abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53125987
Ik ben dól op soep! Heerlijk, zo'n grote kom dampende, geurige soep voor je.
Zomaar tussendoor of als maaltijd. Zalig!

Soep maken is ook erg leuk, vooral veel zodat je kan invriezen om er later
nog eens van te genieten

Dus post hier jou lekkerste soeprecepten! Ik zal beginnen met twee recepten die ik
laatst gemaakt heb... en erg lekker waren

Wortel-sinaasappelsoep

Ingrediënten
500 gram wortels
1 prei
1 ui
2 eetlepels boter
1 theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1,2 liter groentebouillon
4 perssinaasappels
4 eetlepels zure room
allesbinder

Bereiding
De groenten schoonmaken, wassen en grof snijden.
Groenten met tijm aanstoven in boter zonder te verkleuren.
Bevochtigen met groentebouillon en 25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de sinaasappels persen.
Sinaasappelsap bij de soep voegen en nog even aan de kook laten komen.
Soep fijnmaken met de staafmixer.
Terug aan de kook brengen en op smaak brengen.
Eventueel de soep wat bijbinden met allesbinder.
Doe in elk bord een lepel zure room en giet daarop de soep.

En:

Franse brood-Knoflooksoep

Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood

Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53126677
Ik heb ook een heel lekker recept!
Het is als volgt:

Ingredienten:
  • Pan met water
  • 2 bouillonblokjes
  • Pak boerensoepgroenten van de Super
  • Vermecelli

    Bereiding:
    Zet de pan op het vuur
    Flikker alles in de pan
    Even laten koken en smullen maar
  •   woensdag 12 september 2007 @ 18:15:30 #3
    165848 SoupNazi
    No soup for you!
    pi_53126760
    Soep.
    A.F.C. Ajax
      woensdag 12 september 2007 @ 18:21:29 #4
    161041 DaantjeF
    Tijdelijk aanwezig.
    pi_53126886
    Soep is op z'n tijd wel lekker ja.

    Mijn moeder maakt erg lekkere linzensoep afentoe, maar deze soep is de beste die ik ooit geproefd heb:

    ( voor 4 personen )


    Thaise soep met kokos, limoen en kurkuma

    Ingrediënten:

    2 knoflookteentjes, gepeld & fijngehakt
    2 sjalotten, gesnipperd
    30 gram geelwortel of 1 tl kurkuma poeder
    250 ml kokosmelk
    4 kaffirblad, gescheurd
    200 gram kipfilet in reepjes
    4 el vissaus
    2,5 el limoensap
    1 tl rietsuiker of palmsuiker
    2 takjes koriander


    Eet smakelijk...

    Life is what happens to you, while you're busy making other plans...
    pi_53127564
    Heerlijk soepen! Ik kan er geen genoeg van krijgen!

    De volgende soep vind ik erg lekker (is ook erg machtig).

    Kaassoep
    Ingr.
    200 gr gehakt
    klontje boter
    1 l water
    2 bouillonblokken
    1 klein pakje boursin
    4 kuipjes smeerkaas a 200 gr
    600 gr paprika's
    1 grote ui
    1 kleine prei
    verse bieslook
    peper
    cayennepeper

    Bereiding
    Snijd de uien fijn, de paprika's in blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de bieslook. Verhit de boter. Kruid het gehakt en braad het rul in de boter. Fruit de uien met de prei. Voeg de paprikablokjes toe en laat het geheel smoren met de deksel op de pan. Kook de bouillon en voeg de boursin toe. Voeg na elkaar de smeerkazen toe en zorg ervoor dat de kazen volledig gesmolten zijn. Strooi er bieslook overheen en heel veel peper en cayennepeper.
    .: Let epsilon be smaller than zero :.
    pi_53127963
    dit zijn niet zomaar soepen...klinkt erg lekker
    And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
    The wisdom that the old can't give away
    pi_53128018
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 19:05 schreef miss_sly het volgende:
    dit zijn niet zomaar soepen...klinkt erg lekker
    Dit zijn zeker niet zomaar soepen! Vooral mijn recept is werkelijk fenomenaal!!!
    pi_53128168
    die van de OP klinkt erg spannend!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_53128841
    Heeft iemand een lekker recept voor paprikasoep??
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_53501788
    quote:
    Op woensdag 12 september 2007 19:35 schreef DarkElf het volgende:
    Heeft iemand een lekker recept voor paprikasoep??
    Zelf gevonden en gemaakt.
    Recept:
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 21:45 schreef DarkElf het volgende:
    Vanavond gemaakt, en tis erg lekker:

    Rode paprikasoep met zure room

    Ingredienten (voor 4 personen)

    1 ui
    3 rode paprika's
    25 gram boter
    2 theelepels milde paprikapoeder
    2 eetlepels bloem
    1,5 liter kruidenbouillon
    zout en peper
    4 eetlepels zure room
    enkele stengeltjes bieslook

    Bereiding

    Ui schoonmaken en klein snijden.
    Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
    Ui en paprika in de boter smoren; paprikapoeder en bloem erdoor roerenen op een zacht vuurtje even laten drogen.
    De koude bouillon toevoegen en onder af en toe roeren aan de kook brengen.
    25 minuten zachtjes laten koken.
    Ondertussen de bieslook wassen en versnipperen
    De soep met de staafmixer fijnmaken en op smaak brengen met zout en peper.
    Serveer de soep met apart de zure room en de versnipperde bieslook.


    Ik heb alleen nog wat pili-pili poeder erdoorheen gegooid om het wat up te spicen
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_53502583
    Chinese tomatensoep

    Ingrediënten (4 pers.):
    1 potje kippenbouillon
    1 pakje tomato fritto
    2 kippenbouillonblokjes
    3/4 l appelmoes
    4 volle el suiker
    1 volle el kaneel

    Doe de appelmoes in een schaal en voeg de suiker en de kaneel toe: goed doorroeren. Maak de kippenbouillon klaar zoals op de pot staat. Voeg de bouillonblokjes erbij, en als de soep heet is de tomato fritto erbij en goed doorroeren. Opnieuw warm laten worden en tot slot de "aangemaakte" appelmoes erbij. Als de soep goed heet is, eet smakelijk
      woensdag 26 september 2007 @ 23:23:26 #12
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_53502866
    suiker en kaneel?!
    dat er appelmoes door chinese tomatensoep gaat, heb ik wel vaker gehoord, maar suiker en kaneel is nieuw voor me!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_53503471
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 23:23 schreef Muck het volgende:
    suiker en kaneel?!
    dat er appelmoes door chinese tomatensoep gaat, heb ik wel vaker gehoord, maar suiker en kaneel is nieuw voor me!
    Mja ik heb het zo van een vriendin gekregen en heb me gewoon aan het recept gehouden, vind het wel lekker. Je moet wel zorgen dat de kaneel niet gaat overheersen dus proef de appelmoes even: je moet zoete appelmoes met een vleugje kaneel proeven maar deze hoeveelheden gaat prima..
    pi_53506157
    italiaanse minestrone soep (de makkelijke / snelle versie) :

    Voor 4 liter soep (ja sorry ik kan soep nooit 'in het klein' maken):
    300 gram rundergehakt
    2 ons parmaham
    1 gele paprika
    1 kleine courgette
    2 uien
    1 bakje kastagne champignons
    een flinke hand zwarte olijven in ringen gesneden
    1blikje tomatenpurree
    1 blikje hele tomaten op sap.
    100 a 150 gram pasta (bijvoorbeeld vlindertjes of tortelini's)
    verse oregano
    4 liter runderbouillon

    En hoe maak je het ?
    Gehakt aanmaken met ei, panneermeel, peper, zout en oregano. Balletjes draaien en aanbakken in olijfolie, op het eind ook een paar ons parmaham in reepjes meebakken.
    Lekker grote stukken groente erdoor: gele paprika, courgette, ui, champignons, zwarte olijven (ringen) en kort meebakken. Blikje tomatenpuree erdoor en dit even goed doorroeren en meefruiten.
    Boullion erbij.
    Blikje tomaten (of verse) van die grote hele stukken. Pasta (vlindertjes of bijvoorbeeld tortelini's) erdoor koken. afmaken met verse oregano
    stokbrood erbij eten met lekkere tapenade.


    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_53508218
    TVsoeP!

    Die wortel-sinaasappelsoep uit de OP klinkt heerlijk!

    Ik vind het wel altijd lastig om voor mijzelf een lekkere soep uit het niets te maken. Met een liter doe ik drie dagen en, hoe heerlijk de soep ook is, daarna wil ik wel eens wat anders. En met invriezen is de vriezer meteen vol.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 27-09-2007 10:07:35 ]
    Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
    Dan heb je safe = condoom
    Double dutch = condoom en pil
    quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
    pi_53508219
    Mijn moeder had gisteren courgettesoep gemaakt, echt heeeeerlijk.
    Ik heb alleen geen recept
    pi_53508908
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 10:01 schreef Koningin het volgende:
    Mijn moeder had gisteren courgettesoep gemaakt, echt heeeeerlijk.
    Ik heb alleen geen recept
    Ik wel! Voor een litertje of anderhalf:

    Fruit een uitje glazig. Doe hier vervolgens in blokjes gesneden courgette bij en breng op smaak met peper en zout. Als de handel gaar is voeg je een liter liter bouillon toe. Daarna de staafmixer er in en laat maar draaien totdat je een egale soep hebt. Vervolgens giet je er een kartonnetje room of roomculinaire of zo doorheen. Lekker nog even door laten pruttelen en serveren met in reepjes gesneden gekookte achterham er door.
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_53509585
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 10:30 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ik wel! Voor een litertje of anderhalf:

    Fruit een uitje glazig. Doe hier vervolgens in blokjes gesneden courgette bij en breng op smaak met peper en zout. Als de handel gaar is voeg je een liter liter bouillon toe. Daarna de staafmixer er in en laat maar draaien totdat je een egale soep hebt. Vervolgens giet je er een kartonnetje room of roomculinaire of zo doorheen. Lekker nog even door laten pruttelen en serveren met in reepjes gesneden gekookte achterham er door.
    Ik doe t anders: uitje bakken, als ie glazig is nog even een minuutje een theelepeltje kerrie meebakken, dan 2 courgettes in dunne plakjes erbij en die ongeveer 2 cm onder de bouillon zetten (als je begrijpt wat ik bedoel )
    Doorkoken totdat de courgette gaar is en pureren. Hij wordt zo mooi glad en zacht dat je eigenlijk geen room meer nodig hebt! Of een klein likje creme fraiche voor de mooi.

    Zo, is dat even een zorgvuldig uitgewerkte tvp!
    pi_53514319
    Ook heerlijk:

    Chilisoep
    ingredienten:
    400 gr gehakt
    1 l water
    2 1/2 bouillonblokken
    2 kleine blikken linzen
    2 grote uien
    1 groene paprika
    250 gr champignons
    1 zakje chilipoeder
    klontje boter
    beetje knoflook
    eventueel wat prei of een paar wortels


    bereidingswijze:
    Snijd de uien grof en de knoflook fijn. Verhit de boter en fruit de uien en de knoflook. Haal dit uit het vet. Kruid het gehakt met wat chilipoeder en zout en braad het rul in het overgebleven vet. Maak het goed los met een vork. Giet de linzen af en voeg ze bij het gehakt toe. Kook de groenten even in het water met de bouillonblokken. Voeg dan het gehakt en de linzen toe. Laat dit nog 15 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met chilipoeder. Dien het op met stokbrood.
    .: Let epsilon be smaller than zero :.
    pi_53539130
    Vanavond maken:


    Spaanse maaltijdsoep

    Ingredienten voor 4 personen:
    - 100 g chorizo
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 1 gesnipperde ui
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 theelepel chilipoeder
    - 300 gram vastkokende aardappelen, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    - 250 gram panklare prei
    - 2 runderbouillontabletten
    - 1 pot witte bonen à 720 gram
    - 1 voorgebakken ciabatta
    - 2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding
    Bak de chorizo al omscheppend in een soeppan circa 5 minuten in de hete olie. Neem de worst uit de pan en bak de ui met de knoflook 3 minuten in het hete bakvet.
    Voeg het chilipoeder en de aardappelen toe en bak ze 5 minuten mee. Schep de prei erdoor en bak alles nog 2 min. Voeg 1 1/4 l water, de bouillontabletten, de bonen en de chorizo toe en breng alles aan de kook. Kook de soep in circa 15 minuten. gaar.

    Broodje erbij met wat boter.

    Ben benieuwd
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      vrijdag 28 september 2007 @ 12:07:07 #21
    26400 wijsneus
    Radicaal Democraat
    pi_53540457
    quote:
    Lewis Carroll, Alice in Wonderland
    "Beautiful soup, so rich and green
    Waiting in a hot tureen!
    Who for such dainties would not stoop?
    Soup of the evening, beautiful soup!
    Beautiful soup! Who cares for fish
    Game, or any other dish?
    Who would not give all else for two
    Pennyworth of beaut.v.p.iful soup?"
    Siamo Tutti Antifascisti!
    pi_53548064
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 11:19 schreef DarkElf het volgende:
    Vanavond maken:

    Spaanse maaltijdsoep
    Oeh, die lijkt me heel lekker!
      vrijdag 28 september 2007 @ 20:35:08 #23
    26400 wijsneus
    Radicaal Democraat
    pi_53553540
    Goulashsoep

    Een van mijn favo soepen. Duurt wel even voor hij klaar is, maar op deze soep wacht ik graag. Perfect voor de zondag, om een uur of half 4 beginnen met koken. Ik heb het recept een klein beetje aangepast, voornamelijk omdat wij geen varkensvlees eten (grote krijgt er een slechte huid van) en ik een schijthekel heb aan vermicelli. Voor 4 personen:

    Ingredienten:

    1 of twee kipfiletjes (was 400 gr hamlappen)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 rode paprika
    2 groene paprika's (ik gooi er zelf meestal 1 gele en 1 groene door)
    1 winterwortel
    600 gram aardappelen
    40 gram boter
    1 eetlepel paprikapoeder (mild)
    1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
    1 bouillontablet
    (2 eetlepels vermicelli)
    1 eetlepel maizena
    1dl melk
    1/8 liter zure room

    bereidingswijze

    Snijd het vlees in dobbelstenen. Maak de groenten schoon; snipper de uien en de knoflook, snijd de paprika in stukjes, de wortel in plakjes en de aardappelen in stukken van ca. 3cm.

    Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de gesnipperde uien en de knoflook toe en strooi de paprikapoeder erover. Laat het geheel nog ca 2 minuten zachtjes bakken; roer af en toe.

    Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe en bak ze ca. 3 minuten mee.

    Roer de tomatenpuree, 1,5 lier (heet) water, de bouillontablet door het groente-vleesmengsel en breng de vloeistof aan de kook.

    (Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk het volgende is. Als je je niet aan de gestelde tijd houdt is de soep lang zo lekker niet. Deze soep heeft tijd nodig)

    Laat de soep 1 uur zachtjes koken (voeg eventueel 10 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de vermicelli toe)

    Breng de soep op smaak met zout en peper.

    Roer de maizena glad met de melk en schenk het mengsel al roerende bij de soep tot hij licht gebonden is. Geef de zure room erbij en serveer de soep met brood.

    Eetsmakelijk!
    Siamo Tutti Antifascisti!
      zondag 11 november 2007 @ 19:51:39 #24
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54533895
    Bij deze ook een linkje naar deel 1
    Het SOEP topic
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 11 november 2007 @ 23:50:09 #25
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54540359
    Jij blijft ook aan het dicht gooien zeg!

    Maar goed. Ik wil dus even mededelen dat ik vandaag een uitermate interessant soepje in elkaar gedraaid heb.

    Ingrediënten:

    - 1 pompoen.
    - 1 winterpeen.
    - 2 groentebouillonblokken.
    - knoflook.
    - veel peper.
    - zout.
    - 3 flinke bosuien.
    - 4 zoete aardappels.
    - flink blok feta.
    - 200 gram gerookte kip.




    Pompoen en winterpeen koken met zout, VEEL peper, knoflook(poeder , ja, ik was lui!) en bouillonblokken, dan pureren en gekookte aardappel, verse bosui, gerookte kip en brokjes feta er doorheen. Eten met een beetje naanbrood (met koriander en knoflook) erbij en je hebt DE perfecte zondagavondmaaltijd aller tijden.
      zondag 11 november 2007 @ 23:54:13 #26
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54540448
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 23:50 schreef renzell het volgende:
    Jij blijft ook aan het dicht gooien zeg!
    ja, soms doet een mens ineens wat vreemds met soep-topics
    quote:
    Maar goed. Ik wil dus even mededelen dat ik vandaag een uitermate interessant soepje in elkaar gedraaid heb.

    Ingrediënten:

    - 1 pompoen.
    - 1 winterpeen.
    - 2 groentebouillonblokken.
    - knoflook.
    - veel peper.
    - zout.
    - 3 flinke bosuien.
    - 4 zoete aardappels.
    - flink blok feta.
    - 200 gram gerookte kip.




    Pompoen en winterpeen koken met zout, VEEL peper, knoflook(poeder , ja, ik was lui!) en bouillonblokken, dan pureren en gekookte aardappel, verse bosui, gerookte kip en brokjes feta er doorheen. Eten met een beetje naanbrood (met koriander en knoflook) erbij en je hebt DE perfecte zondagavondmaaltijd aller tijden.
    klinkt lekker
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      zondag 11 november 2007 @ 23:57:12 #27
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54540511
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 23:54 schreef Muck het volgende:
    ja, soms doet een mens ineens wat vreemds met soep-topics
    Het zij u vergeven.
      zondag 11 november 2007 @ 23:59:24 #28
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_54540560
    quote:
    Op zondag 11 november 2007 23:57 schreef renzell het volgende:

    [..]

    Het zij u vergeven.
    pfiew, gelukkig maar
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_54597778
    Vanavond ga ik Mexicaanse tomatensoep maken::

  • Pot basis voor gebonden tomaten soep

  • paar verse tomaten

  • twee grote rode paprika's

  • blikje kidney bonen

  • blikje mais

  • mager rundergehakt

  • chilipoeder, peper en zout


  • Gehakt rul bakken met wat chilipoeder en peper en zout, de soep basis erbij met de aangegeven hoeveelheid water, verse tomaten in stukjes erbij, paprika in stukjes erbij, mais en bonen erbij en lekker laten doorwarmen allemaal.


  • In soepkop gooien, geraspte kaas erover, dotje creme fraiche (als je dat wilt) en ernaast nachos met salsasaus of ciabatta met wat boter.


    Geen idee of het lekker is maar goed, dat zie ik dan wel weer.
  • ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      dinsdag 20 november 2007 @ 09:46:44 #30
    175104 Fruppel
    Okay D Elmo voor jou ;)
    pi_54732757
    En en en was het een lekker soepie DarkElf, ben wel benieuwd klink lekker!

    Hmm soep !!
    pi_54757724
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 10:57 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Ik doe t anders: uitje bakken, als ie glazig is nog even een minuutje een theelepeltje kerrie meebakken, dan 2 courgettes in dunne plakjes erbij en die ongeveer 2 cm onder de bouillon zetten (als je begrijpt wat ik bedoel )
    Doorkoken totdat de courgette gaar is en pureren. Hij wordt zo mooi glad en zacht dat je eigenlijk geen room meer nodig hebt! Of een klein likje creme fraiche voor de mooi.

    Zo, is dat even een zorgvuldig uitgewerkte tvp!
    Ik wil broccoli-soep maken vanaaf, zou ik dat ook op die manier kunnen doen? En wat voor bouillon moet ik gebruiken?
    pi_54757744
    quote:
    Op dinsdag 20 november 2007 09:46 schreef Fruppel het volgende:
    En en en was het een lekker soepie DarkElf, ben wel benieuwd klink lekker!

    Hmm soep !!
    Ja het was zeker een lekker soeppie, en erg vullend ook. Goeie stevige kost zeg maar.

    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      woensdag 21 november 2007 @ 13:43:42 #33
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54759534
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 12:19 schreef SeaOfLove het volgende:

    Ik wil broccoli-soep maken vanaaf, zou ik dat ook op die manier kunnen doen? En wat voor bouillon moet ik gebruiken?

    Kan op precies dezelfde manier. Behalve een uitje, is wat knoflook er ook lekker bij vind ik. Kerrie kun je eventueel vervangen door iets anders, bijvoorbeeld cayennepeper. Room kán, maar hoeft inderdaad niet. Oh, en ik zou gewoon groentebouillonblokken gebruiken.
    pi_54759625
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:43 schreef renzell het volgende:

    [..]

    Kan op precies dezelfde manier. Behalve een uitje, is wat knoflook er ook lekker bij vind ik. Kerrie kun je eventueel vervangen door iets anders, bijvoorbeeld cayennepeper. Room kán, maar hoeft inderdaad niet. Oh, en ik zou gewoon groentebouillonblokken gebruiken.
    Had net al boodschappen gedaan, en dus groente-bouillonblokjes gekocht, dus dat komt mooi uit. Knoflook gaat er ook in, lekker.

    Wrom geen kerrie? Is dat echt geen combi met broccoli?
    pi_54759651
    iemand het recept voor een gewone knoflook soep voor mij?
    ben wel benieuwd, heb dat nog nooit gegeten
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      woensdag 21 november 2007 @ 13:51:47 #36
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54759719
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:47 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Had net al boodschappen gedaan, en dus groente-bouillonblokjes gekocht, dus dat komt mooi uit. Knoflook gaat er ook in, lekker.

    Wrom geen kerrie? Is dat echt geen combi met broccoli?

    Nee hoor, niet perse niet. Ik bedoelde meer; het kán ook iets anders zijn. Hoeft niet, kán.
    pi_54759784
    Ik zou idd geen kerrie doen bij broccoli. Cayennepeper of paprikapoeder lijkt mij een goeie.
    pi_54759808
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
    iemand het recept voor een gewone knoflook soep voor mij?
    ben wel benieuwd, heb dat nog nooit gegeten
    Die ik had gemaakt in het knoflook-topic is vrij basic, en was erggg lekker. Alleen niet zoveel room erin doen als aangegeven staat.

    Ik ga het vrijdag voor de derde keer maken
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]




    Ingredienten:

    10-12 teentjes knoflook
    1 l runderbouillon
    1/4 l slagroom
    1 eetlepel maizena
    peper en zout
    handvol croutons
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:
    Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen


    [ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:00:06 ]
    pi_54759955
    Tnx CF en Renzell, ga zo maar eens beginnen

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:03:29 ]
    pi_54762487
    Broccoli-soep gelukt, echt superlekker. Alleen iets te veel peper voor dochterlief denk ik

    Receptje:

    500 gr broccoli
    2 teentjes knoflook
    wat cayenne peper
    wat korianderblad
    2 groente-bouillonblokjes

    Broccoli klein snijden, in een pan met ik denk iets meer dan een liter water, peper en koriander erbij en 2 teentjes geperste knoflook.
    Koken tot de broccoli gaar is. Even een beetje afkoelen, mocht het dan mis gaan met de staafmixer dat je dan niet onder de brandblaren zit.
    Staafmixer erdoorheen en voila een heerlijke soep.

    [ Bericht 61% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2007 13:30:57 ]
      vrijdag 23 november 2007 @ 12:25:23 #41
    3142 m@x
    Do, a deer, a female deer
    pi_54799308
    Oeh soep, lekker

    Uiensoep a la mijn m@m@:

    - 350 gram magere rundergehakt
    - 1 kilo gesneden uien
    - preiringetjes van één prei
    - 4 hardgekookte eieren
    - witte rijst
    - bouillontabletten
    - ketjap manis
    - selderie
    - aardappelsblokjes (ongekookt)

    Je rult de gehakt in de pan en voegt daarna de uiringen toe. Die bak je mee met de gehakt totdat ze glazig zijn. Vervolgens drop je het mengsel in een soeppan en voeg je water (ongeveer 2 liter) de bouillontabletten (4 stuks) en een scheutje ketjap manis toe. Daarna gooi je de aardappelblokjes erbij. De selderie knip je met de schaar fijn en die strooi je er doorheen. Even goed roeren en het geheel door laten koken totdat de aardappels gaar zijn. Ondertussen bereid je de witte rijst zoals het volgens de verpakking moet en kook je de eieren. Je serveert het geheel als volgt: je doet een flinke schep rijst op een diep bord en giet daar de soep (en natuurlijk de vulling) overheen. De eieren snij je in middelgrote stukken en leg je bij de rest op je bord. Eventueel wat sambal erbij en gebakken uitjes er overheen strooien.
    Oops! Did I just roll my eyes out loud?
    ♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
    ♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
    pi_54800836
    quote:
    Op vrijdag 23 november 2007 12:25 schreef m@x het volgende:
    Oeh soep, lekker

    Uiensoep a la mijn m@m@:

    - 350 gram magere rundergehakt
    - 1 kilo gesneden uien
    - preiringetjes van één prei
    - 4 hardgekookte eieren
    - witte rijst
    - bouillontabletten
    - ketjap manis
    - selderie
    - aardappelsblokjes (ongekookt)

    Je rult de gehakt in de pan en voegt daarna de uiringen toe. Die bak je mee met de gehakt totdat ze glazig zijn. Vervolgens drop je het mengsel in een soeppan en voeg je water (ongeveer 2 liter) de bouillontabletten (4 stuks) en een scheutje ketjap manis toe. Daarna gooi je de aardappelblokjes erbij. De selderie knip je met de schaar fijn en die strooi je er doorheen. Even goed roeren en het geheel door laten koken totdat de aardappels gaar zijn. Ondertussen bereid je de witte rijst zoals het volgens de verpakking moet en kook je de eieren. Je serveert het geheel als volgt: je doet een flinke schep rijst op een diep bord en giet daar de soep (en natuurlijk de vulling) overheen. De eieren snij je in middelgrote stukken en leg je bij de rest op je bord. Eventueel wat sambal erbij en gebakken uitjes er overheen strooien.
    da's gewoon een opgepimpte saotosoep!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      vrijdag 23 november 2007 @ 13:46:01 #43
    3142 m@x
    Do, a deer, a female deer
    pi_54800872
    Zou best kunnen. Het is een recept wat al heel lang in de familie is. En die familie komt deels uit Indonesië en Suriname, dus de kans is groot dat ze het daar opgepikt hebben. Hij is in ieder geval erg lekker.
    Oops! Did I just roll my eyes out loud?
    ♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
    ♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
      zondag 25 november 2007 @ 22:53:06 #44
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54837499
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 15:51 schreef SeaOfLove het volgende:
    Broccoli-soep gelukt, echt superlekker. Alleen iets te veel peper voor dochterlief denk ik


    Ik ben ook altijd scheutig met de peper, maar zoonlief lust er dan ook wel pap van, van peper.
    Fijn dat ie gelukt is! Ben benieuwd naar die koriander er doorheen. Ook eens proberen misschien.


    M@x, die klinkt goed zeg!!!
    pi_54839815
    Ik heb vandaag een lekkere noedelsoep gemaakt:

    Sjalotjes, geraspte gember en knoflook fruiten
    (kippen)Bouillon en een half blikje kokosmelk erbij, plus een paar lepels rode thaise currypasta

    Even doorkoken, dan pureren, zodat de 'stukjes' weg zijn

    Een uit elkaar geplukt kipfiletje erbij
    Dunne ringetjes lente-ui en rode peper erbij
    Limoenrasp en -sap erbij

    Noedels in een kom overgieten met kokend water, even laten staan, afgieten...

    Noedels en een handvol verse korianderblaadjes bij de soep flikkeren, klaaaaaar!
    pi_55711516
    Zo, tis even zoeken zonder goeie zoekfuctie maar: gevonden !

    Vandaag een simpel broccoli soepje gemaakt, erg lekker
    quote:
    Benodigdheden:

    * 500 gram broccoli
    * 4 sjalotjes of eventueel 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
    * 1 liter bouillon (bijvoorbeeld kippenbouillon)
    * 1/8 liter room
    * 2 eetlepels olijfolie
    * 1 teentje geperste knoflook
    * 2 volle theelepels verse dragon, of 1 volle theelepel gedroogde
    * peper/zout
    * tabasco/worcestershiresaus
    * staafmixer

    Bereiding:

    Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt. Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken. Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover. Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_55718794
    Afgelopen weekend heb ik lekkere pompoensoep gemaakt

    Je hebt nodig:
    1 butternut pompoen (dat zijn deze), geschild en in grove stukken gesneden.
    1 ui, fijngehakt
    1 teen knoflook, fijngehakt
    1 eetlepel koenjit
    1 eetlepel ketoembar
    1 liter kippenbouillon
    olijfolie
    peper en zout
    eventueel verse koriander
    eventueel 125 ml crème fraîche

    Fruit de ui en knoflook in een soeppan aan in de olijfolie. Als ze glazig zijn doe je de stukken pompoen erbij en de bouillon. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 à 25 minuten doorkoken. Als de pompoen zacht is haal je de staafmixer erdoor tot het een gladde soep is. Dan doe je de koenjit en ketoembar erdoor, en als je er een romigere soep van wil maken de crème fraîche. Even proeven, en naar smaak peper en zout toevoegen. Garneren met een handje fijngehakte verse koriander.
    pi_55739849
    Ik heb met de kerst mosterdsoep gemaakt! Was goed gelukt en best makkelijk te maken.
    pi_55740127
    quote:
    Op donderdag 3 januari 2008 09:36 schreef Koningin het volgende:
    Ik heb met de kerst mosterdsoep gemaakt! Was goed gelukt en best makkelijk te maken.
    Recept .
    pi_56078234
    nou das raar? ik had hier straks gepost
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')