Ik heb ook problemen (dezelfde) en heb mijn pagina's heel anders ingedeeld.quote:Op maandag 2 maart 2009 00:28 schreef prupke het volgende:
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??
huh?
We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.quote:Op maandag 2 maart 2009 11:19 schreef Innocence het volgende:
Inderdaad veel Boursin cuisineHeb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
Ik vond hem wellekker.quote:Op maandag 2 maart 2009 13:47 schreef golfer het volgende:
We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Wauw....Krijg er spontaan trek vanquote:Op maandag 2 maart 2009 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:
Pappardelle met suddervlees en paddestoelen
Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken
[ afbeelding ]
Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.
[ afbeelding ]
Stap 2. De saus
Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Stap 3. De pasta
Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)
Stap 4. Bord compileren
Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.
[ afbeelding ]
Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
Bonuspunten voor de originaliteit.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 01:04 schreef vaagsel het volgende:
Hierbij mijn inzending!
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?quote:Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 09:24 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Oh dat vergat ik te zeggen inderdaad. Het komt wel bij hen vandaan maar zij verkopen het niet zelf. Die mensen van die kraam zijn dus van die groothandel maar de ricotta is onvervalste Grootegastse ricotta.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 11:15 schreef vaagsel het volgende:
[..]
[..]
Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was.
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.quote:Op vrijdag 6 maart 2009 19:53 schreef Innocence het volgende:
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.
Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie
Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.
Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie
Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen![]()
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.
Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!
Fotoverslag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.
ziet er iig zeer smakelijk uitquote:Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:
[..]
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoorquote:Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:
[..]
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 22:43 schreef prupke het volgende:
[..]
ziet er iig zeer smakelijk uit
elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
quote:Op zaterdag 7 maart 2009 22:50 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
Same here. Ik had het nooit echt gegeten maar nu ben ik er echt verzot op!quote:Op dinsdag 3 maart 2009 04:49 schreef Isabeau het volgende:
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doenGoed idee, Mexxa!
Als je hier klikt, dan wijst dat zich allemaal vanzelf.quote:Op zondag 8 maart 2009 20:00 schreef childintime het volgende:
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet![]()
Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
Ja graag gedaan, al is dit wel een beetje het verkeerde topic hiervoor. Tenzij je die tomaten uit die saus weglaatquote:
Lijkt me erg lekker.quote:Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
Je hebt gestemd op: Innocence
quote:
Bonuspunten voor de pompoen en het niet gebruiken van Boursin Cuisine. Ik heb wat tegen dat spul.quote:Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
Je hebt gestemd op: Vaagsel
Komend van jou een groot compliment, bedankt!quote:Op zondag 8 maart 2009 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
Gekleurde borden zijn eigenlijk een ramp qua presentatie van gerechten. In dit geval kwam het goed omdat je begint met een laag witte saus, wat mooi afsteekt tegen een gekleurd bord. Maar in het algemeen heb ik liever witte borden omdat alles daar in het algemeen beter op uitkomt. Maarja, de vriendin wilde graag een vrolijk servies :quote:Op zondag 8 maart 2009 15:23 schreef Innocence het volgende:
Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas!quote:Op dinsdag 10 maart 2009 20:20 schreef childintime het volgende:
Gefeliciteerd![]()
Op naar het nieuwe recept en topic
Ik dacht dat de stemming tot 20.00 vanavond liep.......quote:Op dinsdag 10 maart 2009 20:27 schreef The_Hives het volgende:
[..]
[CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas!
Ik denk dat er dan niets verandert voor jou Vaagselquote:Op dinsdag 10 maart 2009 20:34 schreef vaagsel het volgende:
Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten..
Ik had hem nog in kunnen halenquote:Op dinsdag 10 maart 2009 23:12 schreef Isabeau het volgende:
Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik
Vaagsel gefeliciteerd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |