Als ik naar de chinees ga, neem ik meestal bami of mihoen, ik vind de nasi die ik zelf maak veel smaakvoller dan de nasi bij de chinees vandaan.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 00:02 schreef prupke het volgende:
idd leuke recepten
kleine toelichting op mijn nasi goreng :
als wij 1 keer per jaar naar de chinees gaan is het veel
ik il atijd nasi (bami vind ik gewoon minder lekker) en die nasi is het lekkerste als ik die de dag naderhand opbak
Nu heb ik geprobeerd om de nasi op die manier te bereiden zoals bij de chinees... en ik heb gemerkt : hoelanger ik de nasi bakte des te meer hij naar de chinees-nasi rook en smaakte
(dus volgende keer ga ik echt rijst gebruiken die ik een dag van te voren gekookt heb )
Dat doe je na winkelsluitingstijdquote:Op zaterdag 21 februari 2009 21:44 schreef FloggingMolly het volgende:
Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!
quote:Op zaterdag 21 februari 2009 23:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat doe je na winkelsluitingstijd
Mijn nasi al gemaakt trouwens, ik moet alleen morgen de foto's nog op mijn pc zetten
mijn recept.quote:Op zaterdag 21 februari 2009 21:44 schreef FloggingMolly het volgende:
Nog-één-dag-om-je-inzending-te-posten-reminder-kickje!
Mooi, die foto's en bewijzen dat je het ook hebt gemaakt.quote:Op zondag 22 februari 2009 01:16 schreef Killer_Mom het volgende:
mijn recept.
3 ons ontbijtspek. aan repen snijden en rul bakken.
3 eieren, roerbakken
3 a 4 teentjes knoklook, lente ui fijngesneden.
3 kopjes gekookte rijst.
dit alles bak je op in een grote wokpan. zover de nasie,
erbij serveer ik Sate, plus sate saus , alles zelf gemaakt
boontjes [ met spekjes ] en kroepoek erbij. zelf gebakken.
daar ben ik een paar uur mee bezig om dit op tafel te zetten,
heerlijk.
Oeps, niet echt bij nagedacht verderquote:Op zaterdag 21 februari 2009 23:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat doe je na winkelsluitingstijd
Gheghe!quote:
Ja, lief hè Ik zal zo even een poll maken.quote:Op zondag 22 februari 2009 19:46 schreef Bluezz het volgende:
Bij isa vallen de spercietjes op en het ei in vorm!
en voor wie wilde je wel stemmen? mag ook middels PMquote:Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
ik ben ff dutsel geweest ....
ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
childintimequote:Op maandag 23 februari 2009 00:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
en voor wie wilde je wel stemmen? mag ook middels PM
mooi dat ik niet wist dat je moet stemmen op een bord eten.quote:Op zondag 22 februari 2009 01:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Mooi, die foto's en bewijzen dat je het ook hebt gemaakt.
Omdat je zo'n dutsel bent krijg je mijn stem hoor Prup!quote:Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
ik ben ff dutsel geweest ....
ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
Ik had hetzelfdequote:Op zondag 22 februari 2009 23:59 schreef prupke het volgende:
ik ben ff dutsel geweest ....
ik dacht ik klik op de eerste naam en dan krijg ik het recept te zien...NIET DUS
blijk ik op mezelf gestemd te hebben (dus die telt niet meer aub)
Bij nader inzien de juiste keuzequote:Op maandag 23 februari 2009 10:09 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik had hetzelfde
Nu heb ik op Golfer gestemd, terwijl ik alleen het recept wou zien.
Nog een keer tellen denk ik zoquote:Op dinsdag 24 februari 2009 00:20 schreef PKfotografie het volgende:
childintime heeft gewonnen met 10 stemmen.
gefeliciteerd.
eens kijken wat de komende opdracht gaat worden
quote:Op dinsdag 24 februari 2009 08:23 schreef Den_Haag het volgende:
Golferchildintime staat bovenaan hoor
Dat idee had ik ook.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 08:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik stel overigens voor een nieuwe poll te houden waarin je alleen op golfer en childintime kan stemmen, wat vinden jullie?
golferquote:De ingredienten. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst, die is wat steviger en heeft meer smaak dan witte rijst.
De kip snij ik heel dun en dan de plakjes nog in 3 of 4en; ik vind persoonlijk grote stukken vlees/kip erin niet zo lekker.
De rijst, de groente en de kip.
Paar eitjes roerbakken.
Eigenlijk is de nasi zo al klaar. Maar ik vind dat niet lekker, er zit niet echt veel smaak aan.
Ik bak de nasi dus nog eens op met ketjap en sambal. Op de achtergrond staat m'n eitje vast te pocheren
En nu is'ie dus echt klaar. Paar plakjes fricandeau erbij, gedroogde uitjes, pinda's en kokos......Het is flink pittig, maar erg lekker!
Tadaaaa.
Poll: Wie heeft de nasi goreng gemaaktquote:Howel ik mij realiseer dat Nasi Goreng van origine inderdaad eigenlijk een restvlees-product is, heb ik er toch maar speciaal kippenvlees voor gekocht.
Nasi Goreng Ajam op z'n golfers.
Ingrediënten:
Surinaamse rijst
Maiskip
Garnaaltjes
Ui
Knoflook
Rood pepertje
Prei
Bosui
Tauge
Trassi
Ketoembar
Djahe
Laos
Soja
Zout
Ei
Kook een dag van te voren de rijst gaar laat die een dag afkoelen.
Oelek, ook een dag van te voren, met de vijzel een aantal ingrediënten om een marinade voor de kip te maken.
Snijdt vervolgens de (mais)kip in mooie brokken en marineer de kip vervolgens 24 uur in de marinade.
Zet een wok met olie op een hoog vuur en wok vervolgens eerst de uien en de knoflook, daarna de kip en de groentes, voeg dan de garnalen toe. Breng alles op smaak met wat trassie, djahe, ketoembar en laos en voeg daarna de mooi gedroogde afgekoelde rijst toen.
Breng tenslotte op smaak met wat sojasaus.
Maak intussen in een andere pan een omeletje van ei met zout en peper en wat kikkoman-soja.
Het eindresultaat op het bord met wat kroepoek en augurk erbij:
Als het weer een gelijke stand wordt dan doen we datquote:Op dinsdag 24 februari 2009 08:57 schreef Liejannuh het volgende:
Als Golfer en Childintime nu eens samen een nieuw gerecht bedenken? Is dat niet veel leuker?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |