abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_66603317
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 2 maart 2009 @ 00:28:20 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603318
Bladzijde 5 doet raar. Test test test.
  maandag 2 maart 2009 @ 00:29:41 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603357
Ja, had ik dus ook, Prupke.
Zal vast bij bladzijde 4 (ik heb euh x post per pagina) weer gebeuren.

Huh, ik schreef net blz 5?
Nou ja, hoe dan ook, het zal wel.
pi_66603377
ok maar dan ligt het niet aan mijn pc iig
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66603459
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:28 schreef prupke het volgende:
hierna staat nog een post van Robinook maar zodra ik dat aanklik krijg ik : Kan dit topic niet weergeven. Of dit topic bestaat niet, of de gekozen weergave bevat geen berichten??

huh?
Ik heb ook problemen (dezelfde) en heb mijn pagina's heel anders ingedeeld.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66603471
Het lijkt weer normaal
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66603548
hier werkt nu ook alles weer naar behoren
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66610260
Maar de roomsaus mag dus ook groen zijn? Dan ga ik daarmee eens wat leuks proberen. Anders wordt het wel een heel ordinaire spaghetti gorgonzola

Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
Sweet and innocent...
  maandag 2 maart 2009 @ 13:47:57 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66615168
quote:
Op maandag 2 maart 2009 11:19 schreef Innocence het volgende:


Inderdaad veel Boursin cuisine Heb dat eerlijk gezegd nog nooit gegeten, is dat echt zo lekker?
We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Maak liever zelf mijn sauzen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66617572
pi_66620066
quote:
Op maandag 2 maart 2009 13:47 schreef golfer het volgende:


We hebben het voor het eerst geprobeerd en wat mij betreft niet echt zo lekker.
Ik vond hem wellekker.

En ik vind het van Robin errug mooi en apart !!
  dinsdag 3 maart 2009 @ 00:05:03 #112
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66638637
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet goed of dit gerecht voldoet aan het criterium van "witte saus", ik weet wel dat er op zeker geen tomaten in zitten en wel room. En terwijl ik normaal mijn neus niet ophaal voor het volgen van recepten (want tsja, waarom zou je het wiel zelf uit vinden als anderen dat voor jou al zoveel vaker en beter gedaan hebben?) is dit helemaal zelf in elkaar geflanst. Ik had namelijk ossenstaartsoep/bouillon gemaakt en vond het vlees, nadat ik er soep van getrokken had, nog zo smakelijk dat ik het niet weg wilde gooien. Maar ook niet in mijn soep wilde. Ik heb gezocht naar een recept (met gaar stoofvlees of zoiets) waarvan ik dacht dat er honderden zouden zijn, maar kon weinig tot niks vinden. Bijkomstige moeilijkheid was dat ik er absoluut geen wortel en geen tomaat in wilde. Niet dat ik een wortel- of tomaatafwijking heb, maar daarvoor was nu gewoon geen plaats. Soms heb je dat...
Anyway, dit is mijn inzending:

Pappardelle met suddervlees en paddestoelen

Stap 1. Ossenstaart bakken, sudderen en uit elkaar plukken

[ afbeelding ]

Dus ja, ik heb de stukken ossenstaart (1 kg in dit geval, gescoord bij de marokaanse slager) ingewreven met peper en zout en een paar minuutjes aangebraden in hete olie. Puur voor de lekkere-bruine-korstjes-smaak (Maillard reactie). En omdat ik soep maakte heb ik die stukken ossenstaart in een snelkookpan met water, wortel, ui, bleekselderij, zwarte peperkorrels, zout en 2 liter water helemaal suf gekookt. Maar als je het klaar zou maken voor dit recept alleen, dan zou ik het langzaam aan een paar uur laten sudderen in veeeeel minder water. Ander suddervlees kan trouwens ook, van andere beesten, maakt niet uit. Het gaat erom dat je supergaar en zacht vlees hebt dat helemaal vanzelf uit elkaar valt van gaarheid zoals op de laatste foto. Ik deed dat dus allemaal al een dag of twee van tevoren. Tussendoor, op mijn gemakkie.


[ afbeelding ]


Stap 2. De saus

Bak een handjevol fijngesneden ui en een fijngesneden knoflookje op een zacht vuurtje in wat boter tot het zacht en geurig is. Doe er dan een paar fijngehakte (net zo fijn als de ui) kastanjechampignons bij en bak dit op iets hoger vuur tot het lekker bruin is geworden. Gooi er dan een glas witte, droge wijn bij. Laat het inkoken. Doe er dan de stukjes gare ossenstaart bij en misschien wat fond of jus als je hebt. Als het zo'n beetje op smaak is doe je er een flinke scheut (slag)room bij. Niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.

Stap 3. De pasta

Kook ondertussen de pasta (pappardelle in dit geval, maar tagliatelle is ook lekker of wat je wilt).
Voor je de pasta afgiet even een kopje kookvocht uit de pan scheppen.
Dan de pasta afgieten in een zeef/vergiet. Terug in de pan. Beetje kookvocht erdoor. Misschien ook een klont boter of wat room? (hier val ik dus door de mand, want ik kook bijna nooit Italiaans, dus ik weet niet precies hoe je de pasta "kaal" maar toch niet "droog" krijgt)

Stap 4. Bord compileren

Schep pasta op je bord. Vleessaus (ragu) erover. Fijngehakte (platte) peterselie erover. Klaar.

[ afbeelding ]

Serveren met een simpele groene salade met olie/citroensap/knoflook/mosterddressing.
Wauw....Krijg er spontaan trek van Goed dat je alles zo duidelijk hebt beschreven, altijd handig voor degenen die het ook willen maken
pi_66639273
Hier gaat het hem niet meer worden. Ik heb er deze week geen tijd meer voor.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66640935
Verse tagliatelle met reepjes kip, rucola, lente-ui en courgette in een saus gemaakt van koksroom met knoflook, bieslook en kruiden naar smaak.. Kan via mobiel geen foto's plaatsen en heb geen vast recept maar wilde jullie dit niet onthouden. Vind het jammer dat veel mensen bij pasta altijd aan een rode saus denken.. Er zijn zulke heerlijke roomsauzen! Pasta met penne, hamreepjes, een uitje in een saus van room en gorgonzola is ook zo lekker. Simpel maar heerlijk.. Pasta met zalm, dille en een simpele roomsaus waar wat witte wijn in is verwerkt.. Pasta met kalkoen, spinazie en pijnboompitjes, sausje van room met wat geitenkaas er doorheen.. Krijg er honger van op dit vroege tijdstip! Kan helaas dus niet 'echt' meedoen maar veel plezier en succes met jullie pasta's!
pi_66640939
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66640944
Thank you.. Ben hier nog niet zo lang. Maar dit onderdeel is wel erg leuk! Ga denk ik toch misschien eens een receptenboekje maken. Ben altijd van het natte vingerwerk
pi_66645118
Ik ga voor Pasta al limone! Heb ik altijd al een keer willen maken. Verslag volgt na vrijdag.

Wel lastig hoor, geitenkaassaus, paddestoelensaus, roomsaus van brocolli of lasagne met saus van ricotta had ook gekunnen en verzin opeens steeds meer

Gorgonzolasaus maak ik altijd gewoon door spek uit te bakken, room erbij te gieten en er de gorgonzola in te smelten. Dan schep ik er spaghetti doorheen en soms nog wat winterpostelein oid. Leek me niet zo'n interessant foto-verslag opleveren

[ Bericht 20% gewijzigd door Innocence op 03-03-2009 10:53:55 ]
Sweet and innocent...
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:31:15 #118
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66738699
Nou, eindelijk gelukt vandaag.
Ik heb gekozen voor Tagliolini alla nerone , met biefstukreepjes dus.....


De ingredienten. Ik maak de saus van bouillon, kookroom, zout, italiaanse kruiden en nog extra peterselie.


De biefstukreepjes bak ik tegelijk met fijngehakte knoflook.


De bouillon, voordat de kookroom erin gaat.


En hier is het klaar. Een paar stukjes stokbrood met kruidenboter erbij en natuurlijk tomatensalade
pi_66777306
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:






De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.

[ Bericht 11% gewijzigd door Innocence op 06-03-2009 19:58:39 ]
Sweet and innocent...
pi_66789241
Hierbij mijn inzending!

Het gerecht is geïnspireerd door een recept uit het boek vegetteranean. In dit gerecht werd echter tomaat gebruikt. Dit heb ik dus vervangen door pompoen, zowel gegrild als gepureerd. Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.

Ricotta is een bijproduct van de kaasproductie en bevat weinig vet, is lekker mild van smaak en bevat weinig vet. Hierbij is het uitermate geschikt als alternatief voor room in bijvoorbeeld pastagerechten.

De ingrediënten:



Voor de veloute:

Veloute is een mooi woord voor een "fluweelzachte" saus of soep. In dit geval is het eigenlijk gewoon een kaassaus, maar veloute klinkt een stuk sjeiker.

Benodigdheden:

3 Eetlepels Pecorino geraspt
3 Eetlepels Parmegiano Reggiano geraspt
3 Eetlepels Emmentaler geraspt
1 Eetlepel room
200 ml groentebouillon
1 Eetlepel boter
2 Eetlepels bloem

Bereiding:

Warm de bouillon op in het geval van zelfgemaakte, of breng 200 ml water aan de kook en voeg een half blokje bouillon toe. Zodra opgelost vuur laag zetten. Ondertussen boter smelten op laag vuur, zodra gesmolten bloem rustig toevoegen terwijl je roert. Als alle bloem is opgenomen even blijven roeren en dan rustig de bouillon toevoegen terwijl je nog steeds blijft roeren. Verwarm de saus rustig 5 minuten lang terwijl je nog steeds blijft roeren. Het is de bedoeling dat het een vrij dikke saus wordt, maar vind je het toch te dik voeg dan wat kokend/heet water toe. Als de saus mooi glad is en glanst kaas en room toevoegen, goed doorroeren en wegzetten tot gebruik.

Voor de pompoen (x2)

Benodigdheden:

200 gram pompoen in blokjes
200 gram pompoen in plakjes van ~3 mm dik
1 theelepel verse tijm of 1/2e theelepel gedroogde tijm
75 gram ricotta
500 ml groentebouillon of 1/2 blokje opgelost in 500 ml water

Bereiding:

Marineer de plakjes pompoen in een beetje olijfolie en tijm voor 15 minuten. Kook de pompoen in 25 minuten zeer gaar in de bouillon. Gril ondertussen de plakjes pompoen in de grillpan. Bestrooi de plakjes wanneer klaar met peper en zout. Giet de pompoen af wanneer je met een vork een stukje fijn kan pletten tegen de rand van de pan. Pureer de pompoen vervolgens met de ricotta en eventueel een beetje room. Voeg een klein beetje peper en zout toe en zet weg.






Voor de pesto:

Nu je toch pecorino en reggiano hebt gekocht kan je die net zo goed gebruiken in de pesto .

Benodigdheden:

Een handje basilicumblaadjes
1 Eetlepel pijnboompitjes
1/2e teentje knoflook
1 Eetlepel reggiano
1 Eetlepel pecorino
100 ml olijfolie

Bereiding:

Stop alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine (vijzel mag ook als je die hebt) en maal grof. Voeg dan een beetje olie toe en maal weer, herhaal dit tot je een mooie pesto hebt. Daarna komt het belangrijkste, PROEF!. Pesto maken is geen exacte wetenschap, wil je wat meer zout voeg je wat kaas toe, meer pit een beetje knoflook etc. Maak af met peper en zet weg.






Afmaken gerecht!


Ik heb geen pastamachine en ben er niet aan toe gekomen er deze week eentje aan te schaffen, vandaar deze "verse" lasagnevellen van de AH. Snij 4 plakken doormidden zodat je 8 vierkantjes hebt. Zoek vervolgens een kom waarmee je de grootst mogelijke cirkel uit de lasagnevellen kan snijden. Leg twee vellen op elkaar en snijd er mbv. de kom en een scherp mes cirkels uit. Ondertussen de rest van de ricotta au bain marie opwarmen.

Warm vervolgens alles wat je eerder hebt gemaakt op (behalve de pesto natuurlijk) en kook de pastavellen in ~2 minuten gaar. Smeer eerst een mooie hoeveelheid veloute (ok, kaassaus) op het bord. Leg hier een lasagnevel op, en smeer hier vervolgens een laag pompoenpuree op. Hier weer een lasagnevel op, en dit nu insmeren met de rest van de ricotta. Hier weer een lasagnevel op, waar je vervolgens de gegrilde pompoen oplegt. Hier nog een beetje kaassaus opsmeren. Hier weer een lasagnevel op waar je een mooie kwak pompoenpuree en kaassaus oplegt. Vervolgens afwerken met pesto, geroosterde pijnboompitten, ricotta en basilicumblaadjes en serveren!





Ervaringen

Was een heel leuk gerecht om te maken. De GF vond het heerlijk en ik ook. Vantevoren was ik bang dat de pesto de zachte smaken van de pompoen en ricotta zou overheersen, maar achteraf kan ik concluderen dat dit gerecht de pesto absoluut nodig heeft als pittige tegenhanger voor de zachte smaken. De combinatie tussen de pesto en de zachte lasagne was heerlijk. Al met al een geslaagd CUL experiment!

[ Bericht 0% gewijzigd door vaagsel op 07-03-2009 01:11:25 ]
Life is too short not to have fun
pi_66791484
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_66791731
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 01:04 schreef vaagsel het volgende:
Hierbij mijn inzending!
Bonuspunten voor de originaliteit.
Leuke inzending.
quote:
Tevens kwam ik vandaag op de markt tot mijn grote vreugd verse (!!) ricotta tegen. Volgens mij heeft hier bekende mozzarellaboer een eigen kraampje op de markt waar een Italiaanse vrouw de kazen verkoopt. Hierbij dus ook ricotta, voor de mooie prijs van 10 euro per kilo.
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_66793341
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 09:24 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]
Het is niet van de bewuste mozzarellaboer maar van een groothandel(-tje) maar geweldig dat dat kraampje er is hè?


Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
Life is too short not to have fun
pi_66793446
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 08:51 schreef Tezz het volgende:
Hulde aan Vaagsel! Wat een origineel recept en het ziet er heerlijk uit!
Wat zij zegt dus
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_66796597
Vaagsel, superleuk recept
  zaterdag 7 maart 2009 @ 14:03:40 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_66797196
Ziet er erg origineel uit, Vaagsel.
Het is dat ik niet van pompoen en kaas hou...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_66808967
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 11:15 schreef vaagsel het volgende:

[..]


[..]



Ja, al die kraampjes tegenwoordig met lokaal gemaakte kaas en brood etc. vind ik echt prachtig. Ik complimenteerde de marktvrouw in kwestie nog met het feit dat ze verse ricotta verkocht, omdat ik ergens gelezen had dat dit moeilijk te produceren was en kort houdbaar is. Ze vertelde me dat het de avond ervoor was geproduceerd, dus de kans is groot dat het toch van de hier bekende mozzarellaboer afkomstig was .
Oh dat vergat ik te zeggen inderdaad. Het komt wel bij hen vandaan maar zij verkopen het niet zelf. Die mensen van die kraam zijn dus van die groothandel maar de ricotta is onvervalste Grootegastse ricotta.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:31:22 #128
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66811881
quote:
Op vrijdag 6 maart 2009 19:53 schreef Innocence het volgende:
Brrr, pasta met citroensaus? Ach ja, er blijken wereldwijd heel veel mensen van te houden, dus toch maar eens proberen. Erbij eet ik een stukje vis (ook altijd lekker met citroen) en spinazie.

Ingredienten:
spaghettini
1 citroen: geraspte schil en sap
half bekertje slagroom
50 gr roomboter
zout en peper
extra vierge olijfolie

Doen:
1. Met een klein klontje boter de citroenrasp verhitten totdat ie gaat geuren.
2. In een ruime pan water de spaghettini koken
3. Slagroom en citroensap bij de citroenrasp, in laten koken
4. Nog wat boter erdoorroeren
5. Spaghetti afgieten en door de saus scheppen
6. Nog even doorwarmen en royaal met grof zeezout en zwarte peper bestrooien.

Erbij:
schelvisfilet
droge witte wijn
peterselie
bosje spinazie

Doen:
1. Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden
2. Vis in ovenschotel leggen en klein beetje slagroom, wijn, citroensap erbij. Eroverheen veel peterselie!
3. In de oven totdat gaar (ongeveer 10 minuutjes)
4. Erachter komen dat je geen tweede koekenpan hebt en geen zin hebt om je pasta koud te laten worden cq af te wassen
5. Spinazie weer terug in de groentela leggen.

Vis serveren met de peterselie en naast de spaghettini al limone met wat olijfolie en nog meer zout eroverheen!

Fotoverslag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De smaak valt absoluut niet tegen, heel verrassend en erg romig. Ik denk dat het nog lekkerder was geweest met lekker pittige kaas erdoor en zonder vis erbij. Maar ik zou het niet nog een keer maken, want dan is pasta met slagroom en kaas eigenlijk lekkerder.
Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
pi_66812178
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66812300
Innocence, volgens mij heb ik ooit dat recept van jou gemaakt, maar dan nog met bieslook erdoor. Was een recept van Gary Rhodes.

Ik heb vanavond pasta gemaakt die hier wel op z'n plek was geweest, maar ik heb geen foto's gemaakt Stom
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:48:35 #131
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812340
Nou ik zal ook maar es als culi lurker es ff mijn spaghetti carbonara posten.
De budget versie that is.

Ingredienten
- Spaghetti
- Spekjes (normaal pancetta)
- Champignons
- UI
- Knoflook
- 2 eidooiers
- truffelolie

Bereiding

Spaghetti koken.
Champignons ciseleren, even sauteren, uit de pan halen en apart houden.
Spekjes uitbakken
Ui snipperen en met knoflook fruiten (bij de spekjes)
Spaghetti klaar -> afgieten en met wat truffelolie mengen.
Alles in de pan doen, op laag vuur.
Monteren met 2 eidooiers, op laag vuur
Bord opmaken eventueel afmaken met wat druppels olie nog en fleur du sel.

klaar

Het resultaat
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zaterdag 7 maart 2009 @ 22:50:00 #132
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812380
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:31 schreef childintime het volgende:

[..]

Toch zou ik deze weleens willen maken. Lijkt me heel verassend. Ik heb nog nooit vis bij pasta gegeten en dan nog de combi met citroen.... Volgens mij is die s'zomers als het warm is heel lekker fris.
Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 8 maart 2009 @ 02:28:41 #133
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66816716
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:43 schreef prupke het volgende:

[..]

ziet er iig zeer smakelijk uit

elke keer als ik jou zie posten zit ik met een dat nummer van deep purple in mijn hoofd ....
Wat mij betreft qua tekst de nr 1 aller tijden; iets waar eenieder volgens mij wel tegenaan loopt in zijn leven....... Maar goed, da's een ander topic Sorry, off topic
  zondag 8 maart 2009 @ 02:30:32 #134
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66816744
quote:
Op zaterdag 7 maart 2009 22:50 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

Nog nooit? Zalm met spinazie en roomsaus (en dan niet die smerige boursin meuk), en wat goede tagliatelli is niet te versmaden hoor
Ik heb bij de pasta nog nooit vis gegeten. Nou ben ik niet zo'n viseter, maar dit lijkt me weleens lekker.
pi_66827478
Wow, vaagsel, fantastisch recept zeg! Ziet er goed uit ook.

Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
Sweet and innocent...
  zondag 8 maart 2009 @ 15:46:19 #136
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66828179
Ha vaagsel, dat recept uit Vegeterranean (mooi boek trouwens) wilde ik ook nog een keer maken, de tomaat-variant dus. Maar nu ik dit zo zie, denk ik dat de pompoen versie ga maken, wanneer ik weer een keer tijd, geld en eters heb
  zondag 8 maart 2009 @ 17:41:36 #137
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66831671
Misschien een leuke aanvulling/invulling om de kook kunsten te tonen : voor mensen met een camera (wie heeft die niet tegenwoordig ) en die het leuk vinden.

Ik kwam deze site tegen http://www.foodtube.nl waarop mensen filmpjes plaatsen over hoe ze hun eten bereiden. Dat kan van oerfriet zijn (zie onderstaand filmpje) tot de pasta's hierboven . Dus als je tijd hebt en het leuk vind om het hier op die manier te delen be my guest

http://www.foodtube.nl/video/51/Ambachtelijke-oerfriet

note: er zijn bedrijven die daar filmpjes (waarschijnlijk ter promotie van hun keuken) op plaatsen maar ook particulieren zoals de oerfriet
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 8 maart 2009 @ 19:43:47 #138
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_66835510
quote:
Op dinsdag 3 maart 2009 04:49 schreef Isabeau het volgende:
Met gorgonzola, dat moet ik dan toch echt ook een keer maken! Ik heb gorgonzola eigenlijk recentelijk pas ontdekt als 'goh, wat eigenlijk een lekkere kaas!' dus nu moet ik er ook maar eens meer mee doen Goed idee, Mexxa!
Same here. Ik had het nooit echt gegeten maar nu ben ik er echt verzot op!

Ik heb geen witte-saus recept, wel een zonder saus-recept.
Wel een verzoekje/tip voor een evt. nieuw wedstrijd idee... Chili con carne. Ben wel benieuwd naar de diverse versies en variaties daarvan. Schoot me van de week te binnen toen ik dat stond te maken.
***
pi_66835981
ik heb voor vrijdag ergens een geweldig gerecht op stapel staan, maar da's helaas te laat en mijn vorige creatie valt in het niet bij wat men hier al gepost heeft

dus ik doe niet mee dit keer
Ja doei.
  zondag 8 maart 2009 @ 20:00:56 #140
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66836133
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
  zondag 8 maart 2009 @ 20:07:59 #141
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66836372
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:00 schreef childintime het volgende:
De tijd voor het inzenden is afgelopen, dus er moet een poll gemaakt worden; helaas weet ik niet hoe dat moet

Kan iemand dat doen of mij even uitleggen hoe ik dat zelf kan?
Als je hier klikt, dan wijst dat zich allemaal vanzelf.
pi_66836489
nog bedankt voor de recepten Vork
Ja doei.
  zondag 8 maart 2009 @ 20:13:10 #143
3878 Vork
Manisch creatief
pi_66836540
quote:
Op zondag 8 maart 2009 20:11 schreef motorbloempje het volgende:
nog bedankt voor de recepten Vork
Ja graag gedaan, al is dit wel een beetje het verkeerde topic hiervoor. Tenzij je die tomaten uit die saus weglaat .
  zondag 8 maart 2009 @ 21:09:01 #144
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_66838803
Bedankt

Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
  • Tezz
  • borisz
  • bleuzz
  • Den_Haag
  • RobinOok
  • Innocence
  • Vaagsel
  • Tha_Butcha
  • childintime
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier

    Er kan gestemd worden
  •   zondag 8 maart 2009 @ 21:15:23 #145
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66839116
    Ik heb voor Bleuzz gestemd. Ik vind het werkelijk geweldig wat zij heeft gemaakt. Ik vond het moeilijk kiezen tussen Bleuzz en Innocence, de doorslag was dat Bluezz ook nog zelfgemaakte pasta had
    pi_66839238
    Ik heet Bluezz, maar toch bedankt
      zondag 8 maart 2009 @ 22:15:47 #147
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66841881
    Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
    pi_66843252
    gestemd

    en vergeten mee te doen
    de dagen gaan te snel
    Thank Drunk I'm a Goddess!
    pi_66844147
    Ik wilde stemmen, maar de buurman was me voor.
    Morgen dus even op mijn werk (ivm IP)
      zondag 8 maart 2009 @ 23:09:10 #150
    182560 krioro
    no span
    pi_66844415
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Innocence
    Lijkt me erg lekker.
    full stops and exclamation marks
    pi_66844771
    nou krijg ik weer die error #52
    alsik op de laatste post klik
    Thank Drunk I'm a Goddess!
      zondag 8 maart 2009 @ 23:54:33 #152
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66846034
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 21:18 schreef Bluezz het volgende:
    Ik heet Bluezz, maar toch bedankt
    Ik heb iets met eu/ue....zo schrijf ik soms ook duer Volgens mij ben jij daar echt een paar uur mee bezig geweest

    Prupke, even afwachten wat er nu gaat komen. Ik had zelf ook weinig tijd deze week, ingevallen voor een zieke collega en dus bleef alleen nog maar de Maandag en Donderdag over, maar aangezien ik het topic startte, kon ik het echt niet maken om zelf niet mee te doen
    pi_66851844
    Gestemd
    pi_66851870
    ik weet 't nog niet.. ik denk er nog even over na
    Ja doei.
    pi_66851880
    Moeilijk hè!
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_66852477
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Vaagsel
    Bonuspunten voor de pompoen en het niet gebruiken van Boursin Cuisine. Ik heb wat tegen dat spul.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_66852505
    Boursin Cuisine heb ik paar keer gebruikt, niet heel slecht maar vind 't lekkerder als ik zelf wat aanklooi met creme fraiche en verse kruiden
    Ja doei.
    pi_66852764
    ik heb ook geen boursin cuisine gebruikt
    pi_66853922
    quote:
    Poll: Wie maakte de lekkerste/mooiste pasta & saus?
    Je hebt gestemd op: Vaagsel
    pi_66855471
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 22:15 schreef RobinOok het volgende:
    Heb op Vaagsel gestemd. Eigenlijk de enige creatie die ik echt graag eens zou proeven.
    Komend van jou een groot compliment, bedankt!

    Ik heb op Bluezz gestemd, mooi recept, goede beschrijving. Wil ook een pastamachine aanschaffen juist om te experimenten met ravioli en tortellini .
    quote:
    Op zondag 8 maart 2009 15:23 schreef Innocence het volgende:

    Ik moet echt smakelijkere foto's leren maken...
    Gekleurede borden zou volgensmij ook al iets helpen.
    Gekleurde borden zijn eigenlijk een ramp qua presentatie van gerechten. In dit geval kwam het goed omdat je begint met een laag witte saus, wat mooi afsteekt tegen een gekleurd bord. Maar in het algemeen heb ik liever witte borden omdat alles daar in het algemeen beter op uitkomt. Maarja, de vriendin wilde graag een vrolijk servies : .
    Life is too short not to have fun
    pi_66856036
    Ik wil de verse pastadraaiers overigens ook even bonuspunten geven.
    There is no love sincerer than the love of food.
      maandag 9 maart 2009 @ 23:39:13 #162
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66880958
    Ja he, dat vind ik ook. Ze hebben er veel werk aan gehad
      maandag 9 maart 2009 @ 23:46:29 #163
    182666 Harajuku.
    C'est magnifique.
    pi_66881191
    Oooh ja, ik had op Vaagsel gestemd. Vond het deze keer lastiger kiezen
    I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
    pi_66881825
    Ik heb op vaagsel gestemd voor de originaliteit.
    En ik wil Tezz een poedel uitreiken voor het zelf draaien Zó leuk om te doen!
      dinsdag 10 maart 2009 @ 01:03:58 #165
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66883284
    Vaagsel is dus de winnaar en mag een nieuwe 'uitdaging' verzinnen.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_66891220
    \o/

    Bedankt voor jullie stemmen allemaal! Ik ga even nadenken over het volgende te maken gerecht. Ik zal het voor vanavond posten!
    Life is too short not to have fun
      dinsdag 10 maart 2009 @ 20:20:32 #167
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66909795
    Gefeliciteerd

    Op naar het nieuwe recept en topic
      dinsdag 10 maart 2009 @ 20:27:21 #168
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_66910120
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 20:20 schreef childintime het volgende:
    Gefeliciteerd

    Op naar het nieuwe recept en topic
    [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Indiaas!


    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
      dinsdag 10 maart 2009 @ 20:31:42 #169
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66910305
    quote:
    Ik dacht dat de stemming tot 20.00 vanavond liep.......
    pi_66910369
    ik heb ook nog niet gestemd nee
    Ja doei.
    pi_66910435
    Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten..
    Life is too short not to have fun
      dinsdag 10 maart 2009 @ 20:48:58 #172
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66911116
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 20:34 schreef vaagsel het volgende:
    Oei sorry, las het bericht van golfer en nam aan dat ik zsm een nieuw topic moest posten..
    Ik denk dat er dan niets verandert voor jou Vaagsel , maar ik heb de tijden ed in het openingstopic overgenomen van de keer daarvoor en ik dacht dus Dinsdag 20.00. Zodat iig iedereen de kans had om te stemmen (niet iedereen is dagelijks online).
    pi_66911492
    De één onthoud dat je kunt stemmen tot dinsdag. De ander onthoudt dat je kunt stemmen tot 9 maart (zie openingstopic), bij mij is het de hele dag al 10 maart, duss.. Who's the winner???
      dinsdag 10 maart 2009 @ 20:59:08 #174
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66911608
    Er is al een nieuw topic
    pi_66918390
    Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik

    Vaagsel gefeliciteerd
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_66926841
    quote:
    Op dinsdag 10 maart 2009 23:12 schreef Isabeau het volgende:
    Het stemmen is eigenlijk t/m maandag 20:00, maar de vorige keer waren er twee mensen met evenveel stemmen en is het stemmen met 1 dag verlengd. Vandaar de verwarring, gok ik

    Vaagsel gefeliciteerd
    Ik had hem nog in kunnen halen
    SPOILER
    Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')