childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 21:46 |
Zoals de titel al zegt mag je zelf de pasta soort uikiezen, maar de saus moet een witte, dan wel roomsaus zijn. Er mogen in de saus dus geen tomaten verwerkt zijn, deze mogen uiteraard wel als bijgerecht erbij ![]() Je mag de saus verder bereiden zoals jij dat wilt; met vlees, vis, champignons of wat je er dan ook maar in wilt doen. Je inzending voldoet aan de volgende kenmerken: Het is een gerecht met pasta naar keuze. De saus moet een witte saus zijn, dus zonder gebruik van tomaten. Je legt uit hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je hebt gebruikt (eventueel ook van het bijgerecht/de bijgerechten zoals een salade) Je hebt minstens één foto van het eindresultaat (denk aan de presentatie) Je mag meerdere foto's plaatsen, bijvoorbeeld van tussenstappen, bereidingswijze of een specifiek (onbekend) ingrediënt En eventueel kan je nog vertellen wat je er zelf van vond, misschien miste je toch nog iets of vond je het de lekkerste pasta ooit. Inzenden kan tot 20:00 op Zondag 8 Maart. Succes! Stemmen kan daarna tot 20:00 op Dinsdag 9 Maart. Allemaal wel stemmen. Nieuwe opgave van de winnaar komt er dan op Dinsdag 9 Maart. Vorige onderwerpen: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime [ Bericht 4% gewijzigd door childintime op 26-02-2009 14:28:01 ] | |
Harajuku. | woensdag 25 februari 2009 @ 21:49 |
tvp ![]() | |
Anne | woensdag 25 februari 2009 @ 21:51 |
Oeh, goed excuus om die heerlijke pasta te maken die mijn vader niet vaak maakt. | |
borisz | woensdag 25 februari 2009 @ 21:52 |
Pasta. Dan hoor ik niet echt achter te blijven natuurlijk ![]() Iig even een tvp. | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 22:07 |
Ik heb vandaag wat op de zaken vooruit gelopen en vanmiddag eindelijk eens mijn pastamachine van zolder gehaald. Splinternieuw, nog in de doos en dus nog nooit gebruikt....Deze wedstrijd was een goede aanleiding om het eens te gaan proberen! Ik had wel een 'klein' probleempje: nix-in-the-fridge en geen zin om boodschappen te doen. De ingredienten voor de saus kwamen dus uit de diepvries/voorraadkast/koelkast, maar uiteindelijk was het toch erg lekker! En ach, de verse basilicum en geschaafde parmezaan hebben we er maar gewoon bij 'gedacht'. Aan de slag dus! ![]() Voor het deeg gebruikte ik tarwebloem, eieren, olijfolie en wat zout: ![]() Hoppatee, op het aanrechtblad met de eieren mooi in een kuiltje: ![]() Vanuit het midden met het vork de eieren loskloppen met steeds wat meer bloem erbij: ![]() En dan lekker kneden totdat het een soepel deeg wordt. Zo, dat mag ff lekker uitrusten dat deeg! ![]() Twee kopjes koffie en een spelletje vier-op-een-rij later mocht ik eindelijk met mijn pastamachine gaan spelen: ![]() Laat maar lekker draaien!!!! (leuk joh): ![]() En dan de saus (volgens het nix-in-the-fridge-principe dus): ontbijtspek, ui, knoflook, tuinerwtjes en groene paprika, met als extra smaakmaker wat boursin cuisine (jajaja shoot me: recht 'uit de emmer') ![]() Mooie kleuren he! ![]() Als laatste de boursin cuisine erbij en nog een scheut extra room, terwijl ondertussen de pasta de pan in gaat: ![]() En dan mag ik eindelijk mijn allereerste vers gemaakte pasta proeven, heerlijk al zeg ik het zelf!! Ik heb heel veel inspiratie gekregen en ga dit zeker vaker doen (maar dan wel met een andere topping of saus erbij....): ![]() (Paint er maar een vers takje basilicum en wat geschaafde parmezaan bij ... ![]() Eindconclusie: geslaagd expiriment! Mijn keuken was maar een heel klein beetje ontploft en ondanks dat de saus eigenlijk niet mijn eerste keuze zou zijn geweest voor bij verse pasta, was het toch erg lekker en heeft mijn gezin er erg van gesmuld! ![]() ![]() ![]() | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 22:13 |
quote: ![]() Ik wilde eigenlijk ook nog penne als "verplicht" onderdeel erbij zetten, maar er zaten al wat mensen met hun pasta machine in de aanslag, vandaar "algemene" pasta ![]() | |
krakkemieke | woensdag 25 februari 2009 @ 22:16 |
Mooi bedacht childintime! | |
PKfotografie | woensdag 25 februari 2009 @ 22:20 |
even een kleine tvp. even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken....... nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.) kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor | |
krakkemieke | woensdag 25 februari 2009 @ 22:22 |
PK: kan dat niet gewoon op je eettafel? | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 22:24 |
quote:Hahaha! Ik zie het nu op de foto's van Tezz. Bij mij zou het ook alleen maar op 1 plek kunnen; strak naast mijn kookplaat, valt de pasta zo rechtstreeks op de kookplaat ![]() PKf, kun je niets iets fabriceren wat op het aanrecht komt te staan en waar het apparaat dan op/ aan vast komt? Moet natuurlijk wel heel stevig zijn...... | |
prupke | woensdag 25 februari 2009 @ 22:29 |
quote:ook ff een tvp ![]() En PK : je ruimt zelf de teringbende op na het maken van de pasta ![]() | |
krioro | woensdag 25 februari 2009 @ 22:31 |
tvp. | |
krakkemieke | woensdag 25 februari 2009 @ 22:33 |
Eigenlijk vind ik dat een wedstrijdbepaling.... dat de keuken ook binnen 24 uur weer schoon moet zijn.... Want anders komt het vaak op de de dames neer om het schoon te krijgen.... | |
golfer | woensdag 25 februari 2009 @ 22:40 |
Terug Vind Pasta. ![]() | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 22:41 |
quote:Waarom denk je dat ik niet meer foto's van mijn pastamachine heb gemaakt??? | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 22:42 |
quote:Je bedoelt zeker 24 minuten??? | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 23:01 |
Da's het voordeel als verder niemand je keuken gebruikt. Je hoeft niemands troep op te ruimen en niemand klaagt over jouw troep! Maar ik doe meestal wel hetgeen ik gebruikt heb direkt in de vaatwasser of met hand afwassen. Niets zo erg als na je kookplezier in de bende te zitten. | |
PKfotografie | woensdag 25 februari 2009 @ 23:24 |
quote:heb je ook staan klooien dan over de vaatwasser heen? (misschien een hap uit de deur van de vaatwasser halen, kan hij iig dicht. ) | |
ColdFeet | woensdag 25 februari 2009 @ 23:26 |
Zal 's kijken of ik nog tijd heb. Ik heb iig wel pastadeeg in de vriezer ![]() | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 23:34 |
quote:Nee, gelukkig ging de machine wel vast op de rand van mijn aanrechtblad. Maar op een of andere manier deed ik het niet goed, want hij stond niet zo stabiel als de bedoeling was. Ik moest hem dus telkens met 1 hand tegen houden, anders klapte hij om.... | |
Blues | woensdag 25 februari 2009 @ 23:44 |
Hastalapasta ![]() tvpastaatje ![]() Tezz ![]() | |
prupke | woensdag 25 februari 2009 @ 23:48 |
quote:Ik ga popeye pasta maken ![]() ![]() | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 23:51 |
quote:Met groene saus?? | |
Isabeau | woensdag 25 februari 2009 @ 23:52 |
Ik heb geen pastamachine, maar wel een heel raar 'witte saus'recept ![]() Aangezien ik momenteel even wat meer op de lijn let maak ik mijn super energierijke carbonara maar niet ![]() | |
prupke | woensdag 25 februari 2009 @ 23:53 |
quote:neuh witte natuurlijk ![]() | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 23:57 |
quote:Mag wel hoor, zolangíe maar niet rood is en er geen tomaten worden gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat als iemand spinazie heerlijk vind, de saus misschien wat groenig uitslaat....... | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 23:59 |
quote:Ik heb ook geen pastamachine ![]() ![]() | |
prupke | donderdag 26 februari 2009 @ 00:00 |
quote:de saus is wit maar idd door de spinazie word ie wat gekleurd ![]() maar rood is ie zeker niet ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 00:03 |
quote: ![]() De tomaat mag zich alleen laten zien als'ie als bijgerecht (bv in salade) op tafel verschijnt ![]() | |
motorbloempje | donderdag 26 februari 2009 @ 08:32 |
tvp ![]() | |
Steven184 | donderdag 26 februari 2009 @ 10:14 |
Leuke opdracht, ''jammer'' dat ik dinsdag naar Suriname vertrek, dus ik denk niet dat ik tijd ga hebben om mee te doen. Helaas. | |
Den_Haag | donderdag 26 februari 2009 @ 10:46 |
tvp voor zaterdag ![]() | |
Vork | donderdag 26 februari 2009 @ 12:41 |
Dan tvp ik deze ook alvast maar even. Ik heb een geweldig recept met pasta en roomsaus. ![]() | |
motorbloempje | donderdag 26 februari 2009 @ 13:35 |
ik heb alleen iets wat wel lekker is maar er niet uitziet ![]() ik ga nog even wat interessants bedenken, hoop ik ![]() | |
vaagsel | donderdag 26 februari 2009 @ 13:44 |
Voor de mensen zonder pastamachine: Bij de AH verkopen ze verse lasagnevellen, natuurlijk uitermate geschikt om zelf ravioli/tortellini van te maken. Ook heb ik laatst een soort "gnocchi" ravioli gemaakt. Deeg bestond daar uit als ik het goed heb 2 aardappels, 100 gram bloem, 75 gram spinazie en 1 ei. Minder elastisch dan echt pastadeeg maar wel een goed alternatief bij gebrek aan pastamachine. | |
Innocence | donderdag 26 februari 2009 @ 14:18 |
Tvp! Ga ik volgende week eens wat moois maken. Wel zonder zelfgemaakte pasta trouwens. | |
piepster | donderdag 26 februari 2009 @ 14:54 |
Pasta met witte saus. Ik ga er eens over nadenken. | |
vaagsel | donderdag 26 februari 2009 @ 15:15 |
Het mag ook lasagne zijn toch? Want daarvoor heb ik nog een ideetje wat ik uit wil werken ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 26 februari 2009 @ 15:17 |
tvp ![]() Ik moet alleen nog even het kabeltje van mijn fototoestel opzoeken. ![]() | |
Idler | donderdag 26 februari 2009 @ 16:46 |
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is. | |
vaagsel | donderdag 26 februari 2009 @ 16:47 |
Ja denk dat carbonara er wel onder valt. | |
ColdFeet | donderdag 26 februari 2009 @ 16:53 |
quote: ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 18:45 |
Waar het om gaat is dat er geen tomaat in de saus verwerkt is ![]() En lasange is pasta http://nl.wikipedia.org/wiki/Lasagne Dus dat mag ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 26 februari 2009 @ 18:53 |
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin. ![]() Maar ik ga wat verzinnen en ook even kijken of ik daar weer een leuk lokaal product in kan verwerken. We hebben hier een geitenboerderij die heerlijke kazen maakt, daar kan ik vast wel wat mee. ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 21:43 |
quote:Ik had ook zo'n mooi receptje met pomodori tomaatjes erin, maar helaas......Misschien voor een volgende ronde? Het leek me juist zo leuk om eens wat meer varianten met witte saus (zonder tomaten erin) te krijgen. Veelal worden toch de tomaat achtige sausen gebruikt ( is ook wel mijn favoriet moet ik eerlijk zeggen ![]() | |
Den_Haag | donderdag 26 februari 2009 @ 23:09 |
quote:was ook mijn idee ![]() | |
krakkemieke | donderdag 26 februari 2009 @ 23:13 |
Volgens mij gaat het vooral om 'geen tomatensaus'. Imho mag carbonara dan...... | |
ColdFeet | donderdag 26 februari 2009 @ 23:16 |
quote:Ik ook ![]() ![]() Maar dat wordt m dus niet ![]() | |
motorbloempje | donderdag 26 februari 2009 @ 23:21 |
quote:daar zat ik ook nog aan te denken... maar dan wel met el budgetto-spekjes ![]() ![]() ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 23:23 |
![]() Dat het zoveel teweeg zou brengen had ik niet verwacht. Maar eerlijk is eerlijk; geen saus gebaseerd op tomaten en geen saus waar tomaten inzitten. Ze mogen wel als lekkere salade erbij ![]() | |
Isabeau | donderdag 26 februari 2009 @ 23:25 |
quote:Andere keer ![]() En ik heb een goddelijk carbonara recept (die ik nu dus niet ga maken), dus ben benieuwd hoe jullie het dan maken. | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 23:25 |
quote:De pasta mag trouwens wel verwerkt zijn met tomaten, dus misschien is dat nog een optie? Voor degenen die de tomaat echt niet kunnen missen ![]() | |
krakkemieke | donderdag 26 februari 2009 @ 23:26 |
Rooie pasta bedoel je? | |
Isabeau | donderdag 26 februari 2009 @ 23:28 |
Ik heb nog rode hartjespasta ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 23:29 |
![]() Het gaat om de saus. Maar de pasta mag geheel naar eigen keuze zijn. | |
Den_Haag | donderdag 26 februari 2009 @ 23:30 |
ik heb nog een rood pepertje liggen. genoeg eieren, alleen nog goede kaas en bacon ![]() | |
golfer | vrijdag 27 februari 2009 @ 01:17 |
Bij nader inzien laat ik deze aan mij voorbij gaan en is dit keer de beurt aan Bluezz om iets goddelijks lekkers te produceren. ![]() | |
borisz | vrijdag 27 februari 2009 @ 19:18 |
Hierbij mijn inzending Paprika, zeevruchten en boursin cuisine. Als pasta had ik Pipe Rigate Eerst de paprika en een ui(niet op de foto) snijden Hup de pan in Ondertussen staat de pasta ook op Vis laten zwemmen even kort erbij Boursin de pan in en even een minuutje in laten koken Dan is dit het eindresultaat ![]() Erg lekker ![]() ![]() | |
The_Hives | vrijdag 27 februari 2009 @ 20:58 |
Heb het net gister gemaakt met gewone saus ![]() ![]() | |
childintime | vrijdag 27 februari 2009 @ 22:32 |
quote: ![]() | |
Blues | zaterdag 28 februari 2009 @ 15:01 |
Mooi borissie ![]() ![]() Vandaag ga ik de spulletjes kopen en dan vandaag of morgen aan de slag & foto's ![]() Kady van Digger kan zo meedoen, maar helaas heeft ze tomatensaus gebruikt ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 17:45 |
heb alles gekocht voor de spagetthi carbonara met een heerlijke ceasar salade. Aangezien ik zelf geen pasta machine heb, heb ik maar verse pasta van de appie gehaald. | |
motorbloempje | zaterdag 28 februari 2009 @ 18:12 |
ik maak vanavond pasta en vandeweek nog een keer, maak nu een fotoserie en zie wel even wat ik dan als tweede poging kan doen ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 18:19 |
tot foto moblo ![]() | |
Blues | zaterdag 28 februari 2009 @ 20:07 |
Mijn inzending : Zelfgemaakte ravioli gevuld met spinazie/ricotta Witte roomsaus met beenham, champignons en velderwtjes Pasta maken : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ingrediënten voor de vulling en de saus : ![]() Ravioli maken : ![]() ![]() ![]() ![]() Saus maken : ![]() ![]() ![]() Op het bord : ![]() ![]() Sorry voor de overkill vd foto's ![]() Het was nog lekker ook ![]() | |
golfer | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:27 |
Het was superlekker en hield Bluezz weer een uurtje bezig. ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:31 |
chips ![]() tegen zoveel lekker kan ik niet op ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:33 |
quote:Alleen al voor dit commentaar zou ik Bluezz deze wedstrijd laten winnen. Wat een %#& ... | |
Blues | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:42 |
quote:Krak, neem het niet allemaal zo serieus ![]() ![]() Bovendien ben ik er zowat de hele middag bezig geweest ![]() ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:45 |
En tegen zoveel lekker kan ik ook niet op..... ![]() | |
golfer | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:45 |
quote: ![]() Ik ook van jou hoor, wijffie. ![]() ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:46 |
quote:ik ben een half uur bezig geweest ![]() foto's worden gedownload | |
Blues | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:51 |
quote:Yeah DH, niet iedereen hoeft zo hysterisch bezig te gaan als ik ![]() | |
borisz | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:52 |
quote:Ik was ook in een half uurtje klaar ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 21:52 |
quote:niet iedereen is Bluezz ![]() | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 22:34 |
Hierbij mijn carbonara en de bijbehorende salade. Een deel van de ingredienten ![]() 4 eieren rood pepertje bacon, room en kaas Meng dit tot een papje ![]() ![]() Belangrijk natuurlijk de pasta. geen pasta-machine dus even valsspelen voor de verse pasta. ![]() Als de pasta klaar is even snel de bacon en rode peper aanbakken ![]() Pasta erbij en eiermengsel, vuur uit ![]() Voor de salade, sla en tomaatjes snijden. Italiaanse kaas er doorheen, wat dressing en klaar. Wijntje erbij en dan lekker eten ![]() foto's sterk gecomprimeerd, misschien dat ik morgen beter plaats | |
childintime | zaterdag 28 februari 2009 @ 22:57 |
Ze hadden toevallig de verse pasta deze week in de aanbieding, dus ik heb ook even ingeslagen (bij gebrek aan een pasta machine ![]() Ziet er ook lekker uit. Ik ben druk geweest met schilderen en heb wat last van mijn hand, maar zal deze week ook even de keuken induiken. | |
Den_Haag | zaterdag 28 februari 2009 @ 23:04 |
quote:goed gekozen met die pasta voor deze week ![]() | |
Isabeau | zondag 1 maart 2009 @ 00:06 |
Wat een werk, Bluezz! Maar ik vind doperwtjes echt verschrikkelijk in wat voor gerecht dan ook ![]() | |
childintime | zondag 1 maart 2009 @ 00:10 |
quote: ![]() Zelf pasta maken is natuurlijk veel leuker, maar bij gebrek aan een pasta machine is dit een goed alternatief ![]() | |
Blues | zondag 1 maart 2009 @ 00:50 |
Die verse pasta is lekker hoor DH ![]() @ Isa, ik ben ook niet zo van de erwtjes, maar het kleurt wel garpig ![]() (en het waren velderwtjes ![]() | |
Tezz | zondag 1 maart 2009 @ 09:06 |
Ik heb eigenlijk sinds kort pas erwtjes her-ontdekt ('vroeger' aten we ze alleen maar uit de pot met worteltjes), maar ik vind het wel een lekker zoetig smaakje, vooral in pasta gerechten. Zeker in combi met pesto is het goed te doen! En verse pasta van de AH is zeker heerlijk! | |
PdeHoog | zondag 1 maart 2009 @ 10:10 |
ik doe ene terugvindpostje ![]() ![]() | |
KrnKje | zondag 1 maart 2009 @ 17:37 |
Aah shit... laatst super lekkere walnoten pasta gemaakt met bospaddestoelen, maar wist van deze wedstrijd-week niet af... zonde ![]() Ziet er overigens wel erg lekker uit allemaal! | |
_Floddertje_ | zondag 1 maart 2009 @ 17:57 |
Haha, de Boursin Cuisine is bijna onontbeerlijk bij pasta-met-witte-saus, geloof ik. ![]() | |
motorbloempje | zondag 1 maart 2009 @ 18:02 |
nee hoor, de mijne gewoon met creme fraiche en bieslook gemaakt ![]() | |
KrnKje | zondag 1 maart 2009 @ 18:48 |
quote: ![]() Boursin is nep ![]() | |
Blues | zondag 1 maart 2009 @ 18:50 |
Ik had dat boursingedoe nog nooit geprobeerd, tis niet echt viezz, vandaag nog een aardgratin met de restanten gemaakt. Ook goed te doen. En ik schaam me nergens voor! ![]() | |
_Floddertje_ | zondag 1 maart 2009 @ 19:12 |
Ik vind Boursin echt verrukkelijk, dus mij maakt het niet uit, hoor. ![]() ![]() | |
Den_Haag | zondag 1 maart 2009 @ 19:38 |
quote: ![]() room en eieren ![]() | |
Duderinnetje | zondag 1 maart 2009 @ 21:58 |
Bluezz, wat een leuk idee om de kaas zo op een amuse-lepetje te doen! ![]() | |
Blues | zondag 1 maart 2009 @ 22:21 |
Ja, het was een spontane ingeving ![]() | |
Duderinnetje | zondag 1 maart 2009 @ 22:22 |
quote:Heel goed idee!! En je hebt ons ook geinspireerd om volgend weekend nu eindelijk eens verse pasta te gaan maken. ![]() | |
Blues | zondag 1 maart 2009 @ 22:24 |
quote: ![]() | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:04 |
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat... Anyway, dit is mijn inzending: Pappardelle met suddervlees en paddestoelen Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken ![]() Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie. ![]() Stap 2. De saus Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Stap 3. De pasta Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt). Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen. Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt) Stap 4. Bord compileren Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar. ![]() Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing. | |
prupke | maandag 2 maart 2009 @ 00:07 |
Het ziet er iig verukkelijk uit ![]() | |
Duderinnetje | maandag 2 maart 2009 @ 00:07 |
Oh, wat mooi! ![]() | |
golfer | maandag 2 maart 2009 @ 00:08 |
Ziet er heerlijk uit, hoewel ik weinig witte saus kan zien, maar je zegt dus room in de saus verwerkt te hebben, dus zal het wel kloppen. | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:18 |
Ja, serieus, half zo'n klein potje. Niet veel, maar toch. Geen tomaten! Dat leek me het belangrijkste. Toch? ![]() | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:21 |
quote:Overkill aan foto's bestaat niet. Foto's zijn altijd leuk! ![]() | |
prupke | maandag 2 maart 2009 @ 00:28 |
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten?? huh? | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:28 |
Bladzijde 5 doet raar. Test test test. | |
RobinOok | maandag 2 maart 2009 @ 00:29 |
Ja, had ik dus ook, Prupke. Zal vast bij bladzijde 4 (ik heb euh x post per pagina) weer gebeuren. Huh, ik schreef net blz 5? Nou ja, hoe dan ook, het zal wel. ![]() | |
prupke | maandag 2 maart 2009 @ 00:30 |
ok maar dan ligt het niet aan mijn pc iig ![]() | |
Isabeau | maandag 2 maart 2009 @ 00:33 |
quote:Ik heb ook problemen (dezelfde) en heb mijn pagina's heel anders ingedeeld. | |
Isabeau | maandag 2 maart 2009 @ 00:34 |
Het lijkt weer normaal ![]() | |
prupke | maandag 2 maart 2009 @ 00:37 |
hier werkt nu ook alles weer naar behoren ![]() | |
Innocence | maandag 2 maart 2009 @ 11:19 |
Maar de roomsaus mag dus ook groen zijn? Dan ga ik daarmee eens wat leuks proberen. Anders wordt het wel een heel ordinaire spaghetti gorgonzola ![]() Inderdaad veel Boursin cuisine ![]() | |
golfer | maandag 2 maart 2009 @ 13:47 |
quote:We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker. Maak liever zelf mijn sauzen. ![]() | |
Den_Haag | maandag 2 maart 2009 @ 14:51 |
![]() | |
Blues | maandag 2 maart 2009 @ 15:56 |
quote:Ik vond hem wellekker. En ik vind het van Robin errug mooi en apart ![]() | |
childintime | dinsdag 3 maart 2009 @ 00:05 |
quote:Wauw....Krijg er spontaan trek van ![]() ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 3 maart 2009 @ 00:27 |
Hier gaat het hem niet meer worden. Ik heb er deze week geen tijd meer voor. ![]() | |
Mexxa | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:46 |
Verse tagliatelle met reepjes kip, rucola, lente-ui en courgette in een saus gemaakt van koksroom met knoflook, bieslook en kruiden naar smaak.. Kan via mobiel geen foto's plaatsen en heb geen vast recept maar wilde jullie dit niet onthouden. Vind het jammer dat veel mensen bij pasta altijd aan een rode saus denken.. Er zijn zulke heerlijke roomsauzen! Pasta met penne, hamreepjes, een uitje in een saus van room en gorgonzola is ook zo lekker. Simpel maar heerlijk.. Pasta met zalm, dille en een simpele roomsaus waar wat witte wijn in is verwerkt.. Pasta met kalkoen, spinazie en pijnboompitjes, sausje van room met wat geitenkaas er doorheen.. Krijg er honger van op dit vroege tijdstip! Kan helaas dus niet 'echt' meedoen maar veel plezier en succes met jullie pasta's! | |
Isabeau | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:49 |
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen ![]() | |
Mexxa | dinsdag 3 maart 2009 @ 04:53 |
Thank you.. Ben hier nog niet zo lang. Maar dit onderdeel is wel erg leuk! Ga denk ik toch misschien eens een receptenboekje maken. Ben altijd van het natte vingerwerk ![]() | |
Innocence | dinsdag 3 maart 2009 @ 10:45 |
Ik ga voor Pasta al limone! Heb ik altijd al een keer willen maken. Verslag volgt na vrijdag. Wel lastig hoor, geitenkaassaus, paddestoelensaus, roomsaus van brocolli of lasagne met saus van ricotta had ook gekunnen en verzin opeens steeds meer ![]() Gorgonzolasaus maak ik altijd gewoon door spek uit te bakken, room erbij te gieten en er de gorgonzola in te smelten. ![]() ![]() [ Bericht 20% gewijzigd door Innocence op 03-03-2009 10:53:55 ] | |
childintime | donderdag 5 maart 2009 @ 19:31 |
Nou, eindelijk gelukt vandaag. Ik heb gekozen voor Tagliolini alla nerone ![]() ![]() De ingredienten. Ik maak de saus van bouillon, kookroom, zout, italiaanse kruiden en nog extra peterselie. ![]() De biefstukreepjes bak ik tegelijk met fijngehakte knoflook. ![]() De bouillon, voordat de kookroom erin gaat. ![]() En hier is het klaar. Een paar stukjes stokbrood met kruidenboter erbij en natuurlijk tomatensalade ![]() | |
Innocence | vrijdag 6 maart 2009 @ 19:53 |
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie. Ingredienten: spaghettini 1 citroen: geraspte schil en sap half bekertje slagroom 50 gr roomboter zout en peper extra vierge olijfolie Doen: 1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren. 2. In een ruime pan water de spaghettini koken 3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken 4. Nog wat boter erdoorroeren 5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen 6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien. Erbij: schelvisfilet droge witte wijn peterselie bosje spinazie Doen: 1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden 2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie! 3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes) 4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen ![]() 5. Spinazie weer terug in de groentela leggen. Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen! Fotoverslag: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder. [ Bericht 11% gewijzigd door Innocence op 06-03-2009 19:58:39 ] | |
vaagsel | zaterdag 7 maart 2009 @ 01:04 |
Hierbij mijn inzending! Het gerecht is geïnspireerd door een recept uit het boek vegetteranean. In dit gerecht werd echter tomaat gebruikt. Dit heb ik dus vervangen door pompoen, zowel gegrild als gepureerd. Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo. Ricotta is een bijproduct van de kaasproductie en bevat weinig vet, is lekker mild van smaak en bevat weinig vet. Hierbij is het uitermate geschikt als alternatief voor room in bijvoorbeeld pastagerechten. De ingrediënten: ![]() Voor de veloute: Veloute is een mooi woord voor een "fluweelzachte" saus of soep. In dit geval is het eigenlijk gewoon een kaassaus, maar veloute klinkt een stuk sjeiker. Benodigdheden: 3 Eetlepels Pecorino geraspt 3 Eetlepels Parmegiano Reggiano geraspt 3 Eetlepels Emmentaler geraspt 1 Eetlepel room 200 ml groentebouillon 1 Eetlepel boter 2 Eetlepels bloem Bereiding: Warm de bouillon op in het geval van zelfgemaakte, of breng 200 ml water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe. Zodra opgelost vuur laag zetten. Ondertussen boter smelten op laag vuur, zodra gesmolten bloem rustig toevoegen terwijl je roert. Als alle bloem is opgenomen even blijven roeren en dan rustig de bouillon toevoegen terwijl je nog steeds blijft roeren. Verwarm de saus rustig 5 minuten lang terwijl je nog steeds blijft roeren. Het is de bedoeling dat het een vrij dikke saus wordt, maar vind je het toch te dik voeg dan wat kokend/heet water toe. Als de saus mooi glad is en glanst kaas en room toevoegen, goed doorroeren en wegzetten tot gebruik. Voor de pompoen (x2) Benodigdheden: 200 gram pompoen in blokjes 200 gram pompoen in plakjes van ~3 mm dik 1 theelepel verse tijm of 1/2e theelepel gedroogde tijm 75 gram ricotta 500 ml groentebouillon of 1/2 blokje opgelost in 500 ml water Bereiding: Marineer de plakjes pompoen in een beetje olijfolie en tijm voor 15 minuten. Kook de pompoen in 25 minuten zeer gaar in de bouillon. Gril ondertussen de plakjes pompoen in de grillpan. Bestrooi de plakjes wanneer klaar met peper en zout. Giet de pompoen af wanneer je met een vork een stukje fijn kan pletten tegen de rand van de pan. Pureer de pompoen vervolgens met de ricotta en eventueel een beetje room. Voeg een klein beetje peper en zout toe en zet weg. ![]() ![]() Voor de pesto: Nu je toch pecorino en reggiano hebt gekocht kan je die net zo goed gebruiken in de pesto ![]() Benodigdheden: Een handje basilicumblaadjes 1 Eetlepel pijnboompitjes 1/2e teentje knoflook 1 Eetlepel reggiano 1 Eetlepel pecorino 100 ml olijfolie Bereiding: Stop alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine (vijzel mag ook als je die hebt) en maal grof. Voeg dan een beetje olie toe en maal weer, herhaal dit tot je een mooie pesto hebt. Daarna komt het belangrijkste, PROEF!. Pesto maken is geen exacte wetenschap, wil je wat meer zout voeg je wat kaas toe, meer pit een beetje knoflook etc. Maak af met peper en zet weg. ![]() ![]() Afmaken gerecht! Ik heb geen pastamachine en ben er niet aan toe gekomen er deze week eentje aan te schaffen, vandaar deze "verse" lasagnevellen van de AH. Snij 4 plakken doormidden zodat je 8 vierkantjes hebt. Zoek vervolgens een kom waarmee je de grootst mogelijke cirkel uit de lasagnevellen kan snijden. Leg twee vellen op elkaar en snijd er mbv. de kom en een scherp mes cirkels uit. Ondertussen de rest van de ricotta au bain marie opwarmen. Warm vervolgens alles wat je eerder hebt gemaakt op (behalve de pesto natuurlijk) en kook de pastavellen in ~2 minuten gaar. Smeer eerst een mooie hoeveelheid veloute (ok, kaassaus) op het bord. Leg hier een lasagnevel op, en smeer hier vervolgens een laag pompoenpuree op. Hier weer een lasagnevel op, en dit nu insmeren met de rest van de ricotta. Hier weer een lasagnevel op, waar je vervolgens de gegrilde pompoen oplegt. Hier nog een beetje kaassaus opsmeren. Hier weer een lasagnevel op waar je een mooie kwak pompoenpuree en kaassaus oplegt. Vervolgens afwerken met pesto, geroosterde pijnboompitten, ricotta en basilicumblaadjes en serveren! ![]() ![]() Ervaringen Was een heel leuk gerecht om te maken. De GF vond het heerlijk en ik ook. Vantevoren was ik bang dat de pesto de zachte smaken van de pompoen en ricotta zou overheersen, maar achteraf kan ik concluderen dat dit gerecht de pesto absoluut nodig heeft als pittige tegenhanger voor de zachte smaken. De combinatie tussen de pesto en de zachte lasagne was heerlijk. Al met al een geslaagd CUL experiment! [ Bericht 0% gewijzigd door vaagsel op 07-03-2009 01:11:25 ] | |
Tezz | zaterdag 7 maart 2009 @ 08:51 |
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit! | |
MinderMutsig | zaterdag 7 maart 2009 @ 09:24 |
quote:Bonuspunten voor de originaliteit. ![]() Leuke inzending. ![]() quote:Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè? ![]() | |
vaagsel | zaterdag 7 maart 2009 @ 11:15 |
quote: ![]() quote: Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was ![]() | |
PdeHoog | zaterdag 7 maart 2009 @ 11:21 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 7 maart 2009 @ 13:38 |
Vaagsel, superleuk recept ![]() | |
golfer | zaterdag 7 maart 2009 @ 14:03 |
Ziet er erg origineel uit, Vaagsel. ![]() Het is dat ik niet van pompoen en kaas hou... ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 7 maart 2009 @ 20:51 |
quote:Oh dat vergat ik te zeggen inderdaad. Het komt wel bij hen vandaan maar zij verkopen het niet zelf. Die mensen van die kraam zijn dus van die groothandel maar de ricotta is onvervalste Grootegastse ricotta. ![]() | |
childintime | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:31 |
quote:Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris. | |
prupke | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:43 |
quote:ziet er iig zeer smakelijk uit ![]() elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd .... | |
ColdFeet | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:47 |
Innocence, volgens mij heb ik ooit dat recept van jou gemaakt, maar dan nog met bieslook erdoor. Was een recept van Gary Rhodes. Ik heb vanavond pasta gemaakt die hier wel op z'n plek was geweest, maar ik heb geen foto's gemaakt ![]() ![]() | |
Tha_Butcha | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:48 |
Nou ik zal ook maar es als culi lurker es ff mijn spaghetti carbonara posten. De budget versie that is. Ingredienten - Spaghetti - Spekjes (normaal pancetta) - Champignons - UI - Knoflook - 2 eidooiers - truffelolie Bereiding Spaghetti koken. Champignons ciseleren, even sauteren, uit de pan halen en apart houden. Spekjes uitbakken Ui snipperen en met knoflook fruiten (bij de spekjes) Spaghetti klaar -> afgieten en met wat truffelolie mengen. Alles in de pan doen, op laag vuur. Monteren met 2 eidooiers, op laag vuur Bord opmaken eventueel afmaken met wat druppels olie nog en fleur du sel. klaar Het resultaat ![]() | |
Tha_Butcha | zaterdag 7 maart 2009 @ 22:50 |
quote:Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 02:28 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 02:30 |
quote: ![]() | |
Innocence | zondag 8 maart 2009 @ 15:23 |
Wow, vaagsel, fantastisch recept zeg! Ziet er goed uit ook. Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken... Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen. | |
Vork | zondag 8 maart 2009 @ 15:46 |
Ha vaagsel, dat recept uit Vegeterranean (mooi boek trouwens) wilde ik ook nog een keer maken, de tomaat-variant dus. Maar nu ik dit zo zie, denk ik dat de pompoen versie ga maken, wanneer ik weer een keer tijd, geld en eters heb ![]() | |
The_Hives | zondag 8 maart 2009 @ 17:41 |
Misschien een leuke aanvulling/invulling om de kook kunsten te tonen : voor mensen met een camera (wie heeft die niet tegenwoordig ![]() Ik kwam deze site tegen http://www.foodtube.nl waarop mensen filmpjes plaatsen over hoe ze hun eten bereiden. Dat kan van oerfriet zijn (zie onderstaand filmpje) tot de pasta's hierboven ![]() ![]() http://www.foodtube.nl/video/51/Ambachtelijke-oerfriet note: er zijn bedrijven die daar filmpjes (waarschijnlijk ter promotie van hun keuken) op plaatsen maar ook particulieren zoals de oerfriet | |
BE | zondag 8 maart 2009 @ 19:43 |
quote:Same here. Ik had het nooit echt gegeten maar nu ben ik er echt verzot op! ![]() Ik heb geen witte-saus recept, wel een zonder saus-recept. ![]() Wel een verzoekje/tip voor een evt. nieuw wedstrijd idee... Chili con carne. Ben wel benieuwd naar de diverse versies en variaties daarvan. ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 8 maart 2009 @ 19:56 |
ik heb voor vrijdag ergens een geweldig gerecht op stapel staan, maar da's helaas te laat en mijn vorige creatie valt in het niet bij wat men hier al gepost heeft ![]() dus ik doe niet mee dit keer ![]() | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 20:00 |
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet ![]() Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan? | |
Vork | zondag 8 maart 2009 @ 20:07 |
quote:Als je hier klikt, dan wijst dat zich allemaal vanzelf. | |
motorbloempje | zondag 8 maart 2009 @ 20:11 |
nog bedankt voor de recepten Vork ![]() ![]() | |
Vork | zondag 8 maart 2009 @ 20:13 |
quote:Ja graag gedaan, al is dit wel een beetje het verkeerde topic hiervoor. Tenzij je die tomaten uit die saus weglaat ![]() | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 21:09 |
Bedankt ![]() Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus? Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier Er kan gestemd worden ![]() | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 21:15 |
Ik heb voor Bleuzz gestemd. Ik vind het werkelijk geweldig wat zij heeft gemaakt. Ik vond het moeilijk kiezen tussen Bleuzz en Innocence, de doorslag was dat Bluezz ook nog zelfgemaakte pasta had ![]() | |
Blues | zondag 8 maart 2009 @ 21:18 |
Ik heet Bluezz, maar toch bedankt ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 8 maart 2009 @ 22:15 |
Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven. | |
prupke | zondag 8 maart 2009 @ 22:42 |
gestemd ![]() en vergeten mee te doen ![]() de dagen gaan te snel ![]() | |
Blues | zondag 8 maart 2009 @ 23:02 |
Ik wilde stemmen, maar de buurman was me voor. Morgen dus even op mijn werk ![]() | |
krioro | zondag 8 maart 2009 @ 23:09 |
quote:Lijkt me erg lekker. ![]() | |
prupke | zondag 8 maart 2009 @ 23:19 |
nou krijg ik weer die error #52 alsik op de laatste post klik | |
childintime | zondag 8 maart 2009 @ 23:54 |
quote: ![]() ![]() ![]() Prupke, even afwachten wat er nu gaat komen. Ik had zelf ook weinig tijd deze week, ingevallen voor een zieke collega en dus bleef alleen nog maar de Maandag en Donderdag over, maar aangezien ik het topic startte, kon ik het echt niet maken om zelf niet mee te doen ![]() | |
Den_Haag | maandag 9 maart 2009 @ 10:09 |
Gestemd ![]() | |
motorbloempje | maandag 9 maart 2009 @ 10:11 |
ik weet 't nog niet.. ik denk er nog even over na ![]() | |
Isabeau | maandag 9 maart 2009 @ 10:11 |
Moeilijk hè! ![]() | |
MinderMutsig | maandag 9 maart 2009 @ 10:34 |
quote:Bonuspunten voor de pompoen en het niet gebruiken van Boursin Cuisine. Ik heb wat tegen dat spul. ![]() | |
motorbloempje | maandag 9 maart 2009 @ 10:35 |
Boursin Cuisine heb ik paar keer gebruikt, niet heel slecht maar vind 't lekkerder als ik zelf wat aanklooi met creme fraiche en verse kruiden ![]() | |
Den_Haag | maandag 9 maart 2009 @ 10:44 |
ik heb ook geen boursin cuisine gebruikt ![]() | |
Blues | maandag 9 maart 2009 @ 11:27 |
quote: | |
vaagsel | maandag 9 maart 2009 @ 12:19 |
quote:Komend van jou een groot compliment, bedankt! Ik heb op Bluezz gestemd, mooi recept, goede beschrijving. Wil ook een pastamachine aanschaffen juist om te experimenten met ravioli en tortellini ![]() quote:Gekleurde borden zijn eigenlijk een ramp qua presentatie van gerechten. In dit geval kwam het goed omdat je begint met een laag witte saus, wat mooi afsteekt tegen een gekleurd bord. Maar in het algemeen heb ik liever witte borden omdat alles daar in het algemeen beter op uitkomt. Maarja, de vriendin wilde graag een vrolijk servies : ![]() | |
MinderMutsig | maandag 9 maart 2009 @ 12:41 |
Ik wil de verse pastadraaiers overigens ook even bonuspunten geven. ![]() | |
childintime | maandag 9 maart 2009 @ 23:39 |
Ja he, dat vind ik ook. Ze hebben er veel werk aan gehad ![]() | |
Harajuku. | maandag 9 maart 2009 @ 23:46 |
Oooh ja, ik had op Vaagsel gestemd. Vond het deze keer lastiger kiezen ![]() | |
Blues | dinsdag 10 maart 2009 @ 00:05 |
Ik heb op vaagsel gestemd voor de originaliteit. En ik wil Tezz een poedel uitreiken voor het zelf draaien ![]() | |
golfer | dinsdag 10 maart 2009 @ 01:03 |
Vaagsel is dus de winnaar en mag een nieuwe 'uitdaging' verzinnen. ![]() | |
vaagsel | dinsdag 10 maart 2009 @ 11:55 |
\o/ Bedankt voor jullie stemmen allemaal! Ik ga even nadenken over het volgende te maken gerecht. Ik zal het voor vanavond posten! | |
childintime | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:20 |
Gefeliciteerd ![]() Op naar het nieuwe recept en topic ![]() | |
The_Hives | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:27 |
quote:[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas! ![]() | |
childintime | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:31 |
quote:Ik dacht dat de stemming tot 20.00 vanavond liep....... ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:33 |
ik heb ook nog niet gestemd nee ![]() | |
vaagsel | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:34 |
Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten.. | |
childintime | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:48 |
quote:Ik denk dat er dan niets verandert voor jou Vaagsel ![]() | |
Mexxa | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:56 |
De één onthoud dat je kunt stemmen tot dinsdag. De ander onthoudt dat je kunt stemmen tot 9 maart (zie openingstopic), bij mij is het de hele dag al 10 maart, duss.. Who's the winner??? | |
childintime | dinsdag 10 maart 2009 @ 20:59 |
Er is al een nieuw topic ![]() | |
Isabeau | dinsdag 10 maart 2009 @ 23:12 |
Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik ![]() Vaagsel gefeliciteerd ![]() | |
Den_Haag | woensdag 11 maart 2009 @ 10:21 |
quote:Ik had hem nog in kunnen halen ![]() SPOILER |