Yinny | woensdag 22 juli 2009 @ 11:39 |
McDonalds, Burger King, KFC en Febo. Ik loop daar ook wel eens binnen, ik kan vooral de hotwings niet weerstaan....![]() Maar we kunnen het thuis beter en lekkerder klaarmaken dan al die ketens! Dus kom maar op met de hamburgers, cheeseburgers, gefrituurde kip (of uit de oven), huisgemaakte patat of kroket! De regels: # Iedereen kan meedoen # Geef in je inzending het precieze recept # Post tenminste één foto van het eindresultaat. Een verslag met ervaringen, extra foto's etc. is zeer welkom! # De wedstrijd loopt tot zondagavond 9 augustus 21.00 uur (!) (je hebt vanaf nu nog 3 weekenden de tijd) # Na afloop van de wedstrijd kan iedereen in dit topic stemmen op hun favoriete gerecht # Stemmen kan vanaf zondagavond 9 augustus 21.15 uur tot maandagavond 10 augustus 23.00 uur. (Sorry voor deze tijdstippen, maar ik ga dinsdagochtend op vakantie). # De winnaar van deze wedstrijd mag het gerecht voor de volgende wedstrijd kiezen. [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus met als winnaar vaagsel [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Oranje toetje met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Gevulde Pasta met als winnaar Yinny | |
Draakjuh | woensdag 22 juli 2009 @ 11:44 |
tvp om ideeen op te doen ![]() | |
Stansfield | woensdag 22 juli 2009 @ 13:47 |
tvp | |
The_Hives | donderdag 23 juli 2009 @ 09:19 |
snack haal ik altijd ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 23 juli 2009 @ 11:37 |
Oeps, mijn openingspost is niet goed gelukt, het rijtje met winnaars moet als volgt zijn: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus met als winnaar vaagsel CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Marokkaans! met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! met als winnaar SuperRembo [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Oranje toetje met als winnaar RobinOok [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Gevulde Pasta met als winnaar Yinny [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Gehaktbal(len)! met als winnaar vaagsel [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Back to basics: AGV! met als winnaar Yinny [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! We gaan sla eten! met als winnaar Yinny | |
Yinny | donderdag 23 juli 2009 @ 11:47 |
Maar het hoeft niet perse een snack te zijn uit de frituur, wat dacht je van een lekkere sappige hamburger?quote: | |
MariaEtcetera | donderdag 23 juli 2009 @ 11:56 |
Tvp! | |
Knuffleheinz | donderdag 23 juli 2009 @ 21:08 |
Past mooi bij dat youtube filmpje uit het McDonalds topic waar die kerel een Big Mac namaakt. ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 24 juli 2009 @ 14:09 |
Ik heb weleens kroketten gemaakt.... Maar dat was op z'n best een medium-succes ![]() | |
Yinny | vrijdag 24 juli 2009 @ 15:56 |
Ik kan maar niet kiezen wat ik klaar wil maken. Eigenlijk heb ik alleen wel eens thuis hamburgers gemaakt, met kant-en-klaar gekruide hamburgers uit de supermarkt. Maar helemaal vers nog nooit. Kroketten ook niet. Krokante kip ook niet. Patat ook niet. Alles klaarmaken is ook geen optie... Moelijk om keuzes te maken! ![]() | |
The_Hives | vrijdag 24 juli 2009 @ 17:08 |
quote:en anders eens zelf ovenfriet proberen te maken met een zelfgemaakt hamburgertje ofzo ![]() | |
RobinOok | vrijdag 24 juli 2009 @ 18:34 |
Oja, kroketten staan hier ook al heeeeeeeeeel lang op het to-do-lijstje. Misschien dat ik dat nu eindelijk eens ga maken.... | |
Drumpie | vrijdag 24 juli 2009 @ 18:56 |
tvp | |
ColdFeet | vrijdag 24 juli 2009 @ 21:57 |
quote:Met het risico dat ik mijn winkansen verklein ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 24 juli 2009 @ 23:00 |
Thanks! Ik zal er op letten. ![]() | |
Raissa | zaterdag 25 juli 2009 @ 17:21 |
Oeh tvp! Heb zeker de intentie om mee te doen dit keer! Leuk idee ook, fast food thuis ![]() | |
RobinOok | zondag 26 juli 2009 @ 21:18 |
![]() Kroketten/bitterballen 12g gelatineblaadjes 125g boter 185g bloem 600g blanke kalfsbouillon 450g gaar rundvlees, in kleine blokjes nootmuskaat peper en zout Ik gebruikte wildfond ipv blanke kalfsbouillon. Dat was best heftig, zou ik niet gauw nog eens doen. Verder had ik nog een gaar sukadelapje in de vriezer liggen. Dus ik bleek zomaar alles in huis te hebben voor het krokettenexperiment. Hoeveelheden heb ik dus aangepast aan de hoeveelheid vlees die ik had, want bovenstaande is wel erg veel. Anyway, dit was het recept: Week de gelatineblaadjes in ijskoud water. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat deze donker kleuren. Voeg in 1 keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel (geen garde) om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende 3 minuten koken om de bloem te laten garen. Voeg de kalfsbouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan aan de massa. Laat iets afkoelen. Voeg het rundvlees toe. Meg alles goed met een rubberen spatel. Proef en voeg naar smaak nootmuskaat, witte peper en zout toe. Dek de massa af, laat snel afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven. Verdeel in gelijke stukjes, draai er balletjes van. Balletjes eerst even door de bloem, daarna door losgeklopt eiwit en dan door de panko. Drie minuten frituren op 180C. Balletjes moesten eigenlijk eerst door heel fijn paneermeel, daarna het eiwit en daarna gewoon paneermeel, maar ik had geen paneelmeel of beschuiten in huis. Panko werkt ook. Ze waren lekker. Stukken lekkerder dan die van Mora. Maar dan kan ook bijna niet anders.... ![]() | |
Yinny | maandag 27 juli 2009 @ 11:20 |
Wat een geweldig mooie inzending, RobinOok! (Nou heb ik gelijk trek in bitterballen...) | |
Den_Haag | maandag 27 juli 2009 @ 22:14 |
ik krijg honger ![]() dit weekend maar KFC maken ![]() | |
Hik | dinsdag 28 juli 2009 @ 13:54 |
Hmmm... misschien moet ik ook maar eens meedoen... En die bitterballen zien er echt té lekker uit! ![]() | |
The_Hives | dinsdag 28 juli 2009 @ 15:38 |
als ik dit zie, hoe kan ik nu nog winnen met mijn geplande friet en hamburgers ![]() | |
RobinOok | dinsdag 28 juli 2009 @ 18:33 |
Nah, ik denk dat menigeen een goeie hamburger met friet verkiest boven een bitterbal hoor! Ik waarschijnlijk ook. | |
Knuffleheinz | dinsdag 28 juli 2009 @ 18:37 |
Als hele maaltijd wel. Al zijn bitterballen op brood ook erg lekker. ![]() | |
Knuffleheinz | zondag 2 augustus 2009 @ 01:06 |
Vandaag Big Macs (na)gemaakt. ![]() recept: (vrij naar topsecretrecipes.com) 600gram gehakt(voor 10 hamburgertjes, 5 big macs) 10 kant en klare hamburgerbroodjes( ik hield 5 bovenkanten over) IJsbergsla Augurk Uit Jong belegen kaas Saus Dag van tevoren saus maken, 100ml yofresh, 4theelepels pickle relish, 2 eetlepels vinaigrette, suiker, zout, 1 theelepel versnipperde ui, in de koelkast zetten. Een tijdje voor het eten van het gehakt balletjes van +-60 gram maken. goed plat en rond maken en invriezen. Dan vallen ze minder uit elkaar tijdens het bakken/grillen. (schijnt ![]() Hamburgerbroodjes toasten/grillen Op de twee onderkanten saus, sla en uitjes doen. Dan op de ene kaas en de andere augurk. Hamburgers er op leggen en alles op elkaar stapelen. ![]() Foto's! ![]() Broodjes toasten en zelfgemaakte saus er op. ![]() Sla ![]() Augurken en kaas ![]() Zeer platte hamburgertjes er op (+-60gram) uit de oven(grillstand) en op elkaar leggen. ![]() Dichtbij. Het was niet de eerste dus een beetje rommelbord. ![]() ![]() nom nom nom nom... ![]() [ Bericht 35% gewijzigd door Knuffleheinz op 02-08-2009 10:38:57 ] | |
RobinOok | zondag 2 augustus 2009 @ 19:16 |
Ben meer een whoppermeisje, maar jouw big mac zou er ook wel in gaan. ![]() | |
Yinny | zondag 2 augustus 2009 @ 22:49 |
Mooi gedaan, Knuffleheinz! Morgen ga ik beginnen... | |
Knuffleheinz | woensdag 5 augustus 2009 @ 17:05 |
quote:Als ik ze moet kopen neem ik ook liever een Whopper. Een Big Mac is alleen veel leuker om na te maken ![]() quote:Niet stiekem op vakantie gaan he ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 6 augustus 2009 @ 09:55 |
Ietsjes vertraging opgelopen, maar vandaag gaat het gebeuren! | |
Den_Haag | donderdag 6 augustus 2009 @ 10:54 |
fastfood meet bij Yinny? ![]() | |
bloatedface | donderdag 6 augustus 2009 @ 14:41 |
Ik heb hier ooit eens een recept geplaatst wat bij mij thuis nog steeds een groot succes is: [KFC] Recept Hotwings namaken Al is het wel koken met een pakje ![]() | |
Den_Haag | donderdag 6 augustus 2009 @ 14:48 |
die heb ik ook altijd thuis staam ![]() | |
Yinny | zondag 9 augustus 2009 @ 23:58 |
Pff, bijna vergeten! Zo veel werken en nog dingen te doen voor ik op vakantie ga! Het is gefrituurde kip uit de oven geworden met maïskolf en buttermilkbiscuits. Recept van kip en biscuit uit The New Best Recipe van Cook's Illustrated/America's test kitchen. Het is voor 4 personen, ik heb alles gehalveerd. Let op: Amerikaanse eet- en theelepels zijn een stuk groter! Kip 1/2 cup keukenzout 1/4 cup suiker 2 eetlepels paprikapoeder 3 medium tenen knoflook 3 laurierbladen, verkruimeld 7 cups karnemelk 4 kippenpoten, drumstick en dij losgesneden en vel verwijderd Coating 1/4 cup olie 1 doos (5 ounces) Melba toast, verkruimeld (heb ik vervangen door cornflakes, voor het meer KFC uiterlijk) 2 eieren 1 eetlepel Dijon mosterd 1 theelepel gedroogde tijm 3/4 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper 1/2 tl gedroogde oregano 1/4 tl knoflookpoeder 1/4 tl cayennepeper ![]() Eerst maar eens kip snijden en vel verwijderen. 1. Een marinade/pekelbad maken door zout, suiker, paprikapoeder, knoflook en laurierbladen door elkaar te stampen in vijzel. Dit goedje mengen met karnemelk in grote schaal of pan. Roeren tot zout is opgelost. Kip erin doen en 2 á 3 uur in de koelkast zetten. Kip uit pekelbad halen en afschudden. Plaats kip op rooster (boven een bakplaat) en 2 uur onbedekt koelen in koelkast. ![]() Droge kruiden, enz. ![]() Kip in marinade/pekelbad ![]() Kip uitgelekt op rooster 2. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Een bakplaat bekleden met aluminiumfolie en daarop rek plaatsen. 3. Coating: meng olie met kruimels in een lage schaal. Meng de eieren, mosterd, tijm, zout, peper, oregano, knofloopoeder en cayennepeper in een andere schaal door elkaar. ![]() Hier moet de kip er dus doorheen. 4. Stuk voor stuk de kip eerst aan beide zijden met eimengsel bedekken, dan door de kruimels halen. De kruimels eroverheen strooien en aandrukken. Voorzichtig de overbodige kruimels afschudden en kip op rooster plaatsen. Ongeveer 40 minuten bakken in oven op midden-boven positie. ![]() Voor het bakken ![]() Na het bakken. ![]() Het eindresultaat! Het was lekker, maar niet pittig genoeg, wel erg zout. De volgende keer zal ik er meer cayennepeper of Tabasco erdoorheen doen en minder zout. Het kan ook te zout zijn, omdat ik het langer heb laten marineren dan aangegeven. Ahum.... De biscuits zijn ook zelfgemaakt, maar heb geen zin en tijd om recept over te typen, er staan er zat op internet. Maïs gewoon gekookt en met (kruiden)boter ingesmeerd en een klein beetje zout erover heen gestrooid. | |
Yinny | maandag 10 augustus 2009 @ 00:06 |
De poll: Poll: Wie maakte het lekkerste fast food thuis? Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Yinny | maandag 10 augustus 2009 @ 00:10 |
Robin heeft mijn stem, want zelf kroketten/bitterballen maken staan ook op mijn te-doen-lijstje en zij heeft het al hartstikke mooi gedaan voor deze wedstrijd! | |
MrKawada | maandag 10 augustus 2009 @ 08:42 |
RobinOok heeft mijn stem uiteraard ![]() ![]() | |
Den_Haag | maandag 10 augustus 2009 @ 09:38 |
Heinz heeft mijn stem | |
RobinOok | maandag 10 augustus 2009 @ 20:46 |
quote:Ikkeuh niet helemaal snappen. ![]() Je frituurt 'm niet toch? Of heb je een stap overgeslagen in de reportage? | |
Yinny | maandag 10 augustus 2009 @ 22:43 |
quote:Nee, maar ik moest "oven fried chicken" vertalen. Bij "in de oven gebakken kip" denk ik eerder aan ongepaneerde hele kip, dus vandaar die rare vertaling! | |
Yinny | maandag 10 augustus 2009 @ 23:07 |
En het is al weer elf uur geweest! Tatatataaa......de winnaar is geworden:.......Knuffleheinz! Gefeliciteerd met het winnen en veel plezier met het bedenken van de volgende wedstrijd! Ik sla een ronde over, aangezien ik op vakantie ga. | |
RobinOok | maandag 10 augustus 2009 @ 23:08 |
Gefeliciteerd, Heinz! | |
evo87 | dinsdag 11 augustus 2009 @ 08:16 |
weer te laat om te stemmen.... faal gefeliciteerd in ieder geval! ![]() | |
Knuffleheinz | dinsdag 11 augustus 2009 @ 22:50 |
Woo ![]() Die kip van jou zag er ook erg lekker uit Yinny! Zal eens iets bedenken voor de volgende wedstrijd, ik ben zelf erg fan van ovenschotels (lasagna, pastaschotel..) ![]() | |
Hik | woensdag 12 augustus 2009 @ 10:26 |
Weer vergeten... ![]() Volgende keer toch eens meedoen (alleen heb ik niet zo veel met ovenschotels... ![]() | |
Knuffleheinz | woensdag 12 augustus 2009 @ 13:59 |
Hier nog de kans om te kiezen...of mexicaans of ovenschotels... ![]() | |
ColdFeet | woensdag 12 augustus 2009 @ 14:01 |
Mexicaans is leuker ![]() | |
Den_Haag | woensdag 12 augustus 2009 @ 14:21 |
Griepje ook goed? ![]() Mexicaans klinkt top! ![]() | |
Hik | donderdag 13 augustus 2009 @ 11:20 |
Mexicaans... jaaaaa! (maar dan wel gaarne al dit weekend starten!!!) ![]() | |
Knuffleheinz | donderdag 13 augustus 2009 @ 21:49 |
Nieuwe wedstrijd! [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Mexicaans! | |
MissHobje | woensdag 19 augustus 2009 @ 16:56 |
sluitingsdatum endezeau. |