Binden kan ook met wat bloem opgelost in water. Alleen teveel proef je al snel.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 16:33 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Grmbl... ben vergeten maizena te halen en verse peterselie. Gebruik dan maar gedroogde peterselie...maar zou het een gemis zijn als de soep iets minder gebonden is?? Hellup![]()
quote:
Franse knoflook-broodsoep
Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood
Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.
Ik ben gisteravond samen met mijn vriendin en wat vrienden ook naar Look geweest en ik kan het iedereen die van knoflook houd echt aanraden.quote:Op woensdag 18 juli 2007 11:55 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
[..]
Ik ben naar de Rotterdamse variant geweest, Look, en ik heb echt heerlijk gegeten.
Op die website 2 posts boven die van jou kun je m voor 4 euro bestellen, en kookwinkels hebben ze, in knoflookbolvorm, ook liggen. DOK in Den Haag iig welquote:Op woensdag 29 augustus 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:
dat rollertje lijkt me wel handig ja. kan je die ook zonder AH bonuszooi ergens kopen?
die molen hoeft voor mij niet.
ik plet de knoflook altijd door mijn mes erop te leggen en er een flinke klap op te geven, daarna ff lekker hakkehakkehakke(lekker afreageren)
Ik heb toevallig net die knoflookmolen besteld. Ben blij te lezen over je positieve ervaring.quote:Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Wat is het verschil tussen roze knoflook en gewone knoflook?quote:Op woensdag 29 augustus 2007 09:52 schreef Susanne81 het volgende:
Iemand hier kwam met de tip om eens op de site van Carleau (http://www.carleau.nl) te kijken. Ik was erg nieuwsgierig en heb wat roze knoflook besteld. Gisteren werd mijn pakketje bezorgd en ik ben natuurlijk meteen de keuken ingegaan. Het is heerlijk! Ook heb ik dat knoflookpersding besteld en dat werkt geweldig. Ik was zelf nooit zo kapot van een knoflookpers omdat de helft daarin achterblijft maar dat is hiermee dus niet. Echt een aanrader voor knoflookliefhebbers!
Heb je het recept?quote:Op woensdag 17 oktober 2007 11:33 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Maandag heb ik knoflooksoep gemaakt, met drie bollen knof.Ik stink er nu nog naar!
Knoflooksoepquote:
Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk nietsquote:Op woensdag 17 oktober 2007 12:07 schreef xxjosjex het volgende:
"Roze knoflook uit Lautrec geldt onder kenners en liefhebbers als de beste en lekkerste knoflook, en het is de enige -al sinds 40 jaar- met het Franse ‘Label Rouge’ kwaliteitsbewijs en de Europese bescherming ‘Indication Géographique Protégée’. Roze knoflook heeft grote, stevige en zeer geconcentreerde tenen."
Dit is een stukje van de site. Over de smaak kan ik nog niks te zeggen want ik moet het nog proeven. Laat het even weten.....
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!quote:Op woensdag 17 oktober 2007 23:43 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat had ik al gelezen maar dat zegt me eigenlijk niets
Normale, middelgrote uien.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 01:12 schreef SiGNe het volgende:
Die rode uien heb je in 2 formaten, normale middelgrote uien en wat kleinere uien (iets groter dan sjalotjes) welke maat wordt er hier bedoeld?
quote:Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:
[..]
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!![]()
Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:32 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat ik dit vanavond maar ga maken:
http://www.alken.nl/garlic/rundvlees.html
En dan met een lekkere aardappelpuree erbij.
Ik denk wel dat ik het aantal knoflooktenen in het recept nog even ga upgraden.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat...ziet....er.....erg.....ERG....lekker....uit....![]()
Must...get...ingredients....*kwijl*
Ik ga voor runderbouillon. Wel uit een blokje of potje ditmaal.quote:Op donderdag 18 oktober 2007 12:42 schreef Nembrionic het volgende:
Ja..een paar bolletjes
-edit-
wat voor boullion zouden ze bedoelen? Runder? Het staat er vaak niet bij. Uiterst irritant
Heb ondertussen de roze knoflook binnen en geproeft. Het zijn erg grote tenen en smaken heel sterk en scherp. Heb van een teen een bakje knoflooksaus gemaakt en het ruikt als een idioot, maar het smaakt verrukkelijk!!!quote:Op donderdag 18 oktober 2007 11:22 schreef xxjosjex het volgende:
[..]
Ik ga het je vertellen als ik ze gegeten heb ok!![]()
Hehehehe ja, "Garlic is my life!!!"quote:Op maandag 29 oktober 2007 10:54 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb die een stuk gezien, leuk programma wel btw
die kok sprak echt vol passie over knoflook, leuk om te zien..
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.quote:Op maandag 29 oktober 2007 18:08 schreef SiGNe het volgende:
Het was geen 6 ton knoflook maar 60 ton![]()
En knoflook heel zacht in olie garen (20-30 minuten) is inderdaad heel lekker, je kan de tenen als ze gaar zijn (wel een sudderplaatje gebruiken, anders wordt de olie te heet) ook even blenderen, dan heb je knoflookpuree.
De olie kan je in een flesje doen en dan heb je echt superlekkere knoflookolie.
De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Misschien teveel olie gebuikt?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 14:57 schreef Puckzzz het volgende:
m
[..]
wahhh valt wel mee. ik heb laatst naar aanleiding van een eerder bericht in dit topic over giftige knoflookolie (zelfgemaakte) een aantal bollen knoflook in een liter olie een tijdje laten pruttelen op het vuur (eerst koken, daarna zacht zetten) de olie die daar af gekomen is is absoluut niet sterk. de bollen knoflook daarentegen daar heb ik idd heerlijke knoflookpuree en knoflooksaus van gemaakt.
Beschimmeld? hoe zag dat er uit?quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 15:45 schreef Gripper het volgende:
[..]
De keer dat ik dat probeerde was de knoflookolie binnen een week beschimmeld. Wat zou er dan fout zijn gegaan?
Je kan alle delen die vies worden helemaal uit elkaar halen dus ja hij is best goed met de hand te wassen hoor!quote:Op dinsdag 30 oktober 2007 13:53 schreef SiGNe het volgende:
Is ie ook een beetje goed met de hand af te wassen? Ik ben zelf m'n eigen vaatwasmachine...![]()
Dat zijn ze inderdaad.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Dat heb ik nog nooit gedaan, knoflook poffen.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb ze ook meestal in huis. Omdat ik toch grootverbruiker knoflook ben.
Ze zijn ook extra leuk om te poffen, lijkt het wel
[ afbeelding ]
Ja deze hebben wij tegenwoordig ook. Bij de Bas vandaag. Smaakt echt prima en is precies goed op maat te snijdenquote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
heb ik pas geleden gekocht bij de lidle, smaakt erg lekker!quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:03 schreef MinderMutsig het volgende:
Dit soort?
[ afbeelding ]
Die zijn erg lekker.Heel mooie subtiele zachte knoflooksmaak.
Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.quote:Op zondag 5 april 2009 13:17 schreef Mirjam het volgende:
die van mij brak van de week teriwjl ik knoflook aan het persen was
knoflook pers --> knoflook persenquote:Op zondag 5 april 2009 13:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je moet natuurlijk ook geen knoflook persen met zo'n ding.![]()
Je kan 'm beter terug brengen naar AH.quote:Op zondag 5 april 2009 12:44 schreef UncleSam het volgende:Nou deze kan gelijk de rommelmarktdoos in (hoewel ik dan iemand anders opzadel met dit probleem.)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |