abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_80283817
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:00 schreef TheThirdMark het volgende:
Mehh het bittere komt van de heel pure choco. Je kan ook gewoon een ander % cacao nemen, wordt de taart meteen minder bitter.
Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 13 april 2010 @ 22:30:43 #155
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_80285515
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ssst, ik had er net even geen behoefte meer aan
Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen

Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten
pi_80287292
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 22:30 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Als je nu echt wil zwijnen dan maak je er een soort van Profiterol van. Dan doe je in het midden een lading roomsoesjes verstoppen

Maak er volgende maand wel weer 1 van. Heb die van laatst met de cognac zowat in mijn eentje opgegeten
je vriendin is op dieet?
  dinsdag 13 april 2010 @ 23:09:52 #157
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_80287754
Vrouwen zijn toch altijd op dieet
pi_80288734
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 23:09 schreef TheThirdMark het volgende:
Vrouwen zijn toch altijd op dieet
ik heb nog nooit een dieet gevolgd
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2010 @ 23:39:53 #159
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80288992
Ingredientenlijst maar eens uitgeprint. Morgen halen.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2010 @ 23:52:12 #160
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80289432
Overigens, is het een idee er noten (cashew?) doorheen te doen ? In gemalen vorm uiteraard ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † donderdag 15 april 2010 @ 00:33:28 #161
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80329890
Ingredienten niet gehaald, ik moest plotseling werken. Morgen poging 2.

Kunnen de bitterkoekjes ook te lang weken ? Ik overweeg namelijk om de bitterkoekjes (na ze gesneden te hebben uiteraard) met cointreau 24 uur (of langer) in de koelkast te zetten.

En ik overweeg de taart in de vriezer te zetten, in bevroren toestand uit de vorm te halen en er dan nog wat meer gesmolten chocolade (au bain marie) overheen te gieten als glazuur.

Van het idee van nootjes er door ben ik overigens af gestapt. Waarom weet ik niet, maar ik denk niet dat het een aanvulling wordt.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80332145
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 21:59 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Zeker als je gaat bedenken wat er in de tussentijd allemaal is gebeurd!
idd

hoe is het hoge noorden?
  † In Memoriam † vrijdag 16 april 2010 @ 11:08:25 #163
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80376710
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:11:14 #164
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_80376796
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_80376816
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef 2cv het volgende:
Heb je maar 0,14 liter cointreau nodig ? Ik heb 1,4 liter gehaald
Kun je cosmo's maken, of zulu gin&tonics. Ik vind het ook erg lekker gewoon door de koffie en dan met een klodder slagroom
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:13:06 #166
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_80376855
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:38 schreef motorbloempje het volgende:
ik had er heel voorzichtig wat strohrum overheen gesprenkeld met mijn handen, beetje husselen. Ben niet zo'n fan van strohrum, maar op deze manier was 't erg lekker! nom! en heb 't recept gehalveerd!

Maar het is een succesnummer

enige probleem hier: de eierdooiers lieten de chocolade op een gegeven moment echt heel hard stollen... waardoor ik uiteindelijk met mijn handen in de geklopte chocolade moest om de chocolade op te laten nemen
Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  † In Memoriam † vrijdag 16 april 2010 @ 11:36:01 #167
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80377709
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten (1,26 liter cointreau anyone?). Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder.

Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:36:38 #168
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_80377740
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:36 schreef 2cv het volgende:
Recept rolt as we speak de printer uit. Zometeen eerst maar eens bitterkoekjes slachten en in de week zetten. Vanavond/vannacht/morgen zie ik dan wel weer verder.

Overigens heb ik de ingrediënten niet gehalveerd. Als iets lekker is wil ik er veel van
wanneer kan ik aanschuiven?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † vrijdag 16 april 2010 @ 11:37:56 #169
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80377798
Ik laat het je weten als het af is (en of het gelukt is dan).
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80378065
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Muck het volgende:

[..]

Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
het had idd wel wat en kon daarna lekker de handen aflikken ! maar het had vast niet zo gemoeten!
Ja doei.
pi_80378190
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Muck het volgende:
Noem me geschift, maar dat lijkt me leuk
Ja! Lekker snerten met eten
  † In Memoriam † vrijdag 16 april 2010 @ 13:18:29 #172
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80381437
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80381459
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
ik heb ze gewoon gescheurd gaat veel beter `
Ja doei.
  † In Memoriam † vrijdag 16 april 2010 @ 13:19:57 #174
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80381504
En daar kom je nu mee
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80381538
Ja doei.
  vrijdag 16 april 2010 @ 14:25:54 #176
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80384258
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker.
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 01:19:49 #177
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80409530
Mijn bitterkoekjes staan in de week. De cointreau is er in getrokken. Als ik de bak nu schud wordt het 1 grote, dikke bal. Hoort dat zo ? Overigens staat het spul in de koelkast.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 18:41:57 #178
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80425271
Ik heb hem gemaakt ! Het ziet er goed uit en het smaakt goddelijk. Ik heb echt als een uitgehongerd, wild beest de kommen, lepels en mixerhaken af staan likken. Echt, niet normaal meer zo lekker ! ! !

Als ik hem weer maak zou ik meer bitterkoekjes (750 of misschien zelfs wel 1000gr. in plaats van 500gr.) en meer cointreau (250 of misschien wel 350ml. in plaats van 150ml) nemen. Want de laagjes zijn wel erg dun zo.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 18:42:14 #179
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80425281
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:25 schreef RobinOok het volgende:
Of hakken/snijden na het weken. Dat gaat vast ook makkelijker.
En dat ga ik dan ook proberen
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80425292
ik ga straks mijn eigen variant hier op maken (met amaretto en bastogne koekjes)
lang geleden!
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 18:46:29 #181
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80425387
Wil je het recept hier posten ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80425422
oeh! ik heb nog chocolade!

daar kan ik wel een toetje mee maken! Denk ik!

even bedenken. Heb 40 gram pure chocolade en 100ml slagroom...
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 18:49:04 #183
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80425461
Chocolade aan stukjes hakken en door de geklopte slagroom heen roeren ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80425496
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 18:46 schreef 2cv het volgende:
Wil je het recept hier posten ?
post nr 6 van dit topic

maar ff voor de handigheid:
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:35 schreef rhubarbje het volgende:
Oeh ik maak ook zoiets voor feestjes en zo maar dan ipv bitterkoekjes een bodem van verkruimelde bastogne koeken en amaretto(beetje gesmolte boter er over gieten) en dan die chocozooi er op en in de koelkast
Heeeeeerlijk
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_80425501
ik zit even te bedenken of ik op de een of andere manier een fondant kan maken. Heb alle ingredienten wel in huis, maar even aan het bedenken hoeveel ik dan van wat nodig heb
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 17 april 2010 @ 18:50:50 #186
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80425503
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 18:50 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

post nr 6 van dit topic

maar ff voor de handigheid:
[..]
Oeps Dankje !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zaterdag 17 april 2010 @ 18:52:07 #187
244933 trovey
Nachtoele
pi_80425543
quote:
Op zondag 23 maart 2008 21:42 schreef FleshWound het volgende:
Voedingswaardeinformatie: de taart bevat:

10047 calorieen.
85 gram eiwit.
900 gram koolhydraten.
676 gram vet.

Per stuk dus 628 calorieen.
dat is op dit moment bijna de helft van het aantal calorieen wat ik dagelijks mag hebben
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_80432036
nou hij is waarschijnlijk niet bepaald luchtig want ik was een beetje moe en ging dus nogal wat te snel
maar hij ziet er alleszins smakelijk uit
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  Vis een optie? zondag 18 april 2010 @ 00:14:40 #189
70532 loveli
N
pi_80434424
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau.
crap in = crap out
  zondag 18 april 2010 @ 14:01:31 #190
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_80444265
quote:
Op zondag 18 april 2010 00:14 schreef loveli het volgende:
O crap. Ik zat me al af te vragen wat ik met die liter slagroom moet doen die ik nog heb staan. En m'n restant chocolate chips. Er mag vast wel Grand Marnier in ipv Cointreau.


Maakt eigenlijk niet uit wat voor drank je gebruikt. Zolang je er maar op let dat het geen turfgestookte dranken zijn uit zee gebieden. Dan smaakt namelijk je hele taart zilt en naar turf.
  † In Memoriam † zondag 18 april 2010 @ 22:28:41 #191
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80463359
Ik heb glazuur gemaakt volgens het volgende recept:

Benodigdheden:
- 125 gram pure chocolade
- 100 gram poedersuiker
- 60 gram boter of margarine
- 3-4 eetl. koud water

Bereiding:

Breek de chocolade in stukjes en hak ze fijn. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water. Laat de chocolade smelten. Zeef de poedersuiker. Roer beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Roer boter in een kom op kamertemperatuur zacht. Meng dit beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer tenslotte het water geleidelijk door het glazuur. Verwerk het glazuur als het nog lauw is.


Echter, de warme glazuur smelt de koelkast-koude chocoladetaart. De glazuur is ook vrij dik waardoor deze er makkelijk weer af trekt. Daarbij is de glazuur te zoet (en ik ben een zoetekauw!). Dus de volgende keer vantevoren de taart invriezen en de glazuur iets dunner maken. Hoe ? Dan pas ik de ingrediënten zo aan :

- 190 gram pure chocolade
- 100 gram poedersuiker
- 90 gram boter of margarine
- 6-8 eetl. koud water

Morgen ofzo een foto van mijn chocolademoordwapen
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_80463609
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart?

Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van)
de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  zondag 18 april 2010 @ 22:34:18 #193
168739 Red_85
'echt wel'
pi_80463689
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef 2cv het volgende:
Moet er echt maar 140ml cointreau bij die bitterkoekjes ? Het lijkt zo weinig.

Maar ik ben klaar met bitterkoekjes hakken (blaar op mijn vinger door die snijderij ). Het staat te weken in een plasje cointreau. Na m'n werk maar eens verder kijken.
Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?

'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  † In Memoriam † zondag 18 april 2010 @ 22:38:14 #194
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80463903
quote:
Op zondag 18 april 2010 22:33 schreef rhubarbje het volgende:
wtf! waarom heb je nog glazuur gedaan op die taart?

Ik vind het niet echt een combi... (jij misschien wel daar niet van)
de taart is zacht en smelt op je tong en de glazuur zal dat niet doen (iig niet op het zelfde moment en zo) en die taart is al onwijs machtig en onwijs zoet
Het leek mij wel lekker Maar ik zal de taart uitgebreid proeven. Is het niet lekker zo dan komt op de volgende versie geen chocoladeglazuur
quote:
Op zondag 18 april 2010 22:34 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zien we hier een vraag van een potentieel lid van de AA?



Ik ben nog NET geen geheelonthouder
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  † In Memoriam † maandag 19 april 2010 @ 15:38:31 #195
25682 2cv
Niet subtiel
pi_80484007
Mijn chocoladetaart:

Dit ziet er goed uit:


Dit ook:


Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje:


De laagjes kan je helaas niet zien:


Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.

Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 12 mei 2010 @ 16:02:33 #196
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_81345018
Hu, de foto's doen t niet meer
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_81350272
WOW! Dit is écht een moordwapen! En ik dacht dat mijn brownies al té zijn..

* Cherryblossom is flabbergasted
  woensdag 12 mei 2010 @ 20:02:50 #198
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_81354716
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 16:02 schreef Harajuku. het volgende:
Hu, de foto's doen t niet meer
Nu wel weer

Ziet er mooi uit btw.
  zaterdag 15 mei 2010 @ 14:25:26 #199
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_81456694
Dit gaat dus nevernooit lukken. Zoveel verleiding in de koelkast zetten en er dan lang genoeg vanaf blijven dat hij kan opstijven. Huisgenoten helpen ook al niet want die eten nog niet een brownie-grote portie op.

Zonder bitterkoekjes of cointreau, ik ben geen geheelonthouder maar heb taarten, ijs etc met drank nooit lekker gevonden.

Death by chocolate, definitely. But what a way to go
  zaterdag 15 mei 2010 @ 17:27:33 #200
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_81461679
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:38 schreef 2cv het volgende:
Mijn chocoladetaart:

Dit ziet er goed uit:
[ afbeelding ]

Dit ook:
[ afbeelding ]

Dit ziet er uit als een drol op een schoteltje:
[ afbeelding ]

De laagjes kan je helaas niet zien:
[ afbeelding ]

Maar de smaak ? Geweldig ! En zelfs met de centimeter chocoladeglazuur er op vind ik hem niet te machtig.

Maar de volgende keer doe ik dubbel zoveel bitterkoekjesmengsel en wil ik iets verzinnen om het geheel steviger te maken.
Haha, hij ziet er niet erg stevig uit nee.
Maargoed, als het lekker is!
0 topics op naam. 14.gif
  † In Memoriam † zaterdag 15 mei 2010 @ 18:46:03 #201
25682 2cv
Niet subtiel
pi_81464166
De oplossing was de slagroom stijver te kloppen
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 16 mei 2010 @ 09:22:54 #202
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_81480133
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
  zondag 16 mei 2010 @ 13:46:29 #203
130298 TheThirdMark
To what Purpose!
pi_81486867
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:22 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
Je kan ook gewoon de garde wat langer hanteren
En anders inderdaad gewoon kant en klaar (maar dan wel uit zo'n beker en niet uit een bus).
pi_81487004
quote:
Op zondag 16 mei 2010 09:22 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb geen mixer om de slagroom lobbig te kloppen,kun je ook die bekers kant en klare slagroom gebruiken?
die zijn vaak al wat te doorgeslagen volgens mij voor een recept als dit
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')