Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 09:59 |
![]() Als je dit topic Nasi maken doorleest vind je een enorme hoeveelheid verschillende bereidingswijzen van het gerecht 'nasi'. Nu is nasi eigenlijk gewoon het woord voor gekookte rijst, dus ik bedoel nu de nasi goreng: gebakken rijst. Hoe maak jij gebakken rijst? Wat gaat er door? Heb je een speciaal recept of doe je maar gewoon wat? Doe mee aan de CUL-kookwedstrijd en laat iedereen zien hoe jij nasi goreng maakt en hoe het eindresultaat er uit ziet. Je mag het onderwerp naar eigen inzicht invullen! Dus eventueel koop je een bak nasi goreng en voeg je zelf nog ingrediënten toe of je gebruikt het authentieke recept van je Indonesische grootvader of je maakt het recept zoals je dat al maandenlang op je nieuwe studentenkamer gebruikt. Alles mag! Vegetarisch, Amerikaans, Indisch of zoals je moeder het maakte. En het verslag van je kookkunsten zet je dan in dit topic neer. Je inzending voldoet aan de volgende kenmerken: Inzenden kan tot 20:00 op zondag 22 februari. Succes! Stemmen kan daarna tot 20:00 op maandag 23 februari. Allemaal wel stemmen. Nieuwe opgave van de winnaar komt er dan op dinsdag 24 februari. Vorige onderwerpen: [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau [ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 10-02-2009 14:28:20 ] | |
Vork | dinsdag 10 februari 2009 @ 10:25 |
Iedereen die zoiets maakt als op het plaatje, die krijgt van mij minpunten. En als dat niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, dan zorgt de organisatie er maar voor dat dat mogelijk wordt. Verder is dit natuurlijk een schaamteloze tvp, want op zich heb ik denk ik wel trek in Nasi goreng deze week. | |
Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 10:30 |
quote:Ik vond het ook wel een 'typisch plaatje' ![]() ![]() Ik zag mezelf al fruitig aan het bosuitje knabbelen. | |
cybermans | dinsdag 10 februari 2009 @ 10:37 |
ik ga es kijken of ik ook wat leuks kan maken... Wordt waarschijnlijk niet heel spannend maar goed.. en ook dit is een TeVeelkroePoek | |
Liejannuh | dinsdag 10 februari 2009 @ 12:43 |
quote:Met een schalkse blik natuurlijk. ![]() Wat zijn die gele flubbertjes op het plaatje? ![]() | |
RobinOok | dinsdag 10 februari 2009 @ 12:48 |
Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje. | |
Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:15 |
quote:Ik dènk dat het roerei is. Of omelet. Of anders ondefinieerbaar. | |
Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:16 |
quote:Als je er een foto van hebt, als je het recept hebt en als je het zelf gemaakt hebt: ik vind het prima ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:43 |
OOOhhhh robinook heeft altijd van die mooie plaatjes......... | |
Steven184 | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:51 |
quote:Ik denk dat dat wel goed is, kan me niet voorstellen waarom niet. | |
cybermans | dinsdag 10 februari 2009 @ 13:53 |
En wij kunnen het toch niet controleren ![]() | |
vaagsel | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:05 |
Leuk gerecht! Maar zullen we de deadline niet een weekje uitstellen? Denk dat zondag iets te kort dag is voor veel mensen. | |
Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:20 |
Elke wedstrijd over 14 dagen verspreiden dan? | |
vaagsel | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:26 |
Ja of je maakt er 10 dagen van, deadline op vrijdag over een week ofzo. Denk dat als je pas op dinsdag hoort dat je voor zondag een bepaald gerecht moet maken dat dit een beetje té kort dag kan zijn voor sommigen, omdat er al boodschappen gedaan zijn voor deze week of omdat het niet uitkomt. | |
Isabeau | dinsdag 10 februari 2009 @ 14:27 |
Hmm, ik vind trouwens nu t/m zondag over een week wel een goed idee. Elke wedstrijd duurt dan ongeveer 12 dagen ![]() ![]() | |
The_Hives | dinsdag 10 februari 2009 @ 17:25 |
ben benieuwd ![]() | |
Sunnythesun | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:42 |
Oeh misschien doe ik dan ook wel mee met mijn eigen inelkaarbedachte niet standaard of oorspronkelijke nasi-variant ![]() | |
FloggingMolly | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:13 |
TVP, goede reden om van het weekend weer eens nasi te maken! | |
prupke | dinsdag 10 februari 2009 @ 22:46 |
oeh nasi goreng ik ga proberen mee te doen ![]() | |
golfer | woensdag 11 februari 2009 @ 00:34 |
5-spices vandaag gekocht, dus dat moet lukken om een nasi in elkaar te flansen. zwakke tvp | |
krakkemieke | woensdag 11 februari 2009 @ 20:57 |
Ik doe mee, maar ik heb geen foto. Ik val sowieso niet in de prijzen, want ik gebruik geen kruiden. Mijn recept voor nasi goreng heb ik geleerd van mijn ex. Zijn oma was een mevrouw uit een dorpje in Indonesie en zij maakte elke morgen nasi voor haar werkende kleinzoons. Strikt genomen is nasi goreng restverwerking, van de restjes van de vorige avond. Mijn recept. Kook rijst. Roerbak vlees, garnalen of zoiets. Roerbak groenten, ui en knoflook zijn wel onmisbaar. Roerbak de rijst en maak op smaak met wat ketjap. Als je een restje groenten hebt, laat je die meewarmen met de rijst. Ik vind dit de beste manier om nasi goreng te maken, omdat het zo bedoeld is, als restverwerking. Niet als een of ander heilig gerecht. Ik vind het juist leuk dat het resultaat elke keer anders is, afhankelijk van de ingredienten. Natuurlijk kan je het verfraaien met andere gerechten of pindasaus. Maar imho wordt het dan nasi rames en dat is volgens mij wat anders. [ Bericht 23% gewijzigd door krakkemieke op 11-02-2009 21:02:33 ] | |
prupke | woensdag 11 februari 2009 @ 21:55 |
Benodigdheden : ![]() en resultaat : ![]() Nasi goreng met babi pangang : Kook de rijst (eigenlijk het liefst een dag van te voren ) blancheer de prei eventjes. Fruit een ui in de olie en voeg dan de prei en de kleingesneden ham toe. voeg de rijst daarbij en op hoog vuur bakken ![]() als het klaar is nog een van te voren gebakken roerei erbij en dan is de nasi klaar. voor de babipangang : tomatenketchup in een pannetje , daar een klein beetje water bij doen , gembersaus, bruine suiker en azijn. Dit alles naar smaak natuurlijk ![]() varkensvlees op hoog vuur bakken tot de buitenkant wat krokant is en dan bij de saus voegen. Dan nog een eitje bakken voor erbij op het bord. kroepoekje erbij ![]() er zat ook nog sate bij maar omdat die alleen maar zelfopgewarmt is heb ik die er niet bij op de foto gezet ![]() | |
Isabeau | donderdag 12 februari 2009 @ 09:12 |
Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was ![]() ![]() ![]() En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. ![]() ![]() | |
golfer | donderdag 12 februari 2009 @ 19:05 |
Howel ik mij realiseer dat Nasi Goreng van origine inderdaad eigenlijk een restvlees-product is, heb ik er toch maar speciaal kippenvlees voor gekocht. ![]() Nasi Goreng Ajam op z'n golfers. Ingrediënten: Surinaamse rijst Maiskip Garnaaltjes Ui Knoflook Rood pepertje Prei Bosui Tauge Trassi Ketoembar Djahe Laos Soja Zout Ei ![]() Kook een dag van te voren de rijst gaar laat die een dag afkoelen. Oelek, ook een dag van te voren, met de vijzel een aantal ingrediënten om een marinade voor de kip te maken. ![]() ![]() Snijdt vervolgens de (mais)kip in mooie brokken en marineer de kip vervolgens 24 uur in de marinade. ![]() ![]() Zet een wok met olie op een hoog vuur en wok vervolgens eerst de uien en de knoflook, daarna de kip en de groentes, voeg dan de garnalen toe. Breng alles op smaak met wat trassie, djahe, ketoembar en laos en voeg daarna de mooi gedroogde afgekoelde rijst toen. Breng tenslotte op smaak met wat sojasaus. ![]() ![]() ![]() Maak intussen in een andere pan een omeletje van ei met zout en peper en wat kikkoman-soja. ![]() Het eindresultaat op het bord met wat kroepoek en augurk erbij: ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 12 februari 2009 @ 19:23 |
![]() | |
krakkemieke | donderdag 12 februari 2009 @ 21:15 |
quote: Ok, dit is mijn eigen recept. ![]() En ik vind dat Golfer alvast een bonuspunt verdient vanwege de Surinaamse rijst. ![]() | |
Blues | donderdag 12 februari 2009 @ 23:26 |
Het was zó lekker ![]() Morgen weer ![]() | |
Den_Haag | donderdag 12 februari 2009 @ 23:30 |
helaas kan ik het koken van die van mij niet meer posten ![]() maar ziet er lekker uit allemaal! | |
ColdFeet | donderdag 12 februari 2009 @ 23:52 |
Lekker, golfer! En die van prupke ziet er ook heerlijk ui ![]() | |
prupke | vrijdag 13 februari 2009 @ 00:02 |
quote:tis graag gedaan ![]() (volgende ga ik toch proberen de rijst 1 dag van te voren te koken , dan is ie nog lekkerder ![]() ![]() | |
Killer_Mom | vrijdag 13 februari 2009 @ 00:36 |
note.. recept en foto's , { zit midden in verbouwing} | |
golfer | vrijdag 13 februari 2009 @ 01:42 |
quote:Tof! Je gaat ook meedoen? ![]() | |
Tezz | vrijdag 13 februari 2009 @ 07:26 |
Ziet er goed uit Prup en Golfer! Ik ga misschien morgen maar eens aan de nasi goreng. | |
Blues | vrijdag 13 februari 2009 @ 07:35 |
Oh ik had nog een vraagje voor prupke : waarom blancheer je de prei eerst? | |
prupke | vrijdag 13 februari 2009 @ 08:56 |
quote:Ik ben er achter gekomen dat als je dat niet doet dat je dan de prei zwart bakt. Nou gokte ik dus dat ik eerst ff de prei moest blancheren en dat werkte beter dan niet blancheren ![]() | |
childintime | vrijdag 13 februari 2009 @ 22:10 |
Oh leuk! Ik ga van de week ook even aan de slag en zal het resultaat hier neerzetten ![]() | |
Killer_Mom | vrijdag 13 februari 2009 @ 22:51 |
quote:yep, met een recept van een oude oma. heel erg lekker. | |
FloggingMolly | zondag 15 februari 2009 @ 18:24 |
Hier mijn inzending: Ik heb eerst wat kipfilet kleingesneden en gemarineerd: ![]() De marinade bestaat uit o.a. ketjap, knoflook, gember, sambal, peper, komijn en koriander. Vervolgens wat groente bakken: ![]() Dan de groente uit de pan en de kip erin. Beetje bakken, vervolgens een gewelde groenten/kruidenmix en een eitje erdoor: ![]() Tenslotte alles door elkaar (iets te veel voor mijn kleine pannetje): ![]() Op een bord met wat pindasaus, atjar en kroepoekies: ![]() Was erg lekker ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door FloggingMolly op 15-02-2009 18:59:15 ] | |
golfer | zondag 15 februari 2009 @ 22:23 |
quote:Wat voor goenten/kruidenmix heb je daarvoor gebruikt? | |
Blues | zondag 15 februari 2009 @ 22:24 |
Ziet er lekker uit hoor ![]() | |
FloggingMolly | zondag 15 februari 2009 @ 22:28 |
quote: ![]() | |
Isabeau | maandag 16 februari 2009 @ 00:15 |
quote:Da's de allerlekkerste ![]() | |
Den_Haag | maandag 16 februari 2009 @ 10:46 |
ik vind die van Kraanvolgen het lekkerster ![]() | |
childintime | maandag 16 februari 2009 @ 19:25 |
De ingredienten. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst, die is wat steviger en heeft meer smaak dan witte rijst.![]() De kip snij ik heel dun en dan de plakjes nog in 3 of 4en; ik vind persoonlijk grote stukken vlees/kip erin niet zo lekker. ![]() De rijst, de groente en de kip. ![]() Paar eitjes roerbakken. ![]() Eigenlijk is de nasi zo al klaar. Maar ik vind dat niet lekker, er zit niet echt veel smaak aan. ![]() Ik bak de nasi dus nog eens op met ketjap en sambal. Op de achtergrond staat m'n eitje vast te pocheren ![]() ![]() En nu is'ie dus echt klaar. Paar plakjes fricandeau erbij, gedroogde uitjes, pinda's en kokos......Het is flink pittig, maar erg lekker! ![]() Tadaaaa. ![]() | |
Blues | maandag 16 februari 2009 @ 21:16 |
Ook lekker en mooi ![]() Dat wordt nog lastig kiezen ![]() | |
Isabeau | maandag 16 februari 2009 @ 23:45 |
![]() ![]() | |
prupke | dinsdag 17 februari 2009 @ 00:02 |
idd leuke recepten ![]() kleine toelichting op mijn nasi goreng : als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel ![]() ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak ![]() Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte ![]() (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb ) | |
golfer | dinsdag 17 februari 2009 @ 00:28 |
quote:ja, leuk om te zien hoe iedereen het op zijn/haar eigen wijze maakt. ![]() quote:En zelf oeleken, dat vind ik wel er bij horen. ![]() Hoewel een mix uit een pakje soms lekkerder is. ![]() | |
prupke | dinsdag 17 februari 2009 @ 00:34 |
Idd Golfer ![]() Maar voor mij is het probleem dat vaak dingen net iets te scherp zijn (ook uit pakje ) krijg ik het van aan mijn maag ![]() Maar het ziet er soms zo lekker uit dat ik dan wel een dag met maagpijn rond wil lopen ![]() ook heb ik gelezen dat je jezelf pittig kan aanleren dus ik ga daar eens wat meer over lezen zodat ik meer smaken kan proeven en proberen zonder last te krijgen van wat dan ook | |
golfer | dinsdag 17 februari 2009 @ 00:37 |
quote:Pedis kan je jezelf inderdaad aanleren. Ik heb het geleerd van mijn ex-Indische schoonmoeder. Langzaam opvoeren, qua scherp. Op het laatst at ik gewoon theelepels verschillende soorten sambal als een soort snoeperij, waardoor ik heb ontdekt dat ik de samal brandal en badjak lekkerder vind dan de sambal oelek en peteh. | |
childintime | dinsdag 17 februari 2009 @ 00:39 |
quote:Als ik naar de chinees ga, neem ik meestal bami of mihoen, ik vind de nasi die ik zelf maak veel smaakvoller dan de nasi bij de chinees vandaan. En ja, als ik echt veel tijd en zin heb, doe ik ook alle kruiden zelf samenstellen en de groenten ook, persoonlijk vind ik paprika niet zo lekker in de nasi, maar chinese kool en tauge daarentegen vind ik heerlijk! Ja Prupke, als je vaker pittig eet, kun je er beter tegen; normaal gesproken dan. Sommige mensen hebben misschien een meer gevoelige maag en houden daar misschien last van. Ik vind wel dat als ik zo pittig eet, mijn na-het-eten-koffie echt niet meer lekker smaakt ![]() Wel heel leuk om te zien hoe ieder dat naar zijn eigen smaak maakt ![]() | |
FloggingMolly | zaterdag 21 februari 2009 @ 21:44 |
Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!![]() | |
Isabeau | zaterdag 21 februari 2009 @ 23:23 |
quote:Dat doe je na winkelsluitingstijd ![]() Mijn nasi al gemaakt trouwens, ik moet alleen morgen de foto's nog op mijn pc zetten ![]() | |
childintime | zaterdag 21 februari 2009 @ 23:26 |
quote: ![]() | |
Killer_Mom | zondag 22 februari 2009 @ 01:16 |
quote:mijn recept. 3 ons ontbijtspek. aan repen snijden en rul bakken. 3 eieren, roerbakken 3 a 4 teentjes knoklook, lente ui fijngesneden. 3 kopjes gekookte rijst. dit alles bak je op in een grote wokpan. zover de nasie, erbij serveer ik Sate, plus sate saus , alles zelf gemaakt boontjes [ met spekjes ] en kroepoek erbij. zelf gebakken. daar ben ik een paar uur mee bezig om dit op tafel te zetten, heerlijk. | |
golfer | zondag 22 februari 2009 @ 01:51 |
quote:Mooi, die foto's en bewijzen dat je het ook hebt gemaakt. ![]() | |
FloggingMolly | zondag 22 februari 2009 @ 09:40 |
quote:Oeps, niet echt bij nagedacht verder ![]() | |
Isabeau | zondag 22 februari 2009 @ 14:51 |
Isa's nasi Mijn standaard nasi gerecht is niet zoveel bijzonders, daarom was ik ook nieuwsgierig naar die van jullie ![]() De ingrediënten die ik meestal gebruik: Wijnsuggestie: bier. De ingrediënten voor de wedstrijd, gisteren gemaakt: ![]() De voorbereiding De rijst van te voren koken volgens aanwijzing op de verpakking. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren tot gebruik en zéker niet meer dan 1-2 dagen in de koelkast laten staan. Is bederfgevoelig. De nasimix moet 10 minuten wellen in heet water, daar dus maar mee beginnen. Het kookgedeelte Vlak voor klaarmaken uitje, paprika, peper, preitje, selderij en vlees in stukjes snijden. Sperziebonen punten en 1x knakken. Olie in de wok doen en vlees en uitje even aanbraden. De rest van de groente toevoegen. Na wat geroerbak voeg ik de nasimix toe. Rijst toevoegen en ondertussen eitje bakken. Dit keer heb ik het eitje gewoon in een eigen pannetje gebakken, maar vaak schuif ik ook een deel van de nasi opzij, doe nog een scheutje olie in de wok en roerbak daar het eitje. Finishing touch Ketjap, sambal, zout en/of peper naar smaak toevoegen. Garneren met zure dingetjes, komkommer, seroendeng en bosui. Klaar ![]() ![]() Conclusie: ik heb heerlijk gegeten en had genoeg voor een extra portie 's nachts op mijn werk ![]() Mijn nasi bestaat overigens uit veel meer groente dan normaal, gewoon omdat ik dat lekker vind. | |
piepster | zondag 22 februari 2009 @ 15:12 |
quote:Gheghe! Ik zie dit topic jammergenoeg nu pas. Als het volgende gerecht een beetje in m'n straatje past, doe ik ook mee. Vind het een leuk initiatief! | |
Den_Haag | zondag 22 februari 2009 @ 17:27 |
![]() | |
Blues | zondag 22 februari 2009 @ 19:46 |
Bij isa vallen de spercietjes op en het ei in ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:42 |
iemand tijd om een stem pol te maken? nog nooit gedaan, dus voor dat gelukt is ..... thanx iig | |
Isabeau | zondag 22 februari 2009 @ 23:43 |
quote:Ja, lief hè ![]() | |
Isabeau | zondag 22 februari 2009 @ 23:50 |
Stem hier op het recept dat jou het meeste aanspreekt of op de foto's die je het mooist vindt of het meest originele recept of juist het meest 'authentieke' recept. Geheel naar eigen inzicht dus ![]() Alleen mensen die aan de wedstrijdvoorwaarden (zie openingspost) voldoen dingen mee naar de eeuwige nasi goreng-roem. Stemmen kan tot maandagavond (23-2-09) 20:00. De winnaar mag dan het onderwerp voor de komende 2 weken verzinnen. Poll: Wie maakte de nasi goreng? Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier childintime +1 prupke -1 [ Bericht 1% gewijzigd door Isabeau op 23-02-2009 00:16:34 ] | |
prupke | zondag 22 februari 2009 @ 23:59 |
ik ben ff dutsel geweest .... ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub) | |
Isabeau | maandag 23 februari 2009 @ 00:01 |
quote: ![]() ![]() | |
prupke | maandag 23 februari 2009 @ 00:05 |
quote:childintime ![]() | |
Isabeau | maandag 23 februari 2009 @ 00:17 |
Ik heb het er bij gezet ![]() | |
prupke | maandag 23 februari 2009 @ 00:21 |
quote:Thanx ![]() | |
vaagsel | maandag 23 februari 2009 @ 00:55 |
*heb op golfer gestemd *hoop dat het volgende recept wat meer uitdaagt tot culinaire uitspattingen *hoop dat RobinOok dan ook meedoet Ook al hebben mijn beide ouders in hun jeugd in Indonesie gewoond heb ik toch nauwelijks iets van die keuken meegekregen. Had al wel ideeen in mijn hoofd over ringetjes rijst met wat gemarineerd gebakken varkenvlees met een gepocheerd ei erbovenop, maar heb niet de tijd/energie gehad het uit te werken. Daarom op golfer gestemd wegens beste recept/uitleg/fotos! | |
Killer_Mom | maandag 23 februari 2009 @ 01:18 |
quote:mooi dat ik niet wist dat je moet stemmen op een bord eten. nasie met groenten en te veel ketjap is geen nasie, dus ik stem niet. volgende keer beter. | |
Tezz | maandag 23 februari 2009 @ 07:18 |
quote:Omdat je zo'n dutsel bent krijg je mijn stem hoor Prup! | |
piepster | maandag 23 februari 2009 @ 10:04 |
Nou ja, je hoeft niet zo traar te doen hoor. In de OP staat dat er minstens 1 foto bij moet. | |
Xlarge | maandag 23 februari 2009 @ 10:09 |
quote:Ik had hetzelfde ![]() Nu heb ik op Golfer gestemd, terwijl ik alleen het recept wou zien. | |
piepster | maandag 23 februari 2009 @ 10:12 |
Misschien is het een goed idee om die post even aan te passen en er idd linkjes naar de recepten bij te zetten, en daaronder de poll. | |
Xlarge | maandag 23 februari 2009 @ 10:12 |
quote:Bij nader inzien de juiste keuze | |
motorbloempje | maandag 23 februari 2009 @ 10:20 |
weer gemist ![]() | |
Harajuku. | maandag 23 februari 2009 @ 12:29 |
Je stem is vastgelegd, bedankt voor het stemmen Poll: Wie maakte de nasi goreng? Je hebt gestemd op: childintime | |
krioro | maandag 23 februari 2009 @ 12:47 |
Poll: Wie maakte de nasi goreng? Je hebt gestemd op: FloggingMolly Omdat die het beste in de richting van mijn persoonlijke smaak komt denk ik. En ik vind FloggingMolly's maaltijd er het aantrekkelijkst uitzien. Bonuspunten voor de atjar ook. ![]() Eigenlijk wilde ik zelf ook meedoen toen ik dit topic een tijdje terug zag, maar vergeten. ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door krioro op 23-02-2009 12:52:16 ] | |
Blues | maandag 23 februari 2009 @ 14:59 |
Ik hou geheim op wie ik gestemd heb ![]() | |
RobinOok | maandag 23 februari 2009 @ 15:25 |
Ik heb op Golfer gestemd. Omdat ik denk dat ik die nasi het lekkerste zou vinden. Lekker met prei en tauge. (niet zo'n liefdeloze zak wokgroenten met wortel *ieks* wortel in de nasi) En de omeletreepjes vind ik prachtig. En ik deed zelf niet mee omdat ik het toch flauw vond om mee te doen met een oude foto en recept. Hopelijk inspireert de volgende opdracht me meer. ![]() | |
FloggingMolly | maandag 23 februari 2009 @ 16:35 |
Ik heb op childintime gestemd, ziet er erg goed uit! | |
Charmian | maandag 23 februari 2009 @ 20:48 |
Ik heb op golfer gestemd vanwege de trassi (mijn moto is nog steeds 'geen nasi zonder trassi') ![]() | |
childintime | maandag 23 februari 2009 @ 23:43 |
Ik heb op Isabeau gestemd; door de groenten ![]() ![]() | |
Moppie_1974 | maandag 23 februari 2009 @ 23:48 |
childintime! Ziet er lekker donker uitEn dan alles mooi opgemaakt. Kokos erbij hou ik wel van.En het lijkt me een lekkere pittige hap. Ooooh,ik krijg trek van al die foto's! weet niet of mijn stem via de poll is doorgekomen,want mijn pc-tje doet wat vreemd. | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 00:20 |
childintime heeft gewonnen ![]() gefeliciteerd. eens kijken wat de komende opdracht gaat worden ![]() | |
Blues | dinsdag 24 februari 2009 @ 00:55 |
quote:Nog een keer tellen denk ik zo ![]() | |
Isabeau | dinsdag 24 februari 2009 @ 01:32 |
O jee, childintime en golfer hebben even veel stemmen ![]() ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:23 |
Golfer staat bovenaan hoor ![]() | |
Isabeau | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:35 |
Nee, want prupke had per ongeluk verkeerd gestemd, dus childintime krijgt +1, dan heb je een gelijke stand ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:44 |
quote: | |
Isabeau | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:47 |
![]() Ik stel overigens voor een nieuwe poll te houden waarin je alleen op golfer en childintime kan stemmen, wat vinden jullie? | |
krioro | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:53 |
quote:Dat idee had ik ook. | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:55 |
Prima | |
Liejannuh | dinsdag 24 februari 2009 @ 08:57 |
Als Golfer en Childintime nu eens samen een nieuw gerecht bedenken? Is dat niet veel leuker? | |
Isabeau | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:02 |
Nieuwe poll! Je kan alleen kiezen tussen de twee finalisten ![]() ![]() De inzendingen: childintime quote:golfer quote:Poll: Wie heeft de nasi goreng gemaakt Tussenstand: Ook een poll maken? Klik hier | |
Isabeau | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:03 |
quote:Als het weer een gelijke stand wordt dan doen we dat ![]() | |
krioro | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:22 |
Poll: Wie heeft de nasi goreng gemaakt Je hebt gestemd op: childintime Was sowieso al de nummer 2 voor mij, maar de zilvervliesrijst duwde me toen nog in de richting van mijn andere favoriet. | |
Vork | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:32 |
In beide gevallen zou ik de gemaakte nasi niet eten, de reden daarvoor kunnen jullie wel raden. Mijn stem gaat naar de nasi van golfer. Ik vind 'm authentieker, minder kant-en-klaar. Andere pluspunten: het gebruik van maiskip (de meeste kippen krijgen hoofdzakelijk soja te eten, en binnen die keten zijn nog behoorlijk wat misstanden), het zelf kruiden en het juiste merk sojasaus (hoewel die helaas niet zo duurzaam is, sojatechnisch gezien). Alleen die corny augurkjes op het bord, dat had dan weer niet gehoeven ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 13:10 |
Wat zit iedereen in het geniep te stemmen | |
golfer | dinsdag 24 februari 2009 @ 13:13 |
Mijn stem gaat naar childintime. Mag zij lekker een nieuwe opdracht verzinnen. ![]() | |
Blues | dinsdag 24 februari 2009 @ 13:17 |
Ja en ik kan nu niet meer stemmen ![]() ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 24 februari 2009 @ 13:36 |
ik heb gestemd!! Kon moeilijk kiezen..... Ben benieuwd naar het vogende recept. Dan hoop ik ook eens de tijd te hebben om mee te doen. Alleen moet ik nog eens uitvogelen hoe ik de foto's hier krijg. | |
Charmian | dinsdag 24 februari 2009 @ 16:30 |
quote:Je bent gewoon lui, daarom gaat mijn stem wederom naar jou ![]() ![]() ![]() | |
Moppie_1974 | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:38 |
Ik heb weer gestemd voor childintime! | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:41 |
ben benieuwd wat 't volgende week wordt ![]() ![]() graag wel voor zondag laten weten ![]() ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:41 |
quote:Zou ik ook zeggen ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:21 |
Nou, spannend ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:51 |
ik heb op golfer gestemd ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:54 |
Ik heb op child in time gestemd. Golfer gebruikt garnalen ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:56 |
quote:Dat is iets wat ik weiger te proberen ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:56 |
garnalen ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:57 |
quote:Ik proef regelmatig dingen die ik niet lust. Garnalen lust ik dus ook nog steeds niet ![]() ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:58 |
quote:Ja, ik ook. Maar garnalen, no way ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 20:59 |
Van die grote gamba's en dan lekker pellen ![]() ![]() of meegewokt bij het wokrestaurant ![]() | |
Harajuku. | dinsdag 24 februari 2009 @ 21:02 |
Ik moet er echt niet aan denken. Net zoals oesters en mosselen ed, brrrrrrrr | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 21:06 |
oesters vind ik niet echt lekker, net een hap zeewater wat je binnenkrijgt.. mosselen houd ik wel binnen ![]() ![]() | |
krioro | dinsdag 24 februari 2009 @ 21:53 |
Mosselen ![]() ![]() ![]() Idee voor een volgende wedstrijd ooit, paella? | |
motorbloempje | dinsdag 24 februari 2009 @ 21:57 |
paella vind ik dan weer niet zo lekker ![]() | |
golfer | dinsdag 24 februari 2009 @ 22:00 |
Nou.De uitslag lijk mij wel duidelijk. Childintime, gefeliciteerd en je mag een nieuwe opdracht verzinnen. ![]() | |
childintime | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:07 |
![]() Euh..... Moet ik een nieuw gerecht verzinnen? Met foto erbij? En moet dat meteen een foto van m'n eigen gerecht zijn of een foto van hoe het niet moet? En nee, ik lust ook geen gamba's, schaaldieren ed. Alleen de hollandse garnaaltjes vind ik nog weleens lekker en dan in een cocktail. | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:14 |
quote:belangrijkste is een nieuw gerecht voor de komende 2 weken, (laatste deel van de OP kun je kopiëren.) extra beschrijving en of plaatje in de OP mag maar is niet noodzakelijk) dus even nieuw topic maken met [cul-wedstrijd] cul in de keuken! (en dan de naam van het te maken gerecht) hoop dat het wat leuk en lekkers gaat worden ![]() | |
vaagsel | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:17 |
Gewoon hetzelfde als de twee voorgaande opdrachten, dat waren dus pizza en nasi goreng. Simpel gezegd een gerecht waarvoor: Geen exorbitant dure ingrediënten nodig zijn Geen specialistische apparatuur nodig is Qua bereidingswijze gevarieerd kan worden tussen simpel en snel tot moeilijk en culinair. Je hoeft niet gelijk dit gerecht zelf te koken, gewoon iets wat iedereen, dus jij ook, binnen anderhalve week bereid moet hebben om mee te doen. | |
childintime | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:20 |
Oke, doe ik morgenavond even, goed? | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:23 |
quote:voor de meeste mensen geld denk ik wel hoe eerder hoe beter. (carnaval enzo, winkels dicht, dus voorraad kasten zijn weer leeg.) boodschappen moeten worden gedaan etc. dus als je dan al weet wat te koken is het wel fijn. (yup morgen avond is goed genoeg ![]() | |
childintime | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:27 |
![]() Btw, ik ben gek op pasta's, dus ...... ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:29 |
quote:en ik heb nog zo'n machine om pasta deeg mee te pletten ofzo, (gekregen maar nog nooit gebruikt) dus lijkt me een goed idee ![]() wel iemand eff vertellen dan hoe ik dat moet gaan doen. (ken pasta alleen uit de supermarkt. nooit zelf vers gemaakt) | |
childintime | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:30 |
quote: ![]() ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:33 |
quote: ![]() zo'n ding (of wat er op lijkt iig ) denk dat ze wel betaalbaar op de kop te tikken zijn deze heb ik gekregen van iemand die hem voor 0 euro heeft besteld online (was foutje ofzo van webshop) | |
childintime | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:35 |
![]() | |
golfer | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:48 |
quote:Tientje bij de Aldi ofzo, hebben wij er voor betaald. ![]() | |
Isabeau | woensdag 25 februari 2009 @ 07:12 |
childintime gefeliciteerd ![]() En met 'pasta' kan je alle kanten op ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 25 februari 2009 @ 07:40 |
goed excuus om mijn pastamachine weer 's te misbruiken ![]() | |
piepster | woensdag 25 februari 2009 @ 08:20 |
Ik vind 'pasta' eigenlijk wel heel erg breed. Da's een beetje hetzelfde als 'rijst'of 'aardappels'. En dan ben je met een week of wat wel door de basisingredienten heen. Bovendien wordt het dan een beetje appels met peren vergelijken. Ik denk dat het leuk is om een specifiek gerecht te kiezen, waar je op veel verschillende niveau's mee aan de slag kan. Een pastamachine heeft lang niet iedereen in huis, en als je in het zelfmaak-pasta topic kijkt, zie je dat lang niet iedereen de eerste keer goede pasa kan maken. Is iets als 'pasta met bolognesesaus' of 'pasta carbonara' niet veel leuker? Dat kan je uit een zakje maken, maar ook volgens autentiek Italiaans grootmoederrecept. Wie wil kan daar nog steeds zelfgemaakte pasta bij maken. Italiaans an sich is ![]() Edit: ik las Isabeau's post niet helemaal goed. Volgens mij bedoelen we dus hetzelfde. | |
motorbloempje | woensdag 25 februari 2009 @ 08:45 |
ik geloof dat het onderwerp nog niet vast staat, en de details dus ook nog niet ![]() | |
krioro | woensdag 25 februari 2009 @ 11:04 |
Oh ja, nog gefeliciteerd childintime ![]() | |
Steven184 | woensdag 25 februari 2009 @ 11:07 |
quote:Dito. Ik ben het wel met piepster eens. Door enkel een basisproduct te noemen gaan we razendsnel door de productgroepen heen. Misschien handiger om pasta te noemen en dan er dan bijvoorbeeld per se tomaat of een andere ingrediënt gebruikt moet worden. Een specifiek gerecht kan ook, maar ik vind persoonlijk een afwisseling tussen de gerechten wel leuk. | |
motorbloempje | woensdag 25 februari 2009 @ 12:07 |
mensen, ze zei alleen ' ik houd van pasta... dus....' hieruit maak ik niet op dat het nieuwe onderwerp PASTA in het algemeen is, maar dat ze dat nog later gaat specificeren... ![]() | |
Harajuku. | woensdag 25 februari 2009 @ 12:08 |
quote:Ik las het ook meer als tipje van de sluier oid ja | |
Blues | woensdag 25 februari 2009 @ 12:13 |
quote:Feli ![]() Kunnen we de pastamasjien weer eens gebruiken ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 25 februari 2009 @ 14:56 |
Oh even een herinnering voor mezelf dat ik wel naar het volgende topic moet zoeken. Beide wedstrijden zijn compleet langs me heen gegaan. ![]() | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 15:21 |
Ik kwam er vanmorgen achter dat ik ook nog ergens op zolder zo'n pasta machine (nieuw in de doos) had staan! Ik ga maar eens een poging wagen denk ik....... Wel balen, ik heb dus werkelijk niets in huis om er een mooie topping over te maken, maar goed, ik werk wel volgens het nix-in-the-fridge principe, kijken wat het wordt! | |
MinderMutsig | woensdag 25 februari 2009 @ 15:23 |
quote:De wedstrijd is er toch nog niet? Er moet eerst nog een gerecht bedacht worden. | |
Isabeau | woensdag 25 februari 2009 @ 15:32 |
piepster, we bedoelden hetzelfde ![]() ![]() | |
Den_Haag | woensdag 25 februari 2009 @ 15:47 |
ben benieuwd wat het gaat worden ![]() | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 16:05 |
quote:Ik loop graag op de zaken vooruit. ![]() (en dat in combinatie met mijn voorlopig enigste vrije middag) | |
Karrel_Laaglawaai | woensdag 25 februari 2009 @ 16:15 |
Waarom eet er niemand emping bij nasi goreng ![]() Ik eet nooit meer die pauperkroepoek. | |
Tezz | woensdag 25 februari 2009 @ 17:33 |
quote:Ik eet altijd Emping Karrel, bij de nasi! Lekker soppen in de pindasaus! | |
childintime | woensdag 25 februari 2009 @ 21:47 |
Ik heb er 1 gemaakt, alleen krijg de linkjes naar de vorige topics er niet onder (niet zodat ze aanklikbaar zijn) ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 26 februari 2009 @ 08:46 |
quote:Ik had ook niet anders verwacht! | |
vaagsel | donderdag 26 februari 2009 @ 12:12 |
quote:Je ziet als je een post maakt een 14tal Word achtige knopjes boven het tekstvak. Het vierde knopje van rechts is om ergens een link van te maken. Zoek eerst het desbetreffende topic in een ander scherm, open het en kopieer dan het adres uit je adresbalk. Selecteer vervolgens het stuk tekst dat je klikbaar wil maken in je nieuwe topic, druk op het eerde genoemde vierde knopje van rechts en vul daar de URL in die je had gekopieerd. Druk op enter en je bent klaar! | |
Blues | donderdag 26 februari 2009 @ 12:36 |
Emping is lekker voor een paar stukjes, het gaat mij snel tegenstaan. Maar Bali kroepoek heeft een heerlijke dooreetsmaak ![]() | |
childintime | donderdag 26 februari 2009 @ 14:28 |
quote:Dank ![]() | |
Broertie | zondag 8 maart 2009 @ 23:17 |
Binnenkort een weddenschap wie de lekkerste nasi maakt, dus maar even topic vol potentie plaatsen... |