abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 26 november 2009 @ 10:56:27 #1
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75013441
Na maanden gewoon bij de snackbar friet met bijbehorende snacks gehaald te hebben krijgen we thuis af en toe de neiging om zelf friet te maken en zelf de snacks te frituren. Er gaat veel tijd zitten in het maken van friet (aardappelen schillen, door de friet snijder halen, voorbakken, afkoelen en afbakken) en daarom moet het in perfecte harmonie zijn met de snacks.

Doorgaans eten wij alleen maar frikandellen en kroketten. Als het om frikandellen gaat komt er hier alleen maar Van Lieshout's 100 grams Goudfrik in huis. Verreweg de beste Frikandel. (al zegt men dat de Bikfrik aardig in de buurt komt).

Helaas ben ik de perfecte vleeskroket nog niet tegengekomen. Die kroketten van Van Dobben zijn redelijk

Zo heeft iedereen wel een voorkeur voor een merk bij de verschillende snacks. Welke zijn dat bij jou?
pi_75013497
Mijn enige eis is dat er vlees in zit. Behalve bij patat dan, dat moet patat zijn en geen friet.
pi_75013502
Mora.
  donderdag 26 november 2009 @ 10:59:19 #4
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75013515
Iedereen kijkt naar dit topic, maar post niets.

Wellicht dat onderstaand plaatje jullie kan overhalen:
  donderdag 26 november 2009 @ 11:00:45 #5
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_75013553
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 26 november 2009 @ 11:05:16 #6
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75013671
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Ik zal er dit weekend eens een paar gaan halen.
  donderdag 26 november 2009 @ 11:05:56 #7
243445 genakt
Alea Iacta Est
pi_75013691
ts eet friet
Op woensdag 26 mei 2010 18:00 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb van horen zeggen dat genakt een behoorlijk goede keus is. Wat heb je te verliezen?
  donderdag 26 november 2009 @ 11:06:22 #8
269888 garriej
ik las ondertieten.
pi_75013697
die van beckers die is voor de echte snackers
We are all going to die someday. For the lucky few of us it'll be nice and fast. But for most of us it'll be just as long and slow and painful as a conversation with you.
Xbox live:garriej
  donderdag 26 november 2009 @ 11:07:38 #9
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75013735
Heeft er hier ook iemand ervaringen met de Bikfrik?
pi_75013769
----->CUL +TT aanpassing
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  donderdag 26 november 2009 @ 11:09:27 #11
269888 garriej
ik las ondertieten.
pi_75013774
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:07 schreef mime_negert het volgende:
Heeft er hier ook iemand ervaringen met de Bikfrik?
ja vind ze net iets te lang en te dun, heb liever een toch wat kortere dikke frikandel
We are all going to die someday. For the lucky few of us it'll be nice and fast. But for most of us it'll be just as long and slow and painful as a conversation with you.
Xbox live:garriej
  donderdag 26 november 2009 @ 11:11:02 #12
16845 L3IPO
I am...MEGATRON!
pi_75013825
C1000 huismerk kroketten vind ik verreweg de beste kroketten Zeker het proberen waard!
Humans dont deserve to live...
pi_75013922
Ik vind de kroketten van de Febo het lekkerst en dan met name de satekroketten.

Ik haal ze daar dan ook ongebakken.
pi_75014311
zelluf makennnnn

kroketjes zelf maken kpcorns zelf maken patat zelf maken lekker johhh

garnaluhkroketjus, groentuhkroketjus. kaaskroketjuhs, runvlees kroketjuhs (als je draadjesvlees over hebt)

hm als k moet kiezen dan ga k toch voor de van dobben kalfskroket. frikandellen ben k nie zo fan van... kaassoufle's van de lidl zijn ook lekkahhh enne rundvleeskroket van mora is goed te doen

kreukelfrietjes vind ik ook wel prima van aviko
pi_75014483
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:09 (totaal offtopic!) ]
  donderdag 26 november 2009 @ 11:34:29 #16
269888 garriej
ik las ondertieten.
pi_75014542
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-11-2009 12:53:51 (reactie op quote) ]
We are all going to die someday. For the lucky few of us it'll be nice and fast. But for most of us it'll be just as long and slow and painful as a conversation with you.
Xbox live:garriej
  Moderator donderdag 26 november 2009 @ 11:38:02 #17
9859 crew  Karina
Woman
pi_75014633
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  donderdag 26 november 2009 @ 11:39:37 #18
269888 garriej
ik las ondertieten.
pi_75014675
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
en mijn vraag, kraken ze echt hard?
We are all going to die someday. For the lucky few of us it'll be nice and fast. But for most of us it'll be just as long and slow and painful as a conversation with you.
Xbox live:garriej
  FOK!fotograaf donderdag 26 november 2009 @ 11:41:16 #19
145146 Andyy
pi_75014720
Goed frituurvet is ook belangrijk
  donderdag 26 november 2009 @ 11:44:14 #20
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75014795
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:41 schreef Andyy het volgende:
Goed frituurvet is ook belangrijk
Ben ik helemaal met je eens, alleen kun je daar niet zo makkelijk in switchen als bij snacks. Ik zou eigenlijk niet weten wat voor vet wij in de frituurpan hebben.
  donderdag 26 november 2009 @ 11:44:17 #21
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_75014797
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:41 schreef Andyy het volgende:
Goed frituurvet is ook belangrijk
Inderdaad... smaakt beter en is makkelijker schoon te maken achteraf. Wel duur
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  Moderator donderdag 26 november 2009 @ 11:49:58 #22
9859 crew  Karina
Woman
pi_75014982
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:39 schreef garriej het volgende:

[..]

en mijn vraag, kraken ze echt hard?
Nee dat niet, maar ze zijn wel knapperiger dan "normale" patat.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_75015227
Kipcorn van de muur! (als ze er niet al 6 jaar inliggen)

Die zijn zo lekker gekruid!!!
pi_75015487
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
geen frituurpan?! hoe kan dat nou? dat is toch samen met het tosti-ijzer en magnetron eerste levensbehoefte als het op bereiding van eten aankomt?!

het is friet
Op maandag 23 november 2009 13:51 schreef longinus het volgende:
Masturberen is lekker maar je laten aftrekken is nog lekkerder, zie het als jezelf kietelen, dat werkt ook niet zo goed.
  Moderator donderdag 26 november 2009 @ 12:15:05 #25
45833 crew  Fogel
pi_75015812
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:38 schreef Karina het volgende:
Het merk dat ze bij de snackbar hebben Als ik zelf patat maak neem ik altijd ovenfriet (ik heb geen frituurpan), ik had laatst die van Aviko, die vond ik wel erg lekker.
[ afbeelding ]
barbaar.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
  donderdag 26 november 2009 @ 12:23:17 #26
199696 JtodaX
Dat ben ik. Jij. Ons.
pi_75016111
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:05 schreef Laurensius het volgende:
het is friet
[klassiek] friet/patat bash topic #2
HET IS PATAT!!!!!! GEEN FRIET #2

En godzijdank deze post
Die eeuwige patat/friet discussie
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:05 schreef Laurensius het volgende:
geen frituurpan?! hoe kan dat nou? dat is toch samen met het tosti-ijzer en magnetron eerste levensbehoefte als het op bereiding van eten aankomt?!
Denk jij dat een student snel een frituurpan in zijn kamer zet? Lekkere lucht komt er altijd van zo'n ding
Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de door mij geplaatste berichten.
pi_75016442
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Ik ook
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
pi_75016480
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:14 schreef Mylene het volgende:
Ik vind de kroketten van de Febo het lekkerst en dan met name de satekroketten.

Ik haal ze daar dan ook ongebakken.
Ja die zijn
Je moet de lat hoog genoeg leggen om eronder door te kunnen
If life gives you lemons make lemonade
Behind every bitch there is a man who made her that way :)
Suikertaartje heeft altijd gelijk
  donderdag 26 november 2009 @ 12:35:25 #29
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75016563
Het is niet de bedoeling dat je hier de friet/patat discussie gaat voeren, daar zijn andere topics voor.

Ik ga morgenavond de frituurpannen schoonmaken en dan moet er ook nieuw vet in. Wat voor vet weet ik nog niet.
  donderdag 26 november 2009 @ 12:55:24 #30
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_75017226
Topic opgeschoond.. en houd het nu gezellig mensen!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_75017900
Rundvleeskroketten van Beckers blijven het lekkerst
"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
  donderdag 26 november 2009 @ 18:02:08 #32
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75027335
Ik heb nog heel wat te proeven
pi_75027730
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Andersom. En een kroket moet ragout bevatten, en geen stukjes ondefinieerbare vleesachtige substantie.
pi_75028112
van Dobben kalfskrotet
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  donderdag 26 november 2009 @ 18:29:45 #35
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_75028177
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:35 schreef mime_negert het volgende:
...Wat voor vet weet ik nog niet.
Ossewit natuurlijk
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  donderdag 26 november 2009 @ 19:07:50 #36
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_75029299
quote:
Op donderdag 26 november 2009 18:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Andersom. En een kroket moet ragout bevatten, en geen stukjes ondefinieerbare vleesachtige substantie.
ragout hoort in pastijbakjes, niet in een kroket
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_75037427
quote:
Op donderdag 26 november 2009 19:07 schreef Flurry het volgende:

[..]

ragout hoort in pastijbakjes, niet in een kroket
juist daarom noemen ze het ook een salpicon

Eigen gemaakte kroketten
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  vrijdag 27 november 2009 @ 13:34:15 #38
280367 Opperprutser
Derde hond in het kegelspel
pi_75053712
Beetje een luxe snack, maar ik kan erg genieten van garnaalkroketten
pi_75054413
quote:
Op donderdag 26 november 2009 22:28 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

juist daarom noemen ze het ook een salpicon

Eigen gemaakte kroketten
== dikke ragout. Meer bloem, meer boter, minder bouillon.
pi_75054453
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:34 schreef Opperprutser het volgende:
Beetje een luxe snack, maar ik kan erg genieten van garnaalkroketten
Een zelf (of in elk geval hand)gemaakte kroket is ook wel een luxe snack te noemen. Relatief arbeidsintensief en ook niet bepaald goedkoop (althans, er verdwijnt toch wel voor een -voor kroketten flink- bedrag aan vlees en groente in de bouillon).
pi_75054974
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 13:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

== dikke ragout. Meer bloem, meer boter, minder bouillon.
Dat hoef je mij niet uit te leggen hoor
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
pi_75055113
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:09 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Dat hoef je mij niet uit te leggen hoor
Maar wel aan dat figuur dat denkt dat ragout uit een blikje komt en in een pasteitje hoort.
pi_75056571
quote:
Op donderdag 26 november 2009 12:35 schreef mime_negert het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je hier de friet/patat discussie gaat voeren, daar zijn andere topics voor.

Ik ga morgenavond de frituurpannen schoonmaken en dan moet er ook nieuw vet in. Wat voor vet weet ik nog niet.
mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
  vrijdag 27 november 2009 @ 14:55:20 #44
281129 -Dirk-
Nee, geen Bas!!
pi_75056667
van dobben croquetten
  vrijdag 27 november 2009 @ 15:13:17 #45
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75057405
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:52 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
Aanraden mag zeker. Maar smaakt dat ook een beetje? Dat de smaak onveranderd blijft na 30x frituren maakt niet uit als het in den beginne al niet smaakt.
  FOK!fotograaf vrijdag 27 november 2009 @ 15:15:51 #46
145146 Andyy
pi_75057498
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 14:52 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

mag ik je dan pindaolie (arachide olie) aanraden? kost 1,80/l maar dan heb je en gezond vet en de smaakt blijft onveranderd na 20 a 30x frituren
Kunnen mensen allergisch voor zijn
pi_75062721
Broodje kipkebabkofte met cocktailsaus!

Liefst de grote versie.
Bats.Bats..Bats...Baaats!
  vrijdag 27 november 2009 @ 17:55:18 #48
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_75062807
En dat gaat in het frituurvet?
pi_75062939
Het is dat ik geen frituurpan heb, maar anders frituurde ik patat en snacks uitsluitend in ossewit.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75112769
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:00 schreef Flurry het volgende:
Ik vind de Kwekkeboom lekkerder dan van Dobben
Toch grappig dat ze van hetzelfde bedrijf af komen....

http://www.royaan.nl/

Maar ik van Van Dobben ook lekkerder.

Laatst had ik als voorgerecht ergens bitterballen van stoofvlees. OOk heel bijzonder.
Take on the situation, but not the torment ...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')