quote:Op woensdag 25 februari 2009 22:07 schreef Tezz het volgende:
Ik heb vandaag wat op de zaken vooruit gelopen en vanmiddag eindelijk eens mijn pastamachine van zolder gehaald. Splinternieuw, nog in de doos en dus nog nooit gebruikt....Deze wedstrijd was een goede aanleiding om het eens te gaan proberen!
Ik had wel een 'klein' probleempje: nix-in-the-fridge en geen zin om boodschappen te doen. De ingredienten voor de saus kwamen dus uit de diepvries/voorraadkast/koelkast, maar uiteindelijk was het toch erg lekker! En ach, de verse basilicum en geschaafde parmezaan hebben we er maar gewoon bij 'gedacht'.
Aan de slag dus!
Voor het deeg gebruikte ik tarwebloem, eieren, olijfolie en wat zout:
[ afbeelding ]
Hoppatee, op het aanrechtblad met de eieren mooi in een kuiltje:
[ afbeelding ]
Vanuit het midden met het vork de eieren loskloppen met steeds wat meer bloem erbij:
[ afbeelding ]
En dan lekker kneden totdat het een soepel deeg wordt. Zo, dat mag ff lekker uitrusten dat deeg!
[ afbeelding ]
Twee kopjes koffie en een spelletje vier-op-een-rij later mocht ik eindelijk met mijn pastamachine gaan spelen:
[ afbeelding ]
Laat maar lekker draaien!!!! (leuk joh):
[ afbeelding ]
En dan de saus (volgens het nix-in-the-fridge-principe dus): ontbijtspek, ui, knoflook, tuinerwtjes en groene paprika, met als extra smaakmaker wat boursin cuisine (jajaja shoot me: recht 'uit de emmer')
[ afbeelding ]
Mooie kleuren he!
[ afbeelding ]
Als laatste de boursin cuisine erbij en nog een scheut extra room, terwijl ondertussen de pasta de pan in gaat:
[ afbeelding ]
En dan mag ik eindelijk mijn allereerste vers gemaakte pasta proeven, heerlijk al zeg ik het zelf!! Ik heb heel veel inspiratie gekregen en ga dit zeker vaker doen (maar dan wel met een andere topping of saus erbij....):
[ afbeelding ]
(Paint er maar een vers takje basilicum en wat geschaafde parmezaan bij ... )
Eindconclusie: geslaagd expiriment! Mijn keuken was maar een heel klein beetje ontploft en ondanks dat de saus eigenlijk niet mijn eerste keuze zou zijn geweest voor bij verse pasta, was het toch erg lekker en heeft mijn gezin er erg van gesmuld!
Hahaha! Ik zie het nu op de foto's van Tezz. Bij mij zou het ook alleen maar op 1 plek kunnen; strak naast mijn kookplaat, valt de pasta zo rechtstreeks op de kookplaatquote:Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......
nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)
kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
ook ff een tvpquote:Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......
nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)
kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
Waarom denk je dat ik niet meer foto's van mijn pastamachine heb gemaakt???quote:Op woensdag 25 februari 2009 22:20 schreef PKfotografie het volgende:
even een kleine tvp.
even naar mijn keuken en de pasta machine gekeken.......
nog geen idee hoe ik die vast ga draaien aan het blad, (moet dan denk ik echt er een lade uit slopen ofzo.)
kan maar op 1 plek, en das met de vaatwasser open. maar dan sta je er ook zo knullig voor
Je bedoelt zeker 24 minuten???quote:Op woensdag 25 februari 2009 22:33 schreef krakkemieke het volgende:
Eigenlijk vind ik dat een wedstrijdbepaling.... dat de keuken ook binnen 24 uur weer schoon moet zijn.... Want anders komt het vaak op de de dames neer om het schoon te krijgen....
heb je ook staan klooien dan over de vaatwasser heen?quote:Op woensdag 25 februari 2009 22:41 schreef Tezz het volgende:
[..]
Waarom denk je dat ik niet meer foto's van mijn pastamachine heb gemaakt???
Nee, gelukkig ging de machine wel vast op de rand van mijn aanrechtblad. Maar op een of andere manier deed ik het niet goed, want hij stond niet zo stabiel als de bedoeling was. Ik moest hem dus telkens met 1 hand tegen houden, anders klapte hij om....quote:Op woensdag 25 februari 2009 23:24 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
heb je ook staan klooien dan over de vaatwasser heen?
(misschien een hap uit de deur van de vaatwasser halen, kan hij iig dicht. )
Mag wel hoor, zolangíe maar niet rood is en er geen tomaten worden gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat als iemand spinazie heerlijk vind, de saus misschien wat groenig uitslaat.......quote:
Ik heb ook geen pastamachine En de calorieen....Als de pasta en saus maar lekker zijn; als jij het maar lekker vindt en misschien anderen kan inspireren is alles goedquote:Op woensdag 25 februari 2009 23:52 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb geen pastamachine, maar wel een heel raar 'witte saus'recept
Aangezien ik momenteel even wat meer op de lijn let maak ik mijn super energierijke carbonara maar niet
de saus is wit maar idd door de spinazie word ie wat gekleurdquote:Op woensdag 25 februari 2009 23:57 schreef childintime het volgende:
[..]
Mag wel hoor, zolangíe maar niet rood is en er geen tomaten worden gebruikt. Ik kan me zo voorstellen dat als iemand spinazie heerlijk vind, de saus misschien wat groenig uitslaat.......
quote:Op donderdag 26 februari 2009 00:00 schreef prupke het volgende:
[..]
de saus is wit maar idd door de spinazie word ie wat gekleurd
maar rood is ie zeker niet
quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
Ik had ook zo'n mooi receptje met pomodori tomaatjes erin, maar helaas......Misschien voor een volgende ronde? Het leek me juist zo leuk om eens wat meer varianten met witte saus (zonder tomaten erin) te krijgen. Veelal worden toch de tomaat achtige sausen gebruikt ( is ook wel mijn favoriet moet ik eerlijk zeggen ).quote:Op donderdag 26 februari 2009 18:53 schreef MinderMutsig het volgende:
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin.
Maar ik ga wat verzinnen en ook even kijken of ik daar weer een leuk lokaal product in kan verwerken. We hebben hier een geitenboerderij die heerlijke kazen maakt, daar kan ik vast wel wat mee.
was ook mijn ideequote:Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
Ik ook Van die simpele pasta die zo heerlijk geurt: kerstomaatjes heet bakken, wat zwarte (knoflook-) olijven kort meebakken, van het vuur en er een lepel mascarpone doorroerenquote:Op donderdag 26 februari 2009 18:53 schreef MinderMutsig het volgende:
En ik heb zo'n lekker recept voor een roomsausje met kerstomaatjes erin.
daar zat ik ook nog aan te denken...quote:Op donderdag 26 februari 2009 16:46 schreef Idler het volgende:
Valt carbonara ook onder het kopje 'witte sauzen'? Het is wel wit, maar het is twijfelachtig of het nu echt een saus is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |