abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 13 september 2007 @ 21:10:44 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53163249
Even zien, waar waren we gebleven..
quote:
Op donderdag 13 september 2007 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:

Maar ik heb een idee, als je nu eens je flamkuchen thuis in elkaar zet en dan naar een bevriende pizzabakker gaat en vraagt of ie dat in zijn hele hete oven wil bakken?
Ha, dat is nog niet eens zo'n slecht idee! Dit weekend mijn lange, blonde haren maar eens even in de strijd gooien om een bevriende pizzabakker te regelen!
quote:
Zachte room Caramels volgens de Larousse (uit het Engels, heb de Engelse vertaling)
Ha, bedankt. Al ga ik toch ook zelf maar eens achter zo'n Larousse aan. Het wordt hoog tijd dat ik gewoon eens wat concrete kookkennis op doe. Ga ik die suikerthermometer ook eindelijk eens gebruiken.
Overigens lijkt het erop dat dit recept toch vooral voor de wat stevigere caramels is - de vulling van een Mars kun je in elk geval niet in stukjes snijden.. Simpelweg meer room toevoegen?
pi_53207344
Piet, weet jij of het mogelijk is om zelf clotted cream te maken? Ik kan het hier in de buurt nergens krijgen namelijk.
Of wellicht een idee waar het online te koop is?
Misschien een goed idee voor een vervanger er van?
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_53209243
Hoe maak ik de beste castric? (je weet wel, die hele donkere met heel veel ingredienten die je heel kan bewaren)...
pi_53213406
Ik heb de Larousse op mijn verjaardag gekregen. Nu hoef ik Piet nooit meer iets te vragen.

Ben trouwens pas volgende maand jarig, dit was een vervroegd cadeautje.
  zondag 16 september 2007 @ 11:21:57 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53214337
quote:
Op zaterdag 15 september 2007 22:47 schreef beunkster het volgende:
Piet, weet jij of het mogelijk is om zelf clotted cream te maken? Ik kan het hier in de buurt nergens krijgen namelijk,
Of wellicht een idee waar het online te koop is?
Misschien een goed idee voor een vervanger er van?
Neem een rvs met dikke bodem of als je hebt een koperen koekenpan en breng daarin 2 delen volle melk (probeer boerenlandmelk te krijgen, melk die niet afgeroomd is en niet gehomogeniseerd) aan en 1 deel slagroom. Verwarm deze op een hééél laag vuur voor een aantal uur tot er een vel vormt. Het mag zeker niet koken.
Laat dit een nachtje staan zonder hitte eronder, en haal er dan heel voorzichtig de vel en de daaronder hangende klonten af.
Als vervanger kan je ook mascarpone gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 september 2007 @ 11:24:38 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53214378
quote:
Op zondag 16 september 2007 00:08 schreef steve2003 het volgende:
Hoe maak ik de beste castric? (je weet wel, die hele donkere met heel veel ingredienten die je heel kan bewaren)...
Ik zou het niet lang bewaren, vers maken is beter.
En een recept vind je bv hier
http://www.12database.nl/recepten/recept.php?taal=1&week=14
Maar ik wil mijn basis helemaal niet zo sterk smakend hebben, een hollandaise moet naar boter en eidooier smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 september 2007 @ 11:51:57 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53214835
quote:
Op zondag 16 september 2007 09:50 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb de Larousse op mijn verjaardag gekregen. Nu hoef ik Piet nooit meer iets te vragen.

Ben trouwens pas volgende maand jarig, dit was een vervroegd cadeautje.
* Pietverdriet maakt een dansje met Isergrim rond haar larousse, faleree, falera, faleropsasa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53219368
Ga ik toch iets vragen.

Ik maak wel eens paneer, Indiase verse kaas. Het unieke van deze kaas is dat hij niet smelt; je kunt 'm bijvoorbeeld ook frituren. Hoe komt het dat paneer niet smelt en 'gewone' kaas wel?
  zondag 16 september 2007 @ 16:34:50 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53221638
quote:
Op zondag 16 september 2007 15:03 schreef Isegrim het volgende:
Ga ik toch iets vragen.

Ik maak wel eens paneer, Indiase verse kaas. Het unieke van deze kaas is dat hij niet smelt; je kunt 'm bijvoorbeeld ook frituren. Hoe komt het dat paneer niet smelt en 'gewone' kaas wel?
Een heel goede vraag waar ik niet direct antwoord op heb. Zal eens wat navorsen, er zijn meer kazen die niet smelten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53222695
quote:
Op zondag 16 september 2007 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een heel goede vraag waar ik niet direct antwoord op heb. Zal eens wat navorsen, er zijn meer kazen die niet smelten.
Daarvan zou ik dan wel heel graag de namen willen hebben.
pi_53227160
klinkt mischien stom, maar magere kaas smelt ook nooit op mijn tosti... Volgens mij smelt kaas zelf helemaal niet zo makkelijk, en wordt alleen het vet vloeibaar wat in de kaas zit.

Piet, bedankt voor je advies...
  zondag 16 september 2007 @ 20:28:54 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53227222
quote:
Op zondag 16 september 2007 20:26 schreef steve2003 het volgende:
klinkt mischien stom, maar magere kaas smelt ook nooit op mijn tosti... Volgens mij smelt kaas zelf helemaal niet zo makkelijk, en wordt alleen het vet vloeibaar wat in de kaas zit.

Piet, bedankt voor je advies...
Oude kaas smelt ook niet tot slecht, dus water gehalte heeft er ook wat mee te maken, en waarschijnlijk speelt de staat van de eiwitten ook mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 september 2007 @ 20:38:55 #14
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53227488
quote:
Op zondag 16 september 2007 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een heel goede vraag waar ik niet direct antwoord op heb. Zal eens wat navorsen, er zijn meer kazen die niet smelten.
Dit geldt voor goeie feta ook. Die gebruik ik voor de vegetarier-gasten, aan een shaslickspies bij de bbq.
  zondag 16 september 2007 @ 20:41:58 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53227574
quote:
Op zondag 16 september 2007 20:38 schreef Floripas het volgende:

[..]

Dit geldt voor goeie feta ook. Die gebruik ik voor de vegetarier-gasten, aan een shaslickspies bij de bbq.
Schapenkaas is het me idd ook wel opgevallen, geitenkaas wordt wel wat zachter maar smelt ook niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 september 2007 @ 20:43:29 #16
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53227610
quote:
Op zondag 16 september 2007 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schapenkaas is het me idd ook wel opgevallen, geitenkaas wordt wel wat zachter maar smelt ook niet.
Goedkope feta is van koemelk, smelt die dan wel?
Mozarella van buffel smelt ook niet echt heel lekker.
  zondag 16 september 2007 @ 20:47:46 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53227716
quote:
Op zondag 16 september 2007 20:43 schreef Floripas het volgende:

[..]

Goedkope feta is van koemelk, smelt die dan wel?
Mozarella van buffel smelt ook niet echt heel lekker.
Geen idee, ik moet het echt nakijken, ik weet ook niet of ik dit in mijn literatuur snel kan vinden.
Waarom smelt kaas, en waarom andere kaas niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53230082
En meikaas?

Kan ik zelf wel gaan testen, heb wat liggen. Dat lijkt qua structuur en smaak namelijk erg op paneer.
pi_53230566
quote:
Op zondag 16 september 2007 11:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een rvs met dikke bodem of als je hebt een koperen koekenpan en breng daarin 2 delen volle melk (probeer boerenlandmelk te krijgen, melk die niet afgeroomd is en niet gehomogeniseerd) aan en 1 deel slagroom. Verwarm deze op een hééél laag vuur voor een aantal uur tot er een vel vormt. Het mag zeker niet koken.
Laat dit een nachtje staan zonder hitte eronder, en haal er dan heel voorzichtig de vel en de daaronder hangende klonten af.
Als vervanger kan je ook mascarpone gebruiken.
Thx!
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_53240045
quote:
Op zondag 16 september 2007 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik moet het echt nakijken, ik weet ook niet of ik dit in mijn literatuur snel kan vinden.
Waarom smelt kaas, en waarom andere kaas niet.
Heeft volgens mij te maken met de hoeveelheid vet. Vette kaas smelt sneller, Cheddar, mozzarella, goudse hebben allemaal zo rond 45% vet. Paneer heeft veel minder vet (18-20%?). Datzlfde geldt ook voor dieetkazen, die smelten ook niet goed

Queso blanco is een kaas die ook niet smelt trouwens (rond 20% vet)
And we are vagabonds
We travel without seatbelts on
We live this close to death
pi_53255280
Maar oude kaas is wel vet, en smelt ook slecht.

Interessant dit.

Zou het ook te maken hebben met als je kaasfondue maakt, en je hebt het vuur te hoog bij het smelten, dat je dan brokkelige kaasfondue krijgt?
pi_53400665
Piet, mijn kaasboer op de markt weet het ook niet. Maar volgens hem smelt meikaas ook niet of nauwelijks. Ik zal eens experimenteren.
  zondag 23 september 2007 @ 11:42:38 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53401079
Volgens mij is meikaas alleen in mei te krijgen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_53521843
Pieteke, zeekraal gekocht.
Kort koken en even stoven in boter, peper erover klaar?
pi_53521979
quote:
Op zondag 23 september 2007 11:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Volgens mij is meikaas alleen in mei te krijgen.
Nee hoor. Meikaas heeft op zich niets met de tijd van het jaar te maken. Ik kan het elke week op de markt kopen, zomer of winter.
  donderdag 27 september 2007 @ 18:02:50 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53522042
quote:
Op donderdag 27 september 2007 17:52 schreef Bluezz het volgende:
Pieteke, zeekraal gekocht.
Kort koken en even stoven in boter, peper erover klaar?
ja, is alleen erg zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 september 2007 @ 18:03:48 #27
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53522065
Piet, waarom mag rood rundvlees en vis wel, maar rode kip en varken niet?
  donderdag 27 september 2007 @ 18:07:43 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53522159
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:03 schreef Floripas het volgende:
Piet, waarom mag rood rundvlees en vis wel, maar rode kip en varken niet?
Waarom zou dat niet mogen? Ik eet varkensvlees ook rauw, gemalen mager varkensvlees met zout en peper, heerlijk.
Maar kip is rauw niet lekker.
Botergaar wel

Varkenshaas eet je ook roze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53522616
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou dat niet mogen? Ik eet varkensvlees ook rauw, gemalen mager varkensvlees met zout en peper, heerlijk.
Omdat ook varkensvlees salmonella kan bevatten. Daarnaast kan het door het gebruik van grote hoeveelheden antibiotica tijdens de fok resistente MRSA-bacterien bevatten. Daar heb je bij een biologische varken dan weer minder last van.

Ik eet mijn varkenshaasje overigens ook roze en af en toe steek ik ook weleens een stukje kipfilet (half)rauw in mijn mond (geen idee waarom). Ziek ben ik er nooit van geworden.
And we are vagabonds
We travel without seatbelts on
We live this close to death
pi_53522645
Volgens mij loop je alleen risico als je toch al ziek, zwak, misselijk of anderszins niet in orde bent...
  donderdag 27 september 2007 @ 18:29:43 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53522665
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:28 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij loop je alleen risico als je toch al ziek, zwak, misselijk of anderszins niet in orde bent...
klopt.
Maar ik lig er niet wakker van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 september 2007 @ 18:44:48 #32
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_53523021
Ik heb naar aanleiding van dit topic en het vlees was topic, rundergehakt gehaalt (bij de AH niet de slager, sorry) en bolletjes en ik heb nog uitjes.
Kan ik nu gewoon een soort van hamburger kneden van het gehakt, dat rauw op mijn broodje leggen en dan zout + peper en eten? Lijkt me best lekker maar moet even het duwtje hebben.
Noise is all relative to the silence preceding it
  donderdag 27 september 2007 @ 18:46:22 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53523060
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:44 schreef Undergod het volgende:
Ik heb naar aanleiding van dit topic en het vlees was topic, rundergehakt gehaalt (bij de AH niet de slager, sorry) en bolletjes en ik heb nog uitjes.
Kan ik nu gewoon een soort van hamburger kneden van het gehakt, dat rauw op mijn broodje leggen en dan zout + peper en eten? Lijkt me best lekker maar moet even het duwtje hebben.
AH gehakt is erg vet en dat is bij rauw eten niet echt lekker, en ik vertrouw het qua hygiene niet echt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 september 2007 @ 18:50:04 #34
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_53523158
ok dan bouw ik wel even met paneermeel en een eitje er een echt hamburgertje van.

Voor de volgende keer: hoe moet het dan wel?
Noise is all relative to the silence preceding it
  donderdag 27 september 2007 @ 18:54:43 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53523275
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:50 schreef Undergod het volgende:
ok dan bouw ik wel even met paneermeel en een eitje er een echt hamburgertje van.

Voor de volgende keer: hoe moet het dan wel?
Koop een stuk mager rundvlees en hak het fijn, of koop een tartaartje.
Zout, peper erdoor mengen, wellicht wat gemalen muskaat (liever foelie)
Of neem mager varkensvlees, en hak dat fijn. Zelfde kruiden.
Ik eet dat regelmatig, dat kan je hier in D gewoon bij iedere slager kopen, als Mett (vulling voor de Mettworst)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 september 2007 @ 19:05:19 #36
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_53523541
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een stuk mager rundvlees en hak het fijn, of koop een tartaartje.
Zout, peper erdoor mengen, wellicht wat gemalen muskaat (liever foelie)
Of neem mager varkensvlees, en hak dat fijn. Zelfde kruiden.
Ik eet dat regelmatig, dat kan je hier in D gewoon bij iedere slager kopen, als Mett (vulling voor de Mettworst)
tartaartje dus kan dat wel van de AH of slager doen?

Ik ben ook lui
Noise is all relative to the silence preceding it
  donderdag 27 september 2007 @ 19:05:59 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53523555
quote:
Op donderdag 27 september 2007 19:05 schreef Undergod het volgende:

[..]

tartaartje dus kan dat wel van de AH of slager doen?

Ik ben ook lui
Zou naar een slager van je vertrouwen gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 september 2007 @ 19:10:30 #38
130955 Floripas
Blast from the past
pi_53523667
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een stuk mager rundvlees en hak het fijn, of koop een tartaartje.
Zout, peper erdoor mengen, wellicht wat gemalen muskaat (liever foelie)
Of neem mager varkensvlees, en hak dat fijn. Zelfde kruiden.
Ik eet dat regelmatig, dat kan je hier in D gewoon bij iedere slager kopen, als Mett (vulling voor de Mettworst)
Voor de klassieke hamburger meng ik gehakt altijd met paneermeel, ketchup, gesnipperde uitje en ei.
(Niet zo diva-achtig, naar soms, een doodenkele keer, zijn vieze Amerikaanse dingen best lekker)
  donderdag 27 september 2007 @ 19:11:43 #39
88064 Undergod
Houd u van toffees?
pi_53523712
Well-fare burger

Eddie Murphy
Noise is all relative to the silence preceding it
pi_53523884
quote:
Op donderdag 27 september 2007 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:


ja, is alleen erg zout
Ziltig =
Hoe zou jij het doen?

Het was lekkel
  donderdag 27 september 2007 @ 19:27:26 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53524174
quote:
Op donderdag 27 september 2007 19:17 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ziltig =
Hoe zou jij het doen?

Het was lekkel
Net zo eigenlijk.
Gewoon eerst even afkoken, daarna in boter smoren, eventueel wat witte wijn erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53615200
quote:
Ik denk dat dit in veel gevallen waar is, maar sommige producten zijn zelf moeilijk te maken, vissaus, ketjap, kroepoek. Andere zaken zijn verrassend makkelijk te maken en verschrikkelijk veel lekkerder, zoals inleggen in het zuur. Augurkjes, Uitjes zijn zelfgemaakt echt ongelofelijk veel lekkerde dan uit de fabriek.
Augurken zijn makkelijk zelf te planten in de tuin, dus dat op zuur zetten zal inderdaad best eenvoudig zijn, maar wat doe je er allemaal door en hoe lang moeten ze op zuur staan? Er kwam trouwens ook een keer iemand in de supermarkt (een hongaar geloof ik) die vroeg of we ook augurken op zout hadden, kan je dit ook en is dat een beetje te eten?
  maandag 1 oktober 2007 @ 13:25:58 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53615502
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 13:15 schreef sexymofo het volgende:

[..]

Augurken zijn makkelijk zelf te planten in de tuin, dus dat op zuur zetten zal inderdaad best eenvoudig zijn, maar wat doe je er allemaal door en hoe lang moeten ze op zuur staan? Er kwam trouwens ook een keer iemand in de supermarkt (een hongaar geloof ik) die vroeg of we ook augurken op zout hadden, kan je dit ook en is dat een beetje te eten?
Je neemt augurken en wast die grondig, daarna droog je ze goed af.
Belangrijk dat ze droog zijn.
Daarna doe je ze in een afsluitbare plastic bak en doe er een paar eetlepels zout bij, en zelfde hoeveelheid suiker. Het gaat erom dat deze het vocht uit de augurken trekken.
Dit laat je een tijdje staan tot er een flinke plas water is ontstaan.
Dan spoel je ze weer af met fris water en droog je ze af.
Doe ze in een grote glazen pot. Doe azijn in een pannetje en voeg daar suiker, mosterdzaad, laurierblad, een gedroogde chilie bij en breng het kort aan de kook en giet dat kokende over de augurken.
Voeg eventueel nog dille enzo toe.
Zet ze een maandje minstens weg liever enkele maanden. En dan smullen maar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53690076
Pieteman. Ik heb dringend culinair advies nodig! Ik ben vandaag naar de markt geweest en ik heb wat dingetjes gekocht waarvan ik niet weet wat ze zijn / wat ik ermee moet.

Deze mooie dingen kocht ik bij een Marokkaanse meneer die me vertelde dat zij ze gebruiken om in te leggen in azijn. Ze konden ook gewoon zo gegeten worden. Ze zijn niet groot, maatje flinke appel ongeveer. Weet jij hoe ze heten en wat je er allemaal mee kunt doen?



Deze knollen heb ik vaker zien liggen, volgens mij zijn ze oerhollands, maar ik weet echt niet hoe ze heten en ik heb ze ook nooit gegeten. Wat doe ik ermee?



Hieronder zoete aardappelen. Ik zie op de markt altijd verschillende variëteiten. Ik heb er eigenlijk nog nooit iets mee gedaan. Tips?



Deze pompoen van vijf kilo krijg ik natuurlijk nooit in één keer op. Ik ga vanavond pompoen uit de oven maken, maar hoe kan ik de rest bewaren? Hoe lang blijft het ongeveer goed als hij eenmaal is aangebroken?

  donderdag 4 oktober 2007 @ 12:36:37 #45
150815 Tha-CheF
guess who's back
pi_53690174

Dit zijn Meiknollen.
schillen, brunoise snijden, misschien even blancheren.
roux maken, melk erbij, op smaak brengen.

Lekker. Simpel.

En dat van die eerste foto, had je dat niet beter aan die Marrokaan kunnen vragen ?
In Memphis, Tennessee, a woman is not to drive a car unless a man warns approaching motorists or pedestrians by walking in front of the car that is being driven.
pi_53690377
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 12:36 schreef Tha-CheF het volgende:
[afbeelding]
Dit zijn Meiknollen.
schillen, brunoise snijden, misschien even blancheren.
roux maken, melk erbij, op smaak brengen.

Lekker. Simpel.
Bedankt. Kun je de smaak een beetje beschrijven?
quote:
En dat van die eerste foto, had je dat niet beter aan die Marrokaan kunnen vragen ?
Hij heeft de Marokkaanse naam wel genoemd geloof ik, maar die ben ik alweer vergeten. Sowieso wil ik de eventuele NL naam weten zodat ik recepten kan zoeken.
pi_53690564
Meiknol = koolrabi, klopt dat?

Nog een receptje gevonden dat lekker klinkt: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=koolrabi&id=334890&offset=0
pi_53692259
Meiknol en koolrabi zijn niet hetzelfde.
Koolrabi is meer witgroenig en heeft een andere bite. Je kunt het op zich wel op dezelfde manier bereiden.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 4 oktober 2007 @ 14:21:32 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53692532
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Meiknol = koolrabi, klopt dat?
Nee
Meiraap


http://nl.wikipedia.org/wiki/Knolraap
Koolrabi


http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolrabi

Koolrabi kan je ook rauw eten, lekker als knabbelgroente bij de borrel. Meiraapjes zijn vooral gekookt lekker met wat citroenboter. Smaak van Meiraapjes zit tussen Asperge en Radijsjes in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 14:32:36 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53692804

Dit zijn (lijkt me) een soort Squash in Nederland pompoen genoemt, maar dat is fout, een pompoen is een squash, maar niet iedere squash is een pompoen. (Lat Cucubitaceae)
Je kan hem schillen en aan blokjes snijden, die wat met zout en suiker kort pekelen en dan afspoelen en afdeppen, daarna inleggen in azijn met suiker en kruiden (bv Mosterdzaad, chili, laurier, venkelzaad, peperkorrels.)
Heerlijk als het een tijdje gestaan heeft (meer dan een maand laten staan, dan wordt de smaak goed)
Het zou ook een meloensoort kunnen zijn, maar dat maakt in de bereidingswijze niet zoveel uit.
(Meloenen, komkommers, pompoenen etc horen tot dezelfde familie)
Dat zou ik ook met die pompoen doen trouwens, pompoensoep vind ik nooit te vreten, dat smaakt alleen maar naar de goedkope kerriepoeder die mensen er door gooien.
Snap trouwens sowieso niet waarom mensen pompoen zo geweldig vinden, waarschijnlijk omdat het zo smakeloos is.

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 04-10-2007 14:38:11 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')