FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Pasta met witte/roomsaus.
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 21:46
Zoals de titel al zegt mag je zelf de pasta soort uikiezen, maar de saus moet een witte, dan wel roomsaus zijn. Er mogen in de saus dus geen tomaten verwerkt zijn, deze mogen uiteraard wel als bijgerecht erbij

Je mag de saus verder bereiden zoals jij dat wilt; met vlees, vis, champignons of wat je er dan ook maar in wilt doen.

Je inzending voldoet aan de volgende kenmerken:


Het is een gerecht met pasta naar keuze. De saus moet een witte saus zijn, dus zonder gebruik van tomaten.

Je legt uit hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je hebt gebruikt (eventueel ook van het bijgerecht/de bijgerechten zoals een salade)

Je hebt minstens één foto van het eindresultaat (denk aan de presentatie)

Je mag meerdere foto's plaatsen, bijvoorbeeld van tussenstappen, bereidingswijze of een specifiek (onbekend) ingrediënt

En eventueel kan je nog vertellen wat je er zelf van vond, misschien miste je toch nog iets of vond je het de lekkerste pasta ooit.

Inzenden kan tot 20:00 op Zondag 8 Maart. Succes!
Stemmen kan daarna tot 20:00 op Dinsdag 9 Maart. Allemaal wel stemmen.
Nieuwe opgave van de winnaar komt er dan op Dinsdag 9 Maart.

Vorige onderwerpen:
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng met als winnaar childintime

[ Bericht 4% gewijzigd door childintime op 26-02-2009 14:28:01 ]
Harajuku.woensdag 25 februari 2009 @ 21:49
tvp
Annewoensdag 25 februari 2009 @ 21:51
Oeh, goed excuus om die heerlijke pasta te maken die mijn vader niet vaak maakt.
boriszwoensdag 25 februari 2009 @ 21:52
Pasta. Dan hoor ik niet echt achter te blijven natuurlijk .

Iig even een tvp.
Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 22:07
Ik heb vandaag wat op de zaken vooruit gelopen en vanmiddag eindelijk eens mijn pastamachine van zolder gehaald. Splinternieuw, nog in de doos en dus nog nooit gebruikt....Deze wedstrijd was een goede aanleiding om het eens te gaan proberen!

Ik had wel een 'klein' probleempje: nix-in-the-fridge en geen zin om boodschappen te doen. De ingredienten voor de saus kwamen dus uit de diepvries/voorraadkast/koelkast, maar uiteindelijk was het toch erg lekker! En ach, de verse basilicum en geschaafde parmezaan hebben we er maar gewoon bij 'gedacht'.

Aan de slag dus!

Voor het deeg gebruikte ik tarwebloem, eieren, olijfolie en wat zout:


Hoppatee, op het aanrechtblad met de eieren mooi in een kuiltje:


Vanuit het midden met het vork de eieren loskloppen met steeds wat meer bloem erbij:


En dan lekker kneden totdat het een soepel deeg wordt. Zo, dat mag ff lekker uitrusten dat deeg!


Twee kopjes koffie en een spelletje vier-op-een-rij later mocht ik eindelijk met mijn pastamachine gaan spelen:


Laat maar lekker draaien!!!! (leuk joh):


En dan de saus (volgens het nix-in-the-fridge-principe dus): ontbijtspek, ui, knoflook, tuinerwtjes en groene paprika, met als extra smaakmaker wat boursin cuisine (jajaja shoot me: recht 'uit de emmer')


Mooie kleuren he!


Als laatste de boursin cuisine erbij en nog een scheut extra room, terwijl ondertussen de pasta de pan in gaat:


En dan mag ik eindelijk mijn allereerste vers gemaakte pasta proeven, heerlijk al zeg ik het zelf!! Ik heb heel veel inspiratie gekregen en ga dit zeker vaker doen (maar dan wel met een andere topping of saus erbij....):


(Paint er maar een vers takje basilicum en wat geschaafde parmezaan bij ... )

Eindconclusie: geslaagd expiriment! Mijn keuken was maar een heel klein beetje ontploft en ondanks dat de saus eigenlijk niet mijn eerste keuze zou zijn geweest voor bij verse pasta, was het toch erg lekker en heeft mijn gezin er erg van gesmuld!
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 22:13
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:07 schreef Tezz het volgende:
Ik heb vandaag wat op de zaken vooruit gelopen en vanmiddag eindelijk eens mijn pastamachine van zolder gehaald. Splinternieuw, nog in de doos en dus nog nooit gebruikt....Deze wedstrijd was een goede aanleiding om het eens te gaan proberen!

Ik had wel een 'klein' probleempje: nix-in-the-fridge en geen zin om boodschappen te doen. De ingredienten voor de saus kwamen dus uit de diepvries/voorraadkast/koelkast, maar uiteindelijk was het toch erg lekker! En ach, de verse basilicum en geschaafde parmezaan hebben we er maar gewoon bij 'gedacht'.

Aan de slag dus!

Voor het deeg gebruikte ik tarwebloem, eieren, olijfolie en wat zout:
[ afbeelding ]

Hoppatee, op het aanrechtblad met de eieren mooi in een kuiltje:
[ afbeelding ]

Vanuit het midden met het vork de eieren loskloppen met steeds wat meer bloem erbij:
[ afbeelding ]

En dan lekker kneden totdat het een soepel deeg wordt. Zo, dat mag ff lekker uitrusten dat deeg!
[ afbeelding ]

Twee kopjes koffie en een spelletje vier-op-een-rij later mocht ik eindelijk met mijn pastamachine gaan spelen:
[ afbeelding ]

Laat maar lekker draaien!!!! (leuk joh):
[ afbeelding ]

En dan de saus (volgens het nix-in-the-fridge-principe dus): ontbijtspek, ui, knoflook, tuinerwtjes en groene paprika, met als extra smaakmaker wat boursin cuisine (jajaja shoot me: recht 'uit de emmer')
[ afbeelding ]

Mooie kleuren he!
[ afbeelding ]

Als laatste de boursin cuisine erbij en nog een scheut extra room, terwijl ondertussen de pasta de pan in gaat:
[ afbeelding ]

En dan mag ik eindelijk mijn allereerste vers gemaakte pasta proeven, heerlijk al zeg ik het zelf!! Ik heb heel veel inspiratie gekregen en ga dit zeker vaker doen (maar dan wel met een andere topping of saus erbij....):
[ afbeelding ]

(Paint er maar een vers takje basilicum en wat geschaafde parmezaan bij ... )

Eindconclusie: geslaagd expiriment! Mijn keuken was maar een heel klein beetje ontploft en ondanks dat de saus eigenlijk niet mijn eerste keuze zou zijn geweest voor bij verse pasta, was het toch erg lekker en heeft mijn gezin er erg van gesmuld!


Ik wilde eigenlijk ook nog penne als "verplicht" onderdeel erbij zetten, maar er zaten al wat mensen met hun pasta machine in de aanslag, vandaar "algemene" pasta
krakkemiekewoensdag 25 februari 2009 @ 22:16
Mooi bedacht childintime!
PKfotografiewoensdag 25 februari 2009 @ 22:20
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......

nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)

kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
krakkemiekewoensdag 25 februari 2009 @ 22:22
PK: kan dat niet gewoon op je eettafel?
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 22:24
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......

nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)

kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
Hahaha! Ik zie het nu op de foto's van Tezz. Bij mij zou het ook alleen maar op 1 plek kunnen; strak naast mijn kookplaat, valt de pasta zo rechtstreeks op de kookplaat

PKf, kun je niets iets fabriceren wat op het aanrecht komt te staan en waar het apparaat dan op/ aan vast komt? Moet natuurlijk wel heel stevig zijn......
prupkewoensdag 25 februari 2009 @ 22:29
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......

nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)

kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
ook ff een tvp

En PK : je ruimt zelf de teringbende op na het maken van de pasta
kriorowoensdag 25 februari 2009 @ 22:31
tvp.
krakkemiekewoensdag 25 februari 2009 @ 22:33
Eigenlijk vind ik dat een wedstrijdbepaling.... dat de keuken ook binnen 24 uur weer schoon moet zijn.... Want anders komt het vaak op de de dames neer om het schoon te krijgen....
golferwoensdag 25 februari 2009 @ 22:40
Terug Vind Pasta.
Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 22:41
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......

nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)

kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
Waarom denk je dat ik niet meer foto's van mijn pastamachine heb gemaakt???
Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 22:42
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:33 schreef krakkemieke het volgende:
Eigenlijk vind ik dat een wedstrijdbepaling.... dat de keuken ook binnen 24 uur weer schoon moet zijn.... Want anders komt het vaak op de de dames neer om het schoon te krijgen....
Je bedoelt zeker 24 minuten???
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 23:01
Da's het voordeel als verder niemand je keuken gebruikt. Je hoeft niemands troep op te ruimen en niemand klaagt over jouw troep!

Maar ik doe meestal wel hetgeen ik gebruikt heb direkt in de vaatwasser of met hand afwassen. Niets zo erg als na je kookplezier in de bende te zitten.
PKfotografiewoensdag 25 februari 2009 @ 23:24
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 22:41 schreef Tezz het volgende:

[..]

Waarom denk je dat ik niet meer foto's van mijn pastamachine heb gemaakt???
heb je ook staan klooien dan over de vaatwasser heen?

(misschien een hap uit de deur van de vaatwasser halen, kan hij iig dicht. )
ColdFeetwoensdag 25 februari 2009 @ 23:26
Zal 's kijken of ik nog tijd heb. Ik heb iig wel pastadeeg in de vriezer
Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 23:34
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:24 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

heb je ook staan klooien dan over de vaatwasser heen?

(misschien een hap uit de deur van de vaatwasser halen, kan hij iig dicht. )
Nee, gelukkig ging de machine wel vast op de rand van mijn aanrechtblad. Maar op een of andere manier deed ik het niet goed, want hij stond niet zo stabiel als de bedoeling was. Ik moest hem dus telkens met 1 hand tegen houden, anders klapte hij om....
Blueswoensdag 25 februari 2009 @ 23:44
Hastalapasta
tvpastaatje

Tezz
prupkewoensdag 25 februari 2009 @ 23:48
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:44 schreef Bluezz het volgende:
Hastalapasta
tvpastaatje

Tezz
Ik ga popeye pasta maken
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 23:51
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:48 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik ga popeye pasta maken
Met groene saus??
Isabeauwoensdag 25 februari 2009 @ 23:52
Ik heb geen pastamachine, maar wel een heel raar 'witte saus'recept
Aangezien ik momenteel even wat meer op de lijn let maak ik mijn super energierijke carbonara maar niet
prupkewoensdag 25 februari 2009 @ 23:53
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:51 schreef childintime het volgende:

[..]

Met groene saus??
neuh witte natuurlijk
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 23:57
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:53 schreef prupke het volgende:

[..]

neuh witte natuurlijk
Mag wel hoor, zolangíe maar niet rood is en er geen tomaten worden gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat als iemand spinazie heerlijk vind, de saus misschien wat groenig uitslaat.......
childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 23:59
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:52 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb geen pastamachine, maar wel een heel raar 'witte saus'recept
Aangezien ik momenteel even wat meer op de lijn let maak ik mijn super energierijke carbonara maar niet
Ik heb ook geen pastamachine En de calorieen....Als de pasta en saus maar lekker zijn; als jij het maar lekker vindt en misschien anderen kan inspireren is alles goed
prupkedonderdag 26 februari 2009 @ 00:00
quote:
Op woensdag 25 februari 2009 23:57 schreef childintime het volgende:

[..]

Mag wel hoor, zolangíe maar niet rood is en er geen tomaten worden gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat als iemand spinazie heerlijk vind, de saus misschien wat groenig uitslaat.......
de saus is wit maar idd door de spinazie word ie wat gekleurd
maar rood is ie zeker niet
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 00:03
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 00:00 schreef prupke het volgende:

[..]

de saus is wit maar idd door de spinazie word ie wat gekleurd
maar rood is ie zeker niet


De tomaat mag zich alleen laten zien als'ie als bijgerecht (bv in salade) op tafel verschijnt
motorbloempjedonderdag 26 februari 2009 @ 08:32
tvp
Steven184donderdag 26 februari 2009 @ 10:14
Leuke opdracht, ''jammer'' dat ik dinsdag naar Suriname vertrek, dus ik denk niet dat ik tijd ga hebben om mee te doen.

Helaas.
Den_Haagdonderdag 26 februari 2009 @ 10:46
tvp voor zaterdag
Vorkdonderdag 26 februari 2009 @ 12:41
Dan tvp ik deze ook alvast maar even. Ik heb een geweldig recept met pasta en roomsaus.
motorbloempjedonderdag 26 februari 2009 @ 13:35
ik heb alleen iets wat wel lekker is maar er niet uitziet

ik ga nog even wat interessants bedenken, hoop ik
vaagseldonderdag 26 februari 2009 @ 13:44
Voor de mensen zonder pastamachine: Bij de AH verkopen ze verse lasagnevellen, natuurlijk uitermate geschikt om zelf ravioli/tortellini van te maken.

Ook heb ik laatst een soort "gnocchi" ravioli gemaakt. Deeg bestond daar uit als ik het goed heb 2 aardappels, 100 gram bloem, 75 gram spinazie en 1 ei. Minder elastisch dan echt pastadeeg maar wel een goed alternatief bij gebrek aan pastamachine.
Innocencedonderdag 26 februari 2009 @ 14:18
Tvp!
Ga ik volgende week eens wat moois maken. Wel zonder zelfgemaakte pasta trouwens.
piepsterdonderdag 26 februari 2009 @ 14:54
Pasta met witte saus. Ik ga er eens over nadenken.
vaagseldonderdag 26 februari 2009 @ 15:15
Het mag ook lasagne zijn toch? Want daarvoor heb ik nog een ideetje wat ik uit wil werken
MinderMutsigdonderdag 26 februari 2009 @ 15:17
tvp
Ik moet alleen nog even het kabeltje van mijn fototoestel opzoeken.
Idlerdonderdag 26 februari 2009 @ 16:46
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
vaagseldonderdag 26 februari 2009 @ 16:47
Ja denk dat carbonara er wel onder valt.
ColdFeetdonderdag 26 februari 2009 @ 16:53
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 18:45
Waar het om gaat is dat er geen tomaat in de saus verwerkt is

En lasange is pasta http://nl.wikipedia.org/wiki/Lasagne
Dus dat mag
MinderMutsigdonderdag 26 februari 2009 @ 18:53
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin.
Maar ik ga wat verzinnen en ook even kijken of ik daar weer een leuk lokaal product in kan verwerken. We hebben hier een geitenboerderij die heerlijke kazen maakt, daar kan ik vast wel wat mee.
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 21:43
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 18:53 schreef MinderMutsig het volgende:
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin.
Maar ik ga wat verzinnen en ook even kijken of ik daar weer een leuk lokaal product in kan verwerken. We hebben hier een geitenboerderij die heerlijke kazen maakt, daar kan ik vast wel wat mee.
Ik had ook zo'n mooi receptje met pomodori tomaatjes erin, maar helaas......Misschien voor een volgende ronde? Het leek me juist zo leuk om eens wat meer varianten met witte saus (zonder tomaten erin) te krijgen. Veelal worden toch de tomaat achtige sausen gebruikt ( is ook wel mijn favoriet moet ik eerlijk zeggen ).
Den_Haagdonderdag 26 februari 2009 @ 23:09
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
was ook mijn idee
krakkemiekedonderdag 26 februari 2009 @ 23:13
Volgens mij gaat het vooral om 'geen tomatensaus'.
Imho mag carbonara dan......
ColdFeetdonderdag 26 februari 2009 @ 23:16
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 18:53 schreef MinderMutsig het volgende:
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin.
Ik ook Van die simpele pasta die zo heerlijk geurt: kerstomaatjes heet bakken, wat zwarte (knoflook-) olijven kort meebakken, van het vuur en er een lepel mascarpone doorroeren

Maar dat wordt m dus niet
motorbloempjedonderdag 26 februari 2009 @ 23:21
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
daar zat ik ook nog aan te denken...

maar dan wel met el budgetto-spekjes want die liggen hier nog te vergaan in de koelkast
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 23:23


Dat het zoveel teweeg zou brengen had ik niet verwacht. Maar eerlijk is eerlijk; geen saus gebaseerd op tomaten en geen saus waar tomaten inzitten. Ze mogen wel als lekkere salade erbij
Isabeaudonderdag 26 februari 2009 @ 23:25
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 23:16 schreef ColdFeet het volgende:

Ik ook Van die simpele pasta die zo heerlijk geurt: kerstomaatjes heet bakken, wat zwarte (knoflook-) olijven kort meebakken, van het vuur en er een lepel mascarpone doorroeren

Maar dat wordt m dus niet
Andere keer

En ik heb een goddelijk carbonara recept (die ik nu dus niet ga maken), dus ben benieuwd hoe jullie het dan maken.
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 23:25
quote:
Op donderdag 26 februari 2009 23:23 schreef childintime het volgende:


Dat het zoveel teweeg zou brengen had ik niet verwacht. Maar eerlijk is eerlijk; geen saus gebaseerd op tomaten en geen saus waar tomaten inzitten. Ze mogen wel als lekkere salade erbij
De pasta mag trouwens wel verwerkt zijn met tomaten, dus misschien is dat nog een optie? Voor degenen die de tomaat echt niet kunnen missen
krakkemiekedonderdag 26 februari 2009 @ 23:26
Rooie pasta bedoel je?
Isabeaudonderdag 26 februari 2009 @ 23:28
Ik heb nog rode hartjespasta
childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 23:29


Het gaat om de saus. Maar de pasta mag geheel naar eigen keuze zijn.
Den_Haagdonderdag 26 februari 2009 @ 23:30
ik heb nog een rood pepertje liggen. genoeg eieren, alleen nog goede kaas en bacon
golfervrijdag 27 februari 2009 @ 01:17
Bij nader inzien laat ik deze aan mij voorbij gaan en is dit keer de beurt aan Bluezz om iets goddelijks lekkers te produceren.
boriszvrijdag 27 februari 2009 @ 19:18
Hierbij mijn inzending


Paprika, zeevruchten en boursin cuisine. Als pasta had ik Pipe Rigate

Eerst de paprika en een ui(niet op de foto) snijden


Hup de pan in

Ondertussen staat de pasta ook op


Vis laten zwemmen even kort erbij


Boursin de pan in en even een minuutje in laten koken


Dan is dit het eindresultaat .

Erg lekker , simpel en voedzaam .
The_Hivesvrijdag 27 februari 2009 @ 20:58
Heb het net gister gemaakt met gewone saus . niet dat ik er anders foto's van had
childintimevrijdag 27 februari 2009 @ 22:32
quote:
Op vrijdag 27 februari 2009 19:18 schreef borisz het volgende:
Hierbij mijn inzending

[ afbeelding ]
Paprika, zeevruchten en boursin cuisine. Als pasta had ik Pipe Rigate

Eerst de paprika en een ui(niet op de foto) snijden

[ afbeelding ]
Hup de pan in

Ondertussen staat de pasta ook op

[ afbeelding ]
Vis laten zwemmen even kort erbij

[ afbeelding ]
Boursin de pan in en even een minuutje in laten koken

[ afbeelding ]
Dan is dit het eindresultaat .

Erg lekker , simpel en voedzaam .
Blueszaterdag 28 februari 2009 @ 15:01
Mooi borissie
Vandaag ga ik de spulletjes kopen en dan vandaag of morgen aan de slag & foto's


Kady van Digger kan zo meedoen, maar helaas heeft ze tomatensaus gebruikt
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 17:45
heb alles gekocht voor de spagetthi carbonara met een heerlijke ceasar salade. Aangezien ik zelf geen pasta machine heb, heb ik maar verse pasta van de appie gehaald.
motorbloempjezaterdag 28 februari 2009 @ 18:12
ik maak vanavond pasta en vandeweek nog een keer, maak nu een fotoserie en zie wel even wat ik dan als tweede poging kan doen
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 18:19
tot foto moblo
Blueszaterdag 28 februari 2009 @ 20:07
Mijn inzending :

Zelfgemaakte ravioli gevuld met spinazie/ricotta
Witte roomsaus met beenham, champignons en velderwtjes


Pasta maken :













Ingrediënten voor de vulling en de saus :



Ravioli maken :









Saus maken :








Op het bord :





Sorry voor de overkill vd foto's
Het was nog lekker ook
golferzaterdag 28 februari 2009 @ 21:27
Het was superlekker en hield Bluezz weer een uurtje bezig.
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 21:31
chips
tegen zoveel lekker kan ik niet op . Zal straks eens mijn foto's plaatsen
krakkemiekezaterdag 28 februari 2009 @ 21:33
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:27 schreef golfer het volgende:
Het was superlekker en hield Bluezz weer een uurtje bezig.
Alleen al voor dit commentaar zou ik Bluezz deze wedstrijd laten winnen.
Wat een %#& ...
Blueszaterdag 28 februari 2009 @ 21:42
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:33 schreef krakkemieke het volgende:


Alleen al voor dit commentaar zou ik Bluezz deze wedstrijd laten winnen.
Wat een %#& ...
Krak, neem het niet allemaal zo serieus
Bovendien ben ik er zowat de hele middag bezig geweest
krakkemiekezaterdag 28 februari 2009 @ 21:45
En tegen zoveel lekker kan ik ook niet op.....
golferzaterdag 28 februari 2009 @ 21:45
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:33 schreef krakkemieke het volgende:

Wat een %#& ...

Ik ook van jou hoor, wijffie.
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 21:46
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:42 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Krak, neem het niet allemaal zo serieus
Bovendien ben ik er zowat de hele middag bezig geweest
ik ben een half uur bezig geweest
foto's worden gedownload
Blueszaterdag 28 februari 2009 @ 21:51
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:46 schreef Den_Haag het volgende:


ik ben een half uur bezig geweest
foto's worden gedownload
Yeah DH, niet iedereen hoeft zo hysterisch bezig te gaan als ik
boriszzaterdag 28 februari 2009 @ 21:52
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:46 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

ik ben een half uur bezig geweest
foto's worden gedownload
Ik was ook in een half uurtje klaar .
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 21:52
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 21:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Yeah DH, niet iedereen hoeft zo hysterisch bezig te gaan als ik
niet iedereen is Bluezz
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 22:34
Hierbij mijn carbonara en de bijbehorende salade.

Een deel van de ingredienten



4 eieren
rood pepertje
bacon, room en kaas

Meng dit tot een papje



Belangrijk natuurlijk de pasta. geen pasta-machine dus even valsspelen voor de verse pasta.


Als de pasta klaar is even snel de bacon en rode peper aanbakken


Pasta erbij en eiermengsel, vuur uit


Voor de salade, sla en tomaatjes snijden. Italiaanse kaas er doorheen, wat dressing en klaar. Wijntje erbij en dan lekker eten



foto's sterk gecomprimeerd, misschien dat ik morgen beter plaats
childintimezaterdag 28 februari 2009 @ 22:57
Ze hadden toevallig de verse pasta deze week in de aanbieding, dus ik heb ook even ingeslagen (bij gebrek aan een pasta machine ).

Ziet er ook lekker uit.

Ik ben druk geweest met schilderen en heb wat last van mijn hand, maar zal deze week ook even de keuken induiken.
Den_Haagzaterdag 28 februari 2009 @ 23:04
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 22:57 schreef childintime het volgende:
Ze hadden toevallig de verse pasta deze week in de aanbieding, dus ik heb ook even ingeslagen (bij gebrek aan een pasta machine ).

Ziet er ook lekker uit.
goed gekozen met die pasta voor deze week
Isabeauzondag 1 maart 2009 @ 00:06
Wat een werk, Bluezz! Maar ik vind doperwtjes echt verschrikkelijk in wat voor gerecht dan ook (behalve snert)
childintimezondag 1 maart 2009 @ 00:10
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 23:04 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

goed gekozen met die pasta voor deze week


Zelf pasta maken is natuurlijk veel leuker, maar bij gebrek aan een pasta machine is dit een goed alternatief
Blueszondag 1 maart 2009 @ 00:50
Die verse pasta is lekker hoor DH Ziet er ook goed uit!

@ Isa, ik ben ook niet zo van de erwtjes, maar het kleurt wel garpig
(en het waren velderwtjes )
Tezzzondag 1 maart 2009 @ 09:06
Ik heb eigenlijk sinds kort pas erwtjes her-ontdekt ('vroeger' aten we ze alleen maar uit de pot met worteltjes), maar ik vind het wel een lekker zoetig smaakje, vooral in pasta gerechten. Zeker in combi met pesto is het goed te doen!

En verse pasta van de AH is zeker heerlijk!
PdeHoogzondag 1 maart 2009 @ 10:10
ik doe ene terugvindpostje Leuk om te zien en dat gerecht van Bluezz zag er idd errug uit .
KrnKjezondag 1 maart 2009 @ 17:37
Aah shit... laatst super lekkere walnoten pasta gemaakt met bospaddestoelen, maar wist van deze wedstrijd-week niet af... zonde

Ziet er overigens wel erg lekker uit allemaal!
_Floddertje_zondag 1 maart 2009 @ 17:57
Haha, de Boursin Cuisine is bijna onontbeerlijk bij pasta-met-witte-saus, geloof ik.
motorbloempjezondag 1 maart 2009 @ 18:02
nee hoor, de mijne gewoon met creme fraiche en bieslook gemaakt
KrnKjezondag 1 maart 2009 @ 18:48
quote:
Op zondag 1 maart 2009 18:02 schreef motorbloempje het volgende:
nee hoor, de mijne gewoon met creme fraiche en bieslook gemaakt
Precies...
Boursin is nep
Blueszondag 1 maart 2009 @ 18:50
Ik had dat boursingedoe nog nooit geprobeerd, tis niet echt viezz, vandaag nog een aardgratin met de restanten gemaakt. Ook goed te doen. En ik schaam me nergens voor!
_Floddertje_zondag 1 maart 2009 @ 19:12
Ik vind Boursin echt verrukkelijk, dus mij maakt het niet uit, hoor. Het viel me gewoon op, in drie van de vier fotoverslagen komt zo'n potje Boursin Cuisine voorbij.
Den_Haagzondag 1 maart 2009 @ 19:38
quote:
Op zondag 1 maart 2009 18:48 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Precies...
Boursin is nep

room en eieren
Duderinnetjezondag 1 maart 2009 @ 21:58
Bluezz, wat een leuk idee om de kaas zo op een amuse-lepetje te doen!
Blueszondag 1 maart 2009 @ 22:21
Ja, het was een spontane ingeving
Duderinnetjezondag 1 maart 2009 @ 22:22
quote:
Op zondag 1 maart 2009 22:21 schreef Bluezz het volgende:
Ja, het was een spontane ingeving
Heel goed idee!!

En je hebt ons ook geinspireerd om volgend weekend nu eindelijk eens verse pasta te gaan maken.
Blueszondag 1 maart 2009 @ 22:24
quote:
Op zondag 1 maart 2009 22:22 schreef Duderinnetje het volgende:


Heel goed idee!!

En je hebt ons ook geinspireerd om volgend weekend nu eindelijk eens verse pasta te gaan maken.
Van die lekkere laaaange laaaapen *italiaans accent
RobinOokmaandag 2 maart 2009 @ 00:04
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:

Pappardelle met suddervlees en paddestoelen

Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken



Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.





Stap 2. De saus

Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Stap 3. De pasta

Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)

Stap 4. Bord compileren

Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.



Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
prupkemaandag 2 maart 2009 @ 00:07
Het ziet er iig verukkelijk uit
Duderinnetjemaandag 2 maart 2009 @ 00:07
Oh, wat mooi!
golfermaandag 2 maart 2009 @ 00:08
Ziet er heerlijk uit, hoewel ik weinig witte saus kan zien, maar je zegt dus room in de saus verwerkt te hebben, dus zal het wel kloppen.
RobinOokmaandag 2 maart 2009 @ 00:18
Ja, serieus, half zo'n klein potje. Niet veel, maar toch.
Geen tomaten! Dat leek me het belangrijkste. Toch?
RobinOokmaandag 2 maart 2009 @ 00:21
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 20:07 schreef Bluezz het volgende:
Sorry voor de overkill vd foto's
Overkill aan foto's bestaat niet. Foto's zijn altijd leuk!
prupkemaandag 2 maart 2009 @ 00:28
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
RobinOokmaandag 2 maart 2009 @ 00:28
Bladzijde 5 doet raar. Test test test.
RobinOokmaandag 2 maart 2009 @ 00:29
Ja, had ik dus ook, Prupke.
Zal vast bij bladzijde 4 (ik heb euh x post per pagina) weer gebeuren.

Huh, ik schreef net blz 5?
Nou ja, hoe dan ook, het zal wel.
prupkemaandag 2 maart 2009 @ 00:30
ok maar dan ligt het niet aan mijn pc iig
Isabeaumaandag 2 maart 2009 @ 00:33
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:28 schreef prupke het volgende:
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
Ik heb ook problemen (dezelfde) en heb mijn pagina's heel anders ingedeeld.
Isabeaumaandag 2 maart 2009 @ 00:34
Het lijkt weer normaal
prupkemaandag 2 maart 2009 @ 00:37
hier werkt nu ook alles weer naar behoren
Innocencemaandag 2 maart 2009 @ 11:19
Maar de roomsaus mag dus ook groen zijn? Dan ga ik daarmee eens wat leuks proberen. Anders wordt het wel een heel ordinaire spaghetti gorgonzola

Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
golfermaandag 2 maart 2009 @ 13:47
quote:
Op maandag 2 maart 2009 11:19 schreef Innocence het volgende:


Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Maak liever zelf mijn sauzen.
Den_Haagmaandag 2 maart 2009 @ 14:51
Bluesmaandag 2 maart 2009 @ 15:56
quote:
Op maandag 2 maart 2009 13:47 schreef golfer het volgende:


We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Ik vond hem wellekker.

En ik vind het van Robin errug mooi en apart !!
childintimedinsdag 3 maart 2009 @ 00:05
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:

Pappardelle met suddervlees en paddestoelen

Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken

[ afbeelding ]

Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.


[ afbeelding ]


Stap 2. De saus

Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Stap 3. De pasta

Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)

Stap 4. Bord compileren

Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.

[ afbeelding ]

Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
Wauw....Krijg er spontaan trek van Goed dat je alles zo duidelijk hebt beschreven, altijd handig voor degenen die het ook willen maken
MinderMutsigdinsdag 3 maart 2009 @ 00:27
Hier gaat het hem niet meer worden. Ik heb er deze week geen tijd meer voor.
Mexxadinsdag 3 maart 2009 @ 04:46
Verse tagliatelle met reepjes kip, rucola, lente-ui en courgette in een saus gemaakt van koksroom met knoflook, bieslook en kruiden naar smaak.. Kan via mobiel geen foto's plaatsen en heb geen vast recept maar wilde jullie dit niet onthouden. Vind het jammer dat veel mensen bij pasta altijd aan een rode saus denken.. Er zijn zulke heerlijke roomsauzen! Pasta met penne, hamreepjes, een uitje in een saus van room en gorgonzola is ook zo lekker. Simpel maar heerlijk.. Pasta met zalm, dille en een simpele roomsaus waar wat witte wijn in is verwerkt.. Pasta met kalkoen, spinazie en pijnboompitjes, sausje van room met wat geitenkaas er doorheen.. Krijg er honger van op dit vroege tijdstip! Kan helaas dus niet 'echt' meedoen maar veel plezier en succes met jullie pasta's!
Isabeaudinsdag 3 maart 2009 @ 04:49
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
Mexxadinsdag 3 maart 2009 @ 04:53
Thank you.. Ben hier nog niet zo lang. Maar dit onderdeel is wel erg leuk! Ga denk ik toch misschien eens een receptenboekje maken. Ben altijd van het natte vingerwerk
Innocencedinsdag 3 maart 2009 @ 10:45
Ik ga voor Pasta al limone! Heb ik altijd al een keer willen maken. Verslag volgt na vrijdag.

Wel lastig hoor, geitenkaassaus, paddestoelensaus, roomsaus van brocolli of lasagne met saus van ricotta had ook gekunnen en verzin opeens steeds meer

Gorgonzolasaus maak ik altijd gewoon door spek uit te bakken, room erbij te gieten en er de gorgonzola in te smelten. Dan schep ik er spaghetti doorheen en soms nog wat winterpostelein oid. Leek me niet zo'n interessant foto-verslag opleveren

[ Bericht 20% gewijzigd door Innocence op 03-03-2009 10:53:55 ]
childintimedonderdag 5 maart 2009 @ 19:31
Nou, eindelijk gelukt vandaag.
Ik heb gekozen voor Tagliolini alla nerone , met biefstukreepjes dus.....


De ingredienten. Ik maak de saus van bouillon, kookroom, zout, italiaanse kruiden en nog extra peterselie.


De biefstukreepjes bak ik tegelijk met fijngehakte knoflook.


De bouillon, voordat de kookroom erin gaat.


En hier is het klaar. Een paar stukjes stokbrood met kruidenboter erbij en natuurlijk tomatensalade
Innocencevrijdag 6 maart 2009 @ 19:53
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:






De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.

[ Bericht 11% gewijzigd door Innocence op 06-03-2009 19:58:39 ]
vaagselzaterdag 7 maart 2009 @ 01:04
Hierbij mijn inzending!

Het gerecht is geïnspireerd door een recept uit het boek vegetteranean. In dit gerecht werd echter tomaat gebruikt. Dit heb ik dus vervangen door pompoen, zowel gegrild als gepureerd. Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.

Ricotta is een bijproduct van de kaasproductie en bevat weinig vet, is lekker mild van smaak en bevat weinig vet. Hierbij is het uitermate geschikt als alternatief voor room in bijvoorbeeld pastagerechten.

De ingrediënten:



Voor de veloute:

Veloute is een mooi woord voor een "fluweelzachte" saus of soep. In dit geval is het eigenlijk gewoon een kaassaus, maar veloute klinkt een stuk sjeiker.

Benodigdheden:

3 Eetlepels Pecorino geraspt
3 Eetlepels Parmegiano Reggiano geraspt
3 Eetlepels Emmentaler geraspt
1 Eetlepel room
200 ml groentebouillon
1 Eetlepel boter
2 Eetlepels bloem

Bereiding:

Warm de bouillon op in het geval van zelfgemaakte, of breng 200 ml water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe. Zodra opgelost vuur laag zetten. Ondertussen boter smelten op laag vuur, zodra gesmolten bloem rustig toevoegen terwijl je roert. Als alle bloem is opgenomen even blijven roeren en dan rustig de bouillon toevoegen terwijl je nog steeds blijft roeren. Verwarm de saus rustig 5 minuten lang terwijl je nog steeds blijft roeren. Het is de bedoeling dat het een vrij dikke saus wordt, maar vind je het toch te dik voeg dan wat kokend/heet water toe. Als de saus mooi glad is en glanst kaas en room toevoegen, goed doorroeren en wegzetten tot gebruik.

Voor de pompoen (x2)

Benodigdheden:

200 gram pompoen in blokjes
200 gram pompoen in plakjes van ~3 mm dik
1 theelepel verse tijm of 1/2e theelepel gedroogde tijm
75 gram ricotta
500 ml groentebouillon of 1/2 blokje opgelost in 500 ml water

Bereiding:

Marineer de plakjes pompoen in een beetje olijfolie en tijm voor 15 minuten. Kook de pompoen in 25 minuten zeer gaar in de bouillon. Gril ondertussen de plakjes pompoen in de grillpan. Bestrooi de plakjes wanneer klaar met peper en zout. Giet de pompoen af wanneer je met een vork een stukje fijn kan pletten tegen de rand van de pan. Pureer de pompoen vervolgens met de ricotta en eventueel een beetje room. Voeg een klein beetje peper en zout toe en zet weg.






Voor de pesto:

Nu je toch pecorino en reggiano hebt gekocht kan je die net zo goed gebruiken in de pesto .

Benodigdheden:

Een handje basilicumblaadjes
1 Eetlepel pijnboompitjes
1/2e teentje knoflook
1 Eetlepel reggiano
1 Eetlepel pecorino
100 ml olijfolie

Bereiding:

Stop alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine (vijzel mag ook als je die hebt) en maal grof. Voeg dan een beetje olie toe en maal weer, herhaal dit tot je een mooie pesto hebt. Daarna komt het belangrijkste, PROEF!. Pesto maken is geen exacte wetenschap, wil je wat meer zout voeg je wat kaas toe, meer pit een beetje knoflook etc. Maak af met peper en zet weg.






Afmaken gerecht!


Ik heb geen pastamachine en ben er niet aan toe gekomen er deze week eentje aan te schaffen, vandaar deze "verse" lasagnevellen van de AH. Snij 4 plakken doormidden zodat je 8 vierkantjes hebt. Zoek vervolgens een kom waarmee je de grootst mogelijke cirkel uit de lasagnevellen kan snijden. Leg twee vellen op elkaar en snijd er mbv. de kom en een scherp mes cirkels uit. Ondertussen de rest van de ricotta au bain marie opwarmen.

Warm vervolgens alles wat je eerder hebt gemaakt op (behalve de pesto natuurlijk) en kook de pastavellen in ~2 minuten gaar. Smeer eerst een mooie hoeveelheid veloute (ok, kaassaus) op het bord. Leg hier een lasagnevel op, en smeer hier vervolgens een laag pompoenpuree op. Hier weer een lasagnevel op, en dit nu insmeren met de rest van de ricotta. Hier weer een lasagnevel op, waar je vervolgens de gegrilde pompoen oplegt. Hier nog een beetje kaassaus opsmeren. Hier weer een lasagnevel op waar je een mooie kwak pompoenpuree en kaassaus oplegt. Vervolgens afwerken met pesto, geroosterde pijnboompitten, ricotta en basilicumblaadjes en serveren!





Ervaringen

Was een heel leuk gerecht om te maken. De GF vond het heerlijk en ik ook. Vantevoren was ik bang dat de pesto de zachte smaken van de pompoen en ricotta zou overheersen, maar achteraf kan ik concluderen dat dit gerecht de pesto absoluut nodig heeft als pittige tegenhanger voor de zachte smaken. De combinatie tussen de pesto en de zachte lasagne was heerlijk. Al met al een geslaagd CUL experiment!

[ Bericht 0% gewijzigd door vaagsel op 07-03-2009 01:11:25 ]
Tezzzaterdag 7 maart 2009 @ 08:51
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
MinderMutsigzaterdag 7 maart 2009 @ 09:24
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 01:04 schreef vaagsel het volgende:
Hierbij mijn inzending!
Bonuspunten voor de originaliteit.
Leuke inzending.
quote:
Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?
vaagselzaterdag 7 maart 2009 @ 11:15
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 09:24 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?


Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
PdeHoogzaterdag 7 maart 2009 @ 11:21
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Wat zij zegt dus
Blueszaterdag 7 maart 2009 @ 13:38
Vaagsel, superleuk recept
golferzaterdag 7 maart 2009 @ 14:03
Ziet er erg origineel uit, Vaagsel.
Het is dat ik niet van pompoen en kaas hou...
MinderMutsigzaterdag 7 maart 2009 @ 20:51
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 11:15 schreef vaagsel het volgende:

[..]


[..]



Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
Oh dat vergat ik te zeggen inderdaad. Het komt wel bij hen vandaan maar zij verkopen het niet zelf. Die mensen van die kraam zijn dus van die groothandel maar de ricotta is onvervalste Grootegastse ricotta.
childintimezaterdag 7 maart 2009 @ 22:31
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 19:53 schreef Innocence het volgende:
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
prupkezaterdag 7 maart 2009 @ 22:43
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
ColdFeetzaterdag 7 maart 2009 @ 22:47
Innocence, volgens mij heb ik ooit dat recept van jou gemaakt, maar dan nog met bieslook erdoor. Was een recept van Gary Rhodes.

Ik heb vanavond pasta gemaakt die hier wel op z'n plek was geweest, maar ik heb geen foto's gemaakt Stom
Tha_Butchazaterdag 7 maart 2009 @ 22:48
Nou ik zal ook maar es als culi lurker es ff mijn spaghetti carbonara posten.
De budget versie that is.

Ingredienten
- Spaghetti
- Spekjes (normaal pancetta)
- Champignons
- UI
- Knoflook
- 2 eidooiers
- truffelolie

Bereiding

Spaghetti koken.
Champignons ciseleren, even sauteren, uit de pan halen en apart houden.
Spekjes uitbakken
Ui snipperen en met knoflook fruiten (bij de spekjes)
Spaghetti klaar -> afgieten en met wat truffelolie mengen.
Alles in de pan doen, op laag vuur.
Monteren met 2 eidooiers, op laag vuur
Bord opmaken eventueel afmaken met wat druppels olie nog en fleur du sel.

klaar

Het resultaat
Tha_Butchazaterdag 7 maart 2009 @ 22:50
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
childintimezondag 8 maart 2009 @ 02:28
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:43 schreef prupke het volgende:

[..]

ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
Wat mij betreft qua tekst de nr 1 aller tijden; iets waar eenieder volgens mij wel tegenaan loopt in zijn leven....... Maar goed, da's een ander topic Sorry, off topic
childintimezondag 8 maart 2009 @ 02:30
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:50 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
Ik heb bij de pasta nog nooit vis gegeten. Nou ben ik niet zo'n viseter, maar dit lijkt me weleens lekker.
Innocencezondag 8 maart 2009 @ 15:23
Wow, vaagsel, fantastisch recept zeg! Ziet er goed uit ook.

Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
Vorkzondag 8 maart 2009 @ 15:46
Ha vaagsel, dat recept uit Vegeterranean (mooi boek trouwens) wilde ik ook nog een keer maken, de tomaat-variant dus. Maar nu ik dit zo zie, denk ik dat de pompoen versie ga maken, wanneer ik weer een keer tijd, geld en eters heb
The_Hiveszondag 8 maart 2009 @ 17:41
Misschien een leuke aanvulling/invulling om de kook kunsten te tonen : voor mensen met een camera (wie heeft die niet tegenwoordig ) en die het leuk vinden.

Ik kwam deze site tegen http://www.foodtube.nl waarop mensen filmpjes plaatsen over hoe ze hun eten bereiden. Dat kan van oerfriet zijn (zie onderstaand filmpje) tot de pasta's hierboven . Dus als je tijd hebt en het leuk vind om het hier op die manier te delen be my guest

http://www.foodtube.nl/video/51/Ambachtelijke-oerfriet

note: er zijn bedrijven die daar filmpjes (waarschijnlijk ter promotie van hun keuken) op plaatsen maar ook particulieren zoals de oerfriet
BEzondag 8 maart 2009 @ 19:43
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:49 schreef Isabeau het volgende:
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
Same here. Ik had het nooit echt gegeten maar nu ben ik er echt verzot op!

Ik heb geen witte-saus recept, wel een zonder saus-recept.
Wel een verzoekje/tip voor een evt. nieuw wedstrijd idee... Chili con carne. Ben wel benieuwd naar de diverse versies en variaties daarvan. Schoot me van de week te binnen toen ik dat stond te maken.
motorbloempjezondag 8 maart 2009 @ 19:56
ik heb voor vrijdag ergens een geweldig gerecht op stapel staan, maar da's helaas te laat en mijn vorige creatie valt in het niet bij wat men hier al gepost heeft

dus ik doe niet mee dit keer
childintimezondag 8 maart 2009 @ 20:00
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
Vorkzondag 8 maart 2009 @ 20:07
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:00 schreef childintime het volgende:
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
Als je hier klikt, dan wijst dat zich allemaal vanzelf.
motorbloempjezondag 8 maart 2009 @ 20:11
nog bedankt voor de recepten Vork
Vorkzondag 8 maart 2009 @ 20:13
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:11 schreef motorbloempje het volgende:
nog bedankt voor de recepten Vork
Ja graag gedaan, al is dit wel een beetje het verkeerde topic hiervoor. Tenzij je die tomaten uit die saus weglaat .
childintimezondag 8 maart 2009 @ 21:09
Bedankt

Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
  • Tezz
  • borisz
  • bleuzz
  • Den_Haag
  • RobinOok
  • Innocence
  • Vaagsel
  • Tha_Butcha
  • childintime
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier

    Er kan gestemd worden
  • childintimezondag 8 maart 2009 @ 21:15
    Ik heb voor Bleuzz gestemd. Ik vind het werkelijk geweldig wat zij heeft gemaakt. Ik vond het moeilijk kiezen tussen Bleuzz en Innocence, de doorslag was dat Bluezz ook nog zelfgemaakte pasta had
    Blueszondag 8 maart 2009 @ 21:18
    Ik heet Bluezz, maar toch bedankt
    RobinOokzondag 8 maart 2009 @ 22:15
    Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
    prupkezondag 8 maart 2009 @ 22:42
    gestemd

    en vergeten mee te doen
    de dagen gaan te snel
    Blueszondag 8 maart 2009 @ 23:02
    Ik wilde stemmen, maar de buurman was me voor.
    Morgen dus even op mijn werk (ivm IP)
    kriorozondag 8 maart 2009 @ 23:09
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Innocence
    Lijkt me erg lekker.
    prupkezondag 8 maart 2009 @ 23:19
    nou krijg ik weer die error #52
    alsik op de laatste post klik
    childintimezondag 8 maart 2009 @ 23:54
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 21:18 schreef Bluezz het volgende:
    Ik heet Bluezz, maar toch bedankt
    Ik heb iets met eu/ue....zo schrijf ik soms ook duer Volgens mij ben jij daar echt een paar uur mee bezig geweest

    Prupke, even afwachten wat er nu gaat komen. Ik had zelf ook weinig tijd deze week, ingevallen voor een zieke collega en dus bleef alleen nog maar de Maandag en Donderdag over, maar aangezien ik het topic startte, kon ik het echt niet maken om zelf niet mee te doen
    Den_Haagmaandag 9 maart 2009 @ 10:09
    Gestemd
    motorbloempjemaandag 9 maart 2009 @ 10:11
    ik weet 't nog niet.. ik denk er nog even over na
    Isabeaumaandag 9 maart 2009 @ 10:11
    Moeilijk hè!
    MinderMutsigmaandag 9 maart 2009 @ 10:34
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Vaagsel
    Bonuspunten voor de pompoen en het niet gebruiken van Boursin Cuisine. Ik heb wat tegen dat spul.
    motorbloempjemaandag 9 maart 2009 @ 10:35
    Boursin Cuisine heb ik paar keer gebruikt, niet heel slecht maar vind 't lekkerder als ik zelf wat aanklooi met creme fraiche en verse kruiden
    Den_Haagmaandag 9 maart 2009 @ 10:44
    ik heb ook geen boursin cuisine gebruikt
    Bluesmaandag 9 maart 2009 @ 11:27
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Vaagsel
    vaagselmaandag 9 maart 2009 @ 12:19
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 22:15 schreef RobinOok het volgende:
    Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
    Komend van jou een groot compliment, bedankt!

    Ik heb op Bluezz gestemd, mooi recept, goede beschrijving. Wil ook een pastamachine aanschaffen juist om te experimenten met ravioli en tortellini .
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 15:23 schreef Innocence het volgende:

    Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
    Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
    Gekleurde borden zijn eigenlijk een ramp qua presentatie van gerechten. In dit geval kwam het goed omdat je begint met een laag witte saus, wat mooi afsteekt tegen een gekleurd bord. Maar in het algemeen heb ik liever witte borden omdat alles daar in het algemeen beter op uitkomt. Maarja, de vriendin wilde graag een vrolijk servies : .
    MinderMutsigmaandag 9 maart 2009 @ 12:41
    Ik wil de verse pastadraaiers overigens ook even bonuspunten geven.
    childintimemaandag 9 maart 2009 @ 23:39
    Ja he, dat vind ik ook. Ze hebben er veel werk aan gehad
    Harajuku.maandag 9 maart 2009 @ 23:46
    Oooh ja, ik had op Vaagsel gestemd. Vond het deze keer lastiger kiezen
    Bluesdinsdag 10 maart 2009 @ 00:05
    Ik heb op vaagsel gestemd voor de originaliteit.
    En ik wil Tezz een poedel uitreiken voor het zelf draaien Zó leuk om te doen!
    golferdinsdag 10 maart 2009 @ 01:03
    Vaagsel is dus de winnaar en mag een nieuwe 'uitdaging' verzinnen.
    vaagseldinsdag 10 maart 2009 @ 11:55
    \o/

    Bedankt voor jullie stemmen allemaal! Ik ga even nadenken over het volgende te maken gerecht. Ik zal het voor vanavond posten!
    childintimedinsdag 10 maart 2009 @ 20:20
    Gefeliciteerd

    Op naar het nieuwe recept en topic
    The_Hivesdinsdag 10 maart 2009 @ 20:27
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 20:20 schreef childintime het volgende:
    Gefeliciteerd

    Op naar het nieuwe recept en topic
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas!


    childintimedinsdag 10 maart 2009 @ 20:31
    quote:
    Ik dacht dat de stemming tot 20.00 vanavond liep.......
    motorbloempjedinsdag 10 maart 2009 @ 20:33
    ik heb ook nog niet gestemd nee
    vaagseldinsdag 10 maart 2009 @ 20:34
    Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten..
    childintimedinsdag 10 maart 2009 @ 20:48
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 20:34 schreef vaagsel het volgende:
    Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten..
    Ik denk dat er dan niets verandert voor jou Vaagsel , maar ik heb de tijden ed in het openingstopic overgenomen van de keer daarvoor en ik dacht dus Dinsdag 20.00. Zodat iig iedereen de kans had om te stemmen (niet iedereen is dagelijks online).
    Mexxadinsdag 10 maart 2009 @ 20:56
    De één onthoud dat je kunt stemmen tot dinsdag. De ander onthoudt dat je kunt stemmen tot 9 maart (zie openingstopic), bij mij is het de hele dag al 10 maart, duss.. Who's the winner???
    childintimedinsdag 10 maart 2009 @ 20:59
    Er is al een nieuw topic
    Isabeaudinsdag 10 maart 2009 @ 23:12
    Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik

    Vaagsel gefeliciteerd
    Den_Haagwoensdag 11 maart 2009 @ 10:21
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 23:12 schreef Isabeau het volgende:
    Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik

    Vaagsel gefeliciteerd
    Ik had hem nog in kunnen halen
    SPOILER