FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken! Nasi goreng
Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 09:59

Als je dit topic Nasi maken doorleest vind je een enorme hoeveelheid verschillende bereidingswijzen van het gerecht 'nasi'. Nu is nasi eigenlijk gewoon het woord voor gekookte rijst, dus ik bedoel nu de nasi goreng: gebakken rijst.

Hoe maak jij gebakken rijst? Wat gaat er door? Heb je een speciaal recept of doe je maar gewoon wat? Doe mee aan de CUL-kookwedstrijd en laat iedereen zien hoe jij nasi goreng maakt en hoe het eindresultaat er uit ziet. Je mag het onderwerp naar eigen inzicht invullen! Dus eventueel koop je een bak nasi goreng en voeg je zelf nog ingrediënten toe of je gebruikt het authentieke recept van je Indonesische grootvader of je maakt het recept zoals je dat al maandenlang op je nieuwe studentenkamer gebruikt. Alles mag! Vegetarisch, Amerikaans, Indisch of zoals je moeder het maakte. En het verslag van je kookkunsten zet je dan in dit topic neer.

Je inzending voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Het is een gerecht met gebakken rijst (duh)
  • Je legt uit hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je hebt gebruikt (eventueel ook van het bijgerecht/de bijgerechten zoals een eigen saté-saus)
  • Je hebt minstens één foto van het eindresultaat (denk aan de presentatie)
  • Je mag meerdere foto's plaatsen, bijvoorbeeld van tussenstappen, bereidingswijze of een specifiek (onbekend) ingrediënt
  • En eventueel kan je nog vertellen wat je er zelf van vond, misschien miste je toch nog iets of vond je het de lekkerste nasi goreng ooit

    Inzenden kan tot 20:00 op zondag 22 februari. Succes!
    Stemmen kan daarna tot 20:00 op maandag 23 februari. Allemaal wel stemmen.
    Nieuwe opgave van de winnaar komt er dan op dinsdag 24 februari.

    Vorige onderwerpen:
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau

    [ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 10-02-2009 14:28:20 ]
  • Vorkdinsdag 10 februari 2009 @ 10:25
    Iedereen die zoiets maakt als op het plaatje, die krijgt van mij minpunten. En als dat niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, dan zorgt de organisatie er maar voor dat dat mogelijk wordt.

    Verder is dit natuurlijk een schaamteloze tvp, want op zich heb ik denk ik wel trek in Nasi goreng deze week.
    Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 10:30
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 10:25 schreef Vork het volgende:
    Iedereen die zoiets maakt als op het plaatje, die krijgt van mij minpunten. En als dat niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, dan zorgt de organisatie er maar voor dat dat mogelijk wordt.

    Verder is dit natuurlijk een schaamteloze tvp, want op zich heb ik denk ik wel trek in Nasi goreng deze week.
    Ik vond het ook wel een 'typisch plaatje'
    Ik zag mezelf al fruitig aan het bosuitje knabbelen.
    cybermansdinsdag 10 februari 2009 @ 10:37
    ik ga es kijken of ik ook wat leuks kan maken... Wordt waarschijnlijk niet heel spannend maar goed..

    en ook dit is een TeVeelkroePoek
    Liejannuhdinsdag 10 februari 2009 @ 12:43
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 10:30 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Ik vond het ook wel een 'typisch plaatje'
    Ik zag mezelf al fruitig aan het bosuitje knabbelen.
    Met een schalkse blik natuurlijk.
    Wat zijn die gele flubbertjes op het plaatje?
    RobinOokdinsdag 10 februari 2009 @ 12:48
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 13:15
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:43 schreef Liejannuh het volgende:

    Met een schalkse blik natuurlijk.
    Wat zijn die gele flubbertjes op het plaatje?
    Ik dènk dat het roerei is. Of omelet. Of anders ondefinieerbaar.
    Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 13:16
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:48 schreef RobinOok het volgende:
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    Als je er een foto van hebt, als je het recept hebt en als je het zelf gemaakt hebt: ik vind het prima
    kabouter.mutsdinsdag 10 februari 2009 @ 13:43
    OOOhhhh robinook heeft altijd van die mooie plaatjes.........
    Steven184dinsdag 10 februari 2009 @ 13:51
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:48 schreef RobinOok het volgende:
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    Ik denk dat dat wel goed is, kan me niet voorstellen waarom niet.
    cybermansdinsdag 10 februari 2009 @ 13:53
    En wij kunnen het toch niet controleren
    vaagseldinsdag 10 februari 2009 @ 14:05
    Leuk gerecht!

    Maar zullen we de deadline niet een weekje uitstellen? Denk dat zondag iets te kort dag is voor veel mensen.
    Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 14:20
    Elke wedstrijd over 14 dagen verspreiden dan?
    vaagseldinsdag 10 februari 2009 @ 14:26
    Ja of je maakt er 10 dagen van, deadline op vrijdag over een week ofzo. Denk dat als je pas op dinsdag hoort dat je voor zondag een bepaald gerecht moet maken dat dit een beetje té kort dag kan zijn voor sommigen, omdat er al boodschappen gedaan zijn voor deze week of omdat het niet uitkomt.
    Isabeaudinsdag 10 februari 2009 @ 14:27
    Hmm, ik vind trouwens nu t/m zondag over een week wel een goed idee. Elke wedstrijd duurt dan ongeveer 12 dagen Je hebt ook wel gelijk, dit is kort dag
    The_Hivesdinsdag 10 februari 2009 @ 17:25
    ben benieuwd
    Sunnythesundinsdag 10 februari 2009 @ 18:42
    Oeh misschien doe ik dan ook wel mee met mijn eigen inelkaarbedachte niet standaard of oorspronkelijke nasi-variant
    FloggingMollydinsdag 10 februari 2009 @ 19:13
    TVP, goede reden om van het weekend weer eens nasi te maken!
    prupkedinsdag 10 februari 2009 @ 22:46
    oeh nasi goreng ik ga proberen mee te doen
    golferwoensdag 11 februari 2009 @ 00:34
    5-spices vandaag gekocht, dus dat moet lukken om een nasi in elkaar te flansen.
    zwakke tvp
    krakkemiekewoensdag 11 februari 2009 @ 20:57
    Ik doe mee, maar ik heb geen foto.
    Ik val sowieso niet in de prijzen, want ik gebruik geen kruiden.
    Mijn recept voor nasi goreng heb ik geleerd van mijn ex. Zijn oma was een mevrouw uit een dorpje in Indonesie en zij maakte elke morgen nasi voor haar werkende kleinzoons.
    Strikt genomen is nasi goreng restverwerking, van de restjes van de vorige avond.
    Mijn recept.

    Kook rijst. Roerbak vlees, garnalen of zoiets. Roerbak groenten, ui en knoflook zijn wel onmisbaar. Roerbak de rijst en maak op smaak met wat ketjap.

    Als je een restje groenten hebt, laat je die meewarmen met de rijst.

    Ik vind dit de beste manier om nasi goreng te maken, omdat het zo bedoeld is, als restverwerking. Niet als een of ander heilig gerecht. Ik vind het juist leuk dat het resultaat elke keer anders is, afhankelijk van de ingredienten.

    Natuurlijk kan je het verfraaien met andere gerechten of pindasaus. Maar imho wordt het dan nasi rames en dat is volgens mij wat anders.

    [ Bericht 23% gewijzigd door krakkemieke op 11-02-2009 21:02:33 ]
    prupkewoensdag 11 februari 2009 @ 21:55
    Benodigdheden :



    en resultaat :



    Nasi goreng met babi pangang :

    Kook de rijst (eigenlijk het liefst een dag van te voren )
    blancheer de prei eventjes.
    Fruit een ui in de olie en voeg dan de prei en de kleingesneden ham toe.
    voeg de rijst daarbij en op hoog vuur bakken
    als het klaar is nog een van te voren gebakken roerei erbij en dan is de nasi klaar.

    voor de babipangang :

    tomatenketchup in een pannetje , daar een klein beetje water bij doen , gembersaus, bruine suiker en azijn.
    Dit alles naar smaak natuurlijk
    varkensvlees op hoog vuur bakken tot de buitenkant wat krokant is en dan bij de saus voegen.

    Dan nog een eitje bakken voor erbij op het bord.
    kroepoekje erbij

    er zat ook nog sate bij maar omdat die alleen maar zelfopgewarmt is heb ik die er niet bij op de foto gezet
    Isabeaudonderdag 12 februari 2009 @ 09:12
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet
    golferdonderdag 12 februari 2009 @ 19:05
    Howel ik mij realiseer dat Nasi Goreng van origine inderdaad eigenlijk een restvlees-product is, heb ik er toch maar speciaal kippenvlees voor gekocht.

    Nasi Goreng Ajam op z'n golfers.

    Ingrediënten:


    Surinaamse rijst
    Maiskip
    Garnaaltjes
    Ui
    Knoflook
    Rood pepertje
    Prei
    Bosui
    Tauge
    Trassi
    Ketoembar
    Djahe
    Laos
    Soja
    Zout
    Ei


    Kook een dag van te voren de rijst gaar laat die een dag afkoelen.
    Oelek, ook een dag van te voren, met de vijzel een aantal ingrediënten om een marinade voor de kip te maken.



    Snijdt vervolgens de (mais)kip in mooie brokken en marineer de kip vervolgens 24 uur in de marinade.



    Zet een wok met olie op een hoog vuur en wok vervolgens eerst de uien en de knoflook, daarna de kip en de groentes, voeg dan de garnalen toe. Breng alles op smaak met wat trassie, djahe, ketoembar en laos en voeg daarna de mooi gedroogde afgekoelde rijst toen.
    Breng tenslotte op smaak met wat sojasaus.




    Maak intussen in een andere pan een omeletje van ei met zout en peper en wat kikkoman-soja.


    Het eindresultaat op het bord met wat kroepoek en augurk erbij:
    Leintjeuhdonderdag 12 februari 2009 @ 19:23
    krakkemiekedonderdag 12 februari 2009 @ 21:15
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 09:12 schreef Isabeau het volgende:
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet

    Ok, dit is mijn eigen recept.
    En ik vind dat Golfer alvast een bonuspunt verdient vanwege de Surinaamse rijst.
    Bluesdonderdag 12 februari 2009 @ 23:26
    Het was zó lekker
    Morgen weer
    Den_Haagdonderdag 12 februari 2009 @ 23:30
    helaas kan ik het koken van die van mij niet meer posten

    maar ziet er lekker uit allemaal!
    ColdFeetdonderdag 12 februari 2009 @ 23:52
    Lekker, golfer! En die van prupke ziet er ook heerlijk ui
    prupkevrijdag 13 februari 2009 @ 00:02
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 09:12 schreef Isabeau het volgende:
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet
    tis graag gedaan
    (volgende ga ik toch proberen de rijst 1 dag van te voren te koken , dan is ie nog lekkerder en een betere foto maken want hijs een bietje flets )
    Killer_Momvrijdag 13 februari 2009 @ 00:36
    note.. recept en foto's ,
    { zit midden in verbouwing}
    golfervrijdag 13 februari 2009 @ 01:42
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 00:36 schreef Killer_Mom het volgende:
    note.. recept en foto's ,
    { zit midden in verbouwing}
    Tof!
    Je gaat ook meedoen?
    Tezzvrijdag 13 februari 2009 @ 07:26
    Ziet er goed uit Prup en Golfer!
    Ik ga misschien morgen maar eens aan de nasi goreng.
    Bluesvrijdag 13 februari 2009 @ 07:35
    Oh ik had nog een vraagje voor prupke : waarom blancheer je de prei eerst?
    prupkevrijdag 13 februari 2009 @ 08:56
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 07:35 schreef Bluezz het volgende:
    Oh ik had nog een vraagje voor prupke : waarom blancheer je de prei eerst?
    Ik ben er achter gekomen dat als je dat niet doet dat je dan de prei zwart bakt. Nou gokte ik dus dat ik eerst ff de prei moest blancheren en dat werkte beter dan niet blancheren
    childintimevrijdag 13 februari 2009 @ 22:10
    Oh leuk! Ik ga van de week ook even aan de slag en zal het resultaat hier neerzetten
    Killer_Momvrijdag 13 februari 2009 @ 22:51
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 01:42 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Tof!
    Je gaat ook meedoen?
    yep, met een recept van een oude oma. heel erg lekker.
    FloggingMollyzondag 15 februari 2009 @ 18:24
    Hier mijn inzending:

    Ik heb eerst wat kipfilet kleingesneden en gemarineerd:



    De marinade bestaat uit o.a. ketjap, knoflook, gember, sambal, peper, komijn en koriander.

    Vervolgens wat groente bakken:



    Dan de groente uit de pan en de kip erin. Beetje bakken, vervolgens een gewelde groenten/kruidenmix en een eitje erdoor:



    Tenslotte alles door elkaar (iets te veel voor mijn kleine pannetje):



    Op een bord met wat pindasaus, atjar en kroepoekies:



    Was erg lekker .

    [ Bericht 0% gewijzigd door FloggingMolly op 15-02-2009 18:59:15 ]
    golferzondag 15 februari 2009 @ 22:23
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 18:24 schreef FloggingMolly het volgende:


    Dan de groente uit de pan en de kip erin. Beetje bakken, vervolgens een gewelde groenten/kruidenmix en een eitje erdoor:


    Wat voor goenten/kruidenmix heb je daarvoor gebruikt?
    Blueszondag 15 februari 2009 @ 22:24
    Ziet er lekker uit hoor
    FloggingMollyzondag 15 februari 2009 @ 22:28
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 22:23 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Wat voor goenten/kruidenmix heb je daarvoor gebruikt?
    Isabeaumaandag 16 februari 2009 @ 00:15
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 22:28 schreef FloggingMolly het volgende:

    [ afbeelding ]
    Da's de allerlekkerste (heel verrassend,want het is ook nog één van de goedkoopste kruidenmixen)
    Den_Haagmaandag 16 februari 2009 @ 10:46
    ik vind die van Kraanvolgen het lekkerster
    childintimemaandag 16 februari 2009 @ 19:25
    De ingredienten. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst, die is wat steviger en heeft meer smaak dan witte rijst.



    De kip snij ik heel dun en dan de plakjes nog in 3 of 4en; ik vind persoonlijk grote stukken vlees/kip erin niet zo lekker.


    De rijst, de groente en de kip.


    Paar eitjes roerbakken.


    Eigenlijk is de nasi zo al klaar. Maar ik vind dat niet lekker, er zit niet echt veel smaak aan.


    Ik bak de nasi dus nog eens op met ketjap en sambal. Op de achtergrond staat m'n eitje vast te pocheren


    En nu is'ie dus echt klaar. Paar plakjes fricandeau erbij, gedroogde uitjes, pinda's en kokos......Het is flink pittig, maar erg lekker!


    Tadaaaa.
    Bluesmaandag 16 februari 2009 @ 21:16
    Ook lekker en mooi

    Dat wordt nog lastig kiezen
    Isabeaumaandag 16 februari 2009 @ 23:45
    idd leuk al die mooie inzendingen
    prupkedinsdag 17 februari 2009 @ 00:02
    idd leuke recepten

    kleine toelichting op mijn nasi goreng :
    als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel
    ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak

    Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    golferdinsdag 17 februari 2009 @ 00:28
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:02 schreef prupke het volgende:
    idd leuke recepten
    ja, leuk om te zien hoe iedereen het op zijn/haar eigen wijze maakt.
    quote:
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    En zelf oeleken, dat vind ik wel er bij horen.
    Hoewel een mix uit een pakje soms lekkerder is.
    prupkedinsdag 17 februari 2009 @ 00:34
    Idd Golfer

    Maar voor mij is het probleem dat vaak dingen net iets te scherp zijn (ook uit pakje )
    krijg ik het van aan mijn maag

    Maar het ziet er soms zo lekker uit dat ik dan wel een dag met maagpijn rond wil lopen

    ook heb ik gelezen dat je jezelf pittig kan aanleren dus ik ga daar eens wat meer over lezen zodat ik meer smaken kan proeven en proberen zonder last te krijgen van wat dan ook
    golferdinsdag 17 februari 2009 @ 00:37
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:34 schreef prupke het volgende:


    ook heb ik gelezen dat je jezelf pittig kan aanleren dus ik ga daar eens wat meer over lezen zodat ik meer smaken kan proeven en proberen zonder last te krijgen van wat dan ook
    Pedis kan je jezelf inderdaad aanleren. Ik heb het geleerd van mijn ex-Indische schoonmoeder. Langzaam opvoeren, qua scherp.
    Op het laatst at ik gewoon theelepels verschillende soorten sambal als een soort snoeperij, waardoor ik heb ontdekt dat ik de samal brandal en badjak lekkerder vind dan de sambal oelek en peteh.
    childintimedinsdag 17 februari 2009 @ 00:39
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:02 schreef prupke het volgende:
    idd leuke recepten

    kleine toelichting op mijn nasi goreng :
    als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel
    ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak

    Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    Als ik naar de chinees ga, neem ik meestal bami of mihoen, ik vind de nasi die ik zelf maak veel smaakvoller dan de nasi bij de chinees vandaan.

    En ja, als ik echt veel tijd en zin heb, doe ik ook alle kruiden zelf samenstellen en de groenten ook, persoonlijk vind ik paprika niet zo lekker in de nasi, maar chinese kool en tauge daarentegen vind ik heerlijk!

    Ja Prupke, als je vaker pittig eet, kun je er beter tegen; normaal gesproken dan. Sommige mensen hebben misschien een meer gevoelige maag en houden daar misschien last van. Ik vind wel dat als ik zo pittig eet, mijn na-het-eten-koffie echt niet meer lekker smaakt

    Wel heel leuk om te zien hoe ieder dat naar zijn eigen smaak maakt
    FloggingMollyzaterdag 21 februari 2009 @ 21:44
    Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!

    Isabeauzaterdag 21 februari 2009 @ 23:23
    quote:
    Op zaterdag 21 februari 2009 21:44 schreef FloggingMolly het volgende:
    Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!


    Dat doe je na winkelsluitingstijd

    Mijn nasi al gemaakt trouwens, ik moet alleen morgen de foto's nog op mijn pc zetten
    childintimezaterdag 21 februari 2009 @ 23:26
    quote:
    Op zaterdag 21 februari 2009 23:23 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Dat doe je na winkelsluitingstijd

    Mijn nasi al gemaakt trouwens, ik moet alleen morgen de foto's nog op mijn pc zetten
    Killer_Momzondag 22 februari 2009 @ 01:16
    quote:
    Op zaterdag 21 februari 2009 21:44 schreef FloggingMolly het volgende:
    Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!


    mijn recept.
    3 ons ontbijtspek. aan repen snijden en rul bakken.
    3 eieren, roerbakken
    3 a 4 teentjes knoklook, lente ui fijngesneden.
    3 kopjes gekookte rijst.

    dit alles bak je op in een grote wokpan. zover de nasie,

    erbij serveer ik Sate, plus sate saus , alles zelf gemaakt
    boontjes [ met spekjes ] en kroepoek erbij. zelf gebakken.
    daar ben ik een paar uur mee bezig om dit op tafel te zetten,
    heerlijk.
    golferzondag 22 februari 2009 @ 01:51
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 01:16 schreef Killer_Mom het volgende:


    mijn recept.
    3 ons ontbijtspek. aan repen snijden en rul bakken.
    3 eieren, roerbakken
    3 a 4 teentjes knoklook, lente ui fijngesneden.
    3 kopjes gekookte rijst.

    dit alles bak je op in een grote wokpan. zover de nasie,

    erbij serveer ik Sate, plus sate saus , alles zelf gemaakt
    boontjes [ met spekjes ] en kroepoek erbij. zelf gebakken.
    daar ben ik een paar uur mee bezig om dit op tafel te zetten,
    heerlijk.
    Mooi, die foto's en bewijzen dat je het ook hebt gemaakt.
    FloggingMollyzondag 22 februari 2009 @ 09:40
    quote:
    Op zaterdag 21 februari 2009 23:23 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Dat doe je na winkelsluitingstijd
    Oeps, niet echt bij nagedacht verder
    Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 14:51
    Isa's nasi

    Mijn standaard nasi gerecht is niet zoveel bijzonders, daarom was ik ook nieuwsgierig naar die van jullie

    De ingrediënten die ik meestal gebruik:
  • rijst (om het even welke rijst, wat ik in huis heb, nu zilvervliesrijst gebruikt)
  • nasimix van Improba (slechts 25 cent bij de Nettorama en nog heel erg lekker ook)
  • prei
  • ui
  • ketjap
  • hamlapje (of kipfilet, waar ik maar zin in heb)
  • een gebakken eitje
  • en als het klaar is: een augurkje, zilveruitje, seroendeng en wat atjar

    Wijnsuggestie: bier.

    De ingrediënten voor de wedstrijd, gisteren gemaakt:
  • bovenstaande ingrediënten
  • sperziebonen (geweldig in nasi!)
  • rode paprika
  • selderij
  • rode peper
  • bosuitje
  • komkommer (rauw dus)

    De voorbereiding
    De rijst van te voren koken volgens aanwijzing op de verpakking. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren tot gebruik en zéker niet meer dan 1-2 dagen in de koelkast laten staan. Is bederfgevoelig.

    De nasimix moet 10 minuten wellen in heet water, daar dus maar mee beginnen.

    Het kookgedeelte
    Vlak voor klaarmaken uitje, paprika, peper, preitje, selderij en vlees in stukjes snijden. Sperziebonen punten en 1x knakken. Olie in de wok doen en vlees en uitje even aanbraden. De rest van de groente toevoegen. Na wat geroerbak voeg ik de nasimix toe.

    Rijst toevoegen en ondertussen eitje bakken. Dit keer heb ik het eitje gewoon in een eigen pannetje gebakken, maar vaak schuif ik ook een deel van de nasi opzij, doe nog een scheutje olie in de wok en roerbak daar het eitje.

    Finishing touch
    Ketjap, sambal, zout en/of peper naar smaak toevoegen. Garneren met zure dingetjes, komkommer, seroendeng en bosui.

    Klaar


    Conclusie: ik heb heerlijk gegeten en had genoeg voor een extra portie 's nachts op mijn werk
    Mijn nasi bestaat overigens uit veel meer groente dan normaal, gewoon omdat ik dat lekker vind.
  • piepsterzondag 22 februari 2009 @ 15:12
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 14:51 schreef Isabeau het volgende:
    Isa's nasi
    Wijnsuggestie: bier.
    Gheghe!

    Ik zie dit topic jammergenoeg nu pas. Als het volgende gerecht een beetje in m'n straatje past, doe ik ook mee. Vind het een leuk initiatief!
    Den_Haagzondag 22 februari 2009 @ 17:27
    Blueszondag 22 februari 2009 @ 19:46
    Bij isa vallen de spercietjes op en het ei in vorm!
    PKfotografiezondag 22 februari 2009 @ 23:42
    iemand tijd om een stem pol te maken?

    nog nooit gedaan, dus voor dat gelukt is .....

    thanx iig
    Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 23:43
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 19:46 schreef Bluezz het volgende:
    Bij isa vallen de spercietjes op en het ei in vorm!
    Ja, lief hè Ik zal zo even een poll maken.
    Isabeauzondag 22 februari 2009 @ 23:50
    Stem hier op het recept dat jou het meeste aanspreekt of op de foto's die je het mooist vindt of het meest originele recept of juist het meest 'authentieke' recept. Geheel naar eigen inzicht dus
    Alleen mensen die aan de wedstrijdvoorwaarden (zie openingspost) voldoen dingen mee naar de eeuwige nasi goreng-roem.

    Stemmen kan tot maandagavond (23-2-09) 20:00. De winnaar mag dan het onderwerp voor de komende 2 weken verzinnen.

    Poll: Wie maakte de nasi goreng?
  • prupke
  • golfer
  • FloggingMolly
  • childintime
  • Isabeau
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier

    childintime +1
    prupke -1

    [ Bericht 1% gewijzigd door Isabeau op 23-02-2009 00:16:34 ]
  • prupkezondag 22 februari 2009 @ 23:59
    ik ben ff dutsel geweest ....
    ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
    blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
    Isabeaumaandag 23 februari 2009 @ 00:01
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
    ik ben ff dutsel geweest ....
    ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
    blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
    en voor wie wilde je wel stemmen? mag ook middels PM
    prupkemaandag 23 februari 2009 @ 00:05
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 00:01 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    en voor wie wilde je wel stemmen? mag ook middels PM
    childintime
    Isabeaumaandag 23 februari 2009 @ 00:17
    Ik heb het er bij gezet
    prupkemaandag 23 februari 2009 @ 00:21
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 00:17 schreef Isabeau het volgende:
    Ik heb het er bij gezet
    Thanx
    vaagselmaandag 23 februari 2009 @ 00:55
    *heb op golfer gestemd
    *hoop dat het volgende recept wat meer uitdaagt tot culinaire uitspattingen
    *hoop dat RobinOok dan ook meedoet

    Ook al hebben mijn beide ouders in hun jeugd in Indonesie gewoond heb ik toch nauwelijks iets van die keuken meegekregen. Had al wel ideeen in mijn hoofd over ringetjes rijst met wat gemarineerd gebakken varkenvlees met een gepocheerd ei erbovenop, maar heb niet de tijd/energie gehad het uit te werken. Daarom op golfer gestemd wegens beste recept/uitleg/fotos!
    Killer_Mommaandag 23 februari 2009 @ 01:18
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 01:51 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Mooi, die foto's en bewijzen dat je het ook hebt gemaakt.
    mooi dat ik niet wist dat je moet stemmen op een bord eten.
    nasie met groenten en te veel ketjap is geen nasie, dus ik stem niet.
    volgende keer beter.
    Tezzmaandag 23 februari 2009 @ 07:18
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
    ik ben ff dutsel geweest ....
    ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
    blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
    Omdat je zo'n dutsel bent krijg je mijn stem hoor Prup!
    piepstermaandag 23 februari 2009 @ 10:04
    Nou ja, je hoeft niet zo traar te doen hoor. In de OP staat dat er minstens 1 foto bij moet.
    Xlargemaandag 23 februari 2009 @ 10:09
    quote:
    Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
    ik ben ff dutsel geweest ....
    ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
    blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
    Ik had hetzelfde
    Nu heb ik op Golfer gestemd, terwijl ik alleen het recept wou zien.
    piepstermaandag 23 februari 2009 @ 10:12
    Misschien is het een goed idee om die post even aan te passen en er idd linkjes naar de recepten bij te zetten, en daaronder de poll.
    Xlargemaandag 23 februari 2009 @ 10:12
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 10:09 schreef Xlarge het volgende:

    [..]

    Ik had hetzelfde
    Nu heb ik op Golfer gestemd, terwijl ik alleen het recept wou zien.
    Bij nader inzien de juiste keuze
    motorbloempjemaandag 23 februari 2009 @ 10:20
    weer gemist
    Harajuku.maandag 23 februari 2009 @ 12:29
    Je stem is vastgelegd, bedankt voor het stemmen

    Poll: Wie maakte de nasi goreng?
    Je hebt gestemd op: childintime
    krioromaandag 23 februari 2009 @ 12:47
    Poll: Wie maakte de nasi goreng?
    Je hebt gestemd op: FloggingMolly

    Omdat die het beste in de richting van mijn persoonlijke smaak komt denk ik. En ik vind FloggingMolly's maaltijd er het aantrekkelijkst uitzien. Bonuspunten voor de atjar ook.

    Eigenlijk wilde ik zelf ook meedoen toen ik dit topic een tijdje terug zag, maar vergeten.

    [ Bericht 12% gewijzigd door krioro op 23-02-2009 12:52:16 ]
    Bluesmaandag 23 februari 2009 @ 14:59
    Ik hou geheim op wie ik gestemd heb
    RobinOokmaandag 23 februari 2009 @ 15:25
    Ik heb op Golfer gestemd. Omdat ik denk dat ik die nasi het lekkerste zou vinden. Lekker met prei en tauge. (niet zo'n liefdeloze zak wokgroenten met wortel *ieks* wortel in de nasi) En de omeletreepjes vind ik prachtig.

    En ik deed zelf niet mee omdat ik het toch flauw vond om mee te doen met een oude foto en recept.
    Hopelijk inspireert de volgende opdracht me meer.
    FloggingMollymaandag 23 februari 2009 @ 16:35
    Ik heb op childintime gestemd, ziet er erg goed uit!
    Charmianmaandag 23 februari 2009 @ 20:48
    Ik heb op golfer gestemd vanwege de trassi (mijn moto is nog steeds 'geen nasi zonder trassi')
    childintimemaandag 23 februari 2009 @ 23:43
    Ik heb op Isabeau gestemd; door de groenten Ik vind veel groenten ook lekker en dan knapperig
    Moppie_1974maandag 23 februari 2009 @ 23:48
    childintime!

    Ziet er lekker donker uitEn dan alles mooi opgemaakt.
    Kokos erbij hou ik wel van.En het lijkt me een lekkere pittige hap.
    Ooooh,ik krijg trek van al die foto's!

    weet niet of mijn stem via de poll is doorgekomen,want mijn pc-tje doet wat vreemd.
    PKfotografiedinsdag 24 februari 2009 @ 00:20
    childintime heeft gewonnen met 10 stemmen.

    gefeliciteerd.

    eens kijken wat de komende opdracht gaat worden
    Bluesdinsdag 24 februari 2009 @ 00:55
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 00:20 schreef PKfotografie het volgende:
    childintime heeft gewonnen met 10 stemmen.

    gefeliciteerd.

    eens kijken wat de komende opdracht gaat worden
    Nog een keer tellen denk ik zo
    Isabeaudinsdag 24 februari 2009 @ 01:32
    O jee, childintime en golfer hebben even veel stemmen En nu?
    Den_Haagdinsdag 24 februari 2009 @ 08:23
    Golfer staat bovenaan hoor
    Isabeaudinsdag 24 februari 2009 @ 08:35
    Nee, want prupke had per ongeluk verkeerd gestemd, dus childintime krijgt +1, dan heb je een gelijke stand
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 08:44
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 08:23 schreef Den_Haag het volgende:
    Golferchildintime staat bovenaan hoor
    Isabeaudinsdag 24 februari 2009 @ 08:47
    het stemmen was t/m gisteravond en dat was een gelijk stand voor golfer en childintime, we gaan de winnaar niet laten afhangen van iemand die toevallig 's morgens nog even binnenwipt.

    Ik stel overigens voor een nieuwe poll te houden waarin je alleen op golfer en childintime kan stemmen, wat vinden jullie?
    kriorodinsdag 24 februari 2009 @ 08:53
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 08:47 schreef Isabeau het volgende:
    Ik stel overigens voor een nieuwe poll te houden waarin je alleen op golfer en childintime kan stemmen, wat vinden jullie?
    Dat idee had ik ook.
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 08:55
    Prima
    Liejannuhdinsdag 24 februari 2009 @ 08:57
    Als Golfer en Childintime nu eens samen een nieuw gerecht bedenken? Is dat niet veel leuker?
    Isabeaudinsdag 24 februari 2009 @ 09:02
    Nieuwe poll! Je kan alleen kiezen tussen de twee finalisten Stemmen kan tot vanavond 20:00. Daarna maakt de winnaar het nieuwe onderwerp bekend (bedenk dus alvast maar iets )

    De inzendingen:
    childintime
    quote:
    De ingredienten. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst, die is wat steviger en heeft meer smaak dan witte rijst.



    De kip snij ik heel dun en dan de plakjes nog in 3 of 4en; ik vind persoonlijk grote stukken vlees/kip erin niet zo lekker.


    De rijst, de groente en de kip.


    Paar eitjes roerbakken.


    Eigenlijk is de nasi zo al klaar. Maar ik vind dat niet lekker, er zit niet echt veel smaak aan.


    Ik bak de nasi dus nog eens op met ketjap en sambal. Op de achtergrond staat m'n eitje vast te pocheren


    En nu is'ie dus echt klaar. Paar plakjes fricandeau erbij, gedroogde uitjes, pinda's en kokos......Het is flink pittig, maar erg lekker!


    Tadaaaa.
    golfer
    quote:
    Howel ik mij realiseer dat Nasi Goreng van origine inderdaad eigenlijk een restvlees-product is, heb ik er toch maar speciaal kippenvlees voor gekocht.

    Nasi Goreng Ajam op z'n golfers.

    Ingrediënten:


    Surinaamse rijst
    Maiskip
    Garnaaltjes
    Ui
    Knoflook
    Rood pepertje
    Prei
    Bosui
    Tauge
    Trassi
    Ketoembar
    Djahe
    Laos
    Soja
    Zout
    Ei


    Kook een dag van te voren de rijst gaar laat die een dag afkoelen.
    Oelek, ook een dag van te voren, met de vijzel een aantal ingrediënten om een marinade voor de kip te maken.



    Snijdt vervolgens de (mais)kip in mooie brokken en marineer de kip vervolgens 24 uur in de marinade.



    Zet een wok met olie op een hoog vuur en wok vervolgens eerst de uien en de knoflook, daarna de kip en de groentes, voeg dan de garnalen toe. Breng alles op smaak met wat trassie, djahe, ketoembar en laos en voeg daarna de mooi gedroogde afgekoelde rijst toen.
    Breng tenslotte op smaak met wat sojasaus.




    Maak intussen in een andere pan een omeletje van ei met zout en peper en wat kikkoman-soja.


    Het eindresultaat op het bord met wat kroepoek en augurk erbij:
    Poll: Wie heeft de nasi goreng gemaakt
  • childintime
  • golfer
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier
  • Isabeaudinsdag 24 februari 2009 @ 09:03
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 08:57 schreef Liejannuh het volgende:
    Als Golfer en Childintime nu eens samen een nieuw gerecht bedenken? Is dat niet veel leuker?
    Als het weer een gelijke stand wordt dan doen we dat
    kriorodinsdag 24 februari 2009 @ 09:22
    Poll: Wie heeft de nasi goreng gemaakt
    Je hebt gestemd op: childintime

    Was sowieso al de nummer 2 voor mij, maar de zilvervliesrijst duwde me toen nog in de richting van mijn andere favoriet.
    Vorkdinsdag 24 februari 2009 @ 09:32
    In beide gevallen zou ik de gemaakte nasi niet eten, de reden daarvoor kunnen jullie wel raden. Mijn stem gaat naar de nasi van golfer. Ik vind 'm authentieker, minder kant-en-klaar. Andere pluspunten: het gebruik van maiskip (de meeste kippen krijgen hoofdzakelijk soja te eten, en binnen die keten zijn nog behoorlijk wat misstanden), het zelf kruiden en het juiste merk sojasaus (hoewel die helaas niet zo duurzaam is, sojatechnisch gezien). Alleen die corny augurkjes op het bord, dat had dan weer niet gehoeven .
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 13:10
    Wat zit iedereen in het geniep te stemmen
    golferdinsdag 24 februari 2009 @ 13:13
    Mijn stem gaat naar childintime. Mag zij lekker een nieuwe opdracht verzinnen.
    Bluesdinsdag 24 februari 2009 @ 13:17
    Ja en ik kan nu niet meer stemmen


    kabouter.mutsdinsdag 24 februari 2009 @ 13:36
    ik heb gestemd!!
    Kon moeilijk kiezen.....
    Ben benieuwd naar het vogende recept.
    Dan hoop ik ook eens de tijd te hebben om mee te doen.
    Alleen moet ik nog eens uitvogelen hoe ik de foto's hier krijg.
    Charmiandinsdag 24 februari 2009 @ 16:30
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 13:13 schreef golfer het volgende:
    Mijn stem gaat naar childintime. Mag zij lekker een nieuwe opdracht verzinnen.
    Je bent gewoon lui, daarom gaat mijn stem wederom naar jou Nee hoor, jouw recept is ongeveer zoals ik nasi van huisuit ken en zoals het volgens mij ongeveer moet zijn tsja en de trassi
    Moppie_1974dinsdag 24 februari 2009 @ 17:38
    Ik heb weer gestemd voor childintime!
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 17:41
    ben benieuwd wat 't volgende week wordt dan doe ik ook mee
    graag wel voor zondag laten weten want op zondag maken we het weekmenu
    ColdFeetdinsdag 24 februari 2009 @ 17:41
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 13:13 schreef golfer het volgende:
    Mijn stem gaat naar childintime. Mag zij lekker een nieuwe opdracht verzinnen.
    Zou ik ook zeggen
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 20:21
    Nou, spannend
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 20:51
    ik heb op golfer gestemd de omelet deed 't m
    Leintjeuhdinsdag 24 februari 2009 @ 20:54
    Ik heb op child in time gestemd. Golfer gebruikt garnalen
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 20:56
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 20:54 schreef Leintjeuh het volgende:
    Ik heb op child in time gestemd. Golfer gebruikt garnalen
    Dat is iets wat ik weiger te proberen Noooooooooooooooooit
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 20:56
    garnalen
    Leintjeuhdinsdag 24 februari 2009 @ 20:57
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 20:56 schreef Harajuku. het volgende:
    Dat is iets wat ik weiger te proberen Noooooooooooooooooit
    Ik proef regelmatig dingen die ik niet lust. Garnalen lust ik dus ook nog steeds niet Maar ik probeer bijna alles
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 20:58
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 20:57 schreef Leintjeuh het volgende:

    [..]

    Ik proef regelmatig dingen die ik niet lust. Garnalen lust ik dus ook nog steeds niet Maar ik probeer bijna alles
    Ja, ik ook. Maar garnalen, no way
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 20:59
    Van die grote gamba's en dan lekker pellen

    of meegewokt bij het wokrestaurant
    Harajuku.dinsdag 24 februari 2009 @ 21:02
    Ik moet er echt niet aan denken. Net zoals oesters en mosselen ed, brrrrrrrr
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 21:06
    oesters vind ik niet echt lekker, net een hap zeewater wat je binnenkrijgt..

    mosselen houd ik wel binnen gebakken vind ik ze zelfs wel lekker, maar gekookt.. niet echt spectaculair
    kriorodinsdag 24 februari 2009 @ 21:53
    Mosselen Garnalen Vis

    Idee voor een volgende wedstrijd ooit, paella?
    motorbloempjedinsdag 24 februari 2009 @ 21:57
    paella vind ik dan weer niet zo lekker
    golferdinsdag 24 februari 2009 @ 22:00
    Nou.De uitslag lijk mij wel duidelijk.
    Childintime, gefeliciteerd en je mag een nieuwe opdracht verzinnen.
    childintimedinsdag 24 februari 2009 @ 23:07


    Euh..... Moet ik een nieuw gerecht verzinnen? Met foto erbij? En moet dat meteen een foto van m'n eigen gerecht zijn of een foto van hoe het niet moet?

    En nee, ik lust ook geen gamba's, schaaldieren ed. Alleen de hollandse garnaaltjes vind ik nog weleens lekker en dan in een cocktail.
    PKfotografiedinsdag 24 februari 2009 @ 23:14
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:07 schreef childintime het volgende:


    Euh..... Moet ik een nieuw gerecht verzinnen? Met foto erbij? En moet dat meteen een foto van m'n eigen gerecht zijn of een foto van hoe het niet moet?

    En nee, ik lust ook geen gamba's, schaaldieren ed. Alleen de hollandse garnaaltjes vind ik nog weleens lekker en dan in een cocktail.
    belangrijkste is een nieuw gerecht voor de komende 2 weken, (laatste deel van de OP kun je kopiëren.)
    extra beschrijving en of plaatje in de OP mag maar is niet noodzakelijk)
    dus even nieuw topic maken met [cul-wedstrijd] cul in de keuken! (en dan de naam van het te maken gerecht)

    hoop dat het wat leuk en lekkers gaat worden
    vaagseldinsdag 24 februari 2009 @ 23:17
    Gewoon hetzelfde als de twee voorgaande opdrachten, dat waren dus pizza en nasi goreng. Simpel gezegd een gerecht waarvoor:

    Geen exorbitant dure ingrediënten nodig zijn
    Geen specialistische apparatuur nodig is
    Qua bereidingswijze gevarieerd kan worden tussen simpel en snel tot moeilijk en culinair.

    Je hoeft niet gelijk dit gerecht zelf te koken, gewoon iets wat iedereen, dus jij ook, binnen anderhalve week bereid moet hebben om mee te doen.
    childintimedinsdag 24 februari 2009 @ 23:20
    Oke, doe ik morgenavond even, goed?
    PKfotografiedinsdag 24 februari 2009 @ 23:23
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:20 schreef childintime het volgende:
    Oke, doe ik morgenavond even, goed?
    voor de meeste mensen geld denk ik wel hoe eerder hoe beter. (carnaval enzo, winkels dicht, dus voorraad kasten zijn weer leeg.)
    boodschappen moeten worden gedaan etc. dus als je dan al weet wat te koken is het wel fijn.

    (yup morgen avond is goed genoeg )
    childintimedinsdag 24 februari 2009 @ 23:27


    Btw, ik ben gek op pasta's, dus ......
    PKfotografiedinsdag 24 februari 2009 @ 23:29
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:27 schreef childintime het volgende:


    Btw, ik ben gek op pasta's, dus ......
    en ik heb nog zo'n machine om pasta deeg mee te pletten ofzo, (gekregen maar nog nooit gebruikt)

    dus lijkt me een goed idee

    wel iemand eff vertellen dan hoe ik dat moet gaan doen. (ken pasta alleen uit de supermarkt. nooit zelf vers gemaakt)
    childintimedinsdag 24 februari 2009 @ 23:30
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:29 schreef PKfotografie het volgende:

    [..]

    en ik heb nog zo'n machine om pasta deeg mee te pletten ofzo, (gekregen maar nog nooit gebruikt)

    dus lijkt me een goed idee

    wel iemand eff vertellen dan hoe ik dat moet gaan doen. (ken pasta alleen uit de supermarkt. nooit zelf vers gemaakt)
    Dat wil ik ook!! Ik koop weleens verse pasta, maar wil zo'n machine
    PKfotografiedinsdag 24 februari 2009 @ 23:33
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:30 schreef childintime het volgende:

    [..]

    Dat wil ik ook!! Ik koop weleens verse pasta, maar wil zo'n machine


    zo'n ding (of wat er op lijkt iig )

    denk dat ze wel betaalbaar op de kop te tikken zijn

    deze heb ik gekregen van iemand die hem voor 0 euro heeft besteld online (was foutje ofzo van webshop)
    childintimedinsdag 24 februari 2009 @ 23:35
    golferdinsdag 24 februari 2009 @ 23:48
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:33 schreef PKfotografie het volgende:


    [ afbeelding ]

    zo'n ding (of wat er op lijkt iig )

    denk dat ze wel betaalbaar op de kop te tikken zijn


    Tientje bij de Aldi ofzo, hebben wij er voor betaald.
    Isabeauwoensdag 25 februari 2009 @ 07:12
    childintime gefeliciteerd

    En met 'pasta' kan je alle kanten op Pastasalades, beste carbonara of bolognese of de beste lasagna (die van mij is nooit zoals ik hem hebben wil ) etc etc etc!
    motorbloempjewoensdag 25 februari 2009 @ 07:40
    goed excuus om mijn pastamachine weer 's te misbruiken
    piepsterwoensdag 25 februari 2009 @ 08:20
    Ik vind 'pasta' eigenlijk wel heel erg breed. Da's een beetje hetzelfde als 'rijst'of 'aardappels'. En dan ben je met een week of wat wel door de basisingredienten heen. Bovendien wordt het dan een beetje appels met peren vergelijken. Ik denk dat het leuk is om een specifiek gerecht te kiezen, waar je op veel verschillende niveau's mee aan de slag kan. Een pastamachine heeft lang niet iedereen in huis, en als je in het zelfmaak-pasta topic kijkt, zie je dat lang niet iedereen de eerste keer goede pasa kan maken.

    Is iets als 'pasta met bolognesesaus' of 'pasta carbonara' niet veel leuker? Dat kan je uit een zakje maken, maar ook volgens autentiek Italiaans grootmoederrecept. Wie wil kan daar nog steeds zelfgemaakte pasta bij maken.

    Italiaans an sich is


    Edit: ik las Isabeau's post niet helemaal goed. Volgens mij bedoelen we dus hetzelfde.
    motorbloempjewoensdag 25 februari 2009 @ 08:45
    ik geloof dat het onderwerp nog niet vast staat, en de details dus ook nog niet
    kriorowoensdag 25 februari 2009 @ 11:04
    Oh ja, nog gefeliciteerd childintime
    Steven184woensdag 25 februari 2009 @ 11:07
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 11:04 schreef krioro het volgende:
    Oh ja, nog gefeliciteerd childintime
    Dito.


    Ik ben het wel met piepster eens. Door enkel een basisproduct te noemen gaan we razendsnel door de productgroepen heen. Misschien handiger om pasta te noemen en dan er dan bijvoorbeeld per se tomaat of een andere ingrediënt gebruikt moet worden. Een specifiek gerecht kan ook, maar ik vind persoonlijk een afwisseling tussen de gerechten wel leuk.
    motorbloempjewoensdag 25 februari 2009 @ 12:07
    mensen, ze zei alleen ' ik houd van pasta... dus....'

    hieruit maak ik niet op dat het nieuwe onderwerp PASTA in het algemeen is, maar dat ze dat nog later gaat specificeren...
    Harajuku.woensdag 25 februari 2009 @ 12:08
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 12:07 schreef motorbloempje het volgende:
    mensen, ze zei alleen ' ik houd van pasta... dus....'

    hieruit maak ik niet op dat het nieuwe onderwerp PASTA in het algemeen is, maar dat ze dat nog later gaat specificeren...
    Ik las het ook meer als tipje van de sluier oid ja
    Blueswoensdag 25 februari 2009 @ 12:13
    quote:
    Op dinsdag 24 februari 2009 23:27 schreef childintime het volgende:


    Btw, ik ben gek op pasta's, dus ......
    Feli
    Kunnen we de pastamasjien weer eens gebruiken Dus hasta la pasta?
    MinderMutsigwoensdag 25 februari 2009 @ 14:56
    Oh even een herinnering voor mezelf dat ik wel naar het volgende topic moet zoeken.
    Beide wedstrijden zijn compleet langs me heen gegaan.
    Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 15:21
    Ik kwam er vanmorgen achter dat ik ook nog ergens op zolder zo'n pasta machine (nieuw in de doos) had staan! Ik ga maar eens een poging wagen denk ik.......
    Wel balen, ik heb dus werkelijk niets in huis om er een mooie topping over te maken, maar goed, ik werk wel volgens het nix-in-the-fridge principe, kijken wat het wordt!
    MinderMutsigwoensdag 25 februari 2009 @ 15:23
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 15:21 schreef Tezz het volgende:
    Ik kwam er vanmorgen achter dat ik ook nog ergens op zolder zo'n pasta machine (nieuw in de doos) had staan! Ik ga maar eens een poging wagen denk ik.......
    Wel balen, ik heb dus werkelijk niets in huis om er een mooie topping over te maken, maar goed, ik werk wel volgens het nix-in-the-fridge principe, kijken wat het wordt!
    De wedstrijd is er toch nog niet? Er moet eerst nog een gerecht bedacht worden.
    Isabeauwoensdag 25 februari 2009 @ 15:32
    piepster, we bedoelden hetzelfde Want 'iets met pasta' lijkt me niet te vergelijken
    Den_Haagwoensdag 25 februari 2009 @ 15:47
    ben benieuwd wat het gaat worden
    Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 16:05
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 15:23 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    De wedstrijd is er toch nog niet? Er moet eerst nog een gerecht bedacht worden.
    Ik loop graag op de zaken vooruit.
    (en dat in combinatie met mijn voorlopig enigste vrije middag)
    Karrel_Laaglawaaiwoensdag 25 februari 2009 @ 16:15
    Waarom eet er niemand emping bij nasi goreng
    Ik eet nooit meer die pauperkroepoek.
    Tezzwoensdag 25 februari 2009 @ 17:33
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 16:15 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
    Waarom eet er niemand emping bij nasi goreng
    Ik eet nooit meer die pauperkroepoek.
    Ik eet altijd Emping Karrel, bij de nasi! Lekker soppen in de pindasaus!
    childintimewoensdag 25 februari 2009 @ 21:47
    Ik heb er 1 gemaakt, alleen krijg de linkjes naar de vorige topics er niet onder (niet zodat ze aanklikbaar zijn)
    Karrel_Laaglawaaidonderdag 26 februari 2009 @ 08:46
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 17:33 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ik eet altijd Emping Karrel, bij de nasi! Lekker soppen in de pindasaus!
    Ik had ook niet anders verwacht!
    vaagseldonderdag 26 februari 2009 @ 12:12
    quote:
    Op woensdag 25 februari 2009 21:47 schreef childintime het volgende:
    Ik heb er 1 gemaakt, alleen krijg de linkjes naar de vorige topics er niet onder (niet zodat ze aanklikbaar zijn)
    Je ziet als je een post maakt een 14tal Word achtige knopjes boven het tekstvak. Het vierde knopje van rechts is om ergens een link van te maken. Zoek eerst het desbetreffende topic in een ander scherm, open het en kopieer dan het adres uit je adresbalk.

    Selecteer vervolgens het stuk tekst dat je klikbaar wil maken in je nieuwe topic, druk op het eerde genoemde vierde knopje van rechts en vul daar de URL in die je had gekopieerd. Druk op enter en je bent klaar!
    Bluesdonderdag 26 februari 2009 @ 12:36
    Emping is lekker voor een paar stukjes, het gaat mij snel tegenstaan. Maar Bali kroepoek heeft een heerlijke dooreetsmaak
    childintimedonderdag 26 februari 2009 @ 14:28
    quote:
    Op donderdag 26 februari 2009 12:12 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Je ziet als je een post maakt een 14tal Word achtige knopjes boven het tekstvak. Het vierde knopje van rechts is om ergens een link van te maken. Zoek eerst het desbetreffende topic in een ander scherm, open het en kopieer dan het adres uit je adresbalk.

    Selecteer vervolgens het stuk tekst dat je klikbaar wil maken in je nieuwe topic, druk op het eerde genoemde vierde knopje van rechts en vul daar de URL in die je had gekopieerd. Druk op enter en je bent klaar!
    Dank
    Broertiezondag 8 maart 2009 @ 23:17
    Binnenkort een weddenschap wie de lekkerste nasi maakt, dus maar even topic vol potentie plaatsen...