Gisteravond wezen eten tijdens de RestaurantWeek en als amuse kregen we een klein espressokopje met een overheerlijk truffelsoepje. We wensten beiden dat de bodem van dat kopje nooit in zicht zou komen en hoe heerlijk de gerechten die volgden ook waren, we bleven maar terugkomen op het soepje.
Ik heb al zitten Googlen naar een recept, het was een romig soepje dat van gisteren.
Je schijnt er truffelpasta voor te kunnen gebruiken. Dus geen
pasta als in penne o.i.d. maar pasta uit een potje. Zoiets!
![]()
Ben hier bij een chique delicatessenzaakje gaan vragen, maar die hadden alleen truffeltapenade.
Wie kan me op weg helpen hoe een heerlijk truffelsoepje te maken en weet waar ik die truffelpasta kan kopen?
Internetreceptje dat me makkelijk leek om eens te proberen, om mee te beginnen:- 500 ml groentebouillon
- 100 ml room
- klein potje truffelpasta
- 1 el truffelolie
- 100 gram pastrami in reepjes
- 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
Breng bouillon aan de kook, voeg room toe en kook een beetje in.
Voeg de truffelpasta toe en breng opnieuw aan de kook.
Leg de pastrami in een bord of kom en giet de soep er overheen.
Giet er in een cirkeltje truffelolie in en bestrooi met bieslook.