Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.quote:
Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.![]()
quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:38 schreef David het volgende:
ik eet altijd knoflook met mijn lief, dus geen problemen op dat vlak.
Ik eet het vrijwel in alles, pastasauzen, ovengerechten, aardappelpuree, etc.
Wat echt lekker is om een mooie (vulbare) oliefles te kopen, die te vullen met een stuk of 20 knoflookteentjes (liefst in schijfjes of zo), eventueel rode pepers in slierten, en olijfolie, en dan een paar dagen laten marineren. Ideaal voor op de pizza, maar eigenlijk voor alles
Klopt, zie dit artikelquote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Sterker nog, dat stond al in de OPquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:42 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.
En sowieso: je moet wel echt veel knoflook eten om zo te stinken dat iemand het op een meter afstand ruikt. Enige devies is: altijd samen met je lief knoflook eten. Want zoenen met een knoflookbekkie, dat kan echt niet.![]()
Oh en SHE: het is goed voor je bloed en vaten, en als gevolg daarvan krijg je er ook een heel mooi velletje van. Het vermelden waard, vind je niet?
hmm weer wat geleerd...quote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
[..]
![]()
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Hier hebben ze het nota bene over het consumeren van de knoflook zelf... terwijl het mij om de smaak van de olie gaat (de knoflook gooi ik gewoon weg)... ik denk dat ik me echt geen zorgen hoef te maken hoorquote:In de nieuwsgroep nl.culinair komt regelmatig een discussie terug over het bewaren van reeds gepelde knoflooktenen. Een optie om dit te doen is de knoflooktenen in een potje met olie te bewaren. Juist dit punt is regelmatig onderwerp van discussie, omdat er een hardnekkig verhaal de ronde doet dat hierdoor botulisme kan ontstaan. Omdat je botulisme niet kunt zien, proeven, of ruiken en de afloop mogelijk dodelijk kan zijn bestaat er toch enige vrees.
Uit onderzoek is echter het volgende naar voren gekomen: (citaat uit walm nr. 3/1991)
"Wie kijkt naar de cijfers van het voorkomen van botulisme bij mensen (30 gevallen per jaar op een VS bevolking van 250 miljoen!, Geen Nederlandse gevallen sinds 1945) moet concluderen dat de bedreiging serieus, maar piepklein is..
Onze aanbeveling: ga gewoon door met het maken en consumeren van knoflook in olie maar houdt het product permanent gekoeld." Dit lijkt een aardige conclusie. Doe hetzelfde als andere producten die op deze wijze bewaard worden (feta of olijven): bewaar het goedje niet te lang.
Bron: goodfeeling.nl
Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.quote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
[..]
![]()
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Hahaha, ik word altijd raar angekeken als ik dat beweerquote:Op donderdag 31 mei 2007 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet gewoon schijt hebben aan de knoflooklucht, het is een teken van culinaire superieuriteit.
Dat lijkt me dan een perfecte oplossing! Zelf knoflookazijn maken levert inderdaad ook geen problemen op.quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.
Heb ooit eens een recept gehad van knoflook-kip. Hierbij waren de twintig tenen knoflook en de kip toch wel de hoofdingredienten, dus bij deze.quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:10 schreef mvdlubbe het volgende:
Dit topic heeft een flinke dosis potentie! Het komt vrijwel niet voor dat hier in huis zonder knoflook wordt gekookt. Als 'hoofdingredient' is het nog niet gesignaleerd maar wie weet!
Ahh, de geur van verse knoflook uit de pan.
Gaat ook goed op de BBQ!quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:35 schreef SHE het volgende:
Stel, je bent een viezerik dan kun je ook eens gepofte knoflook proberen.
Het is werkelijk goddelijk op een stuk ciabatta of stokbrood. Wel lekker royaal zijn met de zout
Paar bollen knof
Olijfolie
Zout
tabasco
Verwarm je oven op ong. 160 graden.
Snijd de bollen bovenaf af, zodat je de teentjes zit zitten ( puntje eraf dus )
De rest laat je intact.
Zet de bollen op een ovenvaste schaal; flink wat zout erover, flink wat olie en een scheut water
Dek af met folie ( alu dus)
Laat de bollen in een uur garen.
En dan komt het leukste!
Pak een stuk brood, frot een teentje ( of 2 ) uit de bol, en smeer uit over je broodje. Beetje zout , beetje tabasco![]()
Ok, ik heb het recept iets aangepast ( we hebben net gegeten en het was fucking fabulous!!!! )quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
Pollo Con Ajo (4 pers)8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte ong. 25/30 tenen knoflook olijfolie zonnebloemolie zout rode peper tijm laurier paprikapoeder grof gesneden rauwe aardappelen
kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden
flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is
Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
(+/- 1 uur)
serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm![]()
Pizzabodem beleggen met flinterdunnen plakjes nieuwe aardappel, die je eerst door een mengseltje van olie en uitgeperste knoflook hebt gehaald. Peper en zout erover, wat blaadjes rozemarijn, bakken.quote:
En hoe was de smaak?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:19 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb zojuist knoflookpuree gemaakt en er stond in het recept dat de knoflook niet mocht kleuren..
Nu bleek alleen dat zelfs het kleinste pitje te warm was (geen warmhoudtplaatje in de keuken te vinden) maar zou dat uitmaken voor de smaak?
Of is het alleen dat een witte knoflookpuree er mooier uitziet?
opnieuw doen is op het moment even geen optie, 30 teentjes knoflook pellen en weer 3 kwartier in een beetje olie laten pruttelen gaat niet lukken aangezien ik over een kwartiertje het eten op tafel moet hebben staan..
Lekker zacht, bijna zoetig (misschien omdat de knoflook iets te warm was geworden en daarom is gaan carameliseren?) maar smaakte erg goed bij de zeebaars.quote:
Dan ook maar mijn eigen befaamde knoflooksaus:quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:23 schreef SiGNe het volgende:
En meteen ook maar even het recept posten voor mijn befaamde knofloosaus:
Oh dit gaan we een keer makenquote:Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
Pollo Con Ajo (4 pers)8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte ong. 25/30 tenen knoflook olijfolie zonnebloemolie zout rode peper tijm laurier paprikapoeder grof gesneden rauwe aardappelen
kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden
flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is
Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
(+/- 1 uur)
serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm![]()
Ik heb naar het menu ziten loeren, maar ik vind het niet echt lekker klinken allemaal. Komt misschien ook omdat ik de helft van de dingen die op het menu staan, niet eet.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Jaquote:Op vrijdag 1 juni 2007 09:07 schreef xxjosjex het volgende:
Knoflooksoep? Iemand al geprobeerd??
Gaat dat niet schiften?quote:Op woensdag 25 juli 2007 14:05 schreef Vanyel het volgende:
De basis van lekkere knoflooksoep is heel simpel: ong. een bol per persoon en lekker lang laten koken, zodat de smaak zacht wordt. Kruidenbuiltje meekoken, binden kan (ja heus) met mayo.
Als topping een beetje shoarma erover voor het jolige effect maakt al een prima soepie
Jaquote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Receppieeeeeeeeeequote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Fijne sitequote:Op woensdag 25 juli 2007 16:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Oei zat even te googlen op knoflooksoep en kwam bij deze site terecht http://www.alken.nl/garlic/
Echt veel gerechten met knoflook staan erop![]()
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.quote:
quote:Op woensdag 25 juli 2007 18:49 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.
Ik heb het wel eens zo gegeten en geen schiftje aan de lucht.
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.quote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
Yepz, dacht eerst nog van zal ik het bij de bouillon doen, maar aangezien ik dit nog nooit eerder gemaakt en geproefd had, besloot ik me voor de verandering eens aan het recept te houden.quote:Op woensdag 25 juli 2007 20:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.
Je kookt eerst de knoflook. Gewoon in water? En dat water gooi je weg daarna? Of zie ik het verkeerd
Ik weet niet wat je met lobbig bedoelt, maar ik merkte niks van de maizena verderquote:Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef ColdFeet het volgende:
SoL, lekker bezig! Wordt het niet erg lobbig van maizena?
Als rasechte knoflookfanaat moet ik dit natuurlijk ook een keertje gaan proberen
Ja weet je, 't is niet echt een recept ofzoquote:Op woensdag 18 juli 2007 12:50 schreef MarkDeMagiër het volgende:
[..]
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....
Daar gaan 2 teentjes knoflook in, in het recept in mijn post een hele bol!quote:Op maandag 30 juli 2007 14:29 schreef D-BaZz het volgende:
Laatst gemaakt en het was zeker de moeite waard! Zoet ijs met een duidelijke knoflooknasmaak. Overigens dit recept ervoor gebruikt.
quote:
jezelf quoten is zó not donequote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
ik heb een volle bol knoflook in de olie gedaan samen met tijm. dat laat ik er altijd inzitten. ik wist het dus ook totaal niet, maar bij de vorige fles is het ook gewoon goed gegaan. voor alle zekerheid doe ik er nu wel wat citroen door. (ik eet die knoflook trouwens niet, die in die fles zit)quote:Op dinsdag 31 juli 2007 15:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.
Ik heb hier ook een fles zelfgemaakte knoflookolie staan maar daar zit verder geen knoflook meer in (knoflook in olie gekookt, van de knoflook knoflookpuree gemaakt en de overgebleven olie in een fles gedaan)
Leg ze in een plastic zak in een bak met koud water, dan ontdooien ze veel sneller.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 17:00 schreef sampoo het volgende:
Mmmmm. Wat smaakt die boterham die ik nu eet toch lekker als je tegelijkertijd een beetje op CUL zit te lezen.![]()
Over een uur of twee zijn de kippenpoten ontdooit en kan ik ook "proper" beginnen te koken.![]()
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....quote:Op dinsdag 31 juli 2007 18:37 schreef lemonlime het volgende:
Hier een heerlijk recept voor knoflookolie..
<knip>
de recepten die ik heb komen uit kruidenboeken. Alledrie boeken zeggen dat je de olie in een goed afgesloten fles in een donkere omgeving moet plaatsen en dan twee weken laten trekken. Elke dag de fles een keertje goed omdraaien en een beetje schudden. Na twee weken is de olie klaar voor gebruik. Daar staat dus niets van koken en de gevaren van knoflook in. Ik heb de olie ook zo gemaakt, hij was heerlijk en we leven nog steedsquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 10:41 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....
Bij mij liggen er gewoon een paar bolletjes op de vensterbank, naast de rozemarijn en de basilicum.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 20:03 schreef Innocence het volgende:
Hoe bewaren jullie eigenlijk knoflook? het is nu al de zoveelste keer dat ik in een keukenkastje kijk en de bollen helemaal verrot zijn, dus volgensmij doe ik iets fout...
Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellupquote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |