abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73014601
quote:
Op dinsdag 22 september 2009 19:34 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nog lekkerder wordt ie als je ook een rode paprika meegrild!
goeie tip. ga ik volgende keer doen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73024417
Ik heb een geweldig recept van de, jawel, Ikea. Voor thaise noodlesoep (2 personen)

Ingrediënten:
Een pot runderbouillon
rode currypasta
sojasaus
wat citroensap
lenteuitjes
een klein biefstukje
eiernoodles
wat peultjes

Wat te doen:
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng ook de bouillon aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg hier 1 á 2 eetlepels rode currypasta aan toe, en 1 á 2 eetlepels sojasaus. Voeg de peultjes toe en laat dit even meekoken. Voeg er een scheutje citroensap naar smaak aan toe en laat dit nog even zacht doorkoken.
Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes en doe deze in 2 aparte schaaltjes. Als de noodles gaar zijn doe je deze er ook bij. Schenk nu de kokendhete soep over de biefstuk en noodles zodat de biefstuk langzaam gaart. Maak het af met wat lenteui-ringetjes, en klaar. :]
pi_73024567
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:35 schreef DarkElf het volgende:
Heeft iemand een lekker recept voor paprikasoep??


Ik heb deze eens gemaakt, echt geweldig:

Ingrediënten
1 gesnipperde ui
3 rode paprika's in kleine stukjes
3 tomaten in stukjes
2 eetlepels olie
1/4 liter witte wijn
1/8 liter room
Paprikapoeder
Fijngeknipte peterselie
Cayennepeper
Zout
Bereiding:
Fruit de ui, paprika's en tomaten in de olie
Schenk de wijn erbij en laat 30 minuten sudderen
Pureer de soep en wrijf haar door zeef
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met paprikapoeder, peterselie, cayennepeper en zout

alleen de wijn mag wat minder, vind ik.
pi_73874974
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 8 november 2009 @ 15:12:47 #105
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_74507649
straks courgettesoep maken, gisteren op de markt nog 6 courgettes voor 2,50 op de kop kunnen tikken

vorige week pompoensoep gemaakt, echt megaveel, ik vond het niet te vreten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 8 november 2009 @ 15:13:13 #106
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_74507666
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
oeh, dat klinkt niet verkeerd
ga ik eens doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_74559509
Oeh, lekker topic! Heb meteen een aantal recepten gekopiëerd.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_74608803
quote:
Op zondag 8 november 2009 15:12 schreef Mirjam het volgende:
straks courgettesoep maken, gisteren op de markt nog 6 courgettes voor 2,50 op de kop kunnen tikken

vorige week pompoensoep gemaakt, echt megaveel, ik vond het niet te vreten
Ik ben de courgettesoep weer helemaal zat, heb er zoveel aangeleverd gekregen van een kennis met tuin dat ik even geen courgette kan zien

Hier momenteel favoriet: de verse tomatensoep. Voorheen zonder zaadjes (wat een werk zeg als je veel tomaten gebruikt), maar ik heb ontdekt dat ik al die zaadjes van tomaten in de soep eigenlijk heel lekker vind Wie halen de zaadjes er uit en wie laten ze zitten?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_74609068
ik laat ze er gewoon inzitten isa
pi_74609101
quote:
Op woensdag 11 november 2009 16:55 schreef SeaOfLove het volgende:
ik laat ze er gewoon inzitten isa
ik voelde me al een beetje een luie keukenprinses.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_74610075
ik laat ze er ook gewoon inzitten isa ik vind het wel wat hebben.
pi_74620631
Lekker, zaadjes. Maar zeker in deze tijd gebruik ik vooral tomaten uit blik, omdat ik de verse niet echt soepmateriaal vind.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 17 januari 2010 @ 16:19:19 #113
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927599


ik heb verse munt, diepvries erwtjes, knoflook, ui, wat boullion (kip of rund) geitenkaas.

tips anyone?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927693
bij elkaar gooien in een pan met water en goed roeren?

Heb je ook nog aardappelen? En is de geitenkaas hard of zacht?
Ja doei.
  zondag 17 januari 2010 @ 16:22:14 #115
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927718
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
bij elkaar gooien in een pan met water en goed roeren?

Heb je ook nog aardappelen? En is de geitenkaas hard of zacht?
zachte geitenkaas, en geen aardappelen meer zie ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927755
hm... met aardappelen had je het kunnen staafmixeren (erwtjes, runderbouillon, ui en aardappelen) en dan met geitenkaas er doorheen om te finishen...
Ja doei.
  zondag 17 januari 2010 @ 16:23:42 #117
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76927782
zonder aardappelen is het toch ook wel te staafmixeren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76927796
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:19 schreef Mirjam het volgende:


ik heb verse munt, diepvries erwtjes, knoflook, ui, wat boullion (kip of rund) geitenkaas.

tips anyone?
http://www.jerryke.be/recept?id=7717
pi_76927931
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:23 schreef Mirjam het volgende:
zonder aardappelen is het toch ook wel te staafmixeren?
maar heeft het wel wat minder smaak denk ik
Ja doei.
pi_76927957
quote:
klinkt iig als het perfecte recept met de ingredienten, als je nog room in huis hebt
Ja doei.
pi_76928005
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
klinkt iig als het perfecte recept met de ingredienten, als je nog room in huis hebt
Kan ook wel zonder of met scheutje koffiemelk ofzo
pi_76928064
quote:
Op woensdag 11 november 2009 16:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben de courgettesoep weer helemaal zat, heb er zoveel aangeleverd gekregen van een kennis met tuin dat ik even geen courgette kan zien

Hier momenteel favoriet: de verse tomatensoep. Voorheen zonder zaadjes (wat een werk zeg als je veel tomaten gebruikt), maar ik heb ontdekt dat ik al die zaadjes van tomaten in de soep eigenlijk heel lekker vind Wie halen de zaadjes er uit en wie laten ze zitten?
Ik haal de pitjes eruit Omdat ik mn soep graag zoet heb
pi_76928186
Gisteren een kilootje asperges op de markt gekocht voor 2 euro, ga ik nu een soep van maken.
Life is too short not to have fun
pi_76928703
quote:
Op zondag 17 januari 2010 16:33 schreef vaagsel het volgende:
Gisteren een kilootje asperges op de markt gekocht voor 2 euro, ga ik nu een soep van maken.
oeh lekker!
pi_76928773
hier staat nu een groentensoep op met pittige chili-balletjes
Ja doei.
pi_76929192
krijg ook trek in soep nu. zo even boodschappen doen maar
  zondag 17 januari 2010 @ 17:34:23 #127
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76930245
klinkt lekker mensen
room is toch gewoon slagroom?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76932210
Ja, as in: slagroom maak je van room
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_81309232
net een zalige soep op: italiaanse uiensoep met pancetta. Voor 4 pers: 100 gram pancetta in stukjes in een pan. 2_4 min bakken, al roerend. Dan 2 el olijfolie en 700 gram zoete ui in stukjes erbij. Dat 30 -40 minuten laten sudderen, af en toe omroeren, tot ze lekker gekleurd zijn. Dan een blik tomatenblokjes erbij en een liter kippenbouillon. Wat peper erbij en 30 minuten zachtjes laten koken. Bij t opdienen in de kop wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas erdoor . Erg lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81318058
Klinkt heel lekker, ga ik zeker eens proberen!
pi_83535451
idd staan hier weinig zomerse soepen, terwijl bijv koude soepen zo lekker zijn

zoals Paprikagazpacho:

voor 4 pers:

400 gr gele paprika, 400 gr rode paprika, olijfolie, 1 theelepel kurkuma, halve citroen, blik gepelde tomaten (400gr) 250 gr magere kwark..

paprika' s schillen, gaat prima met een dunschillertje, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden (hoeft niet heel klein hoor). Olijfolie in een grote koekenpan verhitten, paprika' s en kurkuma erbij en 20 min op laag vuur bakken. Regelmatig omscheppen.

dat laten afkoelen, citroen uitpersen. En dan de paprika' s met de tomaten, de kwark en het citroensap pureren en in de koelkast zetten (minstens 2 uur).

lekker met mozzarella erop en wat basilicum

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535591
bospeentjessoep:

500 gram geschrapte bospeentjes, 1 1/4 liter groentenbouillon, uitje gesnipperd.

uitje fruiten, stukjes wortel erbij, bouillon erbij en 20 minuutjes koken. af laten koelen, sap van 2 sinaasappels erbij en naar smaak z&p, en 2 uur minstens in de koelkast zetten. Opdienen lekker met wat fijngesneden munt echt super verfrissend
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535679
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535781
en een van mijn favorieten: koude bietjessoep met sinaasappel en zure room.

fijngesneden uitje smoren, 750 gr biet erbij (gekookt of rauw en schoongemaakt), anderhalve liter groentebouillon erbij en met deksel op de pan 20 minuutjes zachtjes laten koken.

soep pureren, af laten koelen en dan sap van 2 sinaasappels en ook het rasp erbij doen en op smaak brengen met p&z. ook weer koelen in de koelkast.

lekker met een dotje zure room en wat bieslook
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535877
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 juli 2010 @ 19:55:50 #136
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_83543544
Oeh DarkElf, goede zomertips. Ik ga er morgen eentje van proberen!
pi_83582262
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:51 schreef DarkElf het volgende:
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
Klinkt lekker met dit warme weer
pi_83603037
Elf,wat heb je allemaal heerlijke receptjes gepost, daar ga ik er zeker een paar van maken de komende tijd
pi_83604311
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:57 schreef DarkElf het volgende:
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
Ik ga dit even in huis halen en maken
pi_83634869
allemaal aan de komkommer soep
pi_83634934
onze lunch is vandaag de koude paprikasgazpacho met wat ciabatta met wat frisse salade erop (fijngesneden tomaatjes, bosui, basilicum, zwarte olijf, p&z en olie)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83640642
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
pi_83641536
quote:
Op zondag 4 juli 2010 13:02 schreef Bluezz het volgende:
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
bij de ene zit al bouillon dus wordt t al dunner... als je dan ook nog t waterige zaad ( ...) erin laat is dat niet zo lekker...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83645018
Ik snap het
pi_83678605
@ DE joepie gevonden.
pi_83679824
Anne
pi_83680753
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:56 schreef Bluezz het volgende:
Anne
Ja Bluexx, kende jij die truc van paprika's schillen al?
En waarom zou je dat doen? De schil wordt toch ook zacht bij het smoren.

Affijn, ik vond het een lekker soepie voor de afwisseling.
en kwark in de soep ! Zou het calorieën schelen met zure room?
De 40 zaadjes basilicum resulteren in één blaadje dat opkomt, dus bieslook gebruikt.

Mn. AnneX vond het smaken naar paprika. Duh !!!
pi_83686716
Ik houd niet van bruune bonen paprika
pi_83758091
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
Klinkt goed!

Tevens tvp, maak eigenlijk nooit soep en is wel erg lekker met dit weer.
Sweet and innocent...
pi_84216975
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 17:42 schreef DarkElf het volgende:
Opnieuw dan maar:
[..]



Wij gaan er ook nog een klein scheutje port in doen omdat dat lekker schijnt te zijn...
Morgen de DE-uiensoep maken denk ik Is dat een beetje goed in te vriezen, DE?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')