abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 11 november 2007 @ 23:54:13 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54540448
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:50 schreef renzell het volgende:
Jij blijft ook aan het dicht gooien zeg!
ja, soms doet een mens ineens wat vreemds met soep-topics
quote:
Maar goed. Ik wil dus even mededelen dat ik vandaag een uitermate interessant soepje in elkaar gedraaid heb.

Ingrediënten:

- 1 pompoen.
- 1 winterpeen.
- 2 groentebouillonblokken.
- knoflook.
- veel peper.
- zout.
- 3 flinke bosuien.
- 4 zoete aardappels.
- flink blok feta.
- 200 gram gerookte kip.




Pompoen en winterpeen koken met zout, VEEL peper, knoflook(poeder , ja, ik was lui!) en bouillonblokken, dan pureren en gekookte aardappel, verse bosui, gerookte kip en brokjes feta er doorheen. Eten met een beetje naanbrood (met koriander en knoflook) erbij en je hebt DE perfecte zondagavondmaaltijd aller tijden.
klinkt lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 11 november 2007 @ 23:57:12 #27
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_54540511
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:54 schreef Muck het volgende:
ja, soms doet een mens ineens wat vreemds met soep-topics
Het zij u vergeven.
  zondag 11 november 2007 @ 23:59:24 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54540560
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:57 schreef renzell het volgende:

[..]

Het zij u vergeven.
pfiew, gelukkig maar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54597778
Vanavond ga ik Mexicaanse tomatensoep maken::

  • Pot basis voor gebonden tomaten soep

  • paar verse tomaten

  • twee grote rode paprika's

  • blikje kidney bonen

  • blikje mais

  • mager rundergehakt

  • chilipoeder, peper en zout


  • Gehakt rul bakken met wat chilipoeder en peper en zout, de soep basis erbij met de aangegeven hoeveelheid water, verse tomaten in stukjes erbij, paprika in stukjes erbij, mais en bonen erbij en lekker laten doorwarmen allemaal.


  • In soepkop gooien, geraspte kaas erover, dotje creme fraiche (als je dat wilt) en ernaast nachos met salsasaus of ciabatta met wat boter.


    Geen idee of het lekker is maar goed, dat zie ik dan wel weer.
  • ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      dinsdag 20 november 2007 @ 09:46:44 #30
    175104 Fruppel
    Okay D Elmo voor jou ;)
    pi_54732757
    En en en was het een lekker soepie DarkElf, ben wel benieuwd klink lekker!

    Hmm soep !!
    pi_54757724
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 10:57 schreef ColdFeet het volgende:

    [..]

    Ik doe t anders: uitje bakken, als ie glazig is nog even een minuutje een theelepeltje kerrie meebakken, dan 2 courgettes in dunne plakjes erbij en die ongeveer 2 cm onder de bouillon zetten (als je begrijpt wat ik bedoel )
    Doorkoken totdat de courgette gaar is en pureren. Hij wordt zo mooi glad en zacht dat je eigenlijk geen room meer nodig hebt! Of een klein likje creme fraiche voor de mooi.

    Zo, is dat even een zorgvuldig uitgewerkte tvp!
    Ik wil broccoli-soep maken vanaaf, zou ik dat ook op die manier kunnen doen? En wat voor bouillon moet ik gebruiken?
    pi_54757744
    quote:
    Op dinsdag 20 november 2007 09:46 schreef Fruppel het volgende:
    En en en was het een lekker soepie DarkElf, ben wel benieuwd klink lekker!

    Hmm soep !!
    Ja het was zeker een lekker soeppie, en erg vullend ook. Goeie stevige kost zeg maar.

    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
      woensdag 21 november 2007 @ 13:43:42 #33
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54759534
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 12:19 schreef SeaOfLove het volgende:

    Ik wil broccoli-soep maken vanaaf, zou ik dat ook op die manier kunnen doen? En wat voor bouillon moet ik gebruiken?

    Kan op precies dezelfde manier. Behalve een uitje, is wat knoflook er ook lekker bij vind ik. Kerrie kun je eventueel vervangen door iets anders, bijvoorbeeld cayennepeper. Room kán, maar hoeft inderdaad niet. Oh, en ik zou gewoon groentebouillonblokken gebruiken.
    pi_54759625
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:43 schreef renzell het volgende:

    [..]

    Kan op precies dezelfde manier. Behalve een uitje, is wat knoflook er ook lekker bij vind ik. Kerrie kun je eventueel vervangen door iets anders, bijvoorbeeld cayennepeper. Room kán, maar hoeft inderdaad niet. Oh, en ik zou gewoon groentebouillonblokken gebruiken.
    Had net al boodschappen gedaan, en dus groente-bouillonblokjes gekocht, dus dat komt mooi uit. Knoflook gaat er ook in, lekker.

    Wrom geen kerrie? Is dat echt geen combi met broccoli?
    pi_54759651
    iemand het recept voor een gewone knoflook soep voor mij?
    ben wel benieuwd, heb dat nog nooit gegeten
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      woensdag 21 november 2007 @ 13:51:47 #36
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54759719
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:47 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]

    Had net al boodschappen gedaan, en dus groente-bouillonblokjes gekocht, dus dat komt mooi uit. Knoflook gaat er ook in, lekker.

    Wrom geen kerrie? Is dat echt geen combi met broccoli?

    Nee hoor, niet perse niet. Ik bedoelde meer; het kán ook iets anders zijn. Hoeft niet, kán.
    pi_54759784
    Ik zou idd geen kerrie doen bij broccoli. Cayennepeper of paprikapoeder lijkt mij een goeie.
    pi_54759808
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 13:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
    iemand het recept voor een gewone knoflook soep voor mij?
    ben wel benieuwd, heb dat nog nooit gegeten
    Die ik had gemaakt in het knoflook-topic is vrij basic, en was erggg lekker. Alleen niet zoveel room erin doen als aangegeven staat.

    Ik ga het vrijdag voor de derde keer maken
    quote:
    Op woensdag 25 juli 2007 19:41 schreef SeaOfLove het volgende:

    [..]




    Ingredienten:

    10-12 teentjes knoflook
    1 l runderbouillon
    1/4 l slagroom
    1 eetlepel maizena
    peper en zout
    handvol croutons
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:
    Pel de knoflook en kook ze ca. 20 minuten. Pureer de teentjes met een beetje bouilon in de keukenmachine. Doe de puree in een pan en voeg langzaam de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep langzaam aan de kook. Een papje van de maizena maken en door de soep roeren. Nu ongeveer 5 minuten laten doorkoken. Langzaam de room toevoegen en goed roeren op een kleine vlam. Nu op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over . Serveren met warme toast en boter. Naar smaak kun je meer of minder knoflook toevoegen


    [ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:00:06 ]
    pi_54759955
    Tnx CF en Renzell, ga zo maar eens beginnen

    [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2007 14:03:29 ]
    pi_54762487
    Broccoli-soep gelukt, echt superlekker. Alleen iets te veel peper voor dochterlief denk ik

    Receptje:

    500 gr broccoli
    2 teentjes knoflook
    wat cayenne peper
    wat korianderblad
    2 groente-bouillonblokjes

    Broccoli klein snijden, in een pan met ik denk iets meer dan een liter water, peper en koriander erbij en 2 teentjes geperste knoflook.
    Koken tot de broccoli gaar is. Even een beetje afkoelen, mocht het dan mis gaan met de staafmixer dat je dan niet onder de brandblaren zit.
    Staafmixer erdoorheen en voila een heerlijke soep.

    [ Bericht 61% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2007 13:30:57 ]
      vrijdag 23 november 2007 @ 12:25:23 #41
    3142 m@x
    Do, a deer, a female deer
    pi_54799308
    Oeh soep, lekker

    Uiensoep a la mijn m@m@:

    - 350 gram magere rundergehakt
    - 1 kilo gesneden uien
    - preiringetjes van één prei
    - 4 hardgekookte eieren
    - witte rijst
    - bouillontabletten
    - ketjap manis
    - selderie
    - aardappelsblokjes (ongekookt)

    Je rult de gehakt in de pan en voegt daarna de uiringen toe. Die bak je mee met de gehakt totdat ze glazig zijn. Vervolgens drop je het mengsel in een soeppan en voeg je water (ongeveer 2 liter) de bouillontabletten (4 stuks) en een scheutje ketjap manis toe. Daarna gooi je de aardappelblokjes erbij. De selderie knip je met de schaar fijn en die strooi je er doorheen. Even goed roeren en het geheel door laten koken totdat de aardappels gaar zijn. Ondertussen bereid je de witte rijst zoals het volgens de verpakking moet en kook je de eieren. Je serveert het geheel als volgt: je doet een flinke schep rijst op een diep bord en giet daar de soep (en natuurlijk de vulling) overheen. De eieren snij je in middelgrote stukken en leg je bij de rest op je bord. Eventueel wat sambal erbij en gebakken uitjes er overheen strooien.
    Oops! Did I just roll my eyes out loud?
    ♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
    ♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
    pi_54800836
    quote:
    Op vrijdag 23 november 2007 12:25 schreef m@x het volgende:
    Oeh soep, lekker

    Uiensoep a la mijn m@m@:

    - 350 gram magere rundergehakt
    - 1 kilo gesneden uien
    - preiringetjes van één prei
    - 4 hardgekookte eieren
    - witte rijst
    - bouillontabletten
    - ketjap manis
    - selderie
    - aardappelsblokjes (ongekookt)

    Je rult de gehakt in de pan en voegt daarna de uiringen toe. Die bak je mee met de gehakt totdat ze glazig zijn. Vervolgens drop je het mengsel in een soeppan en voeg je water (ongeveer 2 liter) de bouillontabletten (4 stuks) en een scheutje ketjap manis toe. Daarna gooi je de aardappelblokjes erbij. De selderie knip je met de schaar fijn en die strooi je er doorheen. Even goed roeren en het geheel door laten koken totdat de aardappels gaar zijn. Ondertussen bereid je de witte rijst zoals het volgens de verpakking moet en kook je de eieren. Je serveert het geheel als volgt: je doet een flinke schep rijst op een diep bord en giet daar de soep (en natuurlijk de vulling) overheen. De eieren snij je in middelgrote stukken en leg je bij de rest op je bord. Eventueel wat sambal erbij en gebakken uitjes er overheen strooien.
    da's gewoon een opgepimpte saotosoep!
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      vrijdag 23 november 2007 @ 13:46:01 #43
    3142 m@x
    Do, a deer, a female deer
    pi_54800872
    Zou best kunnen. Het is een recept wat al heel lang in de familie is. En die familie komt deels uit Indonesië en Suriname, dus de kans is groot dat ze het daar opgepikt hebben. Hij is in ieder geval erg lekker.
    Oops! Did I just roll my eyes out loud?
    ♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
    ♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
      zondag 25 november 2007 @ 22:53:06 #44
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_54837499
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 15:51 schreef SeaOfLove het volgende:
    Broccoli-soep gelukt, echt superlekker. Alleen iets te veel peper voor dochterlief denk ik


    Ik ben ook altijd scheutig met de peper, maar zoonlief lust er dan ook wel pap van, van peper.
    Fijn dat ie gelukt is! Ben benieuwd naar die koriander er doorheen. Ook eens proberen misschien.


    M@x, die klinkt goed zeg!!!
    pi_54839815
    Ik heb vandaag een lekkere noedelsoep gemaakt:

    Sjalotjes, geraspte gember en knoflook fruiten
    (kippen)Bouillon en een half blikje kokosmelk erbij, plus een paar lepels rode thaise currypasta

    Even doorkoken, dan pureren, zodat de 'stukjes' weg zijn

    Een uit elkaar geplukt kipfiletje erbij
    Dunne ringetjes lente-ui en rode peper erbij
    Limoenrasp en -sap erbij

    Noedels in een kom overgieten met kokend water, even laten staan, afgieten...

    Noedels en een handvol verse korianderblaadjes bij de soep flikkeren, klaaaaaar!
    pi_55711516
    Zo, tis even zoeken zonder goeie zoekfuctie maar: gevonden !

    Vandaag een simpel broccoli soepje gemaakt, erg lekker
    quote:
    Benodigdheden:

    * 500 gram broccoli
    * 4 sjalotjes of eventueel 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
    * 1 liter bouillon (bijvoorbeeld kippenbouillon)
    * 1/8 liter room
    * 2 eetlepels olijfolie
    * 1 teentje geperste knoflook
    * 2 volle theelepels verse dragon, of 1 volle theelepel gedroogde
    * peper/zout
    * tabasco/worcestershiresaus
    * staafmixer

    Bereiding:

    Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt. Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken. Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover. Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_55718794
    Afgelopen weekend heb ik lekkere pompoensoep gemaakt

    Je hebt nodig:
    1 butternut pompoen (dat zijn deze), geschild en in grove stukken gesneden.
    1 ui, fijngehakt
    1 teen knoflook, fijngehakt
    1 eetlepel koenjit
    1 eetlepel ketoembar
    1 liter kippenbouillon
    olijfolie
    peper en zout
    eventueel verse koriander
    eventueel 125 ml crème fraîche

    Fruit de ui en knoflook in een soeppan aan in de olijfolie. Als ze glazig zijn doe je de stukken pompoen erbij en de bouillon. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 à 25 minuten doorkoken. Als de pompoen zacht is haal je de staafmixer erdoor tot het een gladde soep is. Dan doe je de koenjit en ketoembar erdoor, en als je er een romigere soep van wil maken de crème fraîche. Even proeven, en naar smaak peper en zout toevoegen. Garneren met een handje fijngehakte verse koriander.
    pi_55739849
    Ik heb met de kerst mosterdsoep gemaakt! Was goed gelukt en best makkelijk te maken.
    pi_55740127
    quote:
    Op donderdag 3 januari 2008 09:36 schreef Koningin het volgende:
    Ik heb met de kerst mosterdsoep gemaakt! Was goed gelukt en best makkelijk te maken.
    Recept .
    pi_56078234
    nou das raar? ik had hier straks gepost
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')