FOK!forum / Planes, Trains & Automobiles / Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 49
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 16:07

Hier alweer deel 49 in een succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

eerste topic, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is wat minder intresse in, maar stel gerust je vraag Voor meer informatie kun je ook op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Voor het grensoverschrijdend verkeer rijden de volgende vervoerders:
Arriva rijdt op Nieuweschans-Leer, de NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, en Enschede-Munster.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol. Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?


Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS). Arriva rijdt in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans-Leer en vanaf 10 december 2006 in de randstad op Dordrecht-Geldermalsen. Arriva voert de dienstregeling in het noorden momenteel uit met Wadlopers, Buffels en Spurts(GTW's). Voordat de concessie overging naar Arriva reed NoordNed op de noordelijke lijnen. Arriva huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. De materieel inzet is als volgt: DM'90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden, met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden) en Spurts(GTW's), welke eerst ingezet worden op Groningen-Nieuweschans-Leer. De overige trajecten zullen volgen.

Vanaf eind 2008 zullen er nieuwe GTW's gaan rijden op Dordrecht-Geldermalsen. Het betreft hier de elektrische variant. 5 maal GTWtype 2/8 en 5 maal 2/6. Tot die tijd rijdt Arriva hier met Plan V.


Links de Wadloper (DH2), dit is het enige stel in de groene NoordNed-kleurstelling, en rijdt nu voor Veolia. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer.

Hierboven de oudste wadloper, de 3201. Voor de DM90-foto's: zie NS.


De Spurt(Stadler GTW) die sinds 5 november 2006 rijdt voor Arriva. De eerste treinen rijden tussen Groningen en Leer. De planning voor de invoering van de GTW's op de verschillende trajecten:
November/December: Groningen-Leer
December week 50: Leeuwarden-Harlingen
Mei 2007: Groningen-Roodeschool
Juli 2007: Leeuwarden-Stavoren
Augustus 2007: Groningen-Delfzijl
September 2007: Groningen-Leeuwarden

De serie van Arriva bestaat uit 2 verschillende type treinen.
- De GTW 2/6, 2 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)2xx serie.
- De GTW 2/8, 3 rijtuigen met motorwagen, nummers in de (10)3xx serie.
Hieronder is een afbeelding te zien van het interieur van deze trein.




Syntus is actief in Twente en de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel. Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking. Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.


Twee gekoppelde Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.


Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar twee lijntjes: Almelo-Marienberg en Amersfoort-Ede/Wageningen. Het eerst genoemde lijntje is een rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet.
De tweede lijn is de valleilijn (kippenlijn), welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Hier rijdt eerst nog Plan V, vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel, de Protos, ingezet.

Interieur en exterieur.


Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Sinds 10 december onderhoudt dit Franse bedrijf de treindienst tussen Nijmegen en Roermond (Maaslijn) en tussen Maastricht Randwijck en Kerkrade Centrum (Heuvellandlijn). Hiervoor wordt in eerste instantie materieel gehuurd, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met bestaand NS-materieel gereden wordt, namelijk de DH1/2 (Wadloper) en Mat'64 (Plan V). Nadeel van de Wadlopers is dat ze te langzaam zijn, en dat er te weinig van zijn, waardoor de geplande kwartiersdienst op de Maaslijn niet gehaald kan worden.
Vanaf december 2007 wil Veolia op de Maaslijn gaan rijden met de Stadler GTW, net zo als Arriva heeft Veolia de GTW 2/6 en de GTW 2/8 besteld bij Stadler. De trein moet er zo uit gaan zien:


Over RandstadRail wordt in dit topic niet ingegaan. Er is een speciaal topic voor RandstadRail.
RandstadRail

Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail is het volgende materieel gaan rijden:




diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de Wadlopers van Arriva en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers. Ook Zwolle-Kampen is aanbesteed aan NS, deze lijn heeft ook twee 'eigen' verfraaide Buffels gekregen.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

Elektrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als de Beneluxtrein (Amsterdam-Brussel); Venlo-Den Haag (met ICK); Den Haag-Arnhem en Arnhem-Roosendaal, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
Tot 10 december werd de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht met getrokken treinen (ICRm) gereden, maar die zijn nu vervangen door IRM. Hiermee wordt niet meer naar Haarlem, maar van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar wordt er voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze beide plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (bestaat niet meer), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.

ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.) Omdat er met ICK nog altijd niet genoeg materieel is voor de nieuwe dienstregeling, heeft NS er nog 50 rijtuigen bijgehuurd, de eerste zijn al in het land, en er rijdt nu een setje tussen Amsterdam en Amersfoort.

Hoe e.e.a. er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Alleen voor ICRm zijn er stuurstands, ICK heeft meestal aan beide kanten een loc hangen.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is in 2005, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
- Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
- Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein. In de nieuwe dienstregeling is dit deels afgeschaft: het Amsterdamse deel wordt niet meer meegenomen, maar rijdt als apart pendel IC'tje.

Interieur van de ICM

Verder werd het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptreinen. Mat'64 neemt de dienst in het oosten over, en Zwolle-Groningen heeft de Buffels gekregen die Veolia eigenlijk had willen hebben.
Foto's:

Een close-upje van de helaas ter ziele gegaane doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is. Inmiddels is de eerste koploper gereviseerd. Het betreft de 4011 (nog niet in dienst).

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Olympische ICM IV

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn. Echter zal aan de versnippering niet geheel een eind gemaakt worden, omdat met ingang van de DRGL 2007 de ambtenarentreinen 501 en 502 Groningen-Den Haag CS gereden gaan worden met 2xVIRM6. In het weekend zullen de vergelijkbare treinen ook door dit VIRM gereden gaan worden, waarbij ieder weekend een stel VIRM op zaterdag naar Leeuwarden gaat en op zondagavond weer terug naar Groningen.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

VIRM IV + VIRM VI

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kon zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant zag het ding er in haar goede dagen zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn bijna 250 V-tjes gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste. Sinds 10 december 2006 rijdt Plan V niet alleen meer voor NS, maar ook voor Arriva, Connexxion en Veolia.

Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen (behalve de 528, die voor een kwart Plan V is). Van de voorkant kan je de T herkennen aan de kleine driehoekige raampjes op de hoek, bij de T's zijn die zwart, maar bij de V's geel.
De T's worden vooral gehaat worden voor krappe bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je.

Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over. En het interieurtje van een Plan T 2de Klas

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in twee smaken: de tweebaks Citypendel (Banaan) en de gereviseerde driebaks Sprinter SGMm (Vlavlip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet, en in een paar spitstreintjes.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Woerden-Gouda-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Utrecht-Baarn, Rotterdam-Hoek van Holland, en in Uitgeest-Haarlem-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de driedelige Sprinters is voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen (alleen ander kleur stofje).

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

Interieur van de CityPendel

Om de Sprinter-formule verder uit te kunnen worden, heeft NS nieuwe treinen besteld (gebaseerd op een al bestaand Duits model), de eerste worden ergens in 2008 verwacht:




Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Dr_Flash)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.



NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, met alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS (IRCm) en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.



Hier alleen maar wat foto's.

Op Enschede-Munster/Dortmund rijdt Bauheihe 643. Deze komt ook in Heerlen vanuit Aachen.
Tot 3 november reed op Nieuweschans - Leer deze duitse boemel treintjes

Deze zijn nu vervangen door rechtstreekse treinstellen van Arriva, de GTW's van Stadler.


Op Roosendaal-Antwerpen de varkenskop:



Maastricht-Luik:
Totdat de rechtstreekse Intercity van Maastricht naar Brussel ging rijden, deden deze oude barrels van de Belgische spoorwegen dienst op dit lijntje

In de nieuwe dienstregeling is die stoptrein dus vervangen door een HSL-intercity die nonstop rijdt tussen Brussel en Luik en dan doorsukkelt als stopper naar Maastricht, maar helaas wel Eijsden overslaat, waardoor ons zuidelijkste stationnetje treinloos is geworden.


Venlo-Hamm:


Deze trek-duwtreinen bestaan uit gereviseerde Duitse Silberlingen. Deze treinen rijden vanuit Venlo meteen de grens over en rijden onderweg onder andere langs grote steden als Mönchengladbach, Düsseldorf, Wuppertal en Hagen.

Soms worden in deze topicserie verkortingen gebruikt voor stationsnamen, als je hier niet zo in thuis bent (over het algemeen zijn het gewoon de eerste letters van de lettergrepen), kun je ze hier opzoeken.
Ook wordt wel eens melding gemaakt van een treinserie, waarmee alle treinen op een bepaald traject worden bedoeld. Als men het heeft over 'de 3600' worden daar de sneltreinen tussen Roosendaal en Zwolle mee bedoeld. Alle treinen in het land hebben een eigen nummer om ze herkenbaar te houden voor personeel en verkeersleiding. Zo is de trein die die om 16:19 vanuit Zwolle naar Roosendaal vertrekt de 3663. De volgende trein is de 3665, die daarna de 3667 et cetera. De treinen in de tegengestelde richting hebben de even nummers. Een lijst (PDF) van alle treinnummers die in 2006 gebruikt worden, kun je hier vinden.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 16:10
Even een bericht voor Zug-chef: de urls die je in de OP hebt gezet van je plaatjes werken al enkele topics niet meer, wil je dat de plaatjes weer in de OP verschijnen of moeten de urls uit de OP verwijderd worden?
Areyoutalkingtomedonderdag 15 februari 2007 @ 16:20
Wat een teringbedrag voor die belasting ik hou niks over aan dat tellen, volgend jaar pas
Wadloperdonderdag 15 februari 2007 @ 16:21
Hoeveel dan?
Areyoutalkingtomedonderdag 15 februari 2007 @ 16:23
140 euro over 400 euro dat is gewoon 30 procent !!! wtf
italiaan1987donderdag 15 februari 2007 @ 16:26
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 16:23 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
140 euro over 400 euro dat is gewoon 30 procent !!! wtf
ik heb me geld nog niet eens gehad
En_iekadonderdag 15 februari 2007 @ 16:41
tvp
Wadloperdonderdag 15 februari 2007 @ 16:56
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 16:23 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
140 euro over 400 euro dat is gewoon 30 procent !!! wtf
Jeetje, dat inderdaad veul geuld
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 17:10
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 16:23 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
140 euro over 400 euro dat is gewoon 30 procent !!! wtf
Zeik niet, over mijn brutosalaris wordt 42% belasting geheven.
thatsmedonderdag 15 februari 2007 @ 17:44

TGVP
thats-medonderdag 15 februari 2007 @ 18:34
Vanmiddag in de 142 te Almelo,
"Dames en heren, het licht staat op rood het licht staat op groen, Het volgende station is Almelo, daar is altijd wat te doen. Ladies and Gentelmen station Almeloooo. Meine Dame und heren station Almeloooo."
Al dus een opgewekte Conducteur/Machinist.
Mar-Kdonderdag 15 februari 2007 @ 18:34
Zo, na een behoorlijke poos lurken in deze reeks eens een keer een bijdrage van mij.

2 V-IRMpjes

V-IRMpje met de deuren van de DCM los

Overzichtje rangeerterrein On

Owjah, heel binnenkort verdwijnen de laatste twee SM90's die op On stonden ook in de shredder

BTW sorry van de lage kwaliteit foto's, t is maar een telefoon cam, neem binnekort de "echte" camera wel eens mee.
Yankee_Onedonderdag 15 februari 2007 @ 18:35
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 17:10 schreef Duvel het volgende:

[..]

Zeik niet, over mijn brutosalaris wordt 42% belasting geheven.
niet over je hele bruto salaris
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 18:39
Gelukkig bewaren ze nog een kop van de SM'90, anders was die treinserie er wel heel erg karig van afkomen en hadden we alleen kunnen vertellen dat die serie de voorloper was van de DM'90 en de DD-IRM.
Wadloperdonderdag 15 februari 2007 @ 19:09
Alsof een kop veel helpt Kunnen ze beter de 2101 bewaren, die is altijd graffity vrij gebleven daar in Onnen
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 19:19
Bel jij even of ze nog een stel kunnen bewaren?
Fixersdonderdag 15 februari 2007 @ 19:19
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 16:20 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Wat een teringbedrag voor die belasting ik hou niks over aan dat tellen, volgend jaar pas
Je moet ook gewoon heffingskorting vragen.
thats-medonderdag 15 februari 2007 @ 19:21
Ik stapte vanochtend te wierden in trein 7929 in stel 3409 (voorste van de 2) Deze had een probleem met een motor. Het gedeelte waar ik in zat werkte de aandrijving/motor niet want het weg rijden ging geheel geruis loos, je hoorde echt niks. Even later gingen de lampen uit en airco, en een paar minuten later weer aan, En toen naar Almelo de riet bleven ze bijna de hele rit uit. Het viel me mee dat we nog geen 3 min vertraging haden toen we in Enschede aankwamen, omdat we moeilijk/langzaam wegreden. Toen ik vanmiddag weer terug naar huis ging met de 10142 zag ik dit stel staan op het rangeer terein, deze zal wel uit de omloop zijn gehaald.

[ Bericht 1% gewijzigd door thats-me op 15-02-2007 19:38:44 ]
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 19:27
Ik heb zoiets ook al eens gehad net na buitenpost in de richting Groningen. Daar vielen de motoren van het 2e stel ook uit. Het licht ging uit en enkele seconden later weer aan. Het stel is door het 1e stel naar Gn getrokken zonder echte vertraging op te lopen.
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 19:33
Ik ga zaterdag nog maar eens even een slingertje maken

[/jorienvdherik]

sorry
Brembodonderdag 15 februari 2007 @ 19:46
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:27 schreef Peterselieman het volgende:
Ik heb zoiets ook al eens gehad net na buitenpost in de richting Groningen. Daar vielen de motoren van het 2e stel ook uit. Het licht ging uit en enkele seconden later weer aan. Het stel is door het 1e stel naar Gn getrokken zonder echte vertraging op te lopen.
Ook wel is gehad in VIRM ding blijft gewoon uitrollen , maar volgens mij wordt er dan gewoon een reset uitgevoerd.

Trouwens vandaag wel een ramp-dag, iets gebeurt bij breukelen Waardoor alles rondom Ut een beetje stroef ging. Daarbij was de IC Zw Nm een ICM III, nou dat werd wel proppen . Ik vind zelf dat wel heel erg mager, de machinist ook . Dames en heren, bla bla vanaf Deventer komt er een drietje bij, maar voor velen is dat dan te laat....
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 19:50
Wadloperdonderdag 15 februari 2007 @ 19:52
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:33 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik ga zaterdag nog maar eens even een slingertje maken

[/jorienvdherik]
Die is hier al tijden niet meer geweest
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 19:54
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 18:34 schreef Mar-K het volgende:
V-IRMpje met de deuren van de DCM los
Leuk! DCM = DownChopperModule? Of zo?
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 19:55
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:33 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik ga zaterdag nog maar eens even een slingertje maken

[/jorienvdherik]

sorry
Die heeft een ban geloof ik.
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 19:58
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:54 schreef Duvel het volgende:

[..]

Leuk! DCM = DownChopperModule? Of zo?
Ik zat al aan DieselCityMaterieel te denken
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 19:59
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:52 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Die is hier al tijden niet meer geweest
Nee maar goed, ik wou het ff kwijt, en toen het er al stond dacht ik ineens "Jezus ik lijk wel zo'n 14-jarige ballenschimmelkrabber "

Vandaar
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 20:14
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:59 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee maar goed, ik wou het ff kwijt, en toen het er al stond dacht ik ineens "Jezus ik lijk wel zo'n 14-jarige ballenschimmelkrabber "

Vandaar
ik vind het wel luek om te weten zeg maar dat je morgen met de trein gaat dus ik denk dat ik vanf mogren ook post welke trein ik in zit die dag gewoon voor de leuk snap je
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 20:17
jamaar ik gaa pas zaturdag want morregee moet ik foeballuh dus jah. weet er iemand of dat er zaturdag koplopers rijje op de hoekselein. bedankd
ReisTdonderdag 15 februari 2007 @ 20:30

TerugVindPhoto uit Amersfoort (bij gebrek aan treinen naar Utrecht vanwege de "logistieke problemen" maar even wat fotootjes geschoten).
Doc__Zenithdonderdag 15 februari 2007 @ 20:34
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:55 schreef Duvel het volgende:

[..]

Die heeft een ban geloof ik.
nee, die knakker is nog wel actief...
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 20:35
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:30 schreef ReisT het volgende:
[afbeelding]
TerugVindPhoto uit Amersfoort (bij gebrek aan treinen naar Utrecht vanwege de "logistieke problemen" maar even wat fotootjes geschoten).
Ja wat was er in Utrecht nou aan de hand eigenlijk?

Ik had de sprinter uit Baarn van 16:40 met +33

en in Utrecht C was het een zooitje
Doc__Zenithdonderdag 15 februari 2007 @ 20:40
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:17 schreef Dr_Flash het volgende:
jamaar ik gaa pas zaturdag want morregee moet ik foeballuh dus jah. weet er iemand of dat er zaturdag koplopers rijje op de hoekselein. bedankd


maar ff serieus:

koplopers op de Hoekselijn: het is volgens mij niet meer zo dat de eerste nachttrein in Hoek van Holland Haven begint, of nog wel?

waarom was dit eigenlijk? materieel wat er toch nog stond vanwege de (ook al opgeheven) boottrein ofzo?
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 20:42
Er waren rond utrecht wat verstoringen geweest, waardoor er wat treinen uitvielen en anderen vertraging opliepen.
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 20:43
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:42 schreef Peterselieman het volgende:
Er waren rond utrecht wat verstoringen geweest, waardoor er wat treinen uitvielen en anderen vertraging opliepen.
Ja. Zo'n indruk gaf het al ja
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 20:44
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:40 schreef Doc__Zenith het volgende:
koplopers op de Hoekselijn: het is volgens mij niet meer zo dat de eerste nachttrein in Hoek van Holland Haven begint, of nog wel?

waarom was dit eigenlijk? materieel wat er toch nog stond vanwege de (ook al opgeheven) boottrein ofzo?
Die boottrein dat is lang geleden idd ja. Ik las bij Nico Spilt dat dat ding ooit nog een blauwe maandag EuroCity status gehad heeft zelfs
Fixersdonderdag 15 februari 2007 @ 20:45
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ja wat was er in Utrecht nou aan de hand eigenlijk?

Ik had de sprinter uit Baarn van 16:40 met +33

en in Utrecht C was het een zooitje
Ik had ongeveer een uurtje eerder ook al problemen met de stopper naar geldermalsen die met +20 vertrok omdat de stoptrein naar rhenen ervoor in de weg stond. Spoor 14/14a dus. Mijn eerste vertraging in de nieuwe dienstregeling overigens...
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 20:47
Dan heb jij tot nu toe wel erg veel mazzel gehad zeg.
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 20:50
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:47 schreef Peterselieman het volgende:
Dan heb jij tot nu toe wel erg veel mazzel gehad zeg.
Ja of heel erg weinig treinreizen

Hoewel ik uit mijn eigen cijfers niet anders kan dan concluderen dat het in drgl2k7 beter gaat met de punctualiteit dan in de laatste maand van 2k6
Fixersdonderdag 15 februari 2007 @ 20:54
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:47 schreef Peterselieman het volgende:
Dan heb jij tot nu toe wel erg veel mazzel gehad zeg.
Ik reis dan ook gemmideld 2-3 dagen per week met een trein en dan meestal nog buiten de spits ook. Maar toch één keer een vertraging in twee maanden is best netjes te noemen.

Ik hoorde overigens dat nu officieel de ns meerverdient uit aanhangende producten dan uit kaartverkoop en dus hun core-product (ik mag nog hopen dat ze vervoer als core-product zien). Maar zolang ze die winsten aanwenden om de dienstverlening en het vervoer te verbeteren dan mogen ze van mijn part wortelen gaan verbouwen langs het spoor. Zo eens zien of ik aan een jaarverslag kan komen.
italiaan1987donderdag 15 februari 2007 @ 21:00
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:44 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Die boottrein dat is lang geleden idd ja. Ik las bij Nico Spilt dat dat ding ooit nog een blauwe maandag EuroCity status gehad heeft zelfs
vroeger reden ze zelfs naar duitsland en rusland
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 21:02
Ik ben er enorm op achteruit gegaan met de nieuwe dienstregeling. Bus en trein sluiten niet op elkaar aan. In de ochtend lukt het halen van de sneltrein naar Gn me wel, omdat xx zo goed is geweest om de bus 5 minuten te vervroegen, waardoor ik op Lw nu een overstap van 4 minuten heb. Terug is het helemaal een ramp. Dan ben ik aangewezen op het stoppertje, omdat ik anders 50 minuten moet wachten in Lw. Met het stoppertje is het wachten nog steeds 27 minuten. Bovendien is het minder comfortabel reizen dan met de sneltrein, omdat zo ongeveer alle DH2 stellen die Arriva heeft in de Groninger configuratie zijn. Dus met rijen stoelen ipv ook zitjes van 4. Daar zit ik niet echt comfortabel in.
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 21:03
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:00 schreef italiaan1987 het volgende:
vroeger reden ze zelfs naar duitsland en rusland
ja nee dat is wat anders. Dat waren de Hoek-Warszawa en de Hoek-Moskou expres. De Boottrein was een EC die van Amsterdam Centraal naar Hoek Haven reed
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 21:04
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:02 schreef Peterselieman het volgende:
Ik ben er enorm op achteruit gegaan met de nieuwe dienstregeling. Bus en trein sluiten niet op elkaar aan. In de ochtend lukt het halen van de sneltrein naar Gn me wel, omdat xx zo goed is geweest om de bus 5 minuten te vervroegen, waardoor ik op Lw nu een overstap van 4 minuten heb. Terug is het helemaal een ramp. Dan ben ik aangewezen op het stoppertje, omdat ik anders 50 minuten moet wachten in Lw. Met het stoppertje is het wachten nog steeds 27 minuten. Bovendien is het minder comfortabel reizen dan met de sneltrein, omdat zo ongeveer alle DH2 stellen die Arriva heeft in de Groninger configuratie zijn. Dus met rijen stoelen ipv ook zitjes van 4. Daar zit ik niet echt comfortabel in.
Mja, ik had er zaterdag ook eentje van Gn naar Lw. Moet zeggen dat ik toch 20 keer liever dat slagje Winschoten met de GTW deed dan die 54 km met de wadloper. Ben wel klaar met die schoenendozen eigenlijk.
italiaan1987donderdag 15 februari 2007 @ 21:07
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja nee dat is wat anders. Dat waren de Hoek-Warszawa en de Hoek-Moskou expres. De Boottrein was een EC die van Amsterdam Centraal naar Hoek Haven reed
heeft iemand daar nog foto's van?
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 21:11
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:04 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mja, ik had er zaterdag ook eentje van Gn naar Lw. Moet zeggen dat ik toch 20 keer liever dat slagje Winschoten met de GTW deed dan die 54 km met de wadloper. Ben wel klaar met die schoenendozen eigenlijk.
Ergens deze zomer wil ik, zodra op alle trajecten GTW'tjes rijden op een dag alle trajecten even met de GTW doen, dus ook even naar Leer
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 21:19
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja nee dat is wat anders. Dat waren de Hoek-Warszawa en de Hoek-Moskou expres. De Boottrein was een EC die van Amsterdam Centraal naar Hoek Haven reed
Die boottreinen kregen pas hun EC-status toen er Koplopers gingen rijden. Daarvoor reden er Hondekoppen, maar de EC-gestapo vond dat mat te oud. Toen de EC-Koplopers werden ingezet, bleek dat er een chronisch gebrek aan bagageruimte was, voornamelijk wat fietsen betreft. De volgende dienstregeling reden er dus weer Hondekoppen en was de EC-status ook gelijk verleden tijd.

Tja, de Hoek-Warszawa en Hoek-Moskwa express... Vergane glorie, wat je aan station Hld ook wel kunt zien...
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 21:21
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:19 schreef Duvel het volgende:

Tja, de Hoek-Warszawa en Hoek-Moskwa express... Vergane glorie, wat je aan station Hld ook wel kunt zien...
Was vet hoor, kon je met je SOV gewoon van Utrecht CS naar Schiedam-Rotterdam West, over dat boogje wat ze nu weer vreselijk druk gaan heraanleggen

ff gewoon smorgens rond de koffie een slagje met hard core old school PKP en russisch mat. VET was dat

Dat moet weer terugkomen vind ik
Fixersdonderdag 15 februari 2007 @ 21:38
Ondertussen maar even een jaarverslagje aangevraagd. Zo'n boekwerk uitpluizen vinnik best leuk. Maar dan liever op papier dan vanaf een scherm, het zijn toch 124 pagina's.

(ik heb nu eenmaal een omhooggevallen gespecialiseerde HEAO gedaan met investment management als keuzevak)
Mar-Kdonderdag 15 februari 2007 @ 21:46
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:54 schreef Duvel het volgende:

[..]

Leuk! DCM = DownChopperModule? Of zo?
Jeps is inderdaad de down chopper module, maakt van de 1800 V van de bovenleiding 510 V voor het boordnet. Mocht je geintereseerd zijn in de techniek van de dcm, ik maak daar momenteel een technisch verslag over, en die wil ik tzt als ik hem af heb wel even posten.
Remcodonderdag 15 februari 2007 @ 22:13
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 20:42 schreef Peterselieman het volgende:
Er waren rond utrecht wat verstoringen geweest, waardoor er wat treinen uitvielen en anderen vertraging opliepen.
Idd ik stond in Zwolle kwam uit Leeuwarden en de trein uit Amersfoort naar Leeuwarden had gewoon 45 minuten vertraging , hele station stond vol.

Gisteren ICM III op Zwolle - Nijmegen in de spits, helemaal vol dus en hij ging ook nog een keer kapot in Olst. De machinist kreeg hem niet meer aan de praat. Daar ongeveer 20 minuten gestaan en toen toch verder gegaan wel mochten we maar 60 kilometer per uur omdat de machinist nood dingen had uitgevoert ofzo
In Deventer ging die dan ook aan de kant.
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 22:16
Volgens mij is het bij Breukelen wat misgegaan vandaag, sein/wisselstoring of een defecte trein? In die richting moet het gezocht worden.

Wel leuk om te zien is dat het reizen per trein behoorlijk populair is, getuige ook jouw melding van het volle perron.
Zug-Chefdonderdag 15 februari 2007 @ 22:19
Ghehe ja dikke probs in Ut vanavond. Alles was vertraagd, veel uitval van treinen... behalve...


de IC naar Lw van 19.17 Met plus 5 uit Ut vertrokken, maar pünktlich in Lw. De IC naar Gn van 19.20 had meteen al +20 en is ook niet in Zwolle aangekomen voor dat ik vertrok naar Lw
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 22:26
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 22:19 schreef Zug-Chef het volgende:
Ghehe ja dikke probs in Ut vanavond.
Eerder ook al hoor. De 16:40 Sprintert van Bilthoven naar Ut had ook +33
Peterseliemandonderdag 15 februari 2007 @ 22:31
Goed he die grote knooppunten in het spoornet, zolang er niets misgaat tenminste
Duveldonderdag 15 februari 2007 @ 22:32
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:46 schreef Mar-K het volgende:

[..]

Jeps is inderdaad de down chopper module, maakt van de 1800 V van de bovenleiding 510 V voor het boordnet. Mocht je geintereseerd zijn in de techniek van de dcm, ik maak daar momenteel een technisch verslag over, en die wil ik tzt als ik hem af heb wel even posten.
Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in vermogenselektronica en zo, is (o.a.) mijn vakgebied. Ik heb ook ooit stage gelopen bij Traxis in Ridderkerk, dat was erg leuk!
Areyoutalkingtomedonderdag 15 februari 2007 @ 22:48
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 19:19 schreef Fixers het volgende:

[..]

Je moet ook gewoon heffingskorting vragen.
Nee, want bij m'n werk verdien ik meer
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 22:56
oh zout toch op met je belastinggejank zeg

Als ik er de tijd voor had deed ik dat tellen voor niks gratis dagkaart en Gaan met die banaan. Dat je er nog geld voor krijgt ook.. echt, zulk soort baantjes zijn de Krenten in de Pap. maar ga lekker huilen over belasting en zo joh
Areyoutalkingtomedonderdag 15 februari 2007 @ 22:58
voor niks ben je gek ofzo, ik ga niet voor m'n lol de hele tijd in de trein zitten
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 23:04
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 22:58 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
voor niks ben je gek ofzo, ik ga niet voor m'n lol de hele tijd in de trein zitten
Wat DOE je hier dan?
Brembodonderdag 15 februari 2007 @ 23:05
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 22:48 schreef Areyoutalkingtome het volgende:

[..]

Nee, want bij m'n werk verdien ik meer
Dan moet je niet klagen, ik heb wel heffingskorting , onthoud dat je ook nog vakantie en vrijedagen toeslag krijgt.

In Ut was de mededelingen vanmiddag dat er een aanrijding was tussen Breukelen en Amsterdam Bijlmer (arena ). Beetje vreemd, want er is toch geen overgang meer tussen Amsterdam - Utrecht omdat het geschikt gemaakt wordt voor 160 km/h.
Areyoutalkingtomedonderdag 15 februari 2007 @ 23:06
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 23:04 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat DOE je hier dan?
beetje plaatjes kijken, en domme vragen stellen
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 23:05 schreef Brembo het volgende:

[..]

Dan moet je niet klagen, ik heb wel heffingskorting , onthoud dat je ook nog vakantie en vrijedagen toeslag krijgt.
Ik krijg het volgend jaar toch allemaal wel terug, maar het is toch vervelend
Dr_Flashdonderdag 15 februari 2007 @ 23:06
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 23:05 schreef Brembo het volgende:
In Ut was de mededelingen vanmiddag dat er een aanrijding was tussen Breukelen en Amsterdam Bijlmer (arena ). Beetje vreemd, want er is toch geen overgang meer tussen Amsterdam - Utrecht
1 + 1 = 2, dan gaat het dus om een springer
Brembodonderdag 15 februari 2007 @ 23:15
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 23:06 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

1 + 1 = 2, dan gaat het dus om een springer
Zal idd, de beste mogelijkheid zijn. Wel moeilijk kiezen bij 4 sporen . Komt ie op dit spoor nou wel of rijdt ie nou op die .
Zug-Chefvrijdag 16 februari 2007 @ 07:59
Er is wel een overweg tussen Breukelen en Bijlmer. In ieder geval eentje bij station Abcoude !
Dichterbijervrijdag 16 februari 2007 @ 10:01
post-tvp-it plakkertje
Xtreemvrijdag 16 februari 2007 @ 10:12
Wat is er de afgelopen dagen aan de hand? Het is een en al drama!

Vanaf A'dam Zuid op de NS site soms Zuid WTC en soms Zuid naar Den Bosch loopt iedere keer in de avond spits flinke vertraging op.... iemand een reden?
Dr_Flashvrijdag 16 februari 2007 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 07:59 schreef Zug-Chef het volgende:
Er is wel een overweg tussen Breukelen en Bijlmer. In ieder geval eentje bij station Abcoude !
Dat is ook waar
Brembovrijdag 16 februari 2007 @ 13:29
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 12:05 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Dat is ook waar
De allerlaatste overweg, en nu tijd om die definitief te sluiten .
Duvelvrijdag 16 februari 2007 @ 14:16
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 13:29 schreef Brembo het volgende:

[..]

De allerlaatste overweg, en nu tijd om die definitief te sluiten .
Week 15/16. Er zijn tussen Utrecht en Amsterdam twee sporen in dienst, bij station Breukelen drie.
Ou-Tannuvrijdag 16 februari 2007 @ 14:36
Trein Versnellende Post
Dichterbijervrijdag 16 februari 2007 @ 14:37
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 14:36 schreef Ou-Tannu het volgende:
Trein Versnellende Post
Ja nog sneller!!! Soms rijden ze als slakken die treinen
Fixersvrijdag 16 februari 2007 @ 16:00
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 07:59 schreef Zug-Chef het volgende:
Er is wel een overweg tussen Breukelen en Bijlmer. In ieder geval eentje bij station Abcoude !
Bij breukelen zelf ook nog eentje, of is die al weg? Volgens mij was dat een tijdelijke voor bouwmateriaal ergens in de buurt bij de aansluiting richting harmelen/woerden.

Ik ben over die aansluiting nog wel eens vanuit den haag naar utrecht gegaan. Was een stremming ergens voor Utrecht. Dus vanaf woerden naar breukelen, daar gekeerd en dan vanaf daar verder naar Utrecht. Met de IC Den Haag-Utrecht dus.
Ou-Tannuvrijdag 16 februari 2007 @ 16:27
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 14:37 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Ja nog sneller!!! Soms rijden ze als slakken die treinen
tov de TGV wel ineens ja
thats-mevrijdag 16 februari 2007 @ 16:43
Vanochtend met de 7019 van Wierdenn naar Almelo, Daar staan wachten op de 141 deze had 10 min vertraging dus ging de stoptrein naar Enschede ervoor. Nadat die het station had verlaten kwam al snel de 141 aan zetten. Daar ben ik in gestapt onderweg een paar keer moeten afremmen voor de stoptrein, en voor Hengelo 5min gestaan omdat alle perons bezet waren (dit werd overgens netjes in 3 talen omgeroepen). Nadat de 146 weg reed konden wij onze reis vervolgen en kwamen we aan in Hengelo, Daar ben ik uit gestapt, en zag ik dat de 10141 al was vertrokken, even later werd er omgeroepen dat de eerst volgende trein naar Enschede over 20 min vertrok. Ik zag daar een "mobiele werkplaats" van Volkerrail rijden, Met 3 locs, weet de nummer niet meer maar de namen wel,was de volgende samenstelling "Knabel, Werkplaats, Babbel en Tom". Deze trein heeft er ongeveer een 10 minuten over gedaan om van de enekant van het station naar de andere kant terijden.(wat doet die trein) Daarna kwam trein 1723 binnen rijden en kwam ik met +30 aan te Es

Vanmiddag met geluk de 7950 kunnen halen te Enschede. Nadat ik een vrije zitting had gevonden en plaats nam werd er door een conducteur omgeroepen "Dames en heren dit is de stoptrein naar Zwolle. We zouden eigenlijk moeten vertrekken maar het wachten is op een machinist, we zijn druk aan het zoeken, excuses voor het ongemak." uiteindelijk met + 8 weggereden. Te Hengelo zag ik al weer die mobiele werkplaats rijden, alleen nu aan de andere zijden van het perron. Door de 5 minuten haltering te wdn vertrok de trein met +1 uit Wdn.
Wadlopervrijdag 16 februari 2007 @ 17:59
3214 heeft boven een van de cabines een regengoot zitten.
3217 en de 3220 hebben als tussendeur naar het volgende rijtuig nog een houten deur in plaats van een blauwe deur.
3216 heeft tot 20 mei 2006 rondgereden met reclame voor het NNTTM (Noord Nederlands Tram & Trein Museum, gevestigd te Zuidbroek). Daarbij zaten naast de cabineramen aan de zijkant de mascottes (twee muizen, een jongen en een meisje) geplakt

Stuk bij Wikipedia toegevoegd bij de Wadloper
Mar-Kvrijdag 16 februari 2007 @ 18:09
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 22:32 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik ben altijd zeer geïnteresseerd in vermogenselektronica en zo, is (o.a.) mijn vakgebied. Ik heb ook ooit stage gelopen bij Traxis in Ridderkerk, dat was erg leuk!
Ja mooi werk is dat he, vermogenselektronica, ik loop nu stage bij NedTrain, en daar heb ik er ook veel mee te maken. Maar Traxis Ridderkerk, dat is toch het vroegere Holec Ridderkerk, deze hebben namelijk de DCM's in de VIRMs gemaakt.
Brembovrijdag 16 februari 2007 @ 23:11
Vandaag weer een melding op Zw-Nm, dit keer was het 2*Plan V en dat is gewoon te krap . Maar goed voor de derde best verdiende lijn in Nederland in 2006 is dat prima . Gewoon weer het zelfde verhaaltje dat het te weinig materieel is...

Volgens de NS komen er 40 bakken uit Duitsland hierheen, waar worden die op ingezet?
Lucovrijdag 16 februari 2007 @ 23:40
Vandaag nog een SM90 gezien op Zwolle, die dingen worden toch niet daar gestript? Hij stond voor dat TEE stel (Welke ook al lange tijd stilstaat daar...)

Daarnaast tussen Muiderpoort en Amsterdam Centraal een groene PlanT en 2 rode PlanU gezien. Wat doen die daar? dacht dat die allemaal al gesloopt waren? Bij die PlanT en PlanU'tjes stond overigens ook nog een gele Blauwe Engel. Wel leuk om te zien, alleen jammer dat ze daar maar staan te niksen... Kunnen die dingen niet naar het spoorwegmuseum in Utrecht ofzo?
Ou-Tannuzaterdag 17 februari 2007 @ 00:34
sm90 op zwolle? are you sure?
Wadloperzaterdag 17 februari 2007 @ 07:02
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 23:40 schreef Luco het volgende:
Daarnaast tussen Muiderpoort en Amsterdam Centraal een groene PlanT en 2 rode PlanU gezien. Wat doen die daar? dacht dat die allemaal al gesloopt waren? Bij die PlanT en PlanU'tjes stond overigens ook nog een gele Blauwe Engel. Wel leuk om te zien, alleen jammer dat ze daar maar staan te niksen... Kunnen die dingen niet naar het spoorwegmuseum in Utrecht ofzo?
Dat zijn museumstellen, die worden JUIST bewaard
Die dingen zijn weer in de originele kleuren geschilderd, zoals ze vroeger waren
En die plan T is geen Plan T, maar een Hondekop (mat 54)
Wadloperzaterdag 17 februari 2007 @ 07:03
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 00:34 schreef Ou-Tannu het volgende:
sm90 op zwolle? are you sure?
De 2109 stond daar, die was overgebracht van Amersfoort Vlasakkers
Duvelzaterdag 17 februari 2007 @ 09:28
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 18:09 schreef Mar-K het volgende:

[..]

Ja mooi werk is dat he, vermogenselektronica, ik loop nu stage bij NedTrain, en daar heb ik er ook veel mee te maken. Maar Traxis Ridderkerk, dat is toch het vroegere Holec Ridderkerk, deze hebben namelijk de DCM's in de VIRMs gemaakt.
Ja, Traxis was inderdaad Holec Ridderkerk. Die hebben inderdaad de DCM's gemaakt, maar ook de inverters voor de tractie komen bij Holec vandaan. Eigenlijk was Holec Ridderkerk tot mDDM de huisleverancier van elektrische tractie. Toen ik er zat werd het bedrijf overgenomen door Alstom, dat vervolgens de locatie Ridderkerk om zeep heeft geholpen, doodzonde.
Duvelzaterdag 17 februari 2007 @ 09:29
quote:
Op vrijdag 16 februari 2007 16:00 schreef Fixers het volgende:

[..]

Bij breukelen zelf ook nog eentje, of is die al weg? Volgens mij was dat een tijdelijke voor bouwmateriaal ergens in de buurt bij de aansluiting richting harmelen/woerden.
Dat was inderdaad een werkoverweg, die is al een paar jaar opgeheven. Op station Breukelen ligt nog wel iets van een overweg om bij het relaishuis te komen, maar daar gaat ook geen verkeer overheen.
Fixerszaterdag 17 februari 2007 @ 09:47
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 09:29 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat was inderdaad een werkoverweg, die is al een paar jaar opgeheven. Op station Breukelen ligt nog wel iets van een overweg om bij het relaishuis te komen, maar daar gaat ook geen verkeer overheen.
Dan zal ik die laatste wel bedoelen, ik heb daar nog een paar maanden geleden bewust spoorbomen gezien. Utrecht-Amsterdam is nogal saai dus ik zit meestal verdiept in krant of boek daar.
Zug-Chefzaterdag 17 februari 2007 @ 11:24
de 9403 en de 9520 rijden in deze volgorde de extra trein naar Heerenveen IJsstadion. DIt betekent dat ze 's middags goed voor de zon staan als ze terug gaan met de olympische dus voorop
Lucozaterdag 17 februari 2007 @ 18:01
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 00:34 schreef Ou-Tannu het volgende:
sm90 op zwolle? are you sure?
Yup!

Ding was helemaal ondergespoten met graffiti. Het was er toch echt eentje!
Dr_Flashzaterdag 17 februari 2007 @ 18:02
hey daar kom ik morgen ook langs
Ou-Tannuzaterdag 17 februari 2007 @ 19:19
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:02 schreef Dr_Flash het volgende:
hey daar kom ik morgen ook langs
foto!
Ou-Tannuzaterdag 17 februari 2007 @ 19:25
ohja

ze mogen www.ontdekns.nl ook wel eens een update geven zeg!
Dr_Flashzaterdag 17 februari 2007 @ 19:35
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 19:19 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

foto!
Zal t proberen
Ou-Tannuzaterdag 17 februari 2007 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 19:35 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Zal t proberen
gewoon doen
Brembozaterdag 17 februari 2007 @ 20:04
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 19:25 schreef Ou-Tannu het volgende:
ohja

ze mogen www.ontdekns.nl ook wel eens een update geven zeg!
Vooral de spoorkaart , zonder almere Oostvaarders kan ik nooit dat stukje lijn kleuren .
RealZeuszaterdag 17 februari 2007 @ 20:23
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:46 schreef Mar-K het volgende:

[..]

Jeps is inderdaad de down chopper module, maakt van de 1800 V van de bovenleiding 510 V voor het boordnet. Mocht je geintereseerd zijn in de techniek van de dcm, ik maak daar momenteel een technisch verslag over, en die wil ik tzt als ik hem af heb wel even posten.
Niet om het één of ander,maar er staat toch maar 1500V op de bovenleiding?
Of dat nu ook zo is weet ik niet,maar ik geloof dat er eerder ook geen twee locs in het zelfde stroomgebied mochten optrekken omdat anders de rijdraadspanning onder de 1350 V kwam en de lagespanningsbeveiliging in werking kwam.En dat hield dus in dat de locs afgebroken en weer opgebouwd moesten worden.


Trouwens,even over die (V)IRM stellen: ik weet niet wat ze voor waterverf gebruiken maar sommige stelletjes zijn wel heel vaal aan het worden.Plan V/T is volgens mij lang zo flets niet.
Dr_Flashzaterdag 17 februari 2007 @ 20:27
Bovenleidingsspanning is een tijdje terug stilzwijgend verhoogd naar 1800 V
Lucozaterdag 17 februari 2007 @ 21:44
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 18:02 schreef Dr_Flash het volgende:
hey daar kom ik morgen ook langs
Hij stond dus aan de kant waar je binnenrijdt met de trein vanuit Meppel. Voor die Canadese TEE...
Zug-Chefzaterdag 17 februari 2007 @ 22:36
Zuh, eerste goede foto's van mn nieuwe cam zijn klaar










Zug-Chefzaterdag 17 februari 2007 @ 22:36







Dichterbijerzondag 18 februari 2007 @ 12:47
Mooie foto's!! Vooral die autotrein
Willy84zondag 18 februari 2007 @ 13:10
Hele mooie foto's. Alleen die sleep achter de loc 1733 heeft maar 7 wagons. Is dat normaal bij Hulten ofzo? Meestal hangen er 12 wagons achter toch?
Ou-Tannuzondag 18 februari 2007 @ 14:44
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 20:04 schreef Brembo het volgende:

[..]

Vooral de spoorkaart , zonder almere Oostvaarders kan ik nooit dat stukje lijn kleuren .
ja die wil ik ook in de geupdate versie hebben!

maar de rest is ook behoorlijk outdated
Tellorianzondag 18 februari 2007 @ 16:23
Wat houdt "D-Trein met toeslag" in? Stond op de CTE toen ik uitstapte, had ik extra moeten betalen ofzo??
Was een Sprinter tussen Alkmaar en Heerhugowaard, die was ingezet vanwege de werkzaamheden tussen Haarlem en Amsterdam. Kon geen sneltrein rijden ofzo...
Ou-Tannuzondag 18 februari 2007 @ 16:37
foutje op de CTA?
Tellorianzondag 18 februari 2007 @ 16:40
quote:
Op zondag 18 februari 2007 16:37 schreef Ou-Tannu het volgende:
foutje op de CTA?
Ik hoop het, wie weet wat ik extra had moeten betalen...
Doc__Zenithzondag 18 februari 2007 @ 17:00
quote:
Op zondag 18 februari 2007 13:10 schreef Willy84 het volgende:
Hele mooie foto's. Alleen die sleep achter de loc 1733 heeft maar 7 wagons. Is dat normaal bij Hulten ofzo? Meestal hangen er 12 wagons achter toch?
Voor een 3600 (Arnhem - Roosendaal) wel, een 1900 (Den Haag - Venlo) heeft er meestal idd 11 of 12.
quote:
Op zondag 18 februari 2007 12:47 schreef Dichterbijer het volgende:
Mooie foto's!! Vooral die autotrein
Met opmerkelijk genoeg de achterste panto omhoog.

---

Voor de rest idd zeer fraaie foto's
italiaan1987zondag 18 februari 2007 @ 19:04
quote:
Op zondag 18 februari 2007 16:23 schreef Tellorian het volgende:
Wat houdt "D-Trein met toeslag" in? Stond op de CTE toen ik uitstapte, had ik extra moeten betalen ofzo??
Was een Sprinter tussen Alkmaar en Heerhugowaard, die was ingezet vanwege de werkzaamheden tussen Haarlem en Amsterdam. Kon geen sneltrein rijden ofzo...
een D-trein is een internationale sneltrein dus ik neem aan dat het een fout was.
Ou-Tannuzondag 18 februari 2007 @ 21:28
hmm ik vind trouwens dat Wadlopertje 3228 wel eens naar ned-train mag..
ik had t gevoel dat die onder me zetel uit elkaar rammeltje vandaag op leeuwarden - stavoren
Lucozondag 18 februari 2007 @ 22:18
De SM90 stond nog steeds op Zwolle toenstraks...
Zug-Chefzondag 18 februari 2007 @ 22:25
Mja ze hebben ook hun vrije dag daar vandaag
jorienvdherikzondag 18 februari 2007 @ 22:27
Donderdag vanaf Rotterdam naar Parijs.
Normaal met ov tot Roosendaal.
Dan internationale trein naar brussel.
En daar de Thalys om van Brussel naar Parijs te komen.

Nog nooit in de Thalys gezeten ben benieuwd

Retour vanaf Roosendal was 97 euro
Wadlopermaandag 19 februari 2007 @ 07:15
...
Dr_Flashmaandag 19 februari 2007 @ 13:34
quote:
Op zondag 18 februari 2007 22:18 schreef Luco het volgende:
De SM90 stond nog steeds op Zwolle toenstraks...
Ben ik benieuwd waar dan, ben er gisteren twee keer langsgereden en heb niks gezien.. Wel die losse bak van de 3405 maar verder niet. Stond wel barstensvol met DM90 trouwens.
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 13:37
Het frame van wadloper 3119 is ontzet las ik net elders op internet. Wel knap dat bij Veolivla al binnen enkele maanden gelukt is wat op de noordelijke lijnen niet gelukt was, namelijk een wadloper slopen. Het stel zal waarschijnlijk niet gerepareerd worden.

Voor de liefhebbers van de GTW heb ik nog een tip: Waarschijnlijk komen er morgen weer nieuwe stellen aan in Nederland. Op een duits forum wordt namelijk een overbrenging van stellen aangekondigd voor vandaag/vannacht. Dus morgenochtend vroeg zullen de stellen al wel in Leer zijn.
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 13:44
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:37 schreef Peterselieman het volgende:
Het frame van wadloper 3119 is ontzet las ik net elders op internet. Wel knap dat bij Veolivla al binnen enkele maanden gelukt is wat op de noordelijke lijnen niet gelukt was, namelijk een wadloper slopen. Het stel zal waarschijnlijk niet gerepareerd worden.

Voor de liefhebbers van de GTW heb ik nog een tip: Waarschijnlijk komen er morgen weer nieuwe stellen aan in Nederland. Op een duits forum wordt namelijk een overbrenging van stellen aangekondigd voor vandaag/vannacht. Dus morgenochtend vroeg zullen de stellen al wel in Leer zijn.
Gezellig... meer treintjes... kunnen we weer een wadloper naar Veoslopia sturen
Fixersmaandag 19 februari 2007 @ 13:48
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:44 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

Gezellig... meer treintjes... kunnen we weer een wadloper naar Veoslopia sturen
Veslopia en arriva zijn de nieuwe sloop bedrijven voor OV-materieel aan het worden zo...

de 3119 is dat die ene die tegen een boom is gereden? Ik kan me niet echt veel anders voorstellen om een trainframe te kunnen ontzetten.
Lucomaandag 19 februari 2007 @ 13:50
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:34 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ben ik benieuwd waar dan, ben er gisteren twee keer langsgereden en heb niks gezien.. Wel die losse bak van de 3405 maar verder niet. Stond wel barstensvol met DM90 trouwens.
Weet je waar de TEE staat? Die SM90 staat daarvoor geparkeerd. Helemaal volgespoten met graffiti...
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 13:52
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:48 schreef Fixers het volgende:

[..]

Veslopia en arriva zijn de nieuwe sloop bedrijven voor OV-materieel aan het worden zo...

de 3119 is dat die ene die tegen een boom is gereden? Ik kan me niet echt veel anders voorstellen om een trainframe te kunnen ontzetten.
mja
Arriva hecht idd weinig waarde aan de wadlopers.

kweeniet wat de bedoeling er van is als ze zowel bij Arriva, ConneXXion en Veolia overbodig zijn?

als ze dan toch naar de sloper gaan zal het mij als vervoerder ook weinig intereseren
vw_caddymaandag 19 februari 2007 @ 13:55
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:37 schreef Peterselieman het volgende:
Voor de liefhebbers van de GTW heb ik nog een tip: Waarschijnlijk komen er morgen weer nieuwe stellen aan in Nederland. Op een duits forum wordt namelijk een overbrenging van stellen aangekondigd voor vandaag/vannacht. Dus morgenochtend vroeg zullen de stellen al wel in Leer zijn.
Linkje naar dat forum?
Eixmaandag 19 februari 2007 @ 13:56
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:37 schreef Peterselieman het volgende:
Het frame van wadloper 3119 is ontzet las ik net elders op internet. Wel knap dat bij Veolivla al binnen enkele maanden gelukt is wat op de noordelijke lijnen niet gelukt was, namelijk een wadloper slopen. Het stel zal waarschijnlijk niet gerepareerd worden.

Voor de liefhebbers van de GTW heb ik nog een tip: Waarschijnlijk komen er morgen weer nieuwe stellen aan in Nederland. Op een duits forum wordt namelijk een overbrenging van stellen aangekondigd voor vandaag/vannacht. Dus morgenochtend vroeg zullen de stellen al wel in Leer zijn.
Het is inderdaad erg knap dat Veolia wad/maaslopers niet over bomen op de rails kunnen springen. Kom op, in het noorden zijn volgens mij gewoon iets minder bosrijke gebieden... en als die er wel zijn dan kan daar precies hetzelfde gebeuren met storm... Niet net doen alsof alleen Veolia wadlopers sloopt en ze in het noorden er oh zo zuinig op zijn.
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 13:58
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:56 schreef Eix het volgende:

[..]

Het is inderdaad erg knap dat Veolia wad/maaslopers niet over bomen op de rails kunnen springen. Kom op, in het noorden zijn volgens mij gewoon iets minder bosrijke gebieden... en als die er wel zijn dan kan daar precies hetzelfde gebeuren met storm... Niet net doen alsof alleen Veolia wadlopers sloopt en ze in het noorden er oh zo zuinig op zijn.
we hebben hier tenminste geen dagelijkste vertragingen door materieel gebrek +
Eixmaandag 19 februari 2007 @ 14:02
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:58 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

we hebben hier tenminste geen dagelijkste vertragingen door materieel gebrek +
Ach, als we zo gaan beginnen. De wadlopers rijden tenminste, kunnen we van de GTW's met alle technische storingen niet echt zeggen.

Maar ik heb niet echt zin om nu van dit topic een Veolia vs Arriva topic te maken.
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 14:05
quote:
Op maandag 19 februari 2007 14:02 schreef Eix het volgende:

[..]

Ach, als we zo gaan beginnen. De wadlopers rijden tenminste, kunnen we van de GTW's met alle technische storingen niet echt zeggen.

Maar ik heb niet echt zin om nu van dit topic een Veolia vs Arriva topic te maken.
ja ze rijden ze kapot ja

en wees blij dat Arriva de storingen uit de GTW trekt, heeft veolia dr weer baat bij
Brembomaandag 19 februari 2007 @ 14:17
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:56 schreef Eix het volgende:

[..]

Het is inderdaad erg knap dat Veolia wad/maaslopers niet over bomen op de rails kunnen springen. Kom op, in het noorden zijn volgens mij gewoon iets minder bosrijke gebieden... en als die er wel zijn dan kan daar precies hetzelfde gebeuren met storm... Niet net doen alsof alleen Veolia wadlopers sloopt en ze in het noorden er oh zo zuinig op zijn.
Gewoon met een loc rijden, dan blijft er tenminste van de boom niks over .
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 14:22
Roep dat niet te snel, want vaak is het zo dat locs bij botsingen geen optische schade hebben, maar dat er onderhuids toch wel een en ander gesneuveld is.

En ja de GTW heeft al veel minder last van problemen, dus dat komt helemaal goed.
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 14:25
elke trein maar voorzien van een grote cirkelzaag ?
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 14:28
Ik denk dat dat te duur wordt
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 14:29
quote:
Op maandag 19 februari 2007 14:28 schreef Peterselieman het volgende:
Ik denk dat dat te duur wordt
mja,

en van een springer blijft nog minder over of je merkt t dan geen eens
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 15:34
Beetje onzinnig onderwerp

Vanochtend zag ik te hardegarijp dat kliederaars ook al een GTW onder handen hadden genomen. Nummer kon ik helaas niet zien, omdat mijn eigen trein net weer versnelde en die nummertjes op de GTW wel erg klein zijn.
Dichterbijermaandag 19 februari 2007 @ 16:41
Het leven van een treinspotter gaat niet over rozen meer tegenwoordig
Duvelmaandag 19 februari 2007 @ 17:09
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 20:27 schreef Dr_Flash het volgende:
Bovenleidingsspanning is een tijdje terug stilzwijgend verhoogd naar 1800 V
Zo rond 1970!
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 17:46
quote:
Op maandag 19 februari 2007 15:34 schreef Peterselieman het volgende:
Beetje onzinnig onderwerp

Vanochtend zag ik te hardegarijp dat kliederaars ook al een GTW onder handen hadden genomen. Nummer kon ik helaas niet zien, omdat mijn eigen trein net weer versnelde en die nummertjes op de GTW wel erg klein zijn.
idd!

zullen we bezwaar maken dat ze te klein zijn?
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 17:50
Ik denk dat ze bij Arriva wel wat anders aan hun hoofd hebben momenteel
Ou-Tannumaandag 19 februari 2007 @ 17:56
quote:
Op maandag 19 februari 2007 17:50 schreef Peterselieman het volgende:
Ik denk dat ze bij Arriva wel wat anders aan hun hoofd hebben momenteel
ja maar dat hoor in een ander topic?
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 18:00
ja
Brembomaandag 19 februari 2007 @ 19:17
quote:
Op maandag 19 februari 2007 16:41 schreef Dichterbijer het volgende:
Het leven van een treinspotter gaat niet over rozen meer tegenwoordig
quote:
Op maandag 19 februari 2007 17:50 schreef Peterselieman het volgende:
Ik denk dat ze bij Arriva wel wat anders aan hun hoofd hebben momenteel
Het vergrote van hun nummers op de treinen ten behoeve van de spotters
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 19:24
De treinen krijgen toch straks allemaal namen, dus dat maakt het spotten weer wat eenvoudiger. Ik zag op een filmpje dat de GTW 10303 nu ook sputter logo's heeft.

Zaterdag stond ik even naar het vertrek van de 10233 naar Hlgh te kijken. hierbij kon ik mooi in de cabine kijken en was duidelijk te zien dat de Vmax 120 km/h is. Ben echt benieuwd wanneer dat omhoog gaat naar 140.

Voor het laatste arrivanieuws is er in het bussentopic ook plaats of anders een PM, omdat ik hier lang niet alles post
Wadlopermaandag 19 februari 2007 @ 19:39
quote:
Op maandag 19 februari 2007 15:34 schreef Peterselieman het volgende:
Beetje onzinnig onderwerp

Vanochtend zag ik te hardegarijp dat kliederaars ook al een GTW onder handen hadden genomen. Nummer kon ik helaas niet zien, omdat mijn eigen trein net weer versnelde en die nummertjes op de GTW wel erg klein zijn.
Nummer is 234
Wadlopermaandag 19 februari 2007 @ 19:41
quote:
Op maandag 19 februari 2007 19:24 schreef Peterselieman het volgende:
De treinen krijgen toch straks allemaal namen, dus dat maakt het spotten weer wat eenvoudiger. Ik zag op een filmpje dat de GTW 10303 nu ook sputter logo's heeft.
Die had de 303 toch allang?
305 en 304 hebben ze sowieso volgens mij

Ik ben benieuwd wanneer die andere namen erop komen...
Peterseliemanmaandag 19 februari 2007 @ 20:33
Ik had het in ieder geval nog niet gezien bij dat stel. de 304 heeft ze aan een zijde zeker niet, anders waren ze me vrijdag al wel opgevallen.

Over die andere namen: de woordvoerdster zei tegen mij dat dat binnenkort ging gebeuren, maar ja wanneer is binnenkort. Ik wil namelijk met mijn eigen trein richting Franeker, waar het planetarium gevestigd is
vw_caddymaandag 19 februari 2007 @ 23:50
Bij het opruimen van mijn PC vond ik nog een excel-sheet waarin exact staat welke standplaats waar rijdt met de nieuwe drgl 2007. Klik hierrrr, op servert thuis geknalt.
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 00:04
Leuk zo'n overzicht. Het valt me op dat sommige standplaatsen wel erg weinig trajecten rijden. Het zogenaamde rondje om de kerk dus.
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 10:28
quote:
Op maandag 19 februari 2007 13:37 schreef Peterselieman het volgende:
Voor de liefhebbers van de GTW heb ik nog een tip: Waarschijnlijk komen er morgen weer nieuwe stellen aan in Nederland. Op een duits forum wordt namelijk een overbrenging van stellen aangekondigd voor vandaag/vannacht. Dus morgenochtend vroeg zullen de stellen al wel in Leer zijn.
En idd zijn er vandaag al weer 3 stellen bij gekomen. Op Somda werden de 10241, 10242 en 10307 gemeld.
Dr_Flashdinsdag 20 februari 2007 @ 11:02
quote:
Op maandag 19 februari 2007 19:24 schreef Peterselieman het volgende:
Zaterdag stond ik even naar het vertrek van de 10233 naar Hlgh te kijken. hierbij kon ik mooi in de cabine kijken en was duidelijk te zien dat de Vmax 120 km/h is. Ben echt benieuwd wanneer dat omhoog gaat naar 140.
Mwoa niet lijkt me? Lijkt me dat er dan een andere motor-unit tussen moet. Sowieso moet al het mat getest worden tot Vmax + 10 %, en ik zie eerlijk gezegd een GTWtje nog geen 154 km/h rijden
Duveldinsdag 20 februari 2007 @ 11:04
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa niet lijkt me? Lijkt me dat er dan een andere motor-unit tussen moet. Sowieso moet al het mat getest worden tot Vmax + 10 %, en ik zie eerlijk gezegd een GTWtje nog geen 154 km/h rijden
Stoer! Schommel schommel tussen Venlo en Helmond?
Dr_Flashdinsdag 20 februari 2007 @ 11:13
Venlo en Helmond? Waar heb jij het over dan?
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 11:14
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mwoa niet lijkt me? Lijkt me dat er dan een andere motor-unit tussen moet. Sowieso moet al het mat getest worden tot Vmax + 10 %, en ik zie eerlijk gezegd een GTWtje nog geen 154 km/h rijden
De 140 halen de stellen met gemak. Ik weet niet tot welke snelheid er getest is, maar dat is in ieder geval minimaal 140 km/h. Een andere motorunit hoeft er dus echt niet voor tussengezet te worden om de 140 te halen
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 11:15
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:04 schreef Duvel het volgende:

[..]

Stoer! Schommel schommel tussen Venlo en Helmond?
Bedoel je niet Nijmegen - Roermond?
Dr_Flashdinsdag 20 februari 2007 @ 11:16
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:14 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

De 140 halen de stellen met gemak. Ik weet niet tot welke snelheid er getest is, maar dat is in ieder geval minimaal 140 km/h. Een andere motorunit hoeft er dus echt niet voor tussengezet te worden om de 140 te halen
If you say so
vw_caddydinsdag 20 februari 2007 @ 11:23
Ik meende ergens gelezen te hebben dat alle DHI'tjes naar Veolia waren gegaan: vanmorgen trof ik in dienst 30530 (Arriva wel te verstaan) vier DHI'tjes gecombineerd aan.
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:23 schreef vw_caddy het volgende:
Ik meende ergens gelezen te hebben dat alle DHI'tjes naar Veolia waren gegaan: vanmorgen trof ik in dienst 30530 (Arriva wel te verstaan) vier DHI'tjes gecombineerd aan.
Arriva heeft er als het goed is nog 6. Ze zouden eerst allemaal naar Veolivla gaan, maar Arriva heeft zich bedacht en heeft in plaats van 6 DH1'tjes 3 DH2'tjes gestuurd.
Duveldinsdag 20 februari 2007 @ 12:41
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:13 schreef Dr_Flash het volgende:
Venlo en Helmond? Waar heb jij het over dan?
Het baanvak om zulke "hoge"snelheidsproeven te doen in NL.
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 12:54
De stellen zijn alleen voorzien van ATB-NG en een aantal ook van de Duitse beveiliging. Daarom heeft Arriva een deel van de testwerkzaamheden ook in Duitsland uitgevoerd. Tussen Bp en Gka zonder ATB rijden, levert mijns inziens ook een goede testsituatie op. Dubbelsporig en in de nacht is er toch geen kop die zich rond dit traject bevindt.
Duveldinsdag 20 februari 2007 @ 13:45
Is de baanvaksnelheid daar ook 160km/u dan? Dat heb je wel nodig om 154km/u te rijden...

Aan de andere kant: die +10% is een NS ding, moet Arriva zich daar aan houden?
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 15:27
Baanvaksnelheid is 140, maar het spoor is daar kaarsrecht, dus dan is een snelheid boven de 140 voor een enkele trein best een keer mogelijk, mits er ontheffing is natuurlijk.
thats-medinsdag 20 februari 2007 @ 15:40
Hier nog een mooie CTA storing te Hengelo, stoptrein naar Kopenhagen ipv Enschede.
quote:

Spits 19-02-07
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 16:50
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 10:28 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

En idd zijn er vandaag al weer 3 stellen bij gekomen. Op Somda werden de 10241, 10242 en 10307 gemeld.
Op somda wordt nu gezegd dat het niet de 307 is, maar de 243.
Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 18:07
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 15:40 schreef thats-me het volgende:
Hier nog een mooie CTA storing te Hengelo, stoptrein naar Kopenhagen ipv Enschede.
[..]
dat dat in de CTA zit.. bij een digitale CTA kan ik me het voor stellen maar bij zo`n ratelbak?
Dr_Flashdinsdag 20 februari 2007 @ 18:15
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:07 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

dat dat in de CTA zit.. bij een digitale CTA kan ik me het voor stellen maar bij zo`n ratelbak?
In Hengelo? Wedden dat er ook Warszawa Centralna, Moskva en Szczecin Glówny in zit?
Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 18:16
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:15 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

In Hengelo? Wedden dat er ook Warszawa, Moskva en Szczecin Glówny in zit?
mja okee

* Ou-Tannu wil een echte stationsklok
Wadloperdinsdag 20 februari 2007 @ 18:28
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 16:50 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Op somda wordt nu gezegd dat het niet de 307 is, maar de 243.
Neem maar van mij aan dat het echt de 307 is. Want ik ben namelijk degene die de 3 nieuwe stellen gemeld heeft op Somda
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 18:41
I know. Moet je ze natuurlijk wel goed invoeren

Wel grappig dat mijn voorspelling klopte
vw_caddydinsdag 20 februari 2007 @ 18:58
Eerst mijn droevenis dat de 3201 flink aan een kant is ingekleurd. Als je dat nog interessant vind, klik hier. En dan nog niet uit de dienst halen.

En 2x GTW 2/6 vanmiddag in Winsum:

Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 19:07
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:58 schreef vw_caddy het volgende:
Eerst mijn droevenis dat de 3201 flink aan een kant is ingekleurd. Als je dat nog interessant vind, klik hier. En dan nog niet uit de dienst halen.

En 2x GTW 2/6 vanmiddag in Winsum:

[afbeelding]
goede graffiti is wel mooi
Brembodinsdag 20 februari 2007 @ 19:13
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:16 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mja okee

* Ou-Tannu wil een echte stationsklok
Haha, die dingen wegen volgens mij echt 20 Kg .

Maar, wat zit er eigenlijk allemaal in zo'n CTA-bak, qua plaatsen? Want Kopenhagen, Moskou worden nou niet meer gebruik . In Nijmegen-Lent en Elst heb je ook de vierdaagse-trein als melding...
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 19:21
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:58 schreef vw_caddy het volgende:
Eerst mijn droevenis dat de 3201 flink aan een kant is ingekleurd. Als je dat nog interessant vind, klik hier. En dan nog niet uit de dienst halen.
De 3446 heeft ook een tijdje met opsmuk rondgereden en de 10234 hebben ze ook al te pakken gehad. Blijf met je klauwen van andermans spullen af.
Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 19:54
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 19:13 schreef Brembo het volgende:

[..]

Haha, die dingen wegen volgens mij echt 20 Kg .

Maar, wat zit er eigenlijk allemaal in zo'n CTA-bak, qua plaatsen? Want Kopenhagen, Moskou worden nou niet meer gebruik . In Nijmegen-Lent en Elst heb je ook de vierdaagse-trein als melding...
Geeft niks! zet ik hem op het platte dak voor mn raam

Sync blijft die toch wel
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 20:05
Ga je dan ook een pulssysteem aanleggen?
Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 20:09
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:05 schreef Peterselieman het volgende:
Ga je dan ook een pulssysteem aanleggen?
hehe

dat knutselen we er wel bij
Duveldinsdag 20 februari 2007 @ 20:11
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:09 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

hehe

dat knutselen we er wel bij
Ik ken nog wel iemand die ooit zo'n systeem heeft gebouwd!

BTW: wat betreft die boekjes (lamellenpakketten in CTA's): volgens mij vind je zelfs de TEE nog terug op sommige stations (een keer op Sloterdijk gezien, een jaar of wat geleden).
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 20:14
@ Ou-Tannu: Steeds meer stations worden voorzien van digitale borden, dus jatten is misschien niet eens nodig. Gewoon de NS opbellen en vragen of ze nog een klokje hebben liggen.
Dr_Flashdinsdag 20 februari 2007 @ 20:15
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:11 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik ken nog wel iemand die ooit zo'n systeem heeft gebouwd!

BTW: wat betreft die boekjes (lamellenpakketten in CTA's): volgens mij vind je zelfs de TEE nog terug op sommige stations (een keer op Sloterdijk gezien, een jaar of wat geleden).
"D-trein met Toeslag" zit er hier en daar nog steeds in ja
Ou-Tannudinsdag 20 februari 2007 @ 20:20
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:14 schreef Peterselieman het volgende:
@ Ou-Tannu: Steeds meer stations worden voorzien van digitale borden, dus jatten is misschien niet eens nodig. Gewoon de NS opbellen en vragen of ze nog een klokje hebben liggen.
idd

gewoon zo`n losse klok

CTA hoef ik er niet bij
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 20:23
Zou wel gaaf zijn, zo'n werkende CTA aan je muur
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 20:34
http://www.marktplaats.nl(...)2Fr5D%252BLsto0%253D
http://www.marktplaats.nl(...)2Fb6ftTvf1bmlvg%253D

Er worden een paar klokken aangeboden op marktplaats
Wadloperdinsdag 20 februari 2007 @ 20:37
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 18:41 schreef Peterselieman het volgende:
I know. Moet je ze natuurlijk wel goed invoeren

Wel grappig dat mijn voorspelling klopte
Had ik ze fout ingevoerd dan?
Wadloperdinsdag 20 februari 2007 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 19:21 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

De 3446 heeft ook een tijdje met opsmuk rondgereden en de 10234 hebben ze ook al te pakken gehad. Blijf met je klauwen van andermans spullen af.
Moet je eens naar het Emmaviaduct gaan, en dan de tweede gang als je de ijzeren trap afgaat en dan naar links gaat. Dan heb je een hek, waar je 2 wadlopers/GTW's kan zien staan. Daaronder zit een gat, met nog een aantal verse voetstappen van een dag geleden aan de andere kant van het hek
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 20:42
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:37 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Had ik ze fout ingevoerd dan?
De 10 vergeten bij de LM rit
ReisTdinsdag 20 februari 2007 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 11:04 schreef Duvel het volgende:

[..]

Stoer! Schommel schommel tussen Venlo en Helmond?
Wie zegt dat ze die dingen in Nederland hebben getest? Dat tussen Helmond en Horst-Sevenum is voor elektrieke treintjes, die moet je wel hier testen. Met de GTW lijkt het me eerder schommel schommel in Zwitserland, een paar jaartjes terug.
Peterseliemandinsdag 20 februari 2007 @ 23:32
Arriva heeft voor het grootste deel getest in Duitsland. Ze hebben toelating op het Duitse spoor onder de noemer PEG, dus waarom ook niet. Zeker als er ook nog 8 stellen zijn die het Duitsland pakket hebben.
Wadloperwoensdag 21 februari 2007 @ 07:18
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 20:42 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

De 10 vergeten bij de LM rit
Ik zal het alsnog even aanpassen

Gister de 3215 gefotografeerd in Groningen: http://img150.imagevenue.(...)G_7854_122_158lo.jpg
Duvelwoensdag 21 februari 2007 @ 08:03
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 23:26 schreef ReisT het volgende:

[..]

Wie zegt dat ze die dingen in Nederland hebben getest? Dat tussen Helmond en Horst-Sevenum is voor elektrieke treintjes, die moet je wel hier testen. Met de GTW lijkt het me eerder schommel schommel in Zwitserland, een paar jaartjes terug.
De ATB-NG van die dingen móet wel in Nederland getest zijn. Dat hebben ze in het buitenland niet voor zover ik weet.
Socioswoensdag 21 februari 2007 @ 08:06
Tvp.
Remcowoensdag 21 februari 2007 @ 08:38
Wel koud zo
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 10:33
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 08:03 schreef Duvel het volgende:

[..]

De ATB-NG van die dingen móet wel in Nederland getest zijn. Dat hebben ze in het buitenland niet voor zover ik weet.
Daar hebben ze de noordelijke testbanen wel voor. Namelijk Lw-Gn en Gn-Zb. Op dit laatste traject kan veel getest worden, ook gewoon door de week overdag.
vw_caddywoensdag 21 februari 2007 @ 10:37
Hehehe, die hotspots rouleren inderdaad. Kan met mijn T-Mobile abonnement gratis op die hotspots, beter dan het GPRS-shit.
Remcowoensdag 21 februari 2007 @ 12:37
Kan dat ik heb ook een abbonement bij t-mobile?
Wadloperwoensdag 21 februari 2007 @ 14:04
Je kan wel alles meteen invoeren als je wilt
vw_caddywoensdag 21 februari 2007 @ 14:19
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 12:37 schreef Remzz het volgende:
Kan dat ik heb ook een abbonement bij t-mobile?
Met de oude web&walk abonnement kan het gratis ja.
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 14:04 schreef Wadloper het volgende:
Je kan wel alles meteen invoeren als je wilt
Doe ik nu ook al met mijn PDA via GPRS.
Zug-Chefwoensdag 21 februari 2007 @ 14:40
Gaat goed met de kilometers hier. 5000 km deze maand is overschreden
Duvelwoensdag 21 februari 2007 @ 14:54
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 14:40 schreef Zug-Chef het volgende:
Gaat goed met de kilometers hier. 5000 km deze maand is overschreden
Ziek!

Ik haal geloof ik 112km per dag, momenteel een dag of vier per week. Dus ik zal je niet snel inhalen!
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 15:25
* Ou-Tannu kan ook GPS logggggen! alleen dat houd mn accu maar 4~5h vol
Areyoutalkingtomewoensdag 21 februari 2007 @ 18:43
Ik heb een artikel over de nieuwe stations die met de HSL te maken heeft. Plus nog wat info over HSL, aantal treinen etc etc. Scannen?
Duvelwoensdag 21 februari 2007 @ 18:45
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 15:25 schreef Ou-Tannu het volgende:
* Ou-Tannu kan ook GPS logggggen! alleen dat houd mn accu maar 4~5h vol
Ik kan internetten op m`n Wii. De bom!
Duvelwoensdag 21 februari 2007 @ 18:46
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:43 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
Ik heb een artikel over de nieuwe stations die met de HSL te maken heeft. Plus nog wat info over HSL, aantal treinen etc etc. Scannen?
Ja, leuk! Ik ben benieuwd!
Dichterbijerwoensdag 21 februari 2007 @ 18:59


Bron: www.nu.nl

Sloop? Want waarom haal je hem anders helemaal leeg?
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 19:07
Is dat niet een deel van de 826 die in Arnhem een goederentrein kopte?

En ja dat stel zien we niet meer terug op het spoor.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 19:14
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:45 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ik kan internetten op m`n Wii. De bom!
ik op mn telefoon / pda / navigatie combinatie!
Brembowoensdag 21 februari 2007 @ 19:24
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 19:07 schreef Peterselieman het volgende:
Is dat niet een deel van de 826 die in Arnhem een goederentrein kopte?

En ja dat stel zien we niet meer terug op het spoor.
Zag ze vandaag idd takelen in Arnhem, hij stond voglens mij achter een Plan W en wat houten rijtuigjes!
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 19:31
Soms zie je op emplacementen nog wel wat leuke dingen uit het verleden terug.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 19:57
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 19:31 schreef Peterselieman het volgende:
Soms zie je op emplacementen nog wel wat leuke dingen uit het verleden terug.
jup als of het te duur is om te slopen
Dr_Flashwoensdag 21 februari 2007 @ 20:03
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 19:14 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

ik op mn telefoon / pda / navigatie combinatie!
ja, in 2000 was dat kei-hip

Nu heb ik een nokia 6021 doet OOK alles wat ik WEL gebruik
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 20:04
In Groningen staan ook nog een aantal bakken achter op het emplacement. Een overblijfsel uit de tijd dat getrokken treinen Gn aandeden denk ik.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 20:08
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:03 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

ja, in 2000 was dat kei-hip

Nu heb ik een nokia 6021 doet OOK alles wat ik WEL gebruik
mijn HTC P3300 pwned jou nokia 6021 :w
Dr_Flashwoensdag 21 februari 2007 @ 20:10
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:04 schreef Peterselieman het volgende:
In Groningen staan ook nog een aantal bakken achter op het emplacement. Een overblijfsel uit de tijd dat getrokken treinen Gn aandeden denk ik.
Wanneer was DAT voor het laatst dan? <1990 denk ik dan
Dr_Flashwoensdag 21 februari 2007 @ 20:11
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:08 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

mijn HTC P3300 pwned jou nokia 6021 :w
* Dr_Flash pist Ou-Tannu richting DIG
NikkelCobaltwoensdag 21 februari 2007 @ 20:17
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:04 schreef Peterselieman het volgende:
In Groningen staan ook nog een aantal bakken achter op het emplacement. Een overblijfsel uit de tijd dat getrokken treinen Gn aandeden denk ik.
Een van die bakken is toch een plan e fietsenrijtuig?

http://www.martijnhaman.nl/afbeeldingen/2004_0526%20tn.jpg
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 20:23
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wanneer was DAT voor het laatst dan? <1990 denk ik dan
Denk ik wel ja.

kijk maar eens op http://maps.live.com
Dan inzoomen op Groningen en schakelen naar Bird eyes view. Dan inzoomen op het emplacement en even de kijkrichting veranderen. Je ziet dan als het goed is een aantal bakken staan.
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 20:24
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:17 schreef NikkelCobalt het volgende:

[..]

Een van die bakken is toch een plan e fietsenrijtuig?

http://www.martijnhaman.nl/afbeeldingen/2004_0526%20tn.jpg
Heb ze nooit van heel erg dichtbij gezien, maar dat zou best kunnen.
Doc__Zenithwoensdag 21 februari 2007 @ 20:36
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wanneer was DAT voor het laatst dan? <1990 denk ik dan
Zoiets wel ja. Al reed mat'54 ook al lang naar Gn. Na 1990 was het hooguit nog zo'n uitloper van de 3500 die per ongeluk eens met getrokken mat. werd gereden...

Van mij mogen ze die vage 3500 opstelling trouwens wel weer herinstellen. Heerlijk, een 3557 van Groningen naar Maastricht op vrijdag :>
Dr_Flashwoensdag 21 februari 2007 @ 20:38
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 20:23 schreef Peterselieman het volgende:

[..]

Denk ik wel ja.

kijk maar eens op http://maps.live.com
Dan inzoomen op Groningen en schakelen naar Bird eyes view. Dan inzoomen op het emplacement en even de kijkrichting veranderen. Je ziet dan als het goed is een aantal bakken staan.
Jeuj dat is NOG vetter dan Google Earth
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 20:42
Goed he

Het werkt voor geen meter, maar heb nog wel enkele interessante dingen gezien. De plaatjes zijn niet allemaal op hetzelfde tijdstip genomen wat soms duidelijk te zien is. On staat er ook op. Daar telde ik 3 DH2 stellen op de plaatjes, die begin juni 2006 genomen zijn.
Dr_Flashwoensdag 21 februari 2007 @ 20:49
nee het werkt niet echt dat je zegt super vlekkeloos
thats-mewoensdag 21 februari 2007 @ 21:14
Vandaag het zelfde probleem in stel 3436 al laatst in de 3409 (15-feb).
Net iets voor borne ging de verlichting uit, en binnen 30 sec weer aan, waarnaar de motor uitging. Toen tot na Almelo in een heerlijke stille trein kunnen zitten, geen lawaai overlast van de motor. Even naar Almelo gingen de lampen weer uit, de motor weer aan en de lampen even later ook weer. Ben in Wierden uitgestapt weet dus niet hoe het verder is gegaan
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 21:19
gezellig
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 21:20
ah dat is het zelfde heerlijke rust die je in de laatste ICM bak mits deze motorloos is
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 21:24
Op Somda werd vanochtend weer een probleem met een GTW gemeld. De deuren van een van de stellen werkten niet meer goed. Ze hebben te Bp een stel afgetrapt en het andere stel als sneltrein naar Gn gestuurd, omdat het nogal vol was. De achteropkomende sneltrein hebben ze maar tot stoptrein gebombardeerd.

In ieder geval een betere oplossing dan enkele weken geleden, toen de sneltrein het passagiersaantal van 2,5 treinen mee moest nemen.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 21:26
problemen met de deuren,... dat heeft weinig te maken met nl spoor en alles

rand0m storing?
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 21:33
don't know. Was er niet bij

Maar ik weet wel dat een van de stellen die gister in NL aangekomen is vandaag al op dienst zat.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 21:35
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 21:33 schreef Peterselieman het volgende:
don't know. Was er niet bij

Maar ik weet wel dat een van de stellen die gister in NL aangekomen is vandaag al op dienst zat.
Das toch mooi?

inzetten die bende! des te sneller zijn we van die slooplopers af
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 21:40
Ik wil ook wel een stelletje bij je thuis af laten leveren. De 3119 verschijnt toch niet meer op de baan
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 21:42
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 21:40 schreef Peterselieman het volgende:
Ik wil ook wel een stelletje bij je thuis af laten leveren. De 3119 verschijnt toch niet meer op de baan
haal je hem dan ook weer op als ik uit gesloopt ben?

oh nee wacht.. dan bezorgen we um bij wadloper
Peterseliemanwoensdag 21 februari 2007 @ 21:54
metaalhandelaren willen vast wel wat hebben.
Ou-Tannuwoensdag 21 februari 2007 @ 22:22
hehe..

dr zouden best wel dingen in zo`n trein zitten die leuk zijn voor de heb
Brembodonderdag 22 februari 2007 @ 01:52
Ik snap persoonlijk toch niet wat de NS moet met Zw-Nm, er rijden nu weer twee stellen V-IRM IV en VI. En op een ander moment weer ICM materieel. En op een ander moment weer een 2*Plan V.

Nu is het ene kant natuurlijk duidelijk dat er geen treinstel vrij is, maar opzich vind ik het fijner als er is wat meer vastigheid komt. Want de laatste tijd is het meer klapstoeltje zitten en staan, dan fatsoenlijk reizen...
Wadloperdonderdag 22 februari 2007 @ 07:21
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 21:42 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]
oh nee wacht.. dan bezorgen we um bij wadloper
Doe dan liever een heel DH1 stel
Remcodonderdag 22 februari 2007 @ 09:17
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 01:52 schreef Brembo het volgende:
Ik snap persoonlijk toch niet wat de NS moet met Zw-Nm, er rijden nu weer twee stellen V-IRM IV en VI. En op een ander moment weer ICM materieel. En op een ander moment weer een 2*Plan V.

Nu is het ene kant natuurlijk duidelijk dat er geen treinstel vrij is, maar opzich vind ik het fijner als er is wat meer vastigheid komt. Want de laatste tijd is het meer klapstoeltje zitten en staan, dan fatsoenlijk reizen...
Zelfs DD ARM reed er eergisteren.
SNArkydonderdag 22 februari 2007 @ 09:21
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:59 schreef Dichterbijer het volgende:
[afbeelding]
[afbeelding]
Bron: www.nu.nl

Sloop? Want waarom haal je hem anders helemaal leeg?
Die zag ik gisteren op de A12 rijden, best een raar gezicht om een trein op de snelweg te zien .
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 09:22
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 01:52 schreef Brembo het volgende:
Ik snap persoonlijk toch niet wat de NS moet met Zw-Nm, er rijden nu weer twee stellen V-IRM IV en VI. En op een ander moment weer ICM materieel. En op een ander moment weer een 2*Plan V.

Nu is het ene kant natuurlijk duidelijk dat er geen treinstel vrij is, maar opzich vind ik het fijner als er is wat meer vastigheid komt. Want de laatste tijd is het meer klapstoeltje zitten en staan, dan fatsoenlijk reizen...
k heb als ik het zo lees t idee dat de NS weinig waarde hecht aan die lijn..
Duveldonderdag 22 februari 2007 @ 09:40
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 09:17 schreef Remzz het volgende:

[..]

Zelfs DD ARM reed er eergisteren.
Dat lijkt me een drama, van Zl naar Nm.
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 11:59
Er gaan geruchten om de knip in de 3600, genaamd 3700 weer ongedaan te maken. Het zal mij benieuwen wat daar van waar is.

Gister was ik even wat aan het opzoeken op internet en kwam de volgende GTW foto tegen:


Foto: H.Boorsma
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 12:02
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 11:59 schreef Peterselieman het volgende:
Er gaan geruchten om de knip in de 3600, genaamd 3700 weer ongedaan te maken. Het zal mij benieuwen wat daar van waar is.

Gister was ik even wat aan het opzoeken op internet en kwam de volgende GTW foto tegen:

[afbeelding]
Foto: H.Boorsma
LoL!
Duveldonderdag 22 februari 2007 @ 12:27
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 11:59 schreef Peterselieman het volgende:

Gister was ik even wat aan het opzoeken op internet en kwam de volgende GTW foto tegen:

[afbeelding]
Foto: H.Boorsma
Die is goed!
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 12:35
Ik verbaas me iedere keer weer over wat ze op die displays kunnen zetten. Ik zou er wel eens mee willen spelen om te kijken welke 'bestemmingen' allemaal geprogrameerd zijn. Van de Arrivabussen weet ik al dat ze de meest vreemde dingen kunnen filmen. Het zou me dan ook niet verbazen als een GTW de bestemming Schiphol een keer toont of elfstedentocht.
Dichterbijerdonderdag 22 februari 2007 @ 12:39
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 12:35 schreef Peterselieman het volgende:
Ik verbaas me iedere keer weer over wat ze op die displays kunnen zetten. Ik zou er wel eens mee willen spelen om te kijken welke 'bestemmingen' allemaal geprogrameerd zijn. Van de Arrivabussen weet ik al dat ze de meest vreemde dingen kunnen filmen. Het zou me dan ook niet verbazen als een GTW de bestemming Schiphol een keer toont of elfstedentocht.
http://www.casfiles.net/arriva/forum/viewtopic.php?t=503 Genoeg van dat soort filmteksten te vinden

Ook hoi ov'tje
Brembodonderdag 22 februari 2007 @ 12:45
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 09:40 schreef Duvel het volgende:

[..]

Dat lijkt me een drama, van Zl naar Nm.
Ach als je kan zitten, hoor je mij niet klagen . Alles is beter dan 2*Plan V. Maar zelfs 3*Plan V is in de avond spits nog te klein...

Maar als ze de 3600 en 3700 weer aan elkaar koppelen, dan kan je er nu al weer op zetten dat het vertraging, vertraging en vertragingen wordt .
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 12:48
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 12:39 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

http://www.casfiles.net/arriva/forum/viewtopic.php?t=503 Genoeg van dat soort filmteksten te vinden

Ook hoi ov'tje
Eindelijk ontmaskerd
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 13:37
* Ou-Tannu vraagt zich af wie er vanmorgen busjes stond te fotograferen
Areyoutalkingtomedonderdag 22 februari 2007 @ 16:37
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:46 schreef Duvel het volgende:

[..]

Ja, leuk! Ik ben benieuwd!
Duurde even, probleempjes met m'n scanner. Maar hier is het: HSL.zip. Leuk om te lezen, jammer dan Benthem n Crouwel zoveel mogen ontwerpen, ze liggen me niet helemaal. Zijn wel dé experts in grote openbare ruimten.
Dichterbijerdonderdag 22 februari 2007 @ 18:22
Puinhoop tussen Amerstfoort en Utrecht --> computerstoring
Puinhoop tussen Amersfoort en Zwolle door een kapotte trein...

Veel treinen die op het rangeerterein werden gezet...
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 18:25
Zal morgen ook nog een lekkere puinhoop geven dan.
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 18:28
hmm dan ga ik morgen maar niet reizen denk ik
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 18:32
gewoon doen. Het is alleen zo dat enkele treinen korter zijn dan normaal, omdat het materieel nog niet op de goede plek is.
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 18:47
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 18:32 schreef Peterselieman het volgende:
gewoon doen. Het is alleen zo dat enkele treinen korter zijn dan normaal, omdat het materieel nog niet op de goede plek is.
mja moet nog ff kijken wel ritje ik doe
Dichterbijerdonderdag 22 februari 2007 @ 18:54
Arriva wil nog 3 GTW'tjes aanschaffen voor het volgende:
quote:
VEENDAM - Arriva wil vanaf december 2009 treinen laten rijden tussen Groningen en Veendam. Dit heeft de vervoerder donderdag bekend gemaakt tijdens een overleg met delegaties van de provincie en de gemeente Veendam.

Het is de bedoeling dat er ieder half uur een trein tussen Groningen en Veendam gaat rijden. Tussen Veendam en Zuidbroek rijdt er dan ieder kwartier een trein.

Voor het nieuwe traject heeft Arriva drie nieuwe treinen nodig. Er moet ook geïnvesteerd worden in de infrastructuur. Zo heeft het station in Veendam een opknapbeurt nodig. De provincie en de gemeente Veendam lijken wel wat voor het plan te voelen.
Bron: www.rtvnoord.nl
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 19:01
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 18:54 schreef Dichterbijer het volgende:
Arriva wil nog 3 GTW'tjes aanschaffen voor het volgende:
[..]

Bron: www.rtvnoord.nl
is die lijn na veendam dan evt nog te verlengen ?

-stadskanaal - emmen ofzo
vw_caddydonderdag 22 februari 2007 @ 19:02
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 18:54 schreef Dichterbijer het volgende:
Arriva wil nog 3 GTW'tjes aanschaffen voor het volgende:
[..]

Bron: www.rtvnoord.nl
Komen ze daar nu alweer mee?
Remcodonderdag 22 februari 2007 @ 19:07
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 21:14 schreef thats-me het volgende:
Vandaag het zelfde probleem in stel 3436 al laatst in de 3409 (15-feb).
Net iets voor borne ging de verlichting uit, en binnen 30 sec weer aan, waarnaar de motor uitging. Toen tot na Almelo in een heerlijke stille trein kunnen zitten, geen lawaai overlast van de motor. Even naar Almelo gingen de lampen weer uit, de motor weer aan en de lampen even later ook weer. Ben in Wierden uitgestapt weet dus niet hoe het verder is gegaan
Heel toevallig vandaag hetzelfde met de 3436 bij Nijverdal lampen uit en moter voor de rest van de rit uit, wel weer erg lekker rustig
Dichterbijerdonderdag 22 februari 2007 @ 19:09
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:01 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

is die lijn na veendam dan evt nog te verlengen ?

-stadskanaal - emmen ofzo
Denk dat Emmen een stapje te ver is... laat ze dan meteen ook voor draad boven het spoor gaan.... wel zo mileuvriendelijk

Maar stadskanaal lijkt me nog wel haalbaar via Nieuwe pekela
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 19:14
Laten we gelijk alle oude buurtsporen maar weer herintroduceren.
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 19:47
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:09 schreef Dichterbijer het volgende:

[..]

Denk dat Emmen een stapje te ver is... laat ze dan meteen ook voor draad boven het spoor gaan.... wel zo mileuvriendelijk

Maar stadskanaal lijkt me nog wel haalbaar via Nieuwe pekela
draad is niet te doen denk ik

gezien veendam bij zuidbroek.. en laat die lijn nou niet draad hebben..
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 19:55
Draad zal te duur zijn, omdat het natuurlijk niet om al te hoge aantallen passagiers zal gaan.
Wadloperdonderdag 22 februari 2007 @ 20:08
Inderdaad, alleen in de spitsuren zijn die treinen redelijk bezet, maar meer ook niet
Duveldonderdag 22 februari 2007 @ 20:56
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 18:22 schreef Dichterbijer het volgende:
Puinhoop tussen Amerstfoort en Utrecht --> computerstoring
Puinhoop tussen Amersfoort en Zwolle door een kapotte trein...

Veel treinen die op het rangeerterein werden gezet...
Uur vertraging tussen Utrecht en Rotterdam vanavond. Zelfs de machinist gaf aan dat treindienstleiders prutsers zijn: "moeten ze het met de hand doen, snappen ze het niet meer".
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 20:58
De storing bij rotjeknor is nu voorbij, dus de vertraging gaat weer afnemen. Nu die gare computer bij utrecht nog.
Zug-Chefdonderdag 22 februari 2007 @ 21:03
Als morgen rond half 9 het zooitje daar maar weer werkt en de goederentreinen weer rijden. Anders sta ik voor niks tussen Ut en Bunnik te wachten op wat moois
Ou-Tannudonderdag 22 februari 2007 @ 21:09
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 21:03 schreef Zug-Chef het volgende:
Als morgen rond half 9 het zooitje daar maar weer werkt en de goederentreinen weer rijden. Anders sta ik voor niks tussen Ut en Bunnik te wachten op wat moois
zo vroeg ? :p
Zug-Chefdonderdag 22 februari 2007 @ 21:23
Mja je moet wat he
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 21:25
Vakantietijd
Zug-Chefdonderdag 22 februari 2007 @ 21:30
Ja dat ook, maar officieel pas volgende week he
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 21:32
Jij plant zomaar een extra vakantieweek in?

* Peterselieman wil dit ook wel
Zug-Chefdonderdag 22 februari 2007 @ 21:44
neenee, ik studeer nog he, verkeerskunde. Deze periode 10 uur les per week, wat er op neer komt dat je 2 a 3 dagen per week al vrij hebt. En komende week dus voorjaarsvakantie
Areyoutalkingtomedonderdag 22 februari 2007 @ 21:47
verkeerskunde, best wel kansloze studie eigenlijk
jij bent er dus ook zoeen die dagenlang in de regen auto's op kruispunten zat te tellen
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 21:49
Jij hoeft dus nauwelijks iets te doen voor je studie?
Zug-Chefdonderdag 22 februari 2007 @ 21:54
Niet echt nee. We moeten nu een verkeersveiligheidsplan schrijven voor een gemeente in Noord-Nederland naar keuze, uiteraard fictief. Als je ff een dag of 2 3 van 9 tot 5 doorknalt zonder afleiding dan kan je het wel klaar hebben. Maar het is dus verspreid over 5 weken + 1 vakantieweek.....
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 21:54
Dat stelt idd geen ruk voor
thats-medonderdag 22 februari 2007 @ 21:56
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 21:44 schreef Zug-Chef het volgende:
neenee, ik studeer nog he, verkeerskunde. Deze periode 10 uur les per week, wat er op neer komt dat je 2 a 3 dagen per week al vrij hebt. En komende week dus voorjaarsvakantie
10 les uur ben jaloers, heb er 40
vw_caddydonderdag 22 februari 2007 @ 21:57
En dat noemen ze studeren.
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 21:59
Het is wat. Volgende week gewoon weer een collegeweek, niks geen vakantie.
Dichterbijerdonderdag 22 februari 2007 @ 23:30
Als ik maar mijn sollicitatie niet mis...
Peterseliemandonderdag 22 februari 2007 @ 23:33
Op tijd met de trein vertrekken, dan kom je meestal wel op tijd op je eindbestemming aan
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 00:14
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 21:30 schreef Zug-Chef het volgende:
Ja dat ook, maar officieel pas volgende week he
ik ben ook al aan mn vakantie begonnen!

volgende week ook nog een week..

lekker treinen
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 00:31
Wat een mazzelaars hier allemaal. Er zijn in Nederland ook nog studenten die alleen maar rond de kerstdagen 2 weken vrij hebben en verder pas aan het eind van het collegejaar vrij hebben.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 00:43
waaronder jij?
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 00:55
yep. Maar dat maakt niet uit, omdat ik me nu al verheug op eind april, omdat dan min of meer mijn vakantie al begint Dan zal ik mijn OV-jaarkaart eens even flink gaan gebruiken. Vanuit Groningen even een rondje Limburg doen, even uitwaaien in Vlissingen, even het trammetje naar Houten Castellum uitproberen, evenals het A32 trammetje en Rampstadrail, etc.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 00:56
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 00:55 schreef Peterselieman het volgende:
yep. Maar dat maakt niet uit, omdat ik me nu al verheug op eind april, omdat dan min of meer mijn vakantie al begint Dan zal ik mijn OV-jaarkaart eens even flink gaan gebruiken. Vanuit Groningen even een rondje Limburg doen, even uitwaaien in Vlissingen, even het trammetje naar Houten Castellum uitproberen, evenals het A32 trammetje en Rampstadrail, etc.
Ramprail moet ik ook nog !
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 00:57
Als het tegen die tijd tenminste rijdt
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 00:58
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 00:57 schreef Peterselieman het volgende:
Als het tegen die tijd tenminste rijdt
idd!
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 01:00
quote:
Het gaat lekker met de wadlopers van Veolia, de 3210 doet het weer maar van een andere wadloper is een motor compleet opgeblazen.(deze krijgt een motor van de 3119). Vandaag hield een motor van de 3222 het ook voor gezien. en van waarschijnlijk de 3117 was een cardanas gebroken. Ook is de 3107 nog steeds niet hersteld.
Even een berichtje van Somda gekopiëerd over de wadslopers bij Veolivla.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 01:01
hehe!

Veoslopia is idd een betere naam..

hoe KRIJGEN ze t voor elkaar?!
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 01:05
Er proberen een turbo DH van te maken

Waarschijnlijk wreekt zich hier het geringe onderhoud. Let wel dat de 3209 en 3215 ook al langere tijd aan de kant staan. Deze stellen zijn nog steeds geleasd door Arriva, al betwijfel ik dat trouwens bij de 3209, die in Onnen staat. De 3215 was na een maand afwezigheid even de baan op, maar had gelijk weer motorproblemen Het is hetzelfde stel waar een tijd geleden de versnellingsbak onderuit donderde.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 01:07
turbo DH.. dat zal ut zijn..

je kan wel merken dat ze end of life zijn..

oh de museumloper kreeg een wasbeurtje!
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 01:12
Een echte museumloper is het al niet meer. Alleen de naam herinnert er nog aan. Gelukkig stromen de GTW'tjes nu vrij snel in en wordt het aandeel van het DH materieel op de baan steeds kleiner hier in het noorden, want ik moet er niet aan denken om nog 5 jaren met die stellen te reizen.

Ik ga maar naar bed, voordat ik de hele nacht door zit te spammen Truste
Dr_Flashvrijdag 23 februari 2007 @ 06:57
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 01:01 schreef Ou-Tannu het volgende:
hehe!

Veoslopia is idd een betere naam..

hoe KRIJGEN ze t voor elkaar?!
Jij kent de wadjes als een Ikoon van Onverwoestbaarheid of zo?


Dr_Flashvrijdag 23 februari 2007 @ 06:58
Het gedonder bij Utrecht is overigens nog steeds bezig las ik. Ben benieuwd of ze al een nieuwe computer uitgezocht hebben en hoeveel weken levertijd er op zo'n ding zit
Wadlopervrijdag 23 februari 2007 @ 07:02
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 21:57 schreef vw_caddy het volgende:
En dat noemen ze studeren.
Vroeger...
knarsvrijdag 23 februari 2007 @ 07:32
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 06:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Het gedonder bij Utrecht is overigens nog steeds bezig las ik. Ben benieuwd of ze al een nieuwe computer uitgezocht hebben en hoeveel weken levertijd er op zo'n ding zit
De levertijd van Dell is pas na de ochtendspits, ja. Heerlijk, Rotterdam-Utrecht en Utrecht-Amsterdam rijden zonder intercities. Word ik, als reiziger van Gouda naar Amstel, allerminst blij van
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 11:00
Je vergeet Utrecht-Amersfoort nog, want de IC in de NO keert in Amersfoort al.
Duvelvrijdag 23 februari 2007 @ 11:20
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 06:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Het gedonder bij Utrecht is overigens nog steeds bezig las ik. Ben benieuwd of ze al een nieuwe computer uitgezocht hebben en hoeveel weken levertijd er op zo'n ding zit
't Is inderdaad volkomen kut. Hoe krijgen ze 't voor elkaar...
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 12:45
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 06:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Jij kent de wadjes als een Ikoon van Onverwoestbaarheid of zo?


nee maar Veolia laat ze toch sneller sterven dan Arriva
Fixersvrijdag 23 februari 2007 @ 13:10
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 06:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Het gedonder bij Utrecht is overigens nog steeds bezig las ik. Ben benieuwd of ze al een nieuwe computer uitgezocht hebben en hoeveel weken levertijd er op zo'n ding zit
Volgesn mij hebben ze bij Prutsrail nog een single point of catastrofic failure. Het lijkt me toch duidelijk dat je zulke computersystemen [i]multiple redundant[i] uitvoerd. Dat als computer 1 er de brui aan geeft computer 2 het overneemt. Gezien de grote aantallen storingen én de gevolgen van zo'n storing is het toch echt geen overbodige luxe om een 3e of zelfs een 4e back-up klaar te hebben staan. Zo heb je ook nog een reserve systeem als één van de andere in onderhoud moet.
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 13:30
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 13:10 schreef Fixers het volgende:

[..]

Volgesn mij hebben ze bij Prutsrail nog een single point of catastrofic failure. Het lijkt me toch duidelijk dat je zulke computersystemen [i]multiple redundant[i] uitvoerd. Dat als computer 1 er de brui aan geeft computer 2 het overneemt. Gezien de grote aantallen storingen én de gevolgen van zo'n storing is het toch echt geen overbodige luxe om een 3e of zelfs een 4e back-up klaar te hebben staan. Zo heb je ook nog een reserve systeem als één van de andere in onderhoud moet.
Tsja. Misschien hebben ze er nog niet eerder aan gedacht om zoiets in te voeren Het gaat imo veel te vaak nog fout.
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 13:32
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 12:45 schreef Ou-Tannu het volgende:
nee maar Veolia laat ze toch sneller sterven dan Arriva
Tot voor kort reden de wadjes allemaal nog. Nu geven ze zo langzamerhand allemaal de geest. Van het onverwoestbare imago is zo straks weinig meer over
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 14:02
voor Veolia zijn het geen wadjes maar Slakjes.. en dna maken ze er turbo DH van.. en gaat t stuk..

oh wist je dat ik een wadje op 114KM/h geclockt heb dmv GPS?
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 14:07
Wow. Waar heb je dat dan geklokt? Ik heb wel een keer gehoord dat een wadje 117 ging op een ATB loos stukje
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 14:07
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 14:07 schreef Peterselieman het volgende:
Wow. Waar heb je dat dan geklokt? Ik heb wel een keer gehoord dat een wadje 117 ging op een ATB loos stukje
sneek noord - mantgum
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 14:13
Gaat lekker hard dan. In die januaristorm kwam het wadje richting stavoren niet boven de 70 km/h uit
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 14:16
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 14:13 schreef Peterselieman het volgende:
Gaat lekker hard dan. In die januaristorm kwam het wadje richting stavoren niet boven de 70 km/h uit
volgens mij rijden ze sneek - stavoren ook langzamer..

ICM deed die zelfde dag 143KM/h volgens de GPS
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 14:20
Ik denk dat ze daar maar 80 mogen. Je hebt altijd baas boven baas he.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 14:21
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 14:20 schreef Peterselieman het volgende:
Ik denk dat ze daar maar 80 mogen. Je hebt altijd baas boven baas he.
ik zou t niet weten.. tis ook een saai kut eind
Peterseliemanvrijdag 23 februari 2007 @ 14:22
Het is al weer een tijd geleden dat ik met de trein die kant op ben geweest, dus ik zou het niet meer weten.
Ou-Tannuvrijdag 23 februari 2007 @ 14:24
ik wel. toen regende ut en had ik geen zin om op snits uit te stappen

edit:

wederom vol :p

jubileum deeltje mag iemand anders openen trouwens

romeinste cijfer voor 50 = L