Het is wel een financiele instelling, die behoorlijke klappen krijgt...quote:Op maandag 6 oktober 2008 10:19 schreef Innisdemon het volgende:
Aegon is geen bank. De verzekeringstak van Aegon is vele malen groter, en houd de boel keurig overend (wat vergoedingen voor wurgpolissen daargelaten)
Bos is Feyenoorderquote:Op maandag 6 oktober 2008 10:46 schreef Q. het volgende:
Wouter Bos, kom naar beneden en sla je slag!
Nog niet inderdaad. Morgen wellicht.quote:Op maandag 6 oktober 2008 11:25 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken.
Is trouwens al bekend of ABP heeft moeten afschrijven?quote:Op maandag 6 oktober 2008 10:44 schreef Drugshond het volgende:
Pensioenen die in rook opgaan.
Wees maar niet bang, die zitten in de wapens en die zijn altijd nodigquote:Op maandag 6 oktober 2008 11:34 schreef axis303 het volgende:
[..]
Is trouwens al bekend of ABP heeft moeten afschrijven?
Die gaan vast weer heel hard roepen dat veel minder gedekt is en dat ze veel minder kunnen uitkeren...quote:Op maandag 6 oktober 2008 11:34 schreef axis303 het volgende:
[..]
Is trouwens al bekend of ABP heeft moeten afschrijven?
Variance in hun portfolios zal inderdaad wel redelijk beperkt zijn, aangezien ze pensioenen beheren. Maar ik geloof dat Middelkoop refereerde naar ABP tijdens de AIG problemen.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:04 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Die gaan vast weer heel hard roepen dat veel minder gedekt is en dat ze veel minder kunnen uitkeren...
Ondertussen zullen ze ongetwijfeld genoeg verdienen op de beurs door slim te handelen. Neem aan dat ze niet alleen aandelen in portefeuille hebben...
Waarom zou je zorgen gaan maken over het bedrijf waar je hypotheek loopt? Die hypotheekschuld blijft gewoon staan en wordt niet ineens verdubbeld ofzoquote:Op maandag 6 oktober 2008 11:30 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Nog niet inderdaad. Morgen wellicht.
Kort uitleg waarom het slecht gaat met Aegon volgens RTL Z: Aegon heeft veel geld belegd, het gaat slecht met belegingen, dus verliezen mensen vertrouwen in Aegon.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Veel kijkers bellen naar RTLZ om te zeggen dat ze niet zo negatief moeten doen over Aegon.
Hebben ze eigenlijk niet gewoon gelijk?quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:13 schreef PietjePuk007 het volgende:
Veel kijkers bellen naar RTLZ om te zeggen dat ze niet zo negatief moeten doen over Aegon.
Misschien wel, Fortis is ook door een kettingreactie ten onder gegaan waarvan bij mij de echte oorzaak nog steeds onduidelijk isquote:Op maandag 6 oktober 2008 12:28 schreef EchtGaaf het volgende:
Hebben ze eigenlijk niet gewoon gelijk?
Zo maak je toch alles kapot. Nu Aegon. Straks ING?
Aandelen vormen de waarde van het bedrijf, het uitgeven van aandelen is immers een vorm om kapitaal binnen te halen. Als aandelenkoers onderuit gaat, verliest een bedrijf een gedeelte van haar waarde. Als je als aandeelhouder 15 euro voor een aandeel betaald, en het is nu 5 euro, dan sta je natuurlijk op een verlies. Je kunt het weliswaar verkopen, maar als belegger wordt je daar niet gelukkig van. Alle aandelen bij elkaar van alle aandeelhouders vormen dus de waarde van dat bedrijf.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:20 schreef immortalsean het volgende:
misschien dat ik eens een 'aandelen 101' moet doornemen, maar een vraagje:
hoe kan een bedrijf op alleen aandelen te gronde gaan?
fortis heeft bank activiteiten, als iedereen daar geld vanaf willen halen doordat ze geen vertrouwen hebben in het bedrijf dan kan zo'n bedrijf niet alles uitbetalen en gaat daardoor failliet, een self-fullfilling prophecy enzo.
maar aegon heeft dus geen bankactiviteiten (aldus Innisdemon ), dus ze hebben niet allemaal mensen die hun geld terugwillen.
maar de aandelen koers gaat alleen omlaag, dat wil zeggen dat de aandeelhouders hun aandelen gewoon alleen tegen een lagere prijs kunnen verkopen dan ze gekocht hebben. en die kunnen volgens mij alleen verkopen als er een biedende partij is ... het bedrijf is toch niet verplicht om die aandelen terug te kopen terwijl ze er het geld niet voor hebben.
dus hoe kan een bedrijf door een dalende aandelenkoers onderuit gaan?
Aegon kocht al eerder ABN Amro deeltjes, verzekeren bijv. Jaren terug al weer.quote:Op maandag 6 oktober 2008 10:11 schreef Scorpie het volgende:
Is dit de volgende reus die om gaat vallen? Wat denken jullie?
ja, je geeft als bedrijf een miljoen aandelen uit omdat je kapitaal nodig hebt om activiteiten te ontplooien, je ontvangt van de kopers van die aandelen 15 miljoen euro. je kapitaal staat nu 15 milj. in de plus.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:39 schreef axis303 het volgende:
[..]
Aandelen vormen de waarde van het bedrijf, het uitgeven van aandelen is immers een vorm om kapitaal binnen te halen. Als aandelenkoers onderuit gaat, verliest een bedrijf een gedeelte van haar waarde. Als je als aandeelhouder 15 euro voor een aandeel betaald, en het is nu 5 euro, dan sta je natuurlijk op een verlies. Je kunt het weliswaar verkopen, maar als belegger wordt je daar niet gelukkig van. Alle aandelen bij elkaar van alle aandeelhouders vormen dus de waarde van dat bedrijf.
Je verhandelt aandelen in de markt, dus een bedrijf zal niet snel eigen aandelen inkopen. Dat doet zij alleen in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld in geval van strategisch beleid. Microsoft heeft geloof ik laatst nog ingekocht.
Bovendien 'draait' een bedrijf niet alleen op aandelen, ze hebben ook een gedeelte schuld door kort en/of langlopende leningen. Als je waarde drastisch vermindert dan heb je ook moeite om de schuldfinanciering draaiende te houden en komen je dagelijkse activiteiten in problemen.
Het probleem is dat je veel moeilijker geld kan lenen voor activiteiten in de (nabije) toekomst. Dat is de dood in de pot.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:55 schreef immortalsean het volgende:
[..]
ja, je geeft als bedrijf een miljoen aandelen uit omdat je kapitaal nodig hebt om activiteiten te ontplooien, je ontvangt van de kopers van die aandelen 15 miljoen euro. je kapitaal staat nu 15 milj. in de plus.
een paar jaar later zakt opeens de aandelen prijs in, omdat niemand nog aandelen in je bedrijf wilt kopen. de prijs per aandeel gaat van ¤15,00 naar ¤2,00, nu hebben je aandeelhouders een probleem, maar jij hebt zelf dan toch nog steeds die 15 miljoen euro aan kapitaal?
dan kan een bedrijf toch nog steeds gewoon z'n leningen aflossen en doorgaan met produceren/leveren. hoe kan een bedrijf dan over de kop gaan?
Er is natuurlijk een verschil tussen boek- en marktwaarde. Zo kun je bijvoorbeeld een hele hoge marktwaarde hebben als bedrijf, maar totaal geen winst. Je marktwaarde is je huidige aandelenkoers maal het aantal aandelen wat er uit staan. Beurskoers wordt 'bepaald' door allerlei factoren, speculaties, nieuws, resultaten etc.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:55 schreef immortalsean het volgende:
[..]
ja, je geeft als bedrijf een miljoen aandelen uit omdat je kapitaal nodig hebt om activiteiten te ontplooien, je ontvangt van de kopers van die aandelen 15 miljoen euro. je kapitaal staat nu 15 milj. in de plus.
een paar jaar later zakt opeens de aandelen prijs in, omdat niemand nog aandelen in je bedrijf wilt kopen. de prijs per aandeel gaat van ¤15,00 naar ¤2,00, nu hebben je aandeelhouders een probleem, maar jij hebt zelf dan toch nog steeds die 15 miljoen euro aan kapitaal?
dan kan een bedrijf toch nog steeds gewoon z'n leningen aflossen en doorgaan met produceren/leveren. hoe kan een bedrijf dan over de kop gaan?
Het kan best wel eens vervelend worden als je hypotheekverstrekker omvalt: linkje naar rtlzquote:Op maandag 6 oktober 2008 12:18 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Waarom zou je zorgen gaan maken over het bedrijf waar je hypotheek loopt? Die hypotheekschuld blijft gewoon staan en wordt niet ineens verdubbeld ofzo
lekker genaaid dus..quote:Op maandag 6 oktober 2008 14:31 schreef t-8one het volgende:
[..]
Het kan best wel eens vervelend worden als je hypotheekverstrekker omvalt: linkje naar rtlz
Als je hypotheek wordt overgenomen, is het maar de vraag of dat onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde rente kan.
Jawel hoor, kijk maar naar Fortis vandaagquote:Op maandag 6 oktober 2008 12:34 schreef PietjePuk007 het volgende:
Je kan mensen niet dwingen hun aandelen te houden.
Beetje onzinnige redenatie. Kan goed zijn dat ABN Amro het kwijt wilde omdat de klanten van die bedrijfsonderdelen niet (meer) tot hun doelgroep behoorden. Of misschien waren die delen te klein (als in: te weinig klanten) om voor ABN Amro rendabel te zijn, terwijl Aegon al meer klanten had waar dit goed bij zou passen. Of misschien moesten ze het wel van de hand doen van de NMA, omdat ze anders teveel marktaandeel zouden hebben in het betreffende segment (na een overname van een of andere kleine partij)quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:39 schreef fokthesystem het volgende:
Aegon kocht al eerder ABN Amro deeltjes, verzekeren bijv. Jaren terug al weer.
Als _toen al_ de abn amro het wel kwijt wilde, is een nu pas omvallen van aegon heel aannemelijk.
Die beheren ze lang niet altijd voor rekening en risico van de polishouder hoor. Ze garanderen ook rendementen, waarbij ze zelf maar moeten zien dat ze die rendementen (en het liefst uiteraard een surplus) halen.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:13 schreef axis303 het volgende:
Variance in hun portfolios zal inderdaad wel redelijk beperkt zijn, aangezien ze pensioenen beheren.
Het is niet de vraag of maar hoeveelquote:Op maandag 6 oktober 2008 11:34 schreef axis303 het volgende:
[..]
Is trouwens al bekend of ABP heeft moeten afschrijven?
Best vaag, ja.....Ik kan mij best voorstellen dat dit wantrouwen geeft.quote:Op maandag 6 oktober 2008 20:26 schreef frederik het volgende:
Het is natuurlijk wel vragen om vraagtekens bij aandeelhouders wanneer bij bepaalde spaarprodukten van aegon opeens voorwaarden veranderen (waardoor er meer geld binnen kan komen). Op 3 oktober is er een mail rondgegaan van aegon dat je bij de spaarcomfort van hun (van voormalig spaarbeleg) nu tussen de 50 euro en 2500 euro kunt storten elke maand, waar het maximum eerder 250 euro per maand was. In oktober was het zelfs mogelijk om 25000 in te leggen ipv 2500.
Zo'n regeling kan inhouden dat ze graag klanten willen overnemen, maar ook dat ze zeer dringend op korte termijn aan geld moeten komen
Fortis is ten onder gegaan doordat ze ABN-AMRO hebben overgenomen wat achteraf niet te financieren viel. AEGON en ING zijn gewoon stabiele banken met een uitstekende balans. Niets aan de hand dus. ING krijgt zelfs meer klanten dankzij de credietkrisis.quote:Op maandag 6 oktober 2008 12:34 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Misschien wel, Fortis is ook door een kettingreactie ten onder gegaan waarvan bij mij de echte oorzaak nog steeds onduidelijk is. Je kan mensen niet dwingen hun aandelen te houden
.
Nog jammerder voor de koers dan het nu al is? O jee, dan gaan we in de min straks..quote:Op maandag 6 oktober 2008 21:29 schreef PurnodePurno het volgende:
Aegon gaat echt niet overgenomen worden ofzo. De jaarcijfers zullen waarschijnlijk hondsberoerd zijn, maar dat is dan jammer, vooral voor de beurskoers. Verder is er bijzonder weinig aan de hand.
Ja, als dat zou kunnen. Maar wat zou het?quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 07:27 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
Nog jammerder voor de koers dan het nu al is? O jee, dan gaan we in de min straks..
De ABN stelde onder Groenink elke jaar z'n focus bij, veranderde van doelgroep etc...een zwalkende bende. Daarom werden ze indertijd dus overname kandidaat.quote:Op maandag 6 oktober 2008 16:47 schreef anboni het volgende:
[..]
Jawel hoor, kijk maar naar Fortis vandaag
[..]
Beetje onzinnige redenatie. Kan goed zijn dat ABN Amro het kwijt wilde omdat de klanten van die bedrijfsonderdelen niet (meer) tot hun doelgroep behoorden.
dat maakt of breekt een bedrijf tegenwoordig jahquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 12:16 schreef Lafayette het volgende:
Aegon lijkt me in de kern een prima bedrijf. Klote dat sentiment zo enorm funest kan zijn.
Nee, dat is helemaal niet klote. Want wat maakt het verder nu uit dat mensen -tijdelijk- bereid zijn om hun aandelen ver onder de reele waarde te verkopen? Dat is juist een kans! Het bedrijf Aegon draait wel door hoor, mensen storten hun premies iedere maand trouw.quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 12:16 schreef Lafayette het volgende:
Aegon lijkt me in de kern een prima bedrijf. Klote dat sentiment zo enorm funest kan zijn.
Alleen bankenquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 12:34 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
dat maakt of breekt een bedrijf tegenwoordig jah
Je weet niet hoeveel er weg is via aandelen Fortis, CDO's beleggingen die ze niet willen verkopenquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 12:16 schreef Lafayette het volgende:
Aegon lijkt me in de kern een prima bedrijf. Klote dat sentiment zo enorm funest kan zijn.
kan je nu lekker bijkopenquote:Op dinsdag 7 oktober 2008 18:38 schreef Light het volgende:
Ik heb aandelen Aegon, dat moet voldoende zijn om faillisement te voorkomen
Valt bijvoorbeeld een levensloopregeling met een gegarandeerd eindkapitaal ook onder die regeling?quote:Op dinsdag 7 oktober 2008 20:52 schreef HPoi het volgende:
mweh, ik heb daar een berg geld staan.....
Maarja, valt onder de 100.000 he.
Huh? Lopende een contract?quote:Op maandag 6 oktober 2008 14:31 schreef t-8one het volgende:
Als je hypotheek wordt overgenomen, is het maar de vraag of dat onder dezelfde voorwaarden en met dezelfde rente kan.
Waarom is dat leuk?quote:
O. Vooruit dan.quote:
Ik had eind van de middag toch maar even met me tussenpersoon gebeld en die zei inderdaad ook dat bijvoorbeeld een levensloopregeling er niet onder valt.quote:Op woensdag 8 oktober 2008 19:16 schreef eriksd het volgende:
bos zei gister: alleen geld dat onder de bankafdeling valt
quote:AEGON: PERSCONFERENTIE IN LONDEN
Buffer Aegon wordt kleiner
9 oktober 2008, 8:20 uur | FD.nl
Door: Pieter Couwenbergh en Marcel Hooft van Huysduynen
Het financiële stootkussen van Aegon is kleiner geworden. De verzekeraar ging er van uit in staat te zijn om honderden miljoenen aan hybride schuldpapier uit te geven om tegenvallers op te vangen. Maar door de crisis op de financiële markten is het nu niet mogelijk om zulke effecten te verkopen, bevestigt Aegon. 'De markt is momenteel niet gunstig', zegt een woordvoerder.
Bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers begin augustus zei Aegon ervan uit te gaan voor in totaal euro 1,8 mrd aan 'financiële flexibiliteit' te hebben, ofwel extra buffers die de verzekeraar niet nodig heeft om aan de kapitaaleisen te voldoen. Volgens Aegon gaat het om euro 800 mln aan overtollig vermogen en euro 1 mrd aan 'leencapaciteit' en kasgeld in de holding. De leencapaciteit is weggevallen.
Met welk bedrag de buffer precies is gekrompen, wil Aegon niet zeggen. 'Dat maken we op 6 november bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers', aldus de woordvoerder.
Aegon geeft vandaag een persconferentie in Londen bij Merrill Lynch waar de kredietwaardigheid van het concern wordt toegelicht
Het persbericht van Aegon (Nederlands) over de persconferentie
Zorgen over kredietstatus
Hoewel Aegon zijn 'financiële flexibiliteit' nu niet nodig heeft, beginnen sommige analisten zich zorgen te maken over de kapitaalpositie van het bedrijf en de AA-kredietstatus van het concern. De vraag is al opgeworpen of Aegon het dividend over 2008 wel gaat betalen. De euro 930 mln die Aegon daarmee zou besparen zou de verzekeraar kunnen gebruiken om zijn reserves op peil te houden.
Aegon heeft onder meer een portefeuille Amerikaanse bedrijfsobligaties van euro 36 mrd, waarop nieuwe verliezen worden verwacht. Begin augustus gaf Aegon zelf al aan daarmee rekening te houden. 'Al weet ik nog niet waar en hoe', aldus topman Alexander Wynaendts toen.
De beurskoers van Aegon is de afgelopen dagen gekelderd. Gisteren beperkte Aegon het verlies op een negatief gestemde beurs tot 2,1% om op euro 4,11 te sluiten. Begin dit jaar stond Aegon nog op euro 10. Het bedrijf is nu euro 6,3 mrd waard.
Beperkte blootsstelling?
Andere analisten menen overigens dat Aegon niet zal hoeven te snijden in zijn dividend. Zoals zakenbank Keefe, Bruyette & Woods, dat een koopadvies geeft en het aandeel 'verbazingwekkend aantrekkelijk gewaardeerd' noemt.
Aegon heeft zich de laatste dagen voortdurend gedistantieerd van de bankencrisis door te benadrukken geen bank maar een verzekeraar te zijn, en door te wijzen op zijn beperkte blootstelling aan directe aandelenbeleggingen (euro 500 mln), zijn kredietstatus van AA bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's en de extra financiële ruimte van euro 1,8 mrd.
Maar nerveuze beleggers blijven het aandeel verkopen, net als de aandelen van andere verzekeraars met veel Amerikaanse activiteiten. Amerikaanse verzekeraars lijden sterk onder de implosie van het bankwezen omdat ze voor miljarden aan obligaties van financiële instellingen hebben, die over de kop zijn gegaan of misschien nog zullen gaan. Aegon bezit voor in totaal euro 880 mln aan schuldpapier van Lehman Brothers, Washington Mutual en verzekeraar AIG. De verzekeraar had eind juni voor in totaal euro 9,7 mrd aan schuldpapier van Amerikaanse financials.
Handel schuldpapier
De grote vraag voor Aegon is hoe de prijs van het schuldpapier zich ontwikkelt, ook omdat er in legio segmenten van de financiële markten nauwelijks handel is.De Amerikaanse verzekeraar Metlife zei gisteren voor $ 2,8 mrd nieuwe aandelen uit te geven. Metlife heeft verliezen geleden op schuldpapier van Amerikaanse banken. En afgelopen maandag kreeg het Amerikaanse Hartford Financial Services een injectie van $2,5 mrd van het Duitse Allianz.
Gebouw van Aegon in Den Haag. Bij de presentatie van de cijfers op 6 november maakt het concern meer bekend over financiële buffer.
SEC klaagt aan dochter Aegon aan
De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft medewerkers van World Financial Group, een dochter van Aegon die beleggingen van verschillende financieel dienstverleners verkoopt, aangeklaagd omdat ongeschikte producten werden verkocht. Volgens Standard & Poor's Equity Research kan de civiele zaak een groot probleem worden. Aegon denkt van niet, omdat het geen Aegon-producten betrof.
Aegon heeft de volledige 200 miljard nodig om uit de problemen te komenquote:Op donderdag 16 oktober 2008 09:43 schreef Whiteguy het volgende:
Om dit topic nog maar wat leven in te blazen:
hoe ver gaan we met het aandeel nog omlaag ?
Ten tijde van schrijven: 3,77
Contractbreuk kan altijd, maar nakoming eisen ook.quote:Op donderdag 9 oktober 2008 09:15 schreef indahnesia.com het volgende:
tuurlijk, als de nood hoog is kan alles.
Vrijwel identiek aan de voorwaarden voor ING.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 08:32 schreef Dulk het volgende:
en wat staat er tegenover, of weten we dat pas over een uur?
quote:Aegon krijgt euro 3 mrd uit het steunfonds voor de financiële sector, dat is ingesteld door de Nederlandse overheid. De voorwaarden voor de kapitaalinjectie zijn bijna identiek aan die van de overeenkomst tussen de overheid en ING.
De Nederlandse staat steekt euro 3 mrd in verzekeraar Aegon. De overheid zal twee commissarissen bij Aegon benoemen. Dat maakten het ministerie van Financiën en Aegon dinsdag bekend.
quote:Aegon krijgt miljardensteun
Uitgegeven: 28 oktober 2008 08:07
Laatst gewijzigd: 28 oktober 2008 08:38
AMSTERDAM - Verzekeraar Aegon krijgt drie miljard euro uit het steunfonds voor de financiële sector dat is ingesteld door de Nederlandse overheid.
Dat hebben het bedrijf en het ministerie van Financiën dinsdagochtend bekendgemaakt. Het bedrag is bedoeld om Aegons positie te versterken in de 'huidige periode van onzekerheid', zo licht de bank en verzekeraar dinsdag toe. De overheid benoemt twee commissarissen bij Aegon.
Aegon is de tweede financiële instelling die een beroep doet op het steunfonds dat het ministerie van Financiën heeft ingesteld voor banken en verzekeraars die door de kredietcrisis in problemen zijn geraakt. Eerder kreeg ING 10 miljard euro uit het fonds.
Rente
In ruil voor het kapitaal krijgt de Nederlandse staat aandelen in Aegon. Aan de kapitaalinjectie hangt een rente van 8,5 procent. Aegon kan tot 10 oktober volgend jaar een derde van de aandelen terugkopen tegen de uitgifteprijs van 4 euro tot 4,52 euro per stuk. De resterende aandelen kan de verzekeraar op elk moment terugkopen tegen 150 procent van de uitgifteprijs.
Nettoverlies
Tegelijkertijd maakte de verzekeraar ook zijn resultaten over het derde kwartaal bekend. Het concern leed een nettoverlies van ongeveer 350 miljoen euro. Het bedrijf heeft onder meer voor 400 miljoen aan afschrijvingen moeten doen.
Om zijn kapitaalpositie verder te versterken zal Aegon over 2008 geen slotdividend uitkeren.
quote:Tegelijkertijd maakte de verzekeraar zijn resultaten over het derde kwartaal bekend. Het concern leed een nettoverlies van ongeveer euro 350 mln. Het bedrijf heeft onder meer voor euro 400 mln aan afschrijvingen moeten doen.Om zijn kapitaalpositie verder te versterken zal Aegon over 2008 geen slotdividend uitkeren.
Dadelijk alle Nl-se financials ook nog genationaliseerd en aan de grond! Weg met het geld en socialism forever!quote:
quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 10:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dadelijk alle Nl-se financials ook nog genationaliseerd en aan de grond! Weg met het geld en socialism forever!
Ja, want voetbal is zooo belangrijk.quote:
Kun je krijgen. Met 8,5% rente.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 10:52 schreef schoelje het volgende:
Wanneer geeft de staat eens een keertje 3 miljard aan mij? Ik heb ook financiele krisis.
Nog even en je ontploft... Latente zelfmoordterrorist!quote:
Kalmte kan je hart reddenquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:21 schreef Klopkoek het volgende:
Ik ben vandaag nog bozer geworden...
tegen 50% van het eigendomsrecht in je huis en 8,5% rente per jaar en twee commissarissen die je salaris gaan inpikkenquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 10:52 schreef schoelje het volgende:
Wanneer geeft de staat eens een keertje 3 miljard aan mij? Ik heb ook financiele krisis.
Die kant gaat het wel opquote:Op dinsdag 28 oktober 2008 10:07 schreef LXIV het volgende:
Dadelijk alle Nl-se financials ook nog genationaliseerd en aan de grond! Weg met het geld en socialism forever!
Omdat er steeds meer genationaliseerd wordt?quote:
Het systeem staat op springen.quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:21 schreef Klopkoek het volgende:
Ik ben vandaag nog bozer geworden...
Hoezo? We komen steeds dichter bij de socialistische heilstaat en jij wordt bozer??>quote:Op dinsdag 28 oktober 2008 12:21 schreef Klopkoek het volgende:
Ik ben vandaag nog bozer geworden...
Bronquote:Aegon zou niet praten niet met Nederlandse staat over steun
AMSTERDAM (Dow Jones)--Aegon nv praat momenteel niet met het Ministerie van Financien over een eventuele nieuwe kapitaalinjectie.
Dit meldt het Financieele Dagblad donderdag op basis van uitspraken van topman Alexander Wynaendts woensdag tijdens zijn bezoek aan Turkije.
Eerder kreeg Aegon een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid van EUR3 miljard.
Aegon bezoekt Turkije momenteel omdat het in het land wil groeien. Turkije heeft een bevolking van circa 75 miljoen mensen die gemiddeld 29 jaar oud zijn, aldus het FD.
Volgens de krant wil Aegon zijn naamsbekendheid in het land onder andere vergroten via de naamsbekendheid van voetbalclub Ajax waar het sinds 1 juli 2008 hoofdsponsor van is.
LOLquote:Op donderdag 22 januari 2009 09:56 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Bron
De kop van 't artikel![]()
.
Van mij mag dat hele bedrijf door het afvoerputje, wat een criminelen zijn hetquote:Op maandag 16 februari 2009 16:10 schreef PietjePuk007 het volgende:
Analisten verwachten banenverlies bij Aegon
Morgen cijfers, dat wordt hoe dan ook spectaculair.
Bronquote:Aegon boekt EUR1,2 miljard nettoverlies in KW4
17 februari 2009, 8:21 uur | FD.nl/DJ
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Aegon nv heeft over het vierde kwartaal van 2008 een fors nettoverlies geboekt, vooral door verliezen op 'fair value items' en een negatief onderliggend resultaat. Dat maakt de verzekeraar dinsdag bekend.
Het bedrijf benadrukt dat het ondanks het groter dan verwachte verlies een sterke kapitaalpositie behoudt. De kapitaalbuffer bedroeg aan het einde van 2008 euro 2,9 mrd.
Dat is het overschot boven het niveau dat benodigd is om de AA-kredietrating te behouden. Het betekent een beperkte daling ten opzichte van het voorgaande kwartaal, toen de buffer was opgekrikt tot euro 3,3 mrd met behulp van een kapitaalinjectie door de Nederlandse overheid.
Aegon verwacht in 2009 nog eens euro 1,5 mrd aan kapitaal vrij te maken, nadat in 2008 al euro 1,7 mrd werd vrijgemaakt, als onderdeel van maatregelen om de crisis te weerstaan.
De verzekeraar zegt daarnaast op koers te liggen op euro 150 mln aan kosten te besparen in 2009.
Het nettoverlies kwam volgens de voorlopige cijfers uit op circa euro 1,2 mrd en was daarmee aanzienlijk groter dan de verwachting van vier door FD.nl/DJ geraadpleegde analisten, die gemiddeld waren uitgegaan van euro 663 mln. In het vierde kwartaal van 2007 boekte Aegon nog een winst van euro 648 mln.
Een groot deel van het verlies kwam voor rekening van de fair value items - beleggingen die naar marktwaarde moeten worden gewaardeerd, waaronder kredietproducten en beleggingen in hedgefondsen en private equity. Deze post kwam uit op een verlies van euro 0,8 mrd.
Daarnaast boekte Aegon ook een onderliggende negatief resultaat van euro 200 mln, als gevolg van versterking van de reserves, versnelde afschrijvingen op acquisities in de VS en lagere beheervergoedingen.
Op de aandelenportefeuille werd een winst geboekt van circa euro 100 mln. Verder boekte het verzekeringsconcern euro 500 mln af, voor belastingen, waarvan circa euro 350 mln op obligaties.
Het bedrijf meldt verder dat de kernactiviteiten gezond blijven, ondanks de aanhoudende onrust op de financiele markten. De verkoop van nieuwe levensverzekeringen kwam in het vierde kwartaal uit op euro 0,6 mrd.
Aegon publiceert de definitieve cijfers op 12 maart.
Je kan nu zonder probelen een bosje kopen voor minder dan 3.30quote:Op dinsdag 17 februari 2009 09:45 schreef LXIV het volgende:
Daling valt tegen. Ik had gehoopt nog een bosje op 3,30 op te kunnen pakken. Nu er al in?
Het lijkt me wel aardig om voor 200 euro ING en Aegon te kopen, gewoon om eens te proberenquote:
Tuurlijk kan dat, maar of het slim is...quote:Het lijkt me wel aardig om voor 200 euro ING en Aegon te kopen, gewoon om eens te proberen
Kan dit?
Stel ING wordt genationaliseerd word gebeurt er dan met de aandelen van de aandeelhouders? Blijven deze geldig, worden ze afgekocht?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:56 schreef TheRoach het volgende:
[..]
Tuurlijk kan dat, maar of het slim is...
Erg flauw, maar ...quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:48 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Het lijkt me wel aardig om voor 200 euro ING en Aegon te kopen, gewoon om eens te proberen
Kan dit?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bronquote:Aegon kredietratings verlaagd bij Fitch
AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietbeoordelaar Fitch heeft de rating op Aegon nv naar beneden bijgesteld. De verlaging volgt op de mededeling van Aegon dat het naar verwachting een verlies over het vierde kwartaal van 2008 zal boeken van EUR1,2 miljard. Dat meldt Fitch vrijdag in een persbericht.
De Long-term Issuer Default Rating gaat naar 'A+' van 'AA', de senior unsecured debt rating gaat naar 'A' van 'AA-' en de Short-term IDR and commercial paper ratings gaat naar 'F1' van 'F1+'.
omdat je er een balanspositie bijkoopt van 300 miljard verliesquote:Op dinsdag 24 februari 2009 13:27 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik geloof dat ING nog maar 7 miljard waard is op de beurs.
Bos koopt wel de rotte leningen van ING. Maar waarom niet voor 7 miljard het hele concern
Beide bedrijven zijn gewoon failliet. Op den duur zal ook blijken dat het voor Woutertje Boslim niet meer te behappen valt (in het Engels heb je daar het mooie woord: unsustainable voor).quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:08 schreef capricia het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe het met ING en Aegon af gaat lopen... Het dubbeltje kan nog alle kanten opvallen.
unsustainable als in onhoudbaar?quote:Op zaterdag 7 maart 2009 13:41 schreef Josef2004 het volgende:
[..]
Beide bedrijven zijn gewoon failliet. Op den duur zal ook blijken dat het voor Woutertje Boslim niet meer te behappen valt (in het Engels heb je daar het mooie woord: unsustainable voor).
Dit kan, maar houdt er rekening mee dat de transactiekosten bij aankoop 10 euro zijn. Bij verkoop ook weer 10 euro. Je moet, als je 200 euro in Aegon aandelen stopt, eerst 10% rendement draaien om quite te spelen.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 11:48 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Het lijkt me wel aardig om voor 200 euro ING en Aegon te kopen, gewoon om eens te proberen
Kan dit?
quote:Aegon keert 75 miljoen aan bonussen uit
Verzekeraar Aegon, dat vorig jaar 3 miljard euro steun kreeg van de Nederlandse staat, keert 75 miljoen euro aan bonussen uit over 2008. De bonussen gaan naar in totaal 10.000 van de 30.000 medewerkers. Gemiddeld is dit 7.500 euro per persoon.
Dit bleek vanmorgen tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Aegon. Topman Alexander Wynaendts zei in een telefonische toelichting dat het bedrag van 75 miljoen „significant” lager is dan het – niet genoemde – bedrag in 2007.
Aegon boekte in 2008 zijn eerste kwartaal- en jaarverlies ooit. Als gevolg van de kredietcrisis leed het bedrijf een nettoverlies van 1,2 miljard euro in het vierde kwartaal en 1,1 miljard euro over heel 2008. Het verlies kwam met name door ontwikkelingen in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor Aegon, en verliezen op de beleggingsportefeuille.
Wynaendts zei dat het begin van 2009 „uitdagend” is geweest. Het bestuur zag eerder af van zijn bonus over 2008, een belofte die werd gedaan toen Financiën de kapitaalinjectie gaf. Wynaendts wilde niet zeggen of de bestuursleden ook over 2009 afzien van een bonus. „Het jaar is nog maar net begonnen. We bekijken dit nadat 2009 is afgesloten.”
Dat bedrijven die geld van de overheid hebben gehad bonussen uitkeren heeft tot veel maatschappelijke verontwaardiging geleid. ING en ABN Amro maakten al bekend bonussen uit te keren.
Allemaal de schuld van het kapitalismequote:
Weet je het heel zeker?quote:Op maandag 16 maart 2009 22:57 schreef sneakypete het volgende:
Alhoewel wij een kapitaalverzekering hebben, gewoon een zak cash dus met een gegarandeerde minimumuitkering waarvoor dan weer de Nederlandse bank garant staat.
quote:
bronquote:Toepassing depositogarantiestelsel (DGS)
Afhankelijk van de voorwaarden vallen bankspaarproducten onder het DGS. Op hoofdlijnen zijn de criteria hierbij, dat het gaat om tegoeden die worden gevormd door op een rekening staande gelden van particulieren en kleine ondernemers, die aangehouden worden bij een bank met een vergunning van de Nederlandsche Bank of een andere EU lidstaat (inclusief EER landen), en die een bank onder de toepasselijke wettelijke en contractuele voorwaarden dient terug te betalen. Tegoeden die worden opgebouwd aan de hand van een kapitaalverzekering vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Reden hiervoor is dat er bij een kapitaalverzekering sprake is van het opbouwen van een aanspraak bij een verzekeraar, een instelling die niet onder de dekking van het depositogarantiestelsel valt.
Als AEGON omvalt moet je je waarschijnlijk melden bij de curator, of de rechtsopvolger van AEGON. Nadeel is dat de partij die de polissen eventueel overneemt het recht heeft de polisvoorwaarden aan te passen.quote:Op maandag 16 maart 2009 23:24 schreef sneakypete het volgende:
Hmzz!!
Zal het nog 'ns nader uitzoeken, thanks voor de tip
Aegon valt vast niet om, dan gaan een hoop mensen in de problemen komen met hun (spaar)hypotheekquote:Op maandag 16 maart 2009 23:31 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Als AEGON omvalt moet je je waarschijnlijk melden bij de curator, of de rechtsopvolger van AEGON. Nadeel is dat de partij die de polissen eventueel overneemt het recht heeft de polisvoorwaarden aan te passen.
Dit soort fratsen vertellen die financieel adviseurs nooit aan hun klanten, nee meneer AEGON kan niet failliet, ze bestaan al zo lang en doen zo goed hun werk![]()
Ik zit met hetzelfde probleem bij de deze club, ik betaal ze helemaal niks meer, want het vertrouwen is weg. .
En wat de denken van alle pensioenen die daar lopen?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 09:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Aegon valt vast niet om, dan gaan een hoop mensen in de problemen komen met hun (spaar)hypotheek
Nu ik er zo over nadenk kan het bijna niet anders dan dat Bos AEGON moet nationaliseren en alle tegoeden moet garanderen als het zover komt. Als ie dat niet doet leidt het tot zoveel burgerlijke onrust richting de staat dat het bijna niet anders kan (alhoewel de staat er natuurlijk in feite niets mee te maken heeft).quote:Op dinsdag 17 maart 2009 11:09 schreef capricia het volgende:
[..]
En wat de denken van alle pensioenen die daar lopen?
Als Aegon valt, is dat een groot drama voor heel veel mensen.
Genietenquote:Op dinsdag 17 maart 2009 11:09 schreef capricia het volgende:
Als Aegon valt, is dat een groot drama voor heel veel mensen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
Bronquote:'Steun Aegon achteraf gezien niet nodig'
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Aegon heeft de staatssteun van euro 3 mrd achteraf niet nodig gehad om te overleven, zegt topman Alex Wynaendts in gesprek met het Financieele Dagblad.
Wynaendts heeft echter geen spijt van de beslissing in oktober 2008. "Niemand wist wat er na de val van Lehman zou gaan gebeuren. We wilden aan de veilige kant blijven zitten, de kapitaalmarkt zat volledig op slot."
Aegon vroeg de steun aan, omdat het bang was dat het zijn AA-rating zou verliezen, aldus het FD.
"Het relatieve belang van een hoge rating is afgenomen. De meeste verzekeraars zijn teruggezakt naar een enkele A-rating, zonder dat hun dit op grote schaal klanten kost", zegt Wynaendts. De topman stelt tegenover de krant dat het extra kapitaal Aegon juist nu een goede uitgangspositie geeft om sterker uit de crisis te komen.
Hold your horses....quote:Op donderdag 24 september 2009 09:16 schreef PietjePuk007 het volgende:
[..]
Bron
Lekker makkelijk achteraf, wat had ie gezegd als de koers nog verder ingezakt was?
Uit de resultaten van Q32008quote:AEGON heeft ook belegd in andere hypotheek gerelateerde beleggingen, onder meer in effecten met als onderpand near-prime hypotheken, zogenoemde Alt-A en negative amortization/Option ARM floaters. Het grootste deel van deze portefeuille is super senior en zo opgezet dat hoge verliezen op het onderpand kunnen worden weerstaan. Zelfs in het geval van zware verliezen op het onderpand, zullen verliezen op de hoofdsom beperkt blijven.
Meer dan 86% van AEGON’s commercial mortgage-backed beleggingen hebben een senior of super senior AAA rating en kunnen zware verliezen op het onderpand weerstaan zonder verlies op de hoofdsom.
Bronquote:Verzekeraar Aegon betaalt 1 miljard euro terug aan de Nederlandse overheid. De Haagse verzekeraar betaalt een premie van maximaal 13 procent voor het vroegtijdig aflossen. Het bedrag wordt op 30 november terugbetaald, meldt Aegon donderdag.
Bronquote:Aegon boekte in het vierde kwartaal een winst van 393 miljoen euro, veel meer dan de 168 miljoen euro waarop analisten in doorsnee rekenden. Dankzij het goede kwartaal schreef het bedrijf ook zwarte cijfers over heel 2009. Aegon won 2 procent.
http://www.telegraaf.nl/d(...)ich_Re__.html?p=20,1quote:Aegon stijgt na geruchten interesse Munich Re
AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon steeg vrijdag ruim 3 procent na geruchten dat de Duitse herverzekeraar Munich Re interesse zou hebben in het bedrijf. Aegon weigerde commentaar. Munich Re was niet direct beschikbaar voor commentaar.
Aegon 26-02-2010 (11:41)
4,64 EUR +4,84% +0,21
Onder handelaren zou het gerucht de ronde doen dat Munich Re naar Aegon kijkt. De Britse krant Times meldde het gerucht vervolgens op de website.
De marktkapitalisatie van Aegon is momenteel 7,6 miljard euro, die van Munich Re 22 miljard euro. Vrijdag om 11.20 uur noteerde het aandeel 3,3 procent hoger op 4,6 euro.
Laten we hopen dat het waar is, dan komen alle toekomstige verliezen van Aegon op het bordje van de Duitse belastingbetalerquote:Op vrijdag 26 februari 2010 11:59 schreef LXIV het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/d(...)ich_Re__.html?p=20,1
Een overname boven de 5 euro zou me heel, heel veel geld opleveren. Wat is de kans dat zo'n bericht waar is? Als het op de voorpagina van de Times staat? En wat zou een reele overnamekoers zijn? 5,50 ofzo?
Ik dacht dat de Duitsers stonden voor 'degelijkheid', dat kan meteen overboord nadat ze AEGON hebben overgenomenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 12:59 schreef pberends het volgende:
[..]
Laten we hopen dat het waar is, dan komen alle toekomstige verliezen van Aegon op het bordje van de Duitse belastingbetaler![]()
.
Lolquote:Op vrijdag 26 februari 2010 18:14 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik dacht dat de Duitsers stonden voor 'degelijkheid', dat kan meteen overboord nadat ze AEGON hebben overgenomen
Ik begrijp het wel, AEGON heeft een tweede Wirtschaftswunder nodig om nog weer wat te wordenquote:
Aegon is levensgevaarlijk, net zoals alle financials. Hun totale balans is 300 miljard dollar (220 miljard euro), oftewel 40% van het Nederlandse BBP. Als al hun assets 10 procent dalen dan zit je met een strop van 22 miljard euro voor de Nederlandse belastingbetaler. Het zou mooi zijn als de Duitsers het overnemen, dan slinkt onze financiële sector als % BBP aanzienlijk.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 19:39 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik begrijp het wel, AEGON heeft een tweede Wirtschaftswunder nodig om nog weer wat te worden
in de jaren 90 koste een aandeel aegon 60 euroquote:Op maandag 6 oktober 2008 10:11 schreef Scorpie het volgende:
[ afbeelding ]
Intraday koers:
[ afbeelding ]
Zie de huidige beursnotering na vandaag 18% in de min: 5,10 , een fractie van de waarde van een jaar geleden (toen 14 euro). Is dit de volgende reus die om gaat vallen? Wat denken jullie?
Dat Wabeke een 'puppet' was van de bank/verzekeraars was mij al langer duidelijk. Het Kifid is ook het schoothondje van dit zooitje criminele tuig, die gaan echt niet de problemen voor de woekerpolishouders oplossen. Slecht nieuws over AEGON is goed nieuwsquote:Ombudsman Wabeke krijgt forse kritiek Koersplanzaak
• door MANNO VAN DEN BERG
Gedupeerden van Aegon-product Koersplan halen fel uit naar Jan Wolter Wabeke. De financieel ombudsman zou onterecht zijn goedkeuring hebben uitgesproken over de schikking tussen Aegon en de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim. Een schikking die ook Koersplan betreft. „Wabeke heeft daarmee zijn eigen reglementen overtreden én schade toegebracht aan gedupeerden die nog een juridische strijd met Aegon voeren”, aldus Godfried Sippel, voorzitter van Koersplan De Weg Kwijt.
De stichting heeft hierover op 3 december 2009 een klacht ingediend, in een brief aan Kifid-voorzitter Rein Jan Hoekstra. De ombudsman is onderdeel van klachteninstituut Kifid. Ook na een tweede brief in januari bleef het echter oorverdovend stil. „Tot twee keer toe hebben we aangetekend een brief gestuurd, geen reactie, het is inmiddels maart. Dit terwijl we 22.000 gedupeerden vertegenwoordigen. Indirect gaat het om 650.000 klanten”, aldus Sippel. Zijn stichting neemt het Wabeke kwalijk dat hij de woekerpolisschikking van Aegon redelijk en billijk heeft genoemd en in lijn met zijn aanbeveling voor woekerpolissen. Dit is volgens Sippel schadelijk voor de Koersplangedupeerden die via de rechter hun gelijk proberen te halen. „Aegon gebruikt de woorden van Wabeke in zijn communicatie en in brieven aan klanten.” Tussen Koersplan De Weg Kwijt en Aegon loopt sinds 2005 een zaak bij de rechtbank in Utrecht. In mei 2009 kwam daaruit een vonnis dat gedupeerden fors meer compensatie biedt dan het door Aegon in juli 2009 gesloten akkoord. De zaak dient inmiddels in hoger beroep.
Wabeke gaat met zijn steun volgens Sippel bovendien zijn boekje te buiten. Diens eigen reglementen schrijven voor dat Wabeke geen uitspraken mag doen over zaken die onder de rechter zijn. Sippel. „We willen dat hij zijn woorden corrigeert en zijn steun aan de Aegon-schikking intrekt.” Een woordvoerder van het Kifid betreurt het dat er op de klacht niet is gereageerd, maar verwijst voor een inhoudelijke reactie naar de ombudsman zelf. Wabeke erkent dat hij geen oordelen mag vellen over zaken die onder de rechter zijn. Zo’n oordeel betreft volgens hem echter een uitspraak in een individuele bij hem aanhangig gemaakte zaak. „Elke klager over Koersplan krijgt van mij daarom een brief dat ik om die reden niet bevoegd ben een uitspraak te doen, élke klager.” Zijn uitlatingen over de Aegon-schikking vallen volgens Wabeke echter geenszins onder de term ’oordeel’ in die zin. „Ze zijn dus niet in strijd met de reglementen.”
Bron: Telegraaf
Hadden we toen al euro's?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 20:32 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
in de jaren 90 koste een aandeel aegon 60 euro
Hé.... een afleidingsmanoeuvrequote:
Wie heeft er dan verkocht toen dit bedrijf zijn belang uitbreidde? En waarom willen ze zo'n groot belang? Om het dividend zat het ze niet te doen zijn.quote:AMSTERDAM (Dow Jones)--Dodge & Cox, een beleggingsfonds uit San Francisco, heeft een stemrecht van 5,02% in Aegon nv. Dat blijkt vrijdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).
De meldingsplicht is ontstaan op 16 maart 2010. Het stemrecht wordt middellijk reeel gehouden via diverse clienten en bestaat uit 112.971.177 stemmen.
Het betreft de eerste melding van Dodge & Cox inzake Aegon.
Bizar.quote:Op maandag 12 april 2010 15:20 schreef xenobinol het volgende:
Het zijn ratten en het blijven ratten
Eerlijk over later, maar niet eerlijk over de kosten. Typisch AEGON natuurlijk
Typische praktijken van AEGON verkopers, de markt afstruinen naar domme schapen om die een misbaksel aan te smeren. Puur uit winstbejag, ik heb nog meer respect voor een cokedealer, die gunt zijn klanten tenminste nog een pleziertjequote:
Pensioenadvies: 2215 euro per uurquote:Op maandag 12 april 2010 15:20 schreef xenobinol het volgende:
Het zijn ratten en het blijven ratten
Eerlijk over later, maar niet eerlijk over de kosten. Typisch AEGON natuurlijk
Nou ja, 13% valt me nog heel erg mee. Een gemiddeld beleggingsfonds pakt meer af.quote:
Tja.... je zou verwachten met al die automatisering dat men goedkoper zou kunnen werken. Kennelijk vind men het heel normaal om grote sommen geld in rekening te brengen voor matig tot slecht werk.quote:Op maandag 12 april 2010 16:22 schreef Mendeljev het volgende:
Nou ja, 13% valt me nog heel erg mee. Een gemiddeld beleggingsfonds pakt meer af.
Lol, vind ik niet. Het enige wat ze doen met de pensioengelden is af en toe overboekingen en transacties. Met de huidige automatisering en efficiëntie zou de premie ver beneden de 1% moeten zijn.quote:Op maandag 12 april 2010 16:22 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Nou ja, 13% valt me nog heel erg mee. Een gemiddeld beleggingsfonds pakt meer af.
Ik heb er wel mijn spaargeld staan hoorquote:Op dinsdag 17 augustus 2010 11:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het zou echt veel beter zijn als deze tent failliet gaat, helaas moest de overheid het feestje weer verpesten door kapitaalsteun te verlenen.
Nou, daar zou ik nog maar niet zo zeker van zijn bij de firma Aegon.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 12:06 schreef MrBadGuy het volgende:
Ik heb er wel mijn spaargeld staan hoor
Mmmm... misschien een beetje laat dit nieuws over onze 'eerlijke' vrienden. Maar wat ik me afvroeg.... die boete dat krijgen ze toch voor het versnelt aflossen?quote:Aegon lost euro 500 mln aan steun af
1 september 2010, 9:12 uur | FD.nl
Aegon heeft voor de tweede keer een deel van de steun afgelost die de verzekeraar eind 2008 kreeg van de Nederlandse overheid.
De verzekeraar maakte gisteren bekend euro 500 mln te hebben terugbetaald aan de Staat. Vorig jaar loste Aegon al euro 1 mrd af. Er is nu nog euro 1,5 mrd af te lossen.
De terugbetaling is gepleegd volgens de afspraken die Aegon hierover kort geleden met de Europese Commissie heeft gemaakt. Aegon zal het resterende bedrag voor eind juni 2011 terugbetalen.
Aegon heeft bij deze tweede aflossing in totaal euro 563 mln overgemaakt aan de Nederlandse overheid. Op het bedrag van euro 500 mln heeft Aegon een premie betaald van 10,3% , ofwel euro 52 mln. Aegon betaalde bovendien euro 11 mln aan rente die de verzekeraar sinds eind mei schuldig was over het bedrag.
Aandelenemissie
Aegon zegt de aflossing te hebben gepleegd uit het kapitaaloverschot dat door de bedrijfsonderdelen is uitgekeerd aan de holding.
Analisten betwijfelen of Aegon de resterende steun kan aflossen zonder een aandelenemissie te plegen. Aegon is bij de aflossing van deze euro 1,5 mrd ook nog euro 750 mln aan boete verschuldigd. Aegon zou tussen de euro 1 mrd en euro 2 mrd willen gaan
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |