Oh dit gaan we een keer makenquote:Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
Pollo Con Ajo (4 pers)8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte ong. 25/30 tenen knoflook olijfolie zonnebloemolie zout rode peper tijm laurier paprikapoeder grof gesneden rauwe aardappelen
kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden
flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is
Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
(+/- 1 uur)
serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm![]()
Ik heb naar het menu ziten loeren, maar ik vind het niet echt lekker klinken allemaal. Komt misschien ook omdat ik de helft van de dingen die op het menu staan, niet eet.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Jaquote:Op vrijdag 1 juni 2007 09:07 schreef xxjosjex het volgende:
Knoflooksoep? Iemand al geprobeerd??
Gaat dat niet schiften?quote:Op woensdag 25 juli 2007 14:05 schreef Vanyel het volgende:
De basis van lekkere knoflooksoep is heel simpel: ong. een bol per persoon en lekker lang laten koken, zodat de smaak zacht wordt. Kruidenbuiltje meekoken, binden kan (ja heus) met mayo.
Als topping een beetje shoarma erover voor het jolige effect maakt al een prima soepie
Jaquote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Receppieeeeeeeeeequote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Fijne sitequote:Op woensdag 25 juli 2007 16:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Oei zat even te googlen op knoflooksoep en kwam bij deze site terecht http://www.alken.nl/garlic/
Echt veel gerechten met knoflook staan erop![]()
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.quote:
quote:Op woensdag 25 juli 2007 18:49 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.
Ik heb het wel eens zo gegeten en geen schiftje aan de lucht.
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.quote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
Yepz, dacht eerst nog van zal ik het bij de bouillon doen, maar aangezien ik dit nog nooit eerder gemaakt en geproefd had, besloot ik me voor de verandering eens aan het recept te houden.quote:Op woensdag 25 juli 2007 20:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.
Je kookt eerst de knoflook. Gewoon in water? En dat water gooi je weg daarna? Of zie ik het verkeerd
Ik weet niet wat je met lobbig bedoelt, maar ik merkte niks van de maizena verderquote:Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef ColdFeet het volgende:
SoL, lekker bezig! Wordt het niet erg lobbig van maizena?
Als rasechte knoflookfanaat moet ik dit natuurlijk ook een keertje gaan proberen
Ja weet je, 't is niet echt een recept ofzoquote:Op woensdag 18 juli 2007 12:50 schreef MarkDeMagiėr het volgende:
[..]
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....
Daar gaan 2 teentjes knoflook in, in het recept in mijn post een hele bol!quote:Op maandag 30 juli 2007 14:29 schreef D-BaZz het volgende:
Laatst gemaakt en het was zeker de moeite waard! Zoet ijs met een duidelijke knoflooknasmaak. Overigens dit recept ervoor gebruikt.
quote:
jezelf quoten is zó not donequote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
ik heb een volle bol knoflook in de olie gedaan samen met tijm. dat laat ik er altijd inzitten. ik wist het dus ook totaal niet, maar bij de vorige fles is het ook gewoon goed gegaan. voor alle zekerheid doe ik er nu wel wat citroen door. (ik eet die knoflook trouwens niet, die in die fles zit)quote:Op dinsdag 31 juli 2007 15:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.
Ik heb hier ook een fles zelfgemaakte knoflookolie staan maar daar zit verder geen knoflook meer in (knoflook in olie gekookt, van de knoflook knoflookpuree gemaakt en de overgebleven olie in een fles gedaan)
Leg ze in een plastic zak in een bak met koud water, dan ontdooien ze veel sneller.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 17:00 schreef sampoo het volgende:
Mmmmm. Wat smaakt die boterham die ik nu eet toch lekker als je tegelijkertijd een beetje op CUL zit te lezen.![]()
Over een uur of twee zijn de kippenpoten ontdooit en kan ik ook "proper" beginnen te koken.![]()
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....quote:Op dinsdag 31 juli 2007 18:37 schreef lemonlime het volgende:
Hier een heerlijk recept voor knoflookolie..
<knip>
de recepten die ik heb komen uit kruidenboeken. Alledrie boeken zeggen dat je de olie in een goed afgesloten fles in een donkere omgeving moet plaatsen en dan twee weken laten trekken. Elke dag de fles een keertje goed omdraaien en een beetje schudden. Na twee weken is de olie klaar voor gebruik. Daar staat dus niets van koken en de gevaren van knoflook in. Ik heb de olie ook zo gemaakt, hij was heerlijk en we leven nog steedsquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 10:41 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....
Bij mij liggen er gewoon een paar bolletjes op de vensterbank, naast de rozemarijn en de basilicum.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 20:03 schreef Innocence het volgende:
Hoe bewaren jullie eigenlijk knoflook? het is nu al de zoveelste keer dat ik in een keukenkastje kijk en de bollen helemaal verrot zijn, dus volgensmij doe ik iets fout...
Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellupquote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |