abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 21 augustus 2007 @ 16:41:12 #101
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_52563858
Je kunt ook havermout, blokjes kruimige aardappels of stukjes brood gebruiken om het te binden. Alles met zetmeel dus. Niet zo goed als maizena en op eigen risico....
Confidence through competence
pi_52565323
quote:
Op dinsdag 21 augustus 2007 16:33 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellup
Binden kan ook met wat bloem opgelost in water. Alleen teveel proef je al snel.
Sweet and innocent...
pi_52565654
Ik zie hier alleen maar Brinta en zelfrijzend bakmeel in de kastjes

Dus het wordt een wat minder gebonden soepje...boeiend, ik heb ookal geen croutons, verse perselie en een staafmixer of keukenmachine is er ookal niet te vinden

We hebben genoeg te eten vanaaf dus dat komt sowieso goed.

But anywayzzz....tnx allebei
  woensdag 22 augustus 2007 @ 18:32:00 #104
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52597054
Zo ik heb ook net die soep op. het was echt verrukkelijk!!

Ik heb een paar dingen anders gedaan. die 10 teentjes knoflook zijn er 20 geworden
i.p.v. op smaak maken met zout heb ik ansjovis met een beetje soep erbij met de staafmixer gepureerd. en i.p.v. runderbouillon heb ik runderfond gebruikt.

het was echt smullen, ik heb twee grote kommen op
*stinkt*
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52604668
vanavond gemaakt en het was echt heel erg lekker:
quote:

Franse knoflook-broodsoep

Ingrediënten

4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood

Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 22 augustus 2007 @ 23:48:24 #106
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52608474
gruyère
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  donderdag 23 augustus 2007 @ 10:53:58 #107
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_52615355
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 11:55 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

[..]

Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.
Ik ben gisteravond samen met mijn vriendin en wat vrienden ook naar Look geweest en ik kan het iedereen die van knoflook houd echt aanraden.

Oh ja bij 1 van de gerechten zat gekarameliseerde (spelling?) knoflook, heel erg lekker maar heeft iemand enig idee hoe je zoiets maakt?
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_52773760
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
pi_52773948
En, is die roze knoflook nou ook substantieel anders dan 'gewone' witte?

Ik vind het wel een grappig apparaat, die knoflookmolen, maar wel een beetje duur. Ik moet zeggen, meestal hak ik het gewoon. Leuk klusje vind ik dat.
Ik zag laatst bij de AH zo'n knoflookrollertje liggen (om te pellen dus), echt grappig zeg, dat gaat echt heel erg makkelijk. Ze waren daar iets van 2/3 euro in de bonus, bij jouw online shopje iets duurder.

Nieuwe knoflookrecepten heb ik niet, wel wil ik even melden dat mijn gemiddelde op 2 a 3 tenen per dag ligt tegenwoordig
  woensdag 29 augustus 2007 @ 10:13:08 #110
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_52774163
dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?

die molen hoeft voor mij niet.
ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke (lekker afreageren)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_52775740
quote:
Op woensdag 29 augustus 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:
dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?

die molen hoeft voor mij niet.
ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke (lekker afreageren)
Op die website 2 posts boven die van jou kun je m voor 4 euro bestellen, en kookwinkels hebben ze, in knoflookbolvorm, ook liggen. DOK in Den Haag iig wel

Ja, hakken is leuk. Knoflookgeur aan je handen is ook vind ik.
Heel leuk is ook om pompoen in parten te snijden, dan veel knoflook hakken, in een bakje doen, er een grote slok olijfolie overheen gieten (eventueel peper, zout en salie erbij). Dan lekker met je handen de stukken pompoen inwrijven met de olie en in de oven roosteren. Zalig klusje is dat, zo'n lekker 'kook-gevoel', met je handen in de olie en knoflook
  woensdag 17 oktober 2007 @ 09:42:56 #112
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_53983278
quote:
Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Ik heb toevallig net die knoflookmolen besteld. Ben blij te lezen over je positieve ervaring.

Wij neigde al naar die knoflookpuree-tubes van de AH omdat die knoflookpers zo rot werkte. Maar denk dat die roze knoflook uit de molen veel lekkerder is...

Heb wel die mooie RVS versie genomen....Staat denk ik erg mooi bij de rest van de rvs keukenaccessoires (olie en azijn sprays)....
It's all a blur!!!
pi_53985635
Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof. Ik stink er nu nog naar!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  woensdag 17 oktober 2007 @ 11:44:18 #114
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_53985927
quote:
Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Wat is het verschil tussen roze knoflook en gewone knoflook?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 oktober 2007 @ 12:07:55 #115
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_53986455
"Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse ‘Label Rouge’ kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming ‘Indication Géographique Protégée’. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."

Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
It's all a blur!!!
  woensdag 17 oktober 2007 @ 18:52:07 #116
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_53993750
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 11:33 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof. Ik stink er nu nog naar!
Heb je het recept?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_53999438
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 18:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je het recept?
Knoflooksoep
(voor 4 personen, iets meer dan een liter)

Ingrediënten:
2 grote bollen knoflook
2 rode uien
6 sjalotjes
Oud witbrood
6 takjes peterselie
5 takjes tijm
4 takjes oregano
2 verse laurierblaadjes
1 liter groentebouillon
200 ml melk
100 ml room
zout en peper, duh.

Pel de knoflook en snipper de sjalotjes en de rode uien. Doe intussen wat boter in de pan en bak, op een hoog vuur, de uien bruin. Zet dan het vuur wat lager, doe de knoflook erbij en bak deze gedurende een half uur een beetje bruin.
Maak ondertussen de groentebouillon klaar en verkruimel ongeveer 100 gram witbrood.
Bind de kruiden samen (of speel vals, net als ik. Doe gewoon wat gedroogde kruiden in een thee-ei en hang dat in de soep) en doe deze samen met de groentebouillon in de soep.
Breng het geheel nu aan de kook, doe de broodkruimels erbij en laat het geheel 20 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Haal na de 20 minuten de kruiden eruit.
Doe daarna de melk en de kookroom er doorheen en pureer de soep dan tot een glad geheel met de staafmixer of whatever!
Breng op smaak met zout en peper.

Ik maak meestal een dubbele portie.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  woensdag 17 oktober 2007 @ 23:43:47 #118
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54000610
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 12:07 schreef xxjosjex het volgende:
"Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse ‘Label Rouge’ kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming ‘Indication Géographique Protégée’. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."

Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 17 oktober 2007 @ 23:44:12 #119
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54000618
die soep ga ik eens maken
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 18 oktober 2007 @ 01:12:33 #120
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54002390
Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
  donderdag 18 oktober 2007 @ 11:22:07 #121
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_54006931
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 23:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
It's all a blur!!!
pi_54007424
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 01:12 schreef SiGNe het volgende:
Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
Normale, middelgrote uien.
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  donderdag 18 oktober 2007 @ 12:12:27 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54008023
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_54008457
Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:

http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html

En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
  donderdag 18 oktober 2007 @ 12:39:10 #125
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54008629
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 12:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:

http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html

En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....
Must...get...ingredients....*kwijl*
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_54008679
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 12:39 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....
Must...get...ingredients....*kwijl*
Ik denk wel dat ik het aantal knoflooktenen in het recept nog even ga upgraden.
  donderdag 18 oktober 2007 @ 12:42:58 #127
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54008702
Ja..een paar bolletjes

-edit-

wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_54008714
Inderdaad.
pi_54010091
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 12:42 schreef Nembrionic het volgende:
Ja..een paar bolletjes

-edit-

wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
Ik ga voor runderbouillon. Wel uit een blokje of potje ditmaal.

Ik vergeet dus gewoon mijn boodschappenlijstje mee te nemen naar de winkel. Nog maar een keertje dus.
  donderdag 18 oktober 2007 @ 14:23:07 #130
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_54010486
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 29 oktober 2007 @ 10:22:32 #131
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_54239560
quote:
Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!
Heb ondertussen de roze knoflook binnen en geproeft. Het zijn erg grote tenen en smaken heel sterk en scherp. Heb van een teen een bakje knoflooksaus gemaakt en het ruikt als een idioot, maar het smaakt verrukkelijk!!!
Door het eten is ie ook heerlijk, zal ook snel eens van de recpeten die hier staan proberen.
Nadeel, je ruikt de dag erna nog erg uit je mond ervan?!?!?!?!

Wie heeft trouwens de uitzending van Rudolf gezien van zijn programma (ben de naam even kwijt) dat ie in het restaurant The Stinking Rose in Amerika was......Was van het weekend.
Die chefkok was echt bezeten van knoflook. Ze gebruikte met nog een aantal vestigingen in een jaar 6 ton knoflook......
Hij deed daar iig ook de knoflooktenen bakken in boter tot ze zacht werden en dat kon je zo op een broodje uitsmeren....Misschien een leuk idee ipv gewone knoflookboter met brood....
It's all a blur!!!
pi_54240117
ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 29 oktober 2007 @ 11:06:11 #133
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_54240357
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 10:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
Hehehehe ja, "Garlic is my life!!!"
It's all a blur!!!
  maandag 29 oktober 2007 @ 18:08:43 #134
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54248242
Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton
En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 07:24:09 #135
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_54257350
Waaaaaaat nog meer, my bad?! Maargoed het is echt veel knoflook. Zal wel goed stinken in die keuken.....

Ik ben trouwens erg tevreden met die knoflookmolen van Genius. Je snijd het onderkantje van de knoflookteen, je rolt em door zo'n ontveller. Velletje eraf en dump em in de molen in zijn geheel. Zelf die grote roze tenen passen erin. Nou als de pan opstaat en de olie heet is ga je draaien en draaien tot er mooie kleine vierkante stukjes knoflook uitkomen. En hij maakt em helemaal op, dus geen stukken zoals bij een knoflookpers....
Je raakt geen een keer echt de knoflook aan, ja om em in de molen te doen dan. De vuile onderdelen in de afwasmachine en hoppa klaar....
It's all a blur!!!
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 13:53:53 #136
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54263039
Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 14:20:18 #137
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54263433
mijn vader kweekt zijn eigen knoflook
oh men, wat is dat lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 14:28:51 #138
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_54263568
Oh man, ik krijg echt trek en inspiratie door dit topic.
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 14:57:18 #139
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54264037
m
quote:
Op maandag 29 oktober 2007 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton
En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_54264725
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]

wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 16:11:55 #141
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54265184
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]

wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Misschien teveel olie gebuikt?
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 15:45 schreef Gripper het volgende:

[..]

De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
Beschimmeld? hoe zag dat er uit?
Olie kan er soms wel wat troebel uitzien maar het is dan niet beschimmeld o.i.d.
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 16:30:55 #142
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_54265528
had je de tenen erin laten zitten Gripper?
zou toch ook moeten kunnen volgens mij.

de volgende fles ga ik toch op de oude vertrouwed manier maken hoor...gewoon een flinke hoeveelheid rauwe tenen in een liter olie. twee weken in de kelder en elke dag ff schudden.
in ik weet niet hoeveel landen maken ze altijd hun knoflookolie van rauwe knoflook. ik neem het risico wel.

als het mijn tijd is om te gaan, dan het liefst meurend naar knoflook
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 30 oktober 2007 @ 16:42:38 #143
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_54265696
quote:
Op dinsdag 30 oktober 2007 13:53 schreef SiGNe het volgende:
Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...
Je kan alle delen die vies worden helemaal uit elkaar halen dus ja hij is best goed met de hand te wassen hoor!
It's all a blur!!!
pi_63064098
Ik ga deze even kicken. Ik heb namelijk vandaag op de markt 'monobulbus' knoflook ontdekt. Dat zijn mini-knoflookjes die geen teentjes hebben. Je pelt ze en dan, hup, kun je meteen gaan hakken. Geen gerommel met teentjes ontvellen.

Ik hou van knoflook. Maar niet van plakkerige vingers.
  zaterdag 8 november 2008 @ 23:02:42 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63064283
Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel

pi_63064310
Dit soort?


Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_63064575
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]

Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Dat zijn ze inderdaad. Ik ben er instant fan van geworden.
pi_63064587
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 23:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel

[ afbeelding ]
Dat heb ik nog nooit gedaan, knoflook poffen.
pi_63064698
Trouwens, paar weken geleden zit ik 's ochtends op mijn werk, zegt mijn collega (die drie meter verderop zit): "Ik ruik knoflook".

Dat was ik dus.

Wij eten véél knoflook.
  zondag 9 november 2008 @ 15:57:15 #150
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_63076335
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]

Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Ja deze hebben wij tegenwoordig ook. Bij de Bas vandaag. Smaakt echt prima en is precies goed op maat te snijden
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_63076737
Knoflook .
pi_63087752
quote:
Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]

Die zijn erg lekker. Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
heb ik pas geleden gekocht bij de lidle, smaakt erg lekker!

knoflook gata bij mij in bijna alle gerechten.
aardappelpuree met knoflook is mijn favo!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_63087886
Ja ik heb ze gisteren ook op de markt gekocht die monobulbus knoflook.
Iemand nog extra leuke ideeetjes daarmee??
pi_67725096
Ik moet even dit topic omhoog schoppen om mensen te waarschuwen om niet de knoflookpers van de AH te kopen. Wat een onding is dat zeg!
Zodra je een keer perst, zitten alle gaatjes verstopt, en komt het niet aan de onderkant er uit maar aan de bovenkant in je gezicht!
Daarbij zitten er op het duwgedeelte niet van die bolletjes/staafjes die er voor zorgen dat de knoflook ook echt door de gaatjes heen wordt geperst, maar is dat gedeelte gewoon plat!

Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
  zondag 5 april 2009 @ 13:16:48 #155
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_67726283
knoflookpersen zijn sowieso ondingen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 5 april 2009 @ 13:17:44 #156
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67726328
die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_67726473
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:17 schreef Mirjam het volgende:
die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.
  zondag 5 april 2009 @ 13:22:45 #158
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_67726504
quote:
Op zondag 5 april 2009 13:22 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.
knoflook pers --> knoflook persen
hmm
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 5 april 2009 @ 13:51:35 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67727306
quote:
Op zondag 5 april 2009 12:44 schreef UncleSam het volgende:Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
Je kan 'm beter terug brengen naar AH.
  zondag 5 april 2009 @ 15:47:18 #160
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_67730970
ik zag weer verse knoflook vind ik ook altijd wel lekker!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 6 april 2009 @ 07:23:40 #161
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67749109
gisteren een hele bol knoflook gepoft. Héérlijk!

nu denk ik daar iets anders over
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_67749182
En je collega's waarschijnlijk ook.
  maandag 6 april 2009 @ 07:50:55 #163
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_67749265
Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac Tic-Tac
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')