FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag, deeltje 100!
DarkElfdonderdag 17 april 2008 @ 16:24
Vorig deeltje: Wat eten en drinken we vandaag? #99

En weer verder....En voor deeltje 100:




Maar irl geniet ik van verse:
#ANONIEMdonderdag 17 april 2008 @ 16:25
sinaasappel
Haijodonderdag 17 april 2008 @ 16:25
banaan

Zou dit een TVP zijn?
freecelldonderdag 17 april 2008 @ 16:25
Hier net een halve komkommer en nu een kop thee.
Snaaidag vandaag, daarom heb ik maar een eleboel komkommers uit de aanbieding aangecshaft toen ik vanmorgen in de winkel was. Komen wel op in de komende dagen
Isegrimdonderdag 17 april 2008 @ 16:37
1 0 0

Om dat te vieren ga ik vanavond denk ik een broodje hamburger maken.
Isegrimdonderdag 17 april 2008 @ 16:43
Nu maak ik een paddestoelensoepie warm.
shiNinG_staRdonderdag 17 april 2008 @ 16:48
Vanmiddag pasta gegeten (was nog over van gister, en op de één of andere manier is dat nóg lekkerder dan vers gemaakte pasta), dus vanavond 'gewoon' wat brood.
Patries86donderdag 17 april 2008 @ 16:58
We twijfelen tussen lasagna of brood met soep!
Zien zo wel
coltje87donderdag 17 april 2008 @ 17:42
Pff, weer een patat-dag vandaag. Had er een broodje hamburger bij, kan nu aan het infuus
-Mellow-donderdag 17 april 2008 @ 18:07
ik eet weer hetzelfde als vannacht: broodjes geitenkaas en olijven
maar het is zoo lekker

vanavond gebakken zoete aardappel en de kofte van vorige week
motorbloempjedonderdag 17 april 2008 @ 18:07
macaroni met daardoorheen ene prutje groente met geimproviseerd wat Garlan (knoflooksmeersel). Niet heel denderend, maar het vult.. teveel moet over 2 uur hardlopen
NEDdonderdag 17 april 2008 @ 18:17
Zelfgemaakte groentesoep met wat afbakbroodjes, salade, gekookte eitjes en mayo
Qweadonderdag 17 april 2008 @ 18:34
druiven.

Morgen het menu voor Zaterdag bedenken. Ik ga maar eens uitgebreid voor mijn mannetje koken
KiwiTjuHhdonderdag 17 april 2008 @ 18:51
Wij hadden macaroni
freecelldonderdag 17 april 2008 @ 19:03
Wij tortelini, met vers gemaakt groentesaus
Is het hier pasta-dag vandaag?
lies1947donderdag 17 april 2008 @ 19:04
manlief zit voorlopig weer op zee, dus een tijdje (in het kader van afvallen) aan de rauwkost met stukje vis, afwisselend gekookte groente met tartaartje. als ontbijt magere yoghurt met all bran, 's middags volkoren brood met tomaat en komkommer en magere melk.
vandaag dus sla met stukje vis.
als hij weer thuis is wordt het weer smullen
freecelldonderdag 17 april 2008 @ 19:09
KLinkt als het perfecte recept om te jojo-en
Crashdieet en dan afgewisseld met 'dit heb ik lang niet gehad, ik wil véél' lekker eetperiodes.
motorbloempjedonderdag 17 april 2008 @ 19:15
quote:
Op donderdag 17 april 2008 19:09 schreef freecell het volgende:
KLinkt als het perfecte recept om te jojo-en
Crashdieet en dan afgewisseld met 'dit heb ik lang niet gehad, ik wil véél' lekker eetperiodes.
wat zij zei
lies1947donderdag 17 april 2008 @ 19:33
dat" ïk wil veel, omdat ik het lang niet heb gehad" valt wel mee hoor. we eten altijd wel gezond en niet te veel. het is gewoon zo, dat over het algemeen, iemand die zo nu en dan alleen is, het niet zo nauw neemt met gezond eten en dat doe ik in ieder geval wel. ik lees hier veel mee en zie erg veel afhaal en frituur-maaltijden voorbij komen. ook niet zo gezond lijkt me.
lies1947donderdag 17 april 2008 @ 19:33
ik jojo inderdaad wel wat. zo tussen de 53 en de 56 kilo, valt dus ook wel mee.
ColdFeetdonderdag 17 april 2008 @ 19:42
Ik heb twee luchthaven-formaat Tyrkisk Peber meegenomen uit Oslo En net een groot glas optimel op. Die met limoensmaak. Stiekem vind ik optimel best lekker
Xenniadonderdag 17 april 2008 @ 19:58
Groene asperges, ham, ei, hollandaise saus en aardappelpuree met kaas
Martijn_77donderdag 17 april 2008 @ 20:14
Frisse fruit Drank Sinaasappel Limoen
Raissadonderdag 17 april 2008 @ 20:19
Vanavond een stukje ossenhaas met champignons en wat stukjes stokbrood met kruidenboter.
-Mellow-donderdag 17 april 2008 @ 20:40
quote:
Op donderdag 17 april 2008 18:17 schreef NED het volgende:
Zelfgemaakte groentesoep met wat afbakbroodjes, salade, gekookte eitjes en mayo
zo simpel maar zo lekker
Isegrimdonderdag 17 april 2008 @ 20:54
quote:
Op donderdag 17 april 2008 20:19 schreef Raissa het volgende:
Vanavond een stukje ossenhaas met champignons en wat stukjes stokbrood met kruidenboter.
Wij net zoiets. Biefstuk met champignons en donker brood met kruidenboter.
Simsfan88donderdag 17 april 2008 @ 21:03
Aardappelpuree en kibbeling, smaakt goed!

Tevens TVP voor nummer 100, yay!
Bluesdonderdag 17 april 2008 @ 23:41
Terpentin07donderdag 17 april 2008 @ 23:42
Mezzo Mix en Giotto
Xenniadonderdag 17 april 2008 @ 23:56
Wit wijntje en een joint
Terpentin07vrijdag 18 april 2008 @ 00:00
Volgende ronde

Bier en ook een jointje.
Haijovrijdag 18 april 2008 @ 00:18
Ook bier en een jointje na een avondje werken.
NoCigarvrijdag 18 april 2008 @ 03:42
Eindelijk kon ik weer eens koken: een mooie ragú ( met tagliatelle) die een paar uur duurde om te bereiden, samen met gestoofde spinazie en gebakken courgette met pancetta en thijm.
Isegrimvrijdag 18 april 2008 @ 06:54
Kant-en-klare cracottes chocola. Wilde ik eens proberen als makkelijk ontbijt. Ze zijn best okay.
freecellvrijdag 18 april 2008 @ 06:59
Hier cracottes met smeerkaas. Nog te vroeg om aan chocola te denken
En een kop thee natuurlijk
Isegrimvrijdag 18 april 2008 @ 07:00
Ik kan 's ochtends heel vroeg juist geen hartige dingen eten.
Kuukskevrijdag 18 april 2008 @ 07:27
Cruesli met vanilleyoghurt .
#ANONIEMvrijdag 18 april 2008 @ 08:13
Ik ga een kopje koffie halen
Qweavrijdag 18 april 2008 @ 08:14
Yoghurt met 2 mandarijnen.

Mee ; 4 broodjes. 2 met leverpastei en 2 met smeerkaas. 2 mandarijnen, een flesje water en een sultana
KiwiTjuHhvrijdag 18 april 2008 @ 09:12
Yoghurt met aardbeien en muesli. En een glas sinasappelsap
Tezzvrijdag 18 april 2008 @ 10:39
Vanavond vrienden te eten, lekker weer een hele middag koken en frutten! Op het menu staat:

Chili con carne met bruine suiker, pepertjes en een zooi kruiden.
Daar bouw ik dan een SHE-toren van met nacho's en oude kaas (en dan onder de grill).
Dan nog mexicaanse kipspiesje met chocola. Rudolph zegt dat het lekker is. Ben benieuwd.

Dan nog een zwik bijgerechtjes: guacamole, picco de galo, maiskolven van de grill, creme fraiche, fried onionrings.

En dan nog een toetje: versfruitspiesjes van de grill met een dressing van balsamico en poedersuiker geserveerd met roomijs.

Joepie de poepie!
-Mellow-vrijdag 18 april 2008 @ 11:12
ik ontbijt met kamillethee
en chocoladecakejes
coltje87vrijdag 18 april 2008 @ 11:56
Nog geen ontbijt gehad, was te lang blijven liggen. Ga zo gelijk maar aan de macaroni.
KiwiTjuHhvrijdag 18 april 2008 @ 12:22
Een tosti met ham en kaas en heeel klein beetje kruidenboter
littledrummergirlvrijdag 18 april 2008 @ 15:09
net een bordje pasta op met blokjes ham en bertolli saus op ( restje uit de diepvries)

vanavond nog geen idee.. ben alleen thuis..
Zo-is-datvrijdag 18 april 2008 @ 16:13
Heb gelunched met een heerlijk tomatensoepje en tosti's, en net voor volgende week gereserveerd bij Cést ca in Utrecht; nu al zin in!!! Hmmmmmmmmmm.........

(ga waarschijnlijk de dag daarvoor ook nog ergens tapas eten in Utrecht, owh wat heb ik het zwaar....;))
-Mellow-vrijdag 18 april 2008 @ 16:54
die selderie-pindakaas tip van SHE is geweldig
dat dus en een broodje geitenkaas.

vanavond gegrilde kip die ik nog in de vriezer heb, met rijst en salade
AKnynkevrijdag 18 april 2008 @ 17:03
Vanavond zelfgemaakte pizza met carbonarasaus ipv tomatensaus, zalm, bacon, knoflook en mozerella. Mmm, zo ontzettend lekker! Hij staat al in de oven, hoef de oven straks alleen nog maar aan te draaien. Ideaal!
freecellvrijdag 18 april 2008 @ 17:28
Valess (niet tegen TARA zeggen dat het geen vlees is ) broccoli en zelfgemaakte aardappelpartjes uit de oven

Zin in! Maar ik moet nog een uurtje wachten
motorbloempjevrijdag 18 april 2008 @ 18:09
bami
littledrummergirlvrijdag 18 april 2008 @ 18:39
het wordt een broodje döner denk ik, wist net in de supermarkt ook al niet waar ik zin in had, dus heb maar niks gekocht
freecellvrijdag 18 april 2008 @ 18:52
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 17:28 schreef freecell het volgende:
Valess (niet tegen TARA zeggen dat het geen vlees is )
Nou, dat was succesvol : één klein hapje: "wat ís dit?" Hij wist meteen dat het geen vlees was en vond het smaken als heel erg samengeperste macaroni met wat kruiden.
Ik heb beloofd het niet weer te maken
Qweavrijdag 18 april 2008 @ 18:55
Gebakken visje, en een bak nasi met ei.

Nu een halve liter bier.
Xenniavrijdag 18 april 2008 @ 18:56
Pasta met varkenshaas, paprika, prei en wat room en kruiden.
DarkElfvrijdag 18 april 2008 @ 19:06
manlief haaltdim sum en tjap tjoy met garnalen en erbij mihoen
Isegrimvrijdag 18 april 2008 @ 20:11
Pas om 19:30 thuis van mijn werk. Maaltijdsalade met geitenkaas en honing gegeten. Zometeen straciatellayoghurt.
Isegrimvrijdag 18 april 2008 @ 20:12
Dim sum heb ik nog nooit gegeten. Toch eens proberen binnenkort.
Vivivrijdag 18 april 2008 @ 20:25
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 18:55 schreef Qwea het volgende:
Gebakken visje, en een bak nasi met ei.

Nu een halve liter bier.
Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

Tristessavrijdag 18 april 2008 @ 20:57
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
*Proest* .
Qweavrijdag 18 april 2008 @ 20:58
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
Ik ben toch echt deze maand 3 kg afgevallen
Flashwinvrijdag 18 april 2008 @ 21:00
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
boriszvrijdag 18 april 2008 @ 21:45
Dit recept van de AH. Had het zelf klaargemaakt
quote:
[quote]

Receptkaarten: 24 25 05
Pasta met romige garnalen

Pasta met romige garnalen

* Italiaans, hoofdgerecht, 4 personen , Koken met wijn, pasta, bakken, vis, RK 24_25_05
* Bereiden: 30 min
* Bevat per eenpersoonsportie: Energie 540 kCal - Eiwit 26 g - Vet 18 g - Koolhydraten 66 g

Snelcode: 339752

Met een snelcode heeft u het recept zo weer gevonden op www.ah.nl/recepten. Typ het nummer in bij de receptenzoeker en u springt in een keer naar het recept. Wel zo handig!

* Toevoegen aan
Mijn Boodschappenlijst
* Toevoegen aan Mijn Kookschrift
* Afdrukken
* E-mail dit recept

Ingrediënten

* 350 g tagliatelle
* 2 sjalotten
* 400 tasty tom tomaten
* 3 eetlepels olijfolie
* 250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g)
* 2 eetlepels sherry
* 1 pakje verse roomkaas (MonChou, 100 g)
* 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)

Bereiden

Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Sjalotten pellen en snipperen. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. In koekenpan olie verhitten. Sjalot 2 min. zacht fruiten. Garnalen toevoegen en 3 min. bakken. Sherry bij garnalen schenken. Roomkaas door garnalen scheppen en laten smelten. Tomaatpartjes erdoor roeren en 1 min. meewarmen. Peterselie fijnknippen. Pasta over vier borden verdelen. Romige garnalen erop scheppen en met peterselie garneren. Lekker met rucolasalade en balsamicodressing.
[/quote]

was erg
Vivivrijdag 18 april 2008 @ 22:33
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:58 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik ben toch echt deze maand 3 kg afgevallen
Geef mij dat dieet .
Terpentin07vrijdag 18 april 2008 @ 22:36
Voor de verandering.Pizza en Bier.
boriszvrijdag 18 april 2008 @ 22:37
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 22:36 schreef Terpentin07 het volgende:
Voor de verandering.Pizza en Bier.
daarvoor hotdogs en bier ?
Terpentin07vrijdag 18 april 2008 @ 22:40
Nee gisteren hetzelfde gehad.Vakantie, te lui om zelf te koken en een lekkere pizzabakker doen de rest.
Bluesvrijdag 18 april 2008 @ 23:21
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:


Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
Fuck dat zijn wij

Paardenworst en witte wijn.
Ik krijg het niet echt goed weg, ik heb nog steeds moeite met paardenworst
Tezzvrijdag 18 april 2008 @ 23:31
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.


Wat niet op bovenstaande foto staat is de nacho's con chili. Helaas ging er iets mis toen de schaal in de oven stond: de hitte van de oven was net iets te heftig voor mijn glazen bord. We hebben nog wel wat kunnen redden, maar dat zag er zo rommelig uit dat het niet meer op de foto mocht van mij, hihi. Het was overigens wel lekker. Zo had het er uit moeten zien (deze foto is dus van net voordat het de oven in ging):
Martijn_77zaterdag 19 april 2008 @ 00:42
Eau de Vie
Xenniazaterdag 19 april 2008 @ 01:00
Pringles paprika en wijn
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 07:26
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Fuck dat zijn wij

Paardenworst en witte wijn.
Ik krijg het niet echt goed weg, ik heb nog steeds moeite met paardenworst
Dat eet ik dus niet hè. Hartstikke hypocriet, zeker aangezien ik wel een jas van paardenvel bezit, maar paardenvlees...? Ik kan het niet.

Nu kant-en-klare cracottes met choco en sinaasappel-mangosap
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 07:27
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:31 schreef Tezz het volgende:
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.
[ afbeelding ]
Ziet er geweldig uit!
freecellzaterdag 19 april 2008 @ 10:11
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:31 schreef Tezz het volgende:
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.
[ afbeelding ]

Wat niet op bovenstaande foto staat is de nacho's con chili. Helaas ging er iets mis toen de schaal in de oven stond: de hitte van de oven was net iets te heftig voor mijn glazen bord. We hebben nog wel wat kunnen redden, maar dat zag er zo rommelig uit dat het niet meer op de foto mocht van mij, hihi. Het was overigens wel lekker. Zo had het er uit moeten zien (deze foto is dus van net voordat het de oven in ging):
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt uit als een feestje!
Hier nu kop thee, ontbijt is op, zo maar naar het werk fietsen
Tezzzaterdag 19 april 2008 @ 11:41
Ga zometeen maar weer de keuken in (hihi heeeeeeerljk). Vanavond maak ik griekse mousaka.
Blueszaterdag 19 april 2008 @ 11:55
We hoeven vanavond niet te koken

Nu een koffie verkeerd, sapje broodje pindakaas
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 12:15
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 14:01
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 12:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
En op.
Tezzzaterdag 19 april 2008 @ 14:27
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 12:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
Mijn gebraden-kippepoten-leverancier had denk ik vakantie afgelopen week, want hij stond niet op de weekmarkt . Niet leuk als je dat gepland had als avondeten en er om half zes pas achterkomt dat meneertje er niet stond met zijn heerlijke kraam .

Ik heb net mousaka voor vanavond klaargemaakt en ik had nog een limoen over. Daar dus maar even wat water en suiker overheen gegoten en zit nu aan een heerlijk limoen-watertje!
KiwiTjuHhzaterdag 19 april 2008 @ 16:51
We eten tomatensoep met een lekker brood en kruidenboter!
uniekhoornzaterdag 19 april 2008 @ 17:45
AFbakbroodjes met tartaar met daarbij bruine bonensoep... wat een combi "P
NEDzaterdag 19 april 2008 @ 18:07
Ik heb geen zin om te koken, dus ik denk dat ik gewoon wat kipfilet in stukjes snij, kruiden erop en wat groente er doorheen flikker.

En daar wat stokbrood bij.

marcb1974zaterdag 19 april 2008 @ 19:34
Rode curry met kip en pinda's

en damn het is lekker
Tezzzaterdag 19 april 2008 @ 20:09
Vandaag dus griekse mousaka met tzaziki en wat feta/tomaat/pepertjes:

Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 20:14
Van die honing-geitenkaas-bolletjes van Appie. Die vind ik zó lekker.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 20:15
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:09 schreef Tezz het volgende:
Vandaag dus griekse mousaka met tzaziki en wat feta/tomaat/pepertjes:

[ afbeelding ]
R E C E P T graag! Dat heb ik nog nooit gemaakt namelijk.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 20:57
Ik had vandaag weer een maaltijdsalade. Die met couscous en lamsvlees. De smaak is lekker, maar het is jammer dat de stukjes lamsvlees onwijs taai zijn.

Ik kook zo weinig momenteel. Als ik zoveel werk als nu (50 uur ofzo ) heb ik de puf er gewoon niet meer voor...
Tezzzaterdag 19 april 2008 @ 21:36
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:15 schreef Isegrim het volgende:

[..]

R E C E P T graag! Dat heb ik nog nooit gemaakt namelijk.
Het is eenvoudig, maar wel bewerkelijk zeg maar. Komptie:


Benodigdheden
750 gram aubergine
Zout peper
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt
Een flinke scheut (droge) rode wijn
3 dl. Gepureerde tomaten
Snufje suiker
1 theelepel oregano
½ theelepel kaneel
½ heelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Sap van 1 citroen
500 gram aardappelen
5 takjes peterselie
Bechamelsaus (bloem, roomboter, melk, peper, zout, nootmuskaat)
200 gram feta kaas
2 eieren

Bereiding
De aubergines in plakken snijden en met zout bestrooid ongeveer 1½ uur in een vergiet laten uitlekken. De gesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook in 2 eetlepels olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De wijn, gepureerde tomaten, suiker en kruiden toevoegen en de massa een uurtje zacht laten pruttelen.

De aardappelen in plakjes snijden en kort voorkoken. De droog gedepte aubergineplakken naast elkaar op 2 bakplaten leggen. Met de rest van de olie bestrijken en 8 minuten goudbruin roosteren onder de grill. Na 4 minuten keren.

In een rechthoekige ovenschaal een bodem maken van gegrilde aubergine plakken en voorgekookte aardappelen. Dit met een beetje citroensap besprenkelen, wat gehakte peterselie erover en wat zout. Daarbovenop de gehaktvulling.
Als laatste weer een laag maken met aubergine/aardappel en ook daar weer citroensap, gehakte peterselie en zout overheen.

Maak een standaard bechamelsaus door een roux te maken van twee eetlepels gesmolten boter en twee eetlepels tarwebloem. Daar melk opgieten en zachtjes aan de kook brengen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel de feta door de saus en laat deze enigszins smelten. Neem de pan van het vuur en klop er nog twee eieren en een wat citroensap doorheen. Giet deze saus over de mousaka.

Zet de mousaka ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Klaar!
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 21:37
Er komt volgend weekend een fokker bij me eten, misschien dat ik dan wel moussaka maak!
ColdFeetzaterdag 19 april 2008 @ 22:08
Isegrim, ik bulk van de tijd, wees welkom om te komen eten

Vanavond heeft Mr CF gekookt omdat ik momenteel slecht ter been ben. Witlofstamppot met zalm, opgeleukt met dille, bieslook, mosterd en kappertjes. Echt lekker en fijn makkelijk.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 22:13
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:08 schreef ColdFeet het volgende:
Isegrim, ik bulk van de tijd, wees welkom om te komen eten
Meen je dat?
ColdFeetzaterdag 19 april 2008 @ 22:17
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Meen je dat?
Sure. Nog even een paar dagen wachten tot ik weer een beetje kan lopen, maar ik was sowieso wel van plan om de komende weken lekker uit te pakken met koken. Ik heb mijn arme Mr culinair ernstig verwaarloosd de weken voor mijn afstuderen en vervolgens ging ik nog op vakantie... Ja, ik heb echt zin om eens wat kookboeken in te duiken en lekker eten te maken

Ik had trouwens vandaag wel een banoffee pie gemaakt. Met gesuikerde amandeltjes on top. *burp.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 22:30
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Sure. Nog even een paar dagen wachten tot ik weer een beetje kan lopen, maar ik was sowieso wel van plan om de komende weken lekker uit te pakken met koken. Ik heb mijn arme Mr culinair ernstig verwaarloosd de weken voor mijn afstuderen en vervolgens ging ik nog op vakantie... Ja, ik heb echt zin om eens wat kookboeken in te duiken en lekker eten te maken

Ik had trouwens vandaag wel een banoffee pie gemaakt. Met gesuikerde amandeltjes on top. *burp.
Misschien kunnen we een keer een miniculimeet doen? Jij en je en ik en mijn en dan voor elkaar koken?
ColdFeetzaterdag 19 april 2008 @ 22:37
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Misschien kunnen we een keer een miniculimeet doen? Jij en je en ik en mijn en dan voor elkaar koken?
Goed plan! Maar ik wil ook best voor je koken, als je zo druk bent... Hoewel ik stiekem erg benieuwd ben naar jouw kookkunsten
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 22:41
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:37 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Goed plan! Maar ik wil ook best voor je koken, als je zo druk bent... Hoewel ik stiekem erg benieuwd ben naar jouw kookkunsten
PM
DarkElfzondag 20 april 2008 @ 12:50
vanavond avocado gevuld met een prutje van tomaat, verse koriander, olijfolie, rivierkreeftjesvlees ...
verder een viscurry met veel verse vis en grote garnalen (ruikt zalig) en erbij citroenrijst...
Tezzzondag 20 april 2008 @ 13:06
Ontbijtje was gekookt eitje met maisbrood.

Vanmiddag visite en het wordt eens geen culinair hoogstandje, maar simpelweg de frietpan aanslingeren! (bitterballen, kipnuggets, vlammetjes, fricadel). Een dagje noncul dus, hihI!
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 13:22
Zowel ontbijt als lunch bestonden uit boterhammen met 'flinterdunne' kipfilet.
motorbloempjezondag 20 april 2008 @ 13:23
vanavond rijst met geroerbakte groente, cashewnoten en een nader te bepalen 'saus'
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 13:25
Vanavond moet ik nog bedenken...
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 15:04
Het wordt vanaaf volkoren penne met een romige saus met kip en paddestoelenmelange.
KiwiTjuHhzondag 20 april 2008 @ 15:16
Wij eten vanavond een wrap, met komkommer, sla, tomaat en shoarma Sausje erbij moet ik nog even verzinnen!
-Mellow-zondag 20 april 2008 @ 15:18
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 21:36 schreef Tezz het volgende:

[..]

Het is eenvoudig, maar wel bewerkelijk zeg maar. Komptie:


Benodigdheden
750 gram aubergine
Zout peper
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt
Een flinke scheut (droge) rode wijn
3 dl. Gepureerde tomaten
Snufje suiker
1 theelepel oregano
½ theelepel kaneel
½ heelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Sap van 1 citroen
500 gram aardappelen
5 takjes peterselie
Bechamelsaus (bloem, roomboter, melk, peper, zout, nootmuskaat)
200 gram feta kaas
2 eieren

Bereiding
De aubergines in plakken snijden en met zout bestrooid ongeveer 1½ uur in een vergiet laten uitlekken. De gesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook in 2 eetlepels olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De wijn, gepureerde tomaten, suiker en kruiden toevoegen en de massa een uurtje zacht laten pruttelen.

De aardappelen in plakjes snijden en kort voorkoken. De droog gedepte aubergineplakken naast elkaar op 2 bakplaten leggen. Met de rest van de olie bestrijken en 8 minuten goudbruin roosteren onder de grill. Na 4 minuten keren.

In een rechthoekige ovenschaal een bodem maken van gegrilde aubergine plakken en voorgekookte aardappelen. Dit met een beetje citroensap besprenkelen, wat gehakte peterselie erover en wat zout. Daarbovenop de gehaktvulling.
Als laatste weer een laag maken met aubergine/aardappel en ook daar weer citroensap, gehakte peterselie en zout overheen.

Maak een standaard bechamelsaus door een roux te maken van twee eetlepels gesmolten boter en twee eetlepels tarwebloem. Daar melk opgieten en zachtjes aan de kook brengen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel de feta door de saus en laat deze enigszins smelten. Neem de pan van het vuur en klop er nog twee eieren en een wat citroensap doorheen. Giet deze saus over de mousaka.

Zet de mousaka ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Klaar!
oh leuk ook eens proberen deze, ik deed het altijd met witte wijn namelijk.
renazondag 20 april 2008 @ 15:26
Suikervrije Red Bull en zo maar eens lunchen
Kuukskezondag 20 april 2008 @ 15:27
Ik eet bij m'n ouders, lekker goedkoop . Haricots verts, gebakken aardappeltjes en een kipschnitzel.
En als toetje aardbeien met ijs .
Muckzondag 20 april 2008 @ 16:29
quote:
Op zondag 20 april 2008 15:26 schreef rena het volgende:
Suikervrije Red Bull

dat is net zoiets als suiker- en caffeïnevrije cola?

OT: een kom door mijn vader gemaakte kakelverse tomatensoep
Xenniazondag 20 april 2008 @ 17:35
Rode saus uit de vriezer met spaghetti
kriorozondag 20 april 2008 @ 17:38
Vooral veel water. Het is warm hier vandaag.
#ANONIEMzondag 20 april 2008 @ 17:42
Gisteravond aten we courgettes gevuld met lamsgehakt/rozijnen/pijnboompitten met daarbij couscous met kikkererwten en paprika



En zometeen ga ik pannenkoeken bakken.
motorbloempjezondag 20 april 2008 @ 17:48
lamsgehakt, hoe duur is dat eigenlijk?

Had gisteren een wrap met lamsgehakt, was erg lekker
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 17:49
Da's niet zo duur hoor, maar dat kun je het beste bij een Turk ofzo halen.
Blueszondag 20 april 2008 @ 17:53
Tezz' mousaka opgeslagen
Nu een lekker wijntje in afwachting op de lekkere indische tokomaaltijd (voor 2 dagen)
draculettetjezondag 20 april 2008 @ 18:01
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:42 schreef Razztwizzle het volgende:
Gisteravond aten we courgettes gevuld met lamsgehakt/rozijnen/pijnboompitten met daarbij couscous met kikkererwten en paprika

[ afbeelding ]

En zometeen ga ik pannenkoeken bakken.
deze ga ik onthouden

kwam er eens spieken om ideeen op te doen
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 18:19
Onverwacht twee eters erbij, dus nog wat paddestoelen en kip erbij gehaald.

Zonet lekker wat toastjes verorberd, met kipkerrie, eiersalade, ananaskaas en filet américain. Niet tegelijk.
Tezzzondag 20 april 2008 @ 18:35
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:42 schreef Razztwizzle het volgende:
Gisteravond aten we courgettes gevuld met lamsgehakt/rozijnen/pijnboompitten met daarbij couscous met kikkererwten en paprika

[ afbeelding ]

En zometeen ga ik pannenkoeken bakken.
Dat ziet er zeer smakelijk uit!

Ik heb net de pizzabakker gebeld, die komt op zijn brommertje zometeen een pizza mara en een pizza shoarma brengen. Jummie!
uniekhoornzondag 20 april 2008 @ 19:20
Heel veel salade, sperzieboontjes uit blik en een gegrilde kipfilet...
littledrummergirlzondag 20 april 2008 @ 19:53
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:48 schreef motorbloempje het volgende:
lamsgehakt, hoe duur is dat eigenlijk?

Had gisteren een wrap met lamsgehakt, was erg lekker
de appie heeft het ook af en toe in het halalschap liggen. 3 eu voor 4 gram ofzo geloof ik niet vreselijk duur, en lekkerder dan gewoon gehakt vind ik. en dan vooral in de köfte
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 19:55
Die euro voor vier gram?
Patries86zondag 20 april 2008 @ 21:59
Gevuld stokbrood met gehakt, kaas en spek (17.30 uur)
Daarna nog wat patat met snacks (21.00 uur)

Nu een glas crystal clear
shiNinG_staRzondag 20 april 2008 @ 22:03
Uit eten geweest op het strand
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 22:05
Ik heb vastgesteld dat AlproSoya Cuisine een aardige vervanger is voor room. Mijn heeft een hekel aan melk en alles wat een melkachtige smaak heeft, dus ik wilde dit eens proberen. Romigheid zonder melkige smaak. Binnenkort eens pasta carbonara ermee maken.
Qweazondag 20 april 2008 @ 22:09
mandarijntjes
Mirjamzondag 20 april 2008 @ 22:45
heb cashewnootjes en amandelen fijngemalen in de vijzel, er honing en kaneel doorgemengd, en dat prutje in opengesneden dadels en vijgen gestopt, en dat ben ik nu aan het eten
HaverMoutKoekjezondag 20 april 2008 @ 23:11
quote:
Op zondag 20 april 2008 19:20 schreef uniekhoorn het volgende:
sperzieboontjes uit blik
dat is toch wel de minst geslaagde blik-groente die er bestaat. Ben geen vers-purist of zo, eet zeer regelmatig groente uit de diepvries, maar sperziebonen uit blik vind ik echt niet te vreten
marcb1974zondag 20 april 2008 @ 23:35
Ik heb chinees gehaald
DarkerThanBlackzondag 20 april 2008 @ 23:49
quote:
Op zondag 20 april 2008 23:35 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb chinees gehaald
Dus je zit nu samen met een chinees op de bank?
ColdFeetmaandag 21 april 2008 @ 00:37
quote:
Op zondag 20 april 2008 22:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb cashewnootjes en amandelen fijngemalen in de vijzel, er honing en kaneel doorgemengd, en dat prutje in opengesneden dadels en vijgen gestopt, en dat ben ik nu aan het eten
Oei, dat klinkt erg goed! Onthou ik!

Ik heb vandaag doperwtensoep met veel verse dille gemaakt, simpel en lekker (de bos dille moest op ), gevogd door bietenrisotto met uitgebakken pancetta, en als toetje mini-pavlova's met citroenroom en aardbeien.

Bij de koffie/thee nog een puntje banoffee pie. Lekker hoor.
Isegrimmaandag 21 april 2008 @ 06:59
quote:
Op zondag 20 april 2008 23:11 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat is toch wel de minst geslaagde blik-groente die er bestaat. Ben geen vers-purist of zo, eet zeer regelmatig groente uit de diepvries, maar sperziebonen uit blik vind ik echt niet te vreten
Zo lekker zoet.
DarkElfmaandag 21 april 2008 @ 07:07
quote:
Op zondag 20 april 2008 22:05 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb vastgesteld dat AlproSoya Cuisine een aardige vervanger is voor room. Mijn heeft een hekel aan melk en alles wat een melkachtige smaak heeft, dus ik wilde dit eens proberen. Romigheid zonder melkige smaak. Binnenkort eens pasta carbonara ermee maken.
klopt, ik gebruik het ook sinds een tijdje ( geen lactose ) en tis idd een prima vervanger en t smaakt goed...

OT zo: thee, verse jus...
#ANONIEMmaandag 21 april 2008 @ 08:04
quote:
Op zondag 20 april 2008 22:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb cashewnootjes en amandelen fijngemalen in de vijzel, er honing en kaneel doorgemengd, en dat prutje in opengesneden dadels en vijgen gestopt, en dat ben ik nu aan het eten
Oeii klinkt goed, die onthou ik even.

Nu: ijsthee
Tezzmaandag 21 april 2008 @ 08:07
Ontbijtje:

Dochterlief haar 'verwenbordje' (tis een slechte ontbijtster dus ik moet creatief wezen), ditmaal met een plakje ontbijtkoek, een mini-kommetje musli met yoghurt en een kiwi in blokjes.
Ikzelf koffie en een sigaret. Ik ben zelf een nog slechtere ontbijtster. Zometeen op het werk neem ik twee boterhammmen met kaas.
theKiDmaandag 21 april 2008 @ 11:12
Net kipfilet in blokjes gesneden en aangebakken met veel peper, teentje knoflook, beetje sojasaus, en wat kerriepoeder. Voor vanmiddag op me werk, lekker makkelijk uit de magnetron met beetje rijst
Geen zin in moeilijk gedoe
#ANONIEMmaandag 21 april 2008 @ 11:16
quote:
Op maandag 21 april 2008 11:12 schreef theKiD het volgende:
Net kipfilet in blokjes gesneden en aangebakken met veel peper, teentje knoflook, beetje sojasaus, en wat kerriepoeder. Voor vanmiddag op me werk, lekker makkelijk uit de magnetron met beetje rijst
Geen zin in moeilijk gedoe
Bij "geen zin in moeilijk gedoe" denk ik aan een boterham met kaas of een kom soep o.i.d.
Het klinkt wel heel lekker!

Ontopic: Ontbeten met een pannenkoek met kwark en ananas, zometeen een mandarijntje en straks lunchen met couscoussalade .
motorbloempjemaandag 21 april 2008 @ 11:20
shoarmaaaaaaaaaaaaaaa geloof ik

René kookt
DarkElfmaandag 21 april 2008 @ 11:21
vanavond verse pasta, met eigen pastasaus en gehakt..

nog wat sla erbij en klaar
theKiDmaandag 21 april 2008 @ 11:49
quote:
Op maandag 21 april 2008 11:16 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Bij "geen zin in moeilijk gedoe" denk ik aan een boterham met kaas of een kom soep o.i.d.
Het klinkt wel heel lekker!

Ontopic: Ontbeten met een pannenkoek met kwark en ananas, zometeen een mandarijntje en straks lunchen met couscoussalade .
Boterhammet kaas is dan weer voor tussen de middag
KiwiTjuHhmaandag 21 april 2008 @ 12:28
Boterham met ham + kaas
freecellmaandag 21 april 2008 @ 12:48
Een iets uitgestelde lunch zometeen!

Met een dubbele boterham met kaas, tomaat, ei en sla
En misschien nog een kapje met sandwichspread
Tezzmaandag 21 april 2008 @ 14:11
Tezz gaat vanavond bij haar mama eten.
En van mijn mama heb ik het koken geleerd en dat is altijd een feestje!
littledrummergirlmaandag 21 april 2008 @ 14:19
ik heb lekker een ceasar maaltijdsalade van de appie voor me staan
coltje87maandag 21 april 2008 @ 14:23
Net een raket op, blijft toch het allerlekkerste ijsje ooit gemaakt.
freecellmaandag 21 april 2008 @ 14:58
quote:
Op maandag 21 april 2008 14:23 schreef coltje87 het volgende:
Net een raket op, blijft toch het allerlekkerste ijsje ooit gemaakt.
IJsje! Dát is een goed idee!
#ANONIEMmaandag 21 april 2008 @ 15:18
Voor vanavond maak ik roti
Raissamaandag 21 april 2008 @ 15:45
Voor vanavond aardappelpartjes met schil uit de oven, cherrytomaatjes, wat ananas en ik bouw nog iets met gehakt..
Tezzmaandag 21 april 2008 @ 16:05
quote:
Op maandag 21 april 2008 15:18 schreef SeaOfLove het volgende:
Voor vanavond maak ik roti
Fotoverslagje
#ANONIEMmaandag 21 april 2008 @ 16:09
quote:
Op maandag 21 april 2008 16:05 schreef Tezz het volgende:

[..]

Fotoverslagje
te laat, de boel staat al te pruttelen
Tezzmaandag 21 april 2008 @ 16:10
quote:
Op maandag 21 april 2008 16:09 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

te laat, de boel staat al te pruttelen
Patries86maandag 21 april 2008 @ 17:26
Gebakken aardappels
Hamburger
Mais voor mij en wortelen voor vriend lief
Muckmaandag 21 april 2008 @ 17:53
ik maak vanavond tortelini met kaasvulling met een romig sausje
Qweamaandag 21 april 2008 @ 17:57
Net 2 broodjes gezond op, zelf gemaakt. En een heerlijk broodje ham. Ik heb zo geen zin in warm eten vandaag.

Strax nog ff broodje ham
DarkElfmaandag 21 april 2008 @ 18:00
nu een spa en fruit bosvruchten waterijsje
marcb1974maandag 21 april 2008 @ 18:02
De rest van de rode curry van afgelopen zaterdag
Muckmaandag 21 april 2008 @ 18:05
quote:
Op maandag 21 april 2008 18:02 schreef marcb1974 het volgende:
De rest van de rode curry van afgelopen zaterdag
oeh lekker!

hey! jij hier?!
littledrummergirlmaandag 21 april 2008 @ 18:38
vanavond köfte ( lekker met lamsgehakt en turkse kruidenmix) met geroerbakte groenten en aardappelgolfjes
freecellmaandag 21 april 2008 @ 18:41
Rijst met een zelfgemaakt prutje
Iets met tomaten, véél groente en curry-pasta
Was erg lekker

En een bulk-voorraad zelfgefabriceerde gemengde salade (zonder dressing) *burp* ik zit nu echt heel vol!
n0amaandag 21 april 2008 @ 18:55
Surinaamse nasi met pittige kotelet.

En baklava *kwijl*.
KiwiTjuHhmaandag 21 april 2008 @ 19:07
Karbonade, aardappels, spitskool en zelfgemaakte appelmoes
Haijomaandag 21 april 2008 @ 19:21
Geroerbakte bamivlees met paprika en "Chinees Mushroom Garlic sauce", was wel lekker alleen het bamivlees was van slechte kwaliteit.
Qweamaandag 21 april 2008 @ 19:26
Peer

Vrijdag ga ik baklava en kadaïef maken
-verwijderd-maandag 21 april 2008 @ 20:17
Overheerlijke zelfgemaakte soep
Was de eerste keer dat ik t zelf maakte, gewoon beetje wat uitgeprobeerd, en was echt héérlijk, ga ik vaker doen
(twas italiaanse tomatensoep met véél groente (1 prei en halve broccoli op 1 liter), obv tomatenpuree, sugo en verse tomaat, gefruite ui en bouillon, scheutje port, scheutje balsamicoazijn, theelepel pesto, tijm, oregano, knoflook, handje volkorenspaghetti en bij serveren paar plakjes oude geitenkaas erdoor. En dan een bammetje erbij).

Heb nog over, deel morgen, deel in de vriezer.

En bakje B&J jamaican me crazy toe
ColdFeetmaandag 21 april 2008 @ 20:17
Manlief maakt vego-curry. Freecell, wat doe jij erdoor? Hier o.m. spinazie, paprika, kikkererwten en eieren.
Patries86maandag 21 april 2008 @ 21:23
nog trek, geen idee wat te maken zo!
Nu crystal clear
Qweamaandag 21 april 2008 @ 21:41
liga crunch
Isegrimmaandag 21 april 2008 @ 22:31
Ik heb vanavond gegeten in De Olijventuin te Rotterdam. Had als voorgerecht biber dolma (gevulde paprika), als hoofdgerecht dorade in een zoutkorst en als nagerecht Turkse yoghurt met honing en pompoenpitten. Goed te doen.
Xenniadinsdag 22 april 2008 @ 00:02
Gegrilde courgette, aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven, kip in parmaham. Toe een brownie
theKiDdinsdag 22 april 2008 @ 05:41
Nu Wodka, vanmiddag nog geen idee.

nachtdienst gehad, dus slaapmutsje
Radjeshdinsdag 22 april 2008 @ 05:58
Bruin brood met kaas

en zo'n fruit shot.
KiwiTjuHhdinsdag 22 april 2008 @ 10:24
Net ontbijt, yoghurt met muesli
coltje87dinsdag 22 april 2008 @ 11:14
Heb net yoghurt met kiwi op. Zo een pot thee.
DarkElfdinsdag 22 april 2008 @ 11:18
vanavond maak ik een salade met krab en avocado en japanse dressing

(rucolasla gehusseld met limoensap met eroverheen een krabbenprutje met mirin, rijstazijn, wasabipasta, fijngehakte chilipeper.. avocado erbij en wat geknipte bieslook eroverheen)
theKiDdinsdag 22 april 2008 @ 12:04
Ontbijt/ brunch.Broodjes met komijnekaas, warmgemaakt in de oven Extra bieslook eroverheen..
coltje87dinsdag 22 april 2008 @ 12:37
Heb net wat kroketten gehaald, en die zit ik nu te verslinden. Lekker op erg donker brood met een beetje Hela-curry
Innocencedinsdag 22 april 2008 @ 12:56
Nu bolletjes met ossenworst

Vanavond curry met garnalen, paksoi en kool.
Trustendinsdag 22 april 2008 @ 13:25
Egg-in-a-basket (V for Vendetta stijl ) met peper en zout
motorbloempjedinsdag 22 april 2008 @ 14:39
eet alleen vandaag, en twijfel tussen sushi en pasta met zalm

beide lekker
Tezzdinsdag 22 april 2008 @ 15:02
Ik eet vanavond alleen met mijn dochter. Ik heb net een kipfiletje uit de diepvries gehaald en die gaat straks op de grill met wat verse kruiden.
Dan een risotto erbij met peterselie, knoflook en parmezaan en ik denk dat ik alle restjes groenten die ik nog in de koelkast kan vinden ook maar op de grill gooi.

Oh en Moblo: neem sushi!
littledrummergirldinsdag 22 april 2008 @ 15:15
hier wordt het vanavond zoete wok. Met appeltjes, bakbanaan, kousseband en kipfilet. Beestje gembersaus erdoor en klaar
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 15:24
Glaasje cola
Patries86dinsdag 22 april 2008 @ 16:35
Gaan vanavond macaroni met ragoutsaus eten
uniekhoorndinsdag 22 april 2008 @ 16:59
Gisteren chili con carne, vandaag eigenlijk ook maar dat wordt dan morgen (kan wel 2 dagen in de koelkast toch?)
Vandaag eten we waar we maar zin in hebben, dingetjes uit de vriezer enzo
Patries86dinsdag 22 april 2008 @ 17:02
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 16:59 schreef uniekhoorn het volgende:
Gisteren chili con carne, vandaag eigenlijk ook maar dat wordt dan morgen (kan wel 2 dagen in de koelkast toch?)
Vandaag eten we waar we maar zin in hebben, dingetjes uit de vriezer enzo
Ja dat kan wel! Staat koel dus...
Nu crystal clear, zo maar de macaroni gaan koken
MinderMutsigdinsdag 22 april 2008 @ 17:12
Hier wordt het chili vanavond
coltje87dinsdag 22 april 2008 @ 17:24
Zit nu aan de koffie met een stukje aardbeienslof. Straks eten we een roerbakschotel met broccoli, maïs en cashewnoten. Voor de liefhebber doen we er wat aardappelschijfjes bij, en een krokante kipburger.
SHEdinsdag 22 april 2008 @ 17:26
Nu champagne; omdat het
- donderdag is
- ik echt krankzinnig druk ben
- mijn baas zo stom is mij een fiat te geven voor het bedrijfsrestaurant

Vanavond; blote kreeften van de BBQ.
Ik roep donderdag bij deze uit als deca-dag, tenminste tot eind september.
Fancy_Medinsdag 22 april 2008 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 17:26 schreef SHE het volgende:
Nu champagne; omdat het
- donderdag dinsdag is
- ik echt krankzinnig druk ben
- mijn baas zo stom is mij een fiat te geven voor het bedrijfsrestaurant

Vanavond; blote kreeften van de BBQ.
Ik roep donderdag bij deze uit als deca-dag, tenminste tot eind september.
Vandaag thee en aanmaaklimonade
Zometeen lekker soep, zelf gemaakt..
Tezzdinsdag 22 april 2008 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 17:26 schreef SHE het volgende:
Nu champagne; omdat het
- donderdag is
- ik echt krankzinnig druk ben
- mijn baas zo stom is mij een fiat te geven voor het bedrijfsrestaurant

Vanavond; blote kreeften van de BBQ.
Ik roep donderdag bij deze uit als deca-dag, tenminste tot eind september.
Is wel mega kut dan dat het vandaag dinsdag is
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 17:26 schreef SHE het volgende:
Nu champagne; omdat het
- donderdag is
- ik echt krankzinnig druk ben
- mijn baas zo stom is mij een fiat te geven voor het bedrijfsrestaurant

Vanavond; blote kreeften van de BBQ.
Ik roep donderdag bij deze uit als deca-dag, tenminste tot eind september.
Hoeveel champagne heb je al op, SHE?
Of leef je in een andere tijdzone?
MinderMutsigdinsdag 22 april 2008 @ 17:29
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 17:26 schreef SHE het volgende:
Nu champagne; omdat het
- mijn baas zo stom is mij een fiat te geven voor het bedrijfsrestaurant
Fiat als in het automerk of als in 'ja je mag je plannen voor het bedrijfsrestaurant doorvoeren'?
quote:
Ik roep donderdag bij deze uit als deca-dag, tenminste tot eind september.
Goed plan
motorbloempjedinsdag 22 april 2008 @ 17:31
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 15:02 schreef Tezz het volgende:
Oh en Moblo: neem sushi!
de Rijst is net begonnen met 'intrekken' na het koken

de omelet is in reepjes gesneden en ga zodadelijk beginnen met de gerookte zalm en surimi. Vandaag even geen verse zalm maargoed, eetook niet mee, dus even simpele en vooral goedkope sushi voor mij
Trustendinsdag 22 april 2008 @ 17:34
nashi peer
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 17:44
Gaat zo een mooi stukje claresse de oven in met wijn, stukken knof, steranijs, peper, stukken prei en courgette.
Daarbij eten we rijst.
SHEdinsdag 22 april 2008 @ 17:50
Ik druk me wat champagnoise uit zie ik.
ja, het is dinsdag
fiatering voor doorvoeren van speciale bestellingen vanuit het restaurant Aldus de herkomst van de champagne.
Waar ik nu denk ik al teveel van heb gehad
SHEdinsdag 22 april 2008 @ 17:51
en vannacht ga ik de restjes bij SOL eten. Drank maakt immer hongerig
Qweadinsdag 22 april 2008 @ 17:54
prei ovenschotel met kippenvleugels
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 17:56
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 17:51 schreef SHE het volgende:
en vannacht ga ik de restjes bij SOL eten. Drank maakt immer hongerig
Neem je dan wel wat Champagne mee Alhoewel de fles tegen die tijd wel leeg zal zijn

Btw nog nooit claresse gegeten, maar het zag er zo lekker uit, heel stevig ook van structuur, volgens mij ook prima geschikt voor op de bbq
Isegrimdinsdag 22 april 2008 @ 17:58
ColdFeet, hier mijn mailadres in verband met onze date en het ontbreken van PM: jong (punt) petra (punt) de (at) gmail (punt) com.

Oh, eh, hij doet het weer geloof ik. Nou ja, voor de zekerheid laat ik het even staan, je weet maar nooit hier.
Mirjamdinsdag 22 april 2008 @ 18:58
nu rode wijn en een stuk geitenkaas met italiaanse kruiden

we gaan laat eten, maar heb aal aardige trek..
KiwiTjuHhdinsdag 22 april 2008 @ 19:18
Wij hadden boontjes, gehaktbal en aardappels
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 19:25
De claresse was verrukkelijk, en helemaal opgegaan Sorry SHE
#ANONIEMdinsdag 22 april 2008 @ 19:30
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 19:18 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Wij hadden boontjes, gehaktbal schnitzels en aardappels
En zelfgemaakte appelmoes .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-04-2008 19:31:06 ]
KiwiTjuHhdinsdag 22 april 2008 @ 19:35
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 19:30 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

En zelfgemaakte appelmoes .
Hadden wij er ook bij
theKiDdinsdag 22 april 2008 @ 19:58
2 Hamburgers en gebakken aardappeltjes. Ik had geen zin om langer dan 10 minuten in de keuken te staan
Xenniadinsdag 22 april 2008 @ 20:05
Stokbrood met aioli, gegrilde viscuisine met tomaat en basilicum, patatas bravas
KiwiTjuHhdinsdag 22 april 2008 @ 20:07
Straks een glaasje cola light
Mirjamdinsdag 22 april 2008 @ 20:11
zo, net kaasfondue met champignons en walnoten ciabatta achter de kiezen, met lekker veel rode wijn
ColdFeetdinsdag 22 april 2008 @ 23:19
Lekker gegeten, er kwam een vriendin eten. De warme hap was simpel: kip met cashews in een soja-chili-gembersausje, sperzieboontjes met sesamzaad, en zilvervliesrijst. Toetje was meringues met aardbeien, mango en citroenroom en bij de koffie een stuk banoffee pie

ik ga zo eens een flinke baileys nemen, denk ik.
Kuukskewoensdag 23 april 2008 @ 07:34
Yoghurt, cruesli met noten, kopje koffie erbij.
DarkElfwoensdag 23 april 2008 @ 07:49
net een groot glas verse jus op en zo eens yoghurt met framboosjes eten
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 07:55
thee en een appel
draculettetjewoensdag 23 april 2008 @ 07:59
rijstewafels en een glas water
KiwiTjuHhwoensdag 23 april 2008 @ 08:35
Vooral veel koffie
PeRiwoensdag 23 april 2008 @ 09:32
Nu yoghurt, heb er frambozen in gedaan. Vanavond iets lekkers maken, denk aan risotto of iets minder zwaars, groenteschotel in de oven ofzo.
Kuukskewoensdag 23 april 2008 @ 09:34
Ik ga vanavond pasta maken met gehakt in tomatensaus en een zak wokgroenten erbij. Lekker simpel.
motorbloempjewoensdag 23 april 2008 @ 09:40
yoghurt met cruesli en inmiddels de 3e kop thee
MinderMutsigwoensdag 23 april 2008 @ 09:54
Nu een glas roosvicee, vanavond weet ik nog niet.
Katanawoensdag 23 april 2008 @ 09:58
Ik wil gevulde paprika's maken maar kan nergens een simpel recept vinden.
Iemand?
Tezzwoensdag 23 april 2008 @ 13:23
quote:
Op woensdag 23 april 2008 09:58 schreef Katana het volgende:
Ik wil gevulde paprika's maken maar kan nergens een simpel recept vinden.
Iemand?
Hmm, je kunt er indoen wat je lekker vindt! Bijvoorbeeld gehakt en dat op smaak brengen met peper, zout, verse kruiden. Wat kaas in blokjes er door en ook wat andere groentes (bijvoorbeeld champignons in kleine stukjes of courgette in blokjes). Om er voor te zorgen dat het niet droog wordt eventueel nog een eitje er door mengen en dan de oven in. Hoppatee: gevulde paprika's!

Wat ik zelf vanavond ga eten is nog een raadsel. Ik heb nog een klein beetje risotto staan van gister, maar dat is opgewarmd niet zo lekker en buiten dat lust mijn dochter het niet (dat gekke kind lust bijna alles, behalve risotto!!!!)

Dus ik blijf even meelurken hier voor tips. Ach, eigenlijk zijn gevulde paprika's niet eens zo'n slecht plan!
Innocencewoensdag 23 april 2008 @ 13:26
Net lekker geroosterd brood met makreel en mayo op. Bedenk me nu dat ik m'n handen wel even had kunnen wassen

Vanavond biefstuk en salade met paddestoelen, stokbroodje erbij.
Muckwoensdag 23 april 2008 @ 13:28
ik zit nu aan een kommetje Thaise currysoep en een kop toffee-koffie
vanavond maak ik samen met mijn vriend Turkse Dürum
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 13:41
Colaatje!
Trustenwoensdag 23 april 2008 @ 15:07
quote:
Op woensdag 23 april 2008 09:58 schreef Katana het volgende:
Ik wil gevulde paprika's maken maar kan nergens een simpel recept vinden.
Iemand?
1 grote rode paprika
1 teen knoflook
2 tomaten
1 bol mozzarella
basilicumblaadjes
peper, olijfolie

Snij paprika in de lengte doormidden (probeer het steeltje eraan te laten, dat oogt goed). Evt. bijsnijden zodat ze blijven staan en beide helften gevuld kunnen worden. Teentje knoflook fijnhakken en over de paprika-bodems verdelen. Tomaten doormidden snijden, kroontje verwijderen. In elke halve paprika een tomaat. Bestrijken met olijfolie en in de oven in ca 45 minuten op 180 graden zacht laten worden. Paprika uit de oven halen en mozarella over beide helften verdelen, dan nog vijf minuten terug in de oven om de kaas warm te laten worden. Daarna bestrooien met de fijngesneden blaadjes verse basilicum en peper.

2 grote paprika's
250 gr gehakt
1 kopje rijst
blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 flinke ui
1/2 liter bouillon(blokje)

De paprika's 6 min laten koken in heet water. Ovenschotel inwrijven met olie. Paprika's in de schaal plaatjes (bovenste hoedje eraf snijden). Ui fruiten en gehakt erdoor bakken,Paprikapoeder en de knoflook erbij,Kopje rijst(ongekookt) en dit even laten bakken. Tomatenpuree toevoegen en dan de bouillon erbij. Dan heb je een soort soep in de pan en dat vocht moet je eruit laten koken. Als het vocht eruit is de paprika's met het mengsel vullen, kaas erover en dan in de oven de kaas laten smelten en knapperig laten worden. Evt kun je erook nog champignons door doen.
DarkElfwoensdag 23 april 2008 @ 15:13
broodje kaas uit de oven nu met veel verse bieslook. en een groot glas water.

vanavond biefstukje met wat groenten, wrs spinazie of broccoli ofzo.. lekker makkelijk
Haijowoensdag 23 april 2008 @ 16:03
quote:
Op woensdag 23 april 2008 13:28 schreef Muck het volgende:
ik zit nu aan een kommetje Thaise currysoep en een kop toffee-koffie
vanavond maak ik samen met mijn vriend Turkse Dürum
Toffee koffie? Wat is dat?
Xenniawoensdag 23 april 2008 @ 16:20
Pasta met mascarpone, ham en lente-ui
marcb1974woensdag 23 april 2008 @ 16:26
Nu aardbeien

Vanavond sushi
littledrummergirlwoensdag 23 april 2008 @ 16:31
vavavond lamskarbonade's met yoghurt/kruiden/knoflooksaus. Jacket potato erbij en een salade van cherrytomaatjes ( gisteren een kilo cherrys voor 1 euro op de markt dus moet er wat mee)
PeRiwoensdag 23 april 2008 @ 16:41
Toch voor de groente gegaan. Courgetteplakjes, wortelplakjes, bleekselderij, paksoi, brocolli en minitomaatjes in een ovenschaal geflikkerd, beetje simpelgemarineerde kip stukjes ertussen gepropt, staat nu in de oven te garen.
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 16:45
quote:
Op woensdag 23 april 2008 16:26 schreef marcb1974 het volgende:


Vanavond sushi
oeii lekker, zelfgemaakt?
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 16:51
Water, en vanavond kip
Zo-is-datwoensdag 23 april 2008 @ 17:00
Nu een glas sap uit een pak zo een glas vers geperst sinasappelsap. Vanavond een salade met o.a. gerookte kip, cherrytomaatjes, pijnboompitten en overheerlijke balsamicoazijn. Als toetje ga ik zo rum rozijnen pudding koken.
Morgen BBQ!!! Vandag de kip voor de spiesjes al in de marinade gezet.... Hmmmm!
SHEwoensdag 23 april 2008 @ 17:16
Er ligt wat kip in een tandoori marinade.
Een beetje marinade heb ik door een bak met grote brokken groenten geschept; die in een ovenschaal onder de gril gaan. Courgette, lente krieltjes, paprika, ui , kleine roma tomaatjes en een toefje knof.

Yum.
Ik wilde voor later vanavond een creme brulee maken. Maar meneer had zo'n zin in perenijsjes. Van festini.

ColdFeetwoensdag 23 april 2008 @ 17:19
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:16 schreef SHE het volgende:

Yum.
Ik wilde voor later vanavond een creme brulee maken. Maar meneer had zo'n zin in perenijsjes. Van festini.


Zonder je creme brulee tekort te willen doen: ik vind ze stiekem ook wel erg lekker

Zo even een tent zoeken om te eten; ik heb geen zin om weer te gaan hinkepoten in de keuken
Isegrimwoensdag 23 april 2008 @ 17:22
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:19 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Zonder je creme brulee tekort te willen doen: ik vind ze stiekem ook wel erg lekker

Zo even een tent zoeken om te eten; ik heb geen zin om weer te gaan hinkepoten in de keuken
Op 16 mei geef jij de aanwijzingen en kook ik? Wat heb je eigenlijk met je been, dat heb ik even gemist.
ColdFeetwoensdag 23 april 2008 @ 17:26
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:22 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Op 16 mei geef jij de aanwijzingen en kook ik? Wat heb je eigenlijk met je been, dat heb ik even gemist.
Neuh, dan kan ik al wel weer lopen. Heb een kijkoperatie gehad aan mijn knie. Gevolgd door een pracht van een allergische reactie
marcb1974woensdag 23 april 2008 @ 17:38
quote:
Op woensdag 23 april 2008 16:45 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

oeii lekker, zelfgemaakt?
Zelf gekocht
Isegrimwoensdag 23 april 2008 @ 17:39
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:26 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Neuh, dan kan ik al wel weer lopen. Heb een kijkoperatie gehad aan mijn knie. Gevolgd door een pracht van een allergische reactie
Reactie op...?
ColdFeetwoensdag 23 april 2008 @ 17:44
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Reactie op...?
Tape
MinderMutsigwoensdag 23 april 2008 @ 17:45
Vanavond wordt het krieltjes met een salade van verse spinazie, gerookte kip, tomaatjes en wat me verder voor handen komt.
Ik had anders ook wel zin in risotto gehad maar ik heb geen zin om in de keuken te staan.
Pandorahwoensdag 23 april 2008 @ 17:47
Iets makkelijks: gekookte aardappels met broccoli/bloemkool en hamburger
Isegrimwoensdag 23 april 2008 @ 17:47
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:44 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Tape
Huh? Vaag...
Trustenwoensdag 23 april 2008 @ 17:47
Kipburgers, Bloemkool en aardappeltjes uit de oven met paprikapoeder en cayennepeper
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 17:50
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:38 schreef marcb1974 het volgende:

[..]

Zelf gekocht
Het is de moeite waard om het ook eens zelf te proberen te maken, stuk goedkoper en het is simpelweg gewoon leuk om te doen en eik ook veel lekkerder. Er is ook een sushi-topic in CUL

Tijdje terug ook even als snack gemaakt voor zomaar 's avonds


Verder ben ik een sushi-noob hoor, heb het pas een keer of 4-5 gemaakt
Isegrimwoensdag 23 april 2008 @ 17:52
Ik heb alleen een paar boterhammen gegeten. Ik ben al twee dagen hartstikke misselijk.
_Hestia_woensdag 23 april 2008 @ 18:12
iglo maaltijd Zweedse gehaktballetjes met aardappelpartjes en champignons(-saus)
DarkElfwoensdag 23 april 2008 @ 18:25
nu een spa en fruit waterijsje

Fuentewoensdag 23 april 2008 @ 18:53
Vanavond pizza'tje
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 18:59
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb alleen een paar boterhammen gegeten. Ik ben al twee dagen hartstikke misselijk.
zwanger?
boriszwoensdag 23 april 2008 @ 19:01
gebakken rijst met shoarma en geroerbakken spinazie.
Xenniawoensdag 23 april 2008 @ 19:29
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb alleen een paar boterhammen gegeten. Ik ben al twee dagen hartstikke misselijk.
Zwangerschap en geboorte deel 374


OT: aardbeien met mascarpone
uniekhoornwoensdag 23 april 2008 @ 19:31
Nog te bestellen: shoarma calzone en een doner calzone
shiNinG_staRwoensdag 23 april 2008 @ 19:31
Spaghetti hier en als toetje een bonbon .
Tezzwoensdag 23 april 2008 @ 19:51
En ik ben weer eens op slinkse wijze rond etentstijd bij mijn ouders op visite gegaan, alwaar de varkenshaas in champignonroomsaus, verse salade met onder andere spinazie en patatas bravas al klaar stonden!
marcb1974woensdag 23 april 2008 @ 19:55
quote:
Op woensdag 23 april 2008 17:50 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Het is de moeite waard om het ook eens zelf te proberen te maken, stuk goedkoper en het is simpelweg gewoon leuk om te doen en eik ook veel lekkerder. Er is ook een sushi-topic in CUL

Tijdje terug ook even als snack gemaakt voor zomaar 's avonds
[ afbeelding ]

Verder ben ik een sushi-noob hoor, heb het pas een keer of 4-5 gemaakt
Dat staat zeker een keer op de planning. Heb zelfs al 2 kookboeken ervoor liggen met zo te zien heel lekkere recepten
MinderMutsigwoensdag 23 april 2008 @ 20:28
quote:
Op woensdag 23 april 2008 18:59 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

zwanger?
quote:
Op woensdag 23 april 2008 19:29 schreef Xennia het volgende:

[..]

Zwangerschap en geboorte deel 374


OT: aardbeien met mascarpone
Wat zijn jullie geméén!
kwakveensewoensdag 23 april 2008 @ 20:40
stamppot raapsteeltjes! mjam!
draculettetjewoensdag 23 april 2008 @ 20:50
bami, maar dan wel zelf gemaakt, was erg lekker
ik heb nu zin om wat te drinken maar geen zin om naar beneden te gaan
#ANONIEMwoensdag 23 april 2008 @ 21:09
Ik ga een glaasje water drinken
KiwiTjuHhwoensdag 23 april 2008 @ 21:11
quote:
Op woensdag 23 april 2008 21:09 schreef iamredleader het volgende:
Ik ga een glaasje water drinken
Hier hetzelfde
PeRiwoensdag 23 april 2008 @ 21:17
Mok thee, Pickwick Elements Earth. .
Isegrimwoensdag 23 april 2008 @ 21:42
Ik ben GVD niet zwanger. Heb voor de zekerheid zelfs een test gedaan aangezien dat mijn worst nightmare is zo ongeveer
_Hestia_woensdag 23 april 2008 @ 22:02
een bak ijsbergsla met tomaat, komkommer en croutons
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 08:13
en
uniekhoorndonderdag 24 april 2008 @ 13:17
Koffie en knackerbrod met kaas en jam....
Vanavond varkenshaas met gebakken krieltjes, sla en spinaze (of boontjes)
Trustendonderdag 24 april 2008 @ 14:17
Vanavond AH maaltijdsalade Italiaanse Kip
DarkElfdonderdag 24 april 2008 @ 14:20
vanavond maak ik een noodlesoep á la Nigella

makkelijk, lekker en retegezond

net allerlei verse dingen ervoor gehaald: sugarsnaps, taugé, paksoi, shi takes..

[ Bericht 14% gewijzigd door DarkElf op 24-04-2008 14:26:38 ]
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 15:18
Ik ga zo een kopje koffie halen
Tezzdonderdag 24 april 2008 @ 16:50
Er staat een aardappelgratin in de oven met ui, knof en oregano.
Op de grill liggen sateetjes van varkenshaas te bakken met knof
En in de koelkast staan tomaten te marineren in balsamico, vergezeld van komkommer, een rood uitje en een mozzerella.
Patries86donderdag 24 april 2008 @ 17:08
shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 17:18
quote:
Op woensdag 23 april 2008 21:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben GVD niet zwanger. Heb voor de zekerheid zelfs een test gedaan aangezien dat mijn worst nightmare is zo ongeveer


Vooraf; gevulde avacado met garnaaltjes
Daarna varkensoester in witte wijn saus, gebakken aardappelen en een salade
ColdFeetdonderdag 24 april 2008 @ 17:20
Toetje voor vandaag is iig meringue met limoenroom en aardbeien, de rest moet ik nog bedenken.
Qweadonderdag 24 april 2008 @ 17:28
spinazie met ei, een cotoletto, een kippensoepje, gekookte aardappeltjes ende vanille vla
SHEdonderdag 24 april 2008 @ 17:33
Eet Erik dat ook?

Ik hoop maar dat Olivier mijn macaroni lust, ik was niet zo creatief vandaag.
Patries86donderdag 24 april 2008 @ 17:41
quote:
Op donderdag 24 april 2008 17:33 schreef SHE het volgende:
Eet Erik dat ook?

Ik hoop maar dat Olivier mijn macaroni lust, ik was niet zo creatief vandaag.
Misschien wel, misschien niet!
voor jou een vraag, voor ons een weet

Beker melk net op
Qweadonderdag 24 april 2008 @ 18:06
quote:
Op donderdag 24 april 2008 17:33 schreef SHE het volgende:
Eet Erik dat ook?

Ik hoop maar dat Olivier mijn macaroni lust, ik was niet zo creatief vandaag.
Jouw Olivier lust toch alles ?
DarkElfdonderdag 24 april 2008 @ 18:45
quote:
Op donderdag 24 april 2008 14:20 schreef DarkElf het volgende:
vanavond maak ik een noodlesoep á la Nigella

makkelijk, lekker en retegezond

net allerlei verse dingen ervoor gehaald: sugarsnaps, taugé, paksoi, shi takes..
]

godsiedorie dat was lekker!

kippenbouillon met wat soyasaus, beetje basterdsuiker, anijszaad (kon geen steranijs vinden), gehakte verse gember.... en dan al die groenten erbij en dat weer over de noodles gooien! en nog een klein toefje verse koriander erover...

yummie
Fuentedonderdag 24 april 2008 @ 18:54
Ziet er heerlijk uit DarkElf!

Wij eten vanavond mexicaanse schotel uit de oven, is bijna klaar
Bluesdonderdag 24 april 2008 @ 18:59
Ik vind sugarsnaps echt zó niet lekker he (ben ook niet van de boontjes, dat zal het zijn)

Lekkere aardappelpannekoekjes, rode kool met appeltjes en een steak vd maand van de appie (met mosterd gegeten).
Bluesdonderdag 24 april 2008 @ 19:00
quote:
Op donderdag 24 april 2008 16:50 schreef Tezz het volgende:
Er staat een aardappelgratin in de oven met ui, knof en oregano.
Hoe maak je dat eigenlijk?
Ik koop het wel eens kant en klaar
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 19:01
Lasagna
uniekhoorndonderdag 24 april 2008 @ 19:25
quote:
Op donderdag 24 april 2008 18:45 schreef DarkElf het volgende:

kippenbouillon met wat soyasaus, beetje basterdsuiker, anijszaad (kon geen steranijs vinden), gehakte verse gember.... en dan al die groenten erbij en dat weer over de noodles gooien! en nog een klein toefje verse koriander erover...

yummie
Okee, weet wat ik morgen moet maken, ziet er erg lekker uit!
SHEdonderdag 24 april 2008 @ 19:36
quote:
Op donderdag 24 april 2008 18:06 schreef Qwea het volgende:

[..]

Jouw Olivier lust toch alles ?
Was het maar zo'n feest. Een kritisch mormel is het

Ontopic: chardonnay; kloosterbrood met ganzenvet en zout . Is goed voor je
coltje87donderdag 24 april 2008 @ 19:51
Net weer een raket op, die dingen zijn echt verslavend.
Tezzdonderdag 24 april 2008 @ 19:59
quote:
Op donderdag 24 april 2008 19:00 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hoe maak je dat eigenlijk?
Ik koop het wel eens kant en klaar
Nooit meer kant en klaar kopen Bluezz! Het is erg makkelijk om zelf te maken, vele malen lekkerder en duizenden combi's mogelijk!

Ik had vanavond aardappels in schijfjes voorgekookt (in de magnetron natuurlijk, lekker makkelijk). In een pannetje twee flinke uien in ringen lekker donker aangebakken met daarbij een half chilipepertje en twee teentjes knoflook en wat verse oregano.
Dan: gekookte aardappelschijfjes in ovenschaal mikken, uien erboven op, beetje door elkaar scheppen (ja je kunt ook mooi dakpansgewijs gaan bouwen, maar wie let daar nou op, duh......).
Dan een mengseltje van 2 eieren, flinke scheut melk, wat creme fraiche, wat peper, zout en een zakje geraspte kaas goed mengen en er over gieten. Half uurtje in de oven en voila: klaar!

(ook lekker met gebakken spekjes erdoor trouwens, maar die waren op vandaag)
Xenniadonderdag 24 april 2008 @ 20:24
Kippenpoten in tandori en veel geroerbakte spinazie met pijnboompitten
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 20:49
Zo, ik ga koffie maken
SHEdonderdag 24 april 2008 @ 20:51
quote:
Op donderdag 24 april 2008 19:59 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nooit meer kant en klaar kopen Bluezz! Het is erg makkelijk om zelf te maken, vele malen lekkerder en duizenden combi's mogelijk!

Ik had vanavond aardappels in schijfjes voorgekookt (in de magnetron natuurlijk, lekker makkelijk). In een pannetje twee flinke uien in ringen lekker donker aangebakken met daarbij een half chilipepertje en twee teentjes knoflook en wat verse oregano.
Dan: gekookte aardappelschijfjes in ovenschaal mikken, uien erboven op, beetje door elkaar scheppen (ja je kunt ook mooi dakpansgewijs gaan bouwen, maar wie let daar nou op, duh......).
Dan een mengseltje van 2 eieren, flinke scheut melk, wat creme fraiche, wat peper, zout en een zakje geraspte kaas goed mengen en er over gieten. Half uurtje in de oven en voila: klaar!

(ook lekker met gebakken spekjes erdoor trouwens, maar die waren op vandaag)
En ipv melk, volvette room gebruiken is nog lekkerder.
Al lijkt het dan meer op Dauphinoise

Nu : nog meer wijn en cowboyvlees
#ANONIEMdonderdag 24 april 2008 @ 21:01
Lasagne eigenlijk, maar ik was zo stom om het plastic bakje met lasagne wat uit de vriezer kan eerst te ontdooien in de magnetron en daarna in de oven(ach, kan wel )Nou nee, niet dus, bakje helemaal gesmolten En ik heb ook geen zin in kankerverwekkende lasagne, dus maar frietjes
Muckdonderdag 24 april 2008 @ 21:34
vandaag mijn kliekjes maar eens opgemaakt...
uiteindelijk werd het couscous met gehakt, kastanjechampignons, rode ui, paprika, peterselie en prei met een berg kruiden
ColdFeetvrijdag 25 april 2008 @ 00:10
Pizza's gemaakt!
kriorovrijdag 25 april 2008 @ 00:32
Net van die Iglo Kombino's o.i.d. op bij gebrek aan beter.
#ANONIEMvrijdag 25 april 2008 @ 06:34
Koffie
draculettetjevrijdag 25 april 2008 @ 07:59
krentenbol met een glas melk en glas water

voor de lunch ligt klaar: 2 boterhammen 1 met smeerpate en 1 met kaas
een glas jus en dan pak ik daar een kop thee erbij
Tezzvrijdag 25 april 2008 @ 08:11
Dochtertje kreeg voor ontbijt weer een zogenaamd 'verwenbordje' (je moet wat als ze slecht eet 's morgens): Dunne reepjes kaas als een zonnetje op haar bord, in het midden een plak ontbijtkoek met stukjes kiwi erop.

In (nog slechtere eter 's morgens) koffie, sigaretten en een kom musli weggewerkt....
#ANONIEMvrijdag 25 april 2008 @ 08:36
Kopje koffie!
Patries86vrijdag 25 april 2008 @ 09:10
glas water

Voel me echt verrot, stront verkouden
Kan nog even niks eten
Tezzvrijdag 25 april 2008 @ 09:30
De vraag 'wat eten we vandaag' heb ik me deze ochtend al diverse malen gesteld. Ik heb zin om lekker te koken (mag best veel werk zijn), maar heb totaal geen inspiratie!

Iemand nog een tip voor me? Als in: dat MOET je gewoon ooit gemaakt/gegeten hebben??
#ANONIEMvrijdag 25 april 2008 @ 09:56
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 09:30 schreef Tezz het volgende:
De vraag 'wat eten we vandaag' heb ik me deze ochtend al diverse malen gesteld. Ik heb zin om lekker te koken (mag best veel werk zijn), maar heb totaal geen inspiratie!

Iemand nog een tip voor me? Als in: dat MOET je gewoon ooit gemaakt/gegeten hebben??
Roti
Tezzvrijdag 25 april 2008 @ 10:02
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 09:56 schreef HeaRt_woRm het volgende:

[..]

Roti
Oke. Ik ga een recept zoeken.......nog nooit gemaakt inderdaad!
Patries86vrijdag 25 april 2008 @ 10:32
Ik zit ook echt zo van: wat moeten we eten!!
Naja ga zo de supermarkt in en ga wel ffies snuffelen!
#ANONIEMvrijdag 25 april 2008 @ 10:32
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 08:36 schreef iamredleader het volgende:
Kopje koffie!
alweer
Xenniavrijdag 25 april 2008 @ 10:46
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 10:32 schreef Patries86 het volgende:
Ik zit ook echt zo van: wat moeten we eten!!
Naja ga zo de supermarkt in en ga wel ffies snuffelen!
Snuffelen met je verstopte neus?

OT: vanmiddag broodje hamburger. Vanavond pasta met rivierkreeftjes, courgette en room
DarkElfvrijdag 25 april 2008 @ 11:34
Nu een héél groot glas verse jus...

en vanavond maak ik een gele paprika-zongedroogde tomaatsoep