quote:Op zondag 15 november 2009 21:29 schreef IbeBen het volgende:
Tvp
Ja dat schreef MadMaster in de vorige draad....Ik deel zijn mening dat het raadzaam is om het laatste beetje of snel (= binnnen afzienbare tijd, niet in 5 minuten ) op te drinken, of over te schenken in een kleinere fles, zodat er verhoudingsgewijs weer minder lucht in de fles zit.quote:Op zondag 15 november 2009 21:35 schreef Fogel het volgende:
In het vorige topic stond de tip dat je flessen waar nog maar ongeveer 1/4e in zit zo snel mogelijk op moet drinken... maar zijn flessen die (bv) nog ruim meer dan halfvol zijn onbeperkt houdbaar?
En kan whisky ook een kurksmaak krijgen zoals met wijn voorkomt?
Onbeperkt is natuurlijk een betrekkelijk begrip, maar ik heb hier genoeg halfvolle flessen (en soms met nog iets minder qua resterende inhoud) die nog prima op smaak/geur zijn.quote:Op zondag 15 november 2009 21:35 schreef Fogel het volgende:
In het vorige topic stond de tip dat je flessen waar nog maar ongeveer 1/4e in zit zo snel mogelijk op moet drinken... maar zijn flessen die (bv) nog ruim meer dan halfvol zijn onbeperkt houdbaar?
En kan whisky ook een kurksmaak krijgen zoals met wijn voorkomt?
Zo te zien bewaar je de flessen op de juiste manier. Prima!.quote:Op zondag 15 november 2009 22:48 schreef Fogel het volgende:
Bedankt voor de antwoorden
Uiteraard begreep ik dat je het niet binnen een paar minuten naar binnen moest ketsen In een kleinere fles over schenken is een goede tip.
Mijn flessen staan op zolder (ca 18 graden en meestal donker) of in de huiskamer (18-22 graden en in een gesloten kast). Het zijn er nog niet veel, maar dat komt vanzelf
Is er een reden (bv lichtinval beperken) om ze in de dozen/kokers te bewaren of zijn die uitsluitend voor de sier?
bron: http://www.standaard.be/a(...)elid=DMF20091116_003quote:WELLINGTON - Drankenfabrikant Whyte & Mackay heeft Nieuw-Zeeland verzocht door het Antarctische ijs te boren om twee kratten oude Schotse whisky te bemachtigen die daar in 1909 zijn verloren door de Britse avonturier Sir Ernest Shackleton. De fabrikant wil testen of het mogelijk is de honderd jaar oude McKinlay and Co. whisky opnieuw op de markt te brengen.
Medewerkers van het Nieuw Zeelandse erfgoedfonds zullen in januari speciale boren gebruiken om de kratten uit het ijs te bevrijden. De kratten zitten ingevroren in de buurt van Cape Royds onder de hut van de Nimrod Expedition, de expeditie van Shackleton. Ze werden in 2006 aangetroffen onder de vloerplanken van de hut.
De 'master blender' van Whyte & Mackay, Richard Paterson, denkt dat de whisky nog altijd hetzelfde smaakt als honderd jaar geleden. Als hij de whisky weet te bemachtigen is hij van plan de drank na te maken om die weer op de markt te brengen. 'Ik hoop echt dat we wat terug weten te brengen', zei hij in een interview met de Londense krant Telegraph. '(De whisky, red.) ligt daar maar alleen en vergeten. Hij zou terug moeten komen naar Schotland waar hij geboren is.'
Glencairn glazen.quote:Op maandag 16 november 2009 11:59 schreef Casparovvv het volgende:
tvp! Ben op zoek naar mooie whiskyglazen, de feestdagen komen er weer aan. Tips?
Hoorde het vanmiddag zelfs op het nieuws op Radio 3...quote:Op maandag 16 november 2009 13:59 schreef katerwater het volgende:
[..]
bron: http://www.standaard.be/a(...)elid=DMF20091116_003
Het lijkt me onwaarschijnlijk! Niettemin leutig berichje.
Ja, wij hebben er nu 1x 2 flesjes besteld. Verliep prima.quote:Op maandag 16 november 2009 17:01 schreef GimmeGore het volgende:
Iemand hier ervaringen met bestellen via Van Zuylen?
Ohw! Ik vind die glazen eigenlijk best mooi Heb nu een aantal tumblers staan, van die echte grote dkke. Leuk voor het oog, maar echt proeven en ruiken is er toch wat lastiger mee!quote:Op maandag 16 november 2009 16:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glencairn glazen.
Misschien niet de mooiste, wel de beste voor whisky ruiken/proeven...
Verkrijgbaar bij de betere slijterij/whiskyspeciaalzaak.
[ afbeelding ]
Ik moet zeggen dat ik die glaasjes nog prettiger vind voor ruik- en proefdoeleinden dan de glencairn glazen. Niks mis met de glencairns hoor, maar ik prefereer een wat dunner glas, met vooral een dunnere rand.quote:Op maandag 16 november 2009 19:16 schreef Sunnythesun het volgende:
Die Glencairns zijn mooi ja! Wil er daar ook nog wat van scoren maar dan met een logo van een destilleerderij er op, lijkt me wel koddig. Voorlopig houden we het bij deze charmante glaasjes:
[ afbeelding ]
Ik vind de Glencairn juist wel mooi. Strak en toch rond en doelmatig...zit nu aan een doordeweekse dram Black Bottle, uit een Glencairn-glas.quote:Op maandag 16 november 2009 16:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Glencairn glazen.
Misschien niet de mooiste, wel de beste voor whisky ruiken/proeven...
Verkrijgbaar bij de betere slijterij/whiskyspeciaalzaak.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |