abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66566980
Hierbij mijn carbonara en de bijbehorende salade.

Een deel van de ingredienten



4 eieren
rood pepertje
bacon, room en kaas

Meng dit tot een papje



Belangrijk natuurlijk de pasta. geen pasta-machine dus even valsspelen voor de verse pasta.


Als de pasta klaar is even snel de bacon en rode peper aanbakken


Pasta erbij en eiermengsel, vuur uit


Voor de salade, sla en tomaatjes snijden. Italiaanse kaas er doorheen, wat dressing en klaar. Wijntje erbij en dan lekker eten



foto's sterk gecomprimeerd, misschien dat ik morgen beter plaats
  zaterdag 28 februari 2009 @ 22:57:59 #77
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66567825
Ze hadden toevallig de verse pasta deze week in de aanbieding, dus ik heb ook even ingeslagen (bij gebrek aan een pasta machine ).

Ziet er ook lekker uit.

Ik ben druk geweest met schilderen en heb wat last van mijn hand, maar zal deze week ook even de keuken induiken.
pi_66568059
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 22:57 schreef childintime het volgende:
Ze hadden toevallig de verse pasta deze week in de aanbieding, dus ik heb ook even ingeslagen (bij gebrek aan een pasta machine ).

Ziet er ook lekker uit.
goed gekozen met die pasta voor deze week
pi_66569795
Wat een werk, Bluezz! Maar ik vind doperwtjes echt verschrikkelijk in wat voor gerecht dan ook (behalve snert)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 1 maart 2009 @ 00:10:03 #80
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66569893
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 23:04 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

goed gekozen met die pasta voor deze week


Zelf pasta maken is natuurlijk veel leuker, maar bij gebrek aan een pasta machine is dit een goed alternatief
pi_66570734
Die verse pasta is lekker hoor DH Ziet er ook goed uit!

@ Isa, ik ben ook niet zo van de erwtjes, maar het kleurt wel garpig
(en het waren velderwtjes )
pi_66573655
Ik heb eigenlijk sinds kort pas erwtjes her-ontdekt ('vroeger' aten we ze alleen maar uit de pot met worteltjes), maar ik vind het wel een lekker zoetig smaakje, vooral in pasta gerechten. Zeker in combi met pesto is het goed te doen!

En verse pasta van de AH is zeker heerlijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66574088
ik doe ene terugvindpostje Leuk om te zien en dat gerecht van Bluezz zag er idd errug uit .
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 1 maart 2009 @ 17:37:02 #84
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_66587406
Aah shit... laatst super lekkere walnoten pasta gemaakt met bospaddestoelen, maar wist van deze wedstrijd-week niet af... zonde

Ziet er overigens wel erg lekker uit allemaal!
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_66588107
Haha, de Boursin Cuisine is bijna onontbeerlijk bij pasta-met-witte-saus, geloof ik.
pi_66588311
nee hoor, de mijne gewoon met creme fraiche en bieslook gemaakt
Ja doei.
  zondag 1 maart 2009 @ 18:48:51 #87
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_66589894
quote:
Op zondag 1 maart 2009 18:02 schreef motorbloempje het volgende:
nee hoor, de mijne gewoon met creme fraiche en bieslook gemaakt
Precies...
Boursin is nep
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_66589965
Ik had dat boursingedoe nog nooit geprobeerd, tis niet echt viezz, vandaag nog een aardgratin met de restanten gemaakt. Ook goed te doen. En ik schaam me nergens voor!
pi_66590757
Ik vind Boursin echt verrukkelijk, dus mij maakt het niet uit, hoor. Het viel me gewoon op, in drie van de vier fotoverslagen komt zo'n potje Boursin Cuisine voorbij.
pi_66591646
quote:
Op zondag 1 maart 2009 18:48 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Precies...
Boursin is nep

room en eieren
  zondag 1 maart 2009 @ 21:58:11 #91
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66597163
Bluezz, wat een leuk idee om de kaas zo op een amuse-lepetje te doen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66598219
Ja, het was een spontane ingeving
  zondag 1 maart 2009 @ 22:22:17 #93
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66598285
quote:
Op zondag 1 maart 2009 22:21 schreef Bluezz het volgende:
Ja, het was een spontane ingeving
Heel goed idee!!

En je hebt ons ook geinspireerd om volgend weekend nu eindelijk eens verse pasta te gaan maken.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_66598369
quote:
Op zondag 1 maart 2009 22:22 schreef Duderinnetje het volgende:


Heel goed idee!!

En je hebt ons ook geinspireerd om volgend weekend nu eindelijk eens verse pasta te gaan maken.
Van die lekkere laaaange laaaapen *italiaans accent
  maandag 2 maart 2009 @ 00:04:37 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66602639
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:

Pappardelle met suddervlees en paddestoelen

Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken



Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.





Stap 2. De saus

Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Stap 3. De pasta

Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)

Stap 4. Bord compileren

Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.



Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
pi_66602708
Het ziet er iig verukkelijk uit
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 2 maart 2009 @ 00:07:51 #97
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_66602732
Oh, wat mooi!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 2 maart 2009 @ 00:08:24 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66602750
Ziet er heerlijk uit, hoewel ik weinig witte saus kan zien, maar je zegt dus room in de saus verwerkt te hebben, dus zal het wel kloppen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 2 maart 2009 @ 00:18:31 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603037
Ja, serieus, half zo'n klein potje. Niet veel, maar toch.
Geen tomaten! Dat leek me het belangrijkste. Toch?
  maandag 2 maart 2009 @ 00:21:33 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603129
quote:
Op zaterdag 28 februari 2009 20:07 schreef Bluezz het volgende:
Sorry voor de overkill vd foto's
Overkill aan foto's bestaat niet. Foto's zijn altijd leuk!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')