quote:
Op woensdag 23 april 2008 09:58 schreef Katana het volgende:Ik wil gevulde paprika's maken maar kan nergens een simpel recept vinden.
Iemand?
1 grote rode paprika
1 teen knoflook
2 tomaten
1 bol mozzarella
basilicumblaadjes
peper, olijfolie
Snij paprika in de lengte doormidden (probeer het steeltje eraan te laten, dat oogt goed). Evt. bijsnijden zodat ze blijven staan en beide helften gevuld kunnen worden. Teentje knoflook fijnhakken en over de paprika-bodems verdelen. Tomaten doormidden snijden, kroontje verwijderen. In elke halve paprika een tomaat. Bestrijken met olijfolie en in de oven in ca 45 minuten op 180 graden zacht laten worden. Paprika uit de oven halen en mozarella over beide helften verdelen, dan nog vijf minuten terug in de oven om de kaas warm te laten worden. Daarna bestrooien met de fijngesneden blaadjes verse basilicum en peper.
2 grote paprika's
250 gr gehakt
1 kopje rijst
blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 flinke ui
1/2 liter bouillon(blokje)
De paprika's 6 min laten koken in heet water. Ovenschotel inwrijven met olie. Paprika's in de schaal plaatjes (bovenste hoedje eraf snijden). Ui fruiten en gehakt erdoor bakken,Paprikapoeder en de knoflook erbij,Kopje rijst(ongekookt) en dit even laten bakken. Tomatenpuree toevoegen en dan de bouillon erbij. Dan heb je een soort soep in de pan en dat vocht moet je eruit laten koken. Als het vocht eruit is de paprika's met het mengsel vullen, kaas erover en dan in de oven de kaas laten smelten en knapperig laten worden. Evt kun je erook nog champignons door doen.