abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73014601
quote:
Op dinsdag 22 september 2009 19:34 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nog lekkerder wordt ie als je ook een rode paprika meegrild!
goeie tip. ga ik volgende keer doen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73024417
Ik heb een geweldig recept van de, jawel, Ikea. Voor thaise noodlesoep (2 personen)

Ingrediënten:
Een pot runderbouillon
rode currypasta
sojasaus
wat citroensap
lenteuitjes
een klein biefstukje
eiernoodles
wat peultjes

Wat te doen:
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng ook de bouillon aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hier 1 á 2 eetlepels rode currypasta aan toe, en 1 á 2 eetlepels sojasaus. Voeg de peultjes toe en laat dit even meekoken. Voeg er een scheutje citroensap naar smaak aan toe en laat dit nog even zacht doorkoken.
Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes en doe deze in 2 aparte schaaltjes. Als de noodles gaar zijn doe je deze er ook bij. Schenk nu de kokendhete soep over de biefstuk en noodles zodat de biefstuk langzaam gaart. Maak het af met wat lenteui-ringetjes, en klaar. :]
pi_73024567
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:35 schreef DarkElf het volgende:
Heeft iemand een lekker recept voor paprikasoep??


Ik heb deze eens gemaakt, echt geweldig:

Ingrediënten
1 gesnipperde ui
3 rode paprika's in kleine stukjes
3 tomaten in stukjes
2 eetlepels olie
1/4 liter witte wijn
1/8 liter room
Paprikapoeder
Fijngeknipte peterselie
Cayennepeper
Zout
Bereiding:
Fruit de ui, paprika's en tomaten in de olie
Schenk de wijn erbij en laat 30 minuten sudderen
Pureer de soep en wrijf haar door zeef
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met paprikapoeder, peterselie, cayennepeper en zout

alleen de wijn mag wat minder, vind ik.
pi_73874974
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 8 november 2009 @ 15:12:47 #105
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_74507649
straks courgettesoep maken, gisteren op de markt nog 6 courgettes voor 2,50 op de kop kunnen tikken

vorige week pompoensoep gemaakt, echt megaveel, ik vond het niet te vreten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 8 november 2009 @ 15:13:13 #106
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_74507666
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
oeh, dat klinkt niet verkeerd
ga ik eens doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_74559509
Oeh, lekker topic! Heb meteen een aantal recepten gekopiëerd.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_74608803
quote:
Op zondag 8 november 2009 15:12 schreef Mirjam het volgende:
straks courgettesoep maken, gisteren op de markt nog 6 courgettes voor 2,50 op de kop kunnen tikken

vorige week pompoensoep gemaakt, echt megaveel, ik vond het niet te vreten
Ik ben de courgettesoep weer helemaal zat, heb er zoveel aangeleverd gekregen van een kennis met tuin dat ik even geen courgette kan zien

Hier momenteel favoriet: de verse tomatensoep. Voorheen zonder zaadjes (wat een werk zeg als je veel tomaten gebruikt), maar ik heb ontdekt dat ik al die zaadjes van tomaten in de soep eigenlijk heel lekker vind Wie halen de zaadjes er uit en wie laten ze zitten?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_74609068
ik laat ze er gewoon inzitten isa
pi_74609101
quote:
Op woensdag 11 november 2009 16:55 schreef SeaOfLove het volgende:
ik laat ze er gewoon inzitten isa
ik voelde me al een beetje een luie keukenprinses.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_74610075
ik laat ze er ook gewoon inzitten isa ik vind het wel wat hebben.
pi_74620631
Lekker, zaadjes. Maar zeker in deze tijd gebruik ik vooral tomaten uit blik, omdat ik de verse niet echt soepmateriaal vind.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 17 januari 2010 @ 16:19:19 #113
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927599


ik heb verse munt, diepvries erwtjes, knoflook, ui, wat boullion (kip of rund) geitenkaas.

tips anyone?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927693
bij elkaar gooien in een pan met water en goed roeren?

Heb je ook nog aardappelen? En is de geitenkaas hard of zacht?
Ja doei.
  zondag 17 januari 2010 @ 16:22:14 #115
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927718
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
bij elkaar gooien in een pan met water en goed roeren?

Heb je ook nog aardappelen? En is de geitenkaas hard of zacht?
zachte geitenkaas, en geen aardappelen meer zie ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927755
hm... met aardappelen had je het kunnen staafmixeren (erwtjes, runderbouillon, ui en aardappelen) en dan met geitenkaas er doorheen om te finishen...
Ja doei.
  zondag 17 januari 2010 @ 16:23:42 #117
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927782
zonder aardappelen is het toch ook wel te staafmixeren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927796
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:19 schreef Mirjam het volgende:


ik heb verse munt, diepvries erwtjes, knoflook, ui, wat boullion (kip of rund) geitenkaas.

tips anyone?
http://www.jerryke.be/recept?id=7717
pi_76927931
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:23 schreef Mirjam het volgende:
zonder aardappelen is het toch ook wel te staafmixeren?
maar heeft het wel wat minder smaak denk ik
Ja doei.
pi_76927957
quote:
klinkt iig als het perfecte recept met de ingredienten, als je nog room in huis hebt
Ja doei.
pi_76928005
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
klinkt iig als het perfecte recept met de ingredienten, als je nog room in huis hebt
Kan ook wel zonder of met scheutje koffiemelk ofzo
pi_76928064
quote:
Op woensdag 11 november 2009 16:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben de courgettesoep weer helemaal zat, heb er zoveel aangeleverd gekregen van een kennis met tuin dat ik even geen courgette kan zien

Hier momenteel favoriet: de verse tomatensoep. Voorheen zonder zaadjes (wat een werk zeg als je veel tomaten gebruikt), maar ik heb ontdekt dat ik al die zaadjes van tomaten in de soep eigenlijk heel lekker vind Wie halen de zaadjes er uit en wie laten ze zitten?
Ik haal de pitjes eruit Omdat ik mn soep graag zoet heb
pi_76928186
Gisteren een kilootje asperges op de markt gekocht voor 2 euro, ga ik nu een soep van maken.
Life is too short not to have fun
pi_76928703
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:33 schreef vaagsel het volgende:
Gisteren een kilootje asperges op de markt gekocht voor 2 euro, ga ik nu een soep van maken.
oeh lekker!
pi_76928773
hier staat nu een groentensoep op met pittige chili-balletjes
Ja doei.
pi_76929192
krijg ook trek in soep nu. zo even boodschappen doen maar
  zondag 17 januari 2010 @ 17:34:23 #127
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76930245
klinkt lekker mensen
room is toch gewoon slagroom?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76932210
Ja, as in: slagroom maak je van room
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_81309232
net een zalige soep op: italiaanse uiensoep met pancetta. Voor 4 pers: 100 gram pancetta in stukjes in een pan. 2_4 min bakken, al roerend. Dan 2 el olijfolie en 700 gram zoete ui in stukjes erbij. Dat 30 -40 minuten laten sudderen, af en toe omroeren, tot ze lekker gekleurd zijn. Dan een blik tomatenblokjes erbij en een liter kippenbouillon. Wat peper erbij en 30 minuten zachtjes laten koken. Bij t opdienen in de kop wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas erdoor . Erg lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81318058
Klinkt heel lekker, ga ik zeker eens proberen!
pi_83535451
idd staan hier weinig zomerse soepen, terwijl bijv koude soepen zo lekker zijn

zoals Paprikagazpacho:

voor 4 pers:

400 gr gele paprika, 400 gr rode paprika, olijfolie, 1 theelepel kurkuma, halve citroen, blik gepelde tomaten (400gr) 250 gr magere kwark..

paprika' s schillen, gaat prima met een dunschillertje, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden (hoeft niet heel klein hoor). Olijfolie in een grote koekenpan verhitten, paprika' s en kurkuma erbij en 20 min op laag vuur bakken. Regelmatig omscheppen.

dat laten afkoelen, citroen uitpersen. En dan de paprika' s met de tomaten, de kwark en het citroensap pureren en in de koelkast zetten (minstens 2 uur).

lekker met mozzarella erop en wat basilicum

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535591
bospeentjessoep:

500 gram geschrapte bospeentjes, 1 1/4 liter groentenbouillon, uitje gesnipperd.

uitje fruiten, stukjes wortel erbij, bouillon erbij en 20 minuutjes koken. af laten koelen, sap van 2 sinaasappels erbij en naar smaak z&p, en 2 uur minstens in de koelkast zetten. Opdienen lekker met wat fijngesneden munt echt super verfrissend
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535679
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535781
en een van mijn favorieten: koude bietjessoep met sinaasappel en zure room.

fijngesneden uitje smoren, 750 gr biet erbij (gekookt of rauw en schoongemaakt), anderhalve liter groentebouillon erbij en met deksel op de pan 20 minuutjes zachtjes laten koken.

soep pureren, af laten koelen en dan sap van 2 sinaasappels en ook het rasp erbij doen en op smaak brengen met p&z. ook weer koelen in de koelkast.

lekker met een dotje zure room en wat bieslook
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535877
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 juli 2010 @ 19:55:50 #136
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_83543544
Oeh DarkElf, goede zomertips. Ik ga er morgen eentje van proberen!
pi_83582262
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:51 schreef DarkElf het volgende:
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
Klinkt lekker met dit warme weer
pi_83603037
Elf,wat heb je allemaal heerlijke receptjes gepost, daar ga ik er zeker een paar van maken de komende tijd
pi_83604311
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:57 schreef DarkElf het volgende:
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
Ik ga dit even in huis halen en maken
pi_83634869
allemaal aan de komkommer soep
pi_83634934
onze lunch is vandaag de koude paprikasgazpacho met wat ciabatta met wat frisse salade erop (fijngesneden tomaatjes, bosui, basilicum, zwarte olijf, p&z en olie)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83640642
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
pi_83641536
quote:
Op zondag 4 juli 2010 13:02 schreef Bluezz het volgende:
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
bij de ene zit al bouillon dus wordt t al dunner... als je dan ook nog t waterige zaad ( ...) erin laat is dat niet zo lekker...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83645018
Ik snap het
pi_83678605
@ DE joepie gevonden.
pi_83679824
Anne
pi_83680753
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:56 schreef Bluezz het volgende:
Anne
Ja Bluexx, kende jij die truc van paprika's schillen al?
En waarom zou je dat doen? De schil wordt toch ook zacht bij het smoren.

Affijn, ik vond het een lekker soepie voor de afwisseling.
en kwark in de soep ! Zou het calorieën schelen met zure room?
De 40 zaadjes basilicum resulteren in één blaadje dat opkomt, dus bieslook gebruikt.

Mn. AnneX vond het smaken naar paprika. Duh !!!
pi_83686716
Ik houd niet van bruune bonen paprika
pi_83758091
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
Klinkt goed!

Tevens tvp, maak eigenlijk nooit soep en is wel erg lekker met dit weer.
Sweet and innocent...
pi_84216975
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 17:42 schreef DarkElf het volgende:
Opnieuw dan maar:
[..]



Wij gaan er ook nog een klein scheutje port in doen omdat dat lekker schijnt te zijn...
Morgen de DE-uiensoep maken denk ik Is dat een beetje goed in te vriezen, DE?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_84223271
quote:
Op zondag 18 juli 2010 23:38 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Morgen de DE-uiensoep maken denk ik Is dat een beetje goed in te vriezen, DE?
zover zijn wij nooit gekomen dus geen idee!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84224708
quote:
Op maandag 19 juli 2010 08:18 schreef DarkElf het volgende:

[..]

zover zijn wij nooit gekomen dus geen idee!
Spannend
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_85395108
Nieuwe soeppies:

courgette/wortelsoep:

uitje fruiten met wat knfolook, p&z en wat kerriepoeder. In stukken gesneden courgette en wortel erbij (gebruikte bospeen, een hele bos en een kilo courgette). Dat een minuutje of 20 met de deksel op de pan laten zweten. Dan anderhalf/2 cups (cups is ong. 240 ml) groentenbouillon erbij, 20 minuutjes laten koken. Af laten koelen en dan de staafmixer erin. Wordt een dikke soep (je kan hem altijd verdunnen met meer bouillon natuurlijk)

Eten met een dotje griekse yoghurt en wat fijngesneden kruiden erover.

:9

Jamie Oliver: zomerse (koude) paprikasoep (maar kan ook warm natuurlijk)

• 2 uien, gepeld en grof gehakt- • 4 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt-• 4 rode paprika's, zonder zaadjes, grof gehakt-• 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, grof gehakt-• 4 eetlepels olijfolie-• 2 blokjes kippenbouillon-• een klein bosje vers basilicum, alleen de blaadjes-• 3 eetlepels rodewijnazijn-• stukje komkommer-• wat stengel bleekselderij-• extra vierge olijfolie- • cayennepeper

Ui, knoflook, paprika en spaanse peper met olijfolie in een pan en met deksel erop 20 minuutjes garen, wel af en toe roeren en vuur niet te hoog. 1 liter bouillon erbij, laten koken en zachtjes nog 10 minuten koken.

Soep staafmixeren, basilicum en rode wijnazijn erbij en op smaak brengen met eventueel nog wat p&z. In een schaal gieten en af laten koelen, daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Lekker met wat fijngesneden komkommer en bleekselderij en een snufje cayennepeper
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_86669380
Zo weer eens tijd voor wat nieuwe soepjes die ik de laatste tijd geprobeerd heb:

quote:
Wortelsoepje met koriander en komijn.

Voor 4 personen.

kilo wortels, 2 uien, aardappeltje, 2 stengels bleekselderij, 4 tenen knoflook, komijnzaadjes (geroosterd en gevijzeld), liter bouillon, eventueel kopje melk of wat griekse yoghurt, koriander.

Uitje fruiten met bleekselderij, aardappel en knoflook. na minuutje of 5 de komijnzaadjes (naar smaak) erbij en na een minuutje de wortels erbij. 15 minuutjes laten smoren met deksel op de pan. Bouillon erbij en 20 minuutjes laten koken. Af laten koelen, peper en zout erbij en pureren. (als het wat te dik is wat bouillon of water toevoegen.)

Als je gaat invriezen nu dat apart halen en daarna pas yoghurt of melk toevoegen (anders split het na het ontdooien).

Opscheppen, dotje griekse yoghurt erin, wat geroosterde komijnzaadjes erover en wat koriander.
quote:
Doperwtjes/verse muntsoep

Ingredienten

Klont boter,1 EL olijfolie,2 fijngesneden sjalotten, 1 of 2 stengels bleekselder fijngesneden, 600 ml bouillon (groente of kip), 450 gr doperwtjes, zout en peper, verse munt, de blaadjes alleen grof gehakt (ong 12 blaadjes?), griekse yoghurt.

Boter smelten met de EL olijfolie, sjalotten en selderij erbij, p&z en ca. 15 minuten zachtjes stoven zonder ze te kleuren. Bouillon erbij, doperwtjes erbij en 10 minuutjes zachtjes laten koken.

van t vuur halen, munt toevoegen en staafmixeren. (voor een mooi zacht soepje kan je t hierna door de zeef duwen). Op smaak brengen en serveren met wat yoghurt, verse munt en zwarte peper erover.
quote:
Gepureerde courgette en wortelsoep (met dit recept krijg je een hele dikke courgette/wortelpuree, misschien wil je hem dunner, dan meer bouillon toevoegen na het staafmixen)

Ongeveer voor 6 koppen.

Ingredienten: Olijfolie. 1 fijngesneden ui, wat teentjes knoflook, zout, peper, kerrie poeder, bos wortels, geraspt en in stukjes, ongeveer anderhalve kilo courgette in stukken. 2 cups bouillon (groente).

Bereiden:
Ui en knoflook aan de hete olie toevoegen, met zout en peper en kerrie poeder. Bak tot lichtbruin (plus minus 10 minuutjes). Courgette en wortels toevoegen, doorroeren en met deksel op de pan zo'n 15 minuutjes laten stoven. Daarna anderhalf cup bouillon toevoegen en 20 minuutjes zachtjes laten koken.

Van t vuur halen en eerst wat laten afkoelen. Na t staafmixen kan je nog de resterende bouillon toevoegen als je het te dik vindt.

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 29 december 2010 @ 15:47:05 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90585819
Ik maak een klassieke ossenstaartsoep
Heb ca 2 kilo ossenstaart die ik bruin in de oven,
een prei, paar peentjes, knolselder, laurierblad, verse thijm, rozemarijn en peterselie, foelie, wat rode peper, tomaten, en maak met die staartstukken een krachtig bouillon.
Hier gaan ook 2 ansjovisfiletjes om de smaak meer diepte te geven.
Als staart moddergaar is, gaat het vuur uit, haal ik het vlees van de botten, en zeef de bouillion.
Het vlees gaat er weer in en de soep smaak ik dan af met Maidera en wat zout indien nodig.

Heb er nog wat knoflook, broccolisteel en bonenafsnijsels doorgedaan, meer groente maakt de bouillon alleen maar beter.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 29-12-2010 16:47:53 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90587603
Morgen ga ik voor de lunch kippensoep maken wel van een pakje van honig en 1 kipfilet en wat prei erbij. Ben verkouden/ziekjes dus dan schijnt kippensoep wel goed te zijn.
  woensdag 29 december 2010 @ 16:32:26 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90588040
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 16:24 schreef Riann het volgende:
Morgen ga ik voor de lunch kippensoep maken wel van een pakje van honig en 1 kipfilet en wat prei erbij. Ben verkouden/ziekjes dus dan schijnt kippensoep wel goed te zijn.
Heb daarvoor altijd wat soep in de vriezer, en van de bouillon kook ik ook altijd een deel in tot fond en vries die dan in met van die ijsklontjes zakjes, handig voor saus en ook als je er twee in een beker met water in de mamatron zet, wat zout erbij en je hebt een echte bouillon om te drinken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 december 2010 @ 16:43:30 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90588631
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik maak een klassieke ossenstaartsoep
Heb ca 2 kilo ossenstaart die ik bruin in de oven,
een prei, paar peentjes, knolselder, laurierblad, verse thijm, rozemarijn en peterselie, foelie, wat rode peper, tomaten, en maak met die staartstukken een krachtig bouillon.
Hier gaan ook 2 ansjovisfiletjes om de smaak meer diepte te geven.
Als staart moddergaar is, gaat het vuur uit, haal ik het vlees van de botten, en zeef de bouillion.
Het vlees gaat er weer in en de soep smaak ik dan af met Maidera en wat zout indien nodig.
Lekker! Steranijsje erbij ook.
  woensdag 29 december 2010 @ 16:50:08 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90589004
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 16:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lekker! Steranijsje erbij ook.
Dat is jouw "geheime" ingredient, niet? Net als voor mij de ansjovis of gedroogde tomaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90589571
Ik heb nog wel een lekker receptje voor een romige mosterdsoep :9
Voor ongeveer 4 personen:

maak een klein beetje roux (ongeveer 20-25 gram boter + 20 gram bloem) , en laat m heel even bakken op laag vuur. Roer er in delen 3/4 liter melk door. Bouillonblokje (potje bouillon kan ook wel, of zelfs fond) en als je m niet tè romig wilt, naar wens water.

Intussen een pak spekjes uitbakken, en de spekjes bij de soep. op laag pitje 10 min. laten warmen (niet koken, dan kookt de melk over)
Schep tenminste 2 eetlepels grove mosterd erdoor, of meer naar smaak.

Aan het eind nog 2 minuten een lenteui in ringen gesneden laten meedoen in de soep.

Lekker om te serveren met pitabroodjes met rucola, zongedroogde tomaatjes, gerookte kipfilet.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 29 december 2010 @ 17:02:40 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90589649
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is jouw "geheime" ingredient, niet? Net als voor mij de ansjovis of gedroogde tomaat.
:Y
  woensdag 29 december 2010 @ 17:08:27 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90589909
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 17:01 schreef Gripper het volgende:
Ik heb nog wel een lekker receptje voor een romige mosterdsoep :9
Voor ongeveer 4 personen:

maak een klein beetje roux (ongeveer 20-25 gram boter + 20 gram bloem) , en laat m heel even bakken op laag vuur. Roer er in delen 3/4 liter melk door. Bouillonblokje (potje bouillon kan ook wel, of zelfs fond) en als je m niet tè romig wilt, naar wens water.

Intussen een pak spekjes uitbakken, en de spekjes bij de soep. op laag pitje 10 min. laten warmen (niet koken, dan kookt de melk over)
Schep tenminste 2 eetlepels grove mosterd erdoor, of meer naar smaak.

Aan het eind nog 2 minuten een lenteui in ringen gesneden laten meedoen in de soep.

Lekker om te serveren met pitabroodjes met rucola, zongedroogde tomaatjes, gerookte kipfilet.
Kook een eetlepel geel mosterdzaad mee, dat worden een soort besjes die in je mond ploppen als je er op bijt. Leuke eetsensatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 december 2010 @ 14:53:56 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90629299
Heb de Ossenstaartsoep afgemaakt met madeira, een beetje tomatenpuree, en wat zout. Hij smaakt volmaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90647297
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de Ossenstaartsoep afgemaakt met madeira, een beetje tomatenpuree, en wat zout. Hij smaakt volmaakt.
Kun je recepje geven. Ik zie bij de plus regelmatig ossenstaart liggen. Lijkt me wel lekker om hem een keertje zelf vers te maken. Ik doe normaal altijd uit blik of van zo'n pakje van honig. En misschien is zelf gemaakte wel lekkerder.
  donderdag 30 december 2010 @ 21:34:37 #165
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_90648519
quote:
Op donderdag 30 december 2010 21:11 schreef Riann het volgende:

[..]

Kun je recepje geven. Ik zie bij de plus regelmatig ossenstaart liggen. Lijkt me wel lekker om hem een keertje zelf vers te maken. Ik doe normaal altijd uit blik of van zo'n pakje van honig. En misschien is zelf gemaakte wel lekkerder.
Het recept staat iets meer omhoog ;)
吴 曼 迪
pi_90648784
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 21:34 schreef megamandy het volgende:

[..]

Het recept staat iets meer omhoog ;)
Wat stom gewoon overheen gekeken ;)
pi_90665785
Van de week had ik nog wat aardpeer van kerst over en heb hier een soep van gemaakt.

Ingrediënten:
500gr. aardpeer
1 stengel selder
1 teen knoflook
1 grote ui
1 liter kippenbouillon
125ml slagroom
boter

Bereiding:
Fijngesneden ui, selder en knoflook in een pan rustig aanfruiten tot het zacht is. Geschilde aardpeer en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zodra de aardpeer goed gaar is alles samen met een flinke klont boter in de blender of met staafmixer fijn draaien en door een zeef halen. Soep terug in pan doen, slagroom toevoegen en weer opwarmen tot het kookt. Proeven en breng op smaak met peper en zout.
Eventueel garneren met fijngesneden bieslook en krokant gebakken pancetta.
pi_91865773
deze soep gemaakt vanavond,met wat aanpassingen: Dal

ipv alleen enkel water heb ik 6 cups groentenbouillon gedaan en 2 cups water, heb ipv 5 uien er 3 gedaan en 3 teentjes knoflook erdoor geraspt. en heb nog t fijngesneden vlees van een tomaat of 4 erbij gegooid.

erg lekker en met dit recept maak je echt een massa soep!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_91865911
Ik ben nu soep aan het trekken voor morgen en overmorgen tussen de middag. :9~
  dinsdag 25 januari 2011 @ 20:54:26 #170
229810 hexje
Surfboard, surfboard
pi_91866247
Vandaag bamisoep gemaakt. Is goed gelukt (al moet ik het zelf zeggen).
pi_117188107
Het wordt weer echt soepweer!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117188151
quote:
14s.gif Op maandag 24 september 2012 12:40 schreef Mirjam het volgende:
Het wordt weer echt soepweer!
Jaaaa O+
Erwtensoep, pompoensoep :9
pi_117188236
Ik denk dat ik straks een lekkere stevige tomatensoep ga maken. Met enkel bliktomaten. Klinkt raar, maar het wordt echt een goddelijke soep!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_117193136
Wegens wat grieperig een pan kippensoep gemaakt en net een kom van gesmuld :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_117193169
quote:
14s.gif Op maandag 24 september 2012 12:40 schreef Mirjam het volgende:
Het wordt weer echt soepweer!
:Y
Ik maak vanavond pompoensoep :9
pi_117201376
Van de week een overheerlijke uiensoep gemaakt.

Op dit moment staat er een grote pan op het vuur met uien, knoflook, peen, prei, bloemkool, broccoli, boontjes, champignons, een mergpijpje en een schenkel.
Vannacht mag dat lekker trekken en morgen wordt het de basis voor de bospaddenstoelensoep. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  FOK!fossiel zondag 30 september 2012 @ 14:47:32 #177
1455 Keroppi
kool kikker
pi_117423318
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2007 18:21 schreef DaantjeF het volgende:
Soep is op z'n tijd wel lekker ja.

Mijn moeder maakt erg lekkere linzensoep afentoe, maar deze soep is de beste die ik ooit geproefd heb:

( voor 4 personen )


Thaise soep met kokos, limoen en kurkuma

Ingrediënten:

2 knoflookteentjes, gepeld & fijngehakt
2 sjalotten, gesnipperd
30 gram geelwortel of 1 tl kurkuma poeder
250 ml kokosmelk
4 kaffirblad, gescheurd
200 gram kipfilet in reepjes
4 el vissaus
2,5 el limoensap
1 tl rietsuiker of palmsuiker
2 takjes koriander


Eet smakelijk...

:)
Klopt dit recept wel helemaal? Want dat zou betekenen dat je 250 ml vloeistof voor 4 pers hebt, lijkt me eigenlijk weinig. Maar ik heb 'm net gemaakt en de smaak is in ieder geval goed :)
Chick on a mission
  zondag 30 september 2012 @ 16:25:23 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117426552
Vanavond, een rundvleessoep met Kasenockerl. Sterke rundvleesbouillon trekken met veel groente en kruiden, en van een mooie oude kaas raspen, daar zachte griesmeel bij, en met een ei een deegje maken, afsmaken met foelie, peper en zout. Slangetjes van rollen, brokjes van snijden, in de kokende bouillon garen. Heeel oostenrijks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117451678
Ik krijg hier spontaan zin in soep van. En om mijn nieuwe staafmixer te gebruiken jumjum! Wat is eigenlijk het idee achter de paprika's schillen voor de soep?
  maandag 1 oktober 2012 @ 07:03:10 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117453714
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 00:19 schreef Ansu het volgende:
Ik krijg hier spontaan zin in soep van. En om mijn nieuwe staafmixer te gebruiken jumjum! Wat is eigenlijk het idee achter de paprika's schillen voor de soep?
Lekkerder mondgevoel, minder boeren, fijner voor de maag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 17 oktober 2012 @ 18:41:49 #181
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_118091649
Ik heb vorige week pittige paprikasoep gemaakt, en zojuist bloemkoolsoep! Ik vond 'm verbazend lekker, temeer omdat ik voor het eerst in mijn leven 2 soepen heb gemaakt die niet uit een pakje komen :D maar van verse ingrediënten! (Behalve de bouillon blokjes dan :D)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  woensdag 17 oktober 2012 @ 19:41:00 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118094236
Lekker he? Broccolisoep en Courgettesoep is ook smakelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 17 oktober 2012 @ 19:55:14 #183
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_118094891
Ja! Ik ben niet zo'n bloemkool eter, maar dit is de manier om groentes die ik niet zo lekker vind (broccoli ook bijvoorbeeld) of weinig eet gewoon erg lekker te maken :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Moderator woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01:15 #184
5428 crew  miss_sly
pi_118095204
Ik had voor vandaag courgettesoep gemaakt, en hij was heerlijk! Wat is dat toch een verschil, zelfgemaakte soep of pakjessoep!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_118095207
Net courgettesoep gemaakt. Supersnel klaar, en smaakt verdomd goed!
pi_118095221
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2012 20:01 schreef miss_sly het volgende:
Ik had voor vandaag courgettesoep gemaakt, en hij was heerlijk! Wat is dat toch een verschil, zelfgemaakte soep of pakjessoep!
Oo en dit gewoon tegelijk posten.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 20:01:55 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118095236
Bloemkool is ook niet mijn favoriet, vind het niet vies, maar andere groenten vind ik lekkerder. Maar een romige bloemkoolsoep is erg lekker. Het is meer het mondgevoel dan de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118113326
Als ik soep maak hou ik het vaak heel erg simpel, vind het een makkelijk & snel gerecht en vaak ook het lekkerst als het eenvoudig blijft.

Ik maak bijna alle soepen met als basis aangezette ui en knoflook, kippenbouillon en een lepel creme fraiche aan het einde. Daar kan je dan bijna elke groente bij gebruiken; broccoli, prei (met wat mosterd), komkommer, courgette, selderij-wortel, noem het maar op. Heb laatst ook eens olijvensoep gemaakt, heerlijk!

En dan lekker brood met boter erbij ^O^
  donderdag 18 oktober 2012 @ 06:52:49 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118113761
Gewoon een zelfgetrokken bouillon is al een traktatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118114339
Is hier al eens voorbijgekomen hoe je het beste bouillon kunt maken? Ook om bijvoorbeeld bij risotto te gebruiken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')