abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58142076
het wordt een broodje döner denk ik, wist net in de supermarkt ook al niet waar ik zin in had, dus heb maar niks gekocht
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_58142365
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 17:28 schreef freecell het volgende:
Valess (niet tegen TARA zeggen dat het geen vlees is )
Nou, dat was succesvol : één klein hapje: "wat ís dit?" Hij wist meteen dat het geen vlees was en vond het smaken als heel erg samengeperste macaroni met wat kruiden.
Ik heb beloofd het niet weer te maken
  vrijdag 18 april 2008 @ 18:55:17 #53
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_58142429
Gebakken visje, en een bak nasi met ei.

Nu een halve liter bier.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_58142467
Pasta met varkenshaas, paprika, prei en wat room en kruiden.
pi_58142834
manlief haaltdim sum en tjap tjoy met garnalen en erbij mihoen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_58144779
Pas om 19:30 thuis van mijn werk. Maaltijdsalade met geitenkaas en honing gegeten. Zometeen straciatellayoghurt.
pi_58144821
Dim sum heb ik nog nooit gegeten. Toch eens proberen binnenkort.
  vrijdag 18 april 2008 @ 20:25:57 #58
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_58145171
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 18:55 schreef Qwea het volgende:
Gebakken visje, en een bak nasi met ei.

Nu een halve liter bier.
Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_58146085
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
*Proest* .
  vrijdag 18 april 2008 @ 20:58:57 #60
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_58146131
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
Ik ben toch echt deze maand 3 kg afgevallen
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_58146160
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 18 april 2008 @ 21:45:26 #62
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_58147463
Dit recept van de AH. Had het zelf klaargemaakt
quote:
[quote]

Receptkaarten: 24 25 05
Pasta met romige garnalen

Pasta met romige garnalen

* Italiaans, hoofdgerecht, 4 personen , Koken met wijn, pasta, bakken, vis, RK 24_25_05
* Bereiden: 30 min
* Bevat per eenpersoonsportie: Energie 540 kCal - Eiwit 26 g - Vet 18 g - Koolhydraten 66 g

Snelcode: 339752

Met een snelcode heeft u het recept zo weer gevonden op www.ah.nl/recepten. Typ het nummer in bij de receptenzoeker en u springt in een keer naar het recept. Wel zo handig!

* Toevoegen aan
Mijn Boodschappenlijst
* Toevoegen aan Mijn Kookschrift
* Afdrukken
* E-mail dit recept

Ingrediënten

* 350 g tagliatelle
* 2 sjalotten
* 400 tasty tom tomaten
* 3 eetlepels olijfolie
* 250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g)
* 2 eetlepels sherry
* 1 pakje verse roomkaas (MonChou, 100 g)
* 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g)

Bereiden

Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Sjalotten pellen en snipperen. Tomaten schoonmaken en in partjes snijden. Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. In koekenpan olie verhitten. Sjalot 2 min. zacht fruiten. Garnalen toevoegen en 3 min. bakken. Sherry bij garnalen schenken. Roomkaas door garnalen scheppen en laten smelten. Tomaatpartjes erdoor roeren en 1 min. meewarmen. Peterselie fijnknippen. Pasta over vier borden verdelen. Romige garnalen erop scheppen en met peterselie garneren. Lekker met rucolasalade en balsamicodressing.
[/quote]

was erg
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 18 april 2008 @ 22:33:58 #63
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_58148796
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:58 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik ben toch echt deze maand 3 kg afgevallen
Geef mij dat dieet .
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_58148864
Voor de verandering.Pizza en Bier.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 18 april 2008 @ 22:37:18 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_58148888
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 22:36 schreef Terpentin07 het volgende:
Voor de verandering.Pizza en Bier.
daarvoor hotdogs en bier ?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_58148969
Nee gisteren hetzelfde gehad.Vakantie, te lui om zelf te koken en een lekkere pizzabakker doen de rest.
pi_58150007
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 20:25 schreef Vivi het volgende:


Bij jouw posts krijg ik altijd dit soort visioenen:

[ afbeelding ]
Fuck dat zijn wij

Paardenworst en witte wijn.
Ik krijg het niet echt goed weg, ik heb nog steeds moeite met paardenworst
pi_58150306
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.


Wat niet op bovenstaande foto staat is de nacho's con chili. Helaas ging er iets mis toen de schaal in de oven stond: de hitte van de oven was net iets te heftig voor mijn glazen bord. We hebben nog wel wat kunnen redden, maar dat zag er zo rommelig uit dat het niet meer op de foto mocht van mij, hihi. Het was overigens wel lekker. Zo had het er uit moeten zien (deze foto is dus van net voordat het de oven in ging):
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 19 april 2008 @ 00:42:54 #69
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_58151948
Eau de Vie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_58152292
Pringles paprika en wijn
pi_58153983
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Fuck dat zijn wij

Paardenworst en witte wijn.
Ik krijg het niet echt goed weg, ik heb nog steeds moeite met paardenworst
Dat eet ik dus niet hè. Hartstikke hypocriet, zeker aangezien ik wel een jas van paardenvel bezit, maar paardenvlees...? Ik kan het niet.

Nu kant-en-klare cracottes met choco en sinaasappel-mangosap
pi_58153986
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:31 schreef Tezz het volgende:
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.
[ afbeelding ]
Ziet er geweldig uit!
pi_58154796
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 23:31 schreef Tezz het volgende:
Fiesta Mexicana in huize Tezz vanavond!

Op de foto hieronder: kipspiesjes met chocola. Erg bijzonder en erg lekker! Het was een gok (ik had het nog nooit eerder gemaakt), maar zoooooo bijzonder! (ze zien zowat zwart op de foto, maar dat is dus de chocola en niet aangebrand, hihi). Verder, pico de gallo, creme fraiche, guacomole, gegrilde maiskolven, brood met roomboter, en fried onion rings.
[ afbeelding ]

Wat niet op bovenstaande foto staat is de nacho's con chili. Helaas ging er iets mis toen de schaal in de oven stond: de hitte van de oven was net iets te heftig voor mijn glazen bord. We hebben nog wel wat kunnen redden, maar dat zag er zo rommelig uit dat het niet meer op de foto mocht van mij, hihi. Het was overigens wel lekker. Zo had het er uit moeten zien (deze foto is dus van net voordat het de oven in ging):
[ afbeelding ]
Dat ziet er echt uit als een feestje!
Hier nu kop thee, ontbijt is op, zo maar naar het werk fietsen
pi_58155885
Ga zometeen maar weer de keuken in (hihi heeeeeeerljk). Vanavond maak ik griekse mousaka.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58156106
We hoeven vanavond niet te koken

Nu een koffie verkeerd, sapje broodje pindakaas
pi_58156410
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
pi_58158158
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 12:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
En op.
pi_58158562
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 12:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik ga zo eindelijk weer eens gebraden kippenpoten scoren op de markt.
Mijn gebraden-kippepoten-leverancier had denk ik vakantie afgelopen week, want hij stond niet op de weekmarkt . Niet leuk als je dat gepland had als avondeten en er om half zes pas achterkomt dat meneertje er niet stond met zijn heerlijke kraam .

Ik heb net mousaka voor vanavond klaargemaakt en ik had nog een limoen over. Daar dus maar even wat water en suiker overheen gegoten en zit nu aan een heerlijk limoen-watertje!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58160732
We eten tomatensoep met een lekker brood en kruidenboter!
  zaterdag 19 april 2008 @ 17:45:27 #80
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_58161718
AFbakbroodjes met tartaar met daarbij bruine bonensoep... wat een combi "P
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_58162158
Ik heb geen zin om te koken, dus ik denk dat ik gewoon wat kipfilet in stukjes snij, kruiden erop en wat groente er doorheen flikker.

En daar wat stokbrood bij.

pi_58163831
Rode curry met kip en pinda's

en damn het is lekker
stupidity has become as common as common sense was before
pi_58164585
Vandaag dus griekse mousaka met tzaziki en wat feta/tomaat/pepertjes:

Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58164725
Van die honing-geitenkaas-bolletjes van Appie. Die vind ik zó lekker.
pi_58164748
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:09 schreef Tezz het volgende:
Vandaag dus griekse mousaka met tzaziki en wat feta/tomaat/pepertjes:

[ afbeelding ]
R E C E P T graag! Dat heb ik nog nooit gemaakt namelijk.
pi_58165844
Ik had vandaag weer een maaltijdsalade. Die met couscous en lamsvlees. De smaak is lekker, maar het is jammer dat de stukjes lamsvlees onwijs taai zijn.

Ik kook zo weinig momenteel. Als ik zoveel werk als nu (50 uur ofzo ) heb ik de puf er gewoon niet meer voor...
pi_58166670
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:15 schreef Isegrim het volgende:

[..]

R E C E P T graag! Dat heb ik nog nooit gemaakt namelijk.
Het is eenvoudig, maar wel bewerkelijk zeg maar. Komptie:


Benodigdheden
750 gram aubergine
Zout peper
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt
Een flinke scheut (droge) rode wijn
3 dl. Gepureerde tomaten
Snufje suiker
1 theelepel oregano
½ theelepel kaneel
½ heelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Sap van 1 citroen
500 gram aardappelen
5 takjes peterselie
Bechamelsaus (bloem, roomboter, melk, peper, zout, nootmuskaat)
200 gram feta kaas
2 eieren

Bereiding
De aubergines in plakken snijden en met zout bestrooid ongeveer 1½ uur in een vergiet laten uitlekken. De gesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook in 2 eetlepels olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De wijn, gepureerde tomaten, suiker en kruiden toevoegen en de massa een uurtje zacht laten pruttelen.

De aardappelen in plakjes snijden en kort voorkoken. De droog gedepte aubergineplakken naast elkaar op 2 bakplaten leggen. Met de rest van de olie bestrijken en 8 minuten goudbruin roosteren onder de grill. Na 4 minuten keren.

In een rechthoekige ovenschaal een bodem maken van gegrilde aubergine plakken en voorgekookte aardappelen. Dit met een beetje citroensap besprenkelen, wat gehakte peterselie erover en wat zout. Daarbovenop de gehaktvulling.
Als laatste weer een laag maken met aubergine/aardappel en ook daar weer citroensap, gehakte peterselie en zout overheen.

Maak een standaard bechamelsaus door een roux te maken van twee eetlepels gesmolten boter en twee eetlepels tarwebloem. Daar melk opgieten en zachtjes aan de kook brengen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel de feta door de saus en laat deze enigszins smelten. Neem de pan van het vuur en klop er nog twee eieren en een wat citroensap doorheen. Giet deze saus over de mousaka.

Zet de mousaka ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58166695
Er komt volgend weekend een fokker bij me eten, misschien dat ik dan wel moussaka maak!
pi_58167373
Isegrim, ik bulk van de tijd, wees welkom om te komen eten

Vanavond heeft Mr CF gekookt omdat ik momenteel slecht ter been ben. Witlofstamppot met zalm, opgeleukt met dille, bieslook, mosterd en kappertjes. Echt lekker en fijn makkelijk.
pi_58167496
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:08 schreef ColdFeet het volgende:
Isegrim, ik bulk van de tijd, wees welkom om te komen eten
Meen je dat?
pi_58167578
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Meen je dat?
Sure. Nog even een paar dagen wachten tot ik weer een beetje kan lopen, maar ik was sowieso wel van plan om de komende weken lekker uit te pakken met koken. Ik heb mijn arme Mr culinair ernstig verwaarloosd de weken voor mijn afstuderen en vervolgens ging ik nog op vakantie... Ja, ik heb echt zin om eens wat kookboeken in te duiken en lekker eten te maken

Ik had trouwens vandaag wel een banoffee pie gemaakt. Met gesuikerde amandeltjes on top. *burp.
pi_58167855
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Sure. Nog even een paar dagen wachten tot ik weer een beetje kan lopen, maar ik was sowieso wel van plan om de komende weken lekker uit te pakken met koken. Ik heb mijn arme Mr culinair ernstig verwaarloosd de weken voor mijn afstuderen en vervolgens ging ik nog op vakantie... Ja, ik heb echt zin om eens wat kookboeken in te duiken en lekker eten te maken

Ik had trouwens vandaag wel een banoffee pie gemaakt. Met gesuikerde amandeltjes on top. *burp.
Misschien kunnen we een keer een miniculimeet doen? Jij en je en ik en mijn en dan voor elkaar koken?
pi_58168016
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Misschien kunnen we een keer een miniculimeet doen? Jij en je en ik en mijn en dan voor elkaar koken?
Goed plan! Maar ik wil ook best voor je koken, als je zo druk bent... Hoewel ik stiekem erg benieuwd ben naar jouw kookkunsten
pi_58168131
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 22:37 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Goed plan! Maar ik wil ook best voor je koken, als je zo druk bent... Hoewel ik stiekem erg benieuwd ben naar jouw kookkunsten
PM
pi_58175695
vanavond avocado gevuld met een prutje van tomaat, verse koriander, olijfolie, rivierkreeftjesvlees ...
verder een viscurry met veel verse vis en grote garnalen (ruikt zalig) en erbij citroenrijst...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_58176021
Ontbijtje was gekookt eitje met maisbrood.

Vanmiddag visite en het wordt eens geen culinair hoogstandje, maar simpelweg de frietpan aanslingeren! (bitterballen, kipnuggets, vlammetjes, fricadel). Een dagje noncul dus, hihI!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_58176360
Zowel ontbijt als lunch bestonden uit boterhammen met 'flinterdunne' kipfilet.
pi_58176382
vanavond rijst met geroerbakte groente, cashewnoten en een nader te bepalen 'saus'
Ja doei.
pi_58176433
Vanavond moet ik nog bedenken...
pi_58178738
Het wordt vanaaf volkoren penne met een romige saus met kip en paddestoelenmelange.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')