abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66603317
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 2 maart 2009 @ 00:28:20 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603318
Bladzijde 5 doet raar. Test test test.
  maandag 2 maart 2009 @ 00:29:41 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603357
Ja, had ik dus ook, Prupke.
Zal vast bij bladzijde 4 (ik heb euh x post per pagina) weer gebeuren.

Huh, ik schreef net blz 5?
Nou ja, hoe dan ook, het zal wel.
pi_66603377
ok maar dan ligt het niet aan mijn pc iig
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66603459
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:28 schreef prupke het volgende:
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
Ik heb ook problemen (dezelfde) en heb mijn pagina's heel anders ingedeeld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66603471
Het lijkt weer normaal
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66603548
hier werkt nu ook alles weer naar behoren
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66610260
Maar de roomsaus mag dus ook groen zijn? Dan ga ik daarmee eens wat leuks proberen. Anders wordt het wel een heel ordinaire spaghetti gorgonzola

Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
Sweet and innocent...
  maandag 2 maart 2009 @ 13:47:57 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66615168
quote:
Op maandag 2 maart 2009 11:19 schreef Innocence het volgende:


Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Maak liever zelf mijn sauzen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66617572
pi_66620066
quote:
Op maandag 2 maart 2009 13:47 schreef golfer het volgende:


We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Ik vond hem wellekker.

En ik vind het van Robin errug mooi en apart !!
  dinsdag 3 maart 2009 @ 00:05:03 #112
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66638637
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:

Pappardelle met suddervlees en paddestoelen

Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken

[ afbeelding ]

Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.


[ afbeelding ]


Stap 2. De saus

Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Stap 3. De pasta

Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)

Stap 4. Bord compileren

Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.

[ afbeelding ]

Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
Wauw....Krijg er spontaan trek van Goed dat je alles zo duidelijk hebt beschreven, altijd handig voor degenen die het ook willen maken
pi_66639273
Hier gaat het hem niet meer worden. Ik heb er deze week geen tijd meer voor.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66640935
Verse tagliatelle met reepjes kip, rucola, lente-ui en courgette in een saus gemaakt van koksroom met knoflook, bieslook en kruiden naar smaak.. Kan via mobiel geen foto's plaatsen en heb geen vast recept maar wilde jullie dit niet onthouden. Vind het jammer dat veel mensen bij pasta altijd aan een rode saus denken.. Er zijn zulke heerlijke roomsauzen! Pasta met penne, hamreepjes, een uitje in een saus van room en gorgonzola is ook zo lekker. Simpel maar heerlijk.. Pasta met zalm, dille en een simpele roomsaus waar wat witte wijn in is verwerkt.. Pasta met kalkoen, spinazie en pijnboompitjes, sausje van room met wat geitenkaas er doorheen.. Krijg er honger van op dit vroege tijdstip! Kan helaas dus niet 'echt' meedoen maar veel plezier en succes met jullie pasta's!
pi_66640939
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640944
Thank you.. Ben hier nog niet zo lang. Maar dit onderdeel is wel erg leuk! Ga denk ik toch misschien eens een receptenboekje maken. Ben altijd van het natte vingerwerk
pi_66645118
Ik ga voor Pasta al limone! Heb ik altijd al een keer willen maken. Verslag volgt na vrijdag.

Wel lastig hoor, geitenkaassaus, paddestoelensaus, roomsaus van brocolli of lasagne met saus van ricotta had ook gekunnen en verzin opeens steeds meer

Gorgonzolasaus maak ik altijd gewoon door spek uit te bakken, room erbij te gieten en er de gorgonzola in te smelten. Dan schep ik er spaghetti doorheen en soms nog wat winterpostelein oid. Leek me niet zo'n interessant foto-verslag opleveren

[ Bericht 20% gewijzigd door Innocence op 03-03-2009 10:53:55 ]
Sweet and innocent...
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:31:15 #118
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66738699
Nou, eindelijk gelukt vandaag.
Ik heb gekozen voor Tagliolini alla nerone , met biefstukreepjes dus.....


De ingredienten. Ik maak de saus van bouillon, kookroom, zout, italiaanse kruiden en nog extra peterselie.


De biefstukreepjes bak ik tegelijk met fijngehakte knoflook.


De bouillon, voordat de kookroom erin gaat.


En hier is het klaar. Een paar stukjes stokbrood met kruidenboter erbij en natuurlijk tomatensalade
pi_66777306
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:






De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.

[ Bericht 11% gewijzigd door Innocence op 06-03-2009 19:58:39 ]
Sweet and innocent...
pi_66789241
Hierbij mijn inzending!

Het gerecht is geļnspireerd door een recept uit het boek vegetteranean. In dit gerecht werd echter tomaat gebruikt. Dit heb ik dus vervangen door pompoen, zowel gegrild als gepureerd. Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.

Ricotta is een bijproduct van de kaasproductie en bevat weinig vet, is lekker mild van smaak en bevat weinig vet. Hierbij is het uitermate geschikt als alternatief voor room in bijvoorbeeld pastagerechten.

De ingrediėnten:



Voor de veloute:

Veloute is een mooi woord voor een "fluweelzachte" saus of soep. In dit geval is het eigenlijk gewoon een kaassaus, maar veloute klinkt een stuk sjeiker.

Benodigdheden:

3 Eetlepels Pecorino geraspt
3 Eetlepels Parmegiano Reggiano geraspt
3 Eetlepels Emmentaler geraspt
1 Eetlepel room
200 ml groentebouillon
1 Eetlepel boter
2 Eetlepels bloem

Bereiding:

Warm de bouillon op in het geval van zelfgemaakte, of breng 200 ml water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe. Zodra opgelost vuur laag zetten. Ondertussen boter smelten op laag vuur, zodra gesmolten bloem rustig toevoegen terwijl je roert. Als alle bloem is opgenomen even blijven roeren en dan rustig de bouillon toevoegen terwijl je nog steeds blijft roeren. Verwarm de saus rustig 5 minuten lang terwijl je nog steeds blijft roeren. Het is de bedoeling dat het een vrij dikke saus wordt, maar vind je het toch te dik voeg dan wat kokend/heet water toe. Als de saus mooi glad is en glanst kaas en room toevoegen, goed doorroeren en wegzetten tot gebruik.

Voor de pompoen (x2)

Benodigdheden:

200 gram pompoen in blokjes
200 gram pompoen in plakjes van ~3 mm dik
1 theelepel verse tijm of 1/2e theelepel gedroogde tijm
75 gram ricotta
500 ml groentebouillon of 1/2 blokje opgelost in 500 ml water

Bereiding:

Marineer de plakjes pompoen in een beetje olijfolie en tijm voor 15 minuten. Kook de pompoen in 25 minuten zeer gaar in de bouillon. Gril ondertussen de plakjes pompoen in de grillpan. Bestrooi de plakjes wanneer klaar met peper en zout. Giet de pompoen af wanneer je met een vork een stukje fijn kan pletten tegen de rand van de pan. Pureer de pompoen vervolgens met de ricotta en eventueel een beetje room. Voeg een klein beetje peper en zout toe en zet weg.






Voor de pesto:

Nu je toch pecorino en reggiano hebt gekocht kan je die net zo goed gebruiken in de pesto .

Benodigdheden:

Een handje basilicumblaadjes
1 Eetlepel pijnboompitjes
1/2e teentje knoflook
1 Eetlepel reggiano
1 Eetlepel pecorino
100 ml olijfolie

Bereiding:

Stop alle ingrediėnten behalve de olijfolie in een keukenmachine (vijzel mag ook als je die hebt) en maal grof. Voeg dan een beetje olie toe en maal weer, herhaal dit tot je een mooie pesto hebt. Daarna komt het belangrijkste, PROEF!. Pesto maken is geen exacte wetenschap, wil je wat meer zout voeg je wat kaas toe, meer pit een beetje knoflook etc. Maak af met peper en zet weg.






Afmaken gerecht!


Ik heb geen pastamachine en ben er niet aan toe gekomen er deze week eentje aan te schaffen, vandaar deze "verse" lasagnevellen van de AH. Snij 4 plakken doormidden zodat je 8 vierkantjes hebt. Zoek vervolgens een kom waarmee je de grootst mogelijke cirkel uit de lasagnevellen kan snijden. Leg twee vellen op elkaar en snijd er mbv. de kom en een scherp mes cirkels uit. Ondertussen de rest van de ricotta au bain marie opwarmen.

Warm vervolgens alles wat je eerder hebt gemaakt op (behalve de pesto natuurlijk) en kook de pastavellen in ~2 minuten gaar. Smeer eerst een mooie hoeveelheid veloute (ok, kaassaus) op het bord. Leg hier een lasagnevel op, en smeer hier vervolgens een laag pompoenpuree op. Hier weer een lasagnevel op, en dit nu insmeren met de rest van de ricotta. Hier weer een lasagnevel op, waar je vervolgens de gegrilde pompoen oplegt. Hier nog een beetje kaassaus opsmeren. Hier weer een lasagnevel op waar je een mooie kwak pompoenpuree en kaassaus oplegt. Vervolgens afwerken met pesto, geroosterde pijnboompitten, ricotta en basilicumblaadjes en serveren!





Ervaringen

Was een heel leuk gerecht om te maken. De GF vond het heerlijk en ik ook. Vantevoren was ik bang dat de pesto de zachte smaken van de pompoen en ricotta zou overheersen, maar achteraf kan ik concluderen dat dit gerecht de pesto absoluut nodig heeft als pittige tegenhanger voor de zachte smaken. De combinatie tussen de pesto en de zachte lasagne was heerlijk. Al met al een geslaagd CUL experiment!

[ Bericht 0% gewijzigd door vaagsel op 07-03-2009 01:11:25 ]
Life is too short not to have fun
pi_66791484
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66791731
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 01:04 schreef vaagsel het volgende:
Hierbij mijn inzending!
Bonuspunten voor de originaliteit.
Leuke inzending.
quote:
Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hč?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66793341
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 09:24 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hč?


Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
Life is too short not to have fun
pi_66793446
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Wat zij zegt dus
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66796597
Vaagsel, superleuk recept
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')