abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 17:39:00 #1
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_60768115
Laatst had een vriendinnetje van mij aardappelsoep gemaakt. Helaas heb ik het recept niet meer. Maar dit soort soepen (en soepen in het algemeen) klinken gewoon erg lekker.
Wie van jullie heeft er nog lekkere recepten?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  dinsdag 12 augustus 2008 @ 17:42:09 #2
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_60768171
Tomaten roomsoep:

500g tomaten
2 uien
2 bouillontabletten
1dl room
1 eetlepel dille
1 theelepel thijm
150g gehakt
1 eetlepel paneermeel
peper
zout
1 liter water
gehakte peterselie


Bereidingswijze :

Maak de uien schoon en snipper ze. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Roer wat peper, zout en paneermeel door het gehakt en draai er kleine balletjes van. Verhit in een grote pan de olie en bak hier de ui even in. Voeg dan de tomaten, tijm en een halve liter water toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken. Leg een zeef op een andere pan en wrijf hier de tomaten door. Los de bouillonblokjes op in de tomatenbouillon en doe er de rest van het water erbij. Roer de room en de dille erdoor. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Strooi de peterselie door de soep.
pi_60768173
Kijk eens bij het soepvak in de supermarkt.
You dream it, I live it.
pi_60768871
Het SOEP topic
Het grote soeptopic deel II



En ik vond deze erg lekker:
quote:
Wortelsoep met gember
(6 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 20 minuten

Dit is een prachtig oranje soep, zacht van smaak, maar toch pittig door de toegevoegde gember. Maak meteen een pan vol, dat is namelijk net zo snel gepiept, en vries in wat je overhoudt. Met grote winterpenen ben je het snelst klaar, maar met jonge bospeentjes is 'ie wat zoeter. Ook ideaal voor gasten, want helemaal van tevoren klaar te maken.

Nodig:
500 g winterpeen (of een flinke bos worteltjes)
2 uien, gesnipperd
stronkje gember, geschild en fijngesneden
verse tijm, vastgebonden tot een bosje
2 groentebouillontablet
sap van 1 sinaasappel
peper & zout
beetje boter om in te bakken

1. Fruit de ui en gember zachtjes in een beetje boter.
2. Snij de wortel in dunne plakjes en voeg toe.
3. Voeg zoveel water toe tot de wortels helemaal onder staan.
4. Voeg tijm, bouillontabletten, sinaasappelsap en peper en zout toe.
5. Breng het water aan de kook en laat de soep in 20 minuten heel zachtjes gaar worden
6. Vis dan het bosje tijm eruit.
7. Pureer de soep.

Serveren:

1. Warm de soep eventueel weer op en verdeel hem over borden.
2. Voeg een scheutje room toe in het midden, en trek daar mooi uitwaaierende strepen van.
3. Garneer met wat ringetjes bosui of stoneleeks, of een handje verse koriander of peterselie.
Bron.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60768883
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 17:42 schreef Meddo het volgende:
Kijk eens bij het soepvak in de supermarkt.
Als in: bij de potten, blikken en zakjes?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60790737
die wortel-gembersoep klinkt lekker. Van het weekend proberen! Ook courgette-soep is heerlijk, veel variaties mogelijk. Op internet 1000 en 1 recepten van te vinden.
Prei-kikkererwtensoep. Apart, maar wel lekker.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  woensdag 13 augustus 2008 @ 13:22:16 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_60792691
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 18:17 schreef MinderMutsig het volgende:
Het grote soeptopic deel II
Laten we daar maar gewoon verder gaan
De hier geposte recepten copy/paste ik wel even naar het topic, dan staat ie gelijk weer bovenaan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')