abonnement Unibet Coolblue
pi_65904954

Als je dit topic Nasi maken doorleest vind je een enorme hoeveelheid verschillende bereidingswijzen van het gerecht 'nasi'. Nu is nasi eigenlijk gewoon het woord voor gekookte rijst, dus ik bedoel nu de nasi goreng: gebakken rijst.

Hoe maak jij gebakken rijst? Wat gaat er door? Heb je een speciaal recept of doe je maar gewoon wat? Doe mee aan de CUL-kookwedstrijd en laat iedereen zien hoe jij nasi goreng maakt en hoe het eindresultaat er uit ziet. Je mag het onderwerp naar eigen inzicht invullen! Dus eventueel koop je een bak nasi goreng en voeg je zelf nog ingrediënten toe of je gebruikt het authentieke recept van je Indonesische grootvader of je maakt het recept zoals je dat al maandenlang op je nieuwe studentenkamer gebruikt. Alles mag! Vegetarisch, Amerikaans, Indisch of zoals je moeder het maakte. En het verslag van je kookkunsten zet je dan in dit topic neer.

Je inzending voldoet aan de volgende kenmerken:

  • Het is een gerecht met gebakken rijst (duh)
  • Je legt uit hoe je het klaarmaakt en welke ingrediënten je hebt gebruikt (eventueel ook van het bijgerecht/de bijgerechten zoals een eigen saté-saus)
  • Je hebt minstens één foto van het eindresultaat (denk aan de presentatie)
  • Je mag meerdere foto's plaatsen, bijvoorbeeld van tussenstappen, bereidingswijze of een specifiek (onbekend) ingrediënt
  • En eventueel kan je nog vertellen wat je er zelf van vond, misschien miste je toch nog iets of vond je het de lekkerste nasi goreng ooit

    Inzenden kan tot 20:00 op zondag 22 februari. Succes!
    Stemmen kan daarna tot 20:00 op maandag 23 februari. Allemaal wel stemmen.
    Nieuwe opgave van de winnaar komt er dan op dinsdag 24 februari.

    Vorige onderwerpen:
    [CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza) met als winnaar Isabeau

    [ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 10-02-2009 14:28:20 ]
  • "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      dinsdag 10 februari 2009 @ 10:25:46 #2
    3878 Vork
    Manisch creatief
    pi_65905668
    Iedereen die zoiets maakt als op het plaatje, die krijgt van mij minpunten. En als dat niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, dan zorgt de organisatie er maar voor dat dat mogelijk wordt.

    Verder is dit natuurlijk een schaamteloze tvp, want op zich heb ik denk ik wel trek in Nasi goreng deze week.
    pi_65905807
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 10:25 schreef Vork het volgende:
    Iedereen die zoiets maakt als op het plaatje, die krijgt van mij minpunten. En als dat niet mogelijk is om wat voor reden dan ook, dan zorgt de organisatie er maar voor dat dat mogelijk wordt.

    Verder is dit natuurlijk een schaamteloze tvp, want op zich heb ik denk ik wel trek in Nasi goreng deze week.
    Ik vond het ook wel een 'typisch plaatje'
    Ik zag mezelf al fruitig aan het bosuitje knabbelen.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_65905999
    ik ga es kijken of ik ook wat leuks kan maken... Wordt waarschijnlijk niet heel spannend maar goed..

    en ook dit is een TeVeelkroePoek
    pi_65909530
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 10:30 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Ik vond het ook wel een 'typisch plaatje'
    Ik zag mezelf al fruitig aan het bosuitje knabbelen.
    Met een schalkse blik natuurlijk.
    Wat zijn die gele flubbertjes op het plaatje?
      dinsdag 10 februari 2009 @ 12:48:32 #6
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_65909666
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    pi_65910445
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:43 schreef Liejannuh het volgende:

    Met een schalkse blik natuurlijk.
    Wat zijn die gele flubbertjes op het plaatje?
    Ik dènk dat het roerei is. Of omelet. Of anders ondefinieerbaar.
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_65910462
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:48 schreef RobinOok het volgende:
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    Als je er een foto van hebt, als je het recept hebt en als je het zelf gemaakt hebt: ik vind het prima
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_65911401
    OOOhhhh robinook heeft altijd van die mooie plaatjes.........
    pi_65911648
    quote:
    Op dinsdag 10 februari 2009 12:48 schreef RobinOok het volgende:
    Mag je ook meedoen met een recept dat je al eerder maakte en fotografeerde of moet het speciaal voor deze wedstrijd bereid worden? Ik hou eigenlijk niet zo van nasi goreng, dus ik maak het vrijwel nooit, maar toevallig dus laatst wel een keertje.
    Ik denk dat dat wel goed is, kan me niet voorstellen waarom niet.
    Wind extinguishes a candle and energizes fire
    pi_65911715
    En wij kunnen het toch niet controleren
    pi_65912076
    Leuk gerecht!

    Maar zullen we de deadline niet een weekje uitstellen? Denk dat zondag iets te kort dag is voor veel mensen.
    Life is too short not to have fun
    pi_65912536
    Elke wedstrijd over 14 dagen verspreiden dan?
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_65912725
    Ja of je maakt er 10 dagen van, deadline op vrijdag over een week ofzo. Denk dat als je pas op dinsdag hoort dat je voor zondag een bepaald gerecht moet maken dat dit een beetje té kort dag kan zijn voor sommigen, omdat er al boodschappen gedaan zijn voor deze week of omdat het niet uitkomt.
    Life is too short not to have fun
    pi_65912780
    Hmm, ik vind trouwens nu t/m zondag over een week wel een goed idee. Elke wedstrijd duurt dan ongeveer 12 dagen Je hebt ook wel gelijk, dit is kort dag
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
      dinsdag 10 februari 2009 @ 17:25:54 #16
    50936 The_Hives
    Is nu tripple oom Hives O+ !!!
    pi_65919576
    ben benieuwd
    AFC AJAX Kampioen 2012-2013
    Fok! Federatie
    1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
    pi_65922119
    Oeh misschien doe ik dan ook wel mee met mijn eigen inelkaarbedachte niet standaard of oorspronkelijke nasi-variant
    pi_65923007
    TVP, goede reden om van het weekend weer eens nasi te maken!
    pi_65931658
    oeh nasi goreng ik ga proberen mee te doen
    Thank Drunk I'm a Goddess!
      woensdag 11 februari 2009 @ 00:34:38 #20
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_65935564
    5-spices vandaag gekocht, dus dat moet lukken om een nasi in elkaar te flansen.
    zwakke tvp
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_65963178
    Ik doe mee, maar ik heb geen foto.
    Ik val sowieso niet in de prijzen, want ik gebruik geen kruiden.
    Mijn recept voor nasi goreng heb ik geleerd van mijn ex. Zijn oma was een mevrouw uit een dorpje in Indonesie en zij maakte elke morgen nasi voor haar werkende kleinzoons.
    Strikt genomen is nasi goreng restverwerking, van de restjes van de vorige avond.
    Mijn recept.

    Kook rijst. Roerbak vlees, garnalen of zoiets. Roerbak groenten, ui en knoflook zijn wel onmisbaar. Roerbak de rijst en maak op smaak met wat ketjap.

    Als je een restje groenten hebt, laat je die meewarmen met de rijst.

    Ik vind dit de beste manier om nasi goreng te maken, omdat het zo bedoeld is, als restverwerking. Niet als een of ander heilig gerecht. Ik vind het juist leuk dat het resultaat elke keer anders is, afhankelijk van de ingredienten.

    Natuurlijk kan je het verfraaien met andere gerechten of pindasaus. Maar imho wordt het dan nasi rames en dat is volgens mij wat anders.

    [ Bericht 23% gewijzigd door krakkemieke op 11-02-2009 21:02:33 ]
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
    pi_65965536
    Benodigdheden :



    en resultaat :



    Nasi goreng met babi pangang :

    Kook de rijst (eigenlijk het liefst een dag van te voren )
    blancheer de prei eventjes.
    Fruit een ui in de olie en voeg dan de prei en de kleingesneden ham toe.
    voeg de rijst daarbij en op hoog vuur bakken
    als het klaar is nog een van te voren gebakken roerei erbij en dan is de nasi klaar.

    voor de babipangang :

    tomatenketchup in een pannetje , daar een klein beetje water bij doen , gembersaus, bruine suiker en azijn.
    Dit alles naar smaak natuurlijk
    varkensvlees op hoog vuur bakken tot de buitenkant wat krokant is en dan bij de saus voegen.

    Dan nog een eitje bakken voor erbij op het bord.
    kroepoekje erbij

    er zat ook nog sate bij maar omdat die alleen maar zelfopgewarmt is heb ik die er niet bij op de foto gezet
    Thank Drunk I'm a Goddess!
    pi_65975502
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_65995831
    Howel ik mij realiseer dat Nasi Goreng van origine inderdaad eigenlijk een restvlees-product is, heb ik er toch maar speciaal kippenvlees voor gekocht.

    Nasi Goreng Ajam op z'n golfers.

    Ingrediënten:


    Surinaamse rijst
    Maiskip
    Garnaaltjes
    Ui
    Knoflook
    Rood pepertje
    Prei
    Bosui
    Tauge
    Trassi
    Ketoembar
    Djahe
    Laos
    Soja
    Zout
    Ei


    Kook een dag van te voren de rijst gaar laat die een dag afkoelen.
    Oelek, ook een dag van te voren, met de vijzel een aantal ingrediënten om een marinade voor de kip te maken.



    Snijdt vervolgens de (mais)kip in mooie brokken en marineer de kip vervolgens 24 uur in de marinade.



    Zet een wok met olie op een hoog vuur en wok vervolgens eerst de uien en de knoflook, daarna de kip en de groentes, voeg dan de garnalen toe. Breng alles op smaak met wat trassie, djahe, ketoembar en laos en voeg daarna de mooi gedroogde afgekoelde rijst toen.
    Breng tenslotte op smaak met wat sojasaus.




    Maak intussen in een andere pan een omeletje van ei met zout en peper en wat kikkoman-soja.


    Het eindresultaat op het bord met wat kroepoek en augurk erbij:
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_65996512
    pi_66001141
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 09:12 schreef Isabeau het volgende:
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet

    Ok, dit is mijn eigen recept.
    En ik vind dat Golfer alvast een bonuspunt verdient vanwege de Surinaamse rijst.
    Am I evil? Yes I am!
    Am I evil? I am man!
    pi_66006059
    Het was zó lekker
    Morgen weer
    pi_66006203
    helaas kan ik het koken van die van mij niet meer posten

    maar ziet er lekker uit allemaal!
    pi_66006922
    Lekker, golfer! En die van prupke ziet er ook heerlijk ui
    pi_66007218
    quote:
    Op donderdag 12 februari 2009 09:12 schreef Isabeau het volgende:
    Ik dacht altijd dat babi pangang héél ingewikkeld was Vraag me niet waarom, maar dat was mijn idee er van. Prupke, bedankt voor dit simpel uitziende recept, dat ga ik ook zo een keer maken (en het ziet er lekker uit )

    En krakkemieke, het gaat niet om 'het meest authentieke of Indonesische recept', het gaat om ieders eigen recept. Het topic zou dan ook 'gebakken rijst' moeten heten, want bijvoorbeeld Caraïbische varianten en dergelijke zijn ook uitstekend. Alleen noemen veel mensen elke vorm van gebakken rijst 'nasi'. Maar als restverwerking lijkt het me reuze handig en krijg je elke keer iets anders lekkers voorgezet
    tis graag gedaan
    (volgende ga ik toch proberen de rijst 1 dag van te voren te koken , dan is ie nog lekkerder en een betere foto maken want hijs een bietje flets )
    Thank Drunk I'm a Goddess!
    pi_66007853
    note.. recept en foto's ,
    { zit midden in verbouwing}
    De Puta Madre
      vrijdag 13 februari 2009 @ 01:42:29 #32
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66008662
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 00:36 schreef Killer_Mom het volgende:
    note.. recept en foto's ,
    { zit midden in verbouwing}
    Tof!
    Je gaat ook meedoen?
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_66009710
    Ziet er goed uit Prup en Golfer!
    Ik ga misschien morgen maar eens aan de nasi goreng.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_66009760
    Oh ik had nog een vraagje voor prupke : waarom blancheer je de prei eerst?
    pi_66010593
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 07:35 schreef Bluezz het volgende:
    Oh ik had nog een vraagje voor prupke : waarom blancheer je de prei eerst?
    Ik ben er achter gekomen dat als je dat niet doet dat je dan de prei zwart bakt. Nou gokte ik dus dat ik eerst ff de prei moest blancheren en dat werkte beter dan niet blancheren
    Thank Drunk I'm a Goddess!
      vrijdag 13 februari 2009 @ 22:10:43 #36
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66038400
    Oh leuk! Ik ga van de week ook even aan de slag en zal het resultaat hier neerzetten
    pi_66040022
    quote:
    Op vrijdag 13 februari 2009 01:42 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Tof!
    Je gaat ook meedoen?
    yep, met een recept van een oude oma. heel erg lekker.
    De Puta Madre
    pi_66091370
    Hier mijn inzending:

    Ik heb eerst wat kipfilet kleingesneden en gemarineerd:



    De marinade bestaat uit o.a. ketjap, knoflook, gember, sambal, peper, komijn en koriander.

    Vervolgens wat groente bakken:



    Dan de groente uit de pan en de kip erin. Beetje bakken, vervolgens een gewelde groenten/kruidenmix en een eitje erdoor:



    Tenslotte alles door elkaar (iets te veel voor mijn kleine pannetje):



    Op een bord met wat pindasaus, atjar en kroepoekies:



    Was erg lekker .

    [ Bericht 0% gewijzigd door FloggingMolly op 15-02-2009 18:59:15 ]
      zondag 15 februari 2009 @ 22:23:41 #39
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66101154
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 18:24 schreef FloggingMolly het volgende:


    Dan de groente uit de pan en de kip erin. Beetje bakken, vervolgens een gewelde groenten/kruidenmix en een eitje erdoor:


    Wat voor goenten/kruidenmix heb je daarvoor gebruikt?
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_66101179
    Ziet er lekker uit hoor
    pi_66101423
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 22:23 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Wat voor goenten/kruidenmix heb je daarvoor gebruikt?
    pi_66105827
    quote:
    Op zondag 15 februari 2009 22:28 schreef FloggingMolly het volgende:

    [ afbeelding ]
    Da's de allerlekkerste (heel verrassend,want het is ook nog één van de goedkoopste kruidenmixen)
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_66112414
    ik vind die van Kraanvolgen het lekkerster
      maandag 16 februari 2009 @ 19:25:39 #44
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66130582
    De ingredienten. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst, die is wat steviger en heeft meer smaak dan witte rijst.



    De kip snij ik heel dun en dan de plakjes nog in 3 of 4en; ik vind persoonlijk grote stukken vlees/kip erin niet zo lekker.


    De rijst, de groente en de kip.


    Paar eitjes roerbakken.


    Eigenlijk is de nasi zo al klaar. Maar ik vind dat niet lekker, er zit niet echt veel smaak aan.


    Ik bak de nasi dus nog eens op met ketjap en sambal. Op de achtergrond staat m'n eitje vast te pocheren


    En nu is'ie dus echt klaar. Paar plakjes fricandeau erbij, gedroogde uitjes, pinda's en kokos......Het is flink pittig, maar erg lekker!


    Tadaaaa.
    pi_66136159
    Ook lekker en mooi

    Dat wordt nog lastig kiezen
    pi_66144179
    idd leuk al die mooie inzendingen
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_66144854
    idd leuke recepten

    kleine toelichting op mijn nasi goreng :
    als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel
    ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak

    Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    Thank Drunk I'm a Goddess!
      dinsdag 17 februari 2009 @ 00:28:44 #48
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66145536
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:02 schreef prupke het volgende:
    idd leuke recepten
    ja, leuk om te zien hoe iedereen het op zijn/haar eigen wijze maakt.
    quote:
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    En zelf oeleken, dat vind ik wel er bij horen.
    Hoewel een mix uit een pakje soms lekkerder is.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_66145616
    Idd Golfer

    Maar voor mij is het probleem dat vaak dingen net iets te scherp zijn (ook uit pakje )
    krijg ik het van aan mijn maag

    Maar het ziet er soms zo lekker uit dat ik dan wel een dag met maagpijn rond wil lopen

    ook heb ik gelezen dat je jezelf pittig kan aanleren dus ik ga daar eens wat meer over lezen zodat ik meer smaken kan proeven en proberen zonder last te krijgen van wat dan ook
    Thank Drunk I'm a Goddess!
      dinsdag 17 februari 2009 @ 00:37:55 #50
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_66145679
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:34 schreef prupke het volgende:


    ook heb ik gelezen dat je jezelf pittig kan aanleren dus ik ga daar eens wat meer over lezen zodat ik meer smaken kan proeven en proberen zonder last te krijgen van wat dan ook
    Pedis kan je jezelf inderdaad aanleren. Ik heb het geleerd van mijn ex-Indische schoonmoeder. Langzaam opvoeren, qua scherp.
    Op het laatst at ik gewoon theelepels verschillende soorten sambal als een soort snoeperij, waardoor ik heb ontdekt dat ik de samal brandal en badjak lekkerder vind dan de sambal oelek en peteh.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      dinsdag 17 februari 2009 @ 00:39:50 #51
    202682 childintime
    *wait for the ricochet*
    pi_66145708
    quote:
    Op dinsdag 17 februari 2009 00:02 schreef prupke het volgende:
    idd leuke recepten

    kleine toelichting op mijn nasi goreng :
    als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel
    ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak

    Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte
    (dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
    Als ik naar de chinees ga, neem ik meestal bami of mihoen, ik vind de nasi die ik zelf maak veel smaakvoller dan de nasi bij de chinees vandaan.

    En ja, als ik echt veel tijd en zin heb, doe ik ook alle kruiden zelf samenstellen en de groenten ook, persoonlijk vind ik paprika niet zo lekker in de nasi, maar chinese kool en tauge daarentegen vind ik heerlijk!

    Ja Prupke, als je vaker pittig eet, kun je er beter tegen; normaal gesproken dan. Sommige mensen hebben misschien een meer gevoelige maag en houden daar misschien last van. Ik vind wel dat als ik zo pittig eet, mijn na-het-eten-koffie echt niet meer lekker smaakt

    Wel heel leuk om te zien hoe ieder dat naar zijn eigen smaak maakt
    pi_66325718
    Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!

    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')