Je hebt toch een douche of niet. En wie ruikt en nu wel lekker als hij/zij terugkomt van stappen ongeacht of er nu wel of niet gerookt wordt.quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:36 schreef Harry4 het volgende:
[..]
Die kanker zal me een worst wezen, dat mijn kleren en mijn haren zo lekker naar de rook ruiken vind ik niet zo verfrissend.![]()
[..]
quote:Ik geef er niks om dat er gerookt wordt, maar ik vind het beter als er niet meer gerookt wordt. Dat je ons zeikerts noemt prima, maar waarschijnlijk heb je zelf ook al meerdere keren proberen te stoppen met roken, zoals vele andere rokers. Dat je dan niet kan stoppen en de drang naar een sigaret zo groot, wil niet zeggen dat je lekker op een jaloerse toon ons zeikerts kan noemen.![]()
[..]
![]()
Ja dan ga ik in de douche, en mijn kleren gaan ook in de was. Maar toch, vind ik het zelf prettiger als er niet gerookt wordt. Na enkele pilsjes ruik je de hele rook niet meer in het café, maar vind het toch altijd (vooral in het begin) stinken als iemand recht voor je neus zijn rook uitblaast. Ik zal er niet minder van op stap gaan als er gewoon gerookt wordt. Maar ik zie ook niet in waarom er minder mensen op stap zullen gaan als er niet gerookt mag worden.quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:59 schreef denka het volgende:
[..]
Je hebt toch een douche of niet. En wie ruikt en nu wel lekker als hij/zij terugkomt van stappen ongeacht of er nu wel of niet gerookt wordt.
quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:59 schreef denka het volgende:
Hahaha ik ben een niet roker, zo nu een dan rook ik een jointje of een sigaretje tijdens het stappen maar verder rook ik totaal niet.
Niet-rokers mogen daar toch niet komen!!quote:Op donderdag 7 juni 2007 10:23 schreef denka het volgende:
[..]
Precies want ik weet nu al dat het in de rokersruimtes veel drukker en gezelliger zal zijn dan in de niet rokersruimtes. Dat ze dan maar allemaal opflikkeren![]()
quote:Op donderdag 7 juni 2007 12:25 schreef Gia het volgende:
[..]
[..]
Niet-rokers mogen daar toch niet komen!!
O nee, jij bent alleen een niet-roker als dat in de discussie zo uitkomt. Verder ben je gewoon roker. Want je wilt in de rokersruimte mogen.![]()
quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:24 schreef denka het volgende:
[..]
Daarom, vrijheid blijheid laat het toch zoals het altijd is geweest. Nooit zijn er problemen geweest en iedereen zowel de rokers als de niet rokers konden samen fijn op stap.
Waarom maken jullie er dan zo'n grote big deal van dat roken straks niet meer mag? Zelfde laken een pak, oftewel een kul-argument.quote:Het lijkt wel mode dat men tegenwoordig over alles en iedereen moet zeiken en om de onnozelste dingen de grootste big deals moeten maken.
Ik vind het anders een behoorlijk sterk argument. Het gaat godverdomme wel om de gezondheid van mij en m'n vrienden. Jij geeft misschien niets om je eigen gezondheid, maar er zijn mensen die dat weldegelijk doen. Longkanker een zwak argument noemen vind ik pas een zwak tegenargument.quote:Daarbij zijn de argumenten van: Jah ik wil geen longkanker oplopen door het passief meeroken ook enorm zwak. Er zijn tegenwoordig tig dingen waar je passief aan mee doet moet dan alles verboden worden?
Alsof je niet leeft als je niet rooktquote:Durf eens te leven!
Passief roken verhoogt de kans op kanker. Dat is voor mij een reden waarom roken verboden mag worden. Dan mag jij wel beweren dat die kans heel klein is, maar daar is de wetenschap nog niet over uit. Bovendien, er zijn ook andere argumenten: geen stinkende kleren, geen pijnlijke ogen, geen gore lucht.quote:En verder zal het meer aan je eigen lichaam liggen dat je kanker krijgt dan het passief mee roken. Mensen die niet roken zullen het minimale inademen en daarbij is het rook die al uitgeblazen is en dus al 1000x minder schadelijk.
Nou, sommige gaan naar plekken waar gerookt wordt en anderen blijven thuis. Jij hebt misschien geen last van de rook (wellicht omdat je zelf rookt?) maar er zijn enorm veel mensen die er wel veel last van hebben. Jij staat niet model voor de rest van de Nederlanders.quote:En verder waar gaan die niet rokers die er op tegen zijn dan op stap of waar gaan ze naar toe dat ze zich er zo op ergeren?? Ik ben in tig kroegen, cafe's, discotheken, restaurants, etc..geweest waar gerookt werd. Dus niet rokers en rokers door elkaar maar ik heb in al die gelegenheden nooit last gehad van overmatig rook of wat dan ook. Er was geen rookgordijn ofzo, ik had nooit het gevoel dat ik een sigaret aan het roken was, kortom het valt allemaal wel reuze mee.
Belachelijke aannames. Er zijn genoeg mensen die er wel last van hebben. Bovendien heeft zo'n houding die jij nu aanneemt er jarenlang voor gezorgd dat er niets voor niet-rokers is gedaan. Nu er plotseling een algeheel verbod aankomt hoor je vanuit de cafe's ineens geluiden: 'ja maar, we kunnen wel wat regelen ofzo'. Dan denk ik: 'veel te laat makker. Je hebt je kans gehad, niet gegrepen en nu moet je de consequenties aanvaren'.quote:Het zijn gewoon zeikerds die ergens een wolkje rook zien en dan al gek worden. Van die kleinzerige mensendie je ook tegenkomt bij de rijdende rechter of de vakantie rechter om maar eens een voorbeeld te noemen. Van die mensen die al beginnen te zeiken zonder ergens last van te hebben van die mensen die geen leven hebben.
Nee hoor, daar maak ik me ook niet druk om. Ga gerust je gang in je rookruimte.quote:En verder waar maak je je druk om dat ik en anderen zeggen dat je dan niet in de rokersruimte mag? Je wilt het toch ook niet? Je bent toch tegen roken dus wat maakt het uit? Je zal er nooit komen want wie weet, misschien krijg je wel longkanker. Dus wat is de Big Deal als men dat zegt??
Je hebt volkomen gelijk: de kleine minderheid die nog rookt wordt helemaal gek bij het horen van het woord 'rookverbod'.quote:De hele samenleving tegenwoordig begint gewoon kinderachtige vormen aan te nemen en men probeert elkaar steeds onderuit te halen en om de kleinste dingen wordt men al gek.
Bron?quote:Op donderdag 7 juni 2007 12:43 schreef Nielsch het volgende:
Bovendien, waar doe ik nog meer passief aan mee dat schadelijk is voor mijn gezondheid? En ga nu niet autorijden roepen, want onderzoek heeft uitgewezen dat uitlaatgassen van auto's bij lange na niet zo slecht voor een mens zijn als meeroken.
mijn stamkroeg bijvoorbeeld, is nu al klein en vooral smal, daar is nooit een aparte ruimte in te richten. Benieuwd hoe de baas dat gaat aanpakken.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:08 schreef PizzaSalami het volgende:
Ken overigens genoeg kroegen die absoluut geen ruimte zouden hebben voor zo'n rookruimte. Denk dan vooral aan de wat kleinere kroegen of waar het qua inrichting niet kan.
Tja, dan hebben ze waarschijnlijk pech gehad. En zijn ze geheel afhankelijk van de niet rokende medemens. Succes ermee. Moet natuurlijk geen probleem zijn. hele volksstammen die nu nooit in de kroeg komen gaan dan ineens in grote getallen. Zal spitsuur worden daar.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:08 schreef PizzaSalami het volgende:
Ken overigens genoeg kroegen die absoluut geen ruimte zouden hebben voor zo'n rookruimte. Denk dan vooral aan de wat kleinere kroegen of waar het qua inrichting niet kan.
1) Het aantal rokers is flink gedaaldquote:Op donderdag 7 juni 2007 13:03 schreef Yildiz het volgende:
Het geeft trouwens wel aan dat de gemiddelde mens veranderd is, dat dit verbod er door schijnt te komen. Misschien is dat iets om juist naar te kijken. Waarom is het nu ineens mogelijk, waarom is er nu ineens draagvlak voor, meer dan vroeger.
Verbieden daar glazen neer te zetten? Helemaal geen rookruimte inrichten? Tis niet zo moeilijk.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:13 schreef DennisMoore het volgende:
Hoe voorkomen ze dat het in rokersgedeelten een teringbende wordt met vieze glazen en asbakken enzo? Horeca-werknemers mogen er blijkbaar niet komen.
Ze mogen er vast wel komen. Als ik nog in de horeca had gewerkt en zin had gehad in een sigaret zou ik er toch ook in moeten.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:13 schreef DennisMoore het volgende:
Hoe voorkomen ze dat het in rokersgedeelten een teringbende wordt met vieze glazen en asbakken enzo? Horeca-werknemers mogen er blijkbaar niet komen.
Net als 'vrijwillig' op zondag werken.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:27 schreef Boris_Karloff het volgende:
De werknemer heeft de garantie op een rookvrije werkplek en die werkplek is rook vrij, daarnaast mag hij uit vrije beweging heus wel in de rookruimte komen het moet niet mooier worden.
Waarom niet. als ik in de kroeg bij een tafeltje zit neem ik meestal leeg glaswerk mee als ik nieuwe ga halen. Maar misschien is dat wel een tic van mijn horecaperiode. Ik denkj dat niet veel mnensen daar moeite mee hebben als dat inhoudt dat ze een ruimte hebben waar gerookt mag worden.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:28 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Zie ik nog niet gebeuren in NL..
Kom nou, ik werk in een ziekenhuis, en je wilt niet weten wat mensen die veel roken meemaken als ze een camera hun strot in gedauwd krijgen. Vervolgens bijna stikken omdat ze sowieso niet meer goed kunnen ademhalen en te zien krijg dat hun hele longen verkankerd zijn. Ik heb het een keer gezien en damn wat was ik blij dat ik niet meer rookte.... De arts vertelde mji dat dat heel duidelijk enkel door roken komt, en niet door uitlaatgassen of iets dergelijks (daarmee zeg ik niet dat die goed zijn overigens! Je hebt een punt, het is ook niet gezond).quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:24 schreef denka het volgende:
[..]
Daarom, vrijheid blijheid laat het toch zoals het altijd is geweest. Nooit zijn er problemen geweest en iedereen zowel de rokers als de niet rokers konden samen fijn op stap. Het lijkt wel mode dat men tegenwoordig over alles en iedereen moet zeiken en om de onnozelste dingen de grootste big deals moeten maken. Daarbij zijn de argumenten van: Jah ik wil geen longkanker oplopen door het passief meeroken ook enorm zwak. Er zijn tegenwoordig tig dingen waar je passief aan mee doet moet dan alles verboden worden? Durf eens te leven! En verder zal het meer aan je eigen lichaam liggen dat je kanker krijgt dan het passief mee roken. Mensen die niet roken zullen het minimale inademen en daarbij is het rook die al uitgeblazen is en dus al 1000x minder schadelijk.
En verder waar gaan die niet rokers die er op tegen zijn dan op stap of waar gaan ze naar toe dat ze zich er zo op ergeren?? Ik ben in tig kroegen, cafe's, discotheken, restaurants, etc..geweest waar gerookt werd. Dus niet rokers en rokers door elkaar maar ik heb in al die gelegenheden nooit last gehad van overmatig rook of wat dan ook. Er was geen rookgordijn ofzo, ik had nooit het gevoel dat ik een sigaret aan het roken was, kortom het valt allemaal wel reuze mee. Het zijn gewoon zeikerds die ergens een wolkje rook zien en dan al gek worden. Van die kleinzerige mensendie je ook tegenkomt bij de rijdende rechter of de vakantie rechter om maar eens een voorbeeld te noemen. Van die mensen die al beginnen te zeiken zonder ergens last van te hebben van die mensen die geen leven hebben.
En verder waar maak je je druk om dat ik en anderen zeggen dat je dan niet in de rokersruimte mag? Je wilt het toch ook niet? Je bent toch tegen roken dus wat maakt het uit? Je zal er nooit komen want wie weet, misschien krijg je wel longkanker. Dus wat is de Big Deal als men dat zegt??
De hele samenleving tegenwoordig begint gewoon kinderachtige vormen aan te nemen en men probeert elkaar steeds onderuit te halen en om de kleinste dingen wordt men al gek.
![]()
Zolang je niet verplicht bent bij die specifieke werkgever te solliciteren en, erger nog, verplicht bent daar een baan aan te nemen vind ik niet dat het vrijwillige karakter daardoor verdwijnt. Als er namelijk zoveel vraag is naar rookvrije horeca, zullen er voldoende werkgevers ook rookvrije horeca runnen en je kan altijd daar solliciteren.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:29 schreef DennisMoore het volgende:
In de praktijk ontstaat het risico dat werkgevers bij sollicitatie toch al stiekem gaan selecteren op zulke 'vrijwilligheid', en daarmee verdwijnt het vrijwillige karakter.
Alles met mate he.quote:Op donderdag 31 mei 2007 12:31 schreef AFX. het volgende:
[..]
Drinken is slecht.
Chips is slecht.
Autorijden is slecht.
Openbaar vervoer is slecht.
Haarlak is slecht.
AXE stinkt.
Aftershave stinkt.
Zweet stinkt.
Wellicht dat het in de praktijk mee zou vallen, afhankelijk van hoe de markt zich verdeelt enzo. Maar het argument "Je kiest er toch voor om te solliciteren..." doet geen recht aan het machtsverschil tussen werkgevers en werknemers.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:32 schreef Litpho het volgende:
Zolang je niet verplicht bent bij die specifieke werkgever te solliciteren en, erger nog, verplicht bent daar een baan aan te nemen vind ik niet dat het vrijwillige karakter daardoor verdwijnt. Als er namelijk zoveel vraag is naar rookvrije horeca, zullen er voldoende werkgevers ook rookvrije horeca runnen en je kan altijd daar solliciteren.
Ja, ik werkte ook altijd op zondag. Wist ik van te voren anders had ik wel nee gezegd lijkt me. Je hoeft echt niet als je niet wil. Gewoon ander werk zoeken als het je niet bevalt lijkt me.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:29 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Net als 'vrijwillig' op zondag werken.
als een werkgever bij sollicitatie vraagt of jij bereid bent op zondag te werken, of even 5 minuten in de rookruimte te verkeren. Wat is daar mis mee. Iedereen wil toch weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. Als werkgever wil je toch de mensen die goed bij jou werkcultuur passen. Wat is daar in vredesnaam mis mee. Je kunt toch gewoon eisen stellen als werkgever, net zoals je eisen kunt stellen als sollicitant. Als het je niet bevalt tot zien en succes ermee. Bij mijn sollicitatie heb ik ook extra erbeidsvoorwaarden bedongen. Die zijn ingewilligd. Prima toch. Waarom zou dat niet van de andere kant mogen geldenquote:In de praktijk ontstaat het risico dat werkgevers bij sollicitatie toch al stiekem gaan selecteren op zulke 'vrijwilligheid', en daarmee verdwijnt het vrijwillige karakter.
Dit is dan ook geen arbeidsomstandigheid die wat mij betreft verbeterd hoeft te worden voor iedereen. Mensen die zelf al drie pakjes shag per week wegroken dwingen om op hun werk maar vooral rookvrij rond te lopen voor hun gezondheid schiet wat mij betreft het punt falikant voorbij en die mensen moeten dus het recht hebben van hun recht op een rookvrije werkplek af te kunnen zien. Een recht (of eigenlijk een vergeven recht) wat duidelijk in het arbeidscontract opgenomen moet worden zodat een niet-roken gelegenheid niet plotseling de asbakken toch weer op tafel kan zetten tegen de wensen van het personeel.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:39 schreef DennisMoore het volgende:
"Je kiest er toch zelf voor om bij een schildersbedrijf met giftige verf te gaan werken."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij een bedrijf dat met asbest werkt."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij... etc etc"
Zo krijgen we arbeidsomstandigheden nooit verbeterd.
Er worden hier twee zaken vergeleken die niet te vergelijken zijn. Als je in een winkel wilt werken dan loop je de kans op zondag te werken. Daar is geen wet die jou daar tegen beschermt. Er zijn echter wel wetten die jou het recht geven op een rookvrije werkplek, en die gelden straks ook in de horeca. Oftewel; appels en peren.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:39 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Ja, ik werkte ook altijd op zondag. Wist ik van te voren anders had ik wel nee gezegd lijkt me. Je hoeft echt niet als je niet wil. Gewoon ander werk zoeken als het je niet bevalt lijkt me.
Ik vond de zondag toch meestal zo'n verloren dag en was blij dat ik nog even een paar uurtjes kon werken ipv de hele dag brak op de bank.
Maar NIEMAND hoeft als hij niet wil. Gewoon ander werk zoeken lijkt me.
[..]
als een werkgever bij sollicitatie vraagt of jij bereid bent op zondag te werken, of even 5 minuten in de rookruimte te verkeren. Wat is daar mis mee.
Waarom is er een machtsverschil tussen werkgevers en werknemers. Een werkgever heeft echt mensen nodig om alls bedrijf te functioneren. op dat punt heeft de werknemer dus best wat macht. Als niemand bij een bedrijf wil werken omdat de werkomstandigheden slecht zijn dan gaat dat bedrijf op de flles. Iets waar de werkgever niet op zit te wachten. Ga gewoon wat meer in gesprek met elkaar, ipv altij maar dat wantrouwen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:39 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Wellicht dat het in de praktijk mee zou vallen, afhankelijk van hoe de markt zich verdeelt enzo. Maar het argument "Je kiest er toch voor om te solliciteren..." doet geen recht aan het machtsverschil tussen werkgevers en werknemers.
"Je kiest er toch zelf voor om bij een schildersbedrijf met giftige verf te gaan werken."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij een bedrijf dat met asbest werkt."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij... etc etc"
Zo krijgen we arbeidsomstandigheden nooit verbeterd.
Terug naar school jij.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:45 schreef Boris_Karloff het volgende:
Waarom is er een machtsverschil tussen werkgevers en werknemers.
Nee hoor, Ik weet prima wat er te koop is. En ik heb een leuke baan die mij goed bevalt met arbeidsomstandigheden die ik zelf bedongen heb. Ik weet wat ik waard ben en neem echt niet alles klakkeloos aan.quote:
hee, ik begon niet over werken op zondag.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:43 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Er worden hier twee zaken vergeleken die niet te vergelijken zijn. Als je in een winkel wilt werken dan loop je de kans op zondag te werken. Daar is geen wet die jou daar tegen beschermt. Er zijn echter wel wetten die jou het recht geven op een rookvrije werkplek, en die gelden straks ook in de horeca. Oftewel; appels en peren.
Tja persoonlijk weet ik dat een boel niet rokers er ook helemaal geen probleem mee zouden hebben om even 5 minuten daar schoon te maken. Waar praten we over?quote:Maar om te voorkomen dat werknemers de kans lopen afgewezen te worden bij een horecagelegenheid omdat hij of zij er problemen mee heeft dat er ook in de rookruimte gewerkt moet worden lijkt het me verstandig om helemaal geen rookruimtes in te richten. Rokers gaan maar naar buiten.
Ik zal zeker vaker uit gaan als er niet meer gerookt mag worden. Al is het alleen maar ter compensatie.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:10 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Tja, dan hebben ze waarschijnlijk pech gehad. En zijn ze geheel afhankelijk van de niet rokende medemens. Succes ermee. Moet natuurlijk geen probleem zijn. hele volksstammen die nu nooit in de kroeg komen gaan dan ineens in grote getallen. Zal spitsuur worden daar.
quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:24 schreef denka het volgende:
Nooit zijn er problemen geweest en iedereen zowel de rokers als de niet rokers konden samen fijn op stap.
Een rokende niet-roker.quote:Op donderdag 7 juni 2007 11:59 schreef denka het volgende:
Hahaha ik ben een niet roker, zo nu een dan rook ik een jointje of een sigaretje tijdens het stappen maar verder rook ik totaal niet.
Nou, als er aanwijzingen komen dat werknemers die weigeren de rookruimte in te gaan ontslagen / niet meer aangenomen worden is er dus een probleem, dat probeer ik uit te leggen. Dat mag namelijk geen reden zijn voor ontslag of het afwijzen van horecapersoneel dat niet rookt. Dat dit niet mag vloeit voort uit de wet dat je recht hebt op een rookvrije ruimte. Ik ben er bang voor dat mensen die weigeren de rookruimte echter ingaan gediscrimineerd zullen worden, wat ook niet mag. Daarom, om dit probleem te voorkomen, ben ik tegen rookruimtes in kroegen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:57 schreef Boris_Karloff het volgende:
En je zegt het juist. Je hebt het recht op een rookvrije werkplek. Maar je mag er toch ook zelf voor kiezen om die ruimte in te gaan. Of wordt dat ook verboden
Inderdaad, vond ik ook al zo raar.quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:14 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:
[..]
[..]
Een rokende niet-roker.Wat precies snap je niet aan het woord 'niet-roker'?
![]()
Waar hij dan volgens zichzelf niet inmagquote:Op donderdag 7 juni 2007 14:19 schreef Gia het volgende:
[..]
Inderdaad, vond ik ook al zo raar.
Een niet-roker die het recht wil hebben op een rookruimte in de kroeg.![]()
Ok, volgende stap, wegwerkers en verkeersregelaars 'beschermen'?quote:Op donderdag 7 juni 2007 13:39 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Wellicht dat het in de praktijk mee zou vallen, afhankelijk van hoe de markt zich verdeelt enzo. Maar het argument "Je kiest er toch voor om te solliciteren..." doet geen recht aan het machtsverschil tussen werkgevers en werknemers.
"Je kiest er toch zelf voor om bij een schildersbedrijf met giftige verf te gaan werken."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij een bedrijf dat met asbest werkt."
"Je kiest er toch zelf voor om te gaan werken bij... etc etc"
Zo krijgen we arbeidsomstandigheden nooit verbeterd.
Dus omdat er misschien kans is op een probleem verbieden we het maar gewoon dan zijn we af van al het gezeik. Leuke redernatie heb jij. Ik hoop dat ze die ook op enkele andere punten gaan toepassen. Heb je zelf niet door wat een kortzichtige redernatie het is?quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:17 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Nou, als er aanwijzingen komen dat werknemers die weigeren de rookruimte in te gaan ontslagen / niet meer aangenomen worden is er dus een probleem, dat probeer ik uit te leggen. Dat mag namelijk geen reden zijn voor ontslag of het afwijzen van horecapersoneel dat niet rookt. Dat dit niet mag vloeit voort uit de wet dat je recht hebt op een rookvrije ruimte. Ik ben er bang voor dat mensen die weigeren de rookruimte echter ingaan gediscrimineerd zullen worden, wat ook niet mag. Daarom, om dit probleem te voorkomen, ben ik tegen rookruimtes in kroegen.
Tja dan zul je heel wat moeten gaan verteren om de gedelfde omzetten te compenseren. Ervaring uit andere landen leert toch echt dat die er komt.quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:08 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik zal zeker vaker uit gaan als er niet meer gerookt mag worden. Al is het alleen maar ter compensatie.
Het is volgens mij een stuk kortzichtiger om te roken.quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:52 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dus omdat er misschien kans is op een probleem verbieden we het maar gewoon dan zijn we af van al het gezeik. Leuke redernatie heb jij. Ik hoop dat ze die ook op enkele andere punten gaan toepassen. Heb je zelf niet door wat een kortzichtige redernatie het is?![]()
nee iedereen heeft het recht op een rookvrije werkplaats, daar is niets kortzichtig aan hoor.quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:52 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dus omdat er misschien kans is op een probleem verbieden we het maar gewoon dan zijn we af van al het gezeik. Leuke redernatie heb jij. Ik hoop dat ze die ook op enkele andere punten gaan toepassen. Heb je zelf niet door wat een kortzichtige redernatie het is?![]()
Valt wel mee als we naar het buitenland kijken, zeker als we het over verteren (van eten) hebben. Cijfers uit het buitenland laten juist zien dat restaurants in bijvoorbeeld New York meer zijn gaan omzetten sinds het rookverbod. Dit komt omdat mensen niet langer blijven hangen om een sigaretje te roken en er dus eerder en vaker nieuwe mensen aan de tafels gezet kunnen worden. Wat betreft kroegen zijn er inderdaad een aantal failliet gegaan, maar er zijn er ook een heleboel die het wel gewoon redden (bijvoorbeeld omdat de drankverkoop omhoog is gegaan).quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:05 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Tja dan zul je heel wat moeten gaan verteren om de gedelfde omzetten te compenseren. Ervaring uit andere landen leert toch echt dat die er komt.
Ik wens je veel succes.
Het is niet kortzichtig. Als ik moet kiezen tussen het voorkomen van discriminatie van personeel of een rokers die een apart hokje in de kroeg krijgen dan kies ik voor het eerste. Als de rokers hierdoor naar buiten moeten om te roken, dan is dat jammer voor ze.quote:Op donderdag 7 juni 2007 14:52 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dus omdat er misschien kans is op een probleem verbieden we het maar gewoon dan zijn we af van al het gezeik. Leuke redernatie heb jij. Ik hoop dat ze die ook op enkele andere punten gaan toepassen. Heb je zelf niet door wat een kortzichtige redernatie het is?![]()
Dat zeg ik ook niet, Maar recht op, wil nog niet zeggen dat een horecamedewerker er niet zelf voor mag kiezen om in de rookruimte te komen. Wat is daar op tegen. En omdat de meeste horeca medewerkers roken is het geen probleem om het daar schoon te krijgen, want ze mogen er toch komen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:17 schreef Re het volgende:
[..]
nee iedereen heeft het recht op een rookvrije werkplaats, daar is niets kortzichtig aan hoor.
Tja, ik hoop eigenlijk dat de meerderheid van de rokers het eerste halfjaar de kroegen gewoon boycot om een statement te maken. Economische impact heeft nog altijd de groootste invloed op de huidige beleidsmakers. We moeten niet als makke schapen alles pikken. Kan ik er iets aan doen dat er geen enkele niet roker zo slim is geweest om een rookvrije kroeg op poten te zetten, want dat moet toch een gat in de markt zijn als ik hier hoor beweren dat er hele groepen mensen zijn die nu buitengesloten worden en straks massaal naar de kroeg gaan. Daar had toch al een ondernemer op moeten inspringen.quote:Ik vind het ook minder dat het straks niet meer mag maar dan ga ik gewoon ff buiten staan waar het dan toch meestal gezellig zal zijn tussen de medelotgenoten
is er een bron waarin staat dat de meeste horecamedewerkers roken, misschien de barmensen maar dat zijn niet de enige mensen die in de horeca werken hoor.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:27 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dat zeg ik ook niet, Maar recht op, wil nog niet zeggen dat een horecamedewerker er niet zelf voor mag kiezen om in de rookruimte te komen. Wat is daar op tegen. En omdat de meeste horeca medewerkers roken is het geen probleem om het daar schoon te krijgen, want ze mogen er toch komen.
Ik vind het triest dat jij je lol laat vergallen door het niet kunnen roken op je barkruk maar fftjes naar buiten loopt om een sigaretje te roken zodanig je plezier in uitgaan vergalt dat je liever thuisblijft, ik denk dat je daarme je eigen makke aantoont.quote:Tja, ik hoop eigenlijk dat de meerderheid van de rokers het eerste halfjaar de kroegen gewoon boycot om een statement te maken. Economische impact heeft nog altijd de groootste invloed op de huidige beleidsmakers. We moeten niet als makke schapen alles pikken. Kan ik er iets aan doen dat er geen enkele niet roker zo slim is geweest om een rookvrije kroeg op poten te zetten, want dat moet toch een gat in de markt zijn als ik hier hoor beweren dat er hele groepen mensen zijn die nu buitengesloten worden en straks massaal naar de kroeg gaan. Daar had toch al een ondernemer op moeten inspringen.
Tja net zoals alle astma patiënten die onvrijwillig kroegen moeten boycotten? Bovendien lukt je dat nooit zo'n boycot. Mensen willen gewoon graag de kroeg in; of ze nou buiten moeten roken of niet. Anders zou ik thuis ook geen bezoek hebben; rokers gaan bij mij altijd buiten staan (en dat doen ze notabene zelf, hartje winter als ik zeg dat ze best binnen een sigaretje mogen roken)quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:27 schreef Boris_Karloff het volgende:
Tja, ik hoop eigenlijk dat de meerderheid van de rokers het eerste halfjaar de kroegen gewoon boycot om een statement te maken. Economische impact heeft nog altijd de groootste invloed op de huidige beleidsmakers. We moeten niet als makke schapen alles pikken. Kan ik er iets aan doen dat er geen enkele niet roker zo slim is geweest om een rookvrije kroeg op poten te zetten, want dat moet toch een gat in de markt zijn als ik hier hoor beweren dat er hele groepen mensen zijn die nu buitengesloten worden en straks massaal naar de kroeg gaan. Daar had toch al een ondernemer op moeten inspringen.
quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:24 schreef Nielsch het volgende:
Valt wel mee als we naar het buitenland kijken, zeker als we het over verteren (van eten) hebben. Cijfers uit het buitenland laten juist zien dat restaurants in bijvoorbeeld New York meer zijn gaan omzetten sinds het rookverbod. Dit komt omdat mensen niet langer blijven hangen om een sigaretje te roken en er dus eerder en vaker nieuwe mensen aan de tafels gezet kunnen worden. Wat betreft kroegen zijn er inderdaad een aantal failliet gegaan, maar er zijn er ook een heleboel die het wel gewoon redden (bijvoorbeeld omdat de drankverkoop omhoog is gegaan).
bron:quote:Economische effecten
Daar in de loop der tijd niet-rokers plaatsen met rokers zijn gaan mijden is met name in cafés en bars een clientèle ontstaan waar bovengemiddeld wordt gerookt. Dit gegeven is door de tabaksindustrie gebruikt om aanzienlijke omzetverliezen voor de horecasector te voorspellen. De internationale consensus is dat er over het algemeen geen daling van de omzet is na een verbod. Dit zou zich laten verklaren doordat klanten die horecabezoek vermeden in verband met rookoverlast voor extra omzet zorgen en bestaande klanten die met roken stoppen meer te besteden hebben.
Toch zijn er ook tegengestelde berichten. Dagblad De Tijd in België meldt dat bijvoorbeeld horeca-organisatie Bemora beweert dat een omzetdaling tot 7% in sommige zaken is opgetreden[5]. Australische anti-rokenonderzoekers analyseerden 106 onderzoeken naar de economische effecten van rookverboden en zochten naar de invloed van de tabaksindustrie daarop. Uiteraard vonden ze betrokkenheid daarvan[6]. Maar als een andere vraagstelling tegen dezelfde cijfers wordt aangehouden [7] worden ook heel andere verbanden gevonden: dan blijkt dat onderzoekers die graag een rookverbod willen (belangengroepen) ALTIJD geen effect vinden, de tabaksindustrie wel, maar de groepering die geen belang bij de uitslag heeft, de horeca zelf, ook nadelige effecten vindt. Op Internet zijn overzichten beschikbaar van eigenaren van bars die óf moesten sluiten of grote verliezen incasseerden na de invoering van een rookverbod[8]. De Ierse horeca-organisatie VFI meldde na een jaar rookverbod dat alleen al in Cork City en County 170 horecagelegenheden de deuren moesten sluiten. 7600 banen gingen in 2004 in die sector verloren, heel anders dan in andere sectoren waar het aantal banen juist toenam.
Volgens een rapport van de Noord-Ierse horeca organisatie FRLT zakte in Ierland de omzet in de branche na het rookverbod met bijna 18% vergeleken met andere sectoren. De werkgelegenheid, die voor het rookverbod nog met gemiddeld 3,1% per maand steeg, zakte dramatisch naar een gemiddelde verlies aan werkgelegenheid van 7,2% per maand. Een totaal verschil per maand van meer dan 10%! [9].
Vanuit Schotland wordt, na een jaar rookverbod, door de Scottish Licensed Trade Association gerapporteerd dat het rookverbod 11% omzetderving heeft opgeleverd. 34% van de eigenaren meldt dat ze personeel hebben moeten ontslaan. [10][11]
Deze engelstalige Wikipedia-pagina gaat dieper hierin, d.w.z. met onderzoek-resultaten die juist *niet* op resultaten van horeca organisaties of eenmalige anecdotes: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_ban#Effects_on_businesses vertoont
quote:Op zaterdag 2 juni 2007 12:40 schreef Boris_Karloff het volgende:
En voor iedereen die denkt dat een rookverbod goed is voor de kroegen, lees deze eens door:
http://www.stopthebans.com/
http://www.smokersclub.com/banloss3.htm
http://www.minnesotansagainstsmokingbans.com/smokingbanreport.htm Mooi rapport over de impact op New York
http://www.davehitt.com/facts/banlinks.html
http://www.freechicago.org/freechicago/index.html kijk ook naar het videobestand. leuk vooruitzicht
http://www.freechicago.org/freechicago/factsheet.html
http://www.caterersearch.(...)es-post-smoking.html
http://www.bbc.co.uk/dna/actionnetwork/A5255228 Voor al die mensen die denken dat het kroegbezoek in ierland omhoog is gegaan sinds het rookverbod.![]()
En zo zijn er zat artikelen te vinden, die gewoon dramatische cijfers weergeven na het invoeren van een rookverbod in de horeca.
Nu Nederland nog, wat zal het gezellig worden in de kroegen.![]()
Nee, dat is niet ergens een probleem van maken, dan heet rekening houden met. Als je beleid maakt moet je allerlei aspecten in de gaten houden en niet alleen maar doen wat je op het eerste gezicht het beste lijkt.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:27 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Dat zeg ik ook niet, Maar recht op, wil nog niet zeggen dat een horecamedewerker er niet zelf voor mag kiezen om in de rookruimte te komen. Wat is daar op tegen. En omdat de meeste horeca medewerkers roken is het geen probleem om het daar schoon te krijgen, want ze mogen er toch komen.
Gast, ik heb genoeg berichtgeving gelezen waarin het zowel positief als negatief uitpakte voor verschillende horecaondernemers. Jouw eenzijdige berichtgeving voegt dan ook werkelijk niets toe. Bovendien, je bron is wikipediaquote:Op donderdag 7 juni 2007 15:42 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
[..]
bron:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookverbod
Het lijkt me dat horeca organisaties niet echt reden hebben te liegen over omzetcijfers. Die zijn gebaat bij omzet ongeacht of er wel of niet gerookt wordt
verder heb ik al eerder wat linkjes gegeven waar je niet de moeite voor hebt genomen om ze door te lezen
[..]
Ik laat mijn lol echt niet vergallen ik ben blij dat ik leef en zal me elke minuut dat ik leef zo goed mogelijk proberen te vermaken. alleen zal ik dat niet meer in een kroeg doen. So be it, heeft verder niemand anders last van.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:34 schreef Re het volgende:
Ik vind het triest dat jij je lol laat vergallen door het niet kunnen roken op je barkruk maar fftjes naar buiten loopt om een sigaretje te roken zodanig je plezier in uitgaan vergalt dat je liever thuisblijft, ik denk dat je daarme je eigen makke aantoont.
Dus wel, klik wat linkjes aan van mijn vorige post. Grote onzin om dat te beweren.quote:En kijk even naar California en NY, de inkomsten in de horeca zijn niet gedaald na het verbod...
Er zijn verschillende kroegen voor niet-rokers, maar omdat wel roken jarenlang de norm is geweest hebben niet-rokers zich vaak geconformeerd aan de wel-rokers in hun groep. Dus gingen gemengde groepen als gevolg daarvan altijd naar kroegen waar wel gerookt mag worden.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:27 schreef Boris_Karloff het volgende:
Tja, ik hoop eigenlijk dat de meerderheid van de rokers het eerste halfjaar de kroegen gewoon boycot om een statement te maken. Economische impact heeft nog altijd de groootste invloed op de huidige beleidsmakers. We moeten niet als makke schapen alles pikken. Kan ik er iets aan doen dat er geen enkele niet roker zo slim is geweest om een rookvrije kroeg op poten te zetten, want dat moet toch een gat in de markt zijn als ik hier hoor beweren dat er hele groepen mensen zijn die nu buitengesloten worden en straks massaal naar de kroeg gaan. Daar had toch al een ondernemer op moeten inspringen.
Van de andere links niet. En het gaat allemaal om horecaverenigingen die het melden. Geen tabaksverenigingen of anti rook belangengroepen. Die onderzoeken zeggen me ook weinig. Maar wat zou de horeca vereninging nou voor baat hebben om erover te liegen. het zal die worst wezen of er wel of niet gerookt wordt. Als het geld maar binnen komt rollen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:45 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Gast, ik heb genoeg berichtgeving gelezen waarin het zowel positief als negatief uitpakte voor verschillende horecaondernemers. Jouw eenzijdige berichtgeving voegt dan ook werkelijk niets toe. Bovendien, je bron is wikipedia![]()
Net zulke grote onzin als beweren dat de omzet wel gedaald is. Er zijn veel tegenstrijdige berichten, waarschijnlijk opgesteld door zowel rokers als niet-rokers.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:47 schreef Boris_Karloff het volgende:
Dus wel, klik wat linkjes aan van mijn vorige post. Grote onzin om dat te beweren.
Nee, slechts 28% van de Nederlands rookt nog maar. Het is dus net iets meer dan een kwart.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:50 schreef xFriendx het volgende:
Begreep ik nou goed dat 1/3 van Nederland rookt en 2/3 niet?
Dus als dat verbod komt en de rokers gaan de kroegen boycotten, dan zou je dus in een vriendengroep van 12 mensen er 4 hebben die elke zaterdagavond thuis gaan pokeren of iets dergelijks en de andere 8 te swingen in de discotheek?
Een keer op zaterdagavond thuis kan soms heel gezellig zijn, maar elke week lijkt mij op den duur wel te gaan vervelen.
Mijn medelijden met de arme zich altijd maar conformerende niet-rokers kent werkelijk geen grenzen. Vooral dat imaginaire geweer wat tegen hun hoofd werd gehouden maakt het echt een heel zielig verhaalquote:Op donderdag 7 juni 2007 15:48 schreef Nielsch het volgende:
[..]
omdat wel roken jarenlang de norm is geweest hebben niet-rokers zich vaak geconformeerd aan de wel-rokers in hun groep. Dus gingen gemengde groepen als gevolg daarvan altijd naar kroegen waar wel gerookt mag worden.
Dus eigenlijk is het heel fair dat de rokers zich aanpassen aan de niet-rokers ipv andersom wat nu nog altijd gebeurt. De rokers hebben altijd een bevoorrechte plek gehad die ze nu kwijtraken en ja, dat doet pijn voor ze. Maar ach, komen ze wel overheen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:51 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Nee, slechts 28% van de Nederlands rookt nog maar. Het is dus net iets meer dan een kwart.
Je kan wel zo stompzinnig doen, maar het blijft wel hoe het werkt. Het is de roker die uitmaakt waar een groep mensen heen gaat, omdat hij meent een godgegeven recht te hebben op roken en oh jee als hij een paar uur niet mag roken. Dus dan conformeert de rest van de niet-rokers zich er maar aan. Dat vind je schijnbaar heel normaal. Maar nu moet de roker zich voortaan conformeren aan de niet-roker en dan is het tijd om moord en brand te schreeuwen? Beetje hypocriet.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:53 schreef Litpho het volgende:
[..]
Mijn medelijden met de arme zich altijd maar conformerende niet-rokers kent werkelijk geen grenzen. Vooral dat imaginaire geweer wat tegen hun hoofd werd gehouden maakt het echt een heel zielig verhaal.
Dus staken mag ook niet meer volgens jou. Dan doe je toch immers hetzelfde. Een boycot om iets af te dwingen. Waarom ben ik dan kleinzielig. Ik boycot bijvoorbeeld ook zeehondenbont, slangenleer, tropisch hardhout en nog wat andere dingen die ik bewust geen geld aan uitgeef. Dat is dus ook kleinzielig en omdat anderen er well mee doorgaan moet ik dat ook doen. Als iedereen in de sloot springt, spring ik er echt niet achteraan.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:48 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Er zijn verschillende kroegen voor niet-rokers, maar omdat wel roken jarenlang de norm is geweest hebben niet-rokers zich vaak geconformeerd aan de wel-rokers in hun groep. Dus gingen gemengde groepen als gevolg daarvan altijd naar kroegen waar wel gerookt mag worden.
Wat laat je je enorm kennen zeg. Oproepen tot een boycot, wat een kleinzielig figuur ben je toch ook. Bovendien haalt die boycot niets uit zolang Nederland in de EU zit, want EU wetgeving verplicht alle lidstaten het roken in de horeca vroeg of laat af te schaffen.
Ik weet gewoon dat er genoeg rokers zijn die hun plezier niet laten vergallen door een rookverbod. Verstandige mensen, als je het mij vraagt.
Dat is helemaal niet hypocriet. Eerder was het de vrije keuze van de niet-roker om zich te conformeren. De roker krijgt helemaal geen keuze. De twee zijn nergens vergelijkbaar, en de manier waarop de niet-rokers nu aankomen met "ha ha, nu zijn wij aan de beurt" gaat niet echt geweldig samen met tegelijk proberen het grotere morele gelijk te claimen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:55 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
Je kan wel zo stompzinnig doen, maar het blijft wel hoe het werkt. Het is de roker die uitmaakt waar een groep mensen heen gaat, omdat hij meent een godgegeven recht te hebben op roken en oh jee als hij een paar uur niet mag roken. Dus dan conformeert de rest van de niet-rokers zich er maar aan. Dat vind je schijnbaar heel normaal. Maar nu moet de roker zich voortaan conformeren aan de niet-roker en dan is het tijd om moord en brand te schreeuwen? Beetje hypocriet.
In mijn vriendengroep is het net andersoom, daar roken 8 van de 12. En in een discotheek kom ik al weinig meer.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:50 schreef xFriendx het volgende:
Begreep ik nou goed dat 1/3 van Nederland rookt en 2/3 niet?
Dus als dat verbod komt en de rokers gaan de kroegen boycotten, dan zou je dus in een vriendengroep van 12 mensen er 4 hebben die elke zaterdagavond thuis gaan pokeren of iets dergelijks en de andere 8 te swingen in de discotheek?
Een keer op zaterdagavond thuis kan soms heel gezellig zijn, maar elke week lijkt mij op den duur wel te gaan vervelen.
Precies netzoals een reactie iets hoger waarin staat dat de poster van het leven wil genieten en dan wel niet naar de kroeg gaat. Dan denk ik van hoe verslaafd moet je wel niet zijn om sigaretten te laten bepalen of jij wel of niet gaat stappen met je vrienden. Als dat heroine of World of Warcraft zou zijn zou iedereen moord en brand schreeuwen en nu lijkt het alsof het een volstrekt normaal fenomeen is.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:59 schreef ethiraseth het volgende:
Waarom hebben sommige rokers toch het idee dat het hun recht is om overal maar te mogen roken? ik snap dat niet. Er mag ook niet overal geblowt worden en niemand die daar moeilijk over doet, maar iets vele malen schadelijkers als roken mag hopelijk binnenkort op enkele plekken niet meer en er zijn mensen die menen dat ze gelijk niet meer naar een cafe kunnen gaan.![]()
je bedoelt links zoalsquote:Op donderdag 7 juni 2007 15:47 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Ik laat mijn lol echt niet vergallen ik ben blij dat ik leef en zal me elke minuut dat ik leef zo goed mogelijk proberen te vermaken. alleen zal ik dat niet meer in een kroeg doen. So be it, heeft verder niemand anders last van.Alsof er alleen kroegen zijn om lol te hebben.
En ach er komen echt wel besloten rokerskroegen zoals in New York. Vermaak ik me daar wel
[..]
Dus wel, klik wat linkjes aan van mijn vorige post. Grote onzin om dat te beweren.
Hoe kom jij er in vredesnaam bij dat ik de sigaretten bepalen laat waar ik wel of niet ga stappen.quote:Op donderdag 7 juni 2007 16:05 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Precies netzoals een reactie iets hoger waarin staat dat de poster van het leven wil genieten en dan wel niet naar de kroeg gaat. Dan denk ik van hoe verslaafd moet je wel niet zijn om sigaretten te laten bepalen of jij wel of niet gaat stappen met je vrienden. Als dat heroine of World of Warcraft zou zijn zou iedereen moord en brand schreeuwen en nu lijkt het alsof het een volstrekt normaal fenomeen is.
Ik zeg nergens dat het een zielig verhaal is. Ik leg alleen maar uit waarom niet-rokers kroegen nooit zijn aangeslagen toen ze moesten concurreren met gewone kroegen. Dit soort stompzinnige reacties zorgt er trouwens voor dat mensen die niet roken en graag samen naar een oplossing zoeken een houding tegenover rokers krijgen van: 'bekijk het maar'. Dus uiteindelijk zul je alleen jezelf hebben met dit soort opmerkingen. Maar goed, mij hoor je daar niet over klagenquote:Op donderdag 7 juni 2007 15:53 schreef Litpho het volgende:
[..]
Mijn medelijden met de arme zich altijd maar conformerende niet-rokers kent werkelijk geen grenzen. Vooral dat imaginaire geweer wat tegen hun hoofd werd gehouden maakt het echt een heel zielig verhaal.
Omdat niet-rokers geen ruggegraat hebben en verwachten dat de wetgeving het allemaal wel voor ze regelt?quote:Op donderdag 7 juni 2007 16:19 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Ik zeg nergens dat het een zielig verhaal is. Ik leg alleen maar uit waarom niet-rokers kroegen nooit zijn aangeslagen toen ze moesten concurreren met gewone kroegen.
Ik denk dat we het "daar komen we samen wel uit" station al een tijdje terug gepasseerd zijn. Bovendien, gegeven dat je mijn posts aandachtig hebt gelezen, hoe precies ga ik mezelf hier mee hebben?quote:Dit soort stompzinnige reacties zorgt er trouwens voor dat mensen die niet roken en graag samen naar een oplossing zoeken een houding tegenover rokers krijgen van: 'bekijk het maar'. Dus uiteindelijk zul je alleen jezelf hebben met dit soort opmerkingen. Maar goed, mij hoor je daar niet over klagen![]()
Als daar ruimte voor wordt gelaten zal je mij niet horen. Iets zegt me echter dat de zeloten in hun missie dat soort fijne details toch echt zullen passeren.quote:Op donderdag 7 juni 2007 16:44 schreef Elfletterig het volgende:
Komt dan nog bij dat kroegen gewoon een rookruimte kunnen inrichten
Persoonlijk als ik een vriendengroep had die in de meerderheid uit niet rokers zou bestaan en die zouden naar een niet rokerskroeg willen dan zou ik of mee gaan en gewoon een paar uurtjes niet roken of hun erheen laten gaan en zelf naar de kroeg gaan waar wel gerookt mag worden. Je hebt overal wel aanspraak en ik kan best wel een paar uurtjes zonder mijn vrienden. Ik ben niet met ze vergroeid en een keer met andere mensen weg is ook gezellig.quote:Op donderdag 7 juni 2007 15:55 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
Je kan wel zo stompzinnig doen, maar het blijft wel hoe het werkt. Het is de roker die uitmaakt waar een groep mensen heen gaat, omdat hij meent een godgegeven recht te hebben op roken en oh jee als hij een paar uur niet mag roken. Dus dan conformeert de rest van de niet-rokers zich er maar aan. Dat vind je schijnbaar heel normaal. Maar nu moet de roker zich voortaan conformeren aan de niet-roker en dan is het tijd om moord en brand te schreeuwen? Beetje hypocriet.
Zelfs Leeuwarden heeft een niet rokers kroeg, vreemd dat Utrecht er geen heeft.quote:Op donderdag 7 juni 2007 17:31 schreef Nielsch het volgende:
Boris, nogmaals, er zijn geen niet-rokers kroegen in Utrecht (waar ik woon). Ik heb 2 rookvrije dansavonden per maand kunnen vinden. Volgens mij heeft Gia dit ook al aangegeven.
Doe niet zo idioot. Ook na het rookverbod mag je nog gewoon alle kroegen in. Je moet alleen je pakje peuken in je binnenzak laten zitten.quote:Op donderdag 7 juni 2007 17:20 schreef Boris_Karloff het volgende:
Ik wil wel graag de vrijheid hebben om te kiezen waar ik heen ga en die vrijheid wordt mij niet gegund.
Inderdaad, ik ben vorig jaar in verschillende kroegen in New York en Boston geweest waar het erg gezellig was. Ook de rokers gingen gewoon mee. Wanneer ze zin hadden om even te roken gingen ze vijf minuten naar buiten en kwamen ze gewoon weer terug. Geen probleem!quote:Op vrijdag 8 juni 2007 14:31 schreef _Cara_ het volgende:
Ik vind het een prima plan!Als het in Ierland werkt..werkt het hier ook. Ben niet zo lang geleden naar Dublin geweest. Ieren zijn echte kroeg/pub gangers.. zelfs daar is het nu geen probleem meer. Het is er nét zo gezellig, de kroegen/pubs zijn net zo stampvol als voorheen...en voor diegene die niet roken bijzonder aangenaam vertoeven.. een verademing.. om het zo maar eens te zeggen..
Waarschijnlijk omdat de etiquette daar is "na het sigaretje komen we weer terug". Als je niet uitkijkt wordt de etiquette hier "de rokers gaan naar buiten, blijven hangen, de niet-rokers gaan naar buiten omdat de rokers niet meer terugkomen en vervolgens is de zaak binnen leeg"quote:Op vrijdag 8 juni 2007 14:50 schreef Nielsch het volgende:
Inderdaad, ik ben vorig jaar in verschillende kroegen in New York en Boston geweest waar het erg gezellig was. Ook de rokers gingen gewoon mee. Wanneer ze zin hadden om even te roken gingen ze vijf minuten naar buiten en kwamen ze gewoon weer terug. Geen probleem!
Wat? Dat de revolutie uitbreekt en ik aan de macht kom? Ik ben al aan het onderhandelen met China om de grote muur af te huren, ik weet genoeg mensen om er tegen aan te zetten.quote:Op donderdag 7 juni 2007 17:47 schreef Noax het volgende:
Het kan me werkelijk niet snel genoeg gaan!
Rot op, als ik pijp of sigaar wil roken ben ik daar met 5 minuten nog niet eens op de helft.quote:Op vrijdag 8 juni 2007 14:50 schreef Nielsch het volgende:
Wanneer ze zin hadden om even te roken gingen ze vijf minuten naar buiten en kwamen ze gewoon weer terug. Geen probleem!
PS2:quote:Op vrijdag 8 juni 2007 16:33 schreef Blackbeard het volgende:
Amen.
PS:
[..]
Rot op, als ik pijp of sigaar wil roken ben ik daar met 5 minuten nog niet eens op de helft.
Bagger redenatie.quote:Op vrijdag 8 juni 2007 14:31 schreef _Cara_ het volgende:
Ik vind het een prima plan!Als het in Ierland werkt..werkt het hier ook.
Pijp roken ben je idd minimaal een half uur mee zoetquote:Op vrijdag 8 juni 2007 16:33 schreef Blackbeard het volgende:
Amen.
PS:
[..]
Rot op, als ik pijp of sigaar wil roken ben ik daar met 5 minuten nog niet eens op de helft.
Bagger Redenatiequote:Op vrijdag 8 juni 2007 14:31 schreef _Cara_ het volgende:
Ik vind het een prima plan!Als het in Ierland werkt..werkt het hier ook.
Dan blijf jij toch lekker wat langer in de kou staan?quote:Op vrijdag 8 juni 2007 16:33 schreef Blackbeard het volgende:
Rot op, als ik pijp of sigaar wil roken ben ik daar met 5 minuten nog niet eens op de helft.
www.spoorboekje.nlquote:Op vrijdag 8 juni 2007 16:50 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:
[..]
Dan blijf jij toch lekker wat langer in de kou staan?![]()
Hoera, feest!quote:Horeca in juli 2008 rookvrij
Uitgegeven: 8 juni 2007 17:04
Laatst gewijzigd: 8 juni 2007 17:50
DEN HAAG - De horeca wordt vanaf juli volgend jaar rookvrij. In cofffeeshops mag nog wel gerookt worden, alleen de verkoop moet in een rookvrije ruimte plaatsvinden.
Dat heeft het kabinet besloten, zei minister Ab Klink van Volksgezondheid vrijdag na afloop van de ministerraad.
Horecagelegenheden mogen nog wel een afgeschermde ruimte hebben waar rokers hun sigaretje kunnen opsteken, maar ze mogen daar niet worden bediend om het personeel een rookvrije werkplek te kunnen bieden.
Voorstel
De horeca had voorgesteld om volgend jaar alleen in restaurants de sigaret uit te bannen en pas in 2011 in cafés en discotheken. Maar het kabinet houdt nu dus vast aan een rookverbod voor de hele horeca in één keer, zoals Klink vlak na zijn aantreden al had aangekondigd.
Eerder deze week zei Klink er wat betreft de coffeeshops nog niet uit te zijn. Deze zouden onder een rookverbod gaan vallen, maar de Tweede Kamer maakte daar bezwaar tegen. Met een aparte rookruimte in coffeeshops heeft Klink dit probleem nu opgelost.
Werkplek
Anti-rookorganisaties als Clean Air Nederland en Stivoro maken zich al jaren hard voor een rookverbod in de horecagelegenheden, die nu nog een uitzondering vormen op de regel dat een werkplek rookvrij moeten zijn.
Koninklijke Horeca Nederland had met Klinks voorganger Hans Hoogervorst afgesproken het roken in stappen terug te dringen, maar daar liep het niet zo'n vaart mee, bleek vorig jaar. De horeca vreest een enorm omzetverlies van een totaal rookverbod op korte termijn.
Bron
Nee, er is juist in coffeeshops een aparte niet-rookruimte (namelijk bij het punt waar wordt verkocht, zodat het personeel rookvrij kan werken). Zie nieuwsbericht:quote:Op vrijdag 8 juni 2007 18:31 schreef MarkNMGN het volgende:
Een aparte rookruimte in coffeeshops?
Ze zijn nu echt volledig doorgeslagen![]()
![]()
![]()
quote:In cofffeeshops mag nog wel gerookt worden, alleen de verkoop moet in een rookvrije ruimte plaatsvinden.
Zal het personeel leuk vinden...quote:Op vrijdag 8 juni 2007 18:35 schreef LinkseFrieseVegetarier het volgende:
[..]
Nee, er is juist in coffeeshops een aparte niet-rookruimte (namelijk bij het punt waar wordt verkocht, zodat het personeel rookvrij kan werken). Zie nieuwsbericht:
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |