abonnement Unibet Coolblue
pi_65203739
Waar? De Olijfboom te Barendrecht
Wanneer? zaterdag 17 januari 2009
Wat at je? Voor- ossenhaasloempiaatjes Hoofd- Eendenborst met aardappel gratin Na- Creme brulee van koffie
Impressie? Ziet er geweldig uit qua interier
Kosten? +/- 50e p/p
Cijfer? 6,5 , Heb geweldig gegeten alleen de mensen die er kwamen waren erg fout. Heel erg van ik heb veel geld dus ik kom hier uiteten. Toen een tafel naast ons de rekening kreeg trok de man zijn portemonnee gooide al zijn creditcards op tafel en zei tegen het meisje van de bediening kies er maar 1 uit en de hele zaak mocht meegenieten. Daarnaast kwam het eten ontiegelijk traag maar dit kwam volgens mij vooral door de keuken. De bediening was erg proffesioneel met jonge mensen die nu al een passie voor het vak hebben. Al bij al heb ik lekker gegeten alleen door het totaalplaatje geen hoog cijfer. Uiteten gaan is meer dan alleen maar goed eten maar ook alles wat daarbij hoort..
  maandag 19 januari 2009 @ 13:09:10 #202
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_65204950
Waar? BIHP in Amsterdam (Keizersgracht)
Wanneer? Vrijdag 16 januari
Wat at je?

Dun gesneden rouleau van ossenhaas
met wasabi geserveerd met kikkomanstroop, geroosterde sesam
en komkommer zoetzuur

Vegetarische loempiaatjes
gevuld met paddestoelsalpicon met een dip van geitenkaas en rode
port en een frisse dragonsalsa

Botervis
gegratineerd met zeekraalpesto, met hangop van tomaat en wortel op
een bedje van gnocchi met tomatenbouillon

Gemarineerde lamsrump
op een stamppotje van botersla met rode port-rozemarijnjus

Bavaroistaartje van witte chocolade en frambozen

Sgroppino

Impressie? Het restaurant zelf is erg mooi, veel moderne kunst aan de muur, vrij donker en strak. Maakt wel een vrij formele indruk daardoor, terwijl de bediening en de overige gasten dat eigenlijk niet zijn. Van mij had het wel iets speelser gemogen, het is nu wel erg serieus. Vanaf de tafeltjes bij het raam heb je een geweldig uitzicht over de Keizersgracht, maar ons tafeltje was wel vrij koud (tocht). Bedieding was vriendelijk snel en had kennis van zaken.
Het eten was goed. De voorgerechten waren super qua smaak en presentatie (hoewel één loempia een beetje aan de vette kant was). Hoofdgerechten iets minder, vooral omdat de smaak wat meer standaard was (wat mij betreft, de botervis). Toetjes waren weer heel goed.

Kosten? 92 euro voor twee personen, inclusief (meen ik) twee wijntjes pp en wat fris.
Cijfer? Ik doe een 7.5. Prijs kwaliteit is absoluut goed, maar qua sfeer kan het nog wat beter. Terug? Misschien...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_65214653
tvp?
  maandag 19 januari 2009 @ 19:32:54 #204
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65219400
quote:
Op zondag 18 januari 2009 23:48 schreef golfer het volgende:
Leuk!
Om je alvast wat voorpret te bezorgen onze indruk daar
Geweldig!
Ik ga vrijdag ook zeker foto's nemen!
  zondag 25 januari 2009 @ 18:53:33 #205
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65394067
Waar? Oud-Sluis, Sluis (Zeeland)
Wanneer? Vrijdag 23 januari (van 19:00 tot 00:30 uur...lange zit! Dit was tevens op de dag dat Sergio Herman's vrouw Ellemieke Vermolen beviel van een kindje...helaas was Sergio er zelf dus niet, maar om het te vieren kregen we wel champagne (heel vervelend )

Wat at je?
Ontzettend veel, laat ik daar mee beginnen. We hadden een zes-gangen menu, maar daar tussendoor hebben we nog ontzettend veel amuses gehad. Plus bij de koffie kreeg je nog heerlijke hapjes, dus ik denk dat we wel zaten om 16 x iets geserveerd krijgen / 16 gangen.

Ik heb een poging gedaan om van alles een foto te nemen & te onthouden, maar de amuses waren lastig om te onthouden aangezien het er zoveel waren. Als het goed is krijgen we nog via de mail wat het allemaal precies was. De vraagtekens ga ik nog invullen dus. Oh, sorry alvast voor de brakke foto's, maar ik ga daar niet flink lopen flitsen, dus het is een beetje korrelig.

We waren er best vroeg, om 19:00 uur al, maar zo gauw we zaten begonnen de amuses te komen:
Amuse 1
Chips van rode biet, zoete aardappel en volgensmij aubergine, met een barbecue-????-sausje als eerste.

Amuse 2
Daarbij kregen we (niet op de foto) een ganzelever-bonbon en ganzenleverkoekje, en op de voorgrond die kopjes was het een mix van sake, appel, bosui en ?????

Amuse 3
Een toastje met daarop een soort sesam-kwark, met daarachter gefituurde kreeft met daarin een mix van komkommer, appel en ????.

Alsof dat niet genoeg amuses waren kwamen er meteen daarna nog 2:
Amuse 3 & 4
Linksboven: thaise yoghurt met stukjes appel, een crunch van kroepoek, venkelijs en ????
Rechtsonder: een scheermesje (schelpdier) met een crunch van pinda's en kippenhuis en ?????

Daarna was het tijd voor het eerste voorgerecht:
Voorgerecht 1
Licht gerookt en fris gemarineerde langoustine, met daarbij chinees gelakt spek, verschillende bereidingen van rode biet, radijs en wintertruffel.

Het tweede voorgerecht waren twee bereidingen van kreeft:
Voorgerecht 2a
Kreeft met chibouste van appel en deler, samen met creme van zeekraal

Voorgerecht 2b
Kreeft met venkel, komkommer, postelein, overgotten met een vinaigrette van vlierbloesem.

Daarna het laatste voorgerecht:
Voorgerecht 3
Coquilles Saint Jacques, gegrild met witlof, kervelwortel en ganzenlever, geuren van citroen, gember en pinda daar aan toegevoegd (wederom een crunch, erg hip tegenwoordig blijkbaar)

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was een overheerlijke 'black angus'-entrecote met gemarineerde knoflook en geroosterde sesam, samen met aubergine, zilveruitjes en dragon.

Na het hoofdgerecht even uitbuiken met een kaasplankje met port, waarvan ik alle namen kwijt ben:
Kaasplankje 1
Kaasplankje 2

Daarna tijd voor de 3 toetjes:
Toetje 1
Toetje 2
1. 'Puur wit';, rijst ,kokos en cheesecade, spicy mango
2. Manarijn met witte chocoladecreme, aloe vera en gumbava
En niet op de foto: chocolade, amandel en vintage mirin, samen met een sorbet van multi-vitaminen.

En om het af te sluiten wat koffie en thee, en daar kreeg je ook weer veel lekkers bij! Wat het allemaal was, geen idee, maar het was heerlijk!
Bij de koffie 1
Bij de koffie 2

En dan heb ik nog niet eens alles op de foto.........

Impressie?
Oud-Sluis is fantastisch, maar het is dan ook een van de twee 3-sterren-restaurants in Nederland.
We waren er zoals gezegd vroeg, en vanaf moment 1 kwamen de amuses als sneltreinvaart op je tafel. Iets te snel naar onze mening, dus we vroeg dan ook of het iets rustiger aan kon. De aandacht van al het personeel is leuk (als het vroeg is en nog niet super druk krijg je nog meer aandacht), maar zeker vroeg op de avond een beetje overdone; omdat we rustig aan wilde doen keken ze soms 2-3 x of we een amuse nog niet ophadden en ze hem weg konden halen. Dat is iets teveel van het goede.

De sommelier was wat stijf (een jochie van amper 23), maar de gastheer was prima; aardig, open en gastvrij. Ook jong overigens: dat viel me wel op, al het personeel was aan de jonge kant. Zeker het bedienende personeel. Een korte rondleiding door de keuken was overigens geen probleem, met uitleg door de chef:
Kijkje in de keuken

We zaten in een klein 'hoekje' van het restaurant waardoor ik niet zo heel veel uitzicht had, mijn vriendin wel. Maar wat wil je zien als je tafel al 1 groot feest is? Het publiek was gemengd; half belgisch (goh!) en half Nederlands. Veel mensen kwamen ook van ver; enschede, utrecht, amsterdam. Het publiek was ook jong, dat had ik niet gedacht. We waren nog steeds de jongste met zijn tweeen, maar er waren meerdere jonge(re) stellen.

Blijkbaar zaten wij naast Belgisch bekendste politiek-verslaggever, de 'Ferry Mengele' van Belgie, hoorden we later. Meneer maakte zich nogal druk om het geroezemoes wat erger werd al naar gelang de avond vorderde en iedereen meer op had van het wijnarrangement (wat ook BEST hard ging! Niet 1 glas, nee, als je leeg was; gewoon bijschenken!). Meneer had een punt, want 2-3 tafels achterin begonnen met elkaar te praten en dat was ook duidelijk te horen; op een gegeven moment zei een belgische wat oudere man tegen een jonge nederlandse dame (1 van de dames van twee nederlandse stelletjes, waarbij de heren net buiten stonden te roken): "Doe dan ook niet zo GEIL!" of iets in die trant. Nou, het woordje geil was duidelijk hoorbaar, ik vind dat ook niet kunnen in een dergelijk restaurant. Maar meneer was er blijkbaar echt be-hoorljik pissig over en dat liet hij het personeel ook merken. Wat best lastig is op zo'n avond en het personeel had het al een keer gevraagd aan de betreffende mensen. Maar oke, wij laten onze avond er niet door verpesten....maar het was wel rumoerig ja.


Cijfer? Een hele dikke vette 9! Deze had nog iets hoger kunnen zijn als het niet zo 'rumoerig' was, en de sommelier niet zo stijf was. Maar het eten: er bestaan superlatieven te weinig om dat te beschrijven. He-le-maal top![/quote]

[ Bericht 0% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:35:12 ]
  zondag 25 januari 2009 @ 19:30:21 #206
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65395318
Het klinkt heerlijk zeg! Ik zie alleen maar 2 foto's, voor de rest kruisjes.
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 19:32:01 #207
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65395373
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
pi_65395671
Hoeveel kostte die grap?
I feel kinda Locrian today
pi_65395918
Atlantis grootste Wokrestaurant van Gelderland.

Waar? Arnhem (Elderveld)
Wanneer? Van de week
Wat at je? Wokgerecht
Impressie?Erg lekker
Kosten?20,- euries (onbeperkt wokken excl. drankjes)
Cijfer? 8,5

Aanrader!
  zondag 25 januari 2009 @ 19:54:58 #210
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_65396204
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ik heb je foto's bekeken Ben stikjaloers
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
  zondag 25 januari 2009 @ 21:23:32 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65399303
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:32 schreef SnuggLe het volgende:
Gekke is dat als ik ze wil editen ik ze wel allemaal zie, maar daarna soms weer niet!?!?!

Anyway, hier staan alle foto's nog een keer
Ziet er weer prima uit.
Jammer dat Sergio zelf er die avond niet was.
Voor de rest een herkenbaar verhaal, behalve dat gedeelte over de rumoerigheid. Daar hadden wij geen last van.
Wij zaten namelijk in het andere aparte huiskamerdeel van Oud Sluis
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 januari 2009 @ 21:25:09 #212
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65399351
quote:
Op zondag 25 januari 2009 19:40 schreef starla het volgende:
Hoeveel kostte die grap?
Dat doet er niet toe.
Het is wat je er voor over hebt, en het was het geld meer dan waard als je echt van lekker eten houdt.

Verhaal ge-edit zodat je door kunt klikken.

[ Bericht 6% gewijzigd door SnuggLe op 25-01-2009 21:34:24 ]
pi_65404128
quote:
Op zondag 25 januari 2009 21:25 schreef SnuggLe het volgende:
Dat doet er niet toe.
Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 00:03:16 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65405368
quote:
Op zondag 25 januari 2009 23:28 schreef starla het volgende:


Waarom zo geheimzinning? Iedereen zet hier bedragen neer behalve jij. Ik ga er echt niet vanuit dat je voor een tientje hebt gegeten.
Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 januari 2009 @ 07:12:22 #215
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65409520
Edit: nevermind, ging over de foto's, mosterd na de maaltijd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65419953
quote:
Op maandag 26 januari 2009 00:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Je kunt gewoon even op de site kijken en dan zie je dat ze Pere et fils-menu hebben genoten en daar kan je de prijs van vinden als je dat belangrijk vindt.
Zo had snuggle ook kunnen antwoorden, dankjewel

en 160e valt nog wel mee voor een heerlijke bolus die avond
I feel kinda Locrian today
  maandag 26 januari 2009 @ 19:30:05 #217
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65430273
Had gekund, maar als je dat in je verhaal zet roept het meer vragen dan antwoorden op.
Maar Golfer was me voor.
  donderdag 29 januari 2009 @ 20:22:53 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65542847
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 januari 2009 @ 22:57:56 #219
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_65549530
Ik zag het ook ja, echt wel cool!
  donderdag 29 januari 2009 @ 23:22:56 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65550611
En in mijn eigen hometown.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_65613331
Waar? La Forca in Haarlem
Wanneer? Gisteravond
Wat at je? Voorgerechten: langoustines met risottoballetjes ; héérlijk!
Hoofdgerecht golfer : Gebakken Zeetong in een heerlijke rijke citroen/ limoensaus
Hoofdgerecht bloes : Gegrilde Ossehaas in knoflookjus met schilfers zwarte truffel
Erbij: kleine frietjes en geroerbakte spinazie
Tong was superlekker, net als de ossehaas
Heerlijke fles wijn erbij, en toe koffie mét sambucca
Impressie? Vorige keer waren we wat minder te spreken over vooral de lange wachttijd, nu ging dat prima, zelfs wat aan de snelle kant
Lekker warm bij de open haard gezeten, bediening vriendelijk en attent.
De inrichting zelf (en de site) is blijven steken in de jaren 70, maar dat is eigenlijk alleen maar leuk en stoort totaal niet.
Kosten? 127
Cijfer? 8

pi_65613777
Oh, ik heb er ook nog een.

Waar? La Stanza, Leuven. Specialiteit: verse pasta.
Wanneer? 28 januari.
Wat at je? Ik had vooraf bruschette Sofie, meneer had bruschette Funghi (mijne met geroosterde paprika en blokjes (!) parmezaan, zijne met paddestoelen en spek, beide geserveerd met wat leuk opgemaakte salade). Meneer had als hoofdgerecht pasta met worst en tomaat, ik had met aubergine gevulde ravioli met een saus van tomaten, witte wijn en tonijn (verse, wel te verstaan). Toe sorbetijs voor de mister, torta al limone voor mij. Fles pinot grigio erbij.
Impressie? Hmm. Het restaurant staat in de Gault-Millau en heeft de naam het beste pastarestaurant van de streek te zijn. De pasta's waren verrukkelijk en de porties erg groot (de tonijn had wel iets minder gaar gemogen, dat wel). De voorgerechten waren simpel (voor dat geld ) en veel te groot. Wel erg lekker! Toetje was wel OK, wijn erg fijn. Al met al wel prima, zou je denken. En ach, dat is ook wel zo. Maar ik vond de bediening een beetje matig. Niet onvriendelijk, maar totaal niet attent! Ook best storend dat ze gezellig met z'n allen staan te kwekken op nog geen meter afstand van onze tafel. Maar dat je dan alsnog moet wachten tot ze zien dat je een dessert wilt Ik kreeg het er niet warm van!
Kosten? Iets meer dan 100. Limoncellootjes bij de rekening
Cijfer? Eten een 8,5, entourage en bediening een schamel zeventje.
pi_65618203
Dat mag ik wel, limoncellootjes bij de rekening
  zondag 1 februari 2009 @ 12:12:28 #224
101884 PeRi
Allons-y!
pi_65618769
quote:
Op donderdag 29 januari 2009 @ 20:22 schreef Isegrim het volgende:
Net in De wereld draait door: http://www.restaurant-ivy.nl/

Daar ga ik dus echt heen zodra het kan!!! Hij heeft in The Fat Duck gewerkt.
21 februari gaan BliksemSchigt en ik bij The Ivy Rotterdam lekker uitgebreid lunchen!

Woeiii zó een ontzettende zin in!
Whatever I want.
  zondag 1 februari 2009 @ 12:17:43 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_65618897
Waar zitten ze? Staat helemaal niet op de site...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')