten inenten tegen tropische ziekten. Want uitgelegde kippen gaan naar Afrika. | |
Piles | woensdag 13 januari 2010 @ 20:54 |
Ik zit klaar ![]() | |
krakkemieke | woensdag 13 januari 2010 @ 21:11 |
Je kan allerlei op elkaar geente bomen kopen, als je die folders ziet. En wat Nieuwschierig zegt. Ik vraag me af of die bomen ook zelfbestuivend zijn. Want anders heb je in hartje stad toch een probleem....... | |
Piles | woensdag 13 januari 2010 @ 21:21 |
Mooie aflevering weer ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 21:22 |
quote:Bijen en hommels en vlinders doen dat voor je Ook in de stad. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 21:24 |
Geweldige aflevering, en moet je zien wat je voor kip betaald bij de groene weg, vind je het gek dat die Biologische soepkip niet verkoopt in Nederland. Nee, 10, 20 keer over de kop laten gaan, dat zet Nederland wel aan het Biologische vlees. | |
krakkemieke | woensdag 13 januari 2010 @ 21:31 |
quote:Als er nog meer fruitbomen zijn wel ja. En als ze niet kieskeurig zijn waardoor ze bestoven worden. | |
Iblis | woensdag 13 januari 2010 @ 21:34 |
Goede aflevering inderdaad. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 21:43 |
quote:Anders koop je een doosje hommels http://www.koppert.nl/bes(...)Cdop8CFQk13godZzctNA | |
Nieuwschierig | woensdag 13 januari 2010 @ 22:38 |
quote:Als het een zgn. kruisbestuiver betreft zal er toch echt een andere soort in de buurt moeten zijn. Zelfbestuivend of kruisbestuivend, een professionele appelteler zet om de 20 meter een bestuiver in zijn rijen Elstar, Breaburn, Rubens, etc. Dat levert aanmerkelijk meer bevruchte bloesems op. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 22:49 |
quote:Zijn appels tweehuizig? Je zou voor de bestuiving ook verschillende entingen op één boom de verschillende entingen elkaar laten bestuiven. | |
Nieuwschierig | woensdag 13 januari 2010 @ 22:52 |
quote:dunno ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 22:54 |
Wat bedoel je met een bestuiver? Een mannelijke boom die stuifmeel geeft, of eentje die met andere stekken is ge-ent, want als je alle bomen in de boomgaard van dezelfde stekken ent, is het principe 1 boom en dan zit je idd met zelfbestuiving. | |
Nieuwschierig | woensdag 13 januari 2010 @ 23:00 |
Gewoon een andere soort, (eventueel een sierappel) die blijkbaar geschikt is om het hoofdras te bestuiven. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 23:04 |
quote:Ah, dus het is vanwege de stekken op de enting, zodat het kruisbestuiving is. Als je stekt, dan zijn de honderden of zelfs duizenden of honderdduizenden bomen eigenlijk maar 1 boom, het zijn klonen van elkaar. | |
golfer | woensdag 13 januari 2010 @ 23:48 |
Aflevering van vandaag over de soepkip net pas kunnen bekijken. Geweldig en wat een lage prijs betalen de mensen in Togo voor een prachtige biologische soepkip die in Nederland nauwelijks te koop is en als ie dat al is tegen het 5-voudige hier over de toonbank gaat. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 23:49 |
quote:eerder 10 tot 20 voudige | |
Dunckie | donderdag 14 januari 2010 @ 15:12 |
tvp | |
Dunckie | donderdag 14 januari 2010 @ 15:17 |
Mooi hoe trots die appelteler op zijn nieuwe appeltje is! | |
Erasmo | donderdag 14 januari 2010 @ 23:39 |
Prachtige aflevering weer over de soepkip, leverde ook leuke beelden op in die slachterij. Qua prijzen begrijp ik het ook niet, de poelier bij mij vraagt meer voor soepkip(¤4,90) dan voor haantjes ![]() Toch maar eens zoeken of er ook toevallig een kippenslachter bij mij in de buurt zit, dat zal haast toch wel moeten aangezien ik niet zo ver van Barneveld woon... | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 09:42 |
quote:Je hebt de inkoopsprijzen gehoord voor de kip als je ze in grote hoeveelheden koopt, zeg maar wat je poulier betaald of zijn leverancier. | |
Erasmo | vrijdag 15 januari 2010 @ 11:53 |
Ja ok maar je zou toch verwachten dat een haantje duurder zou zijn dan een soepkip? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:15 |
quote:Waarom? Soepkippen zijn wellicht in productie goedkoper maar voor de detailhandelaar is het een artikel wat ie niet veel omzet en er bij heeft. De inkoop is wellicht goedkoper, maar het in voorraad hebben is duurder, omdat ie er veel minder van verkoopt. | |
vaagsel | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:17 |
Vond het ook geen wereldschokkende aflevering. Wel mooi dat de Togolese naam voor dat soort kip is afgeleid van het hartje van de Friese vlag. | |
Erasmo | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:23 |
quote:Het klinkt zo raar in mijn oren ![]() Maar we moeten dus met z'n allen aan de soepkip, dan wordt hij vanzelf goedkoper ![]() Ik heb even gebeld en ik kan hier bij mijn lokale kippenboer ook kippen halen, alleen ik heb zo'n hekel aan het slachten en plukken ![]() | |
vaagsel | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:32 |
quote:Dat is natuurlijk alleen van toepassing als de poelier een slecht inkoopbeleid voert. Hij hoeft geen te grote voorraad te hebben. Zal morgen eens kijken wat de poeliers hier op de markt vragen voor een soepkip. | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:33 |
Ik mot geen taaie kip. Okay, voor een soepje zou ik nog wel soepkip willen gebruiken, zeker als ie me 50 cent de kilo zou kosten, maar om te eten, nee. ![]() Dat ding heet ook niet voor niets SOEPkip! Niet geschikt om zo te eten. Dat wisten onze oma's al, dat is niet iets nieuwerwets hoor. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:42 |
quote:Hoeveel soepkippen denk je dat een poelier verkoopt in de week? | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:43 |
quote:Klagen dat een soepkip taai is, is net zoiets als klagen dat een stooflap taai is, je moet gewoon sudderen. Soepkip is heerlijk in de cock au vin, of als kipragout. Veel lekkerder dan plofkip. | |
vaagsel | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:49 |
quote:Als ik kijk naar de grote hoeveelheid "rest" vlees wat de poelier hier op de markt verkoopt (poten, lever, hart) denk ik toch een stuk of 50 per week. Dus hij kan netjes elke dag een doos bestellen, of in 1 keer 5 dozen, maar voor je voorraadkosten weinig uit. | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:51 |
quote:Ik klaag niet, ik zeg alleen dat soepkip taai is en niet voor niets SOEPkip heet. | |
Rewimo | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:55 |
Toffe serie ![]() Wij hebben overigens een boom in de tuin met twee soorten appels ![]() | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 13:02 |
Groene aan een andere tak dan de rode? Of gewoon door elkaar? | |
Gimmick | vrijdag 15 januari 2010 @ 14:41 |
Leuk programma, al zie ik de meerwaarde niet van dit programma naast De Keuringsdienst van Waarde. Toch wel een grote overlap, qua onderwerpen en mensen (Maurice Dekkers is bijvoorbeeld weer eindregiseur). Liever dat RVU hun beperkte middelen steekt in een programma dan twee, zeker omdat beide programma's naast briljant soms ook matig uitgewerkte afleveringen hebben. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 14:42 |
quote:Soepkip is niet taai, als je hem goed stooft wordt ie mals. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 14:55 |
quote:Ik niet, de RVU scoort geweldig met deze programmas en laat zien dat ze een plek hebben in het bestel. Als ik kijk naar hoe de VARA probeert een slappe imitatie te maken hiervan, verschrikkelijk. | |
krakkemieke | vrijdag 15 januari 2010 @ 17:28 |
quote:Wat Piet zegt. Ooit soepkip gebruikt in een Indisch gerecht en dat was heerlijk! | |
Rewimo | vrijdag 15 januari 2010 @ 17:29 |
quote:Nee andere takken, de boom splitst zich in twee stammen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 januari 2010 @ 17:54 |
Heb een soepje gemaakt van een soepkip, 4 liter water, paar peperkorrels, een halve prei, 3 wortels, 10 draadjes saffraan, 2 folie, 2 laurierblaadjes, een halve selderijknol, 5 tenen knoflook en een schep zout. Heeft gisteren de hele dag staan pruttelen, heerlijk soepie vanavond. (de gezeefde boullion met het vlees van de kip met wat croutons) | |
golfer | woensdag 20 januari 2010 @ 15:10 |
Vanavond over messen. Scherp In De Wilde Keuken zijn niet alle messen even scherp. Wonderlijk, zelfs nieuwe messen van naam en faam hebben moeite met een tomaat. Waarom is het ene keukenmes nieuw uit de winkel vlijmscherp en zijn andere keukenmessen meer geschikt als schroevendraaier? Verslaggever gaat op pad en vindt het geheim van het mes: je moet het slijpen, mijnheer de fabrikant. Kijk maar naar het mes van mevrouw de fabrikant, uit Solingen. | |
Brentmeister | woensdag 20 januari 2010 @ 16:40 |
Die gaat in de recorder ![]() | |
Iblis | woensdag 20 januari 2010 @ 21:09 |
Dat dit nog bestaat. | |
Nieuwschierig | woensdag 20 januari 2010 @ 22:12 |
quote:watte? | |
Iblis | woensdag 20 januari 2010 @ 22:15 |
quote:Nou, zo’n fabriek waarin alles nog met de hand wordt gedaan. | |
Tourniquet | woensdag 20 januari 2010 @ 22:18 |
http://www.knivesandtools(...)c-60-santoku-mes.htm![]() | |
Iblis | woensdag 20 januari 2010 @ 22:21 |
quote:Mooi: quote: | |
Stansfield | woensdag 20 januari 2010 @ 22:51 |
Erg leuk aflevering. Had hier al wel eens vaker wat over een molenmeisje gelezen, maar denk dat ik die nu toch maar eens ga aanschaffen. | |
golfer | woensdag 20 januari 2010 @ 23:09 |
Pietverdriet maakt hier al jaren reclame voor het molenmes. Die zal wel blij met deze uitzending geweest zijn. ![]() | |
Iblis | woensdag 20 januari 2010 @ 23:11 |
Ja, ik had er ook wel eens van gehoord, maar ik dacht dat dat handgemaakt met een korreltje zout genomen moest worden, net als dat ambachtelijk en zo. Niet dat zo door en door handgemaakt was. | |
golfer | woensdag 20 januari 2010 @ 23:23 |
Ik heb er gelijk eentje besteld: de Robert Herder Lignum 3 'HRC 60'. | |
tjoptjop | woensdag 20 januari 2010 @ 23:28 |
Briljante mesjes. Ik doe al jaaaaren met eentje. | |
Erasmo | woensdag 20 januari 2010 @ 23:40 |
Leuke en vooral interessante aflevering ![]() | |
RobinOok | donderdag 21 januari 2010 @ 00:37 |
Gaan mensen nou opeens allemaal molenmessen aanschaffen? Volgens mij was de conclusie dat elk mes goed is, zolang je het maar goed laat slijpen. | |
golfer | donderdag 21 januari 2010 @ 00:41 |
quote:Allemaal? Ik ben de enige die meld dat ie het koopt. En de conclusie was inderdaad dat je alle andere messen eerst moet laten slijpen om net zo scherp te krijgen en het molenmes al vanaf fabriek goed geslepen is, hetgeen de extra kosten van het laten slijpen weer overbodig maakt. ![]() | |
RobinOok | donderdag 21 januari 2010 @ 00:45 |
Stansfield ook en tjoptjop doet ook alsof die molenmessen het beste zijn...quote:je gaat me niet vertellen dat je nog geen mes hebt? ![]() Degene die je nu hebt besteld roest als de neten. Jakkes | |
golfer | donderdag 21 januari 2010 @ 00:46 |
quote:10-tallen maar nog geen molenmes. ![]() | |
RobinOok | donderdag 21 januari 2010 @ 00:48 |
Dan gaat je redenatie dus niet op. Of je moet denken dat een mes slijpen 100 euro kost. | |
Tourniquet | donderdag 21 januari 2010 @ 01:00 |
quote:Daarom blijft ie ook scherp. ![]() Gewoon goed afdrogen (en beetje invetten met olie) toch? | |
tjoptjop | donderdag 21 januari 2010 @ 01:08 |
quote:Tja, dat is ook een manier om van interpreteren ![]() Ik heb gewoon andere messen ernaast hoor, waaronder een groot koksmes. Echter het molenmesje is wel m'n favoriet. Klein, handzaam, en altijd scherp | |
Rewimo | donderdag 21 januari 2010 @ 06:10 |
Ze zijn helemaal niet zo duur trouwens, de kleintjes dan. Gisteren even op ebay.de gespiekt ![]() | |
Stansfield | donderdag 21 januari 2010 @ 09:06 |
Nou ik heb nog een goed mes nodig, dus dan kan ik net zo goed gelijk een goed geslepen mes kopen toch. Hoewel ik niet als een blinde naar de winkel ren nu. | |
Lienekien | donderdag 21 januari 2010 @ 09:09 |
Ik wil of een molenmes of het adres van zo'n meneer die zichzelf geen scharensliep wil noemen. | |
Stansfield | donderdag 21 januari 2010 @ 09:21 |
Ik vind die messen ook echt niet duur moet ik zeggen. http://www.kookwinkel.nl/(...)an+robert+herder.asp | |
Lienekien | donderdag 21 januari 2010 @ 09:24 |
Vind ik nog best aan de prijs. Laat ik misschien liever een slijpmannetje los op de messen die ik al heb. | |
Weltschmerz | donderdag 21 januari 2010 @ 09:24 |
quote:Ik denk dat dat wel meevalt. Waar de uitzending volgens mij namelijk aan voorbij gaat ten bate van de 'scoop' is de staalkwaliteit. Zo'n dunne snijrand is wel leuk, maar het moet wel heel hard staal zijn, en dan weer net zo buigzaam dat het niet te snel braamt of zelfs deukt. Het roestvrij maken van staal zal ten koste gaan van het een of ander, en dus geen optimaal duurzaam scherp mes opleveren. Roestvrij staal is ander staal, geen roestvrij gemaakt staal van dezelfde kwaliteit. Ik heb overigens een Sabatier die wel vrij scherp werd geleverd, die heb ik na een flinke tijd laten slijpen en daar is een hele kleine snijhoek in gezet, maar dan zie je wel hoe kwetsbaar zo'n dunne snijrand is. Dus ik denk dat zo'n grotere slijphoek ook gewoon een keuze is voor duurzaamheid ten koste van maximale scherpte. Wat wil je als een mes van 80 euro koopt? Dat die een jaar of 3 probleemloos werkt lijkt me, het is niet zo dat je het op elke straathoek vakkundig kan laten slijpen wanneer het je uitkomt. | |
Stansfield | donderdag 21 januari 2010 @ 09:41 |
quote:Wel als je het vergelijkt met andere merken op die site. Maar als je idd al messen hebt is dat goedkoper ja. | |
Weltschmerz | donderdag 21 januari 2010 @ 10:03 |
Die Santoku lijkt mij relatief goedkoop, en een goed aanbod. Maar als je naar de rest van de prijzen kijkt en met name de echte koksmessen zit het in een redelijk hoog segment. http://www.messer-mit-tradition.de/windmuehlenmesser.php?Serie%201922%20Officemesser%20Tranchelard%20Kochmesser&rub=32&PHPSESSID=timmbl504ug1s2tt1lvob7r1i1 | |
Fixers | donderdag 21 januari 2010 @ 10:14 |
quote:Rangelrooij in Den Haag is een goede. Maar meneer de instrumentenslijper is wel een klein maar belangrijk detail vergeten te vermelden. Er zijn beperkingen aan de hoek waarin je een mes slijpt, afhankelijk van de hardheid van het staal. Een harder mes (hoger rockwell getal) kan scherper, dat wil zeggen in een kleinere hoek, worden geslepen dan zachtere messen. Als je een mes te scherp slijpt wordt de snede te dun en vooral te zwak. Dan moet je vaker aanzetten om die braam weer recht te krijgen of heb je zelfs risico dat er stukken uit de snede gaan scheuren. Hardheid wordt aangegeven in graden Rockwell (HRC) enn is afhankelijk van staalreceptuur en de wijze van harden en temperen van het staal in de productie. Over het algemeen genomen kan je zeggen dat hardere messen langer scherp blijven, scherper te slijpen zijn maar gevoeliger zijn voor roest en breken. Alles heeft zijn prijs. Normale duitse messen worden gehard tot ongeveer 58 rockwell en horen geslepen in een hoek van 40-45 graden. Het Lignum 3 (wat door Klootwijk bejubeld is) is gehard op 60 rockwell en kan dus veel makkelijker worden geslepen in een scherpere hoek. Jappaners, Global voorop, harden tot 61 Rockwell en slijpen in een hoek van 19-20 graden, bij sommige messen vanaf één zijde. | |
Erasmo | donderdag 21 januari 2010 @ 11:42 |
quote:Welke regio? | |
aceHigh | donderdag 21 januari 2010 @ 12:38 |
Dit is die slijper uit het programma: http://www.slijperij.nl/ | |
Lienekien | donderdag 21 januari 2010 @ 14:50 |
quote:Groningen. ![]() | |
kabouter.muts | donderdag 21 januari 2010 @ 16:45 |
Bij knivesandtools.nl zijn ze aanzienlijk goedkoper. ik geloof 9 euro. (voor het aardappelschilmes) En gratis thuisbezorgd!!! Heb er 2 (was er een kwijt en moest natuurlijk een nieuwe. Eenmaal binnen vond ik de andere weer terug in een pak bloem!?) Heb er gelijk maar nog een ter reserve of kadootje genomen. Het heft in een felle kleur schilderen (mijne=rood) helpt om het niet met de schillen weg te gooien. http://www.knivesandtools.com/nl/ct/robert-herder-molenmes.htm Heb de link even opgezocht. Zelfs maar 8 euro!! Koopie | |
Rewimo | donderdag 21 januari 2010 @ 16:50 |
Maar die is dus weer niet roestvast en kan niet in de vaatwasser. Wel iets om even in de gaten te houden ![]() | |
tjoptjop | donderdag 21 januari 2010 @ 17:00 |
quote:Het originele molenmes is dan ook niet roestvast. Dat maakt het nu juist zo scherp (koolstofstaal al sik het goed heb) | |
Gimmick | donderdag 21 januari 2010 @ 20:45 |
Firma Moes in Amsterdam (De Pijp) is ook een goede slijpzaak. Johannes van Dam schreef er ooit een artikel over. | |
Fixers | vrijdag 22 januari 2010 @ 08:45 |
quote:Geen enkel goed mes mag in de vaatwasmachine. Daar is het staal te bevattelijk voor roest voor. En 't kan gevaarlijk zijn met in en uitruimen als je niet oplet. Behalve vliegroest en oxidatieproblemen van het staal moet je ook oppassen voor beschadiging van je heften. Kunstof en hout droogt uit en barst of brokkelt af op den duur. Met de huidige schoonmaakmiddelen die we in vaatwassers stoppen is zelfs de hoogste kwaliteit 18/10 inox (edelstaal) niet meer vaatwasmachine bestendig. Ik zie regelmatig producten met oxidatieproblemen langskomen. Gemaakt van materialen die gegarandeerd roestvast en vaatwasmachinebestendig zouden moeten zijn (roestvrij bestaat overigens niet). Boosdoener is hier sun en consorrten met hun alles-in-een blokjes. Glas en bestek fabrikanten waarschuwen ervoor; vooral geen blokjes gebruiken, maar de juiste dosering zout glansmiddel en poeder. Direct na beindiging van het programma de machine openzetten en uit laten dampen werkt ook preventief. [ Bericht 15% gewijzigd door Fixers op 22-01-2010 08:51:56 ] | |
Rewimo | vrijdag 22 januari 2010 @ 08:52 |
Ach, kleine moeite om het mesje even met de hand af te wassen ![]() | |
Pandora73 | vrijdag 22 januari 2010 @ 10:09 |
Ik maar zoeken in het TV-subforum naar een topic over dit programma... staat het gewoon in CUL! Straks maar even bijlezen hier, nu voorlopig even TVP. | |
golfer | zaterdag 23 januari 2010 @ 23:21 |
Vandaag mijn Robert Herder Lignum3 binnen gekregen, met gratis snijplank erbij. Besteld via http://www.kookwinkel.nl/(...)an+robert+herder.asp | |
Brentmeister | zondag 24 januari 2010 @ 11:43 |
quote:Enenenenen? ![]() | |
Nieuwschierig | zondag 24 januari 2010 @ 12:12 |
quote:Vingertopje er af maar er niks van gevoeld | |
golfer | zondag 24 januari 2010 @ 12:21 |
quote: ![]() ![]() Inderdaad, vlijmscherp en ligt ook nog eens heel lekker gebalanceerd in de hand. ![]() | |
kabouter.muts | zondag 24 januari 2010 @ 12:29 |
http://www.molenmes.be/nl01.htm Hier nog heel veel info. over het molenmes. | |
Pandora73 | zondag 24 januari 2010 @ 14:54 |
quote:Wel een redelijke baggersite... Helft van de links werkt niet, veel taalfouten... Maar wel een mooi assortiment. | |
Eltonno | zondag 24 januari 2010 @ 20:19 |
Iemand een idee waar een goede messenslijper zit in groningen? Ik weet dat er soms een langskomt bij die keukenwinkel aan de brugstraat maar daar zit altijd een paar maanden tussen. Er zit namelijk al tijden een redelijke braam in 1 van mijn messen en door de aflevering bedacht ik me opeens dat ik al tijden dat ding een keer goed wil laten slijpen. | |
Weltschmerz | maandag 25 januari 2010 @ 10:02 |
quote:Ik weet het ook niet, er scheen altijd een hele goede te hebben gezeten in een messenwinkel bij Nieuwstad, maar die winkel is verdwenen meen ik. Hoerenbuurt, messenhandel, wapenwetgeving, ik kan me ook wel voorstellen dat dat geen duurzaam businessmodel was. Ik heb mijn sabatier de laatste keer laten slijpen bij Hink Nieboer (ook een halfjaartje gestopt), die gereedschapswinkel. Daar verkochten ze ook keukenmessen. Was op zich wel scherp geslepen, maar niet heel netjes en volgen mij een iets te kleine slijphoek voor het staal. Dat gedoe van 2 keer per jaar bij de Brugstraat heb ik ook geen zin in. Ik zal binnenkort eens wat informeren bij van die outdoorwinkels of dumpzaken, die hebben meestal een messenvitrine voor de liefhebbers, misschien dat die een adres weten of het zelf doen. Maar misschien kun je het eens vragen bij een andere gereedschapswinkel waar ze ook de professionals bedienen. Veel gereedschap moet namelijk ook geslepen worden en vaak verkopen ze ook messen. | |
Sunnythesun | maandag 25 januari 2010 @ 12:52 |
quote:6 euro bij de Blokker.. bezorgkosten nvt ![]() | |
Rewimo | maandag 25 januari 2010 @ 12:54 |
Makro: 3 stuks voor ¤ 6,55 inclusief. Kreeg net de folder. De aardappelschilmesjes, zeg maar. Zowel met houten als met kunststof heft. | |
Sunnythesun | maandag 25 januari 2010 @ 12:57 |
Nog beter! (mits je een Makro pas hebt..) | |
Erasmo | maandag 25 januari 2010 @ 12:57 |
Genoeg geluld over messen, alhoewel je ze goed kan gebruiken voor het volgende onderwerp: | |
Brentmeister | maandag 25 januari 2010 @ 14:38 |
quote:Per 3 stuks verpakt, per mesje ¤6,55 neem ik aan? | |
Rewimo | maandag 25 januari 2010 @ 14:53 |
Nee, er staat 6,55 per verpakking van 3 stuks. Ik vroeg me ook al af of dat wel klopt. Nog even gekeken, het wordt me niet duidelijk. Zal er maar vanuit gaan dat het per stuk is ![]() | |
Pandora73 | maandag 25 januari 2010 @ 15:36 |
quote:Makro-prijzen zijn altijd per stuk, en de artikelen worden dan weer verkocht per verpakking van ... stuks. Net als gehakt: 4 euro per kilo, verkocht per verpakking van 2,5 kilo. (Bijvoorbeeld). | |
Fixers | maandag 25 januari 2010 @ 17:15 |
quote:Zijn dat wel de echte roestende? Ik kan me niet voorstellen dat de blokker hoge kwailiteit, niet-vaatwasmachine bestendige verkleurende messen verkoopt. | |
Rewimo | maandag 25 januari 2010 @ 17:57 |
quote:Mwah, ik neem een pakje mee, heb ik voor de rest van mijn leven genoeg aan ![]() | |
Brentmeister | maandag 25 januari 2010 @ 17:57 |
quote:Dat is ook de reden van mijn opmerking ![]() | |
Fixers | dinsdag 26 januari 2010 @ 22:01 |
Vandaag een demotje gehad van de Herder importeur. Je merkt inderdaadb wel het verschil met andere messen zo naast elkaar. al was de vergelijking met een oud mishandelde botte zwilling. maar ik moet zeggen dat mijn eigen wusthof waar ik goed voor zorg iets minder scherp zijn dan zo'n lignum 3. | |
Pandora73 | woensdag 27 januari 2010 @ 13:12 |
quote:Klopt, maar ik reageerde op Rewimo. ![]() | |
golfer | woensdag 27 januari 2010 @ 13:20 |
quote:Ik heb de Ligum 3 nu sinds zaterdag in huis en geniet er nog elke keer van als ik iets moet snijden. Wat een heerlijk, goed gebalanceerd en vlijmscherp mes. ![]() | |
Rewimo | woensdag 27 januari 2010 @ 14:46 |
Ik heb 3 mesjes gekocht (inderdaad ¤ 6,55 per stuk ![]() ![]() | |
Brentmeister | woensdag 27 januari 2010 @ 15:06 |
quote:Oh ![]() | |
Lienekien | woensdag 27 januari 2010 @ 15:10 |
quote:Nou heb ik 'm ook besteld. | |
Pandora73 | woensdag 27 januari 2010 @ 15:34 |
quote:Tenminste, ik quootte jou inderdaad, maar mijn tekst was bedoeld als bevestiging/verduidelijking van jouw stelling, bedoeld als reactie (net als de jouwe) op de post van Rewimo. Pfffff ingewikkeld... En nu weer terug on topic ![]() | |
Sunnythesun | woensdag 27 januari 2010 @ 16:29 |
quote:* Sunnythesun loopt naar aanrecht * mesje met molenmerk: check! * roest: check! * hoge kwaliteit: check! En zelluf bij de Blokkert gekocht ![]() Moet zeggen dat het mij ook verbaasde hoor dat ik ze daar zag hangen tussen de gootsteenzeefjes en andere zooi, dus niet eens bij de andere messenshit.. ![]() | |
Supperboeren | woensdag 27 januari 2010 @ 21:12 |
Mooi programma man! | |
golfer | woensdag 27 januari 2010 @ 21:58 |
Vetgemeste Nederlandse jonge bokjes gaan 18 uur de vrachtwagen in om omgekat te worden naar authentieke Spaanse bokjes die geslacht worden voor de Rooms-Katholieken. ![]() | |
Erasmo | woensdag 27 januari 2010 @ 23:37 |
Dat omkatten ja ![]() Wel bijzonder lekker hoor, zo'n bokje ![]() | |
Eltonno | donderdag 28 januari 2010 @ 01:02 |
Ik moet zeggen dat ik "de wilde keuken" na 4 afleveringen nu al een stuk scherper vind dan de huidige "keuringsdienst van waarde". Enig punt is dat ik altijd al wel een beetje fan was van Wouter Klootwijk.. ![]() | |
Stansfield | donderdag 28 januari 2010 @ 10:09 |
Gemist gisteravond. Vanavond even terugkijken. | |
covie | donderdag 28 januari 2010 @ 12:30 |
quote:Enige wat ik irritand vind is dat ie soms 4 keer eht zelfde vraagt met iets andere zinsopbouw. Verder helemaal tof, Heb het gisteren gekeken. Ga nu gelijk op zoek naar een slijper in de buurt ![]() Was ook al benieuwd hoeveel mensen hier gelijk zon molenmes mes hadden gekocht ![]() zit er zelf nu ook aan te denken. | |
covie | donderdag 28 januari 2010 @ 12:35 |
Heeft iemand hier ervaring mee? http://www.hollandseslijpservice.nl | |
Piles | donderdag 28 januari 2010 @ 20:14 |
Vegetariërs die geitenproducten eten, kijken jullie ook even? ![]() | |
Gimmick | zaterdag 30 januari 2010 @ 13:16 |
quote:Deze prille vegetariër heeft het gezien, maar volgens mij snapt elke vegetariër wel dat er lammeren geboren worden. Dat die hoofdzakelijk voor de slacht gebruikt worden is inderdaad een moreel dilemma waar veel vegetariers over nadenken en uiteindelijk misschien niet helemaal moreel zuiver in zijn. Of hypocriet, zoals u wilt. Verder vind ik het fokken wel redelijk netjes gaan, ze worden niet ongezond vetgemest. Enige kritiekpunt is het zinloze dubbeloormerken (ze hebben al een uniek nummer, wat voegt een extra nummer dan toe?) en het gesleep naar Spanje voor ze te slachten. Doe dat dan hier. | |
Erasmo | zaterdag 30 januari 2010 @ 13:18 |
quote:Had je maar geen vegetariër moeten worden dan had je ze hier kunnen opeten ![]() | |
Gimmick | zaterdag 30 januari 2010 @ 13:28 |
Hehe, of een vleeseter die alleen de 'restdieren' eet, zoals de ook al genoemde soepkippen. | |
B.ertha | maandag 1 februari 2010 @ 19:36 |
quote:Ja, dat begreep ik ook. Maar kan ik dan ook met mijn 5 euro-messen toe of de wat duurdere maar die al regelmatig (verkeerd) zijn geslepen? Want dan laat ik die liever slijpen dan 100 euro uit te geven. quote:Lijkt wel of ik aan het spammen ben, toevallig ook net in een ander topic, maar ik weet wel zo'n adres. Als je je messen inlevert bij cook en co dan slijpt meneer Schneider uit de aflevering ze voor je. quote:die dus ![]() | |
B.ertha | dinsdag 2 februari 2010 @ 14:15 |
quote:ik was vandaag bij de blokker en zij kon ze niet vinden. Dus waar hingen ze precies? Niet bij de messen en ook niet bij de bakvormen, daar hebben we gekeken. | |
golfer | woensdag 3 februari 2010 @ 11:36 |
Vanavond weer! Wat is een goeie pan? Meestal wordt gelijk met nieuwe gordijnen, beddengoed en een leuke lamp die je kunt dimmen, ook een nest pannen aangeschaft. Het vervelende van pannen is, dat ze een mensenleven lang mee gaan. Je bent mooi jarig met je eerste aanschaf van keukengerei, je moet het er voor altijd mee doen. Stom. Bij de aanschaf van pannen sta je niet half zo lang stil als bij die van gordijnen. Wouter Klootwijk, huishoudjournalist, vraagt het zich al jaren af en schrijft er regelmatig over in NRC-Handelsblad: wat is een goeie pan en waarom dan wel niet? Geen antwoord, toch wijzer Het antwoord is niet in zeven woorden te vatten, ook niet in tien stukjes in de krant en maar nauwelijks in een filmpje. Maar in De Wilde Keuken worden we toch iets wijzer. Voor een goede koekenpan moet je in België wezen, maar voor een beroerde vispan van hetzelfde merk ook. Een baby was je in een wok en er zijn winkels in Nederland die pannen verkopen zo groot dat er een hele Duitser in past. Sensatie: in De Wilde Keuken wordt met losse handen een gebakken ei ondersteboven gehouden en vindt de kok opnieuw het roerbakken uit. | |
Fixers | woensdag 3 februari 2010 @ 13:16 |
quote:Nee, je 5 euromessen zijn niet zo scherp te slijpen. Dat is een belangrijk detail wat niet is genoemd in de uitzending. Dat lignum 3 mes kan zo dun geslepen worden omdat het van een veel hardere staalsoort is gemaakt. De andere twee messen zijn zachter en kunnen niet zo scherp worden geslepen. 5 euro messen zijn waarschijnlijk van 18-10 of 18-8 inox en dat is gewoon te zacht om goed te slijpen. Keukenmessen zijn van een mobydeen-vanadium legering. Soms ook cobalt. Wat de pannen betreft: dat gaat over Demeyere. Daar is Klootwijk toch al fan van. 't Zijn overigens ook zeer goede pannen, daar niet van. We zullen het zien. | |
golfer | woensdag 3 februari 2010 @ 14:10 |
quote:Beetje erg duur wel, die pannen van Demeyere. ![]() | |
Pandora73 | woensdag 3 februari 2010 @ 14:44 |
quote:Met losse handen? Wauw... Die van mij zitten toch altijd vast aan mijn polsen. Wat ik ook probeer... On topic: interessant, ik ga zeker kijken! | |
Piles | woensdag 3 februari 2010 @ 14:47 |
quote:Daarom hebben ze vorige week een scherp mes gezocht ![]() | |
Iblis | woensdag 3 februari 2010 @ 21:04 |
Zielig voor die oude pan. Door zo’n broekie verslagen worden. | |
borisz | woensdag 3 februari 2010 @ 21:08 |
Die vispan ![]() | |
Piles | woensdag 3 februari 2010 @ 21:10 |
Weer vergeten ![]() ![]() | |
Iblis | woensdag 3 februari 2010 @ 21:17 |
Dat is geen molenmes! | |
Piles | woensdag 3 februari 2010 @ 21:17 |
quote:Ik dacht ook gelijk: Pak nou eens een goed mes man ![]() | |
Piles | woensdag 3 februari 2010 @ 21:18 |
![]() ![]() | |
borisz | woensdag 3 februari 2010 @ 21:20 |
Eten maken in een cementmolen ![]() ![]() | |
Coos | woensdag 3 februari 2010 @ 21:22 |
Woksleeën ![]() Ik had in TV een topic gemaakt. Wist niet deze al bestond ![]() | |
RobinOok | woensdag 3 februari 2010 @ 21:25 |
quote:Nou, eten... had jij het willen nuttigen? Ik niet! Ik dacht: "beetje omslachtige manier van varkensvoer maken!" ![]() | |
Iblis | woensdag 3 februari 2010 @ 21:32 |
Ik vond het uiteindelijk niet zo’n sterke aflevering eigenlijk. | |
golfer | woensdag 3 februari 2010 @ 22:47 |
Ik moest wel lachen om die Chinees met die Amsterdamse tongval. Die wokbranderzaak zit volgens mij tegenwoordig in Haarlem. [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 03-02-2010 23:26:17 (typo) ] | |
Bonzi_Buddy | woensdag 3 februari 2010 @ 23:58 |
quote:Was idd niet erg sterk. Het enige wat ik wijzer ben geworden is dat je in een wok kan sleeën. Dat ging natuurlijk nergens over, net zoals die cementmolen vol met pasta. | |
Blues | donderdag 4 februari 2010 @ 01:00 |
quote:Het deed me sterk denken aan die Engelse jongen in die factory, BBC, waarvan de naam me ontschoten is. Maar wie nou wie heeft gekopieerd weet ik niet. | |
Iblis | donderdag 4 februari 2010 @ 01:05 |
quote:Jimmy’s Food Factory. | |
golfer | donderdag 4 februari 2010 @ 01:07 |
quote:http://www.vanholtenbv.nl/produkten.html dat is hem dus. | |
Blues | donderdag 4 februari 2010 @ 01:07 |
quote:Danku ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2010 @ 10:17 |
Volgens mij waren ze onafhankelijk van elkaar al bezig met hun programma's, voordat de een of andere werd uitgezonden. Dus denk niet dat een van hen iets gekopieerd heeft. | |
Weltschmerz | donderdag 4 februari 2010 @ 10:53 |
quote:Zouden ze ook een brander hebben die je gewoon op je fornuis kunt zetten? Even die pit eruit halen en een wokpit erin zetten lijkt me niet zo'n moeite, een aparte brander neerzetten wel. Of zou het probleem van het vermogen hem zitten in de leidingen? | |
Coos | donderdag 4 februari 2010 @ 17:18 |
quote:Die heb ik ooit in Spanje voor een habbekrats gekocht. ![]() Werkt perfect maar is nu overcompleet wegens andere keuken/kookplaat. ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 4 februari 2010 @ 17:30 |
quote:Interessant. Gaf die ook genoeg/extra veel vlam? | |
Erasmo | donderdag 4 februari 2010 @ 22:00 |
quote:Ik denk dat je hem het makkelijkst gewoon buiten op een propaanflesje kan aansluiten. Opzich met een omgebouwde cementmolen(die wel schoon is ![]() Verder vraag ik me af of zo'n Belgische zevenlagen pan ook een leven lang mee gaat... | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2010 @ 22:04 |
quote:Ik twijfel daar niet aan. | |
vaagsel | vrijdag 5 februari 2010 @ 16:30 |
quote:Even een oude quote, maar zag toevallig vandaag bij de poelier de soepkippen uit het programma liggen voor ¤ 5.00 per stuk. | |
RobinOok | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:22 |
Da's lekker verdienen voor 'm dan. Dat ga ik toch echt niet betalen voor een uitgelegde kutkip. | |
golfer | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:39 |
quote:Wat betaal jij er dan voor? | |
RobinOok | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:54 |
Nou, maximaal 2 euro of zo. | |
krakkemieke | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:55 |
quote:Waar?? | |
RobinOok | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:58 |
Geen idee waar, dit is wat ik ervoor over zou hebben. ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:59 |
quote:Juist...... ![]() | |
Erasmo | vrijdag 5 februari 2010 @ 21:01 |
quote:Bij dat slachthuis ![]() | |
RobinOok | vrijdag 5 februari 2010 @ 21:03 |
Ja, weet iemand de afhaalprijs? | |
golfer | vrijdag 5 februari 2010 @ 21:58 |
quote:Even informeren in Drondrijp bij die slachterij | |
krakkemieke | vrijdag 5 februari 2010 @ 22:01 |
Zijn er ook andere kippeslachterijen waar je kan kopen? Ik vermoed dat het anders een expeditie met een tent wordt..... ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 5 februari 2010 @ 22:09 |
voor mensen die in de buurt van dordrecht wonen kijk eens op de site van augustus ( ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 5 februari 2010 @ 22:10 |
Oh jammer! | |
Fixers | zaterdag 6 februari 2010 @ 07:05 |
Ik vond die pannen uitzending erg slecht en rommelig. Wat is nu de boodschap? Dat je bami kan maken in een cementmixer, of dat je ouwe taartjes kan halen bij de bakker om je varkens te voeren? Hier had een veel beter verhaal uit kunnen komen. Over het verschil tussen een pannetje van ¤ 3,- bij de Hema of eentje van ¤ 189,- van Demeyere, en waarom die laatste zijn investering waard is bijvoorbeeld. Nu heeft hij een goede (zijn eigen vieze ouwe plaatstalen) pan vergeleken met een geweldige. | |
golfer | woensdag 10 februari 2010 @ 13:49 |
Vanavond weer: Plaag Door de ramen van De Wilde Keuken ziet de kok elke dag de plaag. Het zijn mooie vogels, maar ze mogen er niet zijn van de regering. Ze zijn gaan wonen waar koeien moeten grazen. Dieren die zich niet gedragen heten een plaag. De Wilde Keuken weet er raad mee. Plaagdieren zijn er om op te eten en het hoeft geen vogel te zijn, een omelet is ook al goed. En er zijn plagen genoeg. Zo ontdekt Klootwijk dat een rampje in de Waddenzee reuze geschikt is voor een soupe haute cuisinair. En in Apeldoorn heeft men te kampen met een plaag die precies in een braadslee past. | |
kabouter.muts | woensdag 10 februari 2010 @ 13:54 |
Ah dat klinkt als een leuke uitzending! Nou niet vergeten... | |
Erasmo | woensdag 10 februari 2010 @ 14:33 |
Wel de beste manier om er af te komen ![]() | |
Pandora73 | woensdag 10 februari 2010 @ 14:44 |
quote:Heb hem net gekeken, en ben het met Fixers eens. Erg rommelig. Wat hebben die taartjes met een pan te maken? Woksleeën was wel grappig, maar zegt ook weer niks over kwaliteit. Het stukje over antikleef vond ik een beetje raar, mijn eitjes komen wel los als je even schudt. Ik heb trouwens al jaren van die Tefal-pannen, en die zijn wel stukken beter dan die van de Hema of Appie eigen merk. Ik merk echt verschil... Oke, ook zo'n Tefal-wok moet om de drie jaar vervangen worden, maar ik gebruik ze ook wel twee, drie keer per week... Dus ben er op zich best happy mee. | |
Erasmo | woensdag 10 februari 2010 @ 14:51 |
Eigenlijk was het enige dat werd aangetoond dat al koop je een pan van bijna ¤200 de warmteverdeling blijft rond de gaspit hangen. | |
Fixers | woensdag 10 februari 2010 @ 18:52 |
quote:En zelfs dat heeft hij niet aangetoond. Die vispan wordt alleen maar door demeyere geimporteerd, net zoals de rest van de resto serie. Het is een dunne 3 laags pan en een totaal ander product dan de 5 mm dikke 7 lagen pannekoekpan. Ik vond het een rare kromme uitzending van iemand die vroeger demeyere-fan was. | |
Joene | woensdag 10 februari 2010 @ 21:13 |
Wouter was bij Dries Bankje aanboord voor de krabbetjes ! Overigens dat stukje dat hij wegfietst daar kan je op het einde helemaal niet weg , dan fiets je de haven in. ![]() | |
Erasmo | woensdag 10 februari 2010 @ 21:24 |
quote:Het blijft TV he ![]() Leuke aflevering dit ![]() | |
covie | woensdag 10 februari 2010 @ 21:48 |
Shit was het net erop? ![]() Hmm morgen maar even terugkijken dan | |
Joene | woensdag 10 februari 2010 @ 21:50 |
quote:Het ware eigenlijk kubben. ipv een net. | |
Pandora73 | woensdag 10 februari 2010 @ 22:11 |
quote:Huh? | |
golfer | woensdag 10 februari 2010 @ 22:14 |
Leuke aflevering weer. Wat een schade brengen die zwijnen aan. ![]() En lekker hoor: bouillon van zandkrabbetjes. ![]() | |
Joene | donderdag 11 februari 2010 @ 06:14 |
quote:PM me maar over 2 maanden kan je er zo een bult regelen. | |
Weltschmerz | donderdag 11 februari 2010 @ 09:15 |
quote:Zeker weten? Ik had uit de uitzending begrepen dat het een plaag was vanwege de zachte winters waarin ze niet doodvroren. | |
Joene | donderdag 11 februari 2010 @ 09:46 |
quote:Mwah ik ga er vanuit dat er zo eind maart nog wel wat te vangen is van die zooi ![]() Maar aangezien ik vrijwilligerswerk doe voor www.versevis.nl (een vismarkt) , en ik vanaf de pasen daar weer wekelijks te vinden ben, kan ik er vast wel weer aankomen. | |
golfer | donderdag 11 februari 2010 @ 13:21 |
quote:Daar waren we net van plan om als ie weer open is een keer op zaterdag naar toe te gaan. ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 11 februari 2010 @ 13:50 |
quote:Als ze graag doodvriezen dan hebben ze deze winter in ieder geval alle gelegenheid gehad. Dan zal het ervan afhangen of ze in principe wel dood gaan wanneer het vriest, en dat de overlevers min of meer toevallig het gevolg zijn van de grote aantallen, of dat ze in principe vorst overleven, en alleen de zwakkeren het niet redde. quote:Leuk, heb je zoiets ook bij de Waddenzee? | |
Joene | donderdag 11 februari 2010 @ 13:51 |
quote:Dat is aan de waddenzee Weltschmerz , de waddenzee is mn achtertuin ![]() | |
Erasmo | donderdag 11 februari 2010 @ 16:12 |
Jammer dat ie alleen op zaterdag open is, ik werk doordeweeks in Den Helder maar vrijdag smeer ik hem naar huis ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 11 februari 2010 @ 17:05 |
quote:Ik bedoel aan de andere kant van de afsluitdijk. | |
golfer | woensdag 17 februari 2010 @ 14:14 |
Vanavond weer: Aardappel Ook een varken is dol op friet. Kilo's oude patat worden opgeschrokt. De naam van de aardappel kan het varken niet schelen. De Wilde Keuken wel. Klootwijk in Zeeland, op zoek naar de aardappel achter de friet. Vers en vers. Veel mensen realiseren zich niet eens dat friet van een aardappel is gemaakt. Laat staan welke aardappel en waar die vandaan komt. Aardappelen krijgen in De Wilde Keuken weer een naam en de kok gaat ze zelf rooien. Ontdekking: je hebt verse aardappelen en aardappelen die men vers noemt. | |
Piles | woensdag 17 februari 2010 @ 14:16 |
Wordt weer een interessante ![]() Eens kijken wat je in de supermarkt betaalt per kilo ![]() | |
Erasmo | woensdag 17 februari 2010 @ 14:42 |
Bintjes, de lekkerste frietaardappels. | |
Erasmo | woensdag 17 februari 2010 @ 21:27 |
Interessante aflevering, ik wist niet dat ze ze 2 weken van te voren topten... Maarruh, zei hij nou dat z'n varkens bijna goed waren? ![]() | |
Piles | woensdag 17 februari 2010 @ 21:28 |
Waarom vergeet ik het altijd ![]() quote:Ja, voor de slacht misschien? ![]() | |
Erasmo | woensdag 17 februari 2010 @ 21:33 |
Ja dat snap ik ook wel hoor ![]() ![]() | |
Iblis | woensdag 17 februari 2010 @ 21:39 |
quote:Ik dacht dat die al geslacht waren en bereid waren door Pierre Wind. | |
Erasmo | woensdag 17 februari 2010 @ 21:40 |
quote:Oh dat heb ik dan gemist ![]() | |
golfer | woensdag 17 februari 2010 @ 22:35 |
quote:Klopt. Dit zijn weer 2 nieuwe en het zou mij niet verbazen als ze in de volgende (laatste) aflevering van deze serie geslacht gaan worden. ![]() Over deze uitzending: wat een prachtige rooimachine had die boer. Oké het kost een paar centen, maar je kunt gewoon in 1 uur een hele hectare (15.000 kilo) oogsten. ![]() | |
Bonzi_Buddy | woensdag 17 februari 2010 @ 23:33 |
Was een mooie aflevering, ben benieuwd of ze die Mitraillette op hebben gekregen... ![]() | |
golfer | donderdag 18 februari 2010 @ 00:24 |
quote:Ongelooflijk, wat een gigantische hoop troep op een broodje. ![]() | |
Tourniquet | donderdag 18 februari 2010 @ 00:59 |
quote:Bijna nog "erger" dan een Kapsalon! ![]() | |
RobinOok | donderdag 18 februari 2010 @ 01:39 |
Nee, duidelijk NIET erger dan de kapsalon. ![]() | |
Impry | donderdag 18 februari 2010 @ 12:18 |
Leuk programma blijft het toch. Kende de Keuringsdienst van Waarde al iets langer, daar inmiddels alles in een paar dagen van terug UitzendingGemist en nu ook met de Wilde Keuken ben ik helemaal bij. Interessant die extra achtergrond achter producten en op een mooie eigenzinnige manier. (camerawerk is trouwens vaak ook heel goed) Zijn er nog meer programma's in deze stijl? | |
Stansfield | donderdag 18 februari 2010 @ 12:21 |
quote:qua camerawerk of programma's over eten. Ze maken wel vaak mooie beelden dat hij zo fietst door een aardappelveld of over een boerenlandweg. Filmpjes van Wilfried de Jong in Holland Sport hebben een beetje dezelfde stijl vind ik. | |
Impry | donderdag 18 februari 2010 @ 12:23 |
quote:Niet zozeer qua camerawerk, meer het programmaidee. Holland Sport is inderdaad ook fantastisch wat dat betreft, stuk voor stuk juweeltjes die reportages. | |
Erasmo | donderdag 18 februari 2010 @ 14:47 |
quote:Hij roept me ![]() quote:Klootwijk aan zee ![]() | |
Impry | donderdag 18 februari 2010 @ 19:16 |
quote:Thanks voor de tip! ![]() Niet even leuk als de andere twee, maar een welverdiende 3e plaats. Ben nu aan m'n 7e aflevering bezig. ![]() | |
Erasmo | donderdag 18 februari 2010 @ 19:19 |
![]() Oeps verkeerde programma ![]() | |
rac | donderdag 18 februari 2010 @ 21:50 |
Heerlijk programma , echt leerzaam.... kan dit niet elke dag ![]() | |
golfer | woensdag 24 februari 2010 @ 19:31 |
Vanavond alweer de laatste aflevering. Over darmen. Het is goed mogelijk, denkt een darmenman, dat op verschillende plekken in de wereld op ongeveer hetzelfde moment ontdekt is waar darmen goed voor zijn. Tweedehands darm die een varken niet meer nodig heeft is een ideale en geniale verpakking. In De Wilde Keuken wordt worst gemaakt en het verhaal verteld van het velletje om de worst. Darm. | |
golfer | woensdag 24 februari 2010 @ 20:38 |
quote:Ben benieuwd trouwens of dit nog gaat gebeuren in die uitzending over darmen. | |
Iblis | woensdag 24 februari 2010 @ 21:17 |
quote: ![]() | |
Joene | woensdag 24 februari 2010 @ 21:26 |
LOL , Die enorm lange worst ![]() | |
Erasmo | woensdag 24 februari 2010 @ 21:26 |
quote:Dat moet een leuke bbq zijn geworden met de crew daarna ![]() | |
golfer | woensdag 24 februari 2010 @ 21:34 |
Die beelden uit die darmenfabriek in China. 1500 vrouwen die in stilte darmen staan te sorteren. ![]() En reken maar dat ie van z'n Iberico-varkentjes lekkere worst heeft gemaakt. ![]() | |
The_Hives | donderdag 25 februari 2010 @ 09:02 |
toch eigenlijk ongelofelijk dat dit de goedkoopste oplossing is om all die darmen van over de hele wereld naar China te verschepen, waar ze worden gesorteerd op kwaliteit om vervolgens weer over de hele wereld verspreid te worden ![]() | |
Stansfield | donderdag 25 februari 2010 @ 09:48 |
quote:1000 chinese vrouwen zijn nog steeds goedkoper dan 1 machine vertelde die nederlandse man in china. | |
The_Hives | donderdag 25 februari 2010 @ 09:55 |
I know. Belachelijk. | |
RobinOok | donderdag 25 februari 2010 @ 14:40 |
Ik vroeg me bij de meeste beelden af hoe het daar nou zou ruiken.... ![]() | |
Pandora73 | donderdag 25 februari 2010 @ 21:56 |
quote:Ik ben blij dat er nog geen geurTV bestaat... ![]() Ik zat me meer af te vragen hoe hij van al die worst zou gaan afkomen. Wel een geniaal shot, het hele huis vol met planken met worst erop... | |
Erasmo | donderdag 25 februari 2010 @ 21:56 |
quote:Crew bbq ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 3 maart 2010 @ 20:16 |
Heb net de afleveringen zitten kijken die ik had opgenomen tijdens mijn afwezigheid. Geweldige serie is het toch. | |
UncleSam | woensdag 3 maart 2010 @ 20:47 |
Is het programma nu gestopt? Aangezien hij vanavond toch om 20:50 moest komen maar er iets anders geprogrammeerd is (Labyrint)? | |
Pandora73 | woensdag 3 maart 2010 @ 21:09 |
Volgens mij was vorige week met die worsten de laatste aflevering ja | |
FUFR | donderdag 4 maart 2010 @ 16:35 |
dat zou jammer zijn, klootwijk maakt hele fijne tv. Gelukkig hebben we de columns en website nog. | |
golfer | donderdag 4 maart 2010 @ 16:47 |
quote:Klopt. Volgend jaar w.s. wel weer een nieuw themaprogramma van Klootwijk. | |
Pietverdriet | donderdag 4 maart 2010 @ 16:56 |
Klootwijk, sowieso de RVU is goed bezig. Klootwijk aan zee, de wilde keuken, Keuringsdienst van waarden, Kinderen van de keuringsdienst behoren tot de leukste programmas bij de publieke omroep. | |
Pandora73 | donderdag 4 maart 2010 @ 17:07 |
Wel jammer dat Klootwijk zijn droge humor niet meer bij de Keuringsdienst van Waarde laat horen. Wellicht werkt hij achter de schermen wel mee (?), maar hij was aan de telefoon bij de KvW altijd ook erg goed, vond ik. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 5 maart 2010 @ 13:03 |
quote:wat piet zegt. linkjes voor in de op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wouter_Klootwijk http://www.wildekeuken.nl/ | |
Pandora73 | vrijdag 5 maart 2010 @ 14:40 |
Waar woont Wouter nou eigenlijk? Blijkbaar op een eiland, aangezien hij op de fiets met een veerpontje zijn pakjes op moet halen, maar wáár hebben we dat nou nog in Nederland? * Pandora73 gewoon nieuwsgierig is | |
RobinOok | vrijdag 5 maart 2010 @ 14:46 |
Hoe zou jij het vinden als we hier jouw adres eens lekker neer zouden plempen? Gun die man zijn privacy zeg. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 maart 2010 @ 14:54 |
quote:In Zuidlimburg, dat zie je toch aan de landschappen en de huizen... ![]() | |
Pandora73 | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:00 |
quote:Iets als "Hij woont op Ameland" (als hij daar inderdaad zou wonen) of zo zou ik al genoeg vinden hoor. Excuse me for being interested. ![]() Was gewoon benieuwd wáár in Nederland je tegenwoordig nog zo idyllisch kan wonen. | |
Pietverdriet | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:03 |
quote:Als ik jou was zou ik nog eens goed naar de serie kijken en je afvragen waar in Nederland je zulk landschap en zulke stijl huizen hebt. En dat is niet op ameland. | |
golfer | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:06 |
quote:Beter opletten. ![]() Wouter woont trouwens in De Woude, een eilandje in Noord-Holland waar 160 mensen wonen. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 5 maart 2010 @ 15:11 |
quote:I Know, samen met zijn vrouw en 2 poezen. quote: | |
Pandora73 | zaterdag 6 maart 2010 @ 13:10 |
quote:Dat had ik gedaan, maar ik herkende het niet. Vandaar dus ook mijn vraag. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 6 maart 2010 @ 15:15 |
quote:Is ook geen geheim. Antwoord is al gegeven, maar nog wat meer info: quote:Bron: http://www.ncrvgids.nl/interview/artikel.php?ID=836&naam=Wouter%20Klootwijk | |
Pietverdriet | woensdag 5 januari 2011 @ 19:24 |
Hij is terug Morgen, half tien, Nederland 2 http://www.tvgids.nl/programma/10401703/De_wilde_keuken/
| |
Erasmo | woensdag 5 januari 2011 @ 19:41 |
Ouderwets geschuif met producten dus, ben benieuwd! | |
Brentmeister | woensdag 5 januari 2011 @ 20:00 |
Heel leuk! Net de recorder weer ingesteld. | |
Thorical | woensdag 5 januari 2011 @ 20:12 |
Dit ga ik proberen te volgen. | |
golfer | woensdag 5 januari 2011 @ 20:38 |
Gaan we natuurlijk weer volgen. ![]() | |
Coos | donderdag 6 januari 2011 @ 18:02 |
Ja vanavond weer. ![]() n.a.v. de uitzending over messen vorig seizoen ben ik via de site van de wilde keuken bij een messenslijper in Den Haag terecht gekomen. Perfect!! ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 6 januari 2011 @ 20:35 |
Dvd-recorder ingesteld... Gaat over stier.. of koe... of toch os? | |
Piles | donderdag 6 januari 2011 @ 21:30 |
Begonnen ![]() | |
Piles | donderdag 6 januari 2011 @ 21:46 |
Koe bij fiets ![]() | |
henkde_j | donderdag 6 januari 2011 @ 21:53 |
Mooie Tv weer. Die slagers buffelen trouwens wel rete hard door ![]() | |
Piles | donderdag 6 januari 2011 @ 21:53 |
Idd ![]() ![]() Dat oliepompje van 'm trouwens ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 6 januari 2011 @ 21:57 |
mooie aflevering weer | |
golfer | donderdag 6 januari 2011 @ 21:58 |
Hard werken hoor, in zo'n abattoir/slachthuis. En weer prachtige visuele beelden in het programma. Inhoudelijk is het niet zo echt diepgravend. ![]() | |
Piles | donderdag 6 januari 2011 @ 21:58 |
Eens ![]() ![]() | |
pwned | donderdag 6 januari 2011 @ 22:30 |
Echt weer triest om te zien dat we de lekkerdere stukken vlees exporteren. Net zoals de soepkippen. | |
Pietverdriet | donderdag 6 januari 2011 @ 23:38 |
Tja, Nederlanders kopen geen vet vlees. Jammer hoor. | |
golfer | vrijdag 7 januari 2011 @ 00:51 |
Ik wel. Maar je moet er wel mee weten om te gaan. | |
RobinOok | vrijdag 7 januari 2011 @ 01:13 |
Onzin. | |
golfer | vrijdag 7 januari 2011 @ 01:17 |
![]() | |
gianni61 | vrijdag 7 januari 2011 @ 08:06 |
Inderdaad onzin. Of op zn minst erg kort door de bocht. Navragen bij 1 boer, 1 restaurant in brussel, 2 ierse boeren en een kleine ierse slager is nauwelijks een onderzoek te noemen. Ik weet vrij zeker dat de koeien die bij vrienden van mij van de boerderij worden gehaald hier in de buurt worden geslacht en bij diezelfde slagerij te koop zijn. en echt niet al het supermarktvlees komt uit ierland. Leuk programma om te kijken en voor stadsmensen misschien geloofwaardig, maar het blijkt maar weer dat je niet alles op tv moet geloven | |
henkde_j | vrijdag 7 januari 2011 @ 12:18 |
Klopt wel iets van. De koeien die hier in de buurt bij het slachthuis geslacht worden worden gewoon verkocht in de C1000 hier. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 januari 2011 @ 12:41 |
runderen of melkkoeien? | |
Pietverdriet | vrijdag 7 januari 2011 @ 12:42 |
Slachthuis in Amsterdam weet echt wel waar hun vlees naartoe gaat. | |
gianni61 | vrijdag 7 januari 2011 @ 12:45 |
zowel runderen als melkkoeien gaan naar hetzelfde slachthuis. Het slachthuis in amsterdam zal ongetwijfeld weten waar hun product heen gaat, maar dat dit slachthuis zijn vlees naar spanje exporteerd wil niet meteen zeggen dat dit voor alle slachters geld. | |
RobinOok | vrijdag 7 januari 2011 @ 14:03 |
Onzin, ja, je hoeft volgens mij echt geen speciale kennis te hebben om ermee om te kunnen gaan. Integendeel zou ik zeggen. Kan minder makkelijk mislukken dan die magere lappen. | |
Erasmo | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:10 |
![]() Komt een koe bij de fietsenmaker ![]() | |
Piles | donderdag 13 januari 2011 @ 21:25 |
Oud als de wereld zijn ze zo ongeveer. Schelpdieren. Apen aan zee zijn er mens van geworden. Eet je schelpdieren dan groeien je hersens en word je slim. Oesterkwekers en mosselvissers weten er van. Steeds slimmer worden ze. De mossels en oesters te slim af. En Klootwijk test een nieuwe machine die 600 oesters kan open maken in een uur. Tenminste, als je de machine kan bedienen. Daartoe moet je meer oesters eten. Om slimmer te worden. | |
Blues | donderdag 13 januari 2011 @ 21:26 |
Ik hoor het Klootwijk gewoon zeggen ![]() | |
Piles | donderdag 13 januari 2011 @ 21:27 |
Whehe, idd ![]() Ik dacht dat Klootwijk aan Zee terug was trouwens, maar het was De Wilde Keuken ![]() | |
golfer | donderdag 13 januari 2011 @ 21:35 |
Plofoesters in een legbatterij. ![]() | |
Piles | donderdag 13 januari 2011 @ 21:48 |
![]() ![]() | |
golfer | donderdag 13 januari 2011 @ 21:53 |
Die amfibie-schepen zijn wel geniaal. ![]() | |
Piles | donderdag 13 januari 2011 @ 21:55 |
Zeker met die palen, daar komt veel af zeg ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 13 januari 2011 @ 21:56 |
Geniaal. En had hem bijna gemist deze aflevering, stomtoevallig zet ik de TV aan. | |
Pietverdriet | donderdag 13 januari 2011 @ 21:57 |
Nu overdrijf je, Ze zitten nog steeds in zeewater, geen voer, niets mis mee. | |
golfer | donderdag 13 januari 2011 @ 21:58 |
Maar wel in een krat en met sneller groeivoer dat bovenin drijft. | |
golfer | donderdag 13 januari 2011 @ 21:59 |
Maar opnieuw mooi gefilmd. ![]() |