FOK!forum / Culinesse à gogo / Death by chocolate
FleshWoundzondag 23 maart 2008 @ 21:23
Bij deze het recept voor de chocoladetaart van de meet, in fotostripformaat. Let op, dit recept is voor 16 personen. Het makkelijkst is om alle ingredienten door twee te delen, als je het voor minder wil maken.

Ingredienten:



1 liter slagroom
900 gram extreem pure chocolade
140 ml cointreau
4 eidooiers
1 pond bitterkoekjes

Uitvoering:

Je neemt je bitterkoekjes en snijdt en/of knipt ze in kruimels.



Rechts: voor. Links: na.



Massaslachting

Mocht je nu op het idee komen om hiervoor een blender te gebruiken, vergeet het, het gaat niet. je krijgt een grote bonk massieve kleefkoek.

Gooi de kruimels in een bak en schenk de cointreau erbij.



Laat ze daar een tijdje liggen, af en toe schudden, zodat ze goed doorweekt zijn. Het is best toegestaan om af en toe een kruimeltje te proeven om te kijken hoe nat ze al van binnen zijn



Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain marie.



Zo dus. Af en toe roeren totdat het laatste beetje gesmolten is.



Als je er dat mee kan doen is ie goed.



Voeg geleidelijk je vier dooiers toe en blijf roeren! Je mengsel zal heel snel hard worden, en je moet het lekker vloeibaar en los houden.



Net stijfgeklopt eiwit, maar dan van chocolade.

Klop je liter room lobbig.



Hmmmm, twee heerlijke ongezonde zaken. Hoe maken we dit nóg ongezonder: bij elkaar doen natuurlijk.



Blijf dit omscheppen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Vet een taartvorm van 26 centimeter in en maak om en om laagjes van het mengsel en de bitterkoekjes.



Ik doe zelf mengsel-koekjes-mengsel-koekjes-mengsel, maar als je wil varieren, be my guest.



De taart na de tweede laag mengsel. Stop hem zodra hij af is een nachtje in de koelkast.

Als je echt een hartaanval wil krijgen kan je hem nog met poedersuiker bestrooien en serveren met dikke slagroom.



Snij de taart in 16 stukken...



en geniet ervan onder het genot van een glas ERG goede dessertwijn en geweldige sesamstraatmuziek.

Alle rechten voorbehouden. FleshWound stelt zich niet aansprakelijk voor schade ontstaan door ontploffende magen, kapotte broekriemen of gescheurde overhemden, chocoladevlekken en/of gebroken stoelen. Het maken, eten en verteren van dit dessert geschiedt geheel op eigen risico.

[ Bericht 1% gewijzigd door FleshWound op 23-03-2008 21:26:46 (Disclaimer.) ]
Dutch_Nelsonzondag 23 maart 2008 @ 21:26
wauw
Janetjezondag 23 maart 2008 @ 21:29
Omg..
I skipt death and went straight to chocolate heaven...
tonkszondag 23 maart 2008 @ 21:32
Ziet er wel heel lekker uit idd
BrandXzondag 23 maart 2008 @ 21:34
die cointreau.... liever gewoon in mijn glas bij de koffie.
BX houdt niet van chocoladetaart en bitterkoekjes zijn ook niet haar ding

maar voor de choco liefhebbers: ziet er heerlijk uit! Dat wel!
rhubarbjezondag 23 maart 2008 @ 21:35
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast
Heeeeeerlijk
FleshWoundzondag 23 maart 2008 @ 21:42
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.
2cvzondag 23 maart 2008 @ 21:42
Klinkt lekker !
rhubarbjezondag 23 maart 2008 @ 21:43
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.
Oeeeh dat wil ik dan weer niet weten haha
Tezzzondag 23 maart 2008 @ 21:45
Ik ben zojuist klaargekomen
Muckzondag 23 maart 2008 @ 21:45
oeh, ik zie mijn kont al groeien als ik er alleen al aan denk om die te maken :
rudedeltadudezondag 23 maart 2008 @ 21:47
toffe OP en een tvp omdat ik hem wil gaan maken.
-Mellow-zondag 23 maart 2008 @ 21:51
ja gotver, ik had dus niet op dit topic moeten klikken
MinderMutsigzondag 23 maart 2008 @ 21:53
Die ziet er echt gruwelijk lekker uit
Chocolatezondag 23 maart 2008 @ 21:57
Krijg nu meteen het geweldige idee om dit morgen uit te proberen maar helaas de winkels zijn morgen dicht
Isabeauzondag 23 maart 2008 @ 22:51
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.
omgomgomgomg!!!

Dit had ik niet willen weten Maar hij was lekkurrrrrr
Etceterazondag 23 maart 2008 @ 23:01
godallejezusmohammednogantoe
waarom klikte ik? waarom wilde ik dit topic lezen?
nu WIL ik dit maken
nu MOET ik dit maken

damn you TS
SPOILER
goed stiekem ben je nu mijn held maar dat doet er niet toe. DAMN YOU!
renazondag 23 maart 2008 @ 23:03
Omg Ik ga zeker proberen hem een keer te maken. Ik vreet m'n vingers al op bij het zien van de foto's
Stereotomyzondag 23 maart 2008 @ 23:43
omfg FW

Ik kreeg de mijne niet op, sorry Maar nu zie ik waarom ik hem niet op kreeg.
quote:
10047 calorieen
25 uur op de hometrainer.
golfermaandag 24 maart 2008 @ 00:02
Man, hij was heerlijk. Maar echt....na een half stukje taart had ik het gevoel alsof ik ernstig ongesteld moest worden.
Terpentin07maandag 24 maart 2008 @ 00:18
tvp klinkt erg lekker
ColdFeetmaandag 24 maart 2008 @ 00:27
quote:
Op maandag 24 maart 2008 00:02 schreef golfer het volgende:
Man, hij was heerlijk. Maar echt....na een half stukje taart had ik het gevoel alsof ik ernstig ongesteld moest worden.



Dit wilde ik dus eigenlijk ook niet weten
Ik kan mijzelf niet toestaan dit te maken
Bluesmaandag 24 maart 2008 @ 00:30
quote:
Op zondag 23 maart 2008 22:51 schreef Isabeau het volgende:


omgomgomgomg!!!

Dit had ik niet willen weten Maar hij was lekkurrrrrr
Ik at hem gratis
Den_Haagmaandag 24 maart 2008 @ 10:27
Hij was echt super maar ook een echte afsluiter. Daarna zat ik wel vol
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 10:30
Ik had (voor 50 euro ) best 2 hele stukken op kunnen eten hoor! Zullie zijn watjes
AKnynkemaandag 24 maart 2008 @ 10:56
Hij was echt superlekker! Heb wel een uur gedaan over een stuk! En staks toch maar eens een flink stuk hardlopen!
tisauchmaandag 24 maart 2008 @ 11:03
Mooie fotoreportage TS.
* tisauch zit te watertanden achter zijn 'puter.
TheThirdMarkmaandag 24 maart 2008 @ 11:10
Djeez, dat is nog eens een EndeldarmTerrorist.

Maarre ben zelf niet zo gek op cointreau. Zou je dit ook met Cognac kunnen doen?
motorbloempjemaandag 24 maart 2008 @ 11:14
quote:
Op zondag 23 maart 2008 22:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]

omgomgomgomg!!!

Dit had ik niet willen weten Maar hij was lekkurrrrrr
uh huh...

ben ergens blij dat ik er maar 3 happen van weg kreeg...

maar darn, wat wassie lekker
Ewelinamaandag 24 maart 2008 @ 11:18
Ik had hier niet op moeten klikken Nu wil ik hem gaan maken en de ingredienten staan hier al in de kast...


hou me tegen
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 11:20
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:18 schreef Ewelina het volgende:
Ik had hier niet op moeten klikken Nu wil ik hem gaan maken en de ingredienten staan hier al in de kast...


hou me tegen
Doe het niet, doe het niet!!

Maar eigenlijik wil je het wel doen want hij was
Ewelinamaandag 24 maart 2008 @ 11:30
Ik kom er net achter dat ik geen koekjes meer heb. Dus voor vandaag ben ik gered
Viking84maandag 24 maart 2008 @ 11:36
Gelukkig ben ik helemaal niet zo dol op chocola .
Martijn_77maandag 24 maart 2008 @ 11:36
Ziet er erg lekker uit
motorbloempjemaandag 24 maart 2008 @ 11:54
ik ga 't op m'n verjaardag maken denk ik

hoef ik niet zo'n grote taart te bakken, want dan 5 happen heeft iedereen al genoeg
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 12:01
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ik ga 't op m'n verjaardag maken denk ik

hoef ik niet zo'n grote taart te bakken, want dan 5 happen heeft iedereen al genoeg
Budget-technisch erg handig
Den_Haagmaandag 24 maart 2008 @ 12:06
mogen we op de verjaardag komen MoBlo?
motorbloempjemaandag 24 maart 2008 @ 12:07
túúrlijk
motorbloempjemaandag 24 maart 2008 @ 12:08
quote:
Op maandag 24 maart 2008 12:01 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Budget-technisch erg handig
en ik heb nog best veel van die zwitserse bijna 80% kookchocolade liggen



gelukkig gebruik ik 't bijna nooit uit angst voor mijn weegschaal
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 12:11
quote:
Op maandag 24 maart 2008 12:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

en ik heb nog best veel van die zwitserse bijna 80% kookchocolade liggen



gelukkig gebruik ik 't bijna nooit uit angst voor mijn weegschaal
Erg pure chocolade bevat minder vet dat gewone pure chocolade. Hoe meer cacao, hoe minder vet.
W1ZZmaandag 24 maart 2008 @ 12:11
taartvindpost
uniekhoornmaandag 24 maart 2008 @ 12:16
Heb niet zoveel met zoet en niet zoveel met chocolade maar dit MOET wel goddelijk zijn
motorbloempjemaandag 24 maart 2008 @ 12:18
quote:
Op maandag 24 maart 2008 12:11 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Erg pure chocolade bevat minder vet dat gewone pure chocolade. Hoe meer cacao, hoe minder vet.
ja, daarom heb ik ook alleen de pure chocoladeeitjes uit mijn paaspakket opgegeten
Maar dan nóg, het is het MINST vet maar nog wel vet
YPPYmaandag 24 maart 2008 @ 15:22
Dit is erg! Ik wil het ook gaan maken. 1200 kcal per dag, dat is twee stukken.
ColdFeetmaandag 24 maart 2008 @ 15:57
FW, ik zei het toch, je krijgt alle dieetdames op je dak
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 16:10
Wie heeft er veren? Ik heb pek!! We lynchen hem!

j/k
Misstiquemaandag 24 maart 2008 @ 16:15
Wow, dat ziet er geweldig (zwaar) uit. .
Etceteramaandag 24 maart 2008 @ 16:18
quote:
Op maandag 24 maart 2008 16:10 schreef Leintjeuh het volgende:
Wie heeft er veren? Ik heb pek!! We lynchen hem!

j/k
lynchen? deze held heeft 1 van de meest verdorven recepten ooit aan me gegeven. ik ga 'm niet lynchen!
Den_Haagmaandag 24 maart 2008 @ 16:50
We hadden het over de dieetdames lynchen!
Leintjeuhmaandag 24 maart 2008 @ 16:52
quote:
Op maandag 24 maart 2008 16:50 schreef Den_Haag het volgende:
We hadden het over de dieetdames lynchen!
Wie zijn 'jullie' dan?
lovelimaandag 24 maart 2008 @ 17:43
En bedankt...
#ANONIEMdinsdag 25 maart 2008 @ 09:26
WOW!!!
dat ziet er verdomd lekker uit!

Ook erg leuk gedaan met alle foto's!
TheThirdMarkdinsdag 25 maart 2008 @ 10:44
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:10 schreef TheThirdMark het volgende:
Djeez, dat is nog eens een EndeldarmTerrorist.

Maarre ben zelf niet zo gek op cointreau. Zou je dit ook met Cognac kunnen doen?
FleshWounddinsdag 25 maart 2008 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 10:44 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ga vooral je gang
flixywixydinsdag 25 maart 2008 @ 15:14
tvp, dit ziet er echt goddelijk uit!
Simsfan88dinsdag 25 maart 2008 @ 17:17
TVP, deze wil ik binnenkort echt eens gaan maken
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:23 schreef FleshWound het volgende:

Alle rechten voorbehouden. FleshWound stelt zich niet aansprakelijk voor schade ontstaan door ontploffende magen, kapotte broekriemen of gescheurde overhemden, chocoladevlekken en/of gebroken stoelen. Het maken, eten en verteren van dit dessert geschiedt geheel op eigen risico.
Orgineel
Innocencezaterdag 5 april 2008 @ 11:45
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:35 schreef rhubarbje het volgende:
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast
Heeeeeerlijk
Ik wil 'm ook maken met iets anders dan bitterkoekjes, volkorenbiscuitjes bijvoorbeeld? Iemand tips?
The_Tankgirlzaterdag 5 april 2008 @ 13:28
Dit recept heeft een erg hoog Nigella Lawson gehalte
Zelfs de plaatjes zijn
ColdFeetzaterdag 5 april 2008 @ 13:31
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 11:45 schreef Innocence het volgende:

[..]

Ik wil 'm ook maken met iets anders dan bitterkoekjes, volkorenbiscuitjes bijvoorbeeld? Iemand tips?
Dat lijkt me niets; bitterkoekjes geweekt in alcohol worden marsepein-achtig, biscuitjes geweekt in drank worden pap Sowieso vond ik juist die bitterkoekstukjes zo lekker
FleshWoundzaterdag 5 april 2008 @ 14:39
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 11:45 schreef Innocence het volgende:

[..]

Ik wil 'm ook maken met iets anders dan bitterkoekjes, volkorenbiscuitjes bijvoorbeeld? Iemand tips?
Als je ammaretti (Italiaanse, drogere bitterkoekjes) kan krijgen moet je die volledig verkruimelen en in de cointreaux weken. Dat zegt het originele recept teminste, maar ik heb het nog nooit zo geprobeerd.
Tristessazaterdag 5 april 2008 @ 16:09
Die ga ik maken!! .
motorbloempjezaterdag 5 april 2008 @ 16:43
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 13:31 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat lijkt me niets; bitterkoekjes geweekt in alcohol worden marsepein-achtig, biscuitjes geweekt in drank worden pap Sowieso vond ik juist die bitterkoekstukjes zo lekker
wat zij zei

ga hem iig volgende week maken, voor mn verjaardag
reclamedooszaterdag 5 april 2008 @ 18:55
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 14:39 schreef FleshWound het volgende:
Als je ammaretti (Italiaanse, drogere bitterkoekjes) kan krijgen moet je die volledig verkruimelen en in de cointreaux weken. Dat zegt het originele recept teminste, maar ik heb het nog nooit zo geprobeerd.
Bij de Xenos te koop. Ik meen 1 euro per pak.
Frautiezaterdag 5 april 2008 @ 19:07
taart vind post
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 11:12
Oh mijn god! *flauwvalt
Leintjeuhzondag 6 april 2008 @ 11:15
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:12 schreef Isegrim het volgende:
Oh mijn god! *flauwvalt
* Leintjeuh houdt een stuk chocoladetaart onder Isegrim's neus

Gaat het weer een beetje?
Isegrimzondag 6 april 2008 @ 11:19
Ja, ben weer bijgekomen van de schok.

Oeh, en ik kan hier om de hoek amaretti krijgen. Even een excuus bedenken om deze taart binnenkort te maken.
LoudGirlzondag 6 april 2008 @ 15:19
En hij is nog glutenvrij ook!
zout-droppiedinsdag 8 april 2008 @ 22:29
Mjum, die wil ik maken voor mijn verjaardag dit weekend
Stereotomydinsdag 8 april 2008 @ 22:45
quote:
Op zondag 6 april 2008 15:19 schreef LoudGirl het volgende:
En hij is nog glutenvrij ook!
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:10
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:19 schreef Isegrim het volgende:
Ja, ben weer bijgekomen van de schok.

Oeh, en ik kan hier om de hoek amaretti krijgen. Even een excuus bedenken om deze taart binnenkort te maken.
Ik heb eindelijk een excuus gevonden! Ik ga 'm donderdag maken om op mijn werk uit te delen wegens verjaardag!
Stereotomydinsdag 7 oktober 2008 @ 17:14
Ik zit er nog steeds vol van, en ik kreeg de mijne niet eens op.
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:16
Ik wil denk ik niet weten hoeveel kcal er in zitten. Ik ga zelf hooguit een klein hapje nemen.
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:25
Oh, de kcal staan in het topic. Valt per stuk taart eigenlijk nog best een beetje mee.
DarkElfdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:33
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 17:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb eindelijk een excuus gevonden! Ik ga 'm donderdag maken om op mijn werk uit te delen wegens verjaardag!
Ga je ze er dan bijvertellen dat er zoveel kcal inzitten dat ze meteen een bypass mogen plannen?
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:34
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 17:33 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ga je ze er dan bijvertellen dat er zoveel kcal inzitten dat ze meteen een bypass mogen plannen?
Natuurlijk niet!
motorbloempjedinsdag 7 oktober 2008 @ 17:35
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 17:14 schreef Stereotomy het volgende:
Ik zit er nog steeds vol van, en ik kreeg de mijne niet eens op.
wathijzei
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 17:36
Dus je hoeft máánden niks te eten na die taart?
Mirjamdinsdag 7 oktober 2008 @ 18:19
goffer, ik keek in dit topic, en ben meteen 3 kilo aangekomen
Isegrimdinsdag 7 oktober 2008 @ 19:04
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 18:19 schreef MissyMirjaM het volgende:
goffer, ik keek in dit topic, en ben meteen 3 kilo aangekomen
Cat-astrophewoensdag 8 oktober 2008 @ 10:19
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 17:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb eindelijk een excuus gevonden! Ik ga 'm donderdag maken om op mijn werk uit te delen wegens verjaardag!
Waar werk je?
Den_Haagwoensdag 8 oktober 2008 @ 11:13
wat die boven mij zegt
Isegrimwoensdag 8 oktober 2008 @ 14:23
Ergens op een industrieterrein in R'dam.
Cat-astrophewoensdag 8 oktober 2008 @ 14:35
*raadpleegt Google maps*

180 km... geen probleem. Eenmaal daar aangekomen volg ik mijn neus. Zie ik je daar wel!
Den_Haagwoensdag 8 oktober 2008 @ 14:40
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 14:23 schreef Isegrim het volgende:
Ergens op een industrieterrein in R'dam.
Dat is lekker dichtbij voor mij
FutureFairytalewoensdag 8 oktober 2008 @ 14:49
Arme Isegrim, nu kan ze minstens 3 taarten bakken
Captain_Fabulouswoensdag 8 oktober 2008 @ 14:51
1 liter slagroom, 900 gr chocola....dat verdomme pure foodporno! Dit moet ik een keer maken, als ik nou hele dunne sneetjes maak moet het binnen mijn dieet passen
Innocencedonderdag 9 oktober 2008 @ 17:02
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 14:51 schreef Captain_Fabulous het volgende:
1 liter slagroom, 900 gr chocola....dat verdomme pure foodporno! Dit moet ik een keer maken, als ik nou hele dunne sneetjes maak moet het binnen mijn dieet passen
Ik offer mezelf wel op om de rest dan op te eten
Isegrimdonderdag 9 oktober 2008 @ 18:23
Alles is ingeslagen, straks na het eten ga ik aan de slag.
Viking84donderdag 9 oktober 2008 @ 18:41
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Alles is ingeslagen, straks na het eten ga ik aan de slag.

. Wel even foto's maken van het eindresultaat. Het water loopt me nu al in de mond en straks als ik op invoeren klink staat dit topic nog in MyAT ook .
Mirjamdonderdag 9 oktober 2008 @ 18:42
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 18:41 schreef Viking84 het volgende:

[..]

. Wel even foto's maken van het eindresultaat. Het water loopt me nu al in de mond en straks als ik op invoeren klink staat dit topic nog in MyAT ook .
weer 3 kilo erbij!
Leintjeuhdonderdag 9 oktober 2008 @ 19:35
Dames, ik zweer, dit is een wonder-recept. Ik heb deze taart in Maart gegeten en sindsdien ben ik al 5 kilo afgevallen
Cat-astrophedonderdag 9 oktober 2008 @ 19:42
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 18:23 schreef Isegrim het volgende:
Alles is ingeslagen, straks na het eten ga ik aan de slag.


Hoe laat moet ik er morgen zijn?
Isegrimdonderdag 9 oktober 2008 @ 20:08
quote:
Op donderdag 9 oktober 2008 19:35 schreef Leintjeuh het volgende:
Dames, ik zweer, dit is een wonder-recept. Ik heb deze taart in Maart gegeten en sindsdien ben ik al 5 kilo afgevallen
Ohhh nou, dan neem ik morgen gewoon een paar stukken.
Isegrimdonderdag 9 oktober 2008 @ 21:05
Nou, hij staat in de koeling. De slagroom smolt helemaal toen ik de nog warme chocola erbij deed; ik hoop dat dat zo hoort en dat het wel hard wordt. In de OP ziet het chocolade-slagroom-mengsel er harder uit. Nou ja, we zien het wel. Hij zal heus wel smaken iig. Ik heb trouwens niet laagje voor laagje gedaan omdat ik de hoeveelheden heb gehalveerd, maar ik heb alleen normale taartvormen, dus het is de koekjes onderop en de chocola erbovenop geworden, met de koekjes als een soort bodem dus.
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:05
Hij's mooi opgesteven.

Voilà:



Die andere taart is geen mega-crème brûlée, maar een tarte au citron.
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:06
Ik heb overigens chocolade met sinaasappelschilletjes gebruikt. dat leek me wel een culinair verantwoorde aanpassing van het recept.
Tezzvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:22
Ooooooh wanneer ga je hem proeven?? Ben benieuwd! Zien er beiden verrukkelijk uit hoor!

En ik zou ook om zeven uur 's morgens al in de koelkast gaan kijken hoor, of ze gelukt waren (voordat iemand er een opmerkingen over maakt, hihi)
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:24
Ze gaan mee naar mijn werk, vandaar.
Cat-astrophevrijdag 10 oktober 2008 @ 07:45
Beide taarten zien er geweldig uit. Daar ga je vast punten mee scoren.

Enne... feli!
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 07:48
Morgen mag je me feliciteren.
DarkElfvrijdag 10 oktober 2008 @ 08:01
heb je een recept voor die tarte au citron ?
Ewelinavrijdag 10 oktober 2008 @ 08:56
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 07:05 schreef Isegrim het volgende:
Hij's mooi opgesteven.

Voilà:

[ afbeelding ]

Die andere taart is geen mega-crème brûlée, maar een tarte au citron.
*kwijl*
motorbloempjevrijdag 10 oktober 2008 @ 09:04
kom je ons zaterdag ook trakteren?
Den_Haagvrijdag 10 oktober 2008 @ 10:55
* Den_Haag nog maar even naar Rotterdam rijdt
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 16:40
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 08:01 schreef DarkElf het volgende:
heb je een recept voor die tarte au citron ?
Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.
Cutebutpsychovrijdag 10 oktober 2008 @ 17:46
tvppppppppppppppppp
DarkElfvrijdag 10 oktober 2008 @ 17:47
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 16:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.
echt? nog nooit gezien
Isegrimvrijdag 10 oktober 2008 @ 21:09
Ik kan 'm niet vinden. Kan ik 'm nog eens overtypen.
Ewelinavrijdag 10 oktober 2008 @ 22:13
Ise, ik heb je recept denk ik gevonden!

Isegrims Tarte au citron
Deeg:
quote:
350 g bloem
snufje zout
150 g boter
100 g poedersuiker
2 geklutste eieren

Bloem en zout op werkblad zeven, boter erdoor wrijven tot het broodkruimelig is. Suiker toevoegen en mengen. Eieren toevoegen en mengen. Kneden tot je een mooi fluweelzacht deeg hebt. Folie eromheen en in de koeling leggen. Daarna uitrollen en ondiepe taartvorm mee bekleden. Daarna terug in koeling.
Vulling:


quote:
4 eieren
2 eidooiers
275 g fijne suiker
190 ml room (de vetste die je kunt krijgen, liefst die blikjes van de Turk)
275 ml citroensap (vers bij voorkeur)
fijngeraspte schil van 3 citroenen

Meng eieren, eidooiers en suiker. Voeg room al kloppen toe en dan citroensap en schil.

Haal bodem uit koeling en bedek met bakpapier. Leg daar bonen op. Tien minuten bakken op 190 graden. Papier en bonen verwijderen en nog tien minuten bakken of tot het net gaar, maar nog bleek is. Haal uit de oven en verlaag temperatuur tot 150 graden.

Zet bakvorm op bakplaat en giet vulling erin. 35-40 minuten bakken, of tot vulling vast is geworden.
Koud serveren!

linkje: Slank de herfst in # 231 - wie bedenkt er alvast een TT?



[ Bericht 2% gewijzigd door Ewelina op 11-10-2008 10:59:35 ]
Isegrimzaterdag 11 oktober 2008 @ 09:33
Ja, dat is 'm, thanks!
DarkElfzaterdag 11 oktober 2008 @ 09:35
thenks, ik sla hem iig op...
Isegrimzaterdag 11 oktober 2008 @ 09:39
Mijn collega's vonden de DBC trouwens erg lekker. Eentje heeft er de hele dag over gedaan om 'm op te eten omdat 'ie zo heavy was. Ik heb zelf alleen een paar kruimeltjes weggewerkt. Meer dan de helft van de taart staat er nog, omdat de citroentaart op mijn werk meer in trek was.
Cat-astrophezaterdag 11 oktober 2008 @ 10:10
quote:
Op vrijdag 10 oktober 2008 07:48 schreef Isegrim het volgende:
Morgen mag je me feliciteren.
Nu dan: gefeliciteerd met je verjaardag!

En stuur die halve taart eens heel snel deze kant uit!
Isegrimzaterdag 11 oktober 2008 @ 10:57
Kom 'm maar halen.
motorbloempjevrijdag 9 april 2010 @ 19:50
ja hoi, schop

ik ga deze maken, en heb alleen geen drank voor de bitterkoekjes.

Nu vraag ik me af of dat echt moet, of dat 't ook zonder kan.

Wat ik eventueel heb aan drank is strohrum, bacardi, whisky en brandy maar het lijkt me niet dat deze dingen geschikt zijn, of wel?
ColdFeetvrijdag 9 april 2010 @ 19:52
Bruine rum lijkt mij wel kunnen?
TheSwooshdockSaintsvrijdag 9 april 2010 @ 19:53
TVP voor de death by chocolade
Dribbel_vrijdag 9 april 2010 @ 19:56
tvp
Lauuwtjevrijdag 9 april 2010 @ 19:57
Hier moet ik een tvp plaatsen, deze ga ik zeker een keer maken!
D_Azaterdag 10 april 2010 @ 09:26
Ha, leuk verjaardagskado voor de vriendin
wycciezaterdag 10 april 2010 @ 09:38
Ik wil deze taart ook maken, maar zonder alcohol. Waarin kan ik de bitterkoekjes weken?
_Ophelia_zaterdag 10 april 2010 @ 09:46
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 09:38 schreef wyccie het volgende:
Ik wil deze taart ook maken, maar zonder alcohol. Waarin kan ik de bitterkoekjes weken?
Koffie misschien?
wycciezaterdag 10 april 2010 @ 09:49
Ah, goed idee. Bedankt!
spanishgirlzondag 11 april 2010 @ 17:40
Wat ziet die taart er heerlijk uit en wat een leuke fotoreportage ts
Stereotomyzondag 11 april 2010 @ 18:27
Ik zit er nog vol van, Fleshwound.
AKnynkezondag 11 april 2010 @ 18:28
quote:
Op zondag 11 april 2010 18:27 schreef Stereotomy het volgende:
Ik zit er nog vol van, Fleshwound.
ik sport nog steeds om al die kilo's eraf te krijgen..
Stereotomyzondag 11 april 2010 @ 18:30
quote:
Op zondag 11 april 2010 18:28 schreef AKnynke het volgende:

[..]

ik sport nog steeds om al die kilo's eraf te krijgen..
Jij houdt altijd appelwangetjes
AKnynkezondag 11 april 2010 @ 18:31
quote:
Op zondag 11 april 2010 18:30 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Jij houdt altijd appelwangetjes
Zeker na een beetje alcohol, ja. Maar, dat appelbuikje mag wel weg!
Marlalalazondag 11 april 2010 @ 19:01
tvp
TheThirdMarkzondag 11 april 2010 @ 19:52
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 19:50 schreef motorbloempje het volgende:
ja hoi, schop

ik ga deze maken, en heb alleen geen drank voor de bitterkoekjes.

Nu vraag ik me af of dat echt moet, of dat 't ook zonder kan.

Wat ik eventueel heb aan drank is strohrum, bacardi, whisky en brandy maar het lijkt me niet dat deze dingen geschikt zijn, of wel?
Heb hem hier toch laatst maar gemaakt met Cognac, en op de plotselinge spontane dronkenschap tijdens het voorproeven na heel goed bevallen.

Whisky/Brandy kan je allebei wel doen alleen dan moet je er wel op letten dat het geen turfgestookte is (anders smaakt je taart naar een asbak).
#ANONIEMzondag 11 april 2010 @ 19:57
quote:
Op zondag 11 april 2010 19:52 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Heb hem hier toch laatst maar gemaakt met Cognac, en op de plotselinge spontane dronkenschap tijdens het voorproeven na heel goed bevallen.
Red_85maandag 12 april 2010 @ 19:09

Ik ben suicidaal....
dus


EEN SCHAAMTELOZE TVP!!

Nu serieus: Dit lijkt mij best te doen.
Windigodinsdag 13 april 2010 @ 11:41
Ik lust geen bitterkoekjes. Mooi! Ik kan hem dus laten staan
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 11:49
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 11:41 schreef Windigo het volgende:
Ik lust geen bitterkoekjes. Mooi! Ik kan hem dus laten staan
en ik geen alcohol of koffie dus geen probleem voor mij
Den_Haagdinsdag 13 april 2010 @ 12:17
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 11:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

en ik geen alcohol of koffie dus geen probleem voor mij
je proeft vooral chocolade hoor
motorbloempjedinsdag 13 april 2010 @ 12:38
ik had er heel voorzichtig wat strohrum overheen gesprenkeld met mijn handen, beetje husselen. Ben niet zo'n fan van strohrum, maar op deze manier was 't erg lekker! nom! en heb 't recept gehalveerd!

Maar het is een succesnummer

enige probleem hier: de eierdooiers lieten de chocolade op een gegeven moment echt heel hard stollen... waardoor ik uiteindelijk met mijn handen in de geklopte chocolade moest om de chocolade op te laten nemen
Oneselfdinsdag 13 april 2010 @ 12:39
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.

ah laat maar, ik wilde je net gaan vereren.
motorbloempjedinsdag 13 april 2010 @ 12:41
je moet 't ook delen met heel veel mensen! Chocolate love
Den_Haagdinsdag 13 april 2010 @ 13:33
_The_General_dinsdag 13 april 2010 @ 13:49
Looking good!
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 13:57
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:17 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

je proeft vooral chocolade hoor
Ssst! Dit helpt niet
Den_Haagdinsdag 13 april 2010 @ 17:04
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 13:57 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ssst! Dit helpt niet
wat?
DarkElfdinsdag 13 april 2010 @ 17:06
gelukkig ben ik niet dol op chocolade, die hele taart trekt mij dus ook totaal niet
Leintjeuhdinsdag 13 april 2010 @ 17:40
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 13:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ssst! Dit helpt niet
Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar.
Den_Haagdinsdag 13 april 2010 @ 18:23
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 17:40 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar.
Pinokio
FleshWounddinsdag 13 april 2010 @ 18:39
Damn, is dit echt alweer twee jaar geleden ja?
Leintjeuhdinsdag 13 april 2010 @ 18:56
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:23 schreef Den_Haag het volgende:
Pinokio
Nee. Ik vond m niet lekker.
scrub_nursedinsdag 13 april 2010 @ 19:03
ff tvp,mss maak ik m ook met mn verjaardag
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 20:55
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 17:40 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar.
bitter helpt zeker, want daar hou ik niet van. thanks
Isabeaudinsdag 13 april 2010 @ 20:57
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:39 schreef FleshWound het volgende:
Damn, is dit echt alweer twee jaar geleden ja?
Ongelofelijk he
AKnynkedinsdag 13 april 2010 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 20:57 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ongelofelijk he
Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd!
TheThirdMarkdinsdag 13 april 2010 @ 22:00
Mehh het bittere komt van de heel pure choco. Je kan ook gewoon een ander % cacao nemen, wordt de taart meteen minder bitter.
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 22:04
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:00 schreef TheThirdMark het volgende:
Mehh het bittere komt van de heel pure choco. Je kan ook gewoon een ander % cacao nemen, wordt de taart meteen minder bitter.
Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan
TheThirdMarkdinsdag 13 april 2010 @ 22:30
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan
Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen

Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten
#ANONIEMdinsdag 13 april 2010 @ 22:59
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:30 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen

Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten
je vriendin is op dieet?
TheThirdMarkdinsdag 13 april 2010 @ 23:09
Vrouwen zijn toch altijd op dieet
#ANONIEMdinsdag 13 april 2010 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 23:09 schreef TheThirdMark het volgende:
Vrouwen zijn toch altijd op dieet
ik heb nog nooit een dieet gevolgd
2cvdinsdag 13 april 2010 @ 23:39
Ingredientenlijst maar eens uitgeprint. Morgen halen.
2cvdinsdag 13 april 2010 @ 23:52
Overigens, is het een idee er noten (cashew?) doorheen te doen ? In gemalen vorm uiteraard ...
2cvdonderdag 15 april 2010 @ 00:33
Ingredienten niet gehaald, ik moest plotseling werken. Morgen poging 2.

Kunnen de bitterkoekjes ook te lang weken ? Ik overweeg namelijk om de bitterkoekjes (na ze gesneden te hebben uiteraard) met cointreau 24 uur (of langer) in de koelkast te zetten.

En ik overweeg de taart in de vriezer te zetten, in bevroren toestand uit de vorm te halen en er dan nog wat meer gesmolten chocolade (au bain marie) overheen te gieten als glazuur.

Van het idee van nootjes er door ben ik overigens af gestapt. Waarom weet ik niet, maar ik denk niet dat het een aanvulling wordt.
Den_Haagdonderdag 15 april 2010 @ 08:28
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 21:59 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd!
idd

hoe is het hoge noorden?
2cvvrijdag 16 april 2010 @ 11:08
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Mirjamvrijdag 16 april 2010 @ 11:11
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
ColdFeetvrijdag 16 april 2010 @ 11:11
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Kun je cosmo's maken, of zulu gin&tonics. Ik vind het ook erg lekker gewoon door de koffie en dan met een klodder slagroom
Muckvrijdag 16 april 2010 @ 11:13
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:38 schreef motorbloempje het volgende:
ik had er heel voorzichtig wat strohrum overheen gesprenkeld met mijn handen, beetje husselen. Ben niet zo'n fan van strohrum, maar op deze manier was 't erg lekker! nom! en heb 't recept gehalveerd!

Maar het is een succesnummer

enige probleem hier: de eierdooiers lieten de chocolade op een gegeven moment echt heel hard stollen... waardoor ik uiteindelijk met mijn handen in de geklopte chocolade moest om de chocolade op te laten nemen
Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
2cvvrijdag 16 april 2010 @ 11:36
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten (1,26 liter cointreau anyone?). Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder.

Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van
Mirjamvrijdag 16 april 2010 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:36 schreef 2cv het volgende:
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten. Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder.

Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van
wanneer kan ik aanschuiven?
2cvvrijdag 16 april 2010 @ 11:37
Ik laat het je weten als het af is (en of het gelukt is dan).
motorbloempjevrijdag 16 april 2010 @ 11:44
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Muck het volgende:

[..]

Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
het had idd wel wat en kon daarna lekker de handen aflikken ! maar het had vast niet zo gemoeten!
Leintjeuhvrijdag 16 april 2010 @ 11:47
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Muck het volgende:
Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
Ja! Lekker snerten met eten
2cvvrijdag 16 april 2010 @ 13:18
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
motorbloempjevrijdag 16 april 2010 @ 13:19
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
ik heb ze gewoon gescheurd gaat veel beter `
2cvvrijdag 16 april 2010 @ 13:19
En daar kom je nu mee
motorbloempjevrijdag 16 april 2010 @ 13:20
RobinOokvrijdag 16 april 2010 @ 14:25
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker.
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 01:19
Mijn bitterkoekjes staan in de week. De cointreau is er in getrokken. Als ik de bak nu schud wordt het 1 grote, dikke bal. Hoort dat zo ? Overigens staat het spul in de koelkast.
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 18:41
Ik heb hem gemaakt ! Het ziet er goed uit en het smaakt goddelijk. Ik heb echt als een uitgehongerd, wild beest de kommen, lepels en mixerhaken af staan likken. Echt, niet normaal meer zo lekker ! ! !

Als ik hem weer maak zou ik meer bitterkoekjes (750 of misschien zelfs wel 1000gr. in plaats van 500gr.) en meer cointreau (250 of misschien wel 350ml. in plaats van 150ml) nemen. Want de laagjes zijn wel erg dun zo.
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 18:42
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:25 schreef RobinOok het volgende:
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker.
En dat ga ik dan ook proberen
rhubarbjezaterdag 17 april 2010 @ 18:42
ik ga straks mijn eigen variant hier op maken (met amaretto en bastogne koekjes)
lang geleden!
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 18:46
Wil je het recept hier posten ?
motorbloempjezaterdag 17 april 2010 @ 18:47
oeh! ik heb nog chocolade!

daar kan ik wel een toetje mee maken! Denk ik!

even bedenken. Heb 40 gram pure chocolade en 100ml slagroom...
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 18:49
Chocolade aan stukjes hakken en door de geklopte slagroom heen roeren ?
rhubarbjezaterdag 17 april 2010 @ 18:50
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 18:46 schreef 2cv het volgende:
Wil je het recept hier posten ?
post nr 6 van dit topic

maar ff voor de handigheid:
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:35 schreef rhubarbje het volgende:
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast
Heeeeeerlijk
motorbloempjezaterdag 17 april 2010 @ 18:50
ik zit even te bedenken of ik op de een of andere manier een fondant kan maken. Heb alle ingredienten wel in huis, maar even aan het bedenken hoeveel ik dan van wat nodig heb
2cvzaterdag 17 april 2010 @ 18:50
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 18:50 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

post nr 6 van dit topic

maar ff voor de handigheid:
[..]
Oeps Dankje !
troveyzaterdag 17 april 2010 @ 18:52
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.
dat is op dit moment bijna de helft van het aantal calorieen wat ik dagelijks mag hebben
rhubarbjezaterdag 17 april 2010 @ 22:45
nou hij is waarschijnlijk niet bepaald luchtig want ik was een beetje moe en ging dus nogal wat te snel
maar hij ziet er alleszins smakelijk uit
lovelizondag 18 april 2010 @ 00:14
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau.
TheThirdMarkzondag 18 april 2010 @ 14:01
quote:
Op zondag 18 april 2010 00:14 schreef loveli het volgende:
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau.


Maakt eigenlijk niet uit wat voor drank je gebruikt. Zolang je er maar op let dat het geen turfgestookte dranken zijn uit zee gebieden. Dan smaakt namelijk je hele taart zilt en naar turf.
2cvzondag 18 april 2010 @ 22:28
Ik heb glazuur gemaakt volgens het volgende recept:

Benodigdheden:
- 125 gram pure chocolade
- 100 gram poedersuiker
- 60 gram boter of margarine
- 3-4 eetl. koud water

Bereiding:

Breek de chocolade in stukjes en hak ze fijn. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water. Laat de chocolade smelten. Zeef de poedersuiker. Roer beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Roer boter in een kom op kamertemperatuur zacht. Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer tenslotte het water geleidelijk door het glazuur. Verwerk het glazuur als het nog lauw is.


Echter, de warme glazuur smelt de koelkast-koude chocoladetaart. De glazuur is ook vrij dik waardoor deze er makkelijk weer af trekt. Daarbij is de glazuur te zoet (en ik ben een zoetekauw!). Dus de volgende keer vantevoren de taart invriezen en de glazuur iets dunner maken. Hoe ? Dan pas ik de ingrediënten zo aan :

- 190 gram pure chocolade
- 100 gram poedersuiker
- 90 gram boter of margarine
- 6-8 eetl. koud water

Morgen ofzo een foto van mijn chocolademoordwapen
rhubarbjezondag 18 april 2010 @ 22:33
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart?

Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van)
de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet
Red_85zondag 18 april 2010 @ 22:34
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?

2cvzondag 18 april 2010 @ 22:38
quote:
Op zondag 18 april 2010 22:33 schreef rhubarbje het volgende:
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart?

Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van)
de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet
Het leek mij wel lekker Maar ik zal de taart uitgebreid proeven. Is het niet lekker zo dan komt op de volgende versie geen chocoladeglazuur
quote:
Op zondag 18 april 2010 22:34 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?



Ik ben nog NET geen geheelonthouder
2cvmaandag 19 april 2010 @ 15:38
Mijn chocoladetaart:

Dit ziet er goed uit:


Dit ook:


Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje:


De laagjes kan je helaas niet zien:


Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.

Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
Harajuku.woensdag 12 mei 2010 @ 16:02
Hu, de foto's doen t niet meer
Cherryblossomwoensdag 12 mei 2010 @ 18:15
WOW! Dit is écht een moordwapen! En ik dacht dat mijn brownies al té zijn..

* Cherryblossom is flabbergasted
TheThirdMarkwoensdag 12 mei 2010 @ 20:02
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 16:02 schreef Harajuku. het volgende:
Hu, de foto's doen t niet meer
Nu wel weer

Ziet er mooi uit btw.
caroline88zaterdag 15 mei 2010 @ 14:25
Dit gaat dus nevernooit lukken. Zoveel verleiding in de koelkast zetten en er dan lang genoeg vanaf blijven dat hij kan opstijven. Huisgenoten helpen ook al niet want die eten nog niet een brownie-grote portie op.

Zonder bitterkoekjes of cointreau, ik ben geen geheelonthouder maar heb taarten, ijs etc met drank nooit lekker gevonden.

Death by chocolate, definitely. But what a way to go
Broekpalingzaterdag 15 mei 2010 @ 17:27
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:38 schreef 2cv het volgende:
Mijn chocoladetaart:

Dit ziet er goed uit:
[ afbeelding ]

Dit ook:
[ afbeelding ]

Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje:
[ afbeelding ]

De laagjes kan je helaas niet zien:
[ afbeelding ]

Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.

Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
Haha, hij ziet er niet erg stevig uit nee.
Maargoed, als het lekker is!
2cvzaterdag 15 mei 2010 @ 18:46
De oplossing was de slagroom stijver te kloppen
scrub_nursezondag 16 mei 2010 @ 09:22
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
TheThirdMarkzondag 16 mei 2010 @ 13:46
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:22 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
Je kan ook gewoon de garde wat langer hanteren
En anders inderdaad gewoon kant en klaar (maar dan wel uit zo'n beker en niet uit een bus).
motorbloempjezondag 16 mei 2010 @ 13:50
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:22 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
die zijn vaak al wat te doorgeslagen volgens mij voor een recept als dit
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 21:10
Ik heb nog nooit echt goed ge-au-bain-marie'd.
Zie ik goed op de foto's dat er een frubbeltje tussen kom en pan is gezet zodat de kom er niet afgekookt wordt?

(Ik ga de taart nu maken!)
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:30
Wyccie, ik heb de foto's niet gezien maar ik heb de kom altijd direct in het hete water laten zakken en nooit problemen gehad. Eet smakelijk :)
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 21:41
Volgens mij heb ik nu koekjesdrab. ;(
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 21:56
En kun je slagroom ook te ver doorkloppen? :')
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:57
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:41 schreef wyccie het volgende:
Volgens mij heb ik nu koekjesdrab. ;(
Allemaal opeten en dan opnieuw proberen.
Zie ook de Topic Titel ;)
(Sorry dat ik je niet kan helpen maar ik heb dit ook nog nooit gemaakt, heb alleen ervaring met aubainmarie)
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:58
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:56 schreef wyccie het volgende:
En kun je slagroom ook te ver doorkloppen? :')
Ja dat kan. Heb me laten vertellen dat dat risico bij warm weer ook groter is.
Het wordt dan boter :+

Oh barst nu heb ik het geheime boter-recept verklapt :@
_Ophelia_vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:59
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:58 schreef caroline88 het volgende:

[..]

Ja dat kan. Heb me laten vertellen dat dat risico bij warm weer ook groter is.
Het wordt dan boter :+

Oh barst nu heb ik het geheime boter-recept verklapt :@
Je bedoelt het geheime karnemelk-recept toch ;)
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 22:00
I suck :'(
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:03
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:59 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Je bedoelt het geheime karnemelk-recept toch ;)
Karnemelk? Dat heb ik nog nooit gemaakt.
Vind ook dat een dergelijke smaakervaring niet in een chocolade topic thuishoort ;)
SPOILER
Het eerste glas karnemelk wat ik dronk was bedorven en dus ook meteen het laatste.
_Ophelia_vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:04
De chocola uit de OP kocht ik trouwens altijd bij de AH om mee te koken maar ze hebben hem niet meer. Is hij ergens anders nog te krijgen?
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:04
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:00 schreef wyccie het volgende:
I suck :'(
Helemaal niet! Je bent een fantastisch culinarie ontdekkingsreiziger die nu onontgonnen gebied betreedt ;)
_Ophelia_vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:06
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:03 schreef caroline88 het volgende:

[..]

Karnemelk? Dat heb ik nog nooit gemaakt.
Vind ook dat een dergelijke smaakervaring niet in een chocolade topic thuishoort ;)
SPOILER
Het eerste glas karnemelk wat ik dronk was bedorven en dus ook meteen het laatste.
Als je boter hebt gemaakt heb je ook karnemelk gemaakt :7
SPOILER
Ik lust überhaupt geen melk, laat staan karnemelk :X
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:00 schreef wyccie het volgende:
I suck :'(
Heb je natte drab met koekjes en klontjes boter of ziet het er anders uit?
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:06
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
De chocola uit de OP kocht ik trouwens altijd bij de AH om mee te koken maar ze hebben hem niet meer. Is hij ergens anders nog te krijgen?
Dacht dat ik hem bij de Jumbo had gezien. Of iets vergelijkbaars. Het moet geloof ik die heel bittere chocolade zijn.
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:06 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Als je boter hebt gemaakt heb je ook karnemelk gemaakt :7
SPOILER
Ik lust überhaupt geen melk, laat staan karnemelk :X
Ik heb gelukkig nooit boter gemaakt, heb er wel eens een keertje heel dicht tegenaan gezeten en toen zei mijn moeder dat ik nu dus boter van de room aan het kloppen was.
SPOILER
Ik ben lactose intolerant dus drink geen melk meer en probeer melkproducten zoveel mogelijk te vermijden.
Melk is goed voor elk is de grootste leugen die door onze overheid gesubsidieerd wordt.
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 22:10
Ik heb nu 3 mislukte kommen: drabkoekjes (te veel koffie), karneslagroom, vloeibare chocola.
Wat wel is gelukt: eidooiers splitsen en chocola au-bain-marie smelten.
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:13
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:10 schreef wyccie het volgende:
Ik heb nu 3 mislukte kommen: drabkoekjes (te veel koffie), karneslagroom, vloeibare chocola.
Wat wel is gelukt: eidooiers splitsen en chocola au-bain-marie smelten.
Je vloeibare chocolade is dus niet mislukt. Het is meer een soort vrije radicaal geworden omdat het an sich niet echt lekker is. Heb je nog vanille ijs? Dan kun je er misschien warme chocoladesaus van maken en toch iets lekkers eten.

Edit: Sterkte, ik ga slapen.
Wat doe ik hier trouwens? Ik houd niet eens van bitterkoekjes of cointreau.
Volgens mij ben ik ooit door de TT verleid tot binnentreden ;)

[ Bericht 17% gewijzigd door caroline88 op 20-08-2010 22:19:11 ]
_Ophelia_vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:18
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 22:10 schreef wyccie het volgende:
Ik heb nu 3 mislukte kommen: drabkoekjes (te veel koffie), karneslagroom, vloeibare chocola.
Wat wel is gelukt: eidooiers splitsen en chocola au-bain-marie smelten.
De chocola eet je inderdaad met ijs of je doopt er andere koekjes in en de karneslagroom klop je nog wat verder dan heb je morgen verse zelfgemaakte roomboter bij het ontbijt.
caroline88vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:21
Heb ook nog eens een recept gezien van aardbeien gedoopt in de chocolade...
wyccievrijdag 20 augustus 2010 @ 22:22
Ik heb geen zin in ijs met chocoladesaus of roomboter.
Ik ga het gewoon bij elkaar mikken en dan vreet ik me morgen dood.
wycciezaterdag 21 augustus 2010 @ 12:31
Een bonk uit elkaar vallende rommel met de smaak van pure chocola en wat bitterkoekjestextuur. :')
Ik probeer het een ander keertje opnieuw met minder doorgeslagen slagroom.
B.erthavrijdag 3 september 2010 @ 00:17
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:38 schreef 2cv het volgende:
Mijn chocoladetaart:

Dit ziet er goed uit:
[ afbeelding ]


Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.

Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
Als ik mij ermee mag bemoeien ( ;) ) is klopfix door de slagroom misschien een idee, dat maakt de slagroom steviger en dus als het goed is de hele taart. Verkrijgbaar in de supermarkt.

Ik ga dit recept opslaan, maar nooit in zulke grote hoeveelheden maken want dat moet ik allemaal alleen opeten :D
2cvvrijdag 3 september 2010 @ 00:23
De laatste keer dat ik het maakte verdubbelde ik alle hoeveelheden. En sommige ingrediënten werden zelfs meer dan verdubbeld :P
#ANONIEMvrijdag 3 september 2010 @ 00:34
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 14:25 schreef caroline88 het volgende:
Dit gaat dus nevernooit lukken. Zoveel verleiding in de koelkast zetten en er dan lang genoeg vanaf blijven dat hij kan opstijven. Huisgenoten helpen ook al niet want die eten nog niet een brownie-grote portie op.

Zonder bitterkoekjes of cointreau, ik ben geen geheelonthouder maar heb taarten, ijs etc met drank nooit lekker gevonden.

Death by chocolate, definitely. But what a way to go *O*
Ik ga deze binnenkort juist maken voor mij en m'n huisgenoten :D als ik iets bak hoef ik me maar 3 seconden om te draaien en de helft is al op :')
Fogelzondag 5 september 2010 @ 00:06
Dit ga ik een keer maken en mee naar het werk nemen, ik werk nl met chocoholics.
#ANONIEMzondag 30 juni 2013 @ 17:16
De foto's waarop de taart in partjes is gesneden doet het niet meer
Pietverdrietzondag 30 juni 2013 @ 17:18
Wat een kutkick
motorbloempjezondag 30 juni 2013 @ 17:21
Terechte kick, altijd, dit topic O+ Maar eens maken binnenkort voor na 'n hardloopwedstrijd O+ _O_
#ANONIEMzondag 30 juni 2013 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2008 21:34 schreef BrandX het volgende:
BX houdt niet van chocoladetaart en bitterkoekjes zijn ook niet haar ding


Welk gedeelte van de TT trok jou dan naar dit topic...de dood? :D

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2013 18:20:27 ]
Stereotomyzondag 30 juni 2013 @ 18:20
Deja vu :o
motorbloempjezondag 30 juni 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:20 schreef Stereotomy het volgende:
Deja vu :o
Goeie meet was dat O+
motorbloempjezondag 30 juni 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:15 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Goeie meet was dat O+
Vond vooral het ijs erg lekker.
FleshWoundzondag 30 juni 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:15 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Vond vooral het ijs erg lekker.
Toch wel een culinair hoogtepuntje.

Madelief, dat waren de enige twee foto's die niet door mij gehost waren, kan me alleen even niet herinneren wie ze toen gemaakt had. Het is alweer vijf jaar geleden.

Edit: misschien was het Bluezzz?

[ Bericht 2% gewijzigd door FleshWound op 30-06-2013 21:55:58 ]
#ANONIEMmaandag 1 juli 2013 @ 10:07
quote:
10s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:47 schreef FleshWound het volgende:

[..]

Toch wel een culinair hoogtepuntje.

Madelief, dat waren de enige twee foto's die niet door mij gehost waren, kan me alleen even niet herinneren wie ze toen gemaakt had. Het is alweer vijf jaar geleden.

Edit: misschien was het Bluezzz?
Ah oke, nou t belangrijkste is t recept dus t komt goed zo.
Den_Haagmaandag 1 juli 2013 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:15 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Vond vooral het ijs erg lekker.
Zeker. Dat was erg goed gemaakt ;)
Trashcanmanmaandag 1 juli 2013 @ 20:14
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:19 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Welk gedeelte van de TT trok jou dan naar dit topic...de dood? :D
Vond hem grappig :D

Ziet er trouwens uit als iets wat ik ook vrij eenvoudig kan maken. Misschien maar eens doen, ik heb nog nooit een taart gemaakt.
#ANONIEMmaandag 1 juli 2013 @ 23:55
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 20:14 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Vond hem grappig :D

Ziet er trouwens uit als iets wat ik ook vrij eenvoudig kan maken. Misschien maar eens doen, ik heb nog nooit een taart gemaakt.
moet je doen, een taart komt altijd van pas.
K heb er zelf nog een hoop op mijn to do list staan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2013 00:17:43 ]
motorbloempjemaandag 1 juli 2013 @ 23:57
Ik riep wel zo leuk dat ik deze weer 's ging bakken.. hè?

Maar er moeten bitterkoekjes in...

En raad eens wat ze hier NIET hebben... ;(
Stereotomymaandag 1 juli 2013 @ 23:59
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 11:03 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Zeker. Dat was erg goed gemaakt ;)
Zeer professioneel geschept.
motorbloempjemaandag 1 juli 2013 @ 23:59
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 23:59 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Zeer professioneel geschept.
Ambachtelijk _O_
Amadinsdag 2 juli 2013 @ 01:57
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:19 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Welk gedeelte van de TT trok jou dan naar dit topic...de dood? :D
Ja.
golferdinsdag 2 juli 2013 @ 02:04
quote:
10s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:47 schreef FleshWound het volgende:

Toch wel een culinair hoogtepuntje.

Madelief, dat waren de enige twee foto's die niet door mij gehost waren, kan me alleen even niet herinneren wie ze toen gemaakt had. Het is alweer vijf jaar geleden.

Edit: misschien was het Bluezzz?
Euc_
z'n toetje was onovertroffen. ;)
golferdinsdag 2 juli 2013 @ 02:05
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 18:20 schreef Stereotomy het volgende:
Deja vu :o
Zoiets.
#ANONIEMdinsdag 2 juli 2013 @ 16:10
De laatste 2 foto's doen het niet meer... En ik wou zo graag het eindresultaat zien :'( Gelukkig is 2cv er nog!

Goeie kick trouwens, misschien ga ik hem ook eens proberen te maken, lekker vriendinnen die strak willen worden voor de zomer pesten en dergelijke... :D
Tamashiidinsdag 2 juli 2013 @ 16:20
O+ wauw. Ik ga dit zo maken. Thanks voor de kick!
Den_Haagdinsdag 2 juli 2013 @ 16:23
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 23:57 schreef motorbloempje het volgende:
Ik riep wel zo leuk dat ik deze weer 's ging bakken.. hè?

Maar er moeten bitterkoekjes in...

En raad eens wat ze hier NIET hebben... ;(
Ik moet dit jaar nog weer een keer de overtocht maken
#ANONIEMdinsdag 2 juli 2013 @ 16:54
quote:
0s.gif
Op zondag 30
juni 2013 17:18
schreef
Pietverdriet het
volgende:

Wat een kutkick
kutkick omdat ik haar in een ander topic op dit topic gewezen had :)