abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_65203739
Waar? De Olijfboom te Barendrecht
Wanneer? zaterdag 17 januari 2009
Wat at je? Voor- ossenhaasloempiaatjes Hoofd- Eendenborst met aardappel gratin Na- Creme brulee van koffie
Impressie? Ziet er geweldig uit qua interier
Kosten? +/- 50e p/p
Cijfer? 6,5 , Heb geweldig gegeten alleen de mensen die er kwamen waren erg fout. Heel erg van ik heb veel geld dus ik kom hier uiteten. Toen een tafel naast ons de rekening kreeg trok de man zijn portemonnee gooide al zijn creditcards op tafel en zei tegen het meisje van de bediening kies er maar 1 uit en de hele zaak mocht meegenieten. Daarnaast kwam het eten ontiegelijk traag maar dit kwam volgens mij vooral door de keuken. De bediening was erg proffesioneel met jonge mensen die nu al een passie voor het vak hebben. Al bij al heb ik lekker gegeten alleen door het totaalplaatje geen hoog cijfer. Uiteten gaan is meer dan alleen maar goed eten maar ook alles wat daarbij hoort..
  maandag 19 januari 2009 @ 13:09:10 #202
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_65204950
Waar? BIHP in Amsterdam (Keizersgracht)
Wanneer? Vrijdag 16 januari
Wat at je?

Dun gesneden rouleau van ossenhaas
met wasabi geserveerd met kikkomanstroop, geroosterde sesam
en komkommer zoetzuur

Vegetarische loempiaatjes
gevuld met paddestoelsalpicon met een dip van geitenkaas en rode
port en een frisse dragonsalsa

Botervis
gegratineerd met zeekraalpesto, met hangop van tomaat en wortel op
een bedje van gnocchi met tomatenbouillon

Gemarineerde lamsrump
op een stamppotje van botersla met rode port-rozemarijnjus

Bavaroistaartje van witte chocolade en frambozen

Sgroppino

Impressie? Het restaurant zelf is erg mooi, veel moderne kunst aan de muur, vrij donker en strak. Maakt wel een vrij formele indruk daardoor, terwijl de bediening en de overige gasten dat eigenlijk niet zijn. Van mij had het wel iets speelser gemogen, het is nu wel erg serieus. Vanaf de tafeltjes bij het raam heb je een geweldig uitzicht over de Keizersgracht, maar ons tafeltje was wel vrij koud (tocht). Bedieding was vriendelijk snel en had kennis van zaken.
Het eten was goed. De voorgerechten waren super qua smaak en presentatie (hoewel één loempia een beetje aan de vette kant was). Hoofdgerechten iets minder, vooral omdat de smaak wat meer standaard was (wat mij betreft, de botervis). Toetjes waren weer heel goed.

Kosten? 92 euro voor twee personen, inclusief (meen ik) twee wijntjes pp en wat fris.
Cijfer? Ik doe een 7.5. Prijs kwaliteit is absoluut goed, maar qua sfeer kan het nog wat beter. Terug? Misschien...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_65214653
tvp?
  maandag 19 januari 2009 @ 19:32:54 #204
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65219400
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:48 schreef golfer het volgende:
Leuk!
Om je alvast wat voorpret te bezorgen onze indruk daar
Geweldig!
Ik ga vrijdag ook zeker foto's nemen!
  zondag 25 januari 2009 @ 18:53:33 #205
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65394067
Waar? Oud-Sluis, Sluis (Zeeland)
Wanneer? Vrijdag 23 januari (van 19:00 tot 00:30 uur...lange zit! Dit was tevens op de dag dat Sergio Herman's vrouw Ellemieke Vermolen beviel van een kindje...helaas was Sergio er zelf dus niet, maar om het te vieren kregen we wel champagne (heel vervelend )

Wat at je?
Ontzettend veel, laat ik daar mee beginnen. We hadden een zes-gangen menu, maar daar tussendoor hebben we nog ontzettend veel amuses gehad. Plus bij de koffie kreeg je nog heerlijke hapjes, dus ik denk dat we wel zaten om 16 x iets geserveerd krijgen / 16 gangen.

Ik heb een poging gedaan om van alles een foto te nemen & te onthouden, maar de amuses waren lastig om te onthouden aangezien het er zoveel waren. Als het goed is krijgen we nog via de mail wat het allemaal precies was. De vraagtekens ga ik nog invullen dus. Oh, sorry alvast voor de brakke foto's, maar ik ga daar niet flink lopen flitsen, dus het is een beetje korrelig.

We waren er best vroeg, om 19:00 uur al, maar zo gauw we zaten begonnen de amuses te komen:
Amuse 1
Chips van rode biet, zoete aardappel en volgensmij aubergine, met een barbecue-????-sausje als eerste.

Amuse 2
Daarbij kregen we (niet op de foto) een ganzelever-bonbon en ganzenleverkoekje, en op de voorgrond die kopjes was het een mix van sake, appel, bosui en ?????

Amuse 3
Een toastje met daarop een soort sesam-kwark, met daarachter gefituurde kreeft met daarin een mix van komkommer, appel en ????.

Alsof dat niet genoeg amuses waren kwamen er meteen daarna nog 2:
Amuse 3 & 4
Linksboven: thaise yoghurt met stukjes appel, een crunch van kroepoek, venkelijs en ????
Rechtsonder: een scheermesje (schelpdier) met een crunch van pinda's en kippenhuis en ?????

Daarna was het tijd voor het eerste voorgerecht:
Voorgerecht 1
Licht gerookt en fris gemarineerde langoustine, met daarbij chinees gelakt spek, verschillende bereidingen van rode biet, radijs en wintertruffel.

Het tweede voorgerecht waren twee bereidingen van kreeft:
Voorgerecht 2a
Kreeft met chibouste van appel en deler, samen met creme van zeekraal

Voorgerecht 2b
Kreeft met venkel, komkommer, postelein, overgotten met een vinaigrette van vlierbloesem.

Daarna het laatste voorgerecht:
Voorgerecht 3
Coquilles Saint Jacques, gegrild met witlof, kervelwortel en ganzenlever, geuren van citroen, gember en pinda daar aan toegevoegd (wederom een crunch, erg hip tegenwoordig blijkbaar)

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was een overheerlijke 'black angus'-entrecote met gemarineerde knoflook en geroosterde sesam, samen met aubergine, zilveruitjes en dragon.

Na het hoofdgerecht even uitbuiken met een kaasplankje met port, waarvan ik alle namen kwijt ben:
Kaasplankje 1
Kaasplankje 2

Daarna tijd voor de 3 toetjes:
Toetje 1
Toetje 2
1. 'Puur wit';, rijst ,kokos en cheesecade, spicy mango
2. Manarijn met witte chocoladecreme, aloe vera en gumbava
En niet op de foto: chocolade, amandel en vintage mirin, samen met een sorbet van multi-vitaminen.

En om het af te sluiten wat koffie en thee, en daar kreeg je ook weer veel lekkers bij! Wat het allemaal was, geen idee, maar het was heerlijk!
Bij de koffie 1
Bij de koffie 2

En dan heb ik nog niet eens alles op de foto.........

Impressie?
Oud-Sluis is fantastisch, maar het is dan ook een van de twee 3-sterren-restaurants in Nederland.
We waren er zoals gezegd vroeg, en vanaf moment 1 kwamen de amuses als sneltreinvaart op je tafel. Iets te snel naar onze mening, dus we vroeg dan ook of het iets rustiger aan kon. De aandacht van al het personeel is leuk (als het vroeg is en nog niet super druk krijg je nog meer aandacht), maar zeker vroeg op de avond een beetje overdone; omdat we rustig aan wilde doen keken ze soms 2-3 x of we een amuse nog niet ophadden en ze hem weg konden halen. Dat is iets teveel van het goede.

De sommelier was wat stijf (een jochie van amper 23), maar de gastheer was prima; aardig, open en gastvrij. Ook jong overigens: dat viel me wel op, al het personeel was aan de jonge kant. Zeker het bedienende personeel. Een korte rondleiding door de keuken was overigens geen probleem, met uitleg door de chef:
Kijkje in de keuken

We zaten in een klein 'hoekje' van het restaurant waardoor ik niet zo heel veel uitzicht had, mijn vriendin wel. Maar wat wil je zien als je tafel al 1 groot feest is? Het publiek was gemengd; half belgisch (goh!) en half Nederlands. Veel mensen kwamen ook van ver; enschede, utrecht, amsterdam. Het publiek was ook jong, dat had ik niet gedacht. We waren nog steeds de jongste met zijn tweeen, maar er waren meerdere jonge(re) stellen.

Blijkbaar zaten wij naast Belgisch bekendste politiek-verslaggever, de 'Ferry Mengele' van Belgie, hoorden we later. Meneer maakte zich nogal druk om het geroezemoes wat erger werd al naar gelang de avond vorderde en iedereen meer op had van het wijnarrangement (wat ook BEST hard ging! Niet 1 glas, nee, als je leeg was; gewoon bijschenken!). Meneer had een punt, want 2-3 tafels achterin begonnen met elkaar te praten en dat was ook duidelijk te horen; op een gegeven moment zei een belgische wat oudere man tegen een jonge nederlandse dame (1 van de dames van twee nederlandse stelletjes, waarbij de heren net buiten stonden te roken): "Doe dan ook niet zo GEIL!" of iets in die trant. Nou, het woordje geil was duidelijk hoorbaar, ik vind dat ook niet kunnen in een dergelijk restaurant. Maar meneer was er blijkbaar echt be-hoorljik pissig over en dat liet hij het personeel ook merken. Wat best lastig is op zo'n avond en het personeel had het al een keer gevraagd aan de betreffende mensen. Maar oke, wij laten onze avond er niet door verpesten....maar het was wel rumoerig ja.


Cijfer? Een hele dikke vette 9! Deze had nog iets hoger kunnen zijn als het niet zo 'rumoerig' was, en de sommelier niet zo stijf was. Maar het eten: er bestaan superlatieven te weinig om dat te beschrijven. He-le-maal top![/quote]

[ Bericht 0% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:35:12 ]
  zondag 25 januari 2009 @ 19:30:21 #206
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65395318
Het klinkt heerlijk zeg! Ik zie alleen maar 2 foto's, voor de rest kruisjes.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 19:32:01 #207
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65395373
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
pi_65395671
Hoeveel kostte die grap?
I feel kinda Locrian today
pi_65395918
Atlantis grootste Wokrestaurant van Gelderland.

Waar? Arnhem (Elderveld)
Wanneer? Van de week
Wat at je? Wokgerecht
Impressie?Erg lekker
Kosten?20,- euries (onbeperkt wokken excl. drankjes)
Cijfer? 8,5

Aanrader!
  zondag 25 januari 2009 @ 19:54:58 #210
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65396204
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ik heb je foto's bekeken Ben stikjaloers
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 21:23:32 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65399303
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ziet er weer prima uit.
Jammer dat Sergio zelf er die avond niet was.
Voor de rest een herkenbaar verhaal, behalve dat gedeelte over de rumoerigheid. Daar hadden wij geen last van.
Wij zaten namelijk in het andere aparte huiskamerdeel van Oud Sluis
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 januari 2009 @ 21:25:09 #212
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65399351
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:40 schreef starla het volgende:
Hoeveel kostte die grap?
Dat doet er niet toe.
Het is wat je er voor over hebt, en het was het geld meer dan waard als je echt van lekker eten houdt.

Verhaal ge-edit zodat je door kunt klikken.

[ Bericht 6% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:34:24 ]
pi_65404128
quote:
Op zondag 25 januari 2009 21:25 schreef SnuggLe het volgende:
Dat doet er niet toe.
Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 00:03:16 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65405368
quote:
Op zondag 25 januari 2009 23:28 schreef starla het volgende:


Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 januari 2009 @ 07:12:22 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65409520
Edit: nevermind, ging over de foto's, mosterd na de maaltijd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65419953
quote:
Op maandag 26 januari 2009 00:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
Zo had snuggle ook kunnen antwoorden, dankjewel

en 160e valt nog wel mee voor een heerlijke bolus die avond
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 19:30:05 #217
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65430273
Had gekund, maar als je dat in je verhaal zet roept het meer vragen dan antwoorden op.
Maar Golfer was me voor.
  donderdag 29 januari 2009 @ 20:22:53 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65542847
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 januari 2009 @ 22:57:56 #219
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65549530
Ik zag het ook ja, echt wel cool!
  donderdag 29 januari 2009 @ 23:22:56 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65550611
En in mijn eigen hometown.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65613331
Waar? La Forca in Haarlem
Wanneer? Gisteravond
Wat at je? Voorgerechten: langoustines met risottoballetjes ; héérlijk!
Hoofdgerecht golfer : Gebakken Zeetong in een heerlijke rijke citroen/ limoensaus
Hoofdgerecht bloes : Gegrilde Ossehaas in knoflookjus met schilfers zwarte truffel
Erbij: kleine frietjes en geroerbakte spinazie
Tong was superlekker, net als de ossehaas
Heerlijke fles wijn erbij, en toe koffie mét sambucca
Impressie? Vorige keer waren we wat minder te spreken over vooral de lange wachttijd, nu ging dat prima, zelfs wat aan de snelle kant
Lekker warm bij de open haard gezeten, bediening vriendelijk en attent.
De inrichting zelf (en de site) is blijven steken in de jaren 70, maar dat is eigenlijk alleen maar leuk en stoort totaal niet.
Kosten? 127
Cijfer? 8

pi_65613777
Oh, ik heb er ook nog een.

Waar? La Stanza, Leuven. Specialiteit: verse pasta.
Wanneer? 28 januari.
Wat at je? Ik had vooraf bruschette Sofie, meneer had bruschette Funghi (mijne met geroosterde paprika en blokjes (!) parmezaan, zijne met paddestoelen en spek, beide geserveerd met wat leuk opgemaakte salade). Meneer had als hoofdgerecht pasta met worst en tomaat, ik had met aubergine gevulde ravioli met een saus van tomaten, witte wijn en tonijn (verse, wel te verstaan). Toe sorbetijs voor de mister, torta al limone voor mij. Fles pinot grigio erbij.
Impressie? Hmm. Het restaurant staat in de Gault-Millau en heeft de naam het beste pastarestaurant van de streek te zijn. De pasta's waren verrukkelijk en de porties erg groot (de tonijn had wel iets minder gaar gemogen, dat wel). De voorgerechten waren simpel (voor dat geld ) en veel te groot. Wel erg lekker! Toetje was wel OK, wijn erg fijn. Al met al wel prima, zou je denken. En ach, dat is ook wel zo. Maar ik vond de bediening een beetje matig. Niet onvriendelijk, maar totaal niet attent! Ook best storend dat ze gezellig met z'n allen staan te kwekken op nog geen meter afstand van onze tafel. Maar dat je dan alsnog moet wachten tot ze zien dat je een dessert wilt Ik kreeg het er niet warm van!
Kosten? Iets meer dan 100. Limoncellootjes bij de rekening
Cijfer? Eten een 8,5, entourage en bediening een schamel zeventje.
pi_65618203
Dat mag ik wel, limoncellootjes bij de rekening
  zondag 1 februari 2009 @ 12:12:28 #224
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65618769
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 @ 20:22 schreef Isegrim het volgende:
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Whatever I want.
  zondag 1 februari 2009 @ 12:17:43 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65618897
Waar zitten ze? Staat helemaal niet op de site...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 1 februari 2009 @ 12:22:01 #226
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65618996
Lloydstraat 204, op de oude Mullerpier. Kun je lekker met de watertaxi naar toe. Of tram 8 pakken.
Whatever I want.
pi_65619081
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:


21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Hey wat leuk, zijn jullie een setje?
  Moderator / Redactie Sport zondag 1 februari 2009 @ 12:26:04 #228
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_65619104
Geen uitgebreid verslag meer Bloes ?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 1 februari 2009 @ 12:33:27 #229
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65619296
quote:
Op zondag 1 februari 2009 @ 12:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Hey wat leuk, zijn jullie een setje?
Uhuh al een hele poos .
Whatever I want.
  zondag 1 februari 2009 @ 16:13:08 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65627225
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:26 schreef borisz het volgende:
Geen uitgebreid verslag meer Bloes ?
We zijn intussen al een paar keer uit eten geweest zonder ons eigen uitgebreide recensie-blog bij te houden. Even geen zin meer in, maar komt wel weer een keertje in de toekomst.
Misschien wel tijdens de restaurantweek weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_65652275
Waar: Le Defi in Sprang Capelle

Waneer:
Een week of twee geleden

Wat at je:
Zes gangen signature menu: hoofdgerecht bestond uit het vorig jaar in de Slowfood ark van smaak opgenomen Kempische heideschaap.

Impressie:

Even wat achtergrond: kok-eigenaar Edwin Loos was voormalig eigenaar van restaurant Sprakeloos in Tilburg dat héél even het beste restaurant van de stad was. Helaas: het verval trad om allerlei oorzaken snel in waardoor wat mij betreft het prijskwaliteit niveau aardig daalde. Een nieuwe poging wordt gedaan in het nabij gelegen Sprang Capelle, en aan de recensies te zien met succes: de restaurant-gidsen hebben allemaal een lovend woord over voor de kok; Lekker plaatst het 'op de rand van de top 100' (iod).
Sprang Capelle is een merkwaardige gereformeerde enclave tussen gemeenten die de Heilige Moederkerk over het algemeen trouw zijn gebleven: het lijkt een merkwaardige locatie voor een luxe restaurant, bovendien ligt twee km verderop het met een Michelin-ster bekroonde de Molen. Wanneer we binnenkomen is het dan ook niet heel erg druk: een gezelschap huisartsen uit de naburige stad T. , plus nog twee tafeltjes: en wij dus.
Het restaurant is chiquer dan zijn vorige zaak en mikt duidelijk hoger.
We kiezen na een heerlijk glas champagne van Billecart-Salmon (die alleen hier en in het restaurant van Ron Blaauw wordt geschonken) voor het zes gangen signature menu, plus bijpassende wijnen.
het uitgangspunt bij veel gerechten lijkt het creëren van uitgesproken smaakcontrasten te zijn: bij de heerlijke en verzorgde signature-gerechten viel niets uit de toon. Helaas ben ik de rekening vergeten, waardoor ik inmiddels niet helemaal meer weet wat ik gegeten heb (Als het daar al opstond).

De bediening was vriendelijk en deskundig. Op het eind van de avond demonstreerden ze zelfs een van de El Bulli apparaatjes waarmee ze de kaviaar van mandarijnen maakten die onderdeel uitmaakte van de dessert amuse.

Kosten:

Het menu kostte ¤87,50 p.p.

Cijfer:

Moeilijk altijd, ik heb geen zin om mijn ouder cijfers op te zoeken om iets van een referentiekader te hebben
8,5, dan maar.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 02-02-2009 17:41:55 ]
anonieme razernist
  Hoofdredactie Fotografie maandag 2 februari 2009 @ 13:15:49 #232
95752 crew  Chell
Kluns
pi_65653719
Waar? Reddelicious, Almere Centrum
Wanneer? 31 januari
Wat at je? Vooraf voor mij sushi en sashimi, voor vriendlief gevulde portobello met geitenkaas op een bedje van spinaziesalade. Als hoofdgerecht allebei hertenbiefstuk met gemarineerde Akkerman champignons en toe allebei chocolade-espressomousse met chocolate-chip cookies en pecannotenijs (oorspronkelijk was dit overigens met advokaatijs, maar dat lusten we beiden niet)
Impressie? Het restaurant is heel erg leuk ingericht, heel modern en hip en vooral heel rood. Wel mijn smaak De bediening was prima, aardige dames, alleen soms duurde het wel wat lang voordat er bv. nieuw drinken kwam. Nu liepen ze ook maar drie in de bediening in een vol restaurant, dus het werd ze wel vergeven

De voorgerechten vielen ons allebei een beetje tegen. Bij de sushi/sashimi is veel aandacht besteed aan de compleetheid (gember,wasabi, groene viseitjes, zeewier, een of ander bloemetje om smaak te neutraliseren, twee soorten sojasaus), maar de rest viel een beetje tegen. De sashimi was: één plakje vis en één grote garnaal, de sushi bestond uit drie, nogal smakeloze, rolletjes met drie verschillende vullingen. Ik proefde het verschil niet eens en vind eerlijk gezegd de sushi van AH lekkerder....
Het voorgerecht van mijn vriend was niet heel erg warm, waardoor de geitenkaas slechts gedeeltelijk gesmolten was en de portobello lauw. Vinden wij allebei wat minder. De spinaziesalade was erg lekker, hoewel naar mijn zin iets te zout.

De hertenbiefstuk was prima! Lekker mals, precies goed gebakken, helemaal lekker. De salade die erbij werd geserveerd was ook erg lekker (hoewel m'n vriend het wat bitter vond) en de aardappeltjes uit de oven waren verrukkelijk! De gemarineerde champignons waren lekker, maar niet bijzonder en af en toe ook erg zout. De gegrilde groenten die erbij werden geserveerd waren érg lekker, hoewel de courgette misschien íets langer had gemogen.

Het toetje was best lekker, maar véél en zwaar! De mousse was echt enorm zwaar en machtig, ook niet heel luchtig en eigenlijk was het bolletje ijs erbij echt too much. Maar goed, het ijs was wel érg lekker, dus ik heb ook van het ijs gesmuld

Alles wordt overigens leuk opgediend op langwerpige borden of speciale schaaltjes. Ook de theedozen zien er erg leuk uit. Altijd een pluspunt als daar aandacht aan wordt besteed! Oh, en bitterkoekjes bij de koffie en thee is ook lekkerrrrr

Kosten? 77,50
Cijfer? Een 7,5. Absoluut lekker, gezellig, maar verder niet heel bijzonder qua eten en er kan hier en daar wel wat worden verbeterd, dus geen 8.
pi_65726978
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:

[..]

21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Waar komt dit restaurant te zitten? zie ik niet op de website staan .

27 februari naar De eendracht in Rotterdam, nu alweer zin in
  woensdag 4 februari 2009 @ 23:07:01 #234
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65750504
quote:
Op woensdag 4 februari 2009 @ 12:12 schreef staticdata het volgende:

[..]

Waar komt dit restaurant te zitten? zie ik niet op de website staan .

27 februari naar De eendracht in Rotterdam, nu alweer zin in
quote:
Op zondag 1 februari 2009 @ 12:22 schreef PeRi het volgende:
Lloydstraat 204, op de oude Mullerpier. Kun je lekker met de watertaxi naar toe. Of tram 8 pakken.
Lloydpier .
De Eendracht ben ik nog niet geweest, hoor er goede verhalen over, staat nog zeker op mijn lijstje .
Whatever I want.
pi_65819517
Waar? Sushi Qube, Rotterdam

Wanneer? 6 Februari

Wat at je? All you can eat sushi.

Impressie? In dit restaurant heeft, tot een paar maanden geleden, Thai Thani gezeten. Er is weinig veranderd aan de zaak. Nog steeds goed verzorgt en strak ingericht.
De bediening was goed. Soms wat te snel met het weghalen van lege schaaltjes.

Het concept is leuk, maar je kan je er helemaal aan stuk eten. We hebben zoveel mogelijk dingen van de kaart besteld om toch maar te proeven of het lekker was of niet. De sushi stukjes waren wat klein, maar zeker niet slecht. De vleesgerecht van goed tot zeer goed (vooral de kipspiezen waren heel lekker).

Het toetje bestond gelukkig uit maar 1 bolletjes ijs. Meer had er echt niet in gegaan.

Kosten? 60,00 voor 2 personen.
Cijfer? 7.8
stupidity has become as common as common sense was before
pi_65904199
quote:
Op zondag 1 februari 2009 12:12 schreef PeRi het volgende:

[..]

21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!

excuus voor het offtopic; doch wil ik heb jullie niet ontnemen
ben gister wezen kijken. Het zit nog in volle verbouwing. Wat er staat, ziet er al top uit!
Denk dat het een van de beste tenten van Rotterdam gaat worden.
Ik probeer de 24st te gaan.
pi_65904587
Waar? Sui Sha Ya, Scheveningen
Wanneer? 31 januari 2009
Wat at je? Menu Ume; plakje rauwe lende op ui, sojasoepje, gamba, zalm, kippenbout, ribeye met knoflook en lente-uitjes, salade, ossenhaas, gebakken rijst, gebakken groente en waar wij niet voor gebleven zijn: een kopje thee.
Impressie? Het ziet er mooi en netjes uit, service was alleen gebrekkig. Wij hadden om half 8 gereserveerd, duidelijk op de voicemail ingesproken en later nog eens gebeld en alles 3x herhaald, toch werden wij neergezet voor half 6. Hierdoor konden we pas om half 10 gaan eten, ze moesten eerst de tafel vol hebben. Verder kwamen ze erg weinig langs om bestellingen op te nemen qua drankjes, ook niet zo netjes. Het eten was wel erg goed, maar het was toch niet een ontzettend leuke avond hierdoor.
Kosten? 110 euro
Cijfer?5; 8 voor het eten, 2 voor de service

Wil binnenkort weer eens gaan eten bij Onder De Linde in Noordwijk, daar een tijd terug ook ontzettend lekker gegeten , weet niet of er hier al een verslagje over staat?
pi_66084791
Waar?
Restaurant C'est ca in Utrecht, is ondertussen al de 5e keer zo ongeveer, deze keer weer andere gasten mee genomen (5 gangen verrassingsmenu, de enige optie in dit restaurant zonder kaart)
http://www.restaurant-cestca.nl/

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
Amuse; speciaal voor valentijn ieder een heerlijke oester met een beetje citroensap
Voor; op de huid gebakken zeebaars met salade mesclun op een bedje van aardappel met een soort creme fraiche en eroverheen vers geraspte mierikswortel
Soep; eendenbouillon met portobello's
Hoofd; heeeeel malse lamsfilet met rode wijn jus, venkelrisotto, wilde spinazie en een geroosterd tomaatje
Kaasplankje; een hollandse blauwschimmel, een zacht geitenkaas en nog een half harde kaas welke ik ben vergeten, geserveerd met een mandje brood waaronder heerlijk notenbrood, walnoten en druiven
Na; een stukje chocolade truffeltaart, witte chocolademousse, hartkoekjes en een marsepeinen roosje. Dit met z'n tweeën van 1 bord (het was immers valentijn )

Impressie?

Zeer attente vriendelijke, niet overdreven maar oprechte bediening, heerlijk, zeer smaakvol en mooi gepresenteerd eten. Ik heb nog geen 1 x iets op te merken gehad bij dit restaurant, vind het echt super daar!

Kosten?
Werd getrakteerd dus weet ik niet precies, het menu kost 29,50 en de wijn 3,50 per glas.

Cijfer?
10 met een griffel!
pi_66084949
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 09:43 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Wij hadden om half 8 gereserveerd, duidelijk op de voicemail ingesproken en later nog eens gebeld en alles 3x herhaald, toch werden wij neergezet voor half 6. Hierdoor konden we pas om half 10 gaan eten, ze moesten eerst de tafel vol hebben. Verder kwamen ze erg weinig langs om bestellingen op te nemen qua drankjes, ook niet zo netjes. Het eten was wel erg goed, maar het was toch niet een ontzettend leuke avond hierdoor.
Ik was dus zóóóó chagrijnig weggelopen
I feel kinda Locrian today
pi_66111766
Waar?
Steakhouse Tennessee te Harderwijk

Wanneer?
Zondag, 15 februari 2009

Wat at je?
Voorgerecht
We hadden allebei gekozen voor de Stuffed Mushrooms,champignons gevuld met gekruid gehakt, hollandaisesaus en cheddarkaas erbij hebben we een panini (stokbrood met kruidenboter) genomen.

Hoofdgerecht
Ik nam de tenderloin steak, de tournedos met kruidenboter. Erg lekker, al was hij deze keer wat aan de rode kant. Milanese nam spareribs. Voorheen werd er bij de gerechten altijd nog groenten geserveerd, helaas was dat nu niet meer het geval. De frietjes die erbij werden geserveerd waren lekker maar érg veel. (Vind ik persoonlijk niet zo erg, heb liever te veel dan te weinig)

Nagerecht
Milanese had zin in de "3 bollen Ben & Jerry's ijs", ik nam de milkshake aardbei. De milkshake heb ik voor de helft laten staan, ik zat té vol.

Kosten?
Incl. 2 colaatjes p.p. was het voor 2 personen 75 euro

Cijfer?
8
pi_66121474
quote:
Op zondag 15 februari 2009 15:03 schreef starla het volgende:

[..]

Ik was dus zóóóó chagrijnig weggelopen
Ja we waren ook al plannen aan het maken om naar de Burger King te gaan enzo en toen net toen we weg wilden gaan kwam het voorgerecht


Ja die wilde ik gewoon ergens in CUL posten
pi_66435310
Waar?
The Ivy, in Rotterdam.

Wanneer?
21-2-2009

Wat at je?
  • 1e gang was kreeft met zeebaars.
  • 2e gang coquille met pompoentofeesaus.
  • 3e was Zwezerik met mossel en artisjok voor mij– en voor mijn vriendinnetje, omdat zij geen rund eet, kabeljauw met gamba tartaar en champagnesaus.
  • 4e gang had ik Simmenthaler ossenhaas / radicchio /aardappel / kummel / crème fraiche en zij Duif met Benzaldehyde gemaakt en foie gras.
  • 5e gang was chocolade op 3 wijzen.

    Kosten?
    Een 5 gangen menu is 65e en en wijnarrangement is 39e - pp.

    Cijfer?
    8.

    Afgelopen zaterdag dus op de eerste echte dag bij The Ivy gaan eten, na er helemaal geïnteresseerd in te zijn geraakt door het optreden in De Wereld Draai Door. De dagen er voor was er een opening geweest voor vrienden en familie, en nog eentje voor pers - maar nu was het echt open voor iedereen. Voor allemaal een spannende dag dus!

    Bij binnenkomst heel erg relaxed ontvangen, rustig, open en je kijkt direct de keuken in. Even aan de bar gezeten om daarna aan tafel te gaan. Goed in de keuken kunnen kijken en we werden gelijk alweer nog meet enthousiaster. Na een eerste amuse gehad te hebben, kregen we de kaart wat niet meer is dan een digitale fotolijstje eigenlijk waar je door heen kan scrollen. Wel leuk, wel grappig, maar toch niet helemaal ideaal om lekker te kiezen. Er stonden overal wel foto's bij, maar het was niet helemaal duidelijk. Er stond in ieder geval een hoop variatie op de kaart en eigenlijk zou je alles wel willen kiezen .

    Toch maar voor het kennismakingsmenu gegaan, samen met het wijnarrangement. A la carte bestellen is eigenlijk wel een beetje zonde van zo'n restaurant en een goede wijn slaan we niet af natuurlijk . Bovenstaande, mijn deel, is dus het menu. Ze doen er verder totaal niet moeilijk over wanneer je iets wat je niet lekker lijkt of niet eet, om te draaien voor iets wat je wel kan en wil eten - dus dat was erg netjes.

    Over eten zelf is amper wat slechts te melden. Vooral bij de 4de gang waren beide gerechten echt malser dan mals. Ongelooflijk lekker, goed op smaak, heerlijk bij elkaar passend. De kreeft was prima, de coquille was okay, de zwezerik was erg goed te eten en ook het nagerecht was heel apart.

    Maar goed, dan maar even de puntjes die wat tegenvielen. We gingen daar eigenlijk meer ook naar toe voor de beleving met het koken van stikstof. We hadden gehoopt (en ook wel gedacht) dat er ook veel aan tafel gedaan zou worden, maar dat was helemaal niet zo. Vanaf de bar kon je alles prima zien, maar aan tafel minder goed. Achteraf vroegen we er naar, en het is wel hun bedoeling om het in een later stadium wel te gaan doen. Dus dat was een beetje jammer.

    Verder duurde het uiteindelijk allemaal toch wel enorm lang. Natuurlijk - het is een beginnend restaurant, nieuwe chef, nieuwe collega's, etc maar we hebben er van 13:30 tot en met bijna 18.00 aan tafel gezeten, voordat alles klaar was. Het doet een beetje afbreuk aan alles, want je begrijpt het allemaal wel, maar je wil ook gewoon lekker eten. Het werd wel enigszins goed opgevangen door regelmatig te mededelen dat het er aan kwam, etc. Ook de wijn werd gewoon tussendoor bijgeschonken zonder te vragen. Na het eten nog even staan praten met twee van de vier eigenaren. Wel leuk en interessant. Ze zitten deze hele week stampvol en waren nog steeds wel een beetje zenuwachtig.

    Wij vonden het eten in ieder geval echt super, het restaurant zelf is ook erg strak en ziet er prima uit. De uitvoering van de kaart kan je over twisten - handig / niet handig, leuk / niet leuk, maar daar draait het toch niet om . Het was een beetje jammer van het niet aan tafel koken, maar als je er blind zou gaan eten zonder vooraf iets gehoord te hebben, was het waarschijnlijk een dikke 9 geweest, op het lange wachten na. Maar aan de andere kant, je weet dat je niet in een al super gestroomlijnd restaurant gaat eten wanneer het de eerste dag is. We zouden er met alle plezier over een maand of 7 terug gaan en nog een keer gaan eten zonder alle opstartproblemen.
  • pi_66435559
    *eens is.

    Mijn duif was echt die uren wachten waard , .
    Whatever I want.
    pi_66440705
    Maar denken jullie dat het "opstartproblemen" zijn het lange wachten?
    pi_66449193
    Ja, denk het wel. Overal moet je bij iets nieuws aan elkaar of een manier van doen wennen, dus ook in een compleet nieuwe keuken. Las Palmas was in het begin bijv ook een grote chaos.

    Denk dat als je een maand of drie wacht, alles veel beter loopt en je nergens meer over te klagen zou hebben. Want het eten was gewoon prima, de wijn was super, het personeel was beleefd en attent, terwijl er ook een leuke sfeer in het restaurant was. Het moet alleen allemaal nog net even wat strakker, preciezer, etc.
      donderdag 26 februari 2009 @ 11:46:34 #246
    2735 Aarti
    ik kan best aardig zijn hoor
    pi_66474859
    Kan je iets vertellen over hoe je dat stikstofverhaal terug zag in de gerechten?
    You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
    pi_66477345
    ik was dinsdag bij ivy.. Heb er ook super gegeten, beetje opstart problemen..maar tja..
    Was erg goed. Nog even en ze hebben een ster
      vrijdag 27 februari 2009 @ 18:33:00 #248
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66529480
    Grappig dat er bij jullie zo lekker met de wijn werd bijgeschonken. Wij kregen echt ieniemienie bodempjes en die werden niet bijgeschonken. De wijnen waren echt heeeeeel erg lekker en goed gekozen, maar voor bijna 8 euro per glas (bij 7 gangen) voelden wij ons met die bodempjes wel bekocht. De champagne vooraf was 16 euro per glas!! En de koffie 9 euro. Dat heeft wel een beetje een domper op de feestvreugde gezet hoor. Ik had me er zooo op verheugd. En het eten en de wijnen waren ook echt heel lekker en mooi en leuk en helemaal goed, maar de rekening voelde als een klap in het gezicht.
      zaterdag 28 februari 2009 @ 17:03:26 #249
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66556501
    Voor wie nieuwsgierig is naar foto's & beschrijvingen van wat ik daar at, klik hier.
    Maar voor wie er nog wil eten kan het misschien een spoiler zijn.
    Dus euh, klikken op eigen risico.
    pi_67619844
    Waar?
    Argentina in Hilversum.

    Wanneer?
    Afgelopen zondag, 29 maart 2009

    Wat at je?
    Bij het opnemen van onze bestelling kregen we een paar broodjes van het huis met (pittige!!) knoflooksaus, mayonaise (als het aioli moest voorstellen was 'ie erg slecht) en een soort van tomaten/uien salsa. Als voorgerecht heb ik Nachos de la Casa (Tortillachips met stukjes Peper, gegratineerd met Kaas) genomen.

    Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de Bife de Lomo (200 gr. Argentijnse Ossenhaas). Als bijgerecht kon ik kiezen uit rijst, patat, een gepofte aardappel of gebakken aardappeltjes. Ik zelf had gekozen voor friet, niets mis mee. Een tafelgenoot koos gebakken aardappeltjes die volgens mij de koekenpan niet hebben gezien. Onder het lekkere stuk vlees lagen groenten, de bloemkool had wat mij betreft of weggelaten mogen worden of wat meer gaar mogen zijn. De paprika was lekker.

    Een nagerecht hebben we niet genomen omdat we de indruk kregen dat dit restaurant niet aan desserts doet, niemand kwam er naar vragen en ik heb andere tafels ook geen desserts zien eten. Uiteindelijk hebben we maar om de rekening gevraagd.

    Impressie?
    Een gezellig restaurant, de bediening is wel behoorlijk traag terwijl het niet echt druk was. Lang moeten wachten op het eten en op drankjes. Het vlees was heerlijk mals maar ze hadden wel iets spannenders kunnen doen qua kruiden, ook het voorgerecht was erg lekker. Ik denk niet dat ik snel terug ga naar dit restaurant, het duurde wat mij betreft allemaal te lang en het eten heeft geen "wow-indruk" op me achter gelaten.

    Kosten?
    Voor 2 voorgerechten (tortilla chips & tonijn salade), 3 hoofdgerechten (ossenhaas 200 gr, ossenhaas 300 gr met champignonssaus en spareribs) en drankjes voor 3 personen waren we ¤ 100,10 kwijt.
    pi_67768282
    Waar?
    Steakhouse Armade in Valkenswaard

    Wanneer?
    zondag 5 april 2009

    Wat at je?
    Mijn vriend en ik bestelden allebei een duo menu voor 15 euro per persoon. Als voorgerecht kregen we tomatensoep/heldere bouillon. Aangezien ik geen tomatensoep lust, kreeg ik gewoon een grote kom met alleen bouillon. Als hoofdgerecht kregen we een kogelbiefstuk en een gegrilde kipfilet. De kogelbiefstuk was erg lekker en de kipfilet ook, die was erg mals. Daarbij kregen we groenten, salade, gepofte aardappel en frites. Als nagerecht kregen we een ijsje en toen we dat ophadden hebben we nog een kopje koffie/thee gedronken.

    Impressie?

    Het restaurant was erg gezellig en we hadden een mooi uitzicht op de markt. Tijdens het eten bleek dat de plaatselijke voetbalclub kampioen waren geworden, want toen kwam het elftal op de koets door de stad heen rijden, wat natuurlijk met veel geluid gepaard ging. De bediening was erg snel en vriendelijk, er is meerdere keren gevraagd of alles naar wens was. Het eten smaakte erg goed en was niet duur.

    Kosten?
    41.70 euro voor 2 personen

    Cijfer
    8.5

    [ Bericht 1% gewijzigd door _Hestia_ op 06-04-2009 22:53:22 ]
      maandag 6 april 2009 @ 22:52:29 #252
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_67778224
    Ik mis de cijfers wel een beetje bij de laatste twee recensies hoor!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_67778250
    oeps, die ben ik gewoon straalvergeten, zal het er nog ff bijzetten
      dinsdag 7 april 2009 @ 10:53:22 #254
    2735 Aarti
    ik kan best aardig zijn hoor
    pi_67787062
    Jeetje, wat een mooie prijs zeg, 15 euro!!
    You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
    pi_67790784
    Idd en dan was het ook nog zo lekker, echt een aanrader dus!
    pi_67891779
    Waar?
    Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen

    Wanneer?
    Donderdag 9 april 2009

    Wat at je?
    Vooraf namen we de lamsgehaktballetjes met dragonmayonaise. Erg lekker, duidelijk zelfgemaakt. Daarna nam ik de beefburger. Een lekkere hamburger met kappertjesmayonaise en gegrilde paprika. Ik koos voor een bruine bol. Het geheel was erg lekker, het broodje was aan de kleine kant maar verder was het prima. De GF had pasta met groene asperges. Was ook erg lekker. Erbij hadden we nog een kipsalade genomen. Helaas was er geen citroensap op de advocado gedaan anders was deze perfect geweest. Heerlijk gemarineerde kip, lekker uitgebakken spek en perfect gekookte eitjes erin. Was top!

    Impressie?

    BS&P is gevestigd in de Folkingestraat, zeg maar de hipste straat in Groningen. Ze richten zich dan ook vooral op het lunchpubliek, en daarom zijn de prijzen vrij laag. De duurste pasta en burger zijn slechts ¤7.50. Je moet echter wel apart friet of aardappeltjes bijbestellen. Het interieur is hip, maar niet echt gezellig. Dat hoeft natuurlijk ook niet, dit is een restaurant waar je even wat gaat eten, niet een restaurant waar je uitgebreid gaat tafelen. De bediening was kundig, het personeel ging leuk met elkaar om, dus daarover niks te klagen.

    Als je in Groningen bent en je wil even snel ergens wat eten dan is dit een goed restaurant om dat te doen. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

    Kosten?
    ¤33.50 voor 2 personen

    Cijfer
    9
    Life is too short not to have fun
      Moderator / Redactie Sport woensdag 22 april 2009 @ 13:08:02 #257
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_68268382
    Waar? Asian Taste, Amsterdam Slotermeer. http://www.asiantaste.nl/index.html


    Wanneer?
    19 April 2009
    Wat at je? Rijsttafel "Surabaya" (12 verschillende gerechten)
    Impressie? Het was een rijsttafel met heel veel verschillende gerechtjes.
    Vooraf kon je kiezen tussen soep of een loempia, ik ging voor de loempia. De loempia was niet al te groot zodat je nog genoeg kan eten .
    Wat gerechten die op tafel stonden
    Sambal Goreng Udang (Garnalen in rode pittige saus)
    Sambal Goreng Daging (Javaans kruidig vleesgerecht (licht pittig))
    Daging Semur (Rundvlees in zoete sojasaus)
    Ajam Kecap (Reepjes Kip in sojasaus)
    Sate in drie verschillende smaken.
    Ikan Mangut (Tilapiafilet met lichte kruidige kokossaus)
    Boontjes gesmoord

    Dit is niet alles maar geeft een impressie, er was vis, vlees, vegetarisch, koud, warm dus voor ieder wat wils. Je kreeg van alles een klein beetje dus een beetje tapas achtig.

    Kosten? 20,50 voor het eten + drank weet niet precies
    Cijfer? 8.

    Goed voer, veel verschillende dingen gegeten, wel ook weer een nadeel omdat je bijvoorbeeld maar 1 garnaal pp had (Oke door een grote groep heb ik er nog een paar meer gegeten) wel pittig maar je overleefd het wel. Uiteindelijk was het niet zo pittig dat je alleen nog maar ´heet´ at en je dan de rest niks meer proeft.
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
      woensdag 22 april 2009 @ 13:14:57 #258
    137776 boem-dikkie
    Jedi Mind Baby!
    pi_68268567
    quote:
    Op vrijdag 10 april 2009 12:00 schreef vaagsel het volgende:
    Waar?
    Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen

    Wanneer?
    Donderdag 9 april 2009

    Wat at je?
    Vooraf namen we de lamsgehaktballetjes met dragonmayonaise. Erg lekker, duidelijk zelfgemaakt. Daarna nam ik de beefburger. Een lekkere hamburger met kappertjesmayonaise en gegrilde paprika. Ik koos voor een bruine bol. Het geheel was erg lekker, het broodje was aan de kleine kant maar verder was het prima. De GF had pasta met groene asperges. Was ook erg lekker. Erbij hadden we nog een kipsalade genomen. Helaas was er geen citroensap op de advocado gedaan anders was deze perfect geweest. Heerlijk gemarineerde kip, lekker uitgebakken spek en perfect gekookte eitjes erin. Was top!

    Impressie?

    BS&P is gevestigd in de Folkingestraat, zeg maar de hipste straat in Groningen. Ze richten zich dan ook vooral op het lunchpubliek, en daarom zijn de prijzen vrij laag. De duurste pasta en burger zijn slechts ¤7.50. Je moet echter wel apart friet of aardappeltjes bijbestellen. Het interieur is hip, maar niet echt gezellig. Dat hoeft natuurlijk ook niet, dit is een restaurant waar je even wat gaat eten, niet een restaurant waar je uitgebreid gaat tafelen. De bediening was kundig, het personeel ging leuk met elkaar om, dus daarover niks te klagen.

    Als je in Groningen bent en je wil even snel ergens wat eten dan is dit een goed restaurant om dat te doen. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

    Kosten?
    ¤33.50 voor 2 personen

    Cijfer
    9
    Als je een soort gelijk restaurant zoekt in Groningen kun je ook naar de Pappa Joe toe. Deze heeft ook zeer voordelige gerechten variërend van lekkere burgers tot nacho's met zelfgemaakte dips. Veel lekkere biertjes en een gezellige sfeer. Zit ook in de Folkingestraat.
    Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
      woensdag 22 april 2009 @ 13:22:12 #259
    79166 Qwea
    #teampindakaas #viesdik
    pi_68268762
    Waar?
    Ribhouse Texas Zeegse

    Wanneer?
    18 april 2009

    Wat at je?
    Beide hot spareribs, met aardappeltjes, patatjes, cowlsalade en aardappel salade erbij. Ooh en drinken. MM Cola, ik Sprite. En als toetje flink wat ijs na.


    Impressie?

    Zoals altijd was het lekker gezellig. Toen we er kwamen was het nog niet echt druk (we waren wezen winkelen bij Ikea, en het was eigenlijk echt een last minute besluit om daar te gaan eten). Later werdt het wel druk. Bediening was zoals altijd vriendelijk. Enig ontzettend minpunt was dat het telkens ontzettend langs me heen tochtte. Andere tafel konden we niet krijgen, maar ze gingen kijken waar het aan lag. Kwartier later was het opgelost gelukkig.

    Kosten?
    57,30 voor p personen

    Cijfer
    8,0
    -||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
    pi_68268820
    quote:
    Op woensdag 22 april 2009 13:14 schreef boem-dikkie het volgende:

    [..]

    Als je een soort gelijk restaurant zoekt in Groningen kun je ook naar de Pappa Joe toe. Deze heeft ook zeer voordelige gerechten variërend van lekkere burgers tot nacho's met zelfgemaakte dips. Veel lekkere biertjes en een gezellige sfeer. Zit ook in de Folkingestraat.
    Ja, ook aantal keren geweest. Kwaliteit van dat restaurant is in de loop der tijd sterk achteruit gegaan. De eigenaren (Amerikaanse getrouwd (?) met een NL'er) hebben toen nog Folk geopend, in het pand waar nu BS&P zit. Folk heeft het nog geen jaar volgehouden..
    Life is too short not to have fun
    pi_68269145
    @ Boris, 1 garnaal maar Op zich altijd lekker zo'n rijsttafel idd, er zit altijd wat bij.
    Wij hebben afgelopen zaterdag in Den Haag bij een indonesisch restaurant gegeten, buffet.
    Soep was heerlijk, apart drankje waar ik de naam van vergeten ben met groene wormpjes erin rare sensatie maar leuk.
    Eten was best ok verder en het bier lekker koud
      Moderator / Redactie Sport woensdag 22 april 2009 @ 13:37:36 #262
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_68269227
    Cendol . (lees Chen-Doll). Ik heb een slok van iemand anders gedronken, best lekker .
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_68269419
    Oh ja Cendol Mét feeststokje, lepel en rietje... waarbij de wormpjes dus niet door het rietje konden en er dan aan de onderkant weer uitfloepten
    pi_68282386
    Waar? Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep

    Wanneer? 21 april 2009

    Wat at je? Kalbi Menu: Vooraf: Gefrituurde groenten (Tempura) met sesamdip, daarna zeewiersoep. Hoofdgerecht: Kalbi: Runderribstukjes met o.a. sesamzaadjes- en olie, knoflook, Koreaanse peer, sojasaus en rijstwijn
    Toe: Koreaanse ginseng (thee)

    Impressie? Het was dinsdag dus niet druk (4 tafeltjes) maar gemoedelijk. Het is een klein leuk huisje en je krijgt eeen soort huiskamergevoel. Max. 50 pers. kunnen ze ontvangen. Ik ging voor de 3e keer naar dit restaurant en koos dus het Kalbi menu. Gefrituurde groenten is een vast voorgerecht en het is echt heerlijk, die uien en paprika in beslag. Wel veel en vet, dus je maag wordt best een beetje gevuld. De zeewiersoep; sorry, het was heus niet slecht alleen ik hoefde het niet. Die zilte smaak van de zee; niet aan mij besteed.. Nadat het ene op was kwam gelijk het andere op tafel, waarschijnlijk omdat het zo rustig was. Ik kreeg een eigen grill op tafel met Kalbi erop maar gelukkig ging de ober voor mij grillen . Hij sneed het bot weg en sneed het magere vlees in stukjes terwijl het lekker stond te pruttelen. Ik kreeg 6 bakjes met diverse bijgerechtjes op tafel; pittige komkommers (met chilipeper), kimchi (gefermenteerde kool met chili), tauge (met chili haha), geraspte aardappel, soort van basilicum en zwarte bonensaus. Daarbij een mandje met slabladeren en een kom rijst. De bedoeling was in zo'n groot slablad een (of meerdere) stukje(s) vlees + van de bijgerechten erin te leggen, te vouwen en dan happen. Het was behoorlijk pittig maar ik vond het echt heerlijk en vele malen lekkerder en 'echter' dan de Chinees. Die marinades die ze gebruiken zijn zo heerlijk... De Koreaanse thee erna was maisthee, een goede afsluiter om al dit heerlijks te laten zakken. Ik zat wel te kijken naar 2 tafeltjes met Koreaanse zakenmannen die een soort van steen bestelden, waar ze dan uit aten. Tja... ik weet dus niet hoe dat heet maar het zag er wel interessant uit

    Kosten? EUR 58,- voor 2 personen. (EUR 20,- per menu + drankjes)

    Cijfer? 9
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
    pi_68289828
    Waar?
    Pollevie in Den Bosch

    Wanneer?
    22 april 2009

    Wat at je?
    voor: fallafelballetjes met knoflookdipje, loempia's met sprinkhaan, groenten en dip
    hoofd: 'vegetarisch avontuurtje' en de vleesspecialiteit
    drank: fles rosé

    Impressie?
    Leuk, relaxt eetcafé/restaurantje. Er is een gedeelte met banken, waar je even lekker kan hangen en een spelletje kan spelen en een gedeelte met tafeltjes. Al het vlees is biologisch, volgens mij kwam de vis ook uit de duurzame visserij en ze gebruiken veel lokale producten.
    Voorgerechtjes waren beide gewoon goed en ik vind het een pré dat ze zoiets 'gewaagds' als spinkhaan op het menu zetten.
    Mijn vegetarisch avontuurtje bestond uit een taartje van flinterdunne aardappelschijfjes, gemengde groenten en kaas, met witte asperges on top. 'Besto' (een pesto van peterselie ipv basilicum) en pijnboompitjes eromheen. Heel erg lekker.
    De vleesspecialiteit was vandaag een ossenhaasspies met knoflooksaus. Vlees scheen heerlijk te zijn en de knoflooksaus lekker zacht.
    Bediening was vriendelijk en niet storend aanwezig. We hebben gewoon een fijne avond gehad en heerlijk gegeten.

    Kosten?
    ongeveer 65

    Cijfer?
    8
    Tonight I think I'll walk alone
    I'll find my soul as I go home
    pi_68371073
    quote:
    Op zaterdag 3 mei 2008 07:51 schreef n0a het volgende:
    Waar?
    Sumo Rotterdam op de oude Kelly en Ping lokatie

    Wanneer?
    Vrijdag 2 mei

    Wat at je
    We waren met een groep van 11 personen. We hebben voor de hele groep besteld. Een hoop vlees gerechten en sushi. Vlees is over het algemeen een stuk sneller klaar. Voor de eerste ronde klopten hoeveelheden niet en werd niet alles geserveerd. De rondes daarna verliepen beter. Sumo verliest wel steeds meer aandacht voor het eten. Rommelige gerold en gesneden sushi.
    Een week eerder met 5 personen daar geweest ook toen niet alles ontvangen en moest steeds nabesteld worden. Verlang terug naar de kleine Sumo op schouwburgplein.

    Al met al toch een goede plek om met zo'n grote groep te eten. Vind het altijd gezelliger om van gemeenschappelijke schalen te eten.

    Kosten
    327,70 voor 11 personen

    Cijfer?

    7
    Daar heb ik 2 maanden geleden ook gegeten, goed te doen daar
    Diner 22.50 pp, exc drankjes uiteraard, maar ik vind het niets te klagen daar. Je moet wel is wachten ja, maarja, dat moet in ieder restaurant. Goede service, sfeervol vind ik het daar
    Aanrader.
    pi_68418883
    Waar?
    Restaurant de Dennen, Renswoude

    Wanneer?
    Zondag 26 april 2009

    Wat at je?

    Als voorgerecht groentesoep, als hoofdgerecht schnitzel met ui, champignons, spek en gebakken aardappeltjes en een kopje thee toe

    Impressie?
    Als we met mijn vader uit eten gaan, gaan we altijd hierheen. Elke keer als we er komen zegt het personeel dat we aan onze vaste tafel zitten. Dat onthouden ze toch goed, waar we steeds zitten. Het eten is er erg goed, net als de bediening. De bediening is snel, alleen doordat we zelf veel tijd uit trekken voor dit etentje, zitten we er meestal toch wel een uur of 4. Het enige wat ik minder goed vind aan dit restaurant is dat ze verschillende soorten stoelen hebben, ook aan 1 tafel. Totaal zijn er wel iets van 8 verschillende soorten stoelen ofzo. Dit vind ik erg slordig staan.

    Kosten?
    Geen idee, ik hoefde niet te betalen

    Cijfer?
    8
      maandag 27 april 2009 @ 12:22:09 #268
    145955 Isegrim
    Rotterdam *O*
    pi_68418919
    Is het niet een beetje saai om elke keer naar hetzelfde restaurant te gaan...?
    Anatomie van een executie
    The standard you walk past, is the standard you accept.
    ~David Morrison
    pi_68419174
    quote:
    Op maandag 27 april 2009 12:22 schreef Isegrim het volgende:
    Is het niet een beetje saai om elke keer naar hetzelfde restaurant te gaan...?
    Nouja, we zijn er nu 4 keer geweest. Ik vind het wel leuk om idd naar verschillende restaurants te gaan, maar mijn vader wil altijd naar deze als we uiteten gaan. Hij woont in een verpleeghuis en naar zo'n etentje kan hij echt heel erg naar toe leven. Dus dan accepteer ik maar gewoon dat we dan steeds naar hetzelfde restaurant gaan. Het eten is er prima, maarja, heb onderhand alles van de kaart al wel gehad.
      maandag 27 april 2009 @ 12:32:51 #270
    145955 Isegrim
    Rotterdam *O*
    pi_68419200
    Duidelijk.
    Anatomie van een executie
    The standard you walk past, is the standard you accept.
    ~David Morrison
    pi_68419372
    We zouden eigenlijk zaterdagavond uiteten gaan, maar toen was het vol. Toen vroeg ik nog wel aan mn broer ( die zou reserveren) of we dan niet gewoon ergens anders heen konden ( zaterdag is voor mij en mn vriend makkelijker) maar dat wilde mn vader dus niet en toen werd het dus verplaatst naar zondag.
      maandag 27 april 2009 @ 12:42:39 #272
    137776 boem-dikkie
    Jedi Mind Baby!
    pi_68419439
    quote:
    Op woensdag 22 april 2009 13:24 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Ja, ook aantal keren geweest. Kwaliteit van dat restaurant is in de loop der tijd sterk achteruit gegaan. De eigenaren (Amerikaanse getrouwd (?) met een NL'er) hebben toen nog Folk geopend, in het pand waar nu BS&P zit. Folk heeft het nog geen jaar volgehouden..
    Ben er al een tijd niet geweest. Laatste keer was een jaar geleden.
    Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
    pi_68423477
    Waar? Shabu Shabu Rotterdam
    Wanneer? Afgelopen zaterdag
    Wat at je? Verschillense soorten sushi, gevolgd door ribeye, eend, gebakken paddestoelen, en kip. dit natuurlijk allemaal in aparte schaaltjes, na hadden ze lekkere zwarte of witte sesam-ijs
    Impressie? Ik kom er wel vaker, maar ik vind het 1 van de leukste plaatsen in Rotterdam e.o. om te eten, de ambiance is wat minder, maar je komt er dan niet voor de romantiek, maar wel voor de smaakbeleving
    Kosten? 221 euro voor 6 personen
    Cijfer? 9



    [ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 27-04-2009 14:52:20 ]
    pi_68426621
    Waar?
    Meadows, voorheen De Roode Schuur, Nijkerk

    Wanneer?
    Gisteren, 26 april 2009

    Wat at je?
    Fondue de Oldenaller. Op tafel kwam: kipfilet, pittige gehaktballetjes, gemarineerde varkenshaas en ossenhaaspuntjes, stokbrood met kruidenboter, aardappeltjes, frietjes. Bij het buffet kon je zelf groentes/salade en sausjes pakken.

    Impressie?
    In een apart gedeelte van restaurant meadows kun je fonduen en barbequen. We zijn hier al vaker geweest en het is eigenlijk nooit druk. De fondue was erg lekker, goed vlees! Jammer was dat de bediening héél erg traag was dit keer. Ik weet niet of dit zozeer aan de bediening lag of aan de keuken maar het was vrij vervelend. (De tafel opdekken ging in etappes waar erg veel tijd tussen zat, zo stond het vlees er al veel eerder dan de fonduepan en kwamen de frietjes pas halverwege het eten). Ergens denk ik dat ze beter de sausjes op tafel kunnen zetten om te voorkomen dat mensen zich gaan gedragen als de russen in turkije, mensen scheppen hele schalen vol met saus en persoonlijk vind ik dat een beetje jammer. Ook omdat iedereen maar rond bljft lopen. Na afloop zaten we nokkie vol, we hadden erg lekker gegeten!

    Kosten?
    ¤ 19,95 per persoon voor de fondue. Inclusief drankjes waren we voor 2 personen ¤ 55,10 kwijt.

    Cijfer?
    7,5
    pi_68478307
    Waar?
    Argentijns restaurant La Stancia, Leerdam
    Wanneer?
    27 april 2009
    Wat at je?
    'Parillada mixta', mix van 5 soorten vlees
    Het was best lekker, er zat een biefstukje bij, een t-bone steak, nog een stuk vlees waar ik de naam van ben vergeten en een hele sparerib, kreeg er daarna nog 2 van de eigenaar
    Impressie?
    Had het anders verwacht, maar het smaakte goed. Moest wel erg lang wachten, het was immers een personeelsuitje maar het was het wachten waard.
    Kosten?
    Het gerecht kostte 20.75.
    Cijfer?
    8.
    pi_68872978
    Bij Lambermons.
    Cijfer een 9.



    Ons verslag mét foto's.
      zondag 10 mei 2009 @ 15:45:11 #277
    145955 Isegrim
    Rotterdam *O*
    pi_68873467
    Anatomie van een executie
    The standard you walk past, is the standard you accept.
    ~David Morrison
      zondag 10 mei 2009 @ 21:45:05 #278
    168739 Red_85
    'echt wel'
    pi_68885549
    http://www.limonadefabriek.nl

    Gisteravond.
    Sfeervol, mooie, netjes, schoon.

    EN LEKKER!

    Tot in de details. Een combinatie van gewaagd en toch heel normaal. Het ene gerecht is een ware sensatie van smaakverschillen die toch bij elkaar passen en het volgende is simpel en toch bijzonder. De afwisseling maakt het bijzonder aangenaam. Bediening was ook niets op aan te merken.
    In mijn ogen een toprestaurant op een hele mooie locatie.

    Een hele dikke 9
    'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
    'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
    We zullen je nooit, nooit vergeten
    1947-2016
      Moderator / Redactie Sport zondag 17 mei 2009 @ 21:01:23 #279
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_69130606
    In IJmuiden zit een nieuw grieks restaurant. Een bekend restaurant op plein 1945 is Rhodos. Daar heb ik wel eens gegeten, maar daar was het niet je van het.
    Sinds kort zit er op de kennermerlaan het restaurant Kreta.

    Het is zondag we hadden om 18.00 gereserveerd. Dat bleek nodig te zijn want het zat gewoon vol. En allerlei tafels werden vervangen met andere gasten, na navraag bleek dat ze in het weekend twee tot soms wel drie hele sits hebben. Door de week vaak 1.
    Kortom de belangstelling is erg groot.

    Ik heb er gegeten met mijn broertje en mijn moeder. We hadden allerlei verschillende dingen van de kaart.

    VOorgerechten die we gegeten hebben.

    - Tonnos Salata (tonijnsalade)
    - Keftedes(gehaktballetjes in tomatensaus)
    - Midia Saganaki(Mosselen uit de oven in tomatensaus en feta)

    Ze voorgerechten waren veels te groot voor een voorgerecht, maar te klein voor een volledige maaltijd. Wel erg lekker . Ik had zelf de mosselen, de mosselen waren goed, erg veel, maar wel lekker.
    De gehaktballetjes waren ballen . Waren goede luchtige ballen, goed gekruid. TOnijnsalade was ook goed.

    Hoofdgerechten
    - Mixed Grill(ossenhaas, varkenshaas, lamshaas, giros, patat)
    - specialiteit van de kok(mixed grill maar ook zaziki erbij )
    - Onassisschotel( spies van zalmfilet, kabeljauw, scampies, ossenhaas, giros, rijst, gebakken aardappeltjes, zaziki en boerensalade).

    Het was veels te veel, maar wel erg lekker . Vlees was erg mals, goed klaargemaakt. Het enige minpunt waren de scampies die iets te taai waren. Verder heerlijk gegeten. En ze hebben nog geen website.

    Toetje hebben we laten zitten, we zaten erg vol. Daarbij hebben we een grieks biertje gedronken mythos.

    Kosten voor het eten + drinken(4 bier + 2 wijn): 90 euro
    Cijfer: 8,5.

    Voor herhaling vatbaar. Deze is stukken beter dan op plein 1945, dus ga naar de Kennermerlaan ipv plein 1945.
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_69278579
    Bij Terra Cotta te Bloemendaal.
    quote:
    Voor de komende twee weken staan er weer een aantal feestdagen voor de deur.
    Verwen uzelf, uw vrienden of familie want speciaal voor deze dagen hebben wij van 21 mei t/m 1juni voor u een hemels 3 gangen Kreeftenmenu samengesteld voor maar ¤ 34,50

    FRISSE KROPSLA MET GROENE KRUIDEN, AVOCADO,HALVE KREEFT
    EN EEN ZEEWIERMAYONAISE




    GEKOOKTE HELE KREEFT MET HOLLANDSE ASPERGES, NIEUWE LANGERDIJKER MUIZEN EN EEN SAUS VAN LIMOEN EN BIESLOOK



    golfers nagerecht :



    mijn nagerecht :



    Bij elkaar mét een fles wijn en een dessertwijn erbij 112 ¤ kwijt.
    Terra Cotta zijn we al vaak geweest, gewoon altijd prima en lekker relaxte, vriendelijke bediening.
    Een dikke 8,5
      vrijdag 22 mei 2009 @ 00:46:45 #281
    137776 boem-dikkie
    Jedi Mind Baby!
    pi_69279433
    quote:
    Op zondag 10 mei 2009 15:33 schreef Bluezz het volgende:
    Bij Lambermons.
    Cijfer een 9.

    [ afbeelding ]

    Ons verslag mét foto's.
    Ik vind de gerechten er wat karig uit zien. Dingen die niet verbonden zijn met elkaar maar kleine losse hapjes op een bord. Die ongetwijfeld bij elkaar horen maar wel apart van elkaar liggen.. Die 'sorbet' die je beschrijft is ook gewoon een theelepel met ijs.. zelfs voor een amuse een beetje raar...
    Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
      Moderator maandag 25 mei 2009 @ 13:57:12 #282
    9859 crew  Karina
    Woman
    pi_69381141
    Waar
    Restaurant Blauw in Amsterdam
    Wanneer
    Afgelopen zaterdag.
    Wat at je
    We waren met twee personen en we hebben twee rijsttafels genomen:
    Een rijsstafel met vlees, vis en groenten:
    Ikan blauw, ikan blado, daging pedas, daging koenjit, babi ketjap, saté ayam, saté kambing, sajoer lodeh, sajoer goerih, gado gado, prekedel, sambal goreng telor, sambal goreng kentang, sambal goreng tempe, atjar ketimun, pisang goreng, seroendeng, kroepoek.
    Een rijsstafel met vis, garnalen en groenten:
    Ikan blauw, ikan ketjap, ikan bumbu pepesan, oedang pedas, saté oedang, sajoer lodeh, sajoer goerih, gado gado, sambal goreng telor, sambal goreng kentang, atjar ketimun, pisang goreng, seroendeng, kroepoek.
    Ik heb nog een toetje genomen, Es Spekkoekijs, geserveerd met pandanspekkoek en slagroom.
    Verder bij het eten nog 2 tonic en 2 witte wijn, plus na het eten nog een cappuccino en een espresso (die espresso heb ik bij het toetje gedronken).
    Impressie:
    Leuke, moderne zaak, het eten was erg lekker en net niet te veel, daarom kon ik nog een toetje nemen. Ze hadden wel iets vaker langs kunnen komen om te kijken of we nog wat te drinken wilden (actieve verkoop dus), beetje dom van ze.
    Kosten:
    Ongeveer 85 euro.
    Cijfer
    Een 7,5. Het had hoger kunnen zijn, maar het was al met al toch wel erg aan de prijs.
    Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
    niet zo tof doen
      donderdag 28 mei 2009 @ 10:06:32 #283
    107407 maok
    Lizdekd (v)
    pi_69481936
    Waar?
    Osteria Da Vinci (Groningen)

    Wanneer?
    woensdag 27 mei

    Wat at je?
    Een groepsmenu van 3 gangen

    Impressie?
    Het was een etentje met ruim 20 collega's. Het restaurant dat was uitgekozen kende ik niet dus ik was benieuwd. Gelukkig had ik van te voren even gegeken waar het zat, want het valt vanaf de straat bijna niet op:



    De inrichting is vrij simpel, houten tafeltjes en stoelen en wat schilderijen aan de muur, een lang gerekt pand met voorin een bar en achterin een open keuken. Wij konden aan een lange tafel zitten met de hele groep, al snel kwamen er nog meer mensen binnen en om 18.00 zat alles vol. Doordat het een nogal kaal pand is was de acustiek niet zo goed, het was er een enorm kabaal. Gelukkig had iemand bedacht dat we af en toe van plek moesten wisselen zodat ik niet meer tussen 2 kale muren zat maar in een iets breeder gedeelte zodat het iets beter werd.
    Het groepsmenu wat we hadden bestond uit 3 gangen en daarvoor nog brood met boter en olijven. De boter was wat zout maar verder was het prima. Het voorgerecht bestond uit een heleboel schalen met kleine hapjes. Van tomaat met mozzarella (erg lekkere mozzarella) of zalm tot aubergine of carpachio van een vlees soort. Daarna kwam het hoofdgerecht. Omdat het voorgerecht zoveel was had ik verwacht dat het hoofdgerecht ook wel weer zo veel was maar dat viel wat tegen. Het kwam net als bij het voorgerecht weer met schalen op tafel. Het was wel weer erg lekker, 3 stukjes (niet zo groot) vlees (ik had er maar 2 omdat een collega vermoedelijk mijn karbonaadje heeft opgegeten). Het vlees was prima gebakken met lekkere sausen. Met daarbij wat groente en aardappetjes, maar daarbij kwam je pp niet verder dan een struikje brokkoli, 2 aardappelpartjes, een paar stukjes paprika en een plukje salade. Daarna kwam het nagerecht. Fruit uit blik (inclusief het vocht) met daarop een bolletje sorbetijs (wat lekker was) en een toef slagroom, niet iets wat je van een Italiaans nagerecht verwacht. Ik vond het vooral jammer dat we niet weer schalen kregen met verschillende gerechtjes waarvan je kon kiezen. Ik zat nog niet vol dus heb ik het toch maar opgeten. De koffie daarna was weer uitstekend.
    Wat ik wel een pluspunt vond was dat ze een grote groep prima aankomen zelfs met de rest van het restaurant ook vol. De gerechten kwamen allemaal binnen een paar minuten voor iedereen op tafel. Lege schalen werden gelijk weg gehaald zodat ze niet meer in de weg stonden (tafel was vooral bij het voorgerecht erg vol) en als je een drankje bestelde kwamen ze het binnen een paar minuten brengen. Ook was het personeel erg beleeft en werkt goed samen vond ik.

    Kosten?
    Ik heb het niet zelf betaald maar als ik zo op de site kijk zie ik ¤24,- pp staan al zou het best kunnen dat er nog wat korting vanaf is gegaan.

    Cijfer?
    8. Erg lekker eten (op nagerecht na) maar erg lawaaiïg en beetje kleine hoeveelheid bij hoofdgerecht. Ik denk dat ik er nog wel eens terug ga komen voor een gerecht van de kaart (bij de andere tafels zag het er ook goed uit)
    Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
    pi_69489330
    Waar?
    Fifteen in Amsterdam

    Wanneer?
    Inmiddels al weer bijna 2 weken geleden

    Wat at je?

    Fifteen menu,

    Voor
    ‘Fifteen's Amazing Antipasti’: Selectie van ‘slow cooked’, gemarineerde en geroosterde seizoensgroenten, olijven, Italiaanse vleeswaren en mozzarella (*kan ook vegetarisch)

    *‘Fantastic salad’: Heerlijke sla, zachte groene kruiden, gebrande noten, mozzarella, rijpe oertomaten en ‘extra vergine’ olijfolie

    Tussen
    *Risotto met asperges uit Helden, geitenkaas uit Terwolde, pangrattato van citroentijm en extra vergine olijfolie

    De luchtigste aardappelgnocchi, uit eigen keuken, met ragout van Kamperlamsschouder en geroosterde lente-uitjes

    Hoofd
    ‘Fifteen's Fabulous Steak’: Het mooiste stukje Black Angusrundvlees van de grill, geserveerd met meiknolletjes, tuinbonen, verse geraspte mierikswortel en een krachtige vleesjus

    ‘AA’ Asperges uit Helden met gegrilde porchetta uit Baambrugge en gehakte eieren van boerderij 't Hoekerland in een dragonvinaigrette


    Na
    Panna cotta met fris-zure compote van rabarber en een krokante honingkletskop

    Fifteen's heerlijke chocoladetaart met Conference peer en roomijs met balsamico-azijn

    Impressie?
    Erg leuke avond gehad. En erg lekker gegeten. Relaxte sfeer.

    Kosten?
    Voor 2 personen incl.fooi 120 euro

    Cijfer?
    8
    pi_69489418
    Hahaha, het is wel allemaal vreselijk amazing, heerlijk, mooiste, luchtigste...
    Jamie Oliver dus Het dessert klinkt echt geweldig, trouwens En de rest ook wel.
    pi_69489532
    quote:
    Op donderdag 28 mei 2009 13:40 schreef ColdFeet het volgende:
    Hahaha, het is wel allemaal vreselijk amazing, heerlijk, mooiste, luchtigste...
    Jamie Oliver dus Het dessert klinkt echt geweldig, trouwens En de rest ook wel.
    De benamingen zijn idd zo. (rechtsreeks van de site gekopieerd trouwens)

    Maar het was ook erg lekker allemaal. Zeker het toetje.
    pi_69490220
    Ja, Da Vinci zit altijd vol en is eigenlijk ook altijd goed. Wel grappig, heb er ook ooit met een groep gegeten en toen viel het toetje inderdaad ook erg tegen. Zonde, de menuprijs is al dusdanig laag dat ze het menu beter wat duurder kunnen maken en dan betere toetjes op tafel zetten.

    Maar voor 2 personen is het een perfect restaurant. Authentieke pasta's en pizza's. Dat een restaurant op zo'n slechte locatie en met zo weinig uitstraling naar buiten toe altijd vol zit wil toch wat zeggen over de prijs/kwaliteit verhouding. Het is toch 1 van onze favoriete restaurants in Grunn!
    Life is too short not to have fun
    pi_70024212
    We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel weel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
    Hier al iemand geweest?
    pi_70024276
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 14:04 schreef Heufje het volgende:
    We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel veel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
    Hier al iemand geweest?
      maandag 15 juni 2009 @ 19:18:26 #290
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_70034779
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 @ 14:04 schreef Heufje het volgende:
    We hebben besloten om toch maar eens zelf Las Palmas uit te proberen. Heel weel wisselende verhalen gehoord tot nu toe. Ben dus erg benieuw, en ook wel een beetje huiverig,hoe dit gaat uitpakken. Zaterdag 27 juni is het zover.
    Hier al iemand geweest?
    Wel eens gereserveerd, ontzettend getwijfeld door de slechte recensies die we (toen) tegenkwamen en de reservering weer gecanceld . Collega van me is vorige week geweest, die vond het wel okay maar aan de dure kant voor 'niks heel bijzonders'.
    Whatever I want.
    pi_70034965
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 19:18 schreef PeRi het volgende:

    [..]

    Wel eens gereserveerd, ontzettend getwijfeld door de slechte recensies die we (toen) tegenkwamen en de reservering weer gecanceld . Collega van me is vorige week geweest, die vond het wel okay maar aan de dure kant voor 'niks heel bijzonders'.
    dat had ik zelfs met Zeezout. niets speciaals helaas.
    pi_70037944
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 19:22 schreef staticdata het volgende:

    [..]

    dat had ik zelfs met Zeezout. niets speciaals helaas.
    Bij Zeezout zijn we 3 jaar geleden geweest. Vonden we geweldig. Lag ook aan de avond, het was warm, we zaten buiten, en enkele gerechten werden op de BBQ bereid.
    Nu zijn we ook wel grote Den Blijker fan, scheelt misschien ook. Bij de Engel zijn we heel vaak geweest, hebben daar zelfs ons huwelijksdiner gehouden.
      maandag 15 juni 2009 @ 21:04:24 #293
    95236 marcb1974
    Dakshin Ray
    pi_70039254
    Waar? Shabu Shabu Rotterdam
    Wanneer? Donderdag 11 juni
    Wat at je? Verschillense soorten sushi, en vlees, nasi en bami, volgens het all-you-can-eat principe.
    Impressie? Het is een vreetschuur, beetje te vergelijken met McDonalds, alleen dan de sushi variant.
    Het eten was goed, maar stak zeker niet boven andere sushi-restaurants uit. Ik zal er dus ook niet meer komen.
    Kosten? 115 euro voor 5 personen
    Cijfer? 6
    stupidity has become as common as common sense was before
    pi_70039402
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 21:04 schreef marcb1974 het volgende:
    Waar? Shabu Shabu Rotterdam
    Wanneer? Donderdag 11 juni
    Wat at je? Verschillense soorten sushi, en vlees, nasi en bami, volgens het all-you-can-eat principe.
    Impressie? Het is een vreetschuur, beetje te vergelijken met McDonalds, alleen dan de sushi variant.
    Het eten was goed, maar stak zeker niet boven andere sushi-restaurants uit. Ik zal er dus ook niet meer komen.
    Kosten? 115 euro voor 5 personen
    Cijfer? 6

    Aan de overkant heb je Happy Sushi , 10 x beter
    | ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
    | who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
    |_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
    "(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
    pi_70050044
    quote:
    Op maandag 15 juni 2009 20:34 schreef Heufje het volgende:

    [..]

    Bij Zeezout zijn we 3 jaar geleden geweest. Vonden we geweldig. Lag ook aan de avond, het was warm, we zaten buiten, en enkele gerechten werden op de BBQ bereid.
    Nu zijn we ook wel grote Den Blijker fan, scheelt misschien ook. Bij de Engel zijn we heel vaak geweest, hebben daar zelfs ons huwelijksdiner gehouden.
    Vorig jaar bij Rosso geweest ook al is deze officieel niet meer van Den Blijker, maar dat was vele malen beter.
    Blijkbaar had de chef zijn dag niet. Het toetje was wel heel heerlijk namelijk.
      Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 juni 2009 @ 23:39:58 #296
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_70412643
    Kop van de haven naam van het restaurant zegt het al.



    Visrestaurant bij de kop van de haven in IJmuiden.

    Website www.kopvandehaven.nl inclusief menukaart

    Simpel visrestaurant wel erg lekker, misschien soms wat prijzig maar je krijgt genoeg te eten.

    Vooraf had ik een Vistrio “Kop van de haven”. Dat hield in kleine garnalen, paling en gerookte zalm. Simpel maar wel erg lekker. Aardig opgemaakt. Je krijgt een redelijk groot voorgerecht. Mijn moeder had een salade met tonijn, dat was bijna een complete maaltijdsalade.

    Als hoofdgerecht had ik een “Plateau Kop van de Haven”. Allerlei verschillende soorten vis. Dat hield in een gamba, gebakken mosselen, grotere garnalen dan in het voorgerecht, twee maal gebakken tong en daarbij nog een zalmmoot. Erg veel, maar wel lekker. Daarbij werd groente, salade en patatjes en/of gebakken aardappeltjes geserveerd. Opmaak is simpel. In princiepe hoef je niet een voorgerecht te nemen. Je kan ook volstaan met alleen een hoofdgerecht dan heb je ook meer dan genoeg gegeten .

    Als toetje gewoon een kop koffie.

    Prijzen totaal geen idee, heb geen rekening gezien. Zie de menukaart op de site. Het eten is simpel, maar wel erg lekker.
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
      vrijdag 26 juni 2009 @ 23:47:06 #297
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_70412845
    Borissie, ik sla deze tent in IJmuiden, denk ik, maar even over.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 juni 2009 @ 23:52:45 #298
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_70413003
    Culinair niet al te hoogstaand, wel maar goed voer .
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_70414172
    ¤6,75 voor 8 bitterballen. Damn!

    En seniorenmenu's? Dat heb ik nog nooit gezien, is dat normaal in die contreien?
    Life is too short not to have fun
      Moderator / Redactie Sport zaterdag 27 juni 2009 @ 09:36:59 #300
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_70418078
    quote:
    Op zaterdag 27 juni 2009 00:31 schreef vaagsel het volgende:
    ¤6,75 voor 8 bitterballen. Damn!

    En seniorenmenu's? Dat heb ik nog nooit gezien, is dat normaal in die contreien?
    En 12 bitterballen voor 11,50 lees ik nu. Dat is dan nog eens duurder . Het is een visrestaurant dus dan haal ik dat soort dingen niet .

    Seniorenmenu's houden in dat je denk ik wat minder krijgt. Ik had er ook nog nooit van gehoord.
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    abonnement bol.com Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')