*kwijl*quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 07:05 schreef Isegrim het volgende:
Hij's mooi opgesteven.
Voilà:
[ afbeelding ]
Die andere taart is geen mega-crème brûlée, maar een tarte au citron.
Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 08:01 schreef DarkElf het volgende:
heb je een recept voor die tarte au citron ?
echt?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 16:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die heb ik echt al vaak her en der op Fok gepost, zal ff kijken of ik 'm voor je kan vinden.
Vulling:quote:350 g bloem
snufje zout
150 g boter
100 g poedersuiker
2 geklutste eieren
Bloem en zout op werkblad zeven, boter erdoor wrijven tot het broodkruimelig is. Suiker toevoegen en mengen. Eieren toevoegen en mengen. Kneden tot je een mooi fluweelzacht deeg hebt. Folie eromheen en in de koeling leggen. Daarna uitrollen en ondiepe taartvorm mee bekleden. Daarna terug in koeling.
Koud serveren!quote:4 eieren
2 eidooiers
275 g fijne suiker
190 ml room (de vetste die je kunt krijgen, liefst die blikjes van de Turk)
275 ml citroensap (vers bij voorkeur)
fijngeraspte schil van 3 citroenen
Meng eieren, eidooiers en suiker. Voeg room al kloppen toe en dan citroensap en schil.
Haal bodem uit koeling en bedek met bakpapier. Leg daar bonen op. Tien minuten bakken op 190 graden. Papier en bonen verwijderen en nog tien minuten bakken of tot het net gaar, maar nog bleek is. Haal uit de oven en verlaag temperatuur tot 150 graden.
Zet bakvorm op bakplaat en giet vulling erin. 35-40 minuten bakken, of tot vulling vast is geworden.
Nu dan: gefeliciteerd met je verjaardag!quote:
Koffie misschien?quote:Op zaterdag 10 april 2010 09:38 schreef wyccie het volgende:
Ik wil deze taart ook maken, maar zonder alcohol. Waarin kan ik de bitterkoekjes weken?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |