FleshWound | zondag 23 maart 2008 @ 21:23 |
Bij deze het recept voor de chocoladetaart van de meet, in fotostripformaat. Let op, dit recept is voor 16 personen. Het makkelijkst is om alle ingredienten door twee te delen, als je het voor minder wil maken. Ingredienten: ![]() 1 liter slagroom 900 gram extreem pure chocolade 140 ml cointreau 4 eidooiers 1 pond bitterkoekjes Uitvoering: Je neemt je bitterkoekjes en snijdt en/of knipt ze in kruimels. ![]() Rechts: voor. Links: na. ![]() Massaslachting ![]() Mocht je nu op het idee komen om hiervoor een blender te gebruiken, vergeet het, het gaat niet. je krijgt een grote bonk massieve kleefkoek. Gooi de kruimels in een bak en schenk de cointreau erbij. ![]() Laat ze daar een tijdje liggen, af en toe schudden, zodat ze goed doorweekt zijn. Het is best toegestaan om af en toe een kruimeltje te proeven om te kijken hoe nat ze al van binnen zijn ![]() ![]() Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain marie. ![]() Zo dus. Af en toe roeren totdat het laatste beetje gesmolten is. ![]() Als je er dat mee kan doen is ie goed. ![]() Voeg geleidelijk je vier dooiers toe en blijf roeren! Je mengsel zal heel snel hard worden, en je moet het lekker vloeibaar en los houden. ![]() Net stijfgeklopt eiwit, maar dan van chocolade. Klop je liter room lobbig. ![]() Hmmmm, twee heerlijke ongezonde zaken. Hoe maken we dit nóg ongezonder: bij elkaar doen natuurlijk. ![]() Blijf dit omscheppen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Vet een taartvorm van 26 centimeter in en maak om en om laagjes van het mengsel en de bitterkoekjes. ![]() Ik doe zelf mengsel-koekjes-mengsel-koekjes-mengsel, maar als je wil varieren, be my guest. ![]() De taart na de tweede laag mengsel. Stop hem zodra hij af is een nachtje in de koelkast. Als je echt een hartaanval wil krijgen kan je hem nog met poedersuiker bestrooien en serveren met dikke slagroom. ![]() ![]() Snij de taart in 16 stukken... ![]() en geniet ervan onder het genot van een glas ERG goede dessertwijn en geweldige sesamstraatmuziek. Alle rechten voorbehouden. FleshWound stelt zich niet aansprakelijk voor schade ontstaan door ontploffende magen, kapotte broekriemen of gescheurde overhemden, chocoladevlekken en/of gebroken stoelen. Het maken, eten en verteren van dit dessert geschiedt geheel op eigen risico. [ Bericht 1% gewijzigd door FleshWound op 23-03-2008 21:26:46 (Disclaimer.) ] | |
Dutch_Nelson | zondag 23 maart 2008 @ 21:26 |
wauw | |
Janetje | zondag 23 maart 2008 @ 21:29 |
Omg.. I skipt death and went straight to chocolate heaven... | |
tonks | zondag 23 maart 2008 @ 21:32 |
Ziet er wel heel lekker uit idd ![]() | |
BrandX | zondag 23 maart 2008 @ 21:34 |
die cointreau.... liever gewoon in mijn glas bij de koffie. BX houdt niet van chocoladetaart en bitterkoekjes zijn ook niet haar ding maar voor de choco liefhebbers: ziet er heerlijk uit! Dat wel! | |
rhubarbje | zondag 23 maart 2008 @ 21:35 |
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast Heeeeeerlijk | |
FleshWound | zondag 23 maart 2008 @ 21:42 |
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat: 10047 calorieen. 85 gram eiwit. 900 gram koolhydraten. 676 gram vet. Per stuk dus 628 calorieen. | |
2cv | zondag 23 maart 2008 @ 21:42 |
Klinkt lekker ! | |
rhubarbje | zondag 23 maart 2008 @ 21:43 |
quote:Oeeeh dat wil ik dan weer niet weten haha | |
Tezz | zondag 23 maart 2008 @ 21:45 |
Ik ben zojuist klaargekomen ![]() | |
Muck | zondag 23 maart 2008 @ 21:45 |
oeh, ik zie mijn kont al groeien als ik er alleen al aan denk om die te maken ![]() | |
rudedeltadude | zondag 23 maart 2008 @ 21:47 |
toffe OP en een tvp omdat ik hem wil gaan maken. | |
-Mellow- | zondag 23 maart 2008 @ 21:51 |
ja gotver, ik had dus niet op dit topic moeten klikken | |
MinderMutsig | zondag 23 maart 2008 @ 21:53 |
Die ziet er echt gruwelijk lekker uit ![]() ![]() | |
Chocolate | zondag 23 maart 2008 @ 21:57 |
Krijg nu meteen het geweldige idee om dit morgen uit te proberen maar helaas de winkels zijn morgen dicht ![]() | |
Isabeau | zondag 23 maart 2008 @ 22:51 |
quote:omgomgomgomg!!! Dit had ik niet willen weten ![]() ![]() | |
Etcetera | zondag 23 maart 2008 @ 23:01 |
godallejezusmohammednogantoe waarom klikte ik? waarom wilde ik dit topic lezen? nu WIL ik dit maken nu MOET ik dit maken damn you TS ![]() SPOILER | |
rena | zondag 23 maart 2008 @ 23:03 |
Omg ![]() ![]() ![]() | |
Stereotomy | zondag 23 maart 2008 @ 23:43 |
omfg FW ![]() Ik kreeg de mijne niet op, sorry ![]() ![]() quote:25 uur op de hometrainer. ![]() | |
golfer | maandag 24 maart 2008 @ 00:02 |
Man, hij was heerlijk. Maar echt....na een half stukje taart had ik het gevoel alsof ik ernstig ongesteld moest worden. ![]() | |
Terpentin07 | maandag 24 maart 2008 @ 00:18 |
tvp klinkt erg lekker | |
ColdFeet | maandag 24 maart 2008 @ 00:27 |
quote: ![]() Dit wilde ik dus eigenlijk ook niet weten ![]() Ik kan mijzelf niet toestaan dit te maken ![]() | |
Blues | maandag 24 maart 2008 @ 00:30 |
quote:Ik at hem gratis ![]() | |
Den_Haag | maandag 24 maart 2008 @ 10:27 |
Hij was echt super maar ook een echte afsluiter. Daarna zat ik wel vol ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 10:30 |
Ik had (voor 50 euro ![]() ![]() | |
AKnynke | maandag 24 maart 2008 @ 10:56 |
Hij was echt superlekker! Heb wel een uur gedaan over een stuk! En staks toch maar eens een flink stuk hardlopen! | |
tisauch | maandag 24 maart 2008 @ 11:03 |
Mooie fotoreportage TS. ![]() * tisauch zit te watertanden achter zijn 'puter. | |
TheThirdMark | maandag 24 maart 2008 @ 11:10 |
Djeez, dat is nog eens een EndeldarmTerrorist. Maarre ben zelf niet zo gek op cointreau. Zou je dit ook met Cognac kunnen doen? | |
motorbloempje | maandag 24 maart 2008 @ 11:14 |
quote:uh huh... ben ergens blij dat ik er maar 3 happen van weg kreeg... ![]() maar darn, wat wassie lekker ![]() ![]() | |
Ewelina | maandag 24 maart 2008 @ 11:18 |
Ik had hier niet op moeten klikken ![]() hou me tegen ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 11:20 |
quote:Doe het niet, doe het niet!! Maar eigenlijik wil je het wel doen want hij was ![]() | |
Ewelina | maandag 24 maart 2008 @ 11:30 |
Ik kom er net achter dat ik geen koekjes meer heb. Dus voor vandaag ben ik gered ![]() | |
Viking84 | maandag 24 maart 2008 @ 11:36 |
Gelukkig ben ik helemaal niet zo dol op chocola ![]() | |
Martijn_77 | maandag 24 maart 2008 @ 11:36 |
Ziet er erg lekker uit ![]() | |
motorbloempje | maandag 24 maart 2008 @ 11:54 |
ik ga 't op m'n verjaardag maken denk ik ![]() hoef ik niet zo'n grote taart te bakken, want dan 5 happen heeft iedereen al genoeg ![]() ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 12:01 |
quote:Budget-technisch erg handig ![]() | |
Den_Haag | maandag 24 maart 2008 @ 12:06 |
mogen we op de verjaardag komen MoBlo? ![]() | |
motorbloempje | maandag 24 maart 2008 @ 12:07 |
túúrlijk ![]() ![]() | |
motorbloempje | maandag 24 maart 2008 @ 12:08 |
quote:en ik heb nog best veel van die zwitserse bijna 80% kookchocolade liggen ![]() ![]() gelukkig gebruik ik 't bijna nooit uit angst voor mijn weegschaal ![]() ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 12:11 |
quote:Erg pure chocolade bevat minder vet dat gewone pure chocolade. Hoe meer cacao, hoe minder vet. | |
W1ZZ | maandag 24 maart 2008 @ 12:11 |
taartvindpost ![]() | |
uniekhoorn | maandag 24 maart 2008 @ 12:16 |
Heb niet zoveel met zoet en niet zoveel met chocolade maar dit MOET wel goddelijk zijn ![]() | |
motorbloempje | maandag 24 maart 2008 @ 12:18 |
quote:ja, daarom heb ik ook alleen de pure chocoladeeitjes uit mijn paaspakket opgegeten ![]() Maar dan nóg, het is het MINST vet ![]() ![]() | |
YPPY | maandag 24 maart 2008 @ 15:22 |
Dit is erg! Ik wil het ook gaan maken. ![]() ![]() | |
ColdFeet | maandag 24 maart 2008 @ 15:57 |
FW, ik zei het toch, je krijgt alle dieetdames op je dak ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 16:10 |
Wie heeft er veren? Ik heb pek!! We lynchen hem! j/k | |
Misstique | maandag 24 maart 2008 @ 16:15 |
Wow, dat ziet er geweldig (zwaar) uit. ![]() | |
Etcetera | maandag 24 maart 2008 @ 16:18 |
quote:lynchen? deze held heeft 1 van de meest verdorven recepten ooit aan me gegeven. ik ga 'm niet lynchen! | |
Den_Haag | maandag 24 maart 2008 @ 16:50 |
We hadden het over de dieetdames lynchen! | |
Leintjeuh | maandag 24 maart 2008 @ 16:52 |
quote:Wie zijn 'jullie' dan? ![]() | |
loveli | maandag 24 maart 2008 @ 17:43 |
En bedankt... | |
#ANONIEM | dinsdag 25 maart 2008 @ 09:26 |
WOW!!! dat ziet er verdomd lekker uit! Ook erg leuk gedaan met alle foto's! | |
TheThirdMark | dinsdag 25 maart 2008 @ 10:44 |
quote: | |
FleshWound | dinsdag 25 maart 2008 @ 11:31 |
quote:Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ga vooral je gang ![]() | |
flixywixy | dinsdag 25 maart 2008 @ 15:14 |
tvp, dit ziet er echt goddelijk uit! | |
Simsfan88 | dinsdag 25 maart 2008 @ 17:17 |
TVP, deze wil ik binnenkort echt eens gaan maken ![]() ![]() quote:Orgineel ![]() ![]() | |
Innocence | zaterdag 5 april 2008 @ 11:45 |
quote:Ik wil 'm ook maken met iets anders dan bitterkoekjes, volkorenbiscuitjes bijvoorbeeld? Iemand tips? | |
The_Tankgirl | zaterdag 5 april 2008 @ 13:28 |
Dit recept heeft een erg hoog Nigella Lawson gehalte ![]() Zelfs de plaatjes zijn ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 5 april 2008 @ 13:31 |
quote:Dat lijkt me niets; bitterkoekjes geweekt in alcohol worden marsepein-achtig, biscuitjes geweekt in drank worden pap ![]() ![]() | |
FleshWound | zaterdag 5 april 2008 @ 14:39 |
quote:Als je ammaretti (Italiaanse, drogere bitterkoekjes) kan krijgen moet je die volledig verkruimelen en in de cointreaux weken. Dat zegt het originele recept teminste, maar ik heb het nog nooit zo geprobeerd. | |
Tristessa | zaterdag 5 april 2008 @ 16:09 |
Die ga ik maken!! ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 5 april 2008 @ 16:43 |
quote:wat zij zei ![]() ga hem iig volgende week maken, voor mn verjaardag ![]() | |
reclamedoos | zaterdag 5 april 2008 @ 18:55 |
quote:Bij de Xenos te koop. Ik meen 1 euro per pak. | |
Frautie | zaterdag 5 april 2008 @ 19:07 |
taart vind post ![]() | |
Isegrim | zondag 6 april 2008 @ 11:12 |
Oh mijn god! *flauwvalt | |
Leintjeuh | zondag 6 april 2008 @ 11:15 |
quote:* Leintjeuh houdt een stuk chocoladetaart onder Isegrim's neus Gaat het weer een beetje? | |
Isegrim | zondag 6 april 2008 @ 11:19 |
Ja, ben weer bijgekomen van de schok. ![]() Oeh, en ik kan hier om de hoek amaretti krijgen. Even een excuus bedenken om deze taart binnenkort te maken. ![]() | |
LoudGirl | zondag 6 april 2008 @ 15:19 |
En hij is nog glutenvrij ook! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
zout-droppie | dinsdag 8 april 2008 @ 22:29 |
Mjum, die wil ik maken voor mijn verjaardag dit weekend ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 8 april 2008 @ 22:45 |
quote: ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:10 |
quote:Ik heb eindelijk een excuus gevonden! ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:14 |
Ik zit er nog steeds vol van, en ik kreeg de mijne niet eens op. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:16 |
Ik wil denk ik niet weten hoeveel kcal er in zitten. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:25 |
Oh, de kcal staan in het topic. ![]() ![]() | |
DarkElf | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:33 |
quote:Ga je ze er dan bijvertellen dat er zoveel kcal inzitten dat ze meteen een bypass mogen plannen? ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:34 |
quote:Natuurlijk niet! ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:35 |
quote:wathijzei | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 17:36 |
Dus je hoeft máánden niks te eten na die taart? ![]() | |
Mirjam | dinsdag 7 oktober 2008 @ 18:19 |
goffer, ik keek in dit topic, en ben meteen 3 kilo aangekomen ![]() | |
Isegrim | dinsdag 7 oktober 2008 @ 19:04 |
quote: ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 8 oktober 2008 @ 10:19 |
quote:Waar werk je? ![]() ![]() | |
Den_Haag | woensdag 8 oktober 2008 @ 11:13 |
wat die boven mij zegt ![]() | |
Isegrim | woensdag 8 oktober 2008 @ 14:23 |
Ergens op een industrieterrein in R'dam. ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 8 oktober 2008 @ 14:35 |
*raadpleegt Google maps* 180 km... geen probleem. Eenmaal daar aangekomen volg ik mijn neus. Zie ik je daar wel! ![]() | |
Den_Haag | woensdag 8 oktober 2008 @ 14:40 |
quote:Dat is lekker dichtbij voor mij ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 8 oktober 2008 @ 14:49 |
Arme Isegrim, nu kan ze minstens 3 taarten bakken ![]() | |
Captain_Fabulous | woensdag 8 oktober 2008 @ 14:51 |
1 liter slagroom, 900 gr chocola....dat verdomme pure foodporno! Dit moet ik een keer maken, als ik nou hele dunne sneetjes maak moet het binnen mijn dieet passen ![]() | |
Innocence | donderdag 9 oktober 2008 @ 17:02 |
quote:Ik offer mezelf wel op om de rest dan op te eten ![]() | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2008 @ 18:23 |
Alles is ingeslagen, straks na het eten ga ik aan de slag. | |
Viking84 | donderdag 9 oktober 2008 @ 18:41 |
quote: ![]() ![]() | |
Mirjam | donderdag 9 oktober 2008 @ 18:42 |
quote:weer 3 kilo erbij! ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 9 oktober 2008 @ 19:35 |
Dames, ik zweer, dit is een wonder-recept. Ik heb deze taart in Maart gegeten en sindsdien ben ik al 5 kilo afgevallen ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 9 oktober 2008 @ 19:42 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() Hoe laat moet ik er morgen zijn? | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2008 @ 20:08 |
quote:Ohhh nou, dan neem ik morgen gewoon een paar stukken. ![]() | |
Isegrim | donderdag 9 oktober 2008 @ 21:05 |
Nou, hij staat in de koeling. De slagroom smolt helemaal toen ik de nog warme chocola erbij deed; ik hoop dat dat zo hoort en dat het wel hard wordt. In de OP ziet het chocolade-slagroom-mengsel er harder uit. Nou ja, we zien het wel. Hij zal heus wel smaken iig. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:05 |
Hij's mooi opgesteven. ![]() Voilà: ![]() Die andere taart is geen mega-crème brûlée, maar een tarte au citron. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:06 |
Ik heb overigens chocolade met sinaasappelschilletjes gebruikt. dat leek me wel een culinair verantwoorde aanpassing van het recept. ![]() | |
Tezz | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:22 |
Ooooooh wanneer ga je hem proeven?? Ben benieuwd! Zien er beiden verrukkelijk uit hoor! En ik zou ook om zeven uur 's morgens al in de koelkast gaan kijken hoor, of ze gelukt waren (voordat iemand er een opmerkingen over maakt, hihi) | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:24 |
Ze gaan mee naar mijn werk, vandaar. ![]() | |
Cat-astrophe | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:45 |
Beide taarten zien er geweldig uit. Daar ga je vast punten mee scoren. Enne... feli! | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 07:48 |
Morgen mag je me feliciteren. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 10 oktober 2008 @ 08:01 |
heb je een recept voor die tarte au citron ? | |
Ewelina | vrijdag 10 oktober 2008 @ 08:56 |
quote:*kwijl* ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 10 oktober 2008 @ 09:04 |
kom je ons zaterdag ook trakteren? ![]() | |
Den_Haag | vrijdag 10 oktober 2008 @ 10:55 |
* Den_Haag nog maar even naar Rotterdam rijdt ![]() | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 16:40 |
quote:Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden. ![]() | |
Cutebutpsycho | vrijdag 10 oktober 2008 @ 17:46 |
tvppppppppppppppppp | |
DarkElf | vrijdag 10 oktober 2008 @ 17:47 |
quote:echt? ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 10 oktober 2008 @ 21:09 |
Ik kan 'm niet vinden. Kan ik 'm nog eens overtypen. ![]() | |
Ewelina | vrijdag 10 oktober 2008 @ 22:13 |
Ise, ik heb je recept denk ik gevonden! Isegrims Tarte au citron Deeg: quote:Vulling: quote:Koud serveren! linkje: Slank de herfst in # 231 - wie bedenkt er alvast een TT? ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Ewelina op 11-10-2008 10:59:35 ] | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2008 @ 09:33 |
Ja, dat is 'm, thanks! ![]() | |
DarkElf | zaterdag 11 oktober 2008 @ 09:35 |
thenks, ik sla hem iig op... ![]() | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2008 @ 09:39 |
Mijn collega's vonden de DBC trouwens erg lekker. Eentje heeft er de hele dag over gedaan om 'm op te eten omdat 'ie zo heavy was. ![]() | |
Cat-astrophe | zaterdag 11 oktober 2008 @ 10:10 |
quote:Nu dan: gefeliciteerd met je verjaardag! En stuur die halve taart eens heel snel deze kant uit! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 11 oktober 2008 @ 10:57 |
Kom 'm maar halen. ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 9 april 2010 @ 19:50 |
ja hoi, schop ![]() ik ga deze maken, en heb alleen geen drank voor de bitterkoekjes. Nu vraag ik me af of dat echt moet, of dat 't ook zonder kan. Wat ik eventueel heb aan drank is strohrum, bacardi, whisky en brandy ![]() ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 9 april 2010 @ 19:52 |
Bruine rum lijkt mij wel kunnen? | |
TheSwooshdockSaints | vrijdag 9 april 2010 @ 19:53 |
TVP voor de death by chocolade | |
Dribbel_ | vrijdag 9 april 2010 @ 19:56 |
tvp ![]() | |
Lauuwtje | vrijdag 9 april 2010 @ 19:57 |
Hier moet ik een tvp plaatsen, deze ga ik zeker een keer maken! ![]() | |
D_A | zaterdag 10 april 2010 @ 09:26 |
Ha, leuk verjaardagskado voor de vriendin ![]() | |
wyccie | zaterdag 10 april 2010 @ 09:38 |
Ik wil deze taart ook maken, maar zonder alcohol. Waarin kan ik de bitterkoekjes weken? | |
_Ophelia_ | zaterdag 10 april 2010 @ 09:46 |
quote:Koffie misschien? | |
wyccie | zaterdag 10 april 2010 @ 09:49 |
Ah, goed idee. Bedankt! | |
spanishgirl | zondag 11 april 2010 @ 17:40 |
Wat ziet die taart er heerlijk uit ![]() ![]() | |
Stereotomy | zondag 11 april 2010 @ 18:27 |
Ik zit er nog vol van, Fleshwound. ![]() | |
AKnynke | zondag 11 april 2010 @ 18:28 |
quote:ik sport nog steeds om al die kilo's eraf te krijgen.. | |
Stereotomy | zondag 11 april 2010 @ 18:30 |
quote:Jij houdt altijd appelwangetjes ![]() | |
AKnynke | zondag 11 april 2010 @ 18:31 |
quote:Zeker na een beetje alcohol, ja. Maar, dat appelbuikje mag wel weg! | |
Marlalala | zondag 11 april 2010 @ 19:01 |
tvp ![]() | |
TheThirdMark | zondag 11 april 2010 @ 19:52 |
quote:Heb hem hier toch laatst maar gemaakt met Cognac, en op de plotselinge spontane dronkenschap tijdens het voorproeven na heel goed bevallen. Whisky/Brandy kan je allebei wel doen alleen dan moet je er wel op letten dat het geen turfgestookte is (anders smaakt je taart naar een asbak). | |
#ANONIEM | zondag 11 april 2010 @ 19:57 |
quote: ![]() | |
Red_85 | maandag 12 april 2010 @ 19:09 |
![]() Ik ben suicidaal.... dus EEN SCHAAMTELOZE TVP!! Nu serieus: Dit lijkt mij best te doen. ![]() | |
Windigo | dinsdag 13 april 2010 @ 11:41 |
Ik lust geen bitterkoekjes. Mooi! Ik kan hem dus laten staan ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 13 april 2010 @ 11:49 |
quote:en ik geen alcohol of koffie dus geen probleem voor mij ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 13 april 2010 @ 12:17 |
quote:je proeft vooral chocolade hoor ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 13 april 2010 @ 12:38 |
ik had er heel voorzichtig wat strohrum overheen gesprenkeld met mijn handen, beetje husselen. Ben niet zo'n fan van strohrum, maar op deze manier was 't erg lekker! ![]() ![]() Maar het is een succesnummer ![]() enige probleem hier: de eierdooiers lieten de chocolade op een gegeven moment echt heel hard stollen... waardoor ik uiteindelijk met mijn handen in de geklopte chocolade moest om de chocolade op te laten nemen ![]() | |
Oneself | dinsdag 13 april 2010 @ 12:39 |
quote: ah laat maar, ik wilde je net gaan vereren. ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 13 april 2010 @ 12:41 |
je moet 't ook delen met heel veel mensen! Chocolate love ![]() ![]() ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 13 april 2010 @ 13:33 |
![]() ![]() | |
_The_General_ | dinsdag 13 april 2010 @ 13:49 |
Looking good! | |
FutureFairytale | dinsdag 13 april 2010 @ 13:57 |
quote:Ssst! Dit helpt niet ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 13 april 2010 @ 17:04 |
quote:wat? ![]() ![]() | |
DarkElf | dinsdag 13 april 2010 @ 17:06 |
gelukkig ben ik niet dol op chocolade, die hele taart trekt mij dus ook totaal niet ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 13 april 2010 @ 17:40 |
quote:Ik vond m vies. Helpt dat wel? Veeeeeel te bitter en way te zwaar. | |
Den_Haag | dinsdag 13 april 2010 @ 18:23 |
quote:Pinokio ![]() | |
FleshWound | dinsdag 13 april 2010 @ 18:39 |
Damn, is dit echt alweer twee jaar geleden ja? ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 13 april 2010 @ 18:56 |
quote:Nee. Ik vond m niet lekker. | |
scrub_nurse | dinsdag 13 april 2010 @ 19:03 |
ff tvp,mss maak ik m ook met mn verjaardag ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 13 april 2010 @ 20:55 |
quote:bitter helpt zeker, want daar hou ik niet van. thanks ![]() | |
Isabeau | dinsdag 13 april 2010 @ 20:57 |
quote:Ongelofelijk he ![]() | |
AKnynke | dinsdag 13 april 2010 @ 21:59 |
quote:Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd! | |
TheThirdMark | dinsdag 13 april 2010 @ 22:00 |
Mehh het bittere komt van de heel pure choco. Je kan ook gewoon een ander % cacao nemen, wordt de taart meteen minder bitter. | |
FutureFairytale | dinsdag 13 april 2010 @ 22:04 |
quote:Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan ![]() | |
TheThirdMark | dinsdag 13 april 2010 @ 22:30 |
quote:Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen ![]() Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 april 2010 @ 22:59 |
quote:je vriendin is op dieet? ![]() | |
TheThirdMark | dinsdag 13 april 2010 @ 23:09 |
Vrouwen zijn toch altijd op dieet ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 april 2010 @ 23:32 |
quote:ik heb nog nooit een dieet gevolgd ![]() | |
2cv | dinsdag 13 april 2010 @ 23:39 |
Ingredientenlijst maar eens uitgeprint. Morgen halen. | |
2cv | dinsdag 13 april 2010 @ 23:52 |
Overigens, is het een idee er noten (cashew?) doorheen te doen ? In gemalen vorm uiteraard ... | |
2cv | donderdag 15 april 2010 @ 00:33 |
Ingredienten niet gehaald, ik moest plotseling werken. Morgen poging 2. Kunnen de bitterkoekjes ook te lang weken ? Ik overweeg namelijk om de bitterkoekjes (na ze gesneden te hebben uiteraard) met cointreau 24 uur (of langer) in de koelkast te zetten. En ik overweeg de taart in de vriezer te zetten, in bevroren toestand uit de vorm te halen en er dan nog wat meer gesmolten chocolade (au bain marie) overheen te gieten als glazuur. Van het idee van nootjes er door ben ik overigens af gestapt. Waarom weet ik niet, maar ik denk niet dat het een aanvulling wordt. | |
Den_Haag | donderdag 15 april 2010 @ 08:28 |
quote:idd hoe is het hoge noorden? | |
2cv | vrijdag 16 april 2010 @ 11:08 |
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald ![]() | |
Mirjam | vrijdag 16 april 2010 @ 11:11 |
quote: ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 16 april 2010 @ 11:11 |
quote:Kun je cosmo's maken, of zulu gin&tonics. Ik vind het ook erg lekker gewoon door de koffie en dan met een klodder slagroom ![]() | |
Muck | vrijdag 16 april 2010 @ 11:13 |
quote:Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk ![]() | |
2cv | vrijdag 16 april 2010 @ 11:36 |
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten (1,26 liter cointreau anyone?). Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder. Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van ![]() | |
Mirjam | vrijdag 16 april 2010 @ 11:36 |
quote:wanneer kan ik aanschuiven? ![]() | |
2cv | vrijdag 16 april 2010 @ 11:37 |
Ik laat het je weten als het af is (en of het gelukt is dan). | |
motorbloempje | vrijdag 16 april 2010 @ 11:44 |
quote:het had idd wel wat ![]() ![]() ![]() | |
Leintjeuh | vrijdag 16 april 2010 @ 11:47 |
quote:Ja! Lekker snerten met eten ![]() | |
2cv | vrijdag 16 april 2010 @ 13:18 |
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig. Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 16 april 2010 @ 13:19 |
quote:ik heb ze gewoon gescheurd ![]() ![]() | |
2cv | vrijdag 16 april 2010 @ 13:19 |
En daar kom je nu mee ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 16 april 2010 @ 13:20 |
![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 16 april 2010 @ 14:25 |
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker. | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 01:19 |
Mijn bitterkoekjes staan in de week. De cointreau is er in getrokken. Als ik de bak nu schud wordt het 1 grote, dikke bal. Hoort dat zo ? Overigens staat het spul in de koelkast. | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 18:41 |
Ik heb hem gemaakt ! Het ziet er goed uit en het smaakt goddelijk. Ik heb echt als een uitgehongerd, wild beest de kommen, lepels en mixerhaken af staan likken. Echt, niet normaal meer zo lekker ! ! ! Als ik hem weer maak zou ik meer bitterkoekjes (750 of misschien zelfs wel 1000gr. in plaats van 500gr.) en meer cointreau (250 of misschien wel 350ml. in plaats van 150ml) nemen. Want de laagjes zijn wel erg dun zo. | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 18:42 |
quote:En dat ga ik dan ook proberen ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 17 april 2010 @ 18:42 |
ik ga straks mijn eigen variant hier op maken (met amaretto en bastogne koekjes) lang geleden! | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 18:46 |
Wil je het recept hier posten ? | |
motorbloempje | zaterdag 17 april 2010 @ 18:47 |
oeh! ik heb nog chocolade! daar kan ik wel een toetje mee maken! Denk ik! even bedenken. Heb 40 gram pure chocolade en 100ml slagroom... | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 18:49 |
Chocolade aan stukjes hakken en door de geklopte slagroom heen roeren ? | |
rhubarbje | zaterdag 17 april 2010 @ 18:50 |
quote:post nr 6 van dit topic ![]() maar ff voor de handigheid: quote: | |
motorbloempje | zaterdag 17 april 2010 @ 18:50 |
ik zit even te bedenken of ik op de een of andere manier een fondant kan maken. Heb alle ingredienten wel in huis, maar even aan het bedenken hoeveel ik dan van wat nodig heb | |
2cv | zaterdag 17 april 2010 @ 18:50 |
quote:Oeps ![]() | |
trovey | zaterdag 17 april 2010 @ 18:52 |
quote: ![]() ![]() | |
rhubarbje | zaterdag 17 april 2010 @ 22:45 |
nou hij is waarschijnlijk niet bepaald luchtig want ik was een beetje moe en ging dus nogal wat te snel maar hij ziet er alleszins smakelijk uit | |
loveli | zondag 18 april 2010 @ 00:14 |
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau. | |
TheThirdMark | zondag 18 april 2010 @ 14:01 |
quote: ![]() Maakt eigenlijk niet uit wat voor drank je gebruikt. Zolang je er maar op let dat het geen turfgestookte dranken zijn uit zee gebieden. Dan smaakt namelijk je hele taart zilt en naar turf. | |
2cv | zondag 18 april 2010 @ 22:28 |
Ik heb glazuur gemaakt volgens het volgende recept: Benodigdheden: - 125 gram pure chocolade - 100 gram poedersuiker - 60 gram boter of margarine - 3-4 eetl. koud water Bereiding: Breek de chocolade in stukjes en hak ze fijn. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water. Laat de chocolade smelten. Zeef de poedersuiker. Roer beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Roer boter in een kom op kamertemperatuur zacht. Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer tenslotte het water geleidelijk door het glazuur. Verwerk het glazuur als het nog lauw is. Echter, de warme glazuur smelt de koelkast-koude chocoladetaart. De glazuur is ook vrij dik waardoor deze er makkelijk weer af trekt. Daarbij is de glazuur te zoet (en ik ben een zoetekauw!). Dus de volgende keer vantevoren de taart invriezen en de glazuur iets dunner maken. Hoe ? Dan pas ik de ingrediënten zo aan : - 190 gram pure chocolade - 100 gram poedersuiker - 90 gram boter of margarine - 6-8 eetl. koud water Morgen ofzo een foto van mijn chocolademoordwapen ![]() | |
rhubarbje | zondag 18 april 2010 @ 22:33 |
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart? Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van) de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet | |
Red_85 | zondag 18 april 2010 @ 22:34 |
quote:Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA? ![]() | |
2cv | zondag 18 april 2010 @ 22:38 |
quote:Het leek mij wel lekker ![]() ![]() quote: ![]() Ik ben nog NET geen geheelonthouder ![]() | |
2cv | maandag 19 april 2010 @ 15:38 |
Mijn chocoladetaart: Dit ziet er goed uit: ![]() Dit ook: ![]() Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje: ![]() De laagjes kan je helaas niet zien: ![]() Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig. Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken. | |
Harajuku. | woensdag 12 mei 2010 @ 16:02 |
Hu, de foto's doen t niet meer ![]() | |
Cherryblossom | woensdag 12 mei 2010 @ 18:15 |
WOW! Dit is écht een moordwapen! En ik dacht dat mijn brownies al té zijn.. * Cherryblossom is flabbergasted | |
TheThirdMark | woensdag 12 mei 2010 @ 20:02 |
quote:Nu wel weer ![]() Ziet er mooi uit btw. | |
caroline88 | zaterdag 15 mei 2010 @ 14:25 |
Dit gaat dus nevernooit lukken. Zoveel verleiding in de koelkast zetten en er dan lang genoeg vanaf blijven dat hij kan opstijven. Huisgenoten helpen ook al niet want die eten nog niet een brownie-grote portie op. Zonder bitterkoekjes of cointreau, ik ben geen geheelonthouder maar heb taarten, ijs etc met drank nooit lekker gevonden. Death by chocolate, definitely. But what a way to go ![]() | |
Broekpaling | zaterdag 15 mei 2010 @ 17:27 |
quote:Haha, hij ziet er niet erg stevig uit nee. ![]() Maargoed, als het lekker is! ![]() | |
2cv | zaterdag 15 mei 2010 @ 18:46 |
De oplossing was de slagroom stijver te kloppen ![]() | |
scrub_nurse | zondag 16 mei 2010 @ 09:22 |
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken? | |
TheThirdMark | zondag 16 mei 2010 @ 13:46 |
quote:Je kan ook gewoon de garde wat langer hanteren ![]() En anders inderdaad gewoon kant en klaar (maar dan wel uit zo'n beker en niet uit een bus). | |
motorbloempje | zondag 16 mei 2010 @ 13:50 |
quote:die zijn vaak al wat te doorgeslagen volgens mij voor een recept als dit ![]() | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:10 |
Ik heb nog nooit echt goed ge-au-bain-marie'd. Zie ik goed op de foto's dat er een frubbeltje tussen kom en pan is gezet zodat de kom er niet afgekookt wordt? (Ik ga de taart nu maken!) | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:30 |
Wyccie, ik heb de foto's niet gezien maar ik heb de kom altijd direct in het hete water laten zakken en nooit problemen gehad. Eet smakelijk ![]() | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:41 |
Volgens mij heb ik nu koekjesdrab. ![]() | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:56 |
En kun je slagroom ook te ver doorkloppen? ![]() | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:57 |
quote:Allemaal opeten en dan opnieuw proberen. Zie ook de Topic Titel ![]() (Sorry dat ik je niet kan helpen maar ik heb dit ook nog nooit gemaakt, heb alleen ervaring met aubainmarie) | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:58 |
quote:Ja dat kan. Heb me laten vertellen dat dat risico bij warm weer ook groter is. Het wordt dan boter ![]() Oh barst nu heb ik het geheime boter-recept verklapt ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 20 augustus 2010 @ 21:59 |
quote:Je bedoelt het geheime karnemelk-recept toch ![]() | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:00 |
I suck ![]() | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:03 |
quote:Karnemelk? Dat heb ik nog nooit gemaakt. Vind ook dat een dergelijke smaakervaring niet in een chocolade topic thuishoort ![]() SPOILER | |
_Ophelia_ | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:04 |
De chocola uit de OP kocht ik trouwens altijd bij de AH om mee te koken maar ze hebben hem niet meer. Is hij ergens anders nog te krijgen? | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:04 |
quote:Helemaal niet! Je bent een fantastisch culinarie ontdekkingsreiziger die nu onontgonnen gebied betreedt ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:06 |
quote:Als je boter hebt gemaakt heb je ook karnemelk gemaakt ![]() SPOILER quote:Heb je natte drab met koekjes en klontjes boter of ziet het er anders uit? | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:06 |
quote:Dacht dat ik hem bij de Jumbo had gezien. Of iets vergelijkbaars. Het moet geloof ik die heel bittere chocolade zijn. | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:09 |
quote:Ik heb gelukkig nooit boter gemaakt, heb er wel eens een keertje heel dicht tegenaan gezeten en toen zei mijn moeder dat ik nu dus boter van de room aan het kloppen was. SPOILER | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:10 |
Ik heb nu 3 mislukte kommen: drabkoekjes (te veel koffie), karneslagroom, vloeibare chocola. Wat wel is gelukt: eidooiers splitsen en chocola au-bain-marie smelten. | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:13 |
quote:Je vloeibare chocolade is dus niet mislukt. Het is meer een soort vrije radicaal geworden omdat het an sich niet echt lekker is. Heb je nog vanille ijs? Dan kun je er misschien warme chocoladesaus van maken en toch iets lekkers eten. Edit: Sterkte, ik ga slapen. Wat doe ik hier trouwens? Ik houd niet eens van bitterkoekjes of cointreau. Volgens mij ben ik ooit door de TT verleid tot binnentreden ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door caroline88 op 20-08-2010 22:19:11 ] | |
_Ophelia_ | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:18 |
quote:De chocola eet je inderdaad met ijs of je doopt er andere koekjes in en de karneslagroom klop je nog wat verder dan heb je morgen verse zelfgemaakte roomboter bij het ontbijt. | |
caroline88 | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:21 |
Heb ook nog eens een recept gezien van aardbeien gedoopt in de chocolade... | |
wyccie | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:22 |
Ik heb geen zin in ijs met chocoladesaus of roomboter. Ik ga het gewoon bij elkaar mikken en dan vreet ik me morgen dood. | |
wyccie | zaterdag 21 augustus 2010 @ 12:31 |
Een bonk uit elkaar vallende rommel met de smaak van pure chocola en wat bitterkoekjestextuur. ![]() Ik probeer het een ander keertje opnieuw met minder doorgeslagen slagroom. | |
B.ertha | vrijdag 3 september 2010 @ 00:17 |
quote:Als ik mij ermee mag bemoeien ( ![]() Ik ga dit recept opslaan, maar nooit in zulke grote hoeveelheden maken want dat moet ik allemaal alleen opeten ![]() | |
2cv | vrijdag 3 september 2010 @ 00:23 |
De laatste keer dat ik het maakte verdubbelde ik alle hoeveelheden. En sommige ingrediënten werden zelfs meer dan verdubbeld ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 3 september 2010 @ 00:34 |
quote:Ik ga deze binnenkort juist maken voor mij en m'n huisgenoten ![]() ![]() | |
Fogel | zondag 5 september 2010 @ 00:06 |
Dit ga ik een keer maken en mee naar het werk nemen, ik werk nl met chocoholics. | |
#ANONIEM | zondag 30 juni 2013 @ 17:16 |
De foto's waarop de taart in partjes is gesneden doet het niet meer | |
Pietverdriet | zondag 30 juni 2013 @ 17:18 |
Wat een kutkick | |
motorbloempje | zondag 30 juni 2013 @ 17:21 |
Terechte kick, altijd, dit topic ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 30 juni 2013 @ 18:19 |
Welk gedeelte van de TT trok jou dan naar dit topic...de dood? ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-06-2013 18:20:27 ] | |
Stereotomy | zondag 30 juni 2013 @ 18:20 |
Deja vu ![]() | |
motorbloempje | zondag 30 juni 2013 @ 21:15 |
Goeie meet was dat ![]() | |
motorbloempje | zondag 30 juni 2013 @ 21:15 |
Vond vooral het ijs erg lekker. | |
FleshWound | zondag 30 juni 2013 @ 21:47 |
Toch wel een culinair hoogtepuntje. Madelief, dat waren de enige twee foto's die niet door mij gehost waren, kan me alleen even niet herinneren wie ze toen gemaakt had. Het is alweer vijf jaar geleden. Edit: misschien was het Bluezzz? [ Bericht 2% gewijzigd door FleshWound op 30-06-2013 21:55:58 ] | |
#ANONIEM | maandag 1 juli 2013 @ 10:07 |
Ah oke, nou t belangrijkste is t recept dus t komt goed zo. | |
Den_Haag | maandag 1 juli 2013 @ 11:03 |
Zeker. Dat was erg goed gemaakt ![]() | |
Trashcanman | maandag 1 juli 2013 @ 20:14 |
Vond hem grappig ![]() Ziet er trouwens uit als iets wat ik ook vrij eenvoudig kan maken. Misschien maar eens doen, ik heb nog nooit een taart gemaakt. | |
#ANONIEM | maandag 1 juli 2013 @ 23:55 |
moet je doen, een taart komt altijd van pas. K heb er zelf nog een hoop op mijn to do list staan. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2013 00:17:43 ] | |
motorbloempje | maandag 1 juli 2013 @ 23:57 |
Ik riep wel zo leuk dat ik deze weer 's ging bakken.. hè? Maar er moeten bitterkoekjes in... En raad eens wat ze hier NIET hebben... ![]() | |
Stereotomy | maandag 1 juli 2013 @ 23:59 |
Zeer professioneel geschept. | |
motorbloempje | maandag 1 juli 2013 @ 23:59 |
Ambachtelijk ![]() | |
Ama | dinsdag 2 juli 2013 @ 01:57 |
Ja. | |
golfer | dinsdag 2 juli 2013 @ 02:04 |
Euc_ z'n toetje was onovertroffen. ![]() | |
golfer | dinsdag 2 juli 2013 @ 02:05 |
Zoiets. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 juli 2013 @ 16:10 |
De laatste 2 foto's doen het niet meer... En ik wou zo graag het eindresultaat zien ![]() Goeie kick trouwens, misschien ga ik hem ook eens proberen te maken, lekker vriendinnen die strak willen worden voor de zomer pesten en dergelijke... ![]() | |
Tamashii | dinsdag 2 juli 2013 @ 16:20 |
![]() | |
Den_Haag | dinsdag 2 juli 2013 @ 16:23 |
Ik moet dit jaar nog weer een keer de overtocht maken | |
#ANONIEM | dinsdag 2 juli 2013 @ 16:54 |
kutkick omdat ik haar in een ander topic op dit topic gewezen had ![]() |