abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65260226
deel 1|deel 2|deel 3|deel 4|
deel 5|
cup⋅cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:



Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Linkjes naar shops waar je spullen kunt kopen:
De leukste taarten
Maak je taart

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65260250
Volgens mij was er nog geen nieuw deel, dus hier verder?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 21:04:41 #3
233102 cherrycoke
"Fear is a weapon."
pi_65260475
das wel extreem opgemaakt hoe eet je dit op?
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman
pi_65262314
Dat vraag ik mij ook regelmatig af. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65263173
quote:
Op maandag 19 januari 2009 10:24 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Dat vond ik trouwens nog best zwaar werk! Je moet echt enorm kneden om de kleurstof door het hele stuk marsepein te krijgen. Ik heb 't m'n vriend laten doen. .
Ik doe altijd eerst de marsepein in stukjes verdelen die ik wel kan kneden, dan de kleurstof erdoor en dan al die stukken met elkaar vermengen... Daarna maak ik een rolletje en dat vouw ik dan dubbel en dan maak ik weer een rolletje, zo kneed ik het. Maar idd, de eerste keer had ik gigantisch pijn in m'n handen. Ik had er een week spierpijn van. De tweede keer had ik er niet zo'n last van.
Sanity is (not) statistical
  dinsdag 20 januari 2009 @ 22:29:31 #6
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65264648
Woei, nieuw deel al weer! Mijn bestelling van de leukstetaarten is binnen . Marsepein, fondant, bakvormen, taartzaag, wat kleurstofjes, schrijfstiften en tylose.. Vanaf nu ga ik kunstwerkjes maken! (Al even een roosje geprobeerd van een oud restje MMF, maar dies wel heel rafelig geworden want tis helemaal uitgedroogd!!)

Maeghan: gebruik je handschoenen tegen de kleurstofvlekken?
pi_65264887
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 22:29 schreef TruIvy het volgende:
Woei, nieuw deel al weer! Mijn bestelling van de leukstetaarten is binnen . Marsepein, fondant, bakvormen, taartzaag, wat kleurstofjes, schrijfstiften en tylose.. Vanaf nu ga ik kunstwerkjes maken! (Al even een roosje geprobeerd van een oud restje MMF, maar dies wel heel rafelig geworden want tis helemaal uitgedroogd!!)

Maeghan: gebruik je handschoenen tegen de kleurstofvlekken?
Wat denk je zelf?

Zie al voor me dat ik op m'n werk de hele week met geel/roze/groengevlekte handen rondloop van het bloemetjes fröbelen.
Sanity is (not) statistical
pi_65276370
present...

vandaag mini cupcakes maken!!
And It Hurts With Every HeartBeat
  woensdag 21 januari 2009 @ 14:04:24 #9
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65282450
Ik heb alleen maar ervaring tot nu toe met tokokleurstof en die had ik er zo weer afgewassen . Maar dit is wat serieuzer spul geloof ik

Succes Soares!
pi_65284052
Oef, ik heb weer echt zin in bakken! Binnenkort weer 's een en ander proberen (maar eigenlijk moet ik eerst de oven schoonmaken ).
pi_65285077
Ik zag net dat ze bij de Xenos allerlei suikerfiguurtjes verkochten om taarten etc. mee te decoreren: cijfers, dieren en (naar mijn mening nogal angstaanjagende...) clowns.

Hoe zijn je cupcakes geworden Soares?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_65286164
Handschoenen. Dat ik daar nou zelf niet opgekomen ben! .

Van die latextandartshandschoentjes trouwens? Die vind ik eigenlijk nogal eng. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65286356
Oh, ik heb trouwens een heel schattig minispringvormpje van 16 cm gekocht bij de HEMA. Ik eet nu al elke dag een stukje van de taart die ik zondag heb gemaakt en dat is evil.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 21 januari 2009 @ 16:14:25 #14
219565 TruIvy
Shine, baby, shine!
pi_65287415
Die stinken ook zo!

[ Bericht 15% gewijzigd door TruIvy op 21-01-2009 16:31:25 (Nederlands is moeilijk) ]
pi_65295887
tis er niet meer van gekomen... missc van het weekend...

iemand ideeetje voor een vulling?
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_65295942
Zucht, elke keer als ik hier wil posten gaat het niet goed Kijken of het nu lukt.

Maar die gewone latexhandschoenen ja, al gaan ze bij mij wel plakken, beetje vervelend. In een plastic zakje doen of kleine stukjes kleuren en dan samen mengen (is sowieso makkelijker) werkt ook erg goed. Ik heb trouwens een super goede rood gevonden van Sugarflair, had alleen een wat goedkopere bruin maar die blijft grijs :/
  woensdag 21 januari 2009 @ 20:55:30 #17
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_65296023
Ik ga binnenkort een workshop doen, royal icing!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_65296073
Chocola? Caramel (dulche leche)? Zwitserse room? Eeeeuhm... een stijve bavarois? (Dit vind ik allemaal lekker dus ik wil ze ook wel eten ^^)
pi_65296127
PM-girl!! Waar? Hoe duur? Linklink! Ik wil ook, maar ben nog maar een arm studentje.. Nog niet eens, over een half jaar pas, maar kun je nagaan
  woensdag 21 januari 2009 @ 20:59:59 #20
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_65296204
Ik ga in Den Bosch, bij de taartwinkel. Ik ga met wat collega's. Het kost iets van 38 euro (deze workshop). De winkel is dan ook open, dus ik denk dat ik wel iets meer uit ga geven
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_65296260
Okee! Ik ga eens kijken dan, moment ^^ Is voor mij wel erg ver weg maar wie weet!
pi_65297673
Ik ga ook een workshop volgen bij de taartwinkel, wel pas in april.

Welke maten vormen gebruiken jullie om een stapeltaart van drie hoog te maken?
pi_65297956
Ligt eraan voor hoeveel personen het is En of je veel versieringen op de rand wil aanbrengen. Ook verschilt het aantal duvels per grootte van de stapeltaartjes dus dat weet ik ook zo niet uit mijn hoofd Maar, ik zou zelf iets van 28 24 20 of 26 22 18 doen ofzo.. Of als je nog kleiner of smaller wilt kan dat natuurlijk ook
pi_65330961
Romantic Cakes van Peggy Porschen is een mooi boek! Ik twijfelde of ik het wat zou vinden, maar het zijn erg mooie taarten en koekjes met duidelijke uitleg en recepten. Ik weet alleen niet of ik het zelf zou kunnen maken maar dat is wat anders...
Sanity is (not) statistical
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:51:50 #25
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65333017
Deel 6 alweer
Ik ga binnenkort een treintjestaart maken voor een vriend die jarig is geweest (hij heeft een modelspoorbaan) maar ik twijfel of ik nou een taart maak in de vorm van een trein of een taart met treintjes erop...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65333725
Maeghan, gewoon oefenen! Wel een boel kilo aankomen vrees ik, maar gewoon doen

@ Muck, omdat het modelletjes zijn, is het dan niet leuk om een landschap te maken met boompjes (net zoals die kerstboompjes bijv. met een schaartje) en dan een spoor en treintjes ertussendoor? De decoraties kun je toch al van te voren maken, dus tijdtechnisch.. Of je moet willen invriezen maar ik durf het niet!
  donderdag 22 januari 2009 @ 23:20:46 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65334119
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:09 schreef Nouwk het volgende:
Maeghan, gewoon oefenen! Wel een boel kilo aankomen vrees ik, maar gewoon doen

@ Muck, omdat het modelletjes zijn, is het dan niet leuk om een landschap te maken met boompjes (net zoals die kerstboompjes bijv. met een schaartje) en dan een spoor en treintjes ertussendoor? De decoraties kun je toch al van te voren maken, dus tijdtechnisch.. Of je moet willen invriezen maar ik durf het niet!
dat kan ook nog natuurlijk!
ik dacht aan 3 wat kleinere cakejes (ik heb een mini-mini-cakevorm ) met op elk een treintje en wat decoratie, maar jouw idee is leuker eigenlijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65338921
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 23:09 schreef Nouwk het volgende:
Maeghan, gewoon oefenen! Wel een boel kilo aankomen vrees ik, maar gewoon doen

@ Muck, omdat het modelletjes zijn, is het dan niet leuk om een landschap te maken met boompjes (net zoals die kerstboompjes bijv. met een schaartje) en dan een spoor en treintjes ertussendoor? De decoraties kun je toch al van te voren maken, dus tijdtechnisch.. Of je moet willen invriezen maar ik durf het niet!
Ik zal het maar gewoon weg moeten geven, denk ik. Lijkt me beter in mijn geval

Maar het ziet er wel heel mooi uit. In veel boeken zie je nog wel lelijke randjes aan taarten en uitlopertjes en zo, maar bij haar helemaal niet. En het is ook heel mooi gefotografeerd.

Ik wil weleens gaan oefenen met die koekjes. Om een of andere reden lijkt spuiten van royal icing me heel moeilijk, maar ik vind het wel vaak heel mooi. En met verschillende kleuren en consistenties kun je blijkbaar wel erg veel maken.
Sanity is (not) statistical
pi_65354196
Je kan ook een dummy versieren he, kan je niet opeten en scheelt dus weer kilo`s aankomen
Saartje
pi_65356049


ik heb hem bekleed, me nichtje heeft een versierd...

gevult met passievrucht mango jam en banketbakkersroom

[ Bericht 20% gewijzigd door soares op 23-01-2009 20:57:44 ]
And It Hurts With Every HeartBeat
  vrijdag 23 januari 2009 @ 20:49:14 #31
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_65356180
Njamjam (verkapte tvp)
Niet mieten! Door gieten!
pi_65367340
Ik heb nogal wat biscuitdeeg over (in een springvormpje van 16 cm gaat natuurlijk heel wat minder deeg dan in eentje van 24 cm , zou het heel erg misgaan als ik dat in muffinvormpjes gooide en er muffins van ging maken? .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65367374
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 20:46 schreef soares het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb hem bekleed, me nichtje heeft een versierd...

gevult met passievrucht mango jam en banketbakkersroom
mooi, en klinkt erg lekker!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 25 januari 2009 @ 11:31:54 #34
189732 Niara
Whooo hooo!
pi_65379357
quote:
Op zaterdag 24 januari 2009 21:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik heb nogal wat biscuitdeeg over (in een springvormpje van 16 cm gaat natuurlijk heel wat minder deeg dan in eentje van 24 cm , zou het heel erg misgaan als ik dat in muffinvormpjes gooide en er muffins van ging maken? .
Tja niemand heeft geantwoord..
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? En hoe is het geworden?
pi_65379592
Wat een mooie taarten komen er weer voorbij.
Heb paar mnd zonder internet gezeten en moet ff een aantal topics teruglezen volgens mij hehe.
Heb me vooral op de cupcakes gestort.
Misschien nog een keer een workshop volgen met een stel vriendinnen, dat bekleden lukt me nog niet zo.
  zondag 25 januari 2009 @ 14:21:10 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65384319
quote:
Op zondag 25 januari 2009 11:43 schreef het-is-mij het volgende:
Wat een mooie taarten komen er weer voorbij.
Heb paar mnd zonder internet gezeten en moet ff een aantal topics teruglezen volgens mij hehe.
Heb me vooral op de cupcakes gestort.
Misschien nog een keer een workshop volgen met een stel vriendinnen, dat bekleden lukt me nog niet zo.
Ja het gaat echt hard he

Behalve die treintjes-taart heb ik ook een Monsters inc.-taart om te maken binnenkort
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65385693
quote:
Op zondag 25 januari 2009 11:31 schreef Niara het volgende:

[..]

Tja niemand heeft geantwoord..
Wat heb je er uiteindelijk mee gedaan? En hoe is het geworden?
Ik heb 't gewoon gedaan, maar ik hou het maar weer bij gewoon muffindeeg voortaan, .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65392055
quote:
Op zondag 25 januari 2009 15:03 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Ik heb 't gewoon gedaan, maar ik hou het maar weer bij gewoon muffindeeg voortaan, .
Wordt een beetje droog he? Ik vond het weel verrassend, het lijkt dan bijna lange-vingerachtig. Doormidden zagen en volproppen met jam is het motto
pi_65396531
quote:
Op zondag 25 januari 2009 17:50 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wordt een beetje droog he? Ik vond het weel verrassend, het lijkt dan bijna lange-vingerachtig. Doormidden zagen en volproppen met jam is het motto
Ik voer ze wel aan m'n vriend. .

Ik heb vandaag een klein taartje versierd voor m'n nichtje van 3. Weer alleen maar met 'platte' versieringen, wat een beetje saai begint te worden. Volgende keer ga ik iets 'staands' proberen, maar daarvoor moet ik eerst nog even inspiratie opdoen!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65396688
Heb vandaag weer een taartje gebakken, met bonbonbloc creme en ik wilde er ganache overheen doen. Echter kon ik geen botercreme maken omdat de mixer zoek was Daarnaast is de ganache te dik en stroomt die niet lekker over het taartje heen. En hij blijft niet plakken aan de zijkanten, loopt er zo vanaf, potvervijfentwitigduizenddubbeltjes! Hij staat nu in de koelkast om te kijken of dat wat er wel aan de zijkant blijft zitten hard wordt en de volgende laag er beter op blijft plakken. Lukt dit niet, dan ga ik marsepein inzetten om de boel te redden, zucht.
pi_65397073
quote:
Op vrijdag 23 januari 2009 20:46 schreef soares het volgende:
[ afbeelding ]

ik heb hem bekleed, me nichtje heeft een versierd...

gevult met passievrucht mango jam en banketbakkersroom
zo leuk die bolletjestaarten
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_65405625
@ Poezebeest, ik smeer alleen de randjes iets af, had je geen roomboter/margarine en poedersuiker in huis dan? Eventueel wat advocaat erdoor voor de smeuiigheid? Wat had je als ganacherecept gebruikt dan? Ik gebruik altijd evenveel ml als gram, vaak nog iets meer choco dan slagroom. Heb je het wel eerst laten rusten en elk half uur even omroeren? Daarna gieten om het kwartier ofzo, vloeit het nog mooi in elkaar over is het goed, anders klein beetje warm maken.
pi_65412339
Ik had wel poedersuiker en boter, maar niets om dit te mixen. En wilde idd ook alleen de randjes er mee vullen.

De ganache was echt teveel chocolade op te weinig slagroom, denk 3:1, haha. Op het forum van de leukstetaarten stond dat het de dikte moest hebben van yoghurt, mijne was kwark dikte. Het is uiteindelijk redelijk goed gekomen. Ik heb de eerste keer de randjes aangeduwd met een mes, daarna veel erover gegoten en met een mes gedoseerd. Na iedere laag ging de taart even de koelkast in. Hij is niet mooi glas en egaal, maar dat komt doordat de ganache te dik is. Taartje is ook echt een chocolade bom, vraag me af of die nog lekker is. Verder is die echt heel zwaar, letterlijk!
Nou goed, weer wat geleerd iig!

Nog een vraagje, hoe maken jullie lange ronde slierten? Ik heb het geprobeerd, maar de marsepein brak dan af, zijn dus platte sliertjes geworden.
  maandag 26 januari 2009 @ 17:51:56 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65427040
Potverdikkie, ik zit met smart te wachten op een pakje van de webshop

[/ongeduldig]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65427183
Van deleukstetaartenshop? Vorige keer had ik het binnen een dag in huis, ik ben benieuwd wanneer het pakje komt dat ik vanochtend besteld heb.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 26 januari 2009 @ 18:03:08 #46
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65427365
quote:
Op maandag 26 januari 2009 17:57 schreef DevilsAndDust het volgende:
Van deleukstetaartenshop? Vorige keer had ik het binnen een dag in huis, ik ben benieuwd wanneer het pakje komt dat ik vanochtend besteld heb.
ja
ik heb hem vrijdagmiddag besteld, dus hij zou er vandaag of morgen moeten zijn. Volgens Track&trace issie onderweg, dus ik had de stille hoop dat ie er zou liggen als ik thuiskwam, maar helaas...

Wat heb je allemaal besteld? Of ben ik nu te nieuwsgierig?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65427479
Welnee! Ik ben ook benieuwd wat jij besteld hebt. .

Ik heb 2 kilo marsepein, tylose en modeleergereedschap besteld, om van de week eens te gaan oefenen met het maken van strikken en roosjes!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 26 januari 2009 @ 18:15:22 #48
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65427721
quote:
Op maandag 26 januari 2009 18:07 schreef DevilsAndDust het volgende:
Welnee! Ik ben ook benieuwd wat jij besteld hebt. .

Ik heb 2 kilo marsepein, tylose en modeleergereedschap besteld, om van de week eens te gaan oefenen met het maken van strikken en roosjes!
strikken maken wil ik ook nog wel eens leren ja, ziet er zo mooi en feestelijk uit vind ik!
ik heb een berg marsepein (het starterspakket, daar zitten al lekker veel kleurtjes in zodat ik niet zelf groen blauw en rood ben en niet zoveel hoef te kneden ) en 2 soorten glitter.
Om precies te zijn:
en
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65428100
Strikken maken is echt niet moeilijk hoor, kijk maar even op de site van taartacadabra, daar heb je zo'n loopy bow, met allemaal van die rondjes dus. Tylose en eventueel kleurtje kneden, laten rusten, gelijke reepjes maken en uiteinden aan elkaar plakken, op hun zij leggen, laten drogen samen met een rondje fondant, daarna aantal lussen op het onderste rondje, dan nieuw rondje erop, lussen erop en dan een roosje of nog een lus met een dot icing vastzetten.

Die echte strikken vallen ook wel mee, http://www.wonderhowto.co(...)orating-cake-214419/ enhttp://www.cakecentral.com/article103-How-To-Make-a-Gumpaste-Bow.html geven een duidelijke uitleg!

(Je snapt dat ik nu een strik wil zien.. )

Vandaag twee assepoestermuizen geboetseerd en alvast wat knoopjes, morgen floral wire halen en dan kunnen we weer verder
  maandag 26 januari 2009 @ 18:35:17 #50
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65428334
ah thanks Nouwk!
Het is dat ik geen tylose in huis heb, maar anders was ik direct aan het knutselen geslagen!
Bij de volgende bestelling zal ik het meebestellen, of kan ik het ergens in een winkel kopen denk je?

En oeh, assepoestermuizen
heb je daar een foto van?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65429505
quote:
Op maandag 26 januari 2009 18:28 schreef Nouwk het volgende:
Strikken maken is echt niet moeilijk hoor, kijk maar even op de site van taartacadabra, daar heb je zo'n loopy bow, met allemaal van die rondjes dus. Tylose en eventueel kleurtje kneden, laten rusten, gelijke reepjes maken en uiteinden aan elkaar plakken, op hun zij leggen, laten drogen samen met een rondje fondant, daarna aantal lussen op het onderste rondje, dan nieuw rondje erop, lussen erop en dan een roosje of nog een lus met een dot icing vastzetten.

Die echte strikken vallen ook wel mee, http://www.wonderhowto.co(...)orating-cake-214419/ enhttp://www.cakecentral.com/article103-How-To-Make-a-Gumpaste-Bow.html geven een duidelijke uitleg!

(Je snapt dat ik nu een strik wil zien.. )

Vandaag twee assepoestermuizen geboetseerd en alvast wat knoopjes, morgen floral wire halen en dan kunnen we weer verder
Daarom heb ik dus tylose besteld. . Heel duidelijke how-to is dat, dat moet gaan lukken. .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65430470
Foto van de muisjes

Ik heb woensdag een bruidspaar op bezoek voor een proeverij en ik vind het zo spannend
Het zijn op zich wel bekenden van me maar ik heb ze al zo lang niet gezien dus ik een beetje zenuwlappig . Morgen eens goed aan de freubel na het werk hihi
pi_65432530
Muck, tylose of tragacanthgum kun je ook in de winkel kopen, wel bij taartwinkels. Via internet kan ook natuurlijk. Wil het anders ook wel voor je opsturen? Dan krijg je geen tylose maar tragacanth, dat gebruik ik en werkt net zo goed (is hier in de winkel alleen goedkoper)..

@ Vlitsie, niet zenuwachtig zijn! Het komt vast he-le-maal goed, ga je ook nog wat laten proeven (showshowshow dan!)? Of is het gewoon om te vragen wat ze willen e.d.? Ik heb ook voor eind dit jaar (ze izjn er vroeg bij) een bruidstaart op de bestelling staan, voor volgende maand nog een barbie/prinses en sinds vandaag ook nog een disney+voetbalboetseercombinatie.

Foto's komen eraan, tevens van mijn taartagenda die ZO schattig is
  maandag 26 januari 2009 @ 20:37:06 #54
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65432765
quote:
Op maandag 26 januari 2009 20:31 schreef Nouwk het volgende:
Muck, tylose of tragacanthgum kun je ook in de winkel kopen, wel bij taartwinkels. Via internet kan ook natuurlijk. Wil het anders ook wel voor je opsturen? Dan krijg je geen tylose maar tragacanth, dat gebruik ik en werkt net zo goed (is hier in de winkel alleen goedkoper)..
Oeh, als je dat wilt doen, heel graag
Wat wil je ervoor hebben?
quote:
@ Vlitsie, niet zenuwachtig zijn! Het komt vast he-le-maal goed, ga je ook nog wat laten proeven (showshowshow dan!)? Of is het gewoon om te vragen wat ze willen e.d.? Ik heb ook voor eind dit jaar (ze izjn er vroeg bij) een bruidstaart op de bestelling staan, voor volgende maand nog een barbie/prinses en sinds vandaag ook nog een disney+voetbalboetseercombinatie.
tof
quote:
Foto's komen eraan, tevens van mijn taartagenda die ZO schattig is
een taartagenda? dat klinkt geweldig
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65433670
Haha ja, anders weet ik niet meer wie wat waar en wanneer een taart moet... Ik baal alleen zo, ik breek net in mijn onhandigheid een arm af van een muis, dus even snelsnel een nieuwe gefrutsels maar bn toch niet echt tevreden. De fondant is echter al hard dus plakken gaat slecht, maar we zullen zien.





Sorry voor de slechte kwaliteit!

@ Muck, ik zal even kijken wat het kost hier, tis klein zakje maar je kunt het lang gebruiken. Past in een envelop dus aankoopprijs+postzegeltje! Als je je adres PMt probeer ik het morgen nog te halen en op de post voor je te doen, goed?
pi_65433765
Wat leuk, Nouwk! Maar zo lang ben jij toch ook nog niet bezig? Je lijkt wel een professional!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65434214
Haha, wat lief van je DevilsAndDust! Ik ben in oktober ongeveer begonnen, voor de verjaardag van de moeder van mijn vriend, en daarna nog enkele keren voor tussendoor en verjaardagen. Boetseren gaat me alleen nog niet zo af als ik zou willen, iniminiedetails zeg maar.. Maar we blijven oefenen!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:21:24 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65434690
Wat een geweldige muizen + agenda
ik ben heel stiekem een fan van de assepoestermuizen, ook al ben ik 23, hahaha

Ik zal je gelijk even mijn adres PM'en
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65434848
Ik maak een assepoester voor mijn nichtje... Met als inspiratie deze:
http://picasaweb.google.c(...)sDecoradasDisneyJpg#

Maar dan meer het 'decor' van deze:
http://www.4theloveofcake(...)mages/assepoes_1.jpg

En Muck, voor Disney ben je nooit te oud

Grappig eigenlijk, als ik nu de taarten uit de OP zie enzo, dan denk ik goh, dat doe je zus en zo, valt wel mee.. Maar eerst dacht ik echt JEETJE hoe KAN dat! Haha.. Zo zie je maar, alles valt te leren!
  maandag 26 januari 2009 @ 21:26:19 #60
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65434893
*smelt
verliefd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65445955
Agossie wat een schattige muisjes
En je agenda is ook een dotje.

En komt ook wel goed met die proeverij, ik zal zeker foto's maken van de proeftaartjes .

En Nouwk, misschien eens een workshopje boetseren doen bij Wendy? Ik ga 2 juli (hoe bedoel je ver ver ver in de toekomst...) en dan ga ik voor de Eftelingdraak. Lijkt me wel helemaal super omdat te kunnen
pi_65461910
Jaa, dat lijkt me ook wel super.. Maar het is voor mij vrij ver, plus dat ik vrij arme student ben.. Ik merk wel vooruitgang en boetseer veel via die tijdschriftendingen, dus daar hou ik het maar even bij! Wil nog wel royal icing leren, maar misschien ook maar zelfstudie doen. Wendy kan wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg mooie taarten maken, echt, die heeft echt gigantisch talent in der vingers!
pi_65465679
Wat is het verschil tussen fondant, marsepein en icing????

In Engeland heb ik christmas cake gegeten volgens mij met icing. Dit was aardig hard en ook echt niet lekker.
Marsepein vind ik heerlijk, maar hoe smaakt fondant?

Kun je van marsepein ook van die mooie poppetjes/strikjes/roosjes maken?

Nouwk: leuk dat jij naar de bakzolder in Elburg gaat, wil binnenkort daar ook wat dingen aanschaffen!
Liever vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil doet staan.
  dinsdag 27 januari 2009 @ 22:50:44 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65474494
Mijn pakketje is kwijt

Ik had hem eigenlijk gisteren al verwacht, maar toen zat ie niet bij de post. Ach nou ja, geen ramp, kan gebeuren toch?
Aangezien ik vandaag vrij was, zat ik al met smart te wachten op de postbode. Rond een uur of 10 hoorde ik een plof op de mat en dacht nog "he?! maar dat past toch nooit door de brievenbus?!"
Helaas lag er ook alleen maar een berg post en reclamefolders, dus géén pakketje
Ach, het was nog vroeg, dus de pakketdienst zou nog wel komen, dacht ik toen. Rond een uur of 12 kwam ik op het idee om eens te kijken naar de tracking-code die ik gekregen had en daar stond tot mijn grote vreugde:
26-01-2009 12.00 aflevering
Ik helemaal blij, want het was tenslotte bijna 12 uur.
Kwart over 12.... "verrek, het is de 27e vandaag"
Toen ben ik maar eens gaan bellen met de pakketdienst om te vragen hoe het zat. Heel vaag verhaal, chauffeur niet bereikbaar, ze zouden me later terugbellen...
Rond een uur of 4 ben ik inderdaad gebeld met de boodschap dat tot hun grote spijt het pakketjes kwijt is, maar dat ze nog aan het zoeken zijn op het depot. Ook raden ze me aan om contact op te nemen met de webshop.

Potverdorie, ik heb vanmorgen een kapsel staan bakken voor een taart die ik vrijdag nodig heb
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65474639
Da's minder Muck . Hopen dat ze het nog op tijd vinden. Dat ze het überhaupt vinden!
  dinsdag 27 januari 2009 @ 22:55:09 #66
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65474693
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 22:54 schreef Anne het volgende:
Da's minder Muck . Hopen dat ze het nog op tijd vinden. Dat ze het überhaupt vinden!
Ja, dat hoop ik ook!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65476918
Hmm, dit lees je nog wel eens op deleukstetaarten, dat die chauffeurs het gewoon afleveren bij de buren etc. Gewoon even overal aanbellen, anders iets regelen met de webshop, ze zijn heel vriendelijk dus het komt iig helemaal in orde. Als je nog iets nodig hebt, roep je maar!
pi_65477599
Pff, ik had precies hetzelfde. Eerst stond er 'afgeleverd'. Later stond er dat het adres onduidelijk was en dat het een paar dorpen verder was op een niet-bestaande postcode. Ten slotte stond er om 3u 's nachts dat het pakketje weer terug was op het depot
Dat ze GLS gebruiken bij de taartenshop vind ik dus echt een nadeel
pi_65482956
ik heb er ookal problemen mee gehad. Bij mij hadden ze een foute handtekening aan mijn pakketje gekoppeld. Dus ik dacht dat hij bij andere mensen bezorgt was. Ik helemaal in de stress, was 5 uur op vrijdag, dus kon pas na het weekend bellen... mailen naar de webshop, hun verder gechecked, werd hij om twee uur bezorgt

daar was ik wel heel blij mee, maar GLS mag hun zaakjes beter regelen.
And It Hurts With Every HeartBeat
pi_65485147
Wat balen Muck! Ik hoop dat je je pakje heel snel krijgt. Het mijne komt als het goed is ook vandaag, zit al in de afleverroute. Ik zet er steeds bij bij welke buren ze het eventueel mogen bezorgen als er niemand thuis is. De chauffeur zei vorige keer dat 'ie dat had gelezen en wel fijn vond. Wij hebben een paar heel lieve oude mensjes als buren, die nauwelijks nog de deur uitkomen. Ze vinden het prima om pakjes aan te nemen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65486917
Pfffffffffffffff de proeftaartjes zijn klaar.
Niet helemaal naar mijn zin maar ik ga niet (meer) lopen stressen. Zo even als razende huisvrouw door mijn ontplofte huiskamer en keuken jagen zodat het ook een beetje spic en span is hier als het bruidspaar komt hihi.
En natuurlijk eerst even fotootjes maken zodat jullie ook mijn misbaksels kunnen zien hehe .

Muck, hopelijk laat je pakketje niet lang meer op zich wachten. Hier geen problemen met GLS, ik heb ook een briefje op de deur geplakt dat ze ook het pakketje bij de buren af mogen leveren als er niemand is. En dat werkt hier wel bij de bezorger.

Ik werd gister helemaal blij met mijn pretpakketje uit Engeland . Weer een hoop glitters (lime groene glitters en glitters met de naam: Way to much pink en daar is niet van gelogen hehe), de letterset van JEm en nog een paar leuke dingetjes. Ik heb even een klein vreugdedansje in de keuken gedaan .

Maar goed ik ga eens wat doen....
pi_65487241
Het heeft me ook echt overgenomen! Als ik ga winkelen speur ik alles af op zoek naar bruikbare vormpjes of materialen of versieringen of zo!

Ik ben heel benieuwd naar je proeftaartjes Vlitsie.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_65493501
Ik heb tylose binnengekregen, daarop staat dat ik het 2 uur moet laten rusten. Dat is nà het boetseren neem ik aan? Ja hè? . En moet dat nog op een speciale manier of plek, of kan ik het gewoon op het aanrecht leggen, bijvoorbeeld?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 28 januari 2009 @ 16:41:44 #74
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_65497289
Ah, Nouwk, je bent vandaag mijn held
De tylose lag nu al op de mat! Muchos gracias

En wow, de webshop is echt ontzettend netjes! Ik had me voorgenomen vanmiddag even te bellen als ik weer thuis was, maar kijk eens wat er in mijn mailbox zat:
quote:
Beste klant,

Helaas hebben wij net bericht van onze vervoerder ontvangen dat uw pakket helaas manco is (wat betekend dat zij niet weten waar het is gebleven). Zij schijnen u hiervan op de hoogte te hebben gesteld.Wij zullen vandaag nog een pakket naar u verzenden, deze zou morgen uiterlijk overmorgen bij u binnen moeten komen.Onze excuses voor het ongemak.Met vriendelijke groet,Mandy de Leeuwdeleukstetaartenshop.nlDe status van uw order bij De Leukste Taarten Shop is: Verzonden

Verzendinformatie:
Indien de status van uw bestelling 'verzonden ' is, wordt de bestelling binnen 2 werkdagen aangeleverd. Indien de vervoerder niemand op het afleveradres aantreft wordt een notitie achtergelaten voor een vervolgafspraak.Uw pakket is vanaf de eerstvolgende werkdag na deze mail onder bovenstaand bestel-/factuurnummer te traceren via onze Track&Trace pagina. Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, dan kunt u contact met ons opnemen.
Mocht u nog vragen hebben over uw bestelling, reageer dan s.v.p. op deze email.

Met vriendelijke groet,
Team van De Leukste Taarten Shop
Echt ontzettend netjes van ze
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_65497809
Dat is héél erg netjes van ze .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')