DarkElf | woensdag 12 september 2007 @ 17:36 |
Ik ben dól op soep! Heerlijk, zo'n grote kom dampende, geurige soep voor je. Zomaar tussendoor of als maaltijd. Zalig! Soep maken is ook erg leuk, vooral veel zodat je kan invriezen om er later nog eens van te genieten ![]() Dus post hier jou lekkerste soeprecepten! Ik zal beginnen met twee recepten die ik laatst gemaakt heb... en erg lekker waren ![]() Wortel-sinaasappelsoep Ingrediënten 500 gram wortels 1 prei 1 ui 2 eetlepels boter 1 theelepel gedroogde tijm zout, peper 1,2 liter groentebouillon 4 perssinaasappels 4 eetlepels zure room allesbinder Bereiding De groenten schoonmaken, wassen en grof snijden. Groenten met tijm aanstoven in boter zonder te verkleuren. Bevochtigen met groentebouillon en 25 minuten zachtjes laten koken. Ondertussen de sinaasappels persen. Sinaasappelsap bij de soep voegen en nog even aan de kook laten komen. Soep fijnmaken met de staafmixer. Terug aan de kook brengen en op smaak brengen. Eventueel de soep wat bijbinden met allesbinder. Doe in elk bord een lepel zure room en giet daarop de soep. En: Franse brood-Knoflooksoep Ingrediënten 4 sneetjes oud witbrood 2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 6 tenen knoflook, gesnipperd 1 liter kruidenbouillon 1-2 eidooiers zout, versgemalen peper nootmuskaat 2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes 50 g geraspte gruyère 2 eetlepels peterselie, fijngehakt 1 stokbrood Bereiding Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep. Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe. Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden. Strooi de gruyère en peterselie erover. | |
NED | woensdag 12 september 2007 @ 18:11 |
Ik heb ook een heel lekker recept! Het is als volgt: Ingredienten: Bereiding: Zet de pan op het vuur Flikker alles in de pan Even laten koken en smullen maar ![]() | |
SoupNazi | woensdag 12 september 2007 @ 18:15 |
Soep. ![]() | |
DaantjeF | woensdag 12 september 2007 @ 18:21 |
Soep is op z'n tijd wel lekker ja. Mijn moeder maakt erg lekkere linzensoep afentoe, maar deze soep is de beste die ik ooit geproefd heb: ( voor 4 personen ) Thaise soep met kokos, limoen en kurkuma Ingrediënten: 2 knoflookteentjes, gepeld & fijngehakt 2 sjalotten, gesnipperd 30 gram geelwortel of 1 tl kurkuma poeder 250 ml kokosmelk 4 kaffirblad, gescheurd 200 gram kipfilet in reepjes 4 el vissaus 2,5 el limoensap 1 tl rietsuiker of palmsuiker 2 takjes koriander Eet smakelijk... ![]() | |
MizzEnroe | woensdag 12 september 2007 @ 18:48 |
Heerlijk soepen! ![]() De volgende soep vind ik erg lekker (is ook erg machtig). Kaassoep Ingr. 200 gr gehakt klontje boter 1 l water 2 bouillonblokken 1 klein pakje boursin 4 kuipjes smeerkaas a 200 gr 600 gr paprika's 1 grote ui 1 kleine prei verse bieslook peper cayennepeper Bereiding Snijd de uien fijn, de paprika's in blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de bieslook. Verhit de boter. Kruid het gehakt en braad het rul in de boter. Fruit de uien met de prei. Voeg de paprikablokjes toe en laat het geheel smoren met de deksel op de pan. Kook de bouillon en voeg de boursin toe. Voeg na elkaar de smeerkazen toe en zorg ervoor dat de kazen volledig gesmolten zijn. Strooi er bieslook overheen en heel veel peper en cayennepeper. | |
miss_sly | woensdag 12 september 2007 @ 19:05 |
dit zijn niet zomaar soepen...klinkt erg lekker ![]() | |
NED | woensdag 12 september 2007 @ 19:07 |
quote:Dit zijn zeker niet zomaar soepen! Vooral mijn recept is werkelijk fenomenaal!!! ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 19:12 |
die van de OP klinkt erg spannend! | |
DarkElf | woensdag 12 september 2007 @ 19:35 |
Heeft iemand een lekker recept voor paprikasoep?? | |
DarkElf | woensdag 26 september 2007 @ 22:48 |
quote:Zelf gevonden en gemaakt. ![]() Recept: quote: | |
Trusten | woensdag 26 september 2007 @ 23:14 |
Chinese tomatensoep Ingrediënten (4 pers.): 1 potje kippenbouillon 1 pakje tomato fritto 2 kippenbouillonblokjes 3/4 l appelmoes 4 volle el suiker 1 volle el kaneel Doe de appelmoes in een schaal en voeg de suiker en de kaneel toe: goed doorroeren. Maak de kippenbouillon klaar zoals op de pot staat. Voeg de bouillonblokjes erbij, en als de soep heet is de tomato fritto erbij en goed doorroeren. Opnieuw warm laten worden en tot slot de "aangemaakte" appelmoes erbij. Als de soep goed heet is, eet smakelijk ![]() | |
Muck | woensdag 26 september 2007 @ 23:23 |
suiker en kaneel?! dat er appelmoes door chinese tomatensoep gaat, heb ik wel vaker gehoord, maar suiker en kaneel is nieuw voor me! | |
Trusten | woensdag 26 september 2007 @ 23:44 |
quote:Mja ik heb het zo van een vriendin gekregen en heb me gewoon aan het recept gehouden, vind het wel lekker. Je moet wel zorgen dat de kaneel niet gaat overheersen dus proef de appelmoes even: je moet zoete appelmoes met een vleugje kaneel proeven ![]() | |
Tezz | donderdag 27 september 2007 @ 07:28 |
italiaanse minestrone soep (de makkelijke / snelle versie) : Voor 4 liter soep (ja sorry ik kan soep nooit 'in het klein' maken): 300 gram rundergehakt 2 ons parmaham 1 gele paprika 1 kleine courgette 2 uien 1 bakje kastagne champignons een flinke hand zwarte olijven in ringen gesneden 1blikje tomatenpurree 1 blikje hele tomaten op sap. 100 a 150 gram pasta (bijvoorbeeld vlindertjes of tortelini's) verse oregano 4 liter runderbouillon En hoe maak je het ? Gehakt aanmaken met ei, panneermeel, peper, zout en oregano. Balletjes draaien en aanbakken in olijfolie, op het eind ook een paar ons parmaham in reepjes meebakken. Lekker grote stukken groente erdoor: gele paprika, courgette, ui, champignons, zwarte olijven (ringen) en kort meebakken. Blikje tomatenpuree erdoor en dit even goed doorroeren en meefruiten. Boullion erbij. Blikje tomaten (of verse) van die grote hele stukken. Pasta (vlindertjes of bijvoorbeeld tortelini's) erdoor koken. afmaken met verse oregano stokbrood erbij eten met lekkere tapenade. ![]() ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 27 september 2007 @ 10:01 |
TVsoeP! Die wortel-sinaasappelsoep uit de OP klinkt heerlijk! Ik vind het wel altijd lastig om voor mijzelf een lekkere soep uit het niets te maken. Met een liter doe ik drie dagen en, hoe heerlijk de soep ook is, daarna wil ik wel eens wat anders. En met invriezen is de vriezer meteen vol. [ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 27-09-2007 10:07:35 ] | |
Koningin | donderdag 27 september 2007 @ 10:01 |
Mijn moeder had gisteren courgettesoep gemaakt, echt heeeeerlijk. Ik heb alleen geen recept ![]() | |
Tezz | donderdag 27 september 2007 @ 10:30 |
quote:Ik wel! Voor een litertje of anderhalf: Fruit een uitje glazig. Doe hier vervolgens in blokjes gesneden courgette bij en breng op smaak met peper en zout. Als de handel gaar is voeg je een liter liter bouillon toe. Daarna de staafmixer er in en laat maar draaien totdat je een egale soep hebt. Vervolgens giet je er een kartonnetje room of roomculinaire of zo doorheen. Lekker nog even door laten pruttelen en serveren met in reepjes gesneden gekookte achterham er door. | |
ColdFeet | donderdag 27 september 2007 @ 10:57 |
quote:Ik doe t anders: uitje bakken, als ie glazig is nog even een minuutje een theelepeltje kerrie meebakken, dan 2 courgettes in dunne plakjes erbij en die ongeveer 2 cm onder de bouillon zetten (als je begrijpt wat ik bedoel ![]() Doorkoken totdat de courgette gaar is en pureren. Hij wordt zo mooi glad en zacht dat je eigenlijk geen room meer nodig hebt! Of een klein likje creme fraiche voor de mooi. Zo, is dat even een zorgvuldig uitgewerkte tvp! ![]() | |
MizzEnroe | donderdag 27 september 2007 @ 13:38 |
Ook heerlijk: ![]() Chilisoep ingredienten: 400 gr gehakt 1 l water 2 1/2 bouillonblokken 2 kleine blikken linzen 2 grote uien 1 groene paprika 250 gr champignons 1 zakje chilipoeder klontje boter beetje knoflook eventueel wat prei of een paar wortels bereidingswijze: Snijd de uien grof en de knoflook fijn. Verhit de boter en fruit de uien en de knoflook. Haal dit uit het vet. Kruid het gehakt met wat chilipoeder en zout en braad het rul in het overgebleven vet. Maak het goed los met een vork. Giet de linzen af en voeg ze bij het gehakt toe. Kook de groenten even in het water met de bouillonblokken. Voeg dan het gehakt en de linzen toe. Laat dit nog 15 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met chilipoeder. Dien het op met stokbrood. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 28 september 2007 @ 11:19 |
Vanavond maken: Spaanse maaltijdsoep Ingredienten voor 4 personen: - 100 g chorizo - 1 eetlepel olijfolie - 1 gesnipperde ui - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel chilipoeder - 300 gram vastkokende aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden - 250 gram panklare prei - 2 runderbouillontabletten - 1 pot witte bonen à 720 gram - 1 voorgebakken ciabatta - 2 eetlepels fijngehakte peterselie Bereiding Bak de chorizo al omscheppend in een soeppan circa 5 minuten in de hete olie. Neem de worst uit de pan en bak de ui met de knoflook 3 minuten in het hete bakvet. Voeg het chilipoeder en de aardappelen toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de prei erdoor en bak alles nog 2 min. Voeg 1 1/4 l water, de bouillontabletten, de bonen en de chorizo toe en breng alles aan de kook. Kook de soep in circa 15 minuten. gaar. Broodje erbij met wat boter. Ben benieuwd ![]() | |
wijsneus | vrijdag 28 september 2007 @ 12:07 |
quote: | |
Esraa | vrijdag 28 september 2007 @ 16:56 |
quote:Oeh, die lijkt me heel lekker! ![]() | |
wijsneus | vrijdag 28 september 2007 @ 20:35 |
Goulashsoep Een van mijn favo soepen. Duurt wel even voor hij klaar is, maar op deze soep wacht ik graag. Perfect voor de zondag, om een uur of half 4 beginnen met koken. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, voornamelijk omdat wij geen varkensvlees eten (grote ![]() Ingredienten: 1 of twee kipfiletjes (was 400 gr hamlappen) 2 uien 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 2 groene paprika's (ik gooi er zelf meestal 1 gele en 1 groene door) 1 winterwortel 600 gram aardappelen 40 gram boter 1 eetlepel paprikapoeder (mild) 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram) 1 bouillontablet (2 eetlepels vermicelli) 1 eetlepel maizena 1dl melk 1/8 liter zure room bereidingswijze Snijd het vlees in dobbelstenen. Maak de groenten schoon; snipper de uien en de knoflook, snijd de paprika in stukjes, de wortel in plakjes en de aardappelen in stukken van ca. 3cm. Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de gesnipperde uien en de knoflook toe en strooi de paprikapoeder erover. Laat het geheel nog ca 2 minuten zachtjes bakken; roer af en toe. Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree, 1,5 lier (heet) water, de bouillontablet door het groente-vleesmengsel en breng de vloeistof aan de kook. (Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk het volgende is. Als je je niet aan de gestelde tijd houdt is de soep lang zo lekker niet. Deze soep heeft tijd nodig) Laat de soep 1 uur zachtjes koken (voeg eventueel 10 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de vermicelli toe) Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de maizena glad met de melk en schenk het mengsel al roerende bij de soep tot hij licht gebonden is. Geef de zure room erbij en serveer de soep met brood. Eetsmakelijk! | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 19:51 |
Bij deze ook een linkje naar deel 1 Het SOEP topic | |
renzell | zondag 11 november 2007 @ 23:50 |
Jij blijft ook aan het dicht gooien zeg! ![]() Maar goed. Ik wil dus even mededelen dat ik vandaag een uitermate interessant soepje in elkaar gedraaid heb. Ingrediënten: - 1 pompoen. - 1 winterpeen. - 2 groentebouillonblokken. - knoflook. - veel peper. - zout. - 3 flinke bosuien. - 4 zoete aardappels. - flink blok feta. - 200 gram gerookte kip. ![]() ![]() ![]() Pompoen en winterpeen koken met zout, VEEL peper, knoflook(poeder ![]() | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 23:54 |
quote:ja, soms doet een mens ineens wat vreemds met soep-topics ![]() quote:klinkt lekker ![]() | |
renzell | zondag 11 november 2007 @ 23:57 |
quote:Het zij u vergeven. ![]() | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 23:59 |
quote:pfiew, gelukkig maar ![]() | |
DarkElf | woensdag 14 november 2007 @ 12:19 |
Vanavond ga ik Mexicaanse tomatensoep maken:: Geen idee of het lekker is maar goed, dat zie ik dan wel weer. | |
Fruppel | dinsdag 20 november 2007 @ 09:46 |
En en en was het een lekker soepie DarkElf, ben wel benieuwd klink lekker! Hmm soep ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2007 @ 12:19 |
quote:Ik wil broccoli-soep maken vanaaf, zou ik dat ook op die manier kunnen doen? En wat voor bouillon moet ik gebruiken? | |
DarkElf | woensdag 21 november 2007 @ 12:20 |
quote:Ja het was zeker een lekker soeppie, en erg vullend ook. Goeie stevige kost zeg maar. ![]() | |
renzell | woensdag 21 november 2007 @ 13:43 |
quote: Kan op precies dezelfde manier. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2007 @ 13:47 |
quote:Had net al boodschappen gedaan, en dus groente-bouillonblokjes gekocht, dus dat komt mooi uit. Knoflook gaat er ook in, lekker. Wrom geen kerrie? Is dat echt geen combi met broccoli? | |
Mirjam | woensdag 21 november 2007 @ 13:48 |
iemand het recept voor een gewone knoflook soep voor mij? ben wel benieuwd, heb dat nog nooit gegeten | |
renzell | woensdag 21 november 2007 @ 13:51 |
quote: Nee hoor, niet perse niet. Ik bedoelde meer; het kán ook iets anders zijn. Hoeft niet, kán. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 21 november 2007 @ 13:54 |
Ik zou idd geen kerrie doen bij broccoli. Cayennepeper of paprikapoeder lijkt mij een goeie. | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2007 @ 13:55 |
quote:Die ik had gemaakt in het knoflook-topic is vrij basic, en was erggg lekker. Alleen niet zoveel room erin doen als aangegeven staat. Ik ga het vrijdag voor de derde keer maken ![]() quote: [ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:00:06 ] | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2007 @ 14:02 |
Tnx CF en Renzell, ga zo maar eens beginnen ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:03:29 ] | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2007 @ 15:51 |
Broccoli-soep gelukt, echt superlekker. Alleen iets te veel peper voor dochterlief denk ik ![]() Receptje: 500 gr broccoli 2 teentjes knoflook wat cayenne peper wat korianderblad 2 groente-bouillonblokjes Broccoli klein snijden, in een pan met ik denk iets meer dan een liter water, peper en koriander erbij en 2 teentjes geperste knoflook. Koken tot de broccoli gaar is. Even een beetje afkoelen, mocht het dan mis gaan met de staafmixer dat je dan niet onder de brandblaren zit. Staafmixer erdoorheen en voila een heerlijke soep. [ Bericht 61% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2007 13:30:57 ] | |
m@x | vrijdag 23 november 2007 @ 12:25 |
Oeh soep, lekker ![]() Uiensoep a la mijn m@m@: - 350 gram magere rundergehakt - 1 kilo gesneden uien - preiringetjes van één prei - 4 hardgekookte eieren - witte rijst - bouillontabletten - ketjap manis - selderie - aardappelsblokjes (ongekookt) Je rult de gehakt in de pan en voegt daarna de uiringen toe. Die bak je mee met de gehakt totdat ze glazig zijn. Vervolgens drop je het mengsel in een soeppan en voeg je water (ongeveer 2 liter) de bouillontabletten (4 stuks) en een scheutje ketjap manis toe. Daarna gooi je de aardappelblokjes erbij. De selderie knip je met de schaar fijn en die strooi je er doorheen. Even goed roeren en het geheel door laten koken totdat de aardappels gaar zijn. Ondertussen bereid je de witte rijst zoals het volgens de verpakking moet en kook je de eieren. Je serveert het geheel als volgt: je doet een flinke schep rijst op een diep bord en giet daar de soep (en natuurlijk de vulling) overheen. De eieren snij je in middelgrote stukken en leg je bij de rest op je bord. Eventueel wat sambal erbij en gebakken uitjes er overheen strooien. | |
Mirjam | vrijdag 23 november 2007 @ 13:44 |
quote:da's gewoon een opgepimpte saotosoep! ![]() | |
m@x | vrijdag 23 november 2007 @ 13:46 |
Zou best kunnen. Het is een recept wat al heel lang in de familie is. En die familie komt deels uit Indonesië en Suriname, dus de kans is groot dat ze het daar opgepikt hebben. Hij is in ieder geval erg lekker. | |
renzell | zondag 25 november 2007 @ 22:53 |
quote: ![]() Ik ben ook altijd scheutig met de peper, maar zoonlief lust er dan ook wel pap van, van peper. ![]() Fijn dat ie gelukt is! Ben benieuwd naar die koriander er doorheen. Ook eens proberen misschien. M@x, die klinkt goed zeg!!! ![]() | |
ColdFeet | maandag 26 november 2007 @ 01:11 |
Ik heb vandaag een lekkere noedelsoep gemaakt: Sjalotjes, geraspte gember en knoflook fruiten (kippen)Bouillon en een half blikje kokosmelk erbij, plus een paar lepels rode thaise currypasta Even doorkoken, dan pureren, zodat de 'stukjes' weg zijn Een uit elkaar geplukt kipfiletje erbij Dunne ringetjes lente-ui en rode peper erbij Limoenrasp en -sap erbij Noedels in een kom overgieten met kokend water, even laten staan, afgieten... Noedels en een handvol verse korianderblaadjes bij de soep flikkeren, klaaaaaar! | |
DarkElf | dinsdag 1 januari 2008 @ 22:23 |
Zo, tis even zoeken zonder goeie zoekfuctie maar: gevonden ! Vandaag een simpel broccoli soepje gemaakt, erg lekker ![]() quote: | |
#ANONIEM | woensdag 2 januari 2008 @ 11:36 |
Afgelopen weekend heb ik lekkere pompoensoep gemaakt ![]() Je hebt nodig: 1 butternut pompoen (dat zijn deze), geschild en in grove stukken gesneden. 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, fijngehakt 1 eetlepel koenjit 1 eetlepel ketoembar 1 liter kippenbouillon olijfolie peper en zout eventueel verse koriander eventueel 125 ml crème fraîche Fruit de ui en knoflook in een soeppan aan in de olijfolie. Als ze glazig zijn doe je de stukken pompoen erbij en de bouillon. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 à 25 minuten doorkoken. Als de pompoen zacht is haal je de staafmixer erdoor tot het een gladde soep is. Dan doe je de koenjit en ketoembar erdoor, en als je er een romigere soep van wil maken de crème fraîche. Even proeven, en naar smaak peper en zout toevoegen. Garneren met een handje fijngehakte verse koriander. | |
Koningin | donderdag 3 januari 2008 @ 09:36 |
Ik heb met de kerst mosterdsoep gemaakt! Was goed gelukt en best makkelijk te maken. | |
#ANONIEM | donderdag 3 januari 2008 @ 09:57 |
quote:Recept ![]() | |
DarkElf | woensdag 16 januari 2008 @ 17:33 |
nou das raar? ik had hier straks gepost ![]() | |
DarkElf | woensdag 16 januari 2008 @ 17:42 |
Opnieuw dan maar:quote: ![]() Wij gaan er ook nog een klein scheutje port in doen omdat dat lekker schijnt te zijn... | |
#ANONIEM | woensdag 16 januari 2008 @ 18:18 |
quote:Dat is inderdaad erg lekker ![]() | |
ColdFeet | woensdag 16 januari 2008 @ 18:20 |
quote:Madeira doet het ook goed! En ik vind een piep-piep-piepklein vleugje Worcestershiresauce ook altijd lekker erdoor ![]() Mmm, binnenkort weer eens maken! | |
#ANONIEM | donderdag 17 januari 2008 @ 09:00 |
quote:koken met alcohol is altijd goed ![]() ![]() | |
DarkElf | dinsdag 12 februari 2008 @ 16:34 |
Vandaag een soeppie gemaakt, simpel maar lekker ![]() quote: | |
Mirjam | dinsdag 12 februari 2008 @ 22:47 |
iemand een leuk ideetje voor een soepje als voorgerechtje voor 2 personen? heb een staafmixer en kan boodschappen doen ![]() wil voor morgen wat leuks doen, maar heb even geen inspiratie | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:10 |
TOM KHA KAI (Thaise kippesoep) Hier m'n recept voor Tom Kha Kai met allemaal lekkere Thaise smaakmakertjes, zoals gember en laos, limoen en citroengras, pepertjes en kokosmelk en verse koriander. Voor dit recept is het erg handig om een vijzel te hebben. Ik zal de uitgebreide manier opschrijven, maar soms kan je ook een shortcut nemen zoals bij bouillon maken en alles. Moet je zelf maar kiezen. serves 6 (more or less) Ingredienten: -------------------- 1 hele kip 1 citroen 1 limoen zout 2 rode uitjes 4 teentjes knoflook 1 meiraap (knolraap heet het ook wel) potje visfond blik kokosmelk 25g roomboter potje koksroom handje verse dille bosje lenteuitjes iets van 2 ons oesterzwammen 2 stengels citroengras (sereh) 2 kleine lomboks (rode pepertjes) kleine gemberknol kleine laos knol kleine kentjur knol stuk of 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad) evt. bruine suiker bosje verse koriander handvol tauge Keukenspullen: ------------------------- messen (hakmes voor de kip, aardappelschilmesje voor de knollen enz.) schalen, schaaltjes en kommen (duh) snijplank voor kip snijplank voor groente zeef harde borstel grote soeppan natuurlijk touw (als in: niet synthetisch) evt. knoflookpers vijzel (liefst natuursteen) BOUILLON EN VLEES Eerst een gepekelde citroen. Boen een citroen goed schoon onder warm water met een ruwe borstel (er zit een laagje was op gespoten) snij hem ongeschild in achten leg hem in een schaal, zet hem onder koud water. Voeg zoveel zout toe als er in op wil lossen laat dit minimaal een uur staan (gepekelde citroenen kan je ook bij de turk of de marokkaan kopen) (gemakkelijkere manier: geconcentreerd citroensap en zout gebruiken) Snij 2 rode uitjes in achten, halveer 4 teentjes knof, snij een meiraap in achten Je hoeft niks te schillen, je zeeft het toch nog Hak 1 hele kip in ongeveer acht stukken Gooi de stukken citroen, de ui, knof, meiraap en de stukken kip in een pan water (meer dan genoeg water om alles te bedekken) en breng het aan de kook. Zet het vuur dan laag, zodat het nog net aan borrelt, en laat het zo minimaal 2 uur staan (let op dat de kip een beetje stevig blijft.) Vis nu de kip eruit, haal het vel eraf en pluk het vlees in niet al te kleine stukken van het bot. Doe het vlees in een aparte kom. Het vlees komt als het goed is heel makkelijk van het bot af. Gooi de inhoud van de pan door een fijne zeef in een andere pan zodat je alleen de vloeistof overhoudt: dat is de bouillon Wat verder nog in de zeef zit kan je weggooien Nu heb je de bouillon en het kippevlees. (De makkelijkste manier om dit alles te maken, maar dan minder lekker, is kippebouillonblokjes met reepjes kippenborstfilet in water laten koken.) VISSAUS De basis is visfond (extreem geconcentreerde visbouillon.) Visfond zelf maken moet je een dag vrij voor nemen dus koop lekker zo'n kant en klare pot bij de Albert Heijn. Verder heb je roomboter nodig (gezouten of ongezouten maakt niet uit), koksroom (want dat schift niet zo snel) en een handje verse dille. 2 eetlepels visfond, 25g roomboter, een flinke scheut koksroom en 250ml water. Alles samen warm maken tot alles gesmolten en gemengd is. Dille superfijn hakken en er op het allerlaatst doorgooien. Evt. water toevoegen tot het niet te dik meer is maar een beetje ketjap achtig. De makkelijke manier is: koop een fles vissaus bij elke willekeurige toko of volgens mij zelfs bij de AH tegenwoordig GROENTE EN PADDESTOELEN Dit kan bij elkaar: Lenteuitjes: goed wassen zodat er geen zand meer in zit, witte eindjes eraf en in fijne stukjes snijden Oesterzwammen: niet wassen, hooguit de aarde er een beetje afboenen, en in stukjes scheuren (makkelijke variant: gebruik kleine champignons en snij die in vieren) VRUCHTEN pers 1 limoen uit en hou het sap apart SPECERIJEN Citroengras over de lengte halveren en in fijne stukjes snijden (gemakkelijke variant, maar veel minder lekker: sereh poeder gebruiken. Sereh is citroengras.) Groen van de rode pepertjes afsnijden, halveren, zaad eruit en in fijne stukjes snijden Wortel van gember, laos en kentjur schillen, kleine stukjes afsnijden. Wees heel voorzichtig met de laos en de kentjur want die overheersen heel erg. Begin met een stukje ter grootte van een knoflookteentje. (makkelijke versie: beetje gemberpoeder, beetje laos poeder) Als je een vijzel hebt: gooi de gember, laos en kentjur erin en maal het fijn. Gebruik anders de knoflookpers Bind de blaadjes djeruk purut met een touwtje (natuurlijk touw, niet synthetisch! - anders smelt het misschien) aan elkaar vast zodat je ze kunt laten meekoken met de soep en ze er daarna weer uit kunt vissen BEREIDEN 1l bouillon met 250ml kokosmelk aan de kook brengen (dit is trouwens voor een best wel geconcentreerde soep; zelfs als je 2l bouillon gebruikt is hij nog prima, alleen lichter) 6 eetlepels vissaus en al het limoensap toevoegen (als je zelf vissaus heb gemaakt met koksroom: voorzichtig met het limoensap! de soep zou kunnen gaan schiften door het zuur van de limoen) bundeltje limoenblad (djeruk purut) erin hangen, vastbinden aan handvat van de pan citroengras, peper, laos, gember, kentjur toevoegen stukken kip erbij een handvol tauge erbij zo een half uurtje laten pruttelen, langer is goed, mits de stukken kip een beetje stevig blijven Vijf minuten voor je het van het vuur afhaalt: stukken oesterzwam en stukjes lenteui toevoegen (voor het serveren even proeven of de paddestoelen gaar zijn.) Sommige mensen doen er ook nog een schepje bruine suiker door. Moet je zelf maar proeven of je dat lekker vindt. Helemaal aan het eind: lekker ruim vers fijngehakt korianderblad erdoor roeren. en kraal is kees --- gember, laos en kentjur zijn familie van elkaar; allemaal knollen die er ongeveer hetzelfde uitzien, en die ook gedroogd als poeder te krijgen zijn. Ze smaken allemaal doordringend en vullen elkaar goed aan. Goed proeven als je ze toevoegt! Vanuit westers oogpunt is het apart dat er kip EN paddestoelen in de soep zitten, maar in veel gerechten in Zuidoost Azie en Indonesie is het gebruikelijk dat je verschillende eiwitrijke dingen (vlees, tofu, paddestoelen) samen in 1 gerecht hebt Kokosmelk (santen) is trouwens niet het sap dat in het binnenste van een klappernoot zit (dat dacht ik altijd,) maar het sap dat je krijgt als je het witte vruchtvlees aan de binnenkant van de noot uitperst. (Alle Aziatische ingredienten die je maar kan verzinnen zijn in Amsterdam in de Nieuwmarktbuurt te krijgen bij Dun Yong en andere toko's. En als je zelfs daar nog iets niet kan krijgen: bij een vriendelijke Indische familie die een winkel heeft aan de Amstelveenseweg 166, net als je het Vondelpark uitrijdt aan de zuidkant, traiteur Kokkita. In Rotterdam kan je alles op de boot halen, bij de Euromast.) En als het goed is heb je nadat je dit gemaakt hebt nog bouillon en vissaus over om het nog een keer te maken! | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:18 |
weet er iemand hoe je dropsoep maakt goeie gazpacho recepten ook welkom trouwens! het wordt weer warmer buiten.. [ Bericht 54% gewijzigd door Leef op 13-02-2008 04:14:54 ] | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:33 |
broccolisoep, erg lekker, erg simpel. ingr: 1 1/2 l bouillon 1 stronk broccoli 2 t knof 1 kruidenkaasje kook een stronk broccoli in anderhalve liter bouillon (of je echte bouillon maakt of van een blokje moet je zelf weten) pers er 2 t knof in uit pureer de broccoli met de staafmixer laat de soep afkoelen tot onder de 80 graden (om de kaas niet te laten schiften) voeg voorzichtig de kruidenkaas toe en smelt hem in de soep | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:41 |
Deze vind ik ook erg lekker. Makkelijk en een goeie maaltijdsoep als je een hoop mensen op bezoek krijgt. Voor de dure kabeljauw kan je ook gewoon goedkopie koolvis uit de vriezer in de supermarkt halen. Smaakt er niet minder om en je gebruikt ook nog is een niet-bedreigde vissoort Tip snij de groente in lompe grove stukken, het is een boerensoep voor werkmannen ![]() SOPA DE PESCADO A LA CHILENA Chileense vissoep 4 moten kabeljauw (250 gr p/s) 1 uitgeperste citroen Zout Peper 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 eetlepels fijngehakte peterselie 7 1/2 dl visbouillon of water 2 1/2 dl droge witte wijn 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan Breng het geheel aan de kook Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:53 |
En dan nu de oersoep, de soep aller soepen, de klassieker BORSHT (gejat van de internets) Men neme quote:Zit iedereen van: Soep? Van bieten? Ja hoor! (vieze gezichten) Maar als je de pan op tafel zet blijven ze opscheppen. [ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 13-02-2008 04:00:44 ] | |
Leef | woensdag 13 februari 2008 @ 03:59 |
Ik kan goed jatten, daarom ook nog deze: ROMIGE MOSSELSOEP ... heb ik pas voor m'n oude opaatje gemaakt en die vond het erg lekker.. quote: | |
DarkElf | donderdag 14 februari 2008 @ 16:29 |
Vandaag iets nieuws geprobeerd; Dahl met rode linzen (stond in de delicious) Ik moet zeggen: ![]() quote: | |
Liejannuh | donderdag 14 februari 2008 @ 16:40 |
quote:Ik heb gewoon alle ingredienten in huis! Binnenkort eens maken! ![]() | |
Sudderpot | donderdag 14 februari 2008 @ 18:14 |
quote:Hé, DarkElf, je hebt de linzen gevonden! Ik ga die dahl komende week ook maar eens proberen. ![]() | |
DarkElf | donderdag 14 februari 2008 @ 18:18 |
quote:Bij de Jumbo! ![]() | |
Leef | vrijdag 15 februari 2008 @ 08:47 |
Sinds wanneer schrijf je Dahl? Dahl is een kinderboekenschrijver uit Noorwegen. Dal is linzensoep uit India. | |
DarkElf | vrijdag 15 februari 2008 @ 09:40 |
quote:aangezien je snapt wat er staat neem ik aan dat het niet zoveel uitmaakt. | |
Leef | zondag 17 februari 2008 @ 11:03 |
quote:Heb ik gisteren gemaakt.. viel in de smaak. X11 vond het een beetje tegenvallen, ik had het met minder zout en bouillon moeten maken, de smaken van wortel en sinaasappel zijn op zich al krachtig genoeg. Voedzaam ook. zo'n pureesoep. En de smaak van geperste sinaasappel was een bijzonder accent. | |
renzell | dinsdag 19 februari 2008 @ 22:43 |
Heeft er imand een goede paprikasoeptip? Ik heb nog heel veel rode paprika's liggen (aanbieding bij AH, mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag ![]() ![]() | |
prupke | donderdag 21 februari 2008 @ 21:41 |
Pindasoep benodigdheden : 1 grote ui 1 rode peper 2 tenen knoflook kipfilet kippenbouillion blokjes knolselderij sambal (naar smaak) pindakaas tauge aardappel (om te binden) evt room fruit de ui, knoflook en rode peper in wat boter in de pan. Voeg daar het water met de bouillionblokjes toe en de kipfilets. Kook dit alles tot de kip zo gaar is dat je hem uit elkaar kan trekken. Neem de kip dan uit de pan en trek hem in stukjes. Voeg de kip weer toe aan de bouiilon en voeg daar ook de knolselderij en aardappel in blokjes aan toe. laat dit nog ff verder koken tot de knolseldeij wat zachter is en voeg dan de pot met pindakaas toe. Dit moet je ff goed roeren zodat de pindakaas goed door het vocht gaat. Sambal toevoegen (naar smaak) tauge erbij.. nog ff laten pruttelen en klaar is de soep ![]() opdienen met evt gebakken uitjes eet smakelijk oh en alles is naar eigen smaak te bepalen, een beetje een experimenteersoepke | |
Trusten | vrijdag 22 februari 2008 @ 15:19 |
quote:Rode Paprikasoep 4 grote rode paprika's 1 flinke ui 2 tenen knoflook 1 blik tomaten op sap (400 gram) 3-4 eetl. olijfolie zout gedroogde tijm 2 laurierblaadjes peper of tabasco 1 liter kippe-, kruiden of groentenbouillon Paprika's wassen halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen en in repen snijden. Ui pellen en snipperen. Teentjes knoflook pellen. Tomaten uit blik op een zeef uitlekken (vang het sap op, verwijder harde kroontjes en snij het vruchtvlees in stukken, verwijder de pitjes zoveel mogelijk. Olijfolie in een ruime pan verhitten en paprikareepjes en uisnippers hierin al omscheppend op laag vuur een minuut of 3 fruiten. Voeg de hele teentjes knoflook toe en alles opnieuw 2 minuten fruiten. Voeg de stukken tomaat en het sap toe en kruid met zout, tijm, de laurierblaadjes en peper of tabasco. Laat alles met gesloten deksel ong. een kwartiertje sudderen. Schenk de bouillon in de pan, nog een kwartiertje zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes en wrijf het geheel door een zeef. Verwarm de soep opnieuw en event. nog zout, peper of tabasco toevoegen PS: In plaats van alles door een zeef wrijven (best een werk) kun je ook alles door een zeef gegieten en de overblijvende groente (zonder de laurierblaadjes) in een beker met een blender pureren dat weer bij de soep doen | |
Trusten | vrijdag 22 februari 2008 @ 15:32 |
quote:Dropsoep (Pierre Wind) 3 zwarte peperkorrels, 1 stokje zoethout, 50 gram prei, 30 gram wortel 60 gram ui, 20 gram gesneden basilicum, 1 gram zwart-witpoeder 2 blaadjes laurier, 10 gram roomboter, 25 gram Drambuie 8 dl kippenbouillon, 1 zakje inkt van inktvis (4 gram) naar smaak peper uit de molen Kneus de peperkorrels en het zoethout met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan. Snijd de prei, wortel en ui in stukken van een halve centimeter dik. Kneus het basilicum licht met de handen. Zet de peper, zoethout, zwart-witpoeder, laurier, basilicum en de gesneden groenten in bruisende boter in een kookpan aan. Blus af met de Drambuie. Voeg de kippenbouillon toe. Laat 25 minuten trekken. Knijp de inhoud van het zakje inkt boven de soep uit en roer even. Laat 5 minuten doortrekken. Zeef de soep. Druk de resten goed aan met de achterkant van een soeplepel, zodat ook de sappen van de groenten in de soep komen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. | |
Vanyel | vrijdag 22 februari 2008 @ 16:47 |
quote:Als je die nou een echt lekker kipsmaakje wil geven, gooi je geen kipfilet in de pan maar iets met vel en bot. Enorm verschil. Als je trouwens een hele pot pindakaas in de pan gooit, heb je dan echt nog aardappel nodig om te binden? Lijkt me door de pindakaas al behoorlijk stevig. | |
renzell | vrijdag 22 februari 2008 @ 22:21 |
quote:Dank je! Klinkt heerlijk. ![]() | |
prupke | vrijdag 22 februari 2008 @ 22:24 |
quote:Kip met bot kan ook idd ![]() en wij gebruiken altijd een heel grote pan ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 februari 2008 @ 03:42 |
Ik maak nooit soep. ![]() | |
Wooldoor | zondag 24 februari 2008 @ 21:03 |
Tijd geleden heeft een surinaamse vriend van me echte souto soep gemaakt, was echt extreem lekker. Ik vebaaste me er van tevoren over dat hij ook een bak met frietstickjes had staan die je erin kon doen maar het smaakte eigenlijk perfect in die soep ![]() | |
renzell | vrijdag 29 februari 2008 @ 17:03 |
Ik heb gisteren, geïnspireerd op bovenstaand recept, mijn eigen paprikasoep gebrouwen. Ingrediënten: 4 grote rode paprika's 2 flinke rode uien 8/10 tenen knoflook 2 blikjes tomaat op sap veel versgemalen peper tabasco-achtig spul 2 flinke handen verse basilicum 2/3 groentebouillonblokken 1 courgette Paprika's, uien, courgette en knoflook 'fruiten' in de olijfolie. Peper erbij (vuel!). Ongeveer6/7 minuten lekker laten bakken. Dan hopla, die volledige blikje tomaat erbij flikkeren en fijnstampen. Handenvol basilicum erbij, tabasco erbij en lekker laten sudderen met de deksel erop. Vervolgens na een minuut of 10 een litertje groentebouillon erbij gooien en nogmaal lekker laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en basilicum. Dit heb ik vervolgens lichtjes door de blender gehaald (anders krijg ik het er hier thuis niet in ![]() ![]() | |
DarkElf | vrijdag 21 maart 2008 @ 14:32 |
Net een wortel-gembersoeppie in elkaar gedraaid en ik moet zeggen: Erg lekker!quote: | |
Blues | vrijdag 21 maart 2008 @ 23:39 |
Ik vind het eng, al die gember ![]() | |
DarkElf | vrijdag 21 maart 2008 @ 23:48 |
quote:gewoon eens doen! manlief vond het ook een heerlijke soep ![]() | |
Leef | zaterdag 22 maart 2008 @ 22:53 |
quote:Thanks, ik ga het uitproberen! | |
renzell | woensdag 6 augustus 2008 @ 00:04 |
Deze móet ik er even opzetten! Proberen, écht!!! Hij is lekkerrrrrr. ![]() Ingrediënten: - rode linzen - 3 uitjes - 3 flinke tenen knoflook - 1 of 2 (naar smaak) flinke eetlepels paprika/peperpasta (bij de Turk te kopen) - 1 theelepel gedroogde mintblaadjes - 1 of 2 handen verse peterselie - 1 citroen - 2 groentebouillonblokjes Kook de linzen (na schoon te hebben gemaakt) in een pan met véél water (hoeveelheid ; op de gok). Doe hierbij de bouillonblokjes. Ondertussen fruit je de ui en knoflook in een koekenpan met veel olijfolie. Zet het vuur laag en laat een paar minuten sudderen. Dan de paprika/peperpasta en mint erbij en weer een paar minuten laten sudderen. Ondertussen de peterselie fijnsnijden en de citroen uitpersen. Als de soep lekker is ingedikt het mengsel er doorheen roeren en de soep nog een minuut of 10 laten pruttelen. Vlak voor het opdienen de sap van de citroen erbij (voorzichtig; naar smaak) en de verse peterselie. Daar kun je ook mee garneren. Heerlijk met Turks brood, humous, feta en een paar goede olijven. ![]() | |
Muck | woensdag 13 augustus 2008 @ 13:21 |
Uit een gesloten topic:quote:Bron. quote: | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2008 @ 19:32 |
Ik heb vandaag een héérlijke paprikasoep gemaakt:quote: | |
Sjeen | maandag 18 augustus 2008 @ 22:52 |
quote:Lekkere tvp | |
DarkElf | dinsdag 19 augustus 2008 @ 08:53 |
zálig en übermakkelijk soepje:quote: | |
motorbloempje | zondag 2 november 2008 @ 13:23 |
quote:hm... klinkt als een lekker soepje ![]() *schop* ![]() | |
MinderMutsig | zondag 2 november 2008 @ 13:46 |
Ha fijn. Een soeptopic. ![]() | |
DarkElf | zondag 2 november 2008 @ 13:55 |
quote:Is t ook! Vanavond weer eens maken ![]() | |
Mirjam | zondag 2 november 2008 @ 14:20 |
quote:same here, binnenkort eens maken ![]() | |
MinderMutsig | zondag 2 november 2008 @ 14:26 |
Nog even twee soepjes die ook in het fok kookboek komen als het goed is. Knoflookroomsoep Een klont roomboter Een tot anderhalve bol knoflook Eetlepel bloem 1 tuinkruiden bouillonblokje Water Kookroom evt. een paar takjes bieslook of lente-ui en peper en zout Bereidingswijze: Plet de knoflook met je mes of een lepel en pel hem. Laat de klont boter smelten en smoor de knoflook op een zacht vuurtje voor ongeveer 5-10 minuten. Kook intussen water in een andere pan of de waterkoker en maak met een bouillonblokje en ongeveer 800 ml. water een bouillon. Voeg een eetlepel bloem toe aan de knoflook, roer alles goed en bak dit mengel even, voeg dan langzaam de bouillon toe terwijl je goed blijft roeren en breng aan de kook. Pureer de knoflook met de staafmixer en laat nog even doorkoken. Voeg op het laatst een scheutje kookroom toe. (Afhankelijk van de room die je kiest, die van mij kan rustig verhit worden dus die laat ik nog even meekoken.) Proeven! Breng eventueel op smaak met zout en peper en garneer met bieslook of lente-ui. -------------------- Recept voor 4 personen Pittige paprikasoep 3 Rode paprika's 4 sjalotjes Groentebouillonblokje Water Olijfolie Gerookte paprikapoeder Pittige paprikapoeder (Ik heb een loeischerpe maar je zou eventueel ook cayennepeper o.i.d. kunnen gebruiken.) Normale paprikapoeder Peper Zout Snijdt de sjalotjes fijn en de paprika in stukken. Smoor nu in een beetje olijfolie de sjalotjes, zet het vuur iets hoger en bak de paprika mee. Kruiden naar smaak met de paprikapoeders, peper en zout. Voeg een bouillonblokje en een halve liter water toe en laat even doorkoken. Pureren, proeven en eventueel nog wat kruiden. Garneren met een takje peterselie of wat in fijne reepjes gesneden gele en/of groene paprika. | |
Mirjam | zondag 2 november 2008 @ 14:32 |
oh, ik moet ook écht eens knoflooksoep gaan maken, ben zo benieuwd hoe dat smaakt ![]() | |
MinderMutsig | zondag 2 november 2008 @ 14:36 |
Heel heel heel heeeeeeeel erg lekker. ![]() | |
Seven.of.Nine | maandag 31 augustus 2009 @ 16:26 |
quote:Kick! En ik doe dat ook weer anders. Teentje knoflook en uitje fruiten, grof gesneden courgette meebakken. Ff in de blender, runderbouillon of kippenbouillon erbij, eventueel wat water. Op smaak maken met peper en zout, daarna gebakken spekjes erdoor en fijngesneden lente-uitjes. Je kunt er later in de kom nog een flinke lepel creme fraiche doorheen doen. ![]() | |
Greys | dinsdag 1 september 2009 @ 10:16 |
Oh ik had dit topic geopend: Truffelsoep maar ik had het net zo goed hier kunnen vragen misschien. Niet aan gedacht. Iemand enig idee of een fijn recept voor truffelsoep? ![]() | |
DarkElf | dinsdag 22 september 2009 @ 19:26 |
zalige soep gemaakt vandaag ![]() Borsjtsj uitje fijnsnipperen en met een flink stuk geraspte winterwortel (in stukjes) en 2 stengels bleekselderij (in stukjes), een takje tijm (de blaadjes) zachtjes aanfruiten 5-10 minuutjes. Daarna 500 gr gekookte bietjes en 250 gr rauwe rode kool (gesneden dus ![]() el rode wijnazijn erbij, op smaak brengen met zout en peper en eventueel een tl suiker... pureren (als ie te dik is 200 ml kokend water erop) en opdienen met een dotje griekse yoghurt en fijngesneden dille ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door DarkElf op 22-09-2009 19:34:12 ] | |
Mirjam | dinsdag 22 september 2009 @ 19:29 |
ik heb van de week voor het eerst courgettesoep gemaakt, was lekker ![]() althans, de smaak. ik ben zo'n muts die dan weer niet kan omgaan met de structuur ervan ![]() | |
Trusten | dinsdag 22 september 2009 @ 19:34 |
quote:Nog lekkerder wordt ie als je ook een rode paprika meegrild! | |
DarkElf | dinsdag 22 september 2009 @ 19:34 |
quote:goeie tip. ga ik volgende keer doen. | |
_Loki | dinsdag 22 september 2009 @ 23:16 |
Ik heb een geweldig recept van de, jawel, Ikea. Voor thaise noodlesoep (2 personen) Ingrediënten: Een pot runderbouillon rode currypasta sojasaus wat citroensap lenteuitjes een klein biefstukje eiernoodles wat peultjes Wat te doen: Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng ook de bouillon aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hier 1 á 2 eetlepels rode currypasta aan toe, en 1 á 2 eetlepels sojasaus. Voeg de peultjes toe en laat dit even meekoken. Voeg er een scheutje citroensap naar smaak aan toe en laat dit nog even zacht doorkoken. Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes en doe deze in 2 aparte schaaltjes. Als de noodles gaar zijn doe je deze er ook bij. Schenk nu de kokendhete soep over de biefstuk en noodles zodat de biefstuk langzaam gaart. Maak het af met wat lenteui-ringetjes, en klaar. :] | |
_Loki | dinsdag 22 september 2009 @ 23:20 |
quote:Ik heb deze eens gemaakt, echt geweldig: Ingrediënten 1 gesnipperde ui 3 rode paprika's in kleine stukjes 3 tomaten in stukjes 2 eetlepels olie 1/4 liter witte wijn 1/8 liter room Paprikapoeder Fijngeknipte peterselie Cayennepeper Zout Bereiding: Fruit de ui, paprika's en tomaten in de olie Schenk de wijn erbij en laat 30 minuten sudderen Pureer de soep en wrijf haar door zeef Voeg de room toe en breng de soep op smaak met paprikapoeder, peterselie, cayennepeper en zout alleen de wijn mag wat minder, vind ik. | |
DarkElf | dinsdag 20 oktober 2009 @ 12:10 |
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt: Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af ![]() Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en ![]() | |
Mirjam | zondag 8 november 2009 @ 15:12 |
straks courgettesoep maken, gisteren op de markt nog 6 courgettes voor 2,50 op de kop kunnen tikken vorige week pompoensoep gemaakt, echt megaveel, ik vond het niet te vreten ![]() | |
Mirjam | zondag 8 november 2009 @ 15:13 |
quote:oeh, dat klinkt niet verkeerd ![]() ga ik eens doen | |
W1ZZ | maandag 9 november 2009 @ 23:37 |
Oeh, lekker topic! Heb meteen een aantal recepten gekopiëerd. | |
Isabeau | woensdag 11 november 2009 @ 16:47 |
quote:Ik ben de courgettesoep weer helemaal zat, heb er zoveel aangeleverd gekregen van een kennis met tuin dat ik even geen courgette kan zien ![]() Hier momenteel favoriet: de verse tomatensoep. Voorheen zonder zaadjes (wat een werk zeg als je veel tomaten gebruikt), maar ik heb ontdekt dat ik al die zaadjes van tomaten in de soep eigenlijk heel lekker vind ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 11 november 2009 @ 16:55 |
ik laat ze er gewoon inzitten isa | |
Isabeau | woensdag 11 november 2009 @ 16:57 |
quote: ![]() | |
Riann | woensdag 11 november 2009 @ 17:32 |
ik laat ze er ook gewoon inzitten isa ik vind het wel wat hebben. | |
Vanyel | woensdag 11 november 2009 @ 22:45 |
Lekker, zaadjes. Maar zeker in deze tijd gebruik ik vooral tomaten uit blik, omdat ik de verse niet echt soepmateriaal vind. | |
Mirjam | zondag 17 januari 2010 @ 16:19 |
![]() ik heb verse munt, diepvries erwtjes, knoflook, ui, wat boullion (kip of rund) geitenkaas. tips anyone? ![]() | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 16:21 |
bij elkaar gooien in een pan met water en goed roeren? Heb je ook nog aardappelen? En is de geitenkaas hard of zacht? | |
Mirjam | zondag 17 januari 2010 @ 16:22 |
quote:zachte geitenkaas, en geen aardappelen meer zie ik | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 16:23 |
hm... met aardappelen had je het kunnen staafmixeren (erwtjes, runderbouillon, ui en aardappelen) en dan met geitenkaas er doorheen om te finishen... | |
Mirjam | zondag 17 januari 2010 @ 16:23 |
zonder aardappelen is het toch ook wel te staafmixeren? | |
Trusten | zondag 17 januari 2010 @ 16:24 |
quote:http://www.jerryke.be/recept?id=7717 | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 16:27 |
quote:maar heeft het wel wat minder smaak denk ik ![]() | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 16:27 |
quote:klinkt iig als het perfecte recept met de ingredienten, als je nog room in huis hebt ![]() | |
Trusten | zondag 17 januari 2010 @ 16:28 |
quote:Kan ook wel zonder ![]() | |
Leintjeuh | zondag 17 januari 2010 @ 16:30 |
quote:Ik haal de pitjes eruit ![]() ![]() | |
vaagsel | zondag 17 januari 2010 @ 16:33 |
Gisteren een kilootje asperges op de markt gekocht voor 2 euro, ga ik nu een soep van maken. | |
#ANONIEM | zondag 17 januari 2010 @ 16:49 |
quote:oeh lekker! | |
motorbloempje | zondag 17 januari 2010 @ 16:51 |
hier staat nu een groentensoep op met pittige chili-balletjes ![]() | |
#ANONIEM | zondag 17 januari 2010 @ 17:03 |
krijg ook trek in soep nu. zo even boodschappen doen maar | |
Mirjam | zondag 17 januari 2010 @ 17:34 |
klinkt lekker mensen ![]() room is toch gewoon slagroom? ![]() | |
W1ZZ | zondag 17 januari 2010 @ 18:25 |
Ja, as in: slagroom maak je van room ![]() | |
DarkElf | dinsdag 11 mei 2010 @ 19:23 |
net een zalige soep op: italiaanse uiensoep met pancetta. Voor 4 pers: 100 gram pancetta in stukjes in een pan. 2_4 min bakken, al roerend. Dan 2 el olijfolie en 700 gram zoete ui in stukjes erbij. Dat 30 -40 minuten laten sudderen, af en toe omroeren, tot ze lekker gekleurd zijn. Dan een blik tomatenblokjes erbij en een liter kippenbouillon. Wat peper erbij en 30 minuten zachtjes laten koken. Bij t opdienen in de kop wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas erdoor . Erg lekker ![]() | |
_Loki | dinsdag 11 mei 2010 @ 22:20 |
Klinkt heel lekker, ga ik zeker eens proberen! | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 15:45 |
idd staan hier weinig zomerse soepen, terwijl bijv koude soepen zo lekker zijn ![]() zoals Paprikagazpacho: voor 4 pers: 400 gr gele paprika, 400 gr rode paprika, olijfolie, 1 theelepel kurkuma, halve citroen, blik gepelde tomaten (400gr) 250 gr magere kwark.. paprika' s schillen, gaat prima met een dunschillertje, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden (hoeft niet heel klein hoor). Olijfolie in een grote koekenpan verhitten, paprika' s en kurkuma erbij en 20 min op laag vuur bakken. Regelmatig omscheppen. dat laten afkoelen, citroen uitpersen. En dan de paprika' s met de tomaten, de kwark en het citroensap pureren en in de koelkast zetten (minstens 2 uur). lekker met mozzarella erop en wat basilicum ![]() ![]() | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 15:48 |
bospeentjessoep: 500 gram geschrapte bospeentjes, 1 1/4 liter groentenbouillon, uitje gesnipperd. uitje fruiten, stukjes wortel erbij, bouillon erbij en 20 minuutjes koken. af laten koelen, sap van 2 sinaasappels erbij en naar smaak z&p, en 2 uur minstens in de koelkast zetten. Opdienen lekker met wat fijngesneden munt ![]() | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 15:51 |
of komkommersoep met yoghurt ![]() 3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld), komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen. opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui ![]() | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 15:54 |
en een van mijn favorieten: koude bietjessoep met sinaasappel en zure room. fijngesneden uitje smoren, 750 gr biet erbij (gekookt of rauw en schoongemaakt), anderhalve liter groentebouillon erbij en met deksel op de pan 20 minuutjes zachtjes laten koken. soep pureren, af laten koelen en dan sap van 2 sinaasappels en ook het rasp erbij doen en op smaak brengen met p&z. ook weer koelen in de koelkast. lekker met een dotje zure room en wat bieslook ![]() | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 15:57 |
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt! 3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk. | |
renzell | donderdag 1 juli 2010 @ 19:55 |
Oeh DarkElf, goede zomertips. ![]() | |
Moja | vrijdag 2 juli 2010 @ 18:21 |
quote:Klinkt lekker met dit warme weer ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 3 juli 2010 @ 12:11 |
Elf,wat heb je allemaal heerlijke receptjes gepost, daar ga ik er zeker een paar van maken de komende tijd ![]() | |
Blues | zaterdag 3 juli 2010 @ 12:54 |
quote:Ik ga dit even in huis halen en maken ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 4 juli 2010 @ 07:54 |
allemaal aan de komkommer soep ![]() | |
DarkElf | zondag 4 juli 2010 @ 08:20 |
onze lunch is vandaag de koude paprikasgazpacho ![]() | |
Blues | zondag 4 juli 2010 @ 13:02 |
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers ![]() | |
DarkElf | zondag 4 juli 2010 @ 13:29 |
quote:bij de ene zit al bouillon dus wordt t al dunner... als je dan ook nog t waterige zaad ( ...) erin laat is dat niet zo lekker... | |
Blues | zondag 4 juli 2010 @ 15:28 |
Ik snap het ![]() | |
AnneX | maandag 5 juli 2010 @ 13:25 |
@ DE joepie gevonden. | |
Blues | maandag 5 juli 2010 @ 13:56 |
Anne ![]() | |
AnneX | maandag 5 juli 2010 @ 14:18 |
quote:Ja Bluexx, kende jij die truc van paprika's schillen al? En waarom zou je dat doen? De schil wordt toch ook zacht bij het smoren. Affijn, ik vond het een lekker soepie voor de afwisseling. en kwark in de soep ! Zou het calorieën schelen met zure room? De 40 zaadjes basilicum resulteren in één blaadje dat opkomt, dus bieslook gebruikt. Mn. AnneX vond het smaken naar paprika. Duh !!! | |
Blues | maandag 5 juli 2010 @ 16:47 |
Ik houd niet van ![]() | |
Innocence | woensdag 7 juli 2010 @ 11:49 |
quote:Klinkt goed! Tevens tvp, maak eigenlijk nooit soep en is wel erg lekker met dit weer. | |
PdeHoog | zondag 18 juli 2010 @ 23:38 |
quote:Morgen de DE-uiensoep maken denk ik ![]() | |
DarkElf | maandag 19 juli 2010 @ 08:18 |
quote:zover zijn wij nooit gekomen ![]() | |
PdeHoog | maandag 19 juli 2010 @ 09:51 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
DarkElf | dinsdag 17 augustus 2010 @ 15:07 |
Nieuwe soeppies: courgette/wortelsoep: uitje fruiten met wat knfolook, p&z en wat kerriepoeder. In stukken gesneden courgette en wortel erbij (gebruikte bospeen, een hele bos en een kilo courgette). Dat een minuutje of 20 met de deksel op de pan laten zweten. Dan anderhalf/2 cups (cups is ong. 240 ml) groentenbouillon erbij, 20 minuutjes laten koken. Af laten koelen en dan de staafmixer erin. Wordt een dikke soep (je kan hem altijd verdunnen met meer bouillon natuurlijk) Eten met een dotje griekse yoghurt en wat fijngesneden kruiden erover. ![]() Jamie Oliver: zomerse (koude) paprikasoep (maar kan ook warm natuurlijk) • 2 uien, gepeld en grof gehakt- • 4 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt-• 4 rode paprika's, zonder zaadjes, grof gehakt-• 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, grof gehakt-• 4 eetlepels olijfolie-• 2 blokjes kippenbouillon-• een klein bosje vers basilicum, alleen de blaadjes-• 3 eetlepels rodewijnazijn-• stukje komkommer-• wat stengel bleekselderij-• extra vierge olijfolie- • cayennepeper Ui, knoflook, paprika en spaanse peper met olijfolie in een pan en met deksel erop 20 minuutjes garen, wel af en toe roeren en vuur niet te hoog. 1 liter bouillon erbij, laten koken en zachtjes nog 10 minuten koken. Soep staafmixeren, basilicum en rode wijnazijn erbij en op smaak brengen met eventueel nog wat p&z. In een schaal gieten en af laten koelen, daarna minstens 2 uur in de koelkast. Lekker met wat fijngesneden komkommer en bleekselderij en een snufje cayennepeper | |
DarkElf | dinsdag 21 september 2010 @ 12:04 |
Zo weer eens tijd voor wat nieuwe soepjes die ik de laatste tijd geprobeerd heb:quote: quote: quote: | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 15:47 |
Ik maak een klassieke ossenstaartsoep Heb ca 2 kilo ossenstaart die ik bruin in de oven, een prei, paar peentjes, knolselder, laurierblad, verse thijm, rozemarijn en peterselie, foelie, wat rode peper, tomaten, en maak met die staartstukken een krachtig bouillon. Hier gaan ook 2 ansjovisfiletjes om de smaak meer diepte te geven. Als staart moddergaar is, gaat het vuur uit, haal ik het vlees van de botten, en zeef de bouillion. Het vlees gaat er weer in en de soep smaak ik dan af met Maidera en wat zout indien nodig. Heb er nog wat knoflook, broccolisteel en bonenafsnijsels doorgedaan, meer groente maakt de bouillon alleen maar beter. [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 29-12-2010 16:47:53 ] | |
Riann | woensdag 29 december 2010 @ 16:24 |
Morgen ga ik voor de lunch kippensoep maken wel van een pakje van honig en 1 kipfilet en wat prei erbij. Ben verkouden/ziekjes dus dan schijnt kippensoep wel goed te zijn. | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 16:32 |
Heb daarvoor altijd wat soep in de vriezer, en van de bouillon kook ik ook altijd een deel in tot fond en vries die dan in met van die ijsklontjes zakjes, handig voor saus en ook als je er twee in een beker met water in de mamatron zet, wat zout erbij en je hebt een echte bouillon om te drinken. | |
RobinOok | woensdag 29 december 2010 @ 16:43 |
Lekker! Steranijsje erbij ook. | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 16:50 |
Dat is jouw "geheime" ingredient, niet? Net als voor mij de ansjovis of gedroogde tomaat. | |
Gripper | woensdag 29 december 2010 @ 17:01 |
Ik heb nog wel een lekker receptje voor een romige mosterdsoep ![]() Voor ongeveer 4 personen: maak een klein beetje roux (ongeveer 20-25 gram boter + 20 gram bloem) , en laat m heel even bakken op laag vuur. Roer er in delen 3/4 liter melk door. Bouillonblokje (potje bouillon kan ook wel, of zelfs fond) en als je m niet tè romig wilt, naar wens water. Intussen een pak spekjes uitbakken, en de spekjes bij de soep. op laag pitje 10 min. laten warmen (niet koken, dan kookt de melk over) Schep tenminste 2 eetlepels grove mosterd erdoor, of meer naar smaak. Aan het eind nog 2 minuten een lenteui in ringen gesneden laten meedoen in de soep. Lekker om te serveren met pitabroodjes met rucola, zongedroogde tomaatjes, gerookte kipfilet. | |
RobinOok | woensdag 29 december 2010 @ 17:02 |
![]() | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 17:08 |
Kook een eetlepel geel mosterdzaad mee, dat worden een soort besjes die in je mond ploppen als je er op bijt. Leuke eetsensatie. | |
Pietverdriet | donderdag 30 december 2010 @ 14:53 |
Heb de Ossenstaartsoep afgemaakt met madeira, een beetje tomatenpuree, en wat zout. Hij smaakt volmaakt. | |
Riann | donderdag 30 december 2010 @ 21:11 |
Kun je recepje geven. Ik zie bij de plus regelmatig ossenstaart liggen. Lijkt me wel lekker om hem een keertje zelf vers te maken. Ik doe normaal altijd uit blik of van zo'n pakje van honig. En misschien is zelf gemaakte wel lekkerder. | |
megamandy | donderdag 30 december 2010 @ 21:34 |
Het recept staat iets meer omhoog ![]() | |
Riann | donderdag 30 december 2010 @ 21:39 |
Wat stom gewoon overheen gekeken ![]() | |
FigureBirdStars | vrijdag 31 december 2010 @ 09:43 |
Van de week had ik nog wat aardpeer van kerst over en heb hier een soep van gemaakt. Ingrediënten: 500gr. aardpeer 1 stengel selder 1 teen knoflook 1 grote ui 1 liter kippenbouillon 125ml slagroom boter Bereiding: Fijngesneden ui, selder en knoflook in een pan rustig aanfruiten tot het zacht is. Geschilde aardpeer en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zodra de aardpeer goed gaar is alles samen met een flinke klont boter in de blender of met staafmixer fijn draaien en door een zeef halen. Soep terug in pan doen, slagroom toevoegen en weer opwarmen tot het kookt. Proeven en breng op smaak met peper en zout. Eventueel garneren met fijngesneden bieslook en krokant gebakken pancetta. | |
DarkElf | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:46 |
deze soep gemaakt vanavond,met wat aanpassingen: Dal ipv alleen enkel water heb ik 6 cups groentenbouillon gedaan en 2 cups water, heb ipv 5 uien er 3 gedaan en 3 teentjes knoflook erdoor geraspt. en heb nog t fijngesneden vlees van een tomaat of 4 erbij gegooid. erg lekker en met dit recept maak je echt een massa soep! | |
Riann | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:48 |
Ik ben nu soep aan het trekken voor morgen en overmorgen tussen de middag. ![]() | |
hexje | dinsdag 25 januari 2011 @ 20:54 |
Vandaag bamisoep gemaakt. Is goed gelukt (al moet ik het zelf zeggen). | |
Mirjam | maandag 24 september 2012 @ 12:40 |
Het wordt weer echt soepweer! | |
#ANONIEM | maandag 24 september 2012 @ 12:41 |
Jaaaa ![]() Erwtensoep, pompoensoep ![]() | |
Mirjam | maandag 24 september 2012 @ 12:44 |
Ik denk dat ik straks een lekkere stevige tomatensoep ga maken. Met enkel bliktomaten. Klinkt raar, maar het wordt echt een goddelijke soep! | |
FutureFairytale | maandag 24 september 2012 @ 15:14 |
Wegens wat grieperig een pan kippensoep gemaakt en net een kom van gesmuld ![]() | |
_Ophelia_ | maandag 24 september 2012 @ 15:15 |
![]() Ik maak vanavond pompoensoep ![]() | |
Lonaa | maandag 24 september 2012 @ 18:45 |
Van de week een overheerlijke uiensoep gemaakt. Op dit moment staat er een grote pan op het vuur met uien, knoflook, peen, prei, bloemkool, broccoli, boontjes, champignons, een mergpijpje en een schenkel. Vannacht mag dat lekker trekken en morgen wordt het de basis voor de bospaddenstoelensoep. ![]() | |
Keroppi | zondag 30 september 2012 @ 14:47 |
Klopt dit recept wel helemaal? Want dat zou betekenen dat je 250 ml vloeistof voor 4 pers hebt, lijkt me eigenlijk weinig. Maar ik heb 'm net gemaakt en de smaak is in ieder geval goed ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2012 @ 16:25 |
Vanavond, een rundvleessoep met Kasenockerl. Sterke rundvleesbouillon trekken met veel groente en kruiden, en van een mooie oude kaas raspen, daar zachte griesmeel bij, en met een ei een deegje maken, afsmaken met foelie, peper en zout. Slangetjes van rollen, brokjes van snijden, in de kokende bouillon garen. Heeel oostenrijks. | |
Ansu | maandag 1 oktober 2012 @ 00:19 |
Ik krijg hier spontaan zin in soep van. En om mijn nieuwe staafmixer te gebruiken jumjum! Wat is eigenlijk het idee achter de paprika's schillen voor de soep? | |
Pietverdriet | maandag 1 oktober 2012 @ 07:03 |
Lekkerder mondgevoel, minder boeren, fijner voor de maag | |
Skaai | woensdag 17 oktober 2012 @ 18:41 |
Ik heb vorige week pittige paprikasoep gemaakt, en zojuist bloemkoolsoep! Ik vond 'm verbazend lekker, temeer omdat ik voor het eerst in mijn leven 2 soepen heb gemaakt die niet uit een pakje komen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 17 oktober 2012 @ 19:41 |
Lekker he? Broccolisoep en Courgettesoep is ook smakelijk. | |
Skaai | woensdag 17 oktober 2012 @ 19:55 |
Ja! Ik ben niet zo'n bloemkool eter, maar dit is de manier om groentes die ik niet zo lekker vind (broccoli ook bijvoorbeeld) of weinig eet gewoon erg lekker te maken ![]() | |
miss_sly | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01 |
Ik had voor vandaag courgettesoep gemaakt, en hij was heerlijk! Wat is dat toch een verschil, zelfgemaakte soep of pakjessoep! | |
mootie | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01 |
Net courgettesoep gemaakt. Supersnel klaar, en smaakt verdomd goed! | |
mootie | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01 |
Oo en dit gewoon tegelijk posten. | |
Pietverdriet | woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01 |
Bloemkool is ook niet mijn favoriet, vind het niet vies, maar andere groenten vind ik lekkerder. Maar een romige bloemkoolsoep is erg lekker. Het is meer het mondgevoel dan de smaak. | |
Hagelkaas | donderdag 18 oktober 2012 @ 03:15 |
Als ik soep maak hou ik het vaak heel erg simpel, vind het een makkelijk & snel gerecht en vaak ook het lekkerst als het eenvoudig blijft. Ik maak bijna alle soepen met als basis aangezette ui en knoflook, kippenbouillon en een lepel creme fraiche aan het einde. Daar kan je dan bijna elke groente bij gebruiken; broccoli, prei (met wat mosterd), komkommer, courgette, selderij-wortel, noem het maar op. Heb laatst ook eens olijvensoep gemaakt, heerlijk! En dan lekker brood met boter erbij ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 18 oktober 2012 @ 06:52 |
Gewoon een zelfgetrokken bouillon is al een traktatie | |
miss_sly | donderdag 18 oktober 2012 @ 08:21 |
Is hier al eens voorbijgekomen hoe je het beste bouillon kunt maken? Ook om bijvoorbeeld bij risotto te gebruiken. |