abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 7 maart 2009 @ 14:03:40 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66797196
Ziet er erg origineel uit, Vaagsel.
Het is dat ik niet van pompoen en kaas hou...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66808967
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 11:15 schreef vaagsel het volgende:

[..]


[..]



Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
Oh dat vergat ik te zeggen inderdaad. Het komt wel bij hen vandaan maar zij verkopen het niet zelf. Die mensen van die kraam zijn dus van die groothandel maar de ricotta is onvervalste Grootegastse ricotta.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:31:22 #128
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66811881
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 19:53 schreef Innocence het volgende:
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
pi_66812178
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66812300
Innocence, volgens mij heb ik ooit dat recept van jou gemaakt, maar dan nog met bieslook erdoor. Was een recept van Gary Rhodes.

Ik heb vanavond pasta gemaakt die hier wel op z'n plek was geweest, maar ik heb geen foto's gemaakt Stom
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:48:35 #131
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812340
Nou ik zal ook maar es als culi lurker es ff mijn spaghetti carbonara posten.
De budget versie that is.

Ingredienten
- Spaghetti
- Spekjes (normaal pancetta)
- Champignons
- UI
- Knoflook
- 2 eidooiers
- truffelolie

Bereiding

Spaghetti koken.
Champignons ciseleren, even sauteren, uit de pan halen en apart houden.
Spekjes uitbakken
Ui snipperen en met knoflook fruiten (bij de spekjes)
Spaghetti klaar -> afgieten en met wat truffelolie mengen.
Alles in de pan doen, op laag vuur.
Monteren met 2 eidooiers, op laag vuur
Bord opmaken eventueel afmaken met wat druppels olie nog en fleur du sel.

klaar

Het resultaat
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:50:00 #132
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812380
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 8 maart 2009 @ 02:28:41 #133
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66816716
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:43 schreef prupke het volgende:

[..]

ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
Wat mij betreft qua tekst de nr 1 aller tijden; iets waar eenieder volgens mij wel tegenaan loopt in zijn leven....... Maar goed, da's een ander topic Sorry, off topic
  zondag 8 maart 2009 @ 02:30:32 #134
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66816744
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:50 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
Ik heb bij de pasta nog nooit vis gegeten. Nou ben ik niet zo'n viseter, maar dit lijkt me weleens lekker.
pi_66827478
Wow, vaagsel, fantastisch recept zeg! Ziet er goed uit ook.

Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
Sweet and innocent...
  zondag 8 maart 2009 @ 15:46:19 #136
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66828179
Ha vaagsel, dat recept uit Vegeterranean (mooi boek trouwens) wilde ik ook nog een keer maken, de tomaat-variant dus. Maar nu ik dit zo zie, denk ik dat de pompoen versie ga maken, wanneer ik weer een keer tijd, geld en eters heb
  zondag 8 maart 2009 @ 17:41:36 #137
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66831671
Misschien een leuke aanvulling/invulling om de kook kunsten te tonen : voor mensen met een camera (wie heeft die niet tegenwoordig ) en die het leuk vinden.

Ik kwam deze site tegen http://www.foodtube.nl waarop mensen filmpjes plaatsen over hoe ze hun eten bereiden. Dat kan van oerfriet zijn (zie onderstaand filmpje) tot de pasta's hierboven . Dus als je tijd hebt en het leuk vind om het hier op die manier te delen be my guest

http://www.foodtube.nl/video/51/Ambachtelijke-oerfriet

note: er zijn bedrijven die daar filmpjes (waarschijnlijk ter promotie van hun keuken) op plaatsen maar ook particulieren zoals de oerfriet
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 8 maart 2009 @ 19:43:47 #138
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_66835510
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:49 schreef Isabeau het volgende:
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
Same here. Ik had het nooit echt gegeten maar nu ben ik er echt verzot op!

Ik heb geen witte-saus recept, wel een zonder saus-recept.
Wel een verzoekje/tip voor een evt. nieuw wedstrijd idee... Chili con carne. Ben wel benieuwd naar de diverse versies en variaties daarvan. Schoot me van de week te binnen toen ik dat stond te maken.
***
pi_66835981
ik heb voor vrijdag ergens een geweldig gerecht op stapel staan, maar da's helaas te laat en mijn vorige creatie valt in het niet bij wat men hier al gepost heeft

dus ik doe niet mee dit keer
Ja doei.
  zondag 8 maart 2009 @ 20:00:56 #140
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66836133
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
  zondag 8 maart 2009 @ 20:07:59 #141
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66836372
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:00 schreef childintime het volgende:
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
Als je hier klikt, dan wijst dat zich allemaal vanzelf.
pi_66836489
nog bedankt voor de recepten Vork
Ja doei.
  zondag 8 maart 2009 @ 20:13:10 #143
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66836540
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:11 schreef motorbloempje het volgende:
nog bedankt voor de recepten Vork
Ja graag gedaan, al is dit wel een beetje het verkeerde topic hiervoor. Tenzij je die tomaten uit die saus weglaat .
  zondag 8 maart 2009 @ 21:09:01 #144
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66838803
Bedankt

Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
  • Tezz
  • borisz
  • bleuzz
  • Den_Haag
  • RobinOok
  • Innocence
  • Vaagsel
  • Tha_Butcha
  • childintime
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier

    Er kan gestemd worden
  •   zondag 8 maart 2009 @ 21:15:23 #145
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66839116
    Ik heb voor Bleuzz gestemd. Ik vind het werkelijk geweldig wat zij heeft gemaakt. Ik vond het moeilijk kiezen tussen Bleuzz en Innocence, de doorslag was dat Bluezz ook nog zelfgemaakte pasta had
    pi_66839238
    Ik heet Bluezz, maar toch bedankt
      zondag 8 maart 2009 @ 22:15:47 #147
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66841881
    Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
    pi_66843252
    gestemd

    en vergeten mee te doen
    de dagen gaan te snel
    Thank Drunk I'm a Goddess!
    pi_66844147
    Ik wilde stemmen, maar de buurman was me voor.
    Morgen dus even op mijn werk (ivm IP)
      zondag 8 maart 2009 @ 23:09:10 #150
    182560 krioro
    no span
    pi_66844415
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Innocence
    Lijkt me erg lekker.
    full stops and exclamation marks
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')