Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.quote:
Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.quote:Op woensdag 30 mei 2007 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Ideaal voor als je de volgende dag ergens een sollicitatiegesprek hebt.![]()
quote:Op woensdag 30 mei 2007 23:38 schreef David het volgende:
ik eet altijd knoflook met mijn lief, dus geen problemen op dat vlak.
Ik eet het vrijwel in alles, pastasauzen, ovengerechten, aardappelpuree, etc.
Wat echt lekker is om een mooie (vulbare) oliefles te kopen, die te vullen met een stuk of 20 knoflookteentjes (liefst in schijfjes of zo), eventueel rode pepers in slierten, en olijfolie, en dan een paar dagen laten marineren. Ideaal voor op de pizza, maar eigenlijk voor alles
Klopt, zie dit artikelquote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Sterker nog, dat stond al in de OPquote:Op woensdag 30 mei 2007 22:42 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dat zou je nog weleens mee kunnen vallen: smaak en geur varieren sterk per bereidingswijze. Van gepofte knoflook ga je minder stinken dan van geperste, om maar eens twee extremen te noemen.
En sowieso: je moet wel echt veel knoflook eten om zo te stinken dat iemand het op een meter afstand ruikt. Enige devies is: altijd samen met je lief knoflook eten. Want zoenen met een knoflookbekkie, dat kan echt niet.![]()
Oh en SHE: het is goed voor je bloed en vaten, en als gevolg daarvan krijg je er ook een heel mooi velletje van. Het vermelden waard, vind je niet?
hmm weer wat geleerd...quote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
[..]
![]()
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Hier hebben ze het nota bene over het consumeren van de knoflook zelf... terwijl het mij om de smaak van de olie gaat (de knoflook gooi ik gewoon weg)... ik denk dat ik me echt geen zorgen hoef te maken hoorquote:In de nieuwsgroep nl.culinair komt regelmatig een discussie terug over het bewaren van reeds gepelde knoflooktenen. Een optie om dit te doen is de knoflooktenen in een potje met olie te bewaren. Juist dit punt is regelmatig onderwerp van discussie, omdat er een hardnekkig verhaal de ronde doet dat hierdoor botulisme kan ontstaan. Omdat je botulisme niet kunt zien, proeven, of ruiken en de afloop mogelijk dodelijk kan zijn bestaat er toch enige vrees.
Uit onderzoek is echter het volgende naar voren gekomen: (citaat uit walm nr. 3/1991)
"Wie kijkt naar de cijfers van het voorkomen van botulisme bij mensen (30 gevallen per jaar op een VS bevolking van 250 miljoen!, Geen Nederlandse gevallen sinds 1945) moet concluderen dat de bedreiging serieus, maar piepklein is..
Onze aanbeveling: ga gewoon door met het maken en consumeren van knoflook in olie maar houdt het product permanent gekoeld." Dit lijkt een aardige conclusie. Doe hetzelfde als andere producten die op deze wijze bewaard worden (feta of olijven): bewaar het goedje niet te lang.
Bron: goodfeeling.nl
Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.quote:Op donderdag 31 mei 2007 00:49 schreef Shlomo het volgende:
[..]
![]()
Ik heb gehoord/gelezen dat het zelf maken van knoflookolie kan leiden tot botulisme (een ernstige voedselvergiftiging). Het heeft geloof ik iets te maken met een bepaalde bacterie die in knoflook kan zitten die geactiveerd wordt door de olie. Hierdoor zouden gifstoffen aangemaakt worden die botulisme kunnen veroorzaken.
Ik geloof dat het wel kan wanneer je de knoflook eerst verwarmt (zodat de bacteriën gegood worden) en daarna pas de olie toevoegt.
Misschien weet iemand anders er meer van?
Ik zou het zelf maken van knoflookolie op deze wijze (hoe goddelijk lekker ook) in ieder geval dus afraden!
On topic: Ben dol op knoflook. Een maaltijd zonder knoflook is geen maaltijd....
Hahaha, ik word altijd raar angekeken als ik dat beweerquote:Op donderdag 31 mei 2007 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet gewoon schijt hebben aan de knoflooklucht, het is een teken van culinaire superieuriteit.
Dat lijkt me dan een perfecte oplossing! Zelf knoflookazijn maken levert inderdaad ook geen problemen op.quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beetje azijn of citroensap toevoegen, Botulisme kan niet ontstaan in een zuur milieu.
Heb ooit eens een recept gehad van knoflook-kip. Hierbij waren de twintig tenen knoflook en de kip toch wel de hoofdingredienten, dus bij deze.quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:10 schreef mvdlubbe het volgende:
Dit topic heeft een flinke dosis potentie! Het komt vrijwel niet voor dat hier in huis zonder knoflook wordt gekookt. Als 'hoofdingredient' is het nog niet gesignaleerd maar wie weet!
Ahh, de geur van verse knoflook uit de pan.
Gaat ook goed op de BBQ!quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:35 schreef SHE het volgende:
Stel, je bent een viezerik dan kun je ook eens gepofte knoflook proberen.
Het is werkelijk goddelijk op een stuk ciabatta of stokbrood. Wel lekker royaal zijn met de zout
Paar bollen knof
Olijfolie
Zout
tabasco
Verwarm je oven op ong. 160 graden.
Snijd de bollen bovenaf af, zodat je de teentjes zit zitten ( puntje eraf dus )
De rest laat je intact.
Zet de bollen op een ovenvaste schaal; flink wat zout erover, flink wat olie en een scheut water
Dek af met folie ( alu dus)
Laat de bollen in een uur garen.
En dan komt het leukste!
Pak een stuk brood, frot een teentje ( of 2 ) uit de bol, en smeer uit over je broodje. Beetje zout , beetje tabasco![]()
Ok, ik heb het recept iets aangepast ( we hebben net gegeten en het was fucking fabulous!!!! )quote:Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
Pollo Con Ajo (4 pers)8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte ong. 25/30 tenen knoflook olijfolie zonnebloemolie zout rode peper tijm laurier paprikapoeder grof gesneden rauwe aardappelen
kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden
flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is
Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
(+/- 1 uur)
serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm![]()
Pizzabodem beleggen met flinterdunnen plakjes nieuwe aardappel, die je eerst door een mengseltje van olie en uitgeperste knoflook hebt gehaald. Peper en zout erover, wat blaadjes rozemarijn, bakken.quote:
En hoe was de smaak?quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:19 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb zojuist knoflookpuree gemaakt en er stond in het recept dat de knoflook niet mocht kleuren..
Nu bleek alleen dat zelfs het kleinste pitje te warm was (geen warmhoudtplaatje in de keuken te vinden) maar zou dat uitmaken voor de smaak?
Of is het alleen dat een witte knoflookpuree er mooier uitziet?
opnieuw doen is op het moment even geen optie, 30 teentjes knoflook pellen en weer 3 kwartier in een beetje olie laten pruttelen gaat niet lukken aangezien ik over een kwartiertje het eten op tafel moet hebben staan..
Lekker zacht, bijna zoetig (misschien omdat de knoflook iets te warm was geworden en daarom is gaan carameliseren?) maar smaakte erg goed bij de zeebaars.quote:
Dan ook maar mijn eigen befaamde knoflooksaus:quote:Op zaterdag 14 juli 2007 20:23 schreef SiGNe het volgende:
En meteen ook maar even het recept posten voor mijn befaamde knofloosaus:
Oh dit gaan we een keer makenquote:Op woensdag 30 mei 2007 20:48 schreef Curiosity het volgende:
Pollo Con Ajo (4 pers)8 stukken kip - geen filet of drumsticks, liefst kipbraadstukken van middelmatige grootte ong. 25/30 tenen knoflook olijfolie zonnebloemolie zout rode peper tijm laurier paprikapoeder grof gesneden rauwe aardappelen
kip kruiden met zout, peper, tijm, paprikapoeder en laurier... flink kruiden
flinke laag olijfolie/zonnebloemolie in de braadpan of wok
kip licht aanbraden tot alles lichtbruin gekleurd is
Kip overhevelen in ovenschaal (tenzij gebruikte braadpan ook in de oven kan), met olie en al. Alle knoflooktenen en de aardappelen toevoegen.
schaal/pan in voorverwarmde oven (160 graden) zetten, tot de kip goed gekleurd is en uit elkaar valt
(+/- 1 uur)
serveren met stokbrood en/of een frisse salade, de knoflook uitsmeren op je stokbrood, hmmmmm![]()
Ik heb naar het menu ziten loeren, maar ik vind het niet echt lekker klinken allemaal. Komt misschien ook omdat ik de helft van de dingen die op het menu staan, niet eet.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Jaquote:Op vrijdag 1 juni 2007 09:07 schreef xxjosjex het volgende:
Knoflooksoep? Iemand al geprobeerd??
Gaat dat niet schiften?quote:Op woensdag 25 juli 2007 14:05 schreef Vanyel het volgende:
De basis van lekkere knoflooksoep is heel simpel: ong. een bol per persoon en lekker lang laten koken, zodat de smaak zacht wordt. Kruidenbuiltje meekoken, binden kan (ja heus) met mayo.
Als topping een beetje shoarma erover voor het jolige effect maakt al een prima soepie
Jaquote:Op woensdag 18 juli 2007 09:05 schreef xxjosjex het volgende:
Iemand hier al wezen eten??
http://www.garlicqueen.nl/
Receppieeeeeeeeeequote:Op woensdag 18 juli 2007 11:27 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb eergisteren tomatensaus gemaakt met o.a. 4 bollen knoflook, een fles witte wijn en 5 blikken tomaten.
Zalig
Fijne sitequote:Op woensdag 25 juli 2007 16:13 schreef SeaOfLove het volgende:
Oei zat even te googlen op knoflooksoep en kwam bij deze site terecht http://www.alken.nl/garlic/
Echt veel gerechten met knoflook staan erop![]()
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.quote:
quote:Op woensdag 25 juli 2007 18:49 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Geen uur doorkoken nadat je de mayo erin hebt gegooid. Dan: nee.
Ik heb het wel eens zo gegeten en geen schiftje aan de lucht.
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.quote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
Yepz, dacht eerst nog van zal ik het bij de bouillon doen, maar aangezien ik dit nog nooit eerder gemaakt en geproefd had, besloot ik me voor de verandering eens aan het recept te houden.quote:Op woensdag 25 juli 2007 20:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Klinkt lekker maar 1 ding begrijp ik niet helemaal.
Je kookt eerst de knoflook. Gewoon in water? En dat water gooi je weg daarna? Of zie ik het verkeerd
Ik weet niet wat je met lobbig bedoelt, maar ik merkte niks van de maizena verderquote:Op woensdag 25 juli 2007 21:37 schreef ColdFeet het volgende:
SoL, lekker bezig! Wordt het niet erg lobbig van maizena?
Als rasechte knoflookfanaat moet ik dit natuurlijk ook een keertje gaan proberen
Ja weet je, 't is niet echt een recept ofzoquote:Op woensdag 18 juli 2007 12:50 schreef MarkDeMagiër het volgende:
[..]
Wil je je receppie plaatsen? Ben altijd in voor variaties op de tomatensaus, zeker als het met veel knoflook is....
Daar gaan 2 teentjes knoflook in, in het recept in mijn post een hele bol!quote:Op maandag 30 juli 2007 14:29 schreef D-BaZz het volgende:
Laatst gemaakt en het was zeker de moeite waard! Zoet ijs met een duidelijke knoflooknasmaak. Overigens dit recept ervoor gebruikt.
quote:
jezelf quoten is zó not donequote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 14:20 schreef Puckzzz het volgende:
[..]ik heb net een hele fles op gebruikt van zelfgemaakte knoflook olie, en er staat er nu weer een nieuwe klaar waar ik al van heb gebruikt. maar na het lezen van dit artikel gooi ik 'm toch maar leeg
OT iemand een goed recept voor knoflook-cremesoep?
ik heb een volle bol knoflook in de olie gedaan samen met tijm. dat laat ik er altijd inzitten. ik wist het dus ook totaal niet, maar bij de vorige fles is het ook gewoon goed gegaan. voor alle zekerheid doe ik er nu wel wat citroen door. (ik eet die knoflook trouwens niet, die in die fles zit)quote:Op dinsdag 31 juli 2007 15:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
het gaat alleen om stukken knoflook in de olie, als je alleen de olie in een fles hebt kan je ook geen last van botulisme krijgen.
Ik heb hier ook een fles zelfgemaakte knoflookolie staan maar daar zit verder geen knoflook meer in (knoflook in olie gekookt, van de knoflook knoflookpuree gemaakt en de overgebleven olie in een fles gedaan)
Leg ze in een plastic zak in een bak met koud water, dan ontdooien ze veel sneller.quote:Op dinsdag 31 juli 2007 17:00 schreef sampoo het volgende:
Mmmmm. Wat smaakt die boterham die ik nu eet toch lekker als je tegelijkertijd een beetje op CUL zit te lezen.![]()
Over een uur of twee zijn de kippenpoten ontdooit en kan ik ook "proper" beginnen te koken.![]()
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....quote:Op dinsdag 31 juli 2007 18:37 schreef lemonlime het volgende:
Hier een heerlijk recept voor knoflookolie..
<knip>
de recepten die ik heb komen uit kruidenboeken. Alledrie boeken zeggen dat je de olie in een goed afgesloten fles in een donkere omgeving moet plaatsen en dan twee weken laten trekken. Elke dag de fles een keertje goed omdraaien en een beetje schudden. Na twee weken is de olie klaar voor gebruik. Daar staat dus niets van koken en de gevaren van knoflook in. Ik heb de olie ook zo gemaakt, hij was heerlijk en we leven nog steedsquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 10:41 schreef Gripper het volgende:
[..]
Dat moet ik toch nog eens goed proberen te doen, de laatste keren dat ik een kruidenolie wilde maken was het al binnen een paar weken bedorven....
Bij mij liggen er gewoon een paar bolletjes op de vensterbank, naast de rozemarijn en de basilicum.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 20:03 schreef Innocence het volgende:
Hoe bewaren jullie eigenlijk knoflook? het is nu al de zoveelste keer dat ik in een keukenkastje kijk en de bollen helemaal verrot zijn, dus volgensmij doe ik iets fout...
Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellupquote:Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
oké dan
![]()
Heb vanaaf dus knoflooksoep gemaakt, naar een receptje van de site die ik eerder noemde.
En het was echt verrukkelijk![]()
Ingredienten:
10-12 teentjes knoflook
1 l runderbouillon
1/4 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper en zout
handvol croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen
Binden kan ook met wat bloem opgelost in water. Alleen teveel proef je al snel.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 16:33 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellup![]()
quote:
Franse knoflook-broodsoep
Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood
Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.
Ik ben gisteravond samen met mijn vriendin en wat vrienden ook naar Look geweest en ik kan het iedereen die van knoflook houd echt aanraden.quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:55 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
[..]
Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.
Op die website 2 posts boven die van jou kun je m voor 4 euro bestellen, en kookwinkels hebben ze, in knoflookbolvorm, ook liggen. DOK in Den Haag iig welquote:Op woensdag 29 augustus 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:
dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?
die molen hoeft voor mij niet.
ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke(lekker afreageren)
Ik heb toevallig net die knoflookmolen besteld. Ben blij te lezen over je positieve ervaring.quote:Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Wat is het verschil tussen roze knoflook en gewone knoflook?quote:Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Heb je het recept?quote:Op woensdag 17 oktober 2007 11:33 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof.Ik stink er nu nog naar!
Knoflooksoepquote:
Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk nietsquote:Op woensdag 17 oktober 2007 12:07 schreef xxjosjex het volgende:
"Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse ‘Label Rouge’ kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming ‘Indication Géographique Protégée’. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."
Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!quote:Op woensdag 17 oktober 2007 23:43 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
Normale, middelgrote uien.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 01:12 schreef SiGNe het volgende:
Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
quote:Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:
[..]
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!![]()
Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:
http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html
En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
Ik denk wel dat ik het aantal knoflooktenen in het recept nog even ga upgraden.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....![]()
Must...get...ingredients....*kwijl*
Ik ga voor runderbouillon. Wel uit een blokje of potje ditmaal.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:42 schreef Nembrionic het volgende:
Ja..een paar bolletjes
-edit-
wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
Heb ondertussen de roze knoflook binnen en geproeft. Het zijn erg grote tenen en smaken heel sterk en scherp. Heb van een teen een bakje knoflooksaus gemaakt en het ruikt als een idioot, maar het smaakt verrukkelijk!!!quote:Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:
[..]
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!![]()
Hehehehe ja, "Garlic is my life!!!"quote:Op maandag 29 oktober 2007 10:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.quote:Op maandag 29 oktober 2007 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton![]()
En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Misschien teveel olie gebuikt?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Beschimmeld? hoe zag dat er uit?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 15:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
Je kan alle delen die vies worden helemaal uit elkaar halen dus ja hij is best goed met de hand te wassen hoor!quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 13:53 schreef SiGNe het volgende:
Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...![]()
Dat zijn ze inderdaad.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Dat heb ik nog nooit gedaan, knoflook poffen.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel
[ afbeelding ]
Ja deze hebben wij tegenwoordig ook. Bij de Bas vandaag. Smaakt echt prima en is precies goed op maat te snijdenquote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
heb ik pas geleden gekocht bij de lidle, smaakt erg lekker!quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.quote:Op zondag 5 april 2009 13:17 schreef Mirjam het volgende:
die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
knoflook pers --> knoflook persenquote:Op zondag 5 april 2009 13:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.![]()
Je kan 'm beter terug brengen naar AH.quote:Op zondag 5 april 2009 12:44 schreef UncleSam het volgende:Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |